Το δίλημμα μεταξύ του “Pretty” και του φιλικού προς το χρήστη: Πώς να επιλέξετε το τέλειο θέμα WordPress

Οι μέρες που είχαν ένα όμορφο θέμα ήταν αρκετές για να ξεχωρίσουν στη διαδικτυακή ζούγκλα είναι αριθμημένες. Η τεράστια ανάπτυξη του WordPress, με πολλούς νέους, ταλαντούχους προγραμματιστές να δημιουργούν τόνους όμορφων θεμάτων που επιτρέπουν ακόμη και τους πιο αναλφάβητους σχεδιαστές να δημιουργήσουμε έναν όμορφο ιστότοπο χωρίς τεράστιο προϋπολογισμό και χωρίς να χρειαστεί να ξοδεύουμε αμέτρητες ώρες μάθησης σχεδιασμού, από αυτό.


Σήμερα, για να κάνετε εντύπωση, το θέμα δεν πρέπει να είναι μόνο εύκολο στα μάτια, αλλά και διαισθητικό στη χρήση. Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να είναι μια ανταλλαγή. Σε πολλές περιπτώσεις, η φιλικότητα προς το χρήστη συμπληρώνει απλά ένα ήδη όμορφο θέμα και κάνει την επίσκεψη στον ιστότοπό σας απόλυτη χαρά σε κάθε επίπεδο.

Αλλά όταν σκέφτεστε τη φιλικότητα προς τους χρήστες, είναι εύκολο να σκεφτείτε ότι είναι κάτι πολύπλοκο και ακριβό που προορίζεται για μεγαλύτερους ιστότοπους, όπως το Facebook και το YouTube. Αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Η φιλικότητα προς τον χρήστη μπορεί να σημαίνει

Τι κάνει ένα θέμα φιλικό προς τον χρήστη?

Σε αντίθεση με την ομορφιά, το αν ένα θέμα είναι φιλικό προς το χρήστη δεν είναι κάτι που αποφασίζετε για μια ιδιοτροπία βάσει της αισθητικής σας προτίμησης (που μπορεί να διαφέρει από το κοινό σας). Είναι κάτι που αποφασίζετε έχοντας κατά νου το (μελλοντικό) κοινό σας.

Ένα θέμα είναι φιλικό προς τον χρήστη εάν:

 • Παρουσιάζει αποτελεσματικά το περιεχόμενο που είναι πιο σημαντικό / σχετικό με το κοινό σας.
 • Ο σχεδιασμός είναι καθαρός και διαισθητικός.
 • Το στυλ θέματος και οι εικόνες είναι σχετικές με τον ιστότοπό σας. (Ή, αντίθετα, είναι αρκετά ουδέτερο που επιτρέπει στο περιεχόμενο να μιλά από μόνο του.)

Είναι επίσης ένα μπόνους εάν το θέμα έχει δυνατότητες που υποστηρίζουν αυτό που θέλετε να κάνετε με τον ιστότοπο στο μέλλον. (Αυτό καθιστά δυνατή την ενεργοποίηση νέων στοιχείων, χωρίς σημαντική διακοπή λειτουργίας. Και φυσικά, οποιαδήποτε διακοπή καθόλου μπορεί να είναι ενοχλητική για το αφοσιωμένο κοινό σας.) Με απλά λόγια, εάν σας βοηθά να επικοινωνείτε αυτό που θέλετε να επικοινωνείτε πιο αποτελεσματικά, ένα θέμα είναι φιλικό προς τον χρήστη.

Για παράδειγμα, η χρήση ενός τυπικού επιχειρηματικού θέματος στον ιστότοπο του χαρτοφυλακίου σας εάν είστε φωτογράφος, ενδέχεται να στέλνει λάθος μήνυμα. (Εκτός βέβαια, οι κύριοι πελάτες σας είναι εταιρικοί τύποι που αισθάνονται περισσότερο στο σπίτι τους όταν ένας ιστότοπος που έχει χαμογελαστά άτομα με κοστούμια ως εικόνα φόντου, τότε θα έλεγα ότι έχετε τη σωστή ιδέα.) Ένα ακόμη πιο προφανές παράδειγμα είναι πώς πιθανότατα δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα θέμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στον ιστότοπό σας σχετικά με προσφορές σε προϊόντα σχεδιαστών.

Αλλά φυσικά μπορεί να είναι πιο λεπτό από αυτό. Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι πολύ πιο λεπτό. Για παράδειγμα, υπάρχουν πολλά θέματα χαρτοφυλακίου εκεί έξω που φαίνονται υπέροχα. Από αυτά που θα έλεγα ότι οι Daisho, Yin & Yang και το δικό μας κομψό δωρεάν θέμα είναι όλα ωραία παραδείγματα ελάχιστων θεμάτων χαρτοφυλακίου (δείτε μόνοι σας παρακάτω).

Daisho (Λειτουργία αρχικής σελίδας)

Daishoportfoliotheme

Γιν και Γιανγκ

yinandyangportfoliotheme

Κομψός

κομψό χαρτοφυλάκιο

Κατά την πρώτη επιθεώρηση, είναι παρόμοια σε πολλά επίπεδα. Απλοϊκό, καθαρό και όμορφο. Αλλά δεν είναι χωρίς τις κρίσιμες διαφορές τους. Το Yin & Yang επιτρέπει βαρύτερη προτεραιότητα στο οπτικό περιεχόμενο, ιδανικό για παράδειγμα, φωτογράφο ή σχεδιαστή, αλλά όχι τόσο βέλτιστο για ένα copywriter. Αντίθετα, το Daisho (σε λειτουργία αρχικής σελίδας) επιτρέπει μεγαλύτερη εστίαση στο κείμενο, το καθιστά ιδανικό για ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που είναι πιο δύσκολο να αναπαραχθεί καθαρά μέσω οπτικών.

Το περιεχόμενο που αντιπροσωπεύει καλύτερα αυτό που κάνετε πρέπει να είναι η προτεραιότητα. Είτε πρόκειται για ένα βίντεο, ένα χαρτοφυλάκιο εικόνων ή το ίδιο το γράψιμο. (Ίδια αρχή για ιστολόγια και άλλους ιστότοπους.)

Όσον αφορά το πόσο καθαρό και διαισθητικό είναι ένα θέμα, θα αναγκαστείτε να κάνετε μια κρίση. Κατά γενικό κανόνα, θέλετε να υπάρχουν λίγες επιλογές και περισπασμούς που θα μπορούσαν να τραβήξουν την προσοχή μακριά από την κύρια εστίαση του ιστότοπού σας. Εάν διαπιστώσετε ότι το θέμα σας προσκαλεί να κάνετε τις ενέργειες που θέλετε να κάνει ένας επισκέπτης… για παράδειγμα, ελέγξτε ένα χαρτοφυλάκιο ή διαβάστε περισσότερα για μια συγκεκριμένη υπηρεσία, τότε μπορεί να έχετε έναν φύλακα.

When In Doubt: Πηγαίνετε για ένα απλό και καθαρό θέμα

Εάν δεν είστε ακόμα σίγουροι για το θέμα, ή ενδέχεται να πάρετε τον ιστότοπο σε μία από τις πολλές κατευθύνσεις στο μέλλον, επιλέξτε κάτι καθαρό, απλό, ουδέτερο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να κάνετε μικρές ή ακόμη και μνημειώδεις αλλαγές στο θέμα και το λογότυπο, αλλά να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το ίδιο θέμα. (Κάνοντας “επανασχεδιασμούς” απίστευτα ανώδυνος.)

Όταν λέω απλό, αναφέρομαι στο σχεδιασμό, όχι απαραίτητα στις δυνατότητες του θέματος. Τουλάχιστον, θα πρέπει να βελτιστοποιηθεί τόσο για κινητά όσο και για τον ιστό, δεδομένου του μεγάλου ποσοστού χρηστών κινητών συσκευών αυτές τις μέρες. (Αυτό συνήθως αναφέρεται ως ανταπόκριση. Ένας όρος που θέλετε να αναζητήσετε.) Εάν θέλετε να ξεκινήσετε με ένα απλό blog, αλλά θέλετε να έχετε την επιλογή να δημιουργήσετε μια υπέροχη σελίδα υπηρεσιών στο μέλλον, Η επιλογή ενός θέματος που υποστηρίζει και τα δύο από το ρόπαλο μπορεί να σας εξοικονομήσει πονοκέφαλο, μερικές ώρες, και πιθανώς ακόμη και πολλά χρήματα, στο μέλλον.

Θα μπορούσατε, για παράδειγμα, να πάτε με το δικό μας Σύνολο, το οποίο ανταποκρίνεται, έχει μια όμορφη διάταξη ιστολογίου, καθώς και ένα πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων για το πότε θέλετε να δημιουργήσετε αυτές τις σελίδες προορισμού.

Αλλά μπορεί να αναρωτιέστε Γιατί θα πρέπει να επιλέξετε κάτι απλό. Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι υπάρχει κάτι μινιμαλιστικό κύμα στις μέρες μας όσον αφορά το σχεδιασμό ιστοσελίδων. Τα λογότυπα απλοποιούνται. Τα τρισδιάστατα αντικείμενα και τα κουμπιά γίνονται πάλι επίπεδα. Μεγάλες επωνυμίες εφαρμόζουν επανασχεδιασμούς ιστότοπων που αγνοούν τις καλλιτεχνικές λύσεις και τα φανταχτερά κινούμενα σχέδια και αντίθετα εστιάζουν στην απλότητα και τη χρηστικότητα.

Ίσως επειδή η έρευνα έχει ξεκινήσει, και λέει απλούστερη = καλύτερη εμφάνιση στην πλειοψηφία των ανθρώπων. Όσο πιο περίπλοκος είναι ένας ιστότοπος, τόσο λιγότερο ελκυστικός είναι για τον τελικό χρήστη κατά την πρώτη επίσκεψη. (Αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν θα εμποδίσουν την αλλαγή κατά τη διάρκεια ενός επανασχεδιασμού.)

Επιπλέον, ο περιορισμός του εαυτού σας σε απλά θέματα μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε ένα από τα εκατοντάδες χιλιάδες που είναι λίγο πιο εύκολα. Και ο χρόνος που εξοικονομείτε μπορεί να αξιοποιηθεί καλύτερα (όπως η δημιουργία περιεχομένου για τον εκπληκτικό νέο ιστότοπό σας στο WordPress).

Το επιλεγμένο θέμα σας αναχωρεί?

Πριν αποφασίσετε τελικά να αγοράσετε (ή απλά να εγκαταστήσετε) ένα θέμα, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να δείτε πριν από εσάς

 • Είναι ενημερωμένο?
 • Προσφέρει ενεργή υποστήριξη?
 • Είναι χωρίς σφάλματα?
 • Είναι μια ταλαιπωρία για την αντιμετώπιση?

Εάν χρησιμοποιείτε τον κατάλογο WordPress.org ή το Themeforest marketplace, μπορείτε να μάθετε τα περισσότερα από αυτά τα πράγματα και να πάρετε μια καλή διαχείριση στους άλλους, εξαιρετικά εύκολα.

Είναι ενημερωμένο?

Εάν το θέμα σας δεν είναι ενημερωμένο, θα μπορούσε να έχει τρύπες ασφαλείας ή να μην έχει συμβατότητα με την τελευταία έκδοση του WordPress. Το τελευταίο θα σας δυσκολευτεί να βρείτε συμβατά πρόσθετα (ή θα σας αφήσει με ξεπερασμένες εκδόσεις που έχουν λιγότερη λειτουργικότητα ή ακόμη και θέματα ασφαλείας). Η τελευταία ενημέρωση θέματος παρατίθεται στα δεξιά, κάτω από το κουμπί «Προεπισκόπηση» στον κατάλογο WordPress.

dateupdatedwordpress

Και λίγο πιο κάτω στη δεξιά πλευρική γραμμή του Themeforest.

ημερομηνία ενημέρωσης

Εάν βρείτε το τέλειο θέμα και τυχαίνει να είναι ελαφρώς ξεπερασμένο, τι πρέπει να κάνετε; Συμβαίνει όλη την ώρα. Ένας προγραμματιστής / σχεδιαστής θα δημιουργήσει ένα υποτιμημένο αριστούργημα και θα σταματήσει να το προσέχει, γιατί δεν αξίζει τον κόπο να το παίξουν με αυτό. Και ποιος μπορεί να τους κατηγορήσει; Μπορεί να είναι δελεαστικό να αναζητήσετε ένα θέμα σαν αυτό. Ειδικά επειδή δεν το χρησιμοποιούν πολλοί άλλοι ιστότοποι.

Κατά γενικό κανόνα, είναι καλή ιδέα να μείνετε μακριά από παλιά θέματα που δεν έχουν ενημερωθεί εδώ και πολύ καιρό. Πρώτα απ ‘όλα, ενδέχεται να μην λειτουργούν καθόλου με τη νεότερη έκδοση του WordPress. Ή ίσως μερικές από τις νεότερες λειτουργίες δεν υποστηρίζονται. Αλλά στην πραγματικότητα, το χειρότερο σενάριο είναι ότι λειτουργεί, έως ότου η επόμενη ενημέρωση του WordPress το καταστήσει άχρηστο και πρέπει να ασχοληθείτε με την αλλαγή θεμάτων στον ενεργό ιστότοπό σας, πέρα ​​από την εύρεση ενός νέου.

Αλλά αν είστε πραγματικά ερωτευμένοι με ένα ξεπερασμένο θέμα, μπορείτε να υποστηρίξετε: “Γιατί να μην χρησιμοποιήσετε μια παλαιότερη έκδοση του WordPress με την οποία λειτουργεί;” Και η απάντησή μου θα ήταν να σας προσκαλέσω στο Google “διορθώσεις σφαλμάτων WordPress” και να σας υπενθυμίσω ότι η συμβατότητα με τις προσθήκες μπορεί να γίνει επίσης πρόβλημα. Εξοικονομήστε τον πιθανό πονοκέφαλο και μείνετε μακριά.

Προσφέρει ενεργή υποστήριξη?

Για το WordPress.Org μπορείτε να λάβετε μια καλή ένδειξη από τους αριθμούς στην πρώτη σελίδα που δείχνει πόσα αιτήματα υποστήριξης απαντώνται, αλλά δεν είναι πάντα μια πολύ ακριβής απεικόνιση. Μερικά από τα εισιτήρια θα μπορούσαν να είναι διπλότυπα ή ένα πρόβλημα λόγω της εγκατάστασης και όχι του ίδιου του θέματος, ή ο συγγραφέας απειλής μπορεί να ξεχάσει να το επισημάνει ως επιλυμένο μετά τη λήψη βοήθειας.

Στο Themeforest, θα πρέπει να ελέγξετε τα σχόλια και επίσης να παρακολουθείτε αναφορές σχετικά με την υποστήριξη στο κύριο κείμενο. Στη σελίδα πωλήσεων των Yin & Yang, για παράδειγμα, υπάρχει πράγματι αναφορά για ένα ειδικό φόρουμ υποστήριξης στο τέλος του αντιγράφου.

Είναι χωρίς σφάλματα?

Θεωρητικά, τα θέματα στον κατάλογο WordPress.org και το Themeforest marketplace πρέπει να είναι χωρίς σφάλματα, καθώς ο κώδικας θέματος ελέγχεται πριν επιτρέπεται η συμπερίληψη. Αλλά στην πράξη, λόγω της ανθρώπινης ικανότητας για λάθη (ειδικά όταν πρόκειται για υπερβολικά εργαζόμενους που αναθεωρούν τον κώδικα), υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις.

Ένας τρόπος για να πάρετε μια γενική εντύπωση για την ακεραιότητα του θέματος, είναι να εξετάσετε επιμελώς σχόλια και κριτικές και να δείτε αν υπάρχει άμεση αναφορά για ένα ενοχλητικό σφάλμα που δεν επιλύθηκε ως αποτέλεσμα, ίσως καλύτερα να αποφύγετε το θέμα εντελώς (Εάν υπάρχουν κάποιες αναφορές για δευτερεύοντα σφάλματα και ο συγγραφέας ανταποκρίνεται γρήγορα και εφαρμόζει διορθώσεις, αυτό συνήθως θα είναι καλό σημάδι και όχι κακό…).

Είναι μια ταλαιπωρία για την αντιμετώπιση?

Ενώ τα σχόλια / κριτικές αποτελούν πηγή πηγής πληροφοριών ξανά, θα συνιστούσα να αναζητήσετε πλήρεις κριτικές από άτομα που γνωρίζουν τι κάνουν. Υπάρχουν μερικοί λόγοι για αυτό. Πρώτα απ ‘όλα, μπορεί να είναι δύσκολο να κρίνουμε τον τεχνικό γραμματισμό κάποιου από ένα σχόλιο / κριτική μιας φράσης. Επίσης, δεν λέει τίποτα για τις προσδοκίες που είχαν. Αυτό σημαίνει ότι σύντομα σχόλια αυτού του είδους μπορεί να είναι παραπλανητικά. Εάν αποφασίσετε να ακολουθήσετε αυστηρά σχόλια ή δεν υπάρχουν κριτικές, πρέπει να κάνετε ορισμένες κρίσεις σχετικά με την τεχνική γνώση του σχολιαστή, τις προσδοκίες τους και αν είναι παρόμοιο με το δικό σας.

Εάν σε αυτό το σημείο ανησυχείτε για το αν αξίζει ή όχι να ξοδέψετε τόση προσπάθεια σε ένα θέμα, σκεφτείτε το, ο τρόπος με τον οποίο ο ιστότοπός σας ΕΠΙΛΕΞΕΙ είναι πραγματικά πιο σημαντικός για οποιαδήποτε πρώτη εντύπωση, από το πραγματικό περιεχόμενο. Και επίσης, όσο πιο επιμελώς το περνάτε τώρα, τόσο λιγότερο πρέπει να ανησυχείτε και τόσο περισσότερο θα μπορείτε να παραμείνετε εστιασμένοι στο γράψιμο, το σχεδιασμό ή τη φωτογράφηση. Εάν χρειάζεστε κάποια έμπνευση, μπορείτε να δείτε μερικές από τις προτάσεις θεμάτων μας εδώ.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map