Πώς να παρακολουθείτε το Social Media Analytics με το WordPress

Παρακολούθηση του Analytics κοινωνικών μέσων με το WordPress

Ο λόγος για την παρακολούθηση των κοινωνικών μέσων είναι πολύ απλός. Θέλουμε να μάθουμε τι λειτουργεί και τι όχι. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε ποια κανάλια, καμπάνιες και περιεχόμενο κοινωνικών μέσων είναι επιτυχημένα και να επηρεάσουν την επιχείρησή σας. Και ποια δεν είναι. Με αυτές τις πληροφορίες, μπορείτε να προσαρμόσετε ανάλογα τη στρατηγική κοινωνικών μέσων.


Τούτου λεχθέντος, η παρακολούθηση μετρήσεων κοινωνικών μέσων, η ερμηνεία των αποτελεσμάτων και, στη συνέχεια, η εφαρμογή όσων έχετε μάθει στα κανάλια κοινωνικών μέσων μπορεί να είναι δύσκολη. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Analytics για να παρακολουθήσετε την απόδοση των κοινωνικών μέσων σας για να βοηθήσετε τον ιστότοπό σας να μετατραπεί σε σχέση με τους στόχους του.

Βασικό Analytics κοινωνικών μέσων

Αναλυτές Twitter

Πολλά εργαλεία κοινωνικής ανάλυσης εμφανίζουν βασικές μετρήσεις κοινωνικών μέσων. Σε αυτά μπορεί να περιλαμβάνονται πόσα νέα ακολουθήσατε αυτόν τον μήνα, ποιο περιεχόμενο είχε τις περισσότερες επισημάνσεις “μου αρέσει” και “κοινόχρηστα” και πόσα άτομα έχουν δει το προφίλ σας. Αυτές είναι όλες χρήσιμες πληροφορίες, και αν αυτό είναι που ψάχνετε τότε θα συνιστούσα να χρησιμοποιήσετε τις αναφορές μετρήσεων που παρέχονται από κάθε μεμονωμένο κανάλι κοινωνικών μέσων.

Facebook, Κελάδημα, Επιχείρηση Instagram, Επιχείρηση Pinterest, και πολλά άλλα μεγάλα κανάλια κοινωνικών μέσων παρέχουν μεγάλες αναλύσεις της απόδοσης του λογαριασμού σας. Αυτό θα σας δώσει μια καλή κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι οπαδοί σας αλληλεπιδρούν με τα προφίλ σας. Και σε ποιο περιεχόμενο ανταποκρίνονται καλά.

Ωστόσο, εάν θέλετε πιο εμπεριστατωμένες αναφορές, εστιάζοντας στην ανάλυση κοινωνικών μέσων σε σχέση με τις μετατροπές ιστότοπων, τότε θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο χρήσης του Google Analytics.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Google Analytics?

Google Analytics

Google Analytics χρησιμοποιείται ευρέως για την παρακολούθηση επιτόπιων μετρήσεων. Ωστόσο, αυτό το περιεκτικό εργαλείο παραβλέπεται συχνά για την αναφορά κοινωνικών μέσων, κάτι που είναι μεγάλο λάθος.

Το Google Analytics είναι μια εξαιρετικά πολύτιμη λύση, καθώς σας επιτρέπει να μετρήσετε τον αντίκτυπο που έχουν τα κανάλια κοινωνικών μέσων στον ιστότοπό σας στο WordPress. Μπορεί να προσδιορίσει ποια κανάλια κοινωνικών μέσων και κοινωνικό περιεχόμενο στέλνει επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας και σε ποιες ποσότητες. Στη συνέχεια, μπορείτε να ορίσετε στόχους για να μετρήσετε πώς επηρεάζει η απόδοση των κοινωνικών μέσων σας τις μετατροπές του ιστότοπού σας.

Για παράδειγμα, μπορείτε να ορίσετε στόχους για να παρακολουθείτε ακριβώς πόσους δυνητικούς πελάτες έχετε δημιουργήσει από την επισκεψιμότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, πόσα άτομα προέρχονται από κοινωνικά μέσα έχουν αγοράσει προϊόντα στον ιστότοπό σας και τη χρηματική αξία των κοινωνικών σας οπαδών. Ας ρίξουμε λοιπόν μια πιο λεπτομερή ματιά στο πώς να ρυθμίσετε, να χρησιμοποιήσετε και να αναλύσετε το Google Analytics…

Ξεκινώντας με το Google Analytics

Το Google Analytics είναι πολύ εύκολο να ρυθμιστεί και να ξεκινήσει. Απλώς εγγραφείτε και εγγραφείτε στον ιστότοπό σας WordPress. Μόλις τεθεί σε λειτουργία το Google Analytics, μπορείτε να αρχίσετε να παρακολουθείτε τα αναλυτικά στοιχεία του ιστότοπού σας.

Επισκόπηση απόκτησης

Στο πιο βασικό επίπεδο, μπορείτε να παρακολουθείτε από πού προέρχεται η επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας WordPress. Στην ενότητα “Απόκτηση> Επισκόπηση” θα δείτε πόσα άτομα έχουν επισκεφτεί τον ιστότοπό σας από κανάλια κοινωνικών μέσων σε σύγκριση με άλλες πηγές. Μπορείτε επίσης να κατανοήσετε τη συμπεριφορά των επισκεπτών στον ιστότοπό σας.

Επισκόπηση απόκτησης 2

Κάνοντας κλικ απευθείας στο “Κοινωνικό” θα μεταφερθείτε σε μια λεπτομερή ανάλυση του αριθμού της επισκεψιμότητας από κάθε κανάλι κοινωνικών μέσων. Εδώ μπορείτε να δείτε τον αριθμό των ατόμων που έχουν φτάσει στον ιστότοπό σας, πόσο καιρό παρέμειναν στον ιστότοπό σας και το ποσοστό μετατροπής για κάθε κανάλι κοινωνικών μέσων.

Ωστόσο, για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Google Analytics θα πρέπει να παρακολουθείτε μεμονωμένους στόχους που συνδέονται με τον ιστότοπό σας στο WordPress. Αυτό θα σας επιτρέψει να δείτε εάν ο ιστότοπός σας πραγματοποιεί μετατροπή έναντι των στόχων του. Και πώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το βοηθούν συγκεκριμένα να επιτύχει αυτές τις μετατροπές.

Πώς να ρυθμίσετε την παρακολούθηση στόχων στο Google Analytics

Για να ενεργοποιήσετε την παρακολούθηση στόχων στον ιστότοπό σας, θα πρέπει πρώτα να προσθέσετε Διαχειριστής ετικετών Google στον ιστότοπό σας WordPress. Αυτό περιλαμβάνει την προσθήκη κάποιου κώδικα σε κάθε σελίδα του ιστότοπού σας, ώστε το Google Analytics να μπορεί να παρακολουθεί τη συμπεριφορά και τις μετατροπές των χρηστών στον ιστότοπό σας.

Υπάρχουν σαφείς οδηγίες για το πώς να το κάνετε αυτό Υποστήριξη Google. Ωστόσο, εάν δεν έχετε εμπειρία να προσθέσετε κώδικα στον ιστότοπό σας στο WordPress, αυτό μπορεί να είναι κάτι που θα χρειαστείτε βοήθεια.

Μόλις ρυθμιστεί ο Διαχειριστής ετικετών Google, πρέπει να δημιουργήσετε τους δικούς σας εξατομικευμένους στόχους ιστότοπου στο Google Analytics. Αυτά θα σας επιτρέψουν να παρακολουθείτε τον τρόπο με τον οποίο τα κανάλια κοινωνικών μέσων σας συμβάλλουν στην επιτυχία του ιστότοπού σας.

Δημιουργία στόχων για τον ιστότοπό σας στο WordPress

Η ρύθμιση της παρακολούθησης στόχων στο Google Analytics είναι μια πολύ απλή διαδικασία, και πάλι Υποστήριξη Google παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο.

Για να ξεκινήσετε, κάντε κλικ στο εικονίδιο “Διαχειριστής” στην κάτω αριστερή γωνία. Επιλέξτε “Στόχοι> Προσθήκη νέου” και, στη συνέχεια, απλώς ακολουθήστε τα βήματα για να δημιουργήσετε τους στόχους σας.

Ο καθορισμός του στόχου

Υπάρχουν πολλοί τύποι στόχων για να διαλέξετε, αλλά αυτοί που δημιουργείτε θα πρέπει να συνδέονται άμεσα με τους στόχους του ιστότοπού σας στο WordPress. Για παράδειγμα, εάν πουλάτε προϊόντα, θα χρειαστείτε έναν στόχο παρακολούθησης των διαδικτυακών πληρωμών του ιστότοπού σας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια χρηματική αξία σε αυτόν τον στόχο, ο οποίος θα σας επιτρέψει να παρακολουθείτε ακριβώς πόσα έσοδα δημιουργεί η επισκεψιμότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την επιχείρησή σας.

Άλλοι στόχοι που μπορείτε να παρακολουθήσετε περιλαμβάνουν την αφοσίωση στον ιστότοπό σας, τη διερεύνηση των υπηρεσιών σας, τον αριθμό των κρατήσεων ή τις κρατήσεις ραντεβού και πολλά άλλα. Οι επιχειρηματικοί ιστότοποι πρέπει πάντα να εργάζονται για πολλούς στόχους ταυτόχρονα, οπότε δημιουργήστε τους στόχους σας ανάλογα.

Τι κοινωνικό Analytics μπορείτε να παρακολουθείτε με το Google Analytics?

Μόλις ρυθμιστούν οι στόχοι σας, θα έχετε τη δυνατότητα πρόσβασης σε λεπτομερείς λογαριασμούς σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο τα κανάλια κοινωνικών μέσων σας βοηθούν τον ιστότοπό σας WordPress να μετατρέπεται σε σχέση με τους στόχους του. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις πιο σημαντικές αναφορές σχετικά με τα αναλυτικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης που μπορεί να δημιουργήσει το Google Analytics…

Κοινωνική επισκόπηση

Κοινωνική επισκόπηση

Για να δείτε μια επισκόπηση των αναλυτικών στοιχείων κοινωνικών μέσων, επιλέξτε «Απόκτηση> Κοινωνικά> Επισκόπηση». Εδώ μπορείτε να δείτε τον αριθμό των μετατροπών που έχει επιτύχει ο ιστότοπός σας έναντι των στόχων που έχετε ορίσει. Είναι σημαντικό ότι η επισκόπηση αναλύει πόσες από τις μετατροπές προέρχονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα από ποια κανάλια.

Παραπομπές δικτύου

Παραπομπές δικτύου

Στην ενότητα “Κοινωνικά> Παραπομπές δικτύου” θα βρείτε μια ανάλυση του αριθμού της επισκεψιμότητας που στέλνει κάθε κανάλι κοινωνικών μέσων στον ιστότοπό σας. Θα λάβετε επίσης λεπτομέρειες σχετικά με τη συμπεριφορά των χρηστών. Αυτό περιλαμβάνει δεδομένα σχετικά με τον αριθμό προβολών σελίδας, τη μέση διάρκεια περιόδου σύνδεσης και άλλα. Αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε ποια δίκτυα αλληλεπιδρούν καλά με το περιεχόμενό σας και ποια καθυστερούν.

Μετατροπές

Μετατροπές

Η αναφορά “Κοινωνικά> Μετατροπές” θα σας βοηθήσει να μετρήσετε την ακριβή επιτυχία και την αξία των καναλιών κοινωνικών μέσων σε σχέση με τους στόχους του ιστότοπού σας. Θα μπορείτε να προσδιορίσετε ποια κοινωνικά δίκτυα οδηγούν τις περισσότερες μετατροπές, σε ποιες μετατροπές συμβάλλουν και τη νομισματική αξία που προσθέτουν στην επιχείρησή σας.

Ροή χρηστών

Ροή χρηστών

Η αναφορά “Ροή χρηστών” είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα καθώς εμφανίζει τις διαδρομές που έχουν ακολουθήσει οι επισκέπτες από τα κοινωνικά μέσα στον ιστότοπό σας. Μπορείτε να δείτε πού εισήλθαν οι χρήστες στον ιστότοπό σας, με ποιες σελίδες αλληλεπίδρασαν και πού έφυγαν. Αυτό είναι υπέροχο για την κατανόηση του ταξιδιού που πραγματοποιεί το κοινό σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στον ιστότοπό σας WordPress. Σας δίνει επίσης πληροφορίες για το περιεχόμενο που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι επισκέπτες σας.

Πώς να προσθέσετε τον πίνακα ελέγχου του Goggle Analytics στο WordPress

Google Analytics για WordPress

Τώρα που γνωρίζετε τα πάντα για το Google Analytics, υπάρχουν εύκολοι τρόποι για να ενσωματώσετε τις αναφορές αναλυτικών στοιχείων στην εγκατάσταση του WordPress. Ακολουθούν μερικές από τις αγαπημένες μας προσθήκες για να προσθέσετε το Google analytics στο WordPress.

Πίνακας ελέγχου Google Analytics για WordPress (δωρεάν): Ένα από τα αγαπημένα μας πρόσθετα μας Πίνακας ελέγχου Google Analytics για WordPress. Αυτή η εύχρηστη προσθήκη προσθέτει αναφορές για την επισκεψιμότητα, τις προβολές σελίδας, την αναπήδηση και άλλα δικαιώματα στο WordPress. Και αν χρειάζεστε βοήθεια για τη ρύθμιση της προσθήκης, ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο ενσωμάτωσης του Google Analytics με το WordPress.

MonsterInsights (Freemium): Μια άλλη εξαιρετική επιλογή είναι MonsterInsights που χρησιμοποιεί ένα μοντέλο freemium. Πραγματοποιήστε λήψη της δωρεάν έκδοσης της προσθήκης για να προσθέσετε τα στατιστικά του πίνακα ελέγχου του Google Analytics και τα στατιστικά σε πραγματικό χρόνο στο WordPress. Θέλουν περισσότερα? Αναβάθμιση σε premium για πιο σύνθετες αναφορές.

Google Analytics για JetPack (Premium): Αν ψάχνετε για μια premium επιλογή, JetPack Premium περιλαμβάνει ενοποίηση για το Google Analytics. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να λατρέψετε το Jetpack all-in-one και το να έχετε προηγμένα στατιστικά στοιχεία ιστότοπου Google στις άκρες των δακτύλων σας είναι απλώς το κερασάκι στην τούρτα.

Τελικές σκέψεις για το Social Media Analytics

Όπως πάντα με την παρακολούθηση των αναλυτικών στοιχείων, το κλειδί είναι η ερμηνεία των δεδομένων. Στη συνέχεια, κάντε τις αλλαγές στη στρατηγική κοινωνικών μέσων. Δείτε ποια κανάλια κοινωνικών μέσων είναι πιο αποτελεσματικά στη μετατροπή έναντι των στόχων του ιστότοπού σας. Και ποιοι τύποι περιεχομένου βοηθούν με αυτήν την επιτυχία. Ομοίως, είναι εξίσου σημαντικό να γνωρίζετε ποιες κοινωνικές πλατφόρμες δεν αποδίδουν, ώστε να μπορείτε να κάνετε τις απαραίτητες βελτιώσεις.

Πώς παρακολουθείτε τα αναλυτικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Παρακαλώ μοιραστείτε τις σκέψεις σας στα παρακάτω σχόλια…

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me