Πώς να χρησιμοποιήσετε το Patreon για Crowdfund το περιεχόμενό σας στο WordPress

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Patreon για Crowdfund το περιεχόμενό σας στο WordPress

Έχετε έρθει σε αυτό το άρθρο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο χρήσης του Patreon για το crowdfund. Γιατί; Λοιπόν, ίσως έχετε ξεκινήσει το blog σας στο WordPress ως χόμπι. Ή μήπως έχετε επενδύσει πολύ χρόνο στη δημιουργία πολύτιμου περιεχομένου για να κερδίσετε κάποιο παθητικό εισόδημα και δεν έχετε πραγματική απόδοση; Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό εάν έχετε μια αξιοπρεπή παρακολούθηση, αλλά οι παραδοσιακές ροές εσόδων δεν φέρνουν καν αρκετά για να καλύψουν τις χρεώσεις φιλοξενίας σας.


Σε αυτό το σενάριο, μπορεί να θέλετε να μάθετε περισσότερα crowdfunding. Αυτή είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής μέθοδος συγκέντρωσης χρημάτων που βελτιώνει την έννοια του παλιού σχολείου ενός βάζου. Ειδικότερα, το Patreon γίνεται ολοένα και πιο κοινός τρόπος για τους δημιουργούς να κερδίζουν έσοδα σε σταθερή βάση. Με λίγα λόγια, επιτρέπει στους οπαδούς σας να συνεισφέρουν στο κόστος του ιστότοπού σας και να δημιουργούν τακτικά έσοδα για το περιεχόμενό σας.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα σας παρουσιάσουμε στο Patreon και θα διερευνήσουμε περαιτέρω τα οφέλη του. Στη συνέχεια, θα σας δείξουμε πώς να το ενσωματώσετε στον ιστότοπό σας στο WordPress, ώστε να μπορείτε να χρηματοδοτήσετε το περιεχόμενό σας. Ας βουτήξουμε!

Εισαγωγή στο Patreon και τα οφέλη του

Patreon to Crowdfund Ο ιστότοπός σας

Με απλά λόγια, Πατρέων είναι μια πλατφόρμα που βασίζεται σε μέλη και σας επιτρέπει να πληρώνεστε απευθείας από το κοινό σας. Μέσω αυτού του ιστότοπου, δημιουργείτε έσοδα από το περιεχόμενο που ήδη δημιουργείτε. Οι θαυμαστές ή οι προστάτες δεσμεύονται να πληρώνουν ένα ποσό που επιλέγουν, το οποίο συνήθως οφείλεται κάθε μήνα ή κάθε φορά που δημοσιεύετε νέο περιεχόμενο. Όταν χρησιμοποιείτε το Patreon για crowdfund, παίρνουν μια μικρή χρέωση και παίρνετε τα υπόλοιπα χρήματα.

Το Patreon δίνει στους συνδρομητές έναν τρόπο να ενταχθούν στην κοινότητά σας και να σας πληρώσουν για να φτιάξετε τα πράγματα που απολαμβάνουν, χωρίς την ανάγκη για μεσάζοντα. Δεδομένου ότι επιλέγουν το ποσό και τη συχνότητα πληρωμής, δεν χρειάζεται να ανησυχούν για μη προγραμματισμένες χρεώσεις. Το πιο σημαντικό, το Patreon σας βοηθά να δημιουργήσετε μια σχέση προστάτη και καλλιτέχνη με το κοινό σας.

Ακολουθούν μερικά από τα κύρια οφέλη της πλατφόρμας:

 • Παίρνετε ένα προβλέψιμο εισόδημα. Επειδή μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα πόσο πληρώνει κάθε συνδρομητής και σε ποια συχνότητα (όπως ανά δημοσίευση ή σε μηνιαία βάση), γνωρίζετε πόσα χρήματα θα περιμένετε.
 • Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε άλλες πηγές εισοδήματος. Εάν χρησιμοποιείτε συνδέσμους συνεργατών, το Google AdSense ή οποιοδήποτε άλλο είδος δημιουργίας εσόδων, μπορείτε να συνεχίσετε να επωφελείστε από αυτούς χωρίς να επηρεάσετε τον λογαριασμό σας στο Patreon.
 • Διατηρείτε την ιδιοκτησία του περιεχομένου σας. Όλα όσα δημιουργείτε είναι δικά σας, με τον Patreon να μην διεκδικεί κανένα δικαίωμα ιδιοκτησίας.
 • Δεν χρειάζεται να διαχειριστείτε πληρωμές ή υποστήριξη. Όλες οι λεπτομέρειες επεξεργασίας πληρωμών και παροχής υποστήριξης για την πλατφόρμα Patreon διαχειρίζονται για εσάς.

Πριν ξεκινήσετε, είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι η χρήση του Patreon για το crowdfund λειτουργεί καλύτερα όταν έχετε ήδη ακόλουθο στο blog ή τον ιστότοπό σας. Οι προστάτες σας θα συνειδητοποιήσουν συνήθως αυτήν την επιλογή μέσω του ιστότοπού σας και της παρουσίας των κοινωνικών μέσων και θα επιλέξουν να σας υποστηρίξουν επειδή απολαμβάνουν ήδη το περιεχόμενό σας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να δημιουργήσετε το κοινό σας πριν τους προσκαλείτε να γίνουν προστάτες.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι Η Patreon χρεώνει ένα τέλος χρηματοδότησης, με βάση το ποσοστό των συνεισφορών του προστάτη σας. Οι τιμές είναι διαφανείς, αλλά είναι ενδέχεται να αλλάξουν, κάτι που μπορεί να επηρεάσει τους προστάτες και τα κέρδη σας στο δρόμο.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Patreon για Crowdfund το περιεχόμενό σας στο WordPress

Παρόλο που δεν χρειάζεστε χιλιάδες τακτικούς επισκέπτες ιστότοπων για να είστε επιτυχημένοι στο Patreon, θα πρέπει να έχετε κάποιο είδος προτού ξεκινήσετε. Η αύξηση της επισκεψιμότητας ιστότοπων μέσω SEO, η ενεργή συμμετοχή με ακόλουθους στα κοινωνικά μέσα και η παροχή περιεχομένου υψηλής ποιότητας αποτελούν όλους τους τρόπους για να δημιουργήσετε μια σταθερή παρακολούθηση. Στη συνέχεια, μπορείτε να ρυθμίσετε τον λογαριασμό σας στο Patreon!

1. Δημιουργήστε έναν λογαριασμό Patreon

Εγγραφείτε για λογαριασμό δημιουργού Patreon

Εάν είστε ήδη μέλος του Patreon, απλώς πρέπει να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας, μεταβείτε στον λογαριασμό σας Ρυθμίσεις μενού και επιλέξτε Γίνετε δημιουργός. Αν είστε εντελώς νέος στον ιστότοπο, από την άλλη πλευρά, μπορείτε απλά να κάνετε κλικ στο Ξεκινήστε τη σελίδα μου κουμπί στην αρχική σελίδα του Patreon. Από εκεί, μπορείτε να εγγραφείτε με τον λογαριασμό σας στο Facebook ή χρησιμοποιώντας το email σας.

2. Κατασκευάστε τη σελίδα σας στο Patreon

Οθόνη εκκίνησης για τη δημιουργία λογαριασμού δημιουργού Patreon

Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε τη σελίδα Patreon. Ένας εύχρηστος οδηγός θα σας οδηγήσει στη διαδικασία. Υπάρχουν πολλά βήματα, οπότε είναι καλύτερο αν έχετε έτοιμα τα ακόλουθα πράγματα:

 • Οι λογαριασμοί σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μαζί με ένα προφίλ και μια φωτογραφία εξωφύλλου.
 • Μια ιδέα για το πώς θέλετε να ρυθμιστεί το πρόγραμμα πληρωμών σας.
 • Ένα βήμα δημιουργίας κοινού (μπορεί επίσης να θέλετε να δημιουργήσετε ένα εισαγωγικό βίντεο).
 • Σχέδια για τον τρόπο ανταμοιβής των πελατών σας για την υποστήριξή τους (επιπλέον ή πρώιμο περιεχόμενο, δημιουργία βίντεο ή δημοσιεύσεων, ειδικό φόρουμ ή ενημερωτικό δελτίο κ.λπ.).

Η προετοιμασία με αυτές τις λεπτομέρειες θα διευκολύνει τη διαδικασία δημιουργίας σελίδων. Φυσικά, μπορείτε πάντα να επεξεργαστείτε όλες αυτές τις πληροφορίες αργότερα.

3. Προωθήστε την εκτόξευσή σας στον ιστότοπό σας και στους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων

Μόλις έχετε προετοιμάσει μια σελίδα, μπορείτε να την εκκινήσετε όποτε θέλετε. Εδώ τα πράγματα γίνονται ενδιαφέροντα. Πρώτον, ωστόσο, είναι σημαντικό να κάνετε κάποια θεμελιώδη βάση και να προωθήσετε τη σελίδα Patreon σας στον ιστότοπο του WordPress και στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Διαφορετικά, κανείς δεν θα ξέρει ποτέ για αυτήν την ευκαιρία.

Λοιπόν, προτού κάνετε κλικ στο Εκτόξευση κουμπί (το οποίο θα κάνει τη σελίδα σας με δυνατότητα αναζήτησης στην πλατφόρμα), εξετάστε το ενδεχόμενο να ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές πριν από την κυκλοφορία:

 • Προγραμματίστε ένα προβάδισμα στην κυκλοφορία σας, συζητώντας τη συνδρομή σας στο Patreon και περιγράφοντας τους στόχους σας στο κοινό σας.
 • Επωφεληθείτε από το δικό σας εργαλεία πριν από την κυκλοφορία, και φροντίστε να κάνετε προεπισκόπηση της σελίδας σας.

Μόλις η προσφορά σας πριν από την κυκλοφορία είναι εκτός δρόμου, προχωρήστε και κάντε ζωντανή τη σελίδα σας στο Patreon. Απλώς θυμηθείτε ότι θέλετε να συνεχίσετε να το προωθείτε, στον ιστότοπό σας και οπουδήποτε αλλού βρίσκεται το κοινό σας.

4. Χρησιμοποιήστε το δωρεάν κουμπί Patreon, Widgets και Plugin για να ενσωματώσετε το Patreon στο WordPress

Κουμπιά Patreon, Widgets και Plugin

Τώρα που έχετε ξεκινήσει τη σελίδα σας στο Patreon στο crowdfund, θα θελήσετε να διατηρήσετε τη δυναμική στον ιστότοπό σας. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γίνει αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε μια προσθήκη που συνδέει τον ιστότοπό σας απευθείας με τον λογαριασμό σας στο Patreon. Για να το κάνετε αυτό, σας προτείνουμε Κουμπί Patreon, Widgets και Plugin.

Αυτή η προσθήκη είναι ένας εύκολος τρόπος για να ενσωματώσετε τον ιστότοπο ή το ιστολόγιό σας με το Patreon. Σας επιτρέπει να:

 • Προσθέστε κουμπιά παρότρυνσης για δράση (CTA) απευθείας στον ιστότοπό σας στο WordPress.
 • Συμπεριλάβετε γραφικά στοιχεία που συνδέουν τις σελίδες και τις αναρτήσεις σας απευθείας στον λογαριασμό σας στο Patreon.

Επιπλέον, αν κάνετε αναβάθμιση στην επαγγελματική έκδοση, μπορείτε ακόμη και να συμπεριλάβετε περιεχόμενο μόνο για την προστασία απευθείας στον ιστότοπό σας στο WordPress. Αυτό σας επιτρέπει να συνδέεστε με το ειδικό περιεχόμενο Patreon, ενώ ενθαρρύνετε τους θαυμαστές να σας υποστηρίζουν.


Οι πιθανότητες είναι ότι καταβάλλετε μεγάλη προσπάθεια για τη δημιουργία περιεχομένου για τους οπαδούς σας. Παρόλο που μπορείτε να το κάνετε για την αγάπη της δημιουργίας, είναι επίσης έξυπνο να εξασφαλίσετε οικονομική υποστήριξη χρησιμοποιώντας το Patreon στο crowdfund, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε την παραγωγή περιεχομένου υψηλής ποιότητας. Το να επιτρέψετε στους οπαδούς σας να γίνουν προστάτες που παρέχουν σταθερά έσοδα είναι ένας ιδανικός τρόπος για να το κάνετε αυτό.

Σε αυτήν την ανάρτηση, έχουμε συζητήσει τα οφέλη από τη χρήση του Patreon για τη χρηματοδότηση του περιεχομένου σας στο WordPress. Εξηγήσαμε επίσης πώς να ξεκινήσετε και πώς να ενσωματώσετε το Patreon στον υπάρχοντα ιστότοπό σας. Αλλά ίσως χάσαμε κάτι. Έχετε απορίες σχετικά με τη χρήση του Patreon για τη χρηματοδότηση του περιεχομένου σας; Ας τα συζητήσουμε στην παρακάτω ενότητα σχολίων!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map