Χρησιμοποιήστε τις ειδοποιήσεις push για να δημιουργήσετε επαναλαμβανόμενη επισκεψιμότητα

Χρησιμοποιήστε τις ειδοποιήσεις push για να δημιουργήσετε επαναλαμβανόμενη επισκεψιμότητα

Για να προσελκύσετε το κοινό σας, θα πρέπει να μπορείτε να τραβήξετε την προσοχή τους με ουσιαστικούς τρόπους. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντα εύκολο, ειδικά όταν υπάρχουν τόσες πολλές περισπασμούς στις κινητές συσκευές τους.


Ευτυχώς, οι ειδοποιήσεις push προσφέρουν μια αποτελεσματική λύση. Οι ειδοποιήσεις push είναι ένας τρόπος για τους εκδότες και άλλες επιχειρήσεις να παραδίδουν άμεσα μηνύματα σε πραγματικό χρόνο στο κοινό τους, προκειμένου να προωθήσουν την αφοσίωση και να αυξήσουν την επισκεψιμότητα.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα συζητήσουμε τι είναι οι ειδοποιήσεις push και θα εξηγήσουμε τα οφέλη από τη χρήση τους. Θα σας καθοδηγήσουμε επίσης σε τέσσερις συμβουλές σχετικά με τον τρόπο χρήσης των ειδοποιήσεων push για τη δημιουργία επαναλαμβανόμενης επισκεψιμότητας και θα συζητήσουμε τη ρύθμιση τους στον ιστότοπό σας στο WordPress. Ας αρχίσουμε!

Τα οφέλη από τη χρήση ειδοποιήσεων προώθησης

Οι ειδοποιήσεις push είναι αναδυόμενα μηνύματα με δυνατότητα κλικ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε προγράμματα περιήγησης ή σε κινητές συσκευές και εφαρμογές. Είναι μια μορφή άμεσης, άμεσης επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο.

Χρησιμοποιώντας ειδοποιήσεις push, οι εκδότες μπορούν:

 • Προσεγγίστε τους αναγνώστες τους όπου περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους, στις κινητές συσκευές τους
 • Προσθέστε ένα νέο κανάλι που ελέγχουν άμεσα, το οποίο είναι παρόμοιο με ένα ενημερωτικό δελτίο, αλλά με υψηλότερα ποσοστά ανοίγματος και κλικ
 • Αυξήστε τις επισκέψεις αφοσίωσης και επιστροφής, βοηθώντας να μετατρέψετε τους απλούς επισκέπτες σε πιστούς αναγνώστες και να δημιουργήσετε συνήθειες

Ειδικότερα, οι εκδότες ειδήσεων και περιεχομένου επωφελούνται από τις ειδοποιήσεις push. Σε τελική ανάλυση, προσφέρουν έναν αποτελεσματικό τρόπο παράδοσης περιεχομένου, ιστοριών και ενημερώσεων ευαίσθητων στο χρόνο. Οι ειδοποιήσεις push μπορούν επίσης να γεμίσουν τον ίδιο ρόλο με ένα ενημερωτικό δελτίο όταν πρόκειται για τη δημιουργία μιας βάσης πιστών αναγνωστών.

Ένα άλλο πλεονέκτημα των ειδοποιήσεων push είναι η απλότητα της διαδικασίας συμμετοχής. Για παράδειγμα, οι επισκέπτες για πρώτη φορά στον ιστότοπό σας ή στην εφαρμογή για κινητά θα πρέπει να επιλέξουν μόνο Επιτρέπω όταν σας ζητηθεί, και στη συνέχεια μπορεί να προστεθεί στη λίστα συνδρομητών σας.

Συμμετοχή στην ειδοποίηση push

Οι ειδοποιήσεις push εφαρμογών για κινητά έχουν ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά συμμετοχής. Σύμφωνα με έρευνα, σχεδόν 60 τοις εκατό της κίνησης στο Διαδίκτυο προέρχεται από κινητές συσκευές, με το ποσοστό συμμετοχής για ειδοποιήσεις push εφαρμογών για κινητά 43,9 τοις εκατό για χρήστες iOS και 91,1% για χρήστες Android (δεδομένου ότι η διαδικασία είναι αυτόματη στην τελευταία πλατφόρμα).

Τώρα που έχουμε καλύψει τη χρησιμότητα των ειδοποιήσεων push, ας δούμε τέσσερις συμβουλές για τη χρήση τους για τη δημιουργία επαναλαμβανόμενης επισκεψιμότητας στο ιστολόγιο ή τον ιστότοπό σας ειδήσεων.

1. Δημιουργήστε σαφή, συνοπτικά μηνύματα και χρησιμοποιήστε Emoji

Οι ειδοποιήσεις push είναι σύντομες. Συνήθως έχετε μόνο περίπου 40 χαρακτήρες για να τραβήξετε την προσοχή των χρηστών και να μεταδώσετε το μήνυμά σας. Επομένως, συνιστάται να χρησιμοποιείτε απλή, άμεση γλώσσα.

Φροντίστε να επιλέξετε θέματα που σχετίζονται με τους αναγνώστες σας. Είναι επίσης χρήσιμο να πλαισιώσετε το μήνυμά σας με τρόπο που ενσταλάζει την αίσθηση του επείγοντος και εμπνέει δράση. Για τους εκδότες ειδήσεων, ένας τρόπος για να τραβήξετε την προσοχή θα ήταν να συμπεριλάβετε έναν όρο όπως “BREAKING NEWS” σε μια ειδοποίηση push για μια έγκαιρη και σημαντική ιστορία.

Επιπλέον, θα θελήσετε να δοκιμάσετε και να χρησιμοποιήσετε πιασάρικα one-liner και παροτρύνσεις για δράση (CTA). Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι η χρήση emoji στις ειδοποιήσεις push μπορεί να αυξήσει σημαντικά την αφοσίωση.

Ειδοποίηση push Emoji

Τα Emoji μπορούν να σας βοηθήσουν να μεταφέρετε ένα συγκεκριμένο συναίσθημα ή τόνο στο μήνυμά σας. Επιπλέον, μπορούν να βελτιώσουν τη συνολική εμφάνιση της ειδοποίησης.

Είναι επίσης σημαντικό να δημιουργήσετε ένα δελεαστικό μήνυμα επιλογής. Σε αντίθεση με τις ειδοποιήσεις ιστού που χρησιμοποιούν μόνο μηνύματα συμμετοχής “επιτρέπεται” ή “αποκλεισμός”, οι ειδοποιήσεις push για κινητά σάς επιτρέπουν να εξατομικεύσετε το μήνυμα που στέλνετε.

Κατά τη δημιουργία του μηνύματος συμμετοχής σας, εξετάστε το ενδεχόμενο να πείτε στον αναγνώστη την αξία της συμμετοχής σας και να εξηγήσετε τι θα λάβουν (έκτακτες ειδήσεις, οι τελευταίες ενημερώσεις, ειδικές προσφορές κ.λπ.) Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τα “Να επιτρέπεται” και “Don” Τα κουμπιά “Να επιτρέπονται” είναι λίγο πιο ευπαρουσίαστα, χρησιμοποιώντας όρους όπως “Ναι!” ή “Ίσως αργότερα”.

2. Τμηματοποιήστε το κοινό σας

Οι άνθρωποι δεν θέλουν να βομβαρδίζονται συνεχώς με μηνύματα, ειδικά μηνύματα που δεν σχετίζονται με αυτά. Η χρήση μιας γενικευμένης προσέγγισης μετάδοσης για την προώθηση ειδοποιήσεων μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να ενοχληθούν και να εξαιρεθούν οι συνδρομητές σας.

Σύμφωνα με έρευνα, η τμηματοποίηση του κοινού σας για ειδοποιήσεις push μπορεί να αυξήσει τα CTR κατά 218 τοις εκατό. Προσδιορίζοντας τους συνδρομητές σας με βάση τα ενδιαφέροντά τους, μπορείτε να παραδώσετε μηνύματα που είναι εξατομικευμένα σε κάθε άτομο. Με τη σειρά του, αυτό θα αυξήσει την πιθανότητα να ανοίξουν τα μηνύματα.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να κατηγοριοποιήσετε τους συνδρομητές σας. Για παράδειγμα, οι εκδότες ειδήσεων μπορούν να τμηματοποιήσουν τους χρήστες με βάση τις κατηγορίες περιεχομένου που ο αναγνώστης ενδιαφέρεται να λάβει. Άλλες επιλογές τμηματοποίησης περιλαμβάνουν ζώνη ώρας, τοποθεσία και τύπο συσκευής.

Οι εφαρμογές για κινητά επιτρέπουν επίσης στους εκδότες περιεχομένου να επιτρέπουν στους συνδρομητές τους να επιλέξουν τον τύπο ειδοποιήσεων που θέλουν να λαμβάνουν και πότε. Αυτό επιτρέπει στον χρήστη να αισθάνεται περισσότερο τον έλεγχο και λιγότερο βομβαρδίζεται με περιττά μηνύματα.

Ένα παράδειγμα αυτής της τεχνικής σε δράση μπορεί να φανεί στις ρυθμίσεις ειδοποιήσεων ώθησης The New York Times για την εφαρμογή για κινητά.

Ρυθμίσεις τμήματος ειδοποίησης push

Οι εκδότες περιεχομένου και ειδήσεων μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις ρυθμίσεις για να δημιουργήσουν πολύτιμα μηνύματα για το κοινό τους. Μπορείτε να μάθετε ποιες ιστορίες ενδιαφέρεται το κοινό σας να λαμβάνει ειδοποιήσεις push και να τις προσαρμόσετε ανάλογα.

3. Να προσέχετε το συγχρονισμό και τη συχνότητα των μηνυμάτων

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι σχεδόν 40 τοις εκατό των χρηστών δηλώνουν ότι δεν επιλέγουν τις ειδοποιήσεις push επειδή τις ενοχλούν σε λάθος στιγμή. Επιπλέον, περισσότεροι από τους μισούς δήλωσαν ότι αποχώρησαν επειδή θεωρούσαν ενοχλητικές τις ειδοποιήσεις push.

Η έρευνα έχει δείξει ότι τα υψηλότερα ποσοστά κλικ για ειδοποιήσεις push εμφανίζονται κάθε Τρίτη και κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας. Ωστόσο, αυτό είναι φυσικά μια γενίκευση. Ο καθορισμός των πιο αποτελεσματικών χρόνων και συχνότητας για τις ειδοποιήσεις push ενδέχεται να απαιτήσει κάποιο πειραματισμό.

Αυτός είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο η τμηματοποίηση είναι βασική. μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε πότε θα στείλετε μηνύματα σε κάθε κατηγορία συνδρομητών. Για παράδειγμα, οι ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου μπορούν να χρησιμοποιούν ειδοποιήσεις push για την αντιμετώπιση της εγκατάλειψης του καλαθιού αγορών.

Ειδοποίηση προώθησης ηλεκτρονικού εμπορίου

Επιπλέον, η τμηματοποίηση του κοινού σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τα μηνύματα με βάση τις ζώνες ώρας και τις τοποθεσίες τους. Εάν το ήμισυ του κοινού σας βρίσκεται σε διαφορετική ζώνη ώρας από εσάς, δεν θέλετε να στείλετε μηνύματα που θα λάβουν στη μέση της νύχτας.

Ειδήσεις, ιστολόγια και άλλοι εκδότες περιεχομένου μπορούν συχνά να επωφεληθούν από την αποστολή μηνυμάτων το πρώτο πράγμα το πρωί. Για παράδειγμα, οι The New York Times στέλνουν καθημερινά μια ειδοποίηση push “Morning Briefing”.

4. Παρακολούθηση των σωστών μετρήσεων

Όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε στρατηγική μάρκετινγκ, η παρακολούθηση της απόδοσης των ειδοποιήσεων push είναι απαραίτητη εάν θέλετε να δείτε τι λειτουργεί και δεν λειτουργεί. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να εξακριβωθεί το είδος των μηνυμάτων και του χρόνου που ανταποκρίνεται το κοινό σας.

Υπάρχουν ορισμένες μετρήσεις που πρέπει να δώσετε προσοχή, οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να αξιολογήσετε την απόδοση ειδοποιήσεων push, όπως:

 • CTR
 • Επιλογές συμμετοχής και εξαίρεσης
 • Ανοιχτές τιμές
 • Ποσοστά διατήρησης

Οι βέλτιστες μέθοδοι λήψης και ανάλυσης των δεδομένων ποικίλλουν, ανάλογα με τις πλατφόρμες και τα συστήματα που χρησιμοποιείτε για την αποστολή ειδοποιήσεων. Ωστόσο, το σημαντικό είναι ότι η στρατηγική παρακολούθησης παραμένει συνεπής, ώστε να μπορείτε συνεχώς να βελτιστοποιείτε και να βελτιώνετε τις ειδοποιήσεις push.

Πώς να στείλετε ειδοποιήσεις push χρησιμοποιώντας το WordPress

Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι υπάρχουν μερικά διαφορές μεταξύ ειδοποιήσεων push ιστού και κινητής τηλεφωνίας. Οι ειδοποιήσεις ιστού δεν προσφέρουν επιλογές εξατομίκευσης για μηνύματα συμμετοχής που κάνουν οι ειδοποιήσεις για κινητά, για παράδειγμα. Επίσης, δεν σας επιτρέπουν να προσεγγίσετε χρήστες iOS. Επιπλέον, η έρευνα διαπίστωσε ότι οι ειδοποιήσεις push εφαρμογών για κινητά έχουν υψηλότερα ποσοστά ανοίγματος και κλικ.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να στείλετε ειδοποιήσεις push και των δύο τύπων χρησιμοποιώντας το WordPress. Για να στείλετε ειδοποιήσεις ιστού, για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο όπως OneSignal.

Πρόσθετο OneSignal Free Web Push Notifications

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την προσθήκη WordPress, μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου του WordPress και μεταβείτε στο Προσθήκες> Προσθήκη νέου. Αναζητήστε την προσθήκη OneSignal και, στη συνέχεια, εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε την. Από εκεί, μπορείτε να ανατρέξετε στον εύχρηστο οδηγό μας για να προσθέσετε ειδοποιήσεις push στο WordPress για περαιτέρω οδηγίες.

Αν θέλετε να στείλετε ειδοποιήσεις push για κινητά, από την άλλη πλευρά, μπορείτε να δημιουργήσετε μια έκδοση εφαρμογής για κινητά του ιστότοπού σας χρησιμοποιώντας μια υπηρεσία όπως MobiLoud.

Εφαρμογές MobiLoud WordPress για κινητά

Η δωρεάν προσθήκη τους βοηθά στην απλή διαδικασία μετατροπής του ιστότοπού σας WordPress σε μια εφαρμογή την οποία μπορείτε στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε για την αποστολή ειδοποιήσεων. Με το MobiLoud δημιουργείτε και στέλνετε αυτόματα ειδοποιήσεις push απευθείας από τον πίνακα ελέγχου του WordPress. Παρέχει επίσης τη δυνατότητα στους αναγνώστες να αποφασίσουν για ποια θέματα θέλουν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις push. Αυτό είναι ιδανικό για ιστολόγια, ιστότοπους ειδήσεων και άλλους εκδότες περιεχομένου που θέλουν να αυξήσουν την αφοσίωση.


Σε αυτό το γεμάτο ψηφιακό περιβάλλον, έχετε μόνο τόσες πολλές ευκαιρίες να προσελκύσετε επισκέπτες και να τους πείσετε να επιστρέψουν. Οι ειδοποιήσεις push προσφέρουν έναν αποτελεσματικό τρόπο για να το κάνετε ακριβώς αυτό.

Ευτυχώς, η δημιουργία ειδοποιήσεων push μέσω ιστού και κινητών μέσω WordPress είναι εύκολη. Όταν το κάνετε αυτό, λάβετε υπόψη αυτές τις τέσσερις συμβουλές:

 1. Δημιουργήστε σαφή, ελκυστικά και συνοπτικά μηνύματα με emoji για να αυξήσετε την αφοσίωση.
 2. Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή για κινητά για να τμηματοποιήσετε το κοινό σας και να δημιουργήσετε στοχευμένα μηνύματα.
 3. Λάβετε υπόψη το χρονοδιάγραμμα και τη συχνότητα παράδοσης ειδοποιήσεων.
 4. Παρακολουθήστε τις μετρήσεις που είναι πιο σημαντικές για την επιχείρησή σας, προκειμένου να βελτιστοποιήσετε και να βελτιώσετε τη στρατηγική ειδοποίησης push.

Έχετε απορίες σχετικά με τη χρήση ειδοποιήσεων push; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map