Βέλτιστες πρακτικές UX για WordPress και τη διαδικτυακή σας επιχείρηση

Βέλτιστες πρακτικές UX για WordPress και τη διαδικτυακή σας επιχείρηση

Ίσως γνωρίζετε ήδη πόσο εύκολο είναι να ξεκινήσετε έναν ιστότοπο με WordPress. Αλλά μόλις προσθέσετε χαρακτηριστικά και περιεχόμενο, τα πράγματα γίνονται πολύπλοκα γρήγορα. Μία από τις σημαντικές πτυχές που πρέπει να έχετε υπόψη σας είναι οι βέλτιστες πρακτικές UX για το WordPress. Η Εμπειρία χρήστη (UX) κρατά το κλειδί για την επιτυχία της επιχείρησής σας. Είναι οι χρήστες που αγοράζουν τα αγαθά και τις υπηρεσίες σας, όχι τις μηχανές αναζήτησης.


Είναι σύνηθες να βρίσκεις κατόχους ιστότοπων ή ακόμη και προγραμματιστές και σχεδιαστές που συγχέουν το UX με το περιβάλλον εργασίας χρήστη (UI). Τόσο το UX όσο και το UI είναι στενά συνδεδεμένα, αλλά είναι αρκετά διαφορετικά ώστε να δικαιολογούν μια εξήγηση.

Διαφορά μεταξύ UX και UI

Για να κατανοήσετε καλύτερα, ας τους ορίσουμε τους ακόλουθους όρους:

Ευχρηστία Ιστού: Είναι η ευκολία χρήσης ενός ιστότοπου.

Διεπαφή χρήστη (UI): Ένα μέρος όπου οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με τις μηχανές. Για παράδειγμα, ένα κουμπί είναι μέρος του περιβάλλοντος εργασίας χρήστη. Οι προγραμματιστές χρησιμοποιούν εργαλεία για την ανάπτυξη μιας διεπαφής χρήστη που θα πρέπει να συμβαδίζει με τις απαιτήσεις της επιχείρησης.

Εμπειρία χρήστη (UX): Αυτό αφορά τους χρήστες και το πώς αισθάνονται για τον ιστότοπό σας. Οι σχεδιαστές πρέπει να διασφαλίσουν ότι η εμπειρία του χρήστη είναι πάντα κορυφαία και η αλληλεπίδραση του χρήστη είναι ευχάριστη.

Για παράδειγμα, ένα θέμα WordPress με εξαιρετική εμπειρία χρήστη μπορεί να έχει πολλές διεπαφές χρήστη (όπως το συνολικό θέμα), αλλά καθένα από αυτά πρέπει να παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη για τη συγκεκριμένη θέση σας.

Εάν έχετε έναν εταιρικό ιστότοπο, η αρχική σελίδα θα πρέπει να καταστήσει σαφές τι αφορά την επιχείρησή σας, ποια είναι η βασική φιλοσοφία / αξίες σας και πιθανώς να εμφανίσετε τα προϊόντα σας ή να δώσετε έναν τρόπο για να λάβετε μια προσφορά. Πολλοί εταιρικοί ιστότοποι χρησιμοποιούν μια μεγάλη “στο πάνω μέρος” φωτογραφία ή ένα βίντεο φόντου των γραφείων τους. Ίσως να παρουσιάζουν τα κύρια προϊόντα τους, πώς κατασκευάζονται και ποια οφέλη προσφέρουν. Εάν διαχειρίζεστε έναν εταιρικό ιστότοπο, είναι σημαντικό να αναφέρετε αμέσως την υπόθεσή σας.

Σχεδιασμός ιστοσελίδας εταιρικής εταιρείας

ο Βανίλια η σχεδίαση ιστότοπων διαφημιστικών εταιρειών που χρησιμοποιεί το θέμα Total WordPress είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς να δείξετε τι είναι η επιχείρησή σας στο επάνω μέρος.

Για άλλες εξειδικευμένες θέσεις, ενδέχεται να συμμετέχουν διαφορετικοί παράγοντες. Εάν είστε blogger, οι άνθρωποι θέλουν να μάθουν περισσότερα για εσάς προσωπικά, το ιστορικό και την ικανότητά σας, γι ‘αυτό εστιάστε στο να κάνετε τον εαυτό σας διαφανή και ευχάριστο να προκαλέσει εμπιστοσύνη. Αν είστε μουσικός από ό, τι καλύτερα να επισημάνετε τη μουσική σας και το τελευταίο άλμπουμ ή το EP art.

Ευχρηστία < User Interface < User Experience

Η καλή χρηστικότητα είναι αναπόσπαστο μέρος του α εξαιρετική διεπαφή χρήστη. Η διεπαφή χρήστη είναι το μπροστινό πρόσωπο της παρουσίας της επωνυμίας σας στο διαδίκτυο, καθώς επηρεάζει άμεσα την εμπειρία χρήστη. Τώρα ξέρουμε ποια είναι η διαφορά, ας προχωρήσουμε στις καλύτερες βέλτιστες πρακτικές UX για το WordPress.

Βέλτιστες πρακτικές UX για WordPress

Το WordPress είναι ένα CMS που υπερέχει στην παροχή των εργαλείων για τη δημιουργία του ιστότοπού σας, αλλά δεν εγγυάται ότι θα είναι τέλειο με κάθε τρόπο. Χρειάζεστε βέλτιστες πρακτικές UX για να αξίζετε τον χρόνο των επισκεπτών σας και να χτίζετε εμπιστοσύνη από την πρώτη τους αλληλεπίδραση με την επωνυμία σας.

Καθαρός και απλός σχεδιασμός

Ξέρετε τι προσελκύει περισσότερο τους ανθρώπους; Ένα καθαρό και απλό σχέδιο. Είναι σύνηθες να βρίσκουμε προγραμματιστές που εργάζονται πάντα για να αποκτήσουν έναν ιστότοπο γεμάτο δυνατότητες. Όμως, συχνά ξεχνούν ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που δημιουργούν τον ιστότοπο. Οι χρήστες δεν ενδιαφέρονται για τη λειτουργικότητα έως και εκτός εάν μπορούν να χρησιμοποιούν τον ιστότοπο με ευκολία.

Βέλτιστες πρακτικές UX για WordPress: Καθαρή και απλή σχεδίαση

Είναι καλή ιδέα να συνεχίζετε να αναρωτιέστε: «Οι επισκέπτες ή οι διαχειριστές του ιστότοπου θα μπορούν να το χρησιμοποιούν χωρίς δυσκολία ή σύγχυση;» Αυτό θα διασφαλίσει ότι ο τελικός σχεδιασμός σας πληροί τα τρέχοντα πρότυπα σχεδίασης. Εάν σε οποιοδήποτε βήμα η απάντηση είναι «όχι» τότε πρέπει να επιστρέψετε στον πίνακα σχεδίασης και να σκεφτείτε πώς να το κάνετε πιο διαισθητικό.

Όταν οι χρήστες σας προσανατολίζονται σε εστιασμένες, αδιάλειπτες σελίδες, σας δίνουν περισσότερες πιθανότητες να τις μετατρέψετε σε συνδρομητές ή / και πελάτες. Οι άνθρωποι δεν θέλουν να σκέφτονται σκληρά κατά την περιήγηση. Είναι δική σας δουλειά να το κάνετε για αυτούς. Τα καλά νέα είναι ότι τα περισσότερα από τα καλύτερα θέματα WordPress προσφέρουν απλό και χωρίς ακαταστασία σχεδιασμό που μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί. Αν θέλετε να σχεδιάσετε τον ιστότοπό σας στο WordPress, βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε την απλότητα. Σας δίνει περισσότερη ευελιξία και λιγότερο κινούμενα μέρη που μπορούν να σπάσουν.

Σχεδιασμός ιστοσελίδων προσαρμοζόμενος σε συσκευές

Μία από τις κρίσιμες πτυχές της σύγχρονης εμπειρίας χρήστη (UX) είναι να έχει έναν ανταποκριτικό σχεδιασμό ιστοσελίδων. Οι κινητές συσκευές έχουν καταλάβει το Διαδίκτυο. Έχω ακούσει ότι οι άνθρωποι εκτελούν ολόκληρη την επιχείρησή τους σε smartphone, ειδικά με την αύξηση συσκευών 5,5 ιντσών και μεγαλύτερων. Αυτό καθιστά σημαντικό για τους ιστότοπους του WordPress να ανταποκρίνονται και να προσαρμόζονται σε όλα τα μεγέθη οθόνης, αλλά και σε όλες τις αναλύσεις οθόνης και τις οθόνες αμφιβληστροειδούς.

Βέλτιστες πρακτικές UX για WordPress: Responsive Design

Όχι μόνο η απόκριση σχεδίασης βελτιώνει την εμπειρία του χρήστη, αλλά βελτιώνει και την επισκεψιμότητά σας. Χρόνος παραμονής είναι κάτι που χρησιμοποιεί η Google αυτές τις μέρες για να μετρήσει πόσο ικανοποιημένοι είναι οι χρήστες όταν κάνουν κλικ στον ιστότοπό σας στις SERP (σελίδες αποτελεσμάτων αναζήτησης). Εάν ξοδεύουν λιγότερο χρόνο από ό, τι στα άλλα αποτελέσματα κοντά σας, αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά με τον ιστότοπό σας και το μετακινούν πιο κάτω στα SERPs.

Δύο σημαντικά πράγματα που μπορείτε πάντα να βελτιώσετε στον ιστότοπό σας:

 • Ποιότητα πληροφοριών
 • Ο τρόπος παρουσίασης των πληροφοριών

Μια καλή εμπειρία χρήστη σημαίνει ότι ο ιστότοπος παρέχει χρήσιμες πληροφορίες σε όλες τις οθόνες.

Εύκολο στη χρήση Πλοήγηση

Σχεδόν κάθε άλλος ιστότοπος που βλέπω σήμερα έχει μια περίπλοκη αρχιτεκτονική πληροφοριών που σχετίζεται με αυτήν. Έχουν σελίδες ή δημοσιεύσεις πολλαπλών επιπέδων. Ένας σχεδιαστής πρέπει να συνεργαστεί με έναν προγραμματιστή για να διασφαλίσει ότι ο επισκέπτης μπορεί εύκολα να περιηγηθεί στον ιστότοπο μέσω της σωστής πλοήγησης. Το WordPress συνοδεύεται από όλα τα εργαλεία που χρειάζεστε για να προσθέσετε ένα μενού πλοήγησης, αλλά μπορείτε πάντα να προσθέσετε ένα πρόσθετο μενού mega, όπως το Uber Menu, εάν έχετε πολλούς συνδέσμους για να συμπεριλάβετε.

Βέλτιστες πρακτικές UX για WordPress: Εύκολη πλοήγηση

Θα πρέπει επίσης να επιλέξετε μια απλή δομή μόνιμου συνδέσμου, εάν είναι δυνατόν. Εκτός αν εκτελείτε έναν ιστότοπο ειδήσεων ή δημοσιεύετε πολλά άρθρα την ημέρα, σας προτείνω να πάτε με τη δομή “Δημοσίευση ονόματος” (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον οδηγό για να αλλάξετε τους μόνιμους συνδέσμους σας για να κάνετε την αλλαγή).

Τα περισσότερα άτομα δεν βασίζονται αποκλειστικά στην πλοήγηση κατά την περιήγηση. Ένας ιστότοπος με καλή χρηστικότητα πρέπει να περιλαμβάνει:

 • Κουτί αναζήτησης
 • Τριμμένη φρυγανιά
 • Κατηγορίες
 • Αρχεία

Ένα από τα πιο δημοφιλή πρόσθετα WordPress, το Yoast SEO, σας δίνει την επιλογή να προσθέσετε ψωμιά στο θέμα του WordPress. Το θέμα Total WordPress είναι συμβατό με το Yoast SEO και είναι εύκολο να προσθέσετε ψωμιά.

Η δημιουργία πολλών διαφορετικών τρόπων πλοήγησης από τους χρήστες στον ιστότοπό σας διασφαλίζει καλύτερη χρηστικότητα και μια πιο ευχάριστη εμπειρία χρήστη για αυτούς.

Σχεδίαση γύρω από το περιεχόμενο

Χωρίς περιεχόμενο κανένας ιστότοπος δεν είναι πλήρης. Ο υπέροχος σχεδιασμός μπορεί να είναι ελκυστικός, αλλά είναι το περιεχόμενο που θα σας βοηθήσει να πουλήσετε την επιχείρησή σας στο κοινό-στόχο. Η διάταξη που εστιάζει στο περιεχόμενο δεν είναι μόνο ευχάριστη για τα μάτια, επιτρέπει στους χρήστες να αφομοιώσουν εύκολα το περιεχόμενό σας. Όσο περισσότερο χωνεύουν οι χρήστες περιεχομένου, όσο περισσότερο γνωρίζουν για εσάς και σας εμπιστεύονται, τόσο περισσότεροι δυνητικοί πελάτες παίρνετε.

Ένας σχεδιασμός UX που βασίζεται σε βέλτιστες πρακτικές θα λαμβάνει πάντα υπόψη το κείμενο πρώτα. Επιλέξτε τη σωστή τυπογραφία για τη θέση σας και δημιουργήστε UX γύρω από το περιεχόμενο.

Επισημάνετε σημαντικά μέρη του περιεχομένου σας για να σπάσετε τη γραμμή κειμένου και να κάνετε το γράψιμό σας πιο ενδιαφέρον.

Το περιεχόμενό σας πρέπει να φαίνεται καλό. Ο σωστός τύπος γραμματοσειράς, το μέγεθος και το χρώμα μπορούν να κάνουν το περιεχόμενό σας να λάμψει και να κάνει τους χρήστες να ενδιαφέρονται για αυτά που έχετε να πείτε. Η μορφοποίηση θα πρέπει επίσης να συμπληρώνει τη ροή του περιεχομένου σας. Η σωστή μορφοποίηση σημαίνει ότι χρησιμοποιείτε επικεφαλίδες και υπότιτλους, λίστες κουκκίδων, διαφορετικό μήκος προτάσεων, χρησιμοποιείτε λέξεις με έντονη ή πλάγια γραφή για να τονίσετε σημαντικές λέξεις, εικόνες, λίστες κ.λπ. Όλα αυτά κάνουν το περιεχόμενό σας πιο ενδιαφέρον για ανάγνωση.

Χρησιμοποιήστε μικρο-αλληλεπιδράσεις

Οι μικρο-αλληλεπιδράσεις είναι ένας απλός τρόπος με τον οποίο ο επισκέπτης αλληλεπιδρά με τον ιστότοπό σας. Περιλαμβάνουν ανεπαίσθητα εφέ όταν κάνετε κλικ σε μια κεφαλίδα άρθρου ή μια επεξήγηση εργαλείου, εφέ αιωρηματοποίησης και κύλισης ή μια κινούμενη εικόνα εικονιδίου ενώ η λήψη σας βρίσκεται σε εξέλιξη κ.λπ..

Βέλτιστες πρακτικές UX για WordPress: Μικρο-αλληλεπιδράσεις Λήψη κινούμενης εικόνας

Οι μικρο αλληλεπιδράσεις έχουν δύο μεγάλα οφέλη:

 • Ενθαρρύνετε τις αλληλεπιδράσεις
 • Δώστε σχόλια

Αυτό δεν φαίνεται πολύ, αλλά στην πραγματικότητα παίζει καθοριστικό ρόλο στις βέλτιστες πρακτικές του UX για το WordPress. Οι μικρο αλληλεπιδράσεις είναι μικρές ανταμοιβές για τους χρήστες σας. Βελτιώστε την εμπειρία χρήστη εφαρμόζοντας τους.

συμπέρασμα

Η δημιουργία ενός ελκυστικού ιστότοπου δεν είναι απλή εργασία. Το WordPress διευκολύνει τον καθένα να δημιουργήσει έναν ιστότοπο σε λίγα λεπτά, αλλά απαιτεί πολλή σκέψη για να δημιουργήσει ένα αρκετά χρήσιμο UI με υπέροχο UX. Πρέπει πάντα να προσπαθείτε να σκεφτείτε πώς οι επισκέπτες θα χρησιμοποιήσουν μια σελίδα ή μια ενότητα και στη συνέχεια να εφαρμόσουν τις δυνατότητες και τη λειτουργικότητα. Είναι επίσης σημαντικό να κάνετε το ιστοτόπο σας ανεκτικό σφάλμα, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα προσαρμοσμένο πρότυπο 404 σελίδων. Οι μη υπάρχουσες σελίδες ή οι σελίδες σφάλματος μπορούν να αποτελούν αφετηρία, όχι μόνο αδιέξοδα.

Εάν είστε ανυπόμονοι ή δεν έχετε το χρόνο και την προσπάθεια να επικεντρωθείτε στις βέλτιστες πρακτικές του UX για το WordPress, μπορείτε απλά να αποκτήσετε ένα από τα χειροποίητα θέματα WPExplorer. Όλοι χρησιμοποιούν τις βέλτιστες πρακτικές του UX και αποτελούν εξαιρετική αφετηρία για τη σχεδίαση κάθε νέου ιστότοπου.

Η Εμπειρία χρήστη είναι ένα πολύπλοκο εμπόριο και δεν είναι δυνατόν να συμπεριληφθούν όλες οι έννοιες σε μία μόνο ανάρτηση ιστολογίου. Ας ελπίσουμε ότι το άρθρο προσφέρει μια εισαγωγή στις βασικές βέλτιστες πρακτικές του UX για το WordPress και κάτι που πρέπει να σκεφτείτε όταν δημιουργείτε ή αγοράζετε το επόμενο θέμα WordPress.

Τι πιστεύετε για τις βέλτιστες πρακτικές του UX για το WordPress; Το τρέχον θέμα WordPress προσφέρει καλή εμπειρία χρήστη στους χρήστες σας και γιατί; Ακούω.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map