Παρακολούθηση Uptime και Downtime στο WordPress

Έχετε έναν καλό ιστότοπο και έχετε εργαστεί σκληρά για να αναπτύξετε τη βάση ανάγνωσης. Αλλά είστε βέβαιοι ότι ο ιστότοπός σας λειτουργεί και λειτουργεί συνεχώς; Αυτός είναι ο ίδιος ο σκοπός της ιστοσελίδας, σωστά; Ένας ιστότοπος πρέπει να είναι πάντα διαθέσιμος για προβολή και ο χρόνος λειτουργίας του ιστότοπου είναι σημαντικός για τη διατήρηση και την αύξηση της επισκεψιμότητας. Διαφορετικά, θα χάσετε τους πελάτες και η αξιοπιστία του ιστότοπού σας είναι βέβαιο ότι θα μειωθεί.


Οι υπηρεσίες φιλοξενίας συχνά διαφημίζουν 99% χρόνο λειτουργίας, αλλά το συνειδητοποιούν ότι το 1% χρόνο διακοπής σημαίνει λίγο περισσότερο από 3,5 ημέρες. Και αν αυτό χωριστεί σε ορισμένες περιπτώσεις διακοπής λειτουργίας, θα μειωθεί η κατάταξή σας. Επομένως, πρέπει να παρακολουθείτε τον ιστότοπό σας σε συνεχή βάση για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί συνεχώς. Γίνεται σημαντικό να παρακολουθείτε το χρόνο λειτουργίας και το χρόνο διακοπής του ιστότοπου.

Ο αριθμός και ο τύπος των δοκιμών για την παρακολούθηση του χρόνου λειτουργίας μπορεί να ποικίλει – από απλούς ελέγχους HTTP έως σύνθετους ελέγχους backend έως 50+ σημεία ελέγχου ταυτόχρονα. Ορισμένες δοκιμές που πραγματοποιούνται γενικά,

 • Δοκιμή Ping Monitor το οποίο ουσιαστικά θα σας ενημερώσει ότι ο ιστότοπός σας λειτουργεί και ελέγχει την καθαρή ταχύτητα. Οι δευτερεύουσες ταχύτητες δεν είναι καλές και σχεδόν ίσες με το χρόνο διακοπής λειτουργίας.
 • Δοκιμή HTTP που θα σας ενημερώσει ότι υπάρχει πραγματική ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ του Διαδικτύου και του υπολογιστή.
 • Παρακολούθηση διακομιστή DNS το οποίο ελέγχει ότι η διεύθυνση DNS του ιστότοπού σας και η διεύθυνση του ιστότοπού σας είναι ίδια. Οι αστοχίες δικτύου και πρωτοκόλλου θα εντοπιστούν χρησιμοποιώντας αυτόν τον έλεγχο.
 • Παρακολούθηση θύρας πρωτοκόλλου ελέγχου μετάδοσης που ελέγχει τη μετάδοση δεδομένων από τη μία συσκευή στην άλλη μέσω του Διαδικτύου.

Εντοπίζονται αποτυχίες και οι ιστότοποι θα ειδοποιούνται.

Υπάρχουν δωρεάν, επί πληρωμή και υπηρεσίες freemium που παρακολουθούν το χρόνο λειτουργίας. Ορισμένα πρόσθετα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν. Αυτές οι υπηρεσίες και τα πρόσθετα θα ελέγχουν τον ιστότοπό σας σε τακτά χρονικά διαστήματα και θα σας ειδοποιούν εάν ο ιστότοπος είναι εκτός λειτουργίας. Η συχνότητα των ελέγχων και ο τρόπος ειδοποίησης μπορεί να διαφέρουν. Ορισμένες δημοφιλείς υπηρεσίες και προσθήκες περιγράφονται αναλυτικά σε αυτό το άρθρο.

Pingdom

Pingdom είναι ένας κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών παρακολούθησης της απόδοσης του ιστότοπου που εμπιστεύεται τους οπαδούς της Google και της Apple. Με το Pingdom, δεν θα χρειαστεί να το μάθετε από τρίτο μέρος ότι ο ιστότοπός σας είναι εκτός λειτουργίας. Εάν τα τυποποιημένα πακέτα δεν σας ταιριάζουν, μπορείτε να επεξεργαστείτε ένα προσαρμοσμένο πακέτο μαζί τους για τον ιστότοπό σας με βάση τον όγκο και την ανάγκη σας για premium υποστήριξη.

Pingdom 2

Η Pingdom έχει τοποθετήσει 60+ διακομιστές ανιχνευτών σε όλη την Αμερική και την Ευρώπη για την παρακολούθηση ιστότοπων και σχετικών υπηρεσιών. Ο χρόνος διακοπής ή τα διαλείμματα παρατηρούνται σχεδόν αμέσως, καθώς η συχνότητα ελέγχου είναι μόνο ένα λεπτό. Αυτά τα σφάλματα ελέγχονται ξανά προτού ειδοποιηθείτε, οπότε ο αριθμός των ψευδών ειδοποιήσεων μειώνεται. Χρησιμοποιώντας την ριζική ανάλυση, μπορείτε να μειώσετε τον χρόνο που απαιτείται για να επαναφέρετε τον ιστότοπό σας.

Η πραγματική εμπειρία τελικού χρήστη από διαφορετικές τοποθεσίες, η πραγματοποίηση αλλαγών σε σελίδες και ο χρόνος φόρτωσης παρακολούθησης για κάθε αλλαγή, η παρακολούθηση συναλλαγών και η ανάλυση των βασικών αιτίων είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται. Αυτά θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε τον ιστότοπό σας.

Περισσότεροι από 700.000 χρήστες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν το Pingdom. Εάν δεν είστε σίγουροι, μπορείτε να επωφεληθείτε από τη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών. Τα πακέτα premium ξεκινούν από 13,95 $ το μήνα.

DownNotifier

DownNotifier είναι ένα εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να παρακολουθείτε τον ιστότοπό σας και να ενημερώνεστε για τυχόν διακοπές λειτουργίας. Επισκεφθείτε την αρχική σελίδα αυτού του παρόχου υπηρεσιών και συμπληρώστε τη διεύθυνση URL του ιστότοπου που θα παρακολουθείτε. Θα λάβετε ειδοποιήσεις μέσω email σχετικά με τη διακοπή λειτουργίας του αναγνωριστικού αλληλογραφίας που παρέχετε. Για τη λήψη αυτών των ειδοποιήσεων στο τηλέφωνό σας, ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις SMS. Μπορείτε να επιλέξετε να ειδοποιηθείτε όταν ο ιστότοπος είναι εκτός σύνδεσης ή όταν ο ιστότοπος δεν περιέχει συγκεκριμένο κείμενο. Προσπάθησα να επιλέξω και τις δύο επιλογές, αλλά το εργαλείο με περιορίζει σε μία αυτόματα.

Κάτω Ειδοποιητής

Η δωρεάν υπηρεσία ελέγχει τον ιστότοπό σας κάθε 10 λεπτά και την παρακολούθηση premium, κάθε λεπτό. Το πακέτο premium μπορεί να χρησιμοποιηθεί για 5 ιστότοπους με κόστος 14,95 $ / έτος. Μπορείτε επίσης να λαμβάνετε αναφορές και ιστορικό διακοπής λειτουργίας.

Μονίτιδα

Το Monitor Us συγχωνεύτηκε με Μονίτιδα να προσφέρει υπηρεσία παρακολούθησης, ανάλυση και βελτιωμένη απόδοση ιστότοπου με δωρεάν και premium σχέδια. Κάνει 4 ελέγχους – παρακολούθηση χρόνου λειτουργίας, παρακολούθηση φόρτωσης ολόκληρης της σελίδας, παρακολούθηση συναλλαγών και έλεγχος πίεσης ιστού – για να διατηρήσει τον ιστότοπό σας σε απόλυτη απόδοση.

Χρησιμοποιώντας εργαλεία που βασίζονται σε σύννεφο, πραγματοποιούνται δοκιμές παρακολούθησης χρόνου λειτουργίας για τον έλεγχο της διαθεσιμότητας και του χρόνου απόκρισης ιστότοπων, εφαρμογών και υπηρεσιών. Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται από 30+ παγκόσμιες τοποθεσίες σε διαστήματα ενός λεπτού και υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης σε ένα ιστορικό 2 ετών.

Μονίτιδα

Πραγματοποιούνται πολλαπλοί έλεγχοι – έλεγχοι περιεχομένου ιστοσελίδων, δοκιμές πολλαπλών πρωτοκόλλων, δοκιμές email και δημόσιοι έλεγχοι IP – και αποστέλλονται αναφορές άμεσης αποτυχίας. Γνωρίζετε γρήγορα ότι ο ιστότοπός σας είναι εκτός λειτουργίας. Η πλήρης παρακολούθηση φόρτωσης σελίδας θα παρακολουθεί τους χρόνους φόρτωσης των σελίδων από την αρχή έως το τέλος. Ο χρόνος φόρτωσης των εικόνων μπορεί να είναι γνωστός και 404 αναφορές σφαλμάτων θα ληφθούν όταν οι σελίδες δεν φορτώσουν.

Η δυνατότητα παρακολούθησης συναλλαγών σε αυτήν την υπηρεσία εξετάζει όλες τις πτυχές του ηλεκτρονικού εμπορίου σας για να διασφαλίσει ότι δεν υπάρχει καθυστέρηση σε καμία συναλλαγή σε βασικούς τομείς όπως η εγγραφή και το καλάθι αγορών. Για να βεβαιωθείτε ότι είστε προετοιμασμένοι για μια αύξηση της επισκεψιμότητας, ειδικά κατά τη διάρκεια καμπανιών όπως το Super Bowl ή το Black Friday, δείτε προσεκτικά τις Διαδικτυακές δοκιμές πίεσης. Θα σας δώσει μια ιδέα για το πόσο φορτίο μπορεί να χειριστεί ο ιστότοπός σας.

Διατίθεται απεριόριστη δωρεάν δοκιμή 15 ημερών και πέρα ​​από αυτό πρέπει να δημιουργήσετε το δικό σας πακέτο με βάση τη συχνότητα των ελέγχων και τον αριθμό των τοποθεσιών από τις οποίες πρόκειται να δοκιμαστεί. Η Monitis έχει περισσότερους από 200.000 χρήστες, μεταξύ των οποίων φημισμένα εμπορικά ονόματα.

Ώρα λειτουργίας

Ώρα λειτουργίας είναι μια δωρεάν υπηρεσία βάσει συνδρομών που παρακολουθεί τη διαθεσιμότητα και την απόδοση του ιστότοπου χρησιμοποιώντας ένα παγκόσμιο δίκτυο διακομιστών. Μπορείτε να ορίσετε τη συχνότητα ελέγχου στον πίνακα ελέγχου τη στιγμή της ρύθμισης της υπηρεσίας.

Ώρα λειτουργίας

Διεξάγεται μια ολόκληρη γκάμα ελέγχων – Οι ιστοσελίδες ελέγχονται για περιεχόμενο λέξεων-κλειδιών, δοκιμές Ping για έλεγχο σύνδεσης IP, διακομιστές ιστού (HTTP & HTTPS) & δοκιμές συνδέσμου, δοκιμές διακομιστή POP 3 για ανάκτηση email, δοκιμές διακομιστή SMTP για αποστολή email, Δοκιμές διακομιστή IMAP για τη διαχείριση «γραμματοκιβωτίων», δοκιμές διακομιστή λήψης (διακομιστές FTP), δοκιμές διακομιστή DNS & MySQL σε επίπεδο πρωτοκόλλου και προσαρμοσμένες δοκιμές διακομιστή για την παρακολούθηση οποιουδήποτε πρωτοκόλλου TCP / IP. Για τον δωρεάν λογαριασμό, μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε υπηρεσία ή θύρα για δοκιμή.

Οι περιοδικές αναφορές χρόνου λειτουργίας και απόδοσης, οι λεπτομερείς μηνιαίες αναφορές και η περίληψη ολόκληρης της περιόδου παρακολούθησης θα σας ενημερώνουν για την απόδοση του ιστότοπού σας. Πάνω από 50.000 ιστότοποι έχουν εγγραφεί στο Service Uptime για τις δωρεάν υπηρεσίες παρακολούθησης. Τα πακέτα premium είναι διαθέσιμα από 4,95 $ το μήνα.

Ιστότοπος 24 × 7

Ιστότοπος 24 × 7 λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως και άλλες υπηρεσίες για να διασφαλιστεί ότι οι πελάτες σας μπορούν να πραγματοποιούν συνεχείς συναλλαγές από όλο τον κόσμο. Αυτή η υπηρεσία μπορεί επίσης να ελέγξει διευθύνσεις URL μέσω διαδικτύου, intranet, 3G και 4G δίκτυα, ώστε να μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε εφαρμογές για κινητά και ιστότοπους για κινητά. Με μια πρώιμη ανάλυση, μπορεί να προσελκύσει τους υπεύθυνους για την επίλυση προβλημάτων πριν επηρεάσουν τους τελικούς χρήστες και να ελέγξουν ποια στοιχεία της εφαρμογής σταματούν την ομαλή απόδοση των συναλλαγών.

Ιστότοπος 24x7

Η παρακολούθηση εφαρμογών Ιστού πραγματοποιείται από περισσότερες από 50 παγκόσμιες τοποθεσίες και εντοπίζεται τυχόν υποτονική. Αναλύεται η φόρτωση ιστοσελίδας και παρακολουθούνται κρίσιμες υπηρεσίες όπως HTTP (S), FTP (S), DNS, PING, TCP, SSL, SMTP και POP. Διακομιστές, εσωτερικά δίκτυα, συσκευές δικτύου, παρακολούθηση από τον διακομιστή, διακομιστής DNS. Λήξη πιστοποιητικού SSL, χρόνος που απαιτείται για την αποστολή και λήψη FTP και η παρακολούθηση διακομιστή αλληλογραφίας εκτελούνται συχνά. Μπορείτε να δείτε όλες τις δοκιμές σε πραγματικό χρόνο σε ένα ταμπλό απλώς ανανεώνοντας, χωρίς να χρειάζεται να συνδέεστε στο λογαριασμό σας κάθε φορά.

Το δωρεάν πρόγραμμα περιλαμβάνει βασική παρακολούθηση για 5 ιστότοπους και διατίθεται δωρεάν δοκιμή 30 ημερών. Τα πακέτα premium συνδυάζονται σε τρεις τύπους υπηρεσιών – παρακολούθηση ιστότοπων, παρακολούθηση διακομιστή και παρακολούθηση εφαρμογών, καθώς και πακέτο all-in-one που συσκευάζει σε όλα.

Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι πάροχοι υπηρεσιών και μερικοί από αυτούς αναφέρονται εδώ. Ίσως θέλετε να τα αναζητήσετε:

Πρόσθετα WordPress για παρακολούθηση χρόνου λειτουργίας και χρόνου διακοπής

Οι υπηρεσίες είναι εξαιρετικές, αλλά μερικές φορές μια απλή προσθήκη μπορεί να είναι εξίσου καλή αν όχι καλύτερη – ειδικά αν το ιστολόγιό σας είναι νέο και δεν θέλετε να επενδύσετε σε μια περίπλοκη υπηρεσία παρακολούθησης ακόμα. Ακολουθούν μερικές από τις δωρεάν προσθήκες παρακολούθησης για το WordPress που θα συνιστούσαμε.

Jetpack για WordPress

Jetpack

Jetpack είναι ένα πρόσθετο με πολλές λειτουργίες, μεταξύ των οποίων είναι και η παρακολούθηση του χρόνου λειτουργίας του ιστότοπου. Έρχεται προεγκατεστημένο με το WordPress και μπορείτε να το ενεργοποιήσετε. Διαμορφώστε το στις Ρυθμίσεις και βεβαιωθείτε ότι έχει εισαχθεί το σωστό αναγνωριστικό email. Ο τρόπος ειδοποίησης γίνεται μόνο μέσω email – όχι ιδανική μέθοδος. Αλλά αν διαχωρίσετε τις ειδοποιήσεις σε ξεχωριστό φάκελο, έχετε αμέσως ιστορικό διακοπής λειτουργίας του ιστότοπού σας.

Παρακολούθηση πραγματικού χρήστη από το Pingdom

Πραγματικός χρήστης Pingdom Monit_

Για να μάθετε πώς ένας πραγματικός χρήστης σε διαφορετική τοποθεσία βιώνει τον ιστότοπό σας, εγκαταστήστε το Παρακολούθηση πραγματικού χρήστη από το Pingdom και δημιουργήστε έναν λογαριασμό με το pingdom.com. Αυτή η προσθήκη θα σας δώσει πολύτιμα σχόλια σχετικά με τους χρόνους φόρτωσης σε διαφορετικές χώρες και διαφορετικά προγράμματα περιήγησης. Μπορείτε να διαβάσετε όλα αυτά τα δεδομένα από τον πίνακα ελέγχου. Χρησιμοποιήστε τα δεδομένα για να βελτιώσετε την απόδοση του ιστότοπού σας.

Uptime Robot Plugin για WordPress

Ρυθμίσεις ρομπότ Uptime

Uptime Robot Plugin για WordPress είναι μια απλή προσθήκη που σας επιτρέπει να προβάλετε τα στατιστικά σας χρόνου λειτουργίας από τον πίνακα ελέγχου ή οποιαδήποτε σελίδα ή widget. Πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο Uptime Robot.com και να εγκαταστήσετε την προσθήκη και να την ενεργοποιήσετε. Μπορείτε να δείτε στατιστικά και αρχεία καταγραφής από πολλά μέρη στον ιστότοπό σας τοποθετώντας συντομεύσεις.

Εν τέλει

Θα ήθελα να μοιραστώ μια ακόμη επιλογή – μια επέκταση που είναι διαθέσιμη στο Chrome για την παρακολούθηση του χρόνου λειτουργίας του ιστότοπου. Μπορείτε να κατεβάσετε το Monitor Monitor από το Κατάστημα εφαρμογών Chrome.

1

Μπορείτε να προσθέσετε οποιονδήποτε αριθμό ιστότοπων για παρακολούθηση και μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση του ιστότοπού σας κάνοντας απλώς κλικ στην επέκταση του προγράμματος περιήγησης. Εάν το αναδυόμενο παράθυρο είναι ενεργοποιημένο, οποιαδήποτε αλλαγή στην κατάσταση της διεύθυνσης URL θα εμφανιστεί αμέσως ως αναδυόμενο παράθυρο και μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον πάροχο υπηρεσιών κεντρικού υπολογιστή σας.

Τώρα που γνωρίζετε ότι υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές εκεί έξω για την παρακολούθηση του χρόνου λειτουργίας του ιστότοπού σας, διαλέξτε οποιαδήποτε από αυτές και χρησιμοποιήστε τις για καλή χρήση. Πάρτε τον έλεγχο της διακοπής λειτουργίας πριν σας κοστίσει χρήματα, φήμη ή πελάτες. Και πείτε μας ποια εργαλεία θα συνιστούσατε στα παρακάτω σχόλια!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map