Shared vs Cloud Hosting – Ποιο θα έπρεπε να επιλέξετε;

Shared vs Cloud Hosting - Ποιο θα έπρεπε να επιλέξετε για τον ιστότοπό σας στο WordPress;

Φιλοξενία WordPress, κοινή χρήση έναντι φιλοξενίας σύννεφων, καλώς ήλθατε στον κόσμο ή αινίγματα και μυστήρια. Η φιλοξενία WordPress είναι σχεδόν εφιάλτης για οποιονδήποτε χρήστη του WordPress που δεν έχει αρκετή εμπειρία σε όλες τις παραλλαγές που υπάρχουν σε αυτήν την αγορά.


Λοιπόν, θέλετε να φιλοξενήσετε τον νέο σας ιστότοπο WordPress και θέλετε να μάθετε ποια είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση για το έργο σας; Σε αυτό το άρθρο θα κάνω το καλύτερο δυνατό για να διευκρινίσω τις κύριες διαφορές μεταξύ κοινόχρηστης εναντίον φιλοξενίας cloud και να εξηγήσω λεπτομερώς γιατί μπορεί να χρειαστείτε το ένα ή το άλλο, ανάλογα με το έργο σας. Ελπίζω ότι διαβάζοντας αυτό το άρθρο θα είστε πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσετε όλες τις εναλλακτικές λύσεις και το πιο σημαντικό, θα είστε έτοιμοι να υποβάλετε σημαντικές ερωτήσεις στις εταιρείες φιλοξενίας με την ελπίδα να έχετε πολύ καλύτερη ιδέα σε αυτό που παίρνετε μέσα, πριν μπουν σε αυτό!

Τι είναι η κοινή χρήση φιλοξενίας?

Η κοινόχρηστη φιλοξενία είναι η διαδικασία φιλοξενίας του ιστότοπού σας σε διακομιστή μαζί με ιστότοπους άλλων χρηστών. Συγκεκριμένα χρησιμοποιείται ένας αποκλειστικός διακομιστής για τα αρχεία σας, τις βάσεις δεδομένων σας και τα e-mail σας μαζί με άλλους χρήστες, βασικά μοιράζονται πόρους. Δεδομένου ότι η φύση της φιλοξενίας είναι αυτή της βελτιστοποίησης της χρήσης πόρων, η χρήση αποκλειστικού διακομιστή για έναν μόνο πελάτη δεν είναι η βέλτιστη για τον πάροχο φιλοξενίας. Ως εκ τούτου, γεννήθηκε η έννοια της κοινής φιλοξενίας στην οποία μια ομάδα χρηστών μοιράζεται έναν κοινό διακομιστή.

Σε αυτήν την περίπτωση ο χρήστης είναι κοινή χρήση πόρων του εν λόγω διακομιστή με την υπόλοιπη ομάδα σε αυτόν τον διακομιστή, αυτό είναι το πιο γνωστό ως κόμβος. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι αποκλειστικοί διακομιστές είναι αρκετά ισχυροί για να φιλοξενήσουν εκατοντάδες χρήστες ταυτόχρονα χωρίς να ξεσπάσουν ιδρώτα, αυτή είναι μια αποδεκτή πρακτική.

Στον κόσμο της κοινής φιλοξενίας, οι χρήστες σε έναν κοινόχρηστο διακομιστή συνήθως διαχειρίζονται από αυτό που ονομάζεται a Πίνακας Ελέγχου. Για το σκοπό αυτό, οι εταιρείες φιλοξενίας αγοράζουν και χρησιμοποιούν κοινούς πίνακες ελέγχου φιλοξενίας. Υπάρχουν πολλοί καλοί και γνωστοί πίνακες ελέγχου φιλοξενίας, αλλά οι πιο δημοφιλείς είναι cPanel και Plesk Onyx. Μερικά καλά παραδείγματα δωρεάν πίνακα ελέγχου είναι τα VestaCP και Centos Web Panel, αλλά πιθανότατα δεν θα τα βλέπετε τόσο συχνά λόγω της ελεύθερης φύσης τους.

Shared vs Cloud Hosting: cPanel

Ο πίνακας ελέγχου είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο πόρων και ασφάλειας, ώστε να διατηρεί όλους τους πελάτες σε καλή κατάσταση (σύμφωνα με τους όρους κάθε προγράμματος φιλοξενίας χρηστών). Ο πίνακας ελέγχου είναι επίσης υπεύθυνος για τη διαχείριση ηλεκτρονικών μηνυμάτων και ενεργειών τομέα που σχετίζονται με το DNS και παρόμοια.

Συνοψίζοντας: η κοινόχρηστη φιλοξενία αποτελείται από έναν διακομιστή (που ονομάζεται κόμβος) στον οποίο μια ομάδα χρηστών μοιράζεται όλους τους πόρους μέσω ενός πίνακα ελέγχου.

Ποια είναι τα οφέλη της κοινής φιλοξενίας?

Η κοινόχρηστη φιλοξενία μπορεί να είναι ταχύτερη από το cloud hosting ανάλογα με την ποιότητα και την αφοσίωση της εταιρείας φιλοξενίας. Αυτό μπορεί να ισχύει επειδή η διαχείριση αποκλειστικών πόρων διακομιστή, εάν γίνει σωστά, εγγυάται μικρότερο χρόνο καθυστέρησης. Επίσης, μια πολύ καλή διαμόρφωση θα είναι ταχύτερη από μια δομή cloud για την αρχή της πολυπλοκότητας. Η ύπαρξη μιας λιγότερο περίπλοκης δομής πίσω από τη διαδικασία φιλοξενίας ενός ιστότοπου θα μειώσει την καθυστέρηση και θα αυξήσει την απόδοση.

Υπάρχουν μειονεκτήματα της κοινής φιλοξενίας?

Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότερες εταιρείες δεν παίζουν δίκαια σε αυτό. Συνήθως προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους και προσπαθούν να βάλουν όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες σε κάθε κόμβο. Αυτό θα αυξήσει αποτελεσματικά την καθυστέρηση καθώς οι διακομιστές θα μπορούσαν να λειτουργούν σε πλήρη χωρητικότητα. Εισάγει επίσης ένα άλλο πρόβλημα: την ασφάλεια. Η ύπαρξη πάρα πολλών χρηστών σε έναν διακομιστή μπορεί να αποδειχθεί προβληματική για λόγους ασφαλείας. Αυτό μπορεί να μετριαστεί με τη χρήση ειδικών εκδόσεων Linux για τον έλεγχο της κατανομής πόρων, όπως το Cloud Linux. Επίσης, η Κοινόχρηστη φιλοξενία δεν είναι ιδανική αν χρειάζεστε συγκεκριμένα σενάρια, για παράδειγμα, έναν ειδικό διακομιστή εφαρμογών για τη νέα σας εφαρμογή.

Best Shared Hosting

Bluehost Web Hosting

Κοινή φιλοξενία Bluehost

Ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα παραδείγματα κοινής φιλοξενίας είναι το Bluehost. Αυτή η δημοφιλής επιλογή φιλοξενίας ιστοσελίδων προσφέρει εύκολη στη χρήση κοινόχρηστη φιλοξενία για όλους τους τύπους ιστότοπων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εκτελούνται στο WordPress. Θέλετε να δείτε αυτό το σχέδιο φιλοξενίας σε δράση; Δείτε τον οδηγό Bluehost για να μάθετε περισσότερα.

Τι είναι το Cloud Hosting?

Το Cloud Hosting είναι η τέχνη της χρήσης μιας ομάδας διακομιστών για τη φιλοξενία μιας ομάδας χρηστών. Στο Cloud Hosting, οι εταιρείες προσφέρουν συνήθως μια ιδιωτική υπηρεσία στην οποία ο πελάτης μπορεί να έχει ένα σύνολο προσαρμοσμένων εργαλείων για να ρυθμίσει τον δικό του ιδιωτικό εικονικό διακομιστή. Οι υπηρεσίες Cloud Hosting χρησιμοποιούν την έννοια των μικροσκοπικών μηχανών στις οποίες μπορείτε να ανοίξετε έναν “διακομιστή εφαρμογών” για συγκεκριμένους σκοπούς ή να δημιουργήσετε, να αναστείλετε και να καταστρέψετε τους εικονικούς διακομιστές σας με ευκολία. Αυτό είναι ιδανικό για προγραμματιστές και άτομα που πρέπει να χρησιμοποιούν συγκεκριμένους πόρους, είτε πρόκειται για τη φιλοξενία ενός ιστότοπου ή μιας εφαρμογής.

Οι υπηρεσίες Cloud Hosting προσφέρουν πόρους με τρόπο αποθήκευσης, απόδοση αποθήκευσης, διαθέσιμο εύρος ζώνης, αριθμό CPU και ούτω καθεξής και χρεώνεστε από τον πόρο σε σχέση με το χρόνο που αφιερώσατε κατά τη χρήση τους. Όσο πιο ισχυρή είναι η εικονική CPU, η απόδοση μνήμης και αποθήκευσης, τόσο υψηλότερο είναι το κόστος. Σε αυτό το πλαίσιο, οι υπηρεσίες Cloud λειτουργούν όπως η δημιουργία του δικού σας εικονικοποιημένου υπολογιστή όπου προσθέτετε περιεχόμενο, έως ότου η τιμή έναντι της απόδοσης να επιτύχει τον στόχο σας.

Σε αυτό το είδος σεναρίου, οι διακομιστές εικονικοποιούνται, έτσι οι πόροι είναι επίσης εικονικοί. Αυτό σημαίνει ότι όταν υπάρχει αρκετά υψηλή ζήτηση πόρων, η εταιρεία φιλοξενίας μπορεί προσθέστε νέους διακομιστές στο εικονικός κόμβος να επεκτείνει το ποσό των πόρων χωρίς να χρειάζεται να απομακρύνει τους πελάτες από αυτόν τον κόμβο. Αυτό το είδος εγκατάστασης είναι ιδανικό για επέκταση καθώς η εταιρεία δεν χρειάζεται να ανησυχεί για πόρους και δεν χρειάζεται να ανακατανέμει τους χρήστες. Μια δομή cloud μπορεί να επεκταθεί και να επεκταθεί όχι μόνο σε μερικούς διακομιστές αλλά και εκατοντάδες από αυτούς!

Shared vs Cloud Hosting: Εικονικός κόμβος

Δημόσιο vs ιδιωτικό σύννεφο

Το Cloud hosting μπορεί να χωριστεί σε Δημόσια έναντι Cloud. Στα περισσότερα παραδείγματα του Cloud Hosting η εταιρεία που προσφέρει αυτές τις υπηρεσίες απασχολεί δημόσιο σύννεφο μοντέλα ,. Αυτό σημαίνει ότι αντλούν πόρους από μια ομάδα διαθέσιμων στο κοινό εικονικών διακομιστών. Αυτό το ίδιο δημόσιο δίκτυο χρησιμοποιείται για τη μετάδοση δεδομένων. Η ασφάλεια γίνεται για να διασφαλιστεί ότι τα δεδομένα παραμένουν ιδιωτικά. Ένα καλό παράδειγμα αυτού είναι το Cloudways, μια υπηρεσία που βασίζεται σε άλλες υπηρεσίες Cloud (για τις οποίες θα μιλήσουμε λίγο).

Πάνω σε ιδιωτικό σύννεφο, η εταιρεία κατέχει το δίκτυο cloud και οι υπηρεσίες είναι πιο κατάλληλες για εφαρμογές όπου η ασφάλεια είναι υψίστης σημασίας. Τα ιδιωτικά σύννεφα είναι γενικά προσαρμοσμένες δομές που δεν εξαρτώνται από εξωτερικά δίκτυα cloud.

Ποια είναι τα οφέλη του Cloud Hosting?

Το κύριο πλεονέκτημα της δημιουργίας μιας δομής Cloud είναι ότι οι εταιρείες δεν πρέπει ποτέ να ανησυχούν για την ικανότητα κόμβων. Σε αυτό το είδος σεναρίου απλά πρέπει να προσθέσουν έναν άλλο διακομιστή στην εικονική δομή. Αυτό μειώνει αποτελεσματικά την κατανομή πόρων και αυξάνει την χωρητικότητα χωρίς καμία αλλαγή στον πίνακα ελέγχου ή στους χρήστες του κόμβου.

Δεδομένου ότι η φιλοξενία cloud είναι προσανατολισμένη στους πόρους, μπορείτε να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε έναν πόρο και δεν θα χρεωθεί. Αυτό συμβαίνει επειδή χρεώνεστε από τη χρήση πόρων όπου, όπως στην κοινή φιλοξενία, χρεώνεστε ένα σταθερό ποσό (είτε χρησιμοποιείτε πόρο είτε όχι).

Και υπάρχουν μειονεκτήματα στο Cloud Hosting?

Το κύριο μειονέκτημα της δομής νέφους είναι η πολυπλοκότητα. Έχοντας τόσους πολλούς διακομιστές στο διαδίκτυο με ό, τι εικονικοποιείται μπορεί να δυσκολευτεί μια εταιρεία να ανακαλύψει πού βρίσκεται ένα πρόβλημα, επειδή τα ίδια δεδομένα χωρίζονται και αποθηκεύονται με εικονικοποιημένο τρόπο. Αυτό το είδος δομής προσθέτει καθυστέρηση. Για κρίσιμους ιστότοπους, εάν η απόδοση είναι επιτακτική ανάγκη, μια δομή cloud ενδέχεται να έχει λιγότερο από ιδανικά αποτελέσματα. Ένα άλλο πρόβλημα με το Cloud Hosting είναι ότι τείνει να είναι πιο ακριβό από τις κοινές εναλλακτικές λύσεις. 1 GB χώρου σε κοινόχρηστη φιλοξενία είναι συνήθως φθηνότερη από 1 GB χώρου σε μια υπηρεσία Cloud.

Επίσης, οι περισσότερες υπηρεσίες Cloud Hosting δεν περιλαμβάνουν υπηρεσία αλληλογραφίας. Για αυτό πρέπει να δημιουργήσετε ξεχωριστές εικονικές μηχανές για το σκοπό αυτό (ή να αγοράσετε μια υπηρεσία) όπου, όπως οι περισσότερες κοινόχρηστες φιλοξενίες περιλαμβάνουν διαχείριση αλληλογραφίας από προεπιλογή.

Καλύτερη φιλοξενία σύννεφων

Cloudways Cloud φιλοξενία

Cloudways Cloud Hosting

Αν ψάχνετε για αξιόπιστη και προσιτή φιλοξενία cloud, πραγματικά δεν γίνεται καλύτερη από το Cloudways. Η προσφορά κορυφαίας φιλοξενίας cloud (DigitalOcean, AWS, Google Cloud κ.λπ.) με μια εύχρηστη διεπαφή, ώστε να μπορείτε να διαχειριστείτε καλύτερα τους ιστότοπούς σας. Μάθετε περισσότερα στην πλήρη κριτική Cloudways.

Και τώρα ένα δίλημμα

Όλα αυτά είναι λογικά και κατανοητά, αλλά οι εταιρείες φιλοξενίας συνήθως δεν προσφέρουν πακέτα φιλοξενίας vs cloud hosting. Στον σημερινό κόσμο, πολλοί οικοδεσπότες αρχίζουν να αναμιγνύονται κοινόχρηστοι με υπηρεσίες φιλοξενίας cloud με τρόπο που δεν είναι πλέον τόσο εύκολο να διακριθούν. Για παράδειγμα, είναι πλέον αποδεκτό να δημιουργηθούν εικονικοποιημένα περιβάλλοντα στα οποία ένας ενιαίος κόμβος, που διαχειρίζεται ως Κοινόχρηστη υπηρεσία φιλοξενίας αποτελείται πλέον από μια σειρά αποκλειστικών διακομιστών, εικονικοποιημένων. Αυτό το είδος εγκατάστασης είναι σχεδόν πανομοιότυπο με αυτό που κάνουν οι εταιρείες Cloud Hosting στις υπηρεσίες τους.

Αυτό μπορεί να δημιουργήσει ένα σενάριο στο οποίο πληρώνετε για μια κοινόχρηστη υπηρεσία φιλοξενίας που βασικά συμπεριφέρεται σαν φιλοξενία cloud, αλλά τρέχει πίσω από έναν πίνακα ελέγχου. Επιπλέον, ορισμένες εταιρείες εικονικοποίησαν τον πίνακα ελέγχου μέσα σε ένα VPS, ώστε να μην έχετε καν δίκαιη κατανομή πόρων, επειδή ο πραγματικός διακομιστής όπου βρίσκεται ο πίνακας ελέγχου δεν είναι διαθέσιμος άμεσα, μόνο ένα μέρος αυτού!

Τι να κάνετε αυτό?

Τελικά, δεν έχει σημασία τι κάνει η εταιρεία με τους διακομιστές. Είτε πρόκειται για διακομιστές που λειτουργούν ως καθαροί κόμβοι είτε ως πραγματική δομή φιλοξενίας cloud, αυτό που έχει σημασία είναι το πόσο καλά διαχειρίζεται η εταιρεία ολόκληρο το πακέτο. ΕΝΑ καλή υπηρεσία φιλοξενίας cloud μπορεί να λειτουργήσει τέλεια για ακόμη και τις πιο απαιτητικές χρήσεις. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί καλή κοινή φιλοξενία εκτελείται σε πραγματικούς κόμβους υλικού. Είναι η ποιότητα της εταιρείας φιλοξενίας και η δέσμευσή τους προς τους χρήστες που κάνουν όλη τη διαφορά στον κόσμο.

Το Shared ή το Cloud Hosting είναι καλύτερο για μένα?

Ας δούμε, έχετε έναν νέο ιστότοπο WordPress που θέλετε να τοποθετήσετε στο διαδίκτυο. Η πιο σημαντική ανησυχία σας τώρα είναι η τιμή και η απόδοση. Σε αυτό το σενάριο, η κοινή φιλοξενία είναι πιθανότατα το καλύτερο στοίχημά σας, καθώς μειώνετε το κόστος προσλαμβάνοντας μια υπηρεσία που χρειάζεται λιγότερους πόρους για τον έλεγχο κάθε κόμβου (που μεταφράζεται σε καλύτερες τιμές ανά χρήστη).

Από την άλλη πλευρά, εάν είστε εταιρεία ή άτομο που πρέπει να ρυθμίσει γρήγορα ιστότοπους και εφαρμογές, μια υπηρεσία φιλοξενίας cloud θα σας εξυπηρετήσει καλύτερα. Τα πάνελ φιλοξενίας cloud είναι συνήθως καλύτερα προετοιμασμένα για τη δημιουργία και τη φιλοξενία των πιο άγριων διαμορφώσεων χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα. Απλώς θυμηθείτε ότι θα χρειαστεί να ρυθμίσετε έναν διακομιστή αλληλογραφίας μόνοι σας, καθώς οι περισσότερες υπηρεσίες Cloud Hosting δεν προσφέρουν έναν.

Συμπλήρωση Shared vs Cloud Hosting

Είτε χρησιμοποιείτε κοινόχρηστη είτε φιλοξενία cloud, τα καλά νέα είναι ότι και οι δύο υπηρεσίες δεν αλληλοαποκλείονται. Η κοινόχρηστη φιλοξενία είναι υπέροχη για τη φιλοξενία πολλών ιστότοπων που χρειάζονται γενικές επιλογές για e-mail, προώθηση, έλεγχο DNS, FTP και υπηρεσίες βάσης δεδομένων. Οι υπηρεσίες φιλοξενίας cloud είναι περισσότερο προσανατολισμένες στους προγραμματιστές και μπορεί να είναι εξαιρετικές για τη φιλοξενία εφαρμογών ή ιστότοπων για συγκεκριμένους σκοπούς. Λόγω της φύσης και των δύο υπηρεσιών, συνήθως λειτουργούν καλά μαζί. Για παράδειγμα, για τη φιλοξενία ενός ιστότοπου και μιας εφαρμογής ταυτόχρονα ή με τον έλεγχο ενός ιστότοπου που συνδέεται με ένα κατάστημα. Αυτό που είναι ακόμη καλύτερο είναι ότι οι περισσότερες εταιρείες σήμερα μπορούν να προσφέρουν και τις δύο υπηρεσίες ταυτόχρονα.

Συνοψίζοντας τα θετικά του Φιλοξενία Cloud, μπορείτε να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες διαμορφώσεις, έχετε τον έλεγχο των πόρων στους οποίους έχετε πρόσβαση και μπορείτε ακόμη και να θέσετε σε παύση πόρους για να μειώσετε το κόστος. Το μόνο πραγματικό μειονέκτημα εδώ είναι ότι οι πόροι τείνουν να κοστίζουν περισσότερο από ό, τι στην κοινή φιλοξενία.

Με Κοινή φιλοξενία λαμβάνετε μια καλύτερη ισορροπία υπηρεσιών που ταιριάζει καλύτερα σε ιστότοπους και οι υπηρεσίες τείνουν να είναι φθηνότερες από τη φιλοξενία cloud. Ωστόσο, το αρνητικό είναι ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε πόρους ούτε να ξεκινήσετε ή να διακόψετε υπηρεσίες όπως με τη φιλοξενία cloud.

Όποια υπηρεσία κι αν επιλέξετε, τώρα έχετε μια πολύ καλύτερη ιδέα τόσο των πλεονεκτημάτων όσο και των μειονεκτημάτων. Τι προτιμάτε? Ποιες είναι οι σκέψεις σας σχετικά με τη φιλοξενία κοινής εναντίον cloud; Παρακαλώ, μοιραστείτε τις απόψεις σας στα παρακάτω σχόλια!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me