Ultimate Οδηγός σήμανσης σχήματος WordPress

Ultimate Οδηγός σήμανσης σχήματος WordPress

Υπάρχουν κυριολεκτικά δισεκατομμύρια ιστότοποι στο Διαδίκτυο, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να εργαστείτε σκληρά εάν θέλετε να ξεχωρίζει η δική σας από το πλήθος. Τα τελευταία χρόνια, έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) για να γίνει ορατός ο ιστότοπός σας και οι άνθρωποι αναζητούν πάντα νέους τρόπους με τους οποίους μπορούν να ταξινομήσουν καλά στις μηχανές αναζήτησης και να οδηγήσουν περισσότερη επισκεψιμότητα υψηλής ποιότητας στον ιστότοπό τους.


Αυτό συμβαίνει επειδή είτε πρόκειται για επιχειρηματικό ιστότοπο είτε για προσωπικό, το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να καταλήξει ο ιστότοπός σας σε πολλές άσχετες σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης (SERPs) ή να είναι δύσκολο να βρεθούν και να είναι σχεδόν ορατές καθόλου. Εδώ μπαίνει η σήμανση Schema.

Εάν δεν έχετε ακούσει για σήμανση Schema στο παρελθόν, μην ανησυχείτε ότι δεν είστε μόνοι. Αυτή είναι μια σχετικά νέα ιδέα και έχει σχεδιαστεί για να δίνει περισσότερο περιεχόμενο στο περιεχόμενό σας και να σας βοηθά να τοποθετείτε καλύτερα στις μηχανές αναζήτησης. Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς η σήμανση Schema μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τον ιστότοπό σας WordPress πιο ορατό; Έχετε έρθει στο σωστό μέρος!

Σε αυτόν τον ολοκληρωμένο οδηγό, θα θέσουμε (και θα απαντήσουμε) τις ακόλουθες πέντε ερωτήσεις για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε καλύτερα τι είναι η σήμανση Schema και πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ενισχύσετε τον ιστότοπό σας στο WordPress. Αυτές οι ερωτήσεις περιλαμβάνουν:

 • Τι είναι η σήμανση σχήματος?
 • Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του σχήματος και του SEO?
 • Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι σήμανσης σχήματος?
 • Πώς μπορείτε να προσθέσετε σήμανση σχήματος στο WordPress σας?
 • Γιατί πρέπει να προσθέσετε σήμανση σχήματος στο WordPress σας?

Είστε έτοιμοι να μάθετε περισσότερα για αυτό; Θα ξεκινήσουμε, σε αυτήν την πρώτη ενότητα, ρίχνοντας μια ματιά σε τι ακριβώς είναι η σήμανση σχήματος.

Τι είναι η σήμανση σχήματος?

Δοκιμή δομημένων δεδομένων Google

Το να ξεπεράσετε τη σήμανση Schema μπορεί να είναι δύσκολο στα πρώτα στάδια, αλλά πρέπει να το κάνετε εάν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε ως εργαλείο για να κάνετε τον ιστότοπό σας WordPress πιο ορατό. Μηχανή WP απλοποιεί την ιδέα περιγράφοντας το σχήμα ως εξής:

«Σκεφτείτε τη σήμανση Schema ως την« επαγγελματική σας κάρτα »για μηχανές αναζήτησης. Παρέχει περιεχόμενο στο περιεχόμενό σας για να βοηθήσει τα προγράμματα ανίχνευσης να προσδιορίσουν τι αφορά. Με τον ίδιο τρόπο που μια επαγγελματική κάρτα λέει στους πιθανούς πελάτες τον τίτλο εργασίας σας, η σήμανση Schema λέει στις μηχανές αναζήτησης ποια πράγματα είναι έτσι ώστε να μπορούν να ευρετηριαστούν σωστά. “

Με λίγα λόγια, το Schema είναι ένας τύπος μικροδεδομένων που προστίθεται στις ιστοσελίδες σας για να παρέχει περιεχόμενο στις μηχανές αναζήτησης και να τους βοηθά να ταξινομούν τις σελίδες σας ανάλογα. Ουσιαστικά, η σήμανση Schema εξυπηρετεί τέσσερις βασικούς σκοπούς – αυτοί είναι:

 1. Για να βοηθήσετε τις μηχανές αναζήτησης να ευρετηριάσουν σωστά τον ιστότοπό σας
 2. Για να κάνετε τον ιστότοπό σας να ξεχωρίζει οπτικά έναντι άλλων κατατάξεων σελίδων για συγκεκριμένους όρους αναζήτησης
 3. Για να βοηθήσετε τους αναγνώστες να βρουν το περιεχόμενο που αναζητούν
 4. Για να προσθέσετε περιεχόμενο στους συνδέσμους και το περιεχόμενό σας

Ένα από τα βασικά αποτελέσματα της σήμανσης σχήματος είναι ότι οι σελίδες σας θα είναι πιο ορατές στις μηχανές αναζήτησης από προεπιλογή και θα οδηγούν περισσότερα κλικ στις σελίδες σας. Επιπλέον, ορισμένα από τα μεταδεδομένα θα εμφανίζονται στην πραγματικότητα κάτω από τους τίτλους σας στο SERPs, δίνοντας στο κοινό μια καλύτερη ένδειξη για το τι είναι η ιστοσελίδα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ενώ τα δεδομένα σχήματος βρίσκονται ακόμη στα αρχικά στάδια όσον αφορά τα κινητά, οι μηχανές αναζήτησης όπως το Google έχουν ήδη αρχίσει να εμφανίζουν πλούσια αποτελέσματα για όρους αναζήτησης για κινητά. Αυτό σημαίνει ότι η σήμανση Schema μπορεί επίσης να ενισχύσει τις ιστοσελίδες σας σε tablet και smartphone, και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό δεδομένου ότι περισσότερο από το 50% των παγκόσμιων αναζητήσεων διεξάγονται τώρα σε κινητές συσκευές.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του σχήματος και του SEO?

Προτού προχωρήσουμε περισσότερο, είναι σημαντικό να διευκρινιστεί η διαφορά μεταξύ της βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης (ή πιο συγκεκριμένα του WordPress SEO) και της εργασίας των σημείων Schema. Το SEO αφορά την κατάταξη και την ορατότητα, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η προσθήκη μικροδεδομένων μέσω του Schema μπορεί να έχει άμεσο αντίκτυπο στις οργανικές κατατάξεις αναζήτησης του ιστότοπού σας. Ουσιαστικά, αυτό που λέμε είναι ότι το Schema συχνά παρεξηγείται ως τρόπος βελτίωσης της κατάταξης και δεν είναι αυτό.

Ενώ το Schema βελτιστοποιεί τις σελίδες και τις αναρτήσεις σας και βοηθά το περιεχόμενό σας να εμφανίζεται σε πιο συναφείς SERP, δεν αυξάνει εγγενώς τις φυσικές κατατάξεις σας, όπως το SEO. Τούτου λεχθέντος, όσο περισσότερο περιεχόμενο δίνετε στον ιστότοπό σας στο WordPress και το περιεχόμενο που μοιράζεστε σε αυτόν (μέσω κριτικών, μικρογραφιών, αξιολογήσεων, προϊόντων κ.λπ.) τόσο πιθανότερο είναι να αυξήσετε τα κλικ και την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας. Αυτό με τη σειρά του, μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της προβολής των σελίδων σας και στη βελτίωση της συνολικής απόδοσης του ιστότοπού σας.

Ποιοι είναι οι τύποι σήμανσης σχήματος?

Για να αξιοποιήσουμε την κατανόησή μας σχετικά με τη σήμανση σχήματος, ας ρίξουμε μια ματιά στους διαφορετικούς τύπους σχήματος. Διατίθεται σε διάφορα σχήματα και μεγέθη και θα εξαρτηθεί από το περιεχόμενο που μοιράζεστε και τα μέρη που θέλετε να εστιάσει περισσότερο το κοινό σας.

Μπορείτε να επιλέξετε το σχήμα «Προεπιλογές» στο WordPress είτε μέσω προσθηκών είτε προσθέτοντας τον κώδικα χειροκίνητα. Υπάρχουν πολλοί τύποι σχήματος (που μπορείτε δείτε εδώ, αλλά τα δημοφιλή plugins WordPress plugins συχνά προσθέτουν βασικούς τύπους που πιστεύουν ότι θα χρειαστούν από την πλειονότητα των χρηστών. Το σχήμα και δομημένα δεδομένα για WP & AMP, για παράδειγμα, δηλώνει ότι έχει αυτήν τη στιγμή όσα περισσότερα 35 διαφορετικοί τύποι σχήματος διαθέσιμο μέσω των υπηρεσιών του. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες, παρακάτω:

 • Προϊόν: Μπορείτε να προσθέσετε μερικές από τις βασικές πληροφορίες σχετικά με το προϊόν σας για εμφάνιση στα αποτελέσματα αναζήτησης, όπως τιμή, κριτικές και διαθεσιμότητα
 • βίντεο: Εάν προσθέτετε βίντεο στις σελίδες σας, καθώς και στην περιγραφή, μπορείτε ακόμη και να συμπεριλάβετε μια μικρογραφία για να προσελκύσετε περισσότερους θεατές
 • Εκδηλώσεις: Διοργανώνετε / διαφημίζετε μια εκδήλωση; Χρησιμοποιήστε το σχήμα για να διασφαλίσετε ότι οι πληροφορίες σχετικά με τις ημερομηνίες, τις πωλήσεις και τις τοποθεσίες είναι ορατές από τη σελίδα αποτελεσμάτων
 • Συνταγές: Χρησιμοποιώντας πλούσια αποσπάσματα μπορείτε να μοιραστείτε πληροφορίες σχετικά με τη συνταγή και από πού προήλθε πριν ο αναγνώστης ανοίξει ακόμη και τον σύνδεσμο, μπορεί επίσης να παρέχει αξιολογήσεις με αστέρια για τη συνταγή σας
 • Δημοσιεύσεις / άρθρα ιστολογίου: Το σχήμα μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την εμφάνιση των ιστολογίων και των άρθρων σας και να μοιραστείτε λεπτομέρειες σχετικά με τον συγγραφέα και το περιεχόμενο εντός
 • Τοπική επιχείρηση: Εάν είστε τοπική επιχείρηση, μπορείτε να κάνετε την τοποθεσία σας, τις κριτικές και ακόμη και τους χρόνους ανοίγματος ορατές από τη σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης

Πώς να προσθέσετε σήμανση σχήματος στο WordPress?

Τώρα καταλαβαίνετε πλήρως τι είναι το Σχήμα και τους δημοφιλείς τρόπους με τους οποίους χρησιμοποιείται από επιχειρήσεις, ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου, bloggers και πολλά άλλα, ήρθε η ώρα να ρίξετε μια ματιά στον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να το προσθέσετε στον ιστότοπό σας στο WordPress. Θα ήταν WordPress χωρίς προσθήκη; Φυσικά και όχι! Έτσι, η πρώτη και ίσως η πιο απλή επιλογή για την προσθήκη σήμανσης σχήματος στον ιστότοπό σας είναι μέσω μιας προσθήκης, αυτές θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε πλούσιες και σχετικές μετα-περιγραφές. Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα πρόσθετα, όπως:

Yoast SEO

Πρόσθετο Yoast SEO

Προσθέστε αυτόματα τις πληροφορίες σας στο Schema.org με το Yoast. Η προσθήκη προσθέτει τις πληροφορίες του ιστότοπού σας με το JSON-LD όπως το όνομα, το λογότυπο, τα άρθρα, τα κοινωνικά δίκτυα, την αναζήτηση κ.λπ..

Πλούσια αποσπάσματα σχήματος Όλα σε Ένα

Πλούσια αποσπάσματα σχήματος Όλα σε Ένα

Αυτή η δωρεάν προσθήκη σάς επιτρέπει να εργαστείτε σε κάθε σελίδα και να δημοσιεύσετε προσθέτοντας πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο μέσα.

Δομημένα δεδομένα εφαρμογής Schema

Δομημένα δεδομένα εφαρμογής Schema

Αυτή η προσθήκη κάνει τη σκληρή δουλειά για εσάς διαμορφώνοντας αυτόματα τις ρυθμίσεις και τα δεδομένα σχήματος στις αναρτήσεις και τις σελίδες σας.

Σχέδιο και δομημένα δεδομένα για WP & AMP

Σχέδιο και δομημένα δεδομένα για WP & AMP

Υπάρχει μια πληρωμένη έκδοση αυτού του πρόσθετου που σας δίνει περισσότερες επιλογές για τη δημιουργία αποσπασμάτων πλούσιων στο Google.

Schema Pro

Schema Pro

Πληροφορίες & λήψηΔείτε το Demo

Κατασκευασμένο από τους ίδιους ανθρώπους που δημιούργησαν το All In One Schema Rich Snippets, αυτή η προσθήκη είναι λίγο πιο δαπανηρή, αλλά διαθέτει 13 διαφορετικούς τύπους σχήματος και προσαρμογή 1 κλικ.

Λεξιλόγιο Σχήματος

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλά διαθέσιμα πρόσθετα για την προσθήκη του Schema στο WordPress και τα οποία θα επιλέξετε θα εξαρτηθούν από το ποσό του περιεχομένου στον ιστότοπό σας και από το εάν έχετε τον προϋπολογισμό για να επενδύσετε σε μια πρόσθετη πληρωμένη τιμή. Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να προσθέσετε τη σήμανση σχήματος στον ιστότοπό σας είναι με μη αυτόματο τρόπο προσθέτοντας τον κώδικα μόνοι σας και αυτό σας επιτρέπει να κάνετε πολλά περισσότερα – εάν αισθάνεστε αρκετά σίγουροι κάνοντας αυτήν την κωδικοποίηση μόνοι σας.

Υπάρχουν τρία διαφορετικά λεξιλόγια σχήματος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την κωδικοποίηση δεδομένων στον ιστότοπό σας, και αυτά είναι JSON-LD, RFDa και Microdata. Το JSON-LD που αντιπροσωπεύει τη σημείωση αντικειμένων JavaScript για συνδεδεμένα δεδομένα, είναι το πιο δημοφιλές και ευρέως προτεινόμενο λεξιλόγιο και πιθανώς το καλύτερο για την προσθήκη σχήματος στο WordPress σας.

Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όλο το λεξιλόγιο Schema είχε οριστεί σε όλες τις μηχανές αναζήτησης (Google, Bing, Yahoo κ.λπ.), οι ομάδες συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν μια συνεπή δομή και ορολογία. Ξεκίνησαν επίσης το Schema.org και αυτό μπορεί να είναι ένα βασικό εργαλείο για την κατανόηση αυτών των λεξιλογίων και για να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τη σήμανση σας κατά την κωδικοποίηση του ιστότοπού σας στο WordPress.

Επομένως, εάν είστε νέοι στην κωδικοποίηση ή εξακολουθείτε να αισθάνεστε λίγο αβέβαιοι σχετικά με τη μη αυτόματη προσθήκη σχήματος, μπορείτε να επισκεφθείτε  Schema.org για καθοδήγηση.

Γιατί να προσθέσετε σήμανση σχήματος στον ιστότοπό σας WordPress?

Σε αυτήν την τελική ενότητα, θα συνοψίσουμε γιατί πρέπει να προσθέσετε σήμανση Schema στις αναρτήσεις και τις σελίδες του WordPress και να εξετάσουμε γενικά πώς το Schema μπορεί να ενισχύσει την προβολή σας. Για να το κάνουμε αυτό, έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με τους τέσσερις λόγους για τους οποίους πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο προσθήκης σχήματος στον ιστότοπό σας είτε μέσω προσθήκης είτε με την προσθήκη του κώδικα χειροκίνητα. Οι κορυφαίοι λόγοι για την προσθήκη σήμανσης σχήματος είναι:

 1. Η δομή των δεδομένων σας βοηθά τον ιστότοπό σας στο WordPress να επικοινωνεί καλύτερα με τις μηχανές αναζήτησης και ως εκ τούτου να γίνει πιο ορατός σε σχετικά SERPs
 2. Με καλύτερη κατανόηση του περιεχομένου σας, οι μηχανές αναζήτησης όπως το Google μπορούν να προσφέρουν καλύτερα αποτελέσματα στους χρήστες του
 3. Τα μικροδεδομένα, όπως τα πλούσια αποσπάσματα, οι μικρογραφίες και οι αξιολογήσεις, αποδεικνύουν ότι αυξάνουν την αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων στον ιστότοπό σας, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της επισκεψιμότητας υψηλής ποιότητας
 4. Τέλος, προσθέτοντας δομημένα δεδομένα, μπορείτε να αποδείξετε μελλοντικά το περιεχόμενό σας καθώς δημιουργείται όλο και περισσότερη τεχνολογία που σχετίζεται με την αναζήτηση

Για να μάθετε περισσότερα ή για να ξεκινήσετε, κατευθυνθείτε προς Schema.org Για περισσότερες πληροφορίες.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map