Δέκα πιθανοί λόγοι για τους οποίους οι επισκέπτες εγκαταλείπουν τον ιστότοπό σας

Δέκα πιθανοί λόγοι για τους οποίους οι επισκέπτες δεν συμπαθούν τον ιστότοπό σας

Πόσο συχνά έχετε προσγειωθεί σε οποιονδήποτε ιστότοπο και πατάτε το Πίσω κουμπί στο πρόγραμμα περιήγησής σας σχεδόν αμέσως; Το κάνουν αυτό οι επισκέπτες όταν προσγειώνονται και στις ιστοσελίδες σας; Εάν το ποσοστό εγκατάλειψης στον ιστότοπό σας αυξάνεται και το ποσοστό μετατροπών μειώνεται, τότε ήρθε η ώρα να μάθετε τους λόγους για τους οποίους οι επισκέπτες δεν συμπαθούν τον ιστότοπό σας.


Γιατί λοιπόν ακριβώς οι επισκέπτες να εγκαταλείψουν τον ιστότοπό σας; Δεν χρειάζεται να κοιτάξετε μακριά για να βρείτε τους λόγους. Μπορεί να γνωρίζετε πολλά από αυτά, αλλά εδώ είναι μια σύντομη λίστα με τα πιο σημαντικά.

1. Ο ιστότοπός σας είναι πολύ αργός

Η ταχύτητα φόρτωσης του ιστότοπου είναι μεγάλη υπόθεση στο Διαδίκτυο. Κανένας επισκέπτης δεν θέλει να περιπλανηθεί για να περιμένετε τη φόρτωση της αρχικής σας σελίδας. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να βάλετε έναν αριθμό σε αυτό – δύο δευτερόλεπτα. Αυτή είναι η ώρα κατά την οποία οι περισσότεροι επισκέπτες αναμένουν φόρτωση μιας σελίδας. Ακόμη και η καθυστέρηση ενός δευτερολέπτου μπορεί να μεταφραστεί σε μείωση των μετατροπών κατά 7%. Στο Amazon, α καθυστέρηση ενός δευτερολέπτου σημαίνει ετήσια απώλεια 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ταχύτητα ιστότοπου

Αλλά δεν υπάρχει λόγος να είναι έτσι, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να επιταχύνετε το WordPress σας. Η σωστή λήψη μερικών από αυτά μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ταχύτητα του ιστότοπού σας.

2. Πάρα πολλά αναδυόμενα παράθυρα

Ναι, όλοι γνωρίζουμε ότι τα αναδυόμενα παράθυρα είναι ιδανικά για μετατροπές και δεν λέω ότι πρέπει να τα καταργήσετε από τον ιστότοπό σας. Όχι καθόλου – απλώς ότι τα χρησιμοποιείτε σωστά. Αλλιώς, οι επισκέπτες σας είναι πιθανό απλά να απομακρυνθούν, πιθανότατα στον ιστότοπο ενός ανταγωνιστή.

Τώρα, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να χρησιμοποιήσετε αναδυόμενα παράθυρα χωρίς να βλάψετε το SEO του ιστότοπού σας. Για αρχάριους μπορείτε,

 • Προσελκύστε τους αναγνώστες με το περιεχόμενό σας για λίγο, προτού αναβοσβήσετε ένα αναδυόμενο παράθυρο
 • Πάντα δώστε τους μια εύχρηστη επιλογή για να απορρίψουν το αναδυόμενο παράθυρο
 • Απόκρυψη αναδυόμενων παραθύρων από επισκέπτες που επιστρέφουν

Αποδεκτές παρενθετικές διαφημίσεις

Στην πραγματικότητα, η Google δεν λαμβάνει τα αναδυόμενα παράθυρα που παρακωλύουν τους επισκέπτες που χρησιμοποιούν τον ιστότοπό σας, όπως μεγάλες κολλητικές διαφημίσεις. Τα αναδυόμενα παράθυρα πρόθεσης εξόδου δεν είναι τόσο ενοχλητικά για έναν αναγνώστη και αν πρέπει να χρησιμοποιήσετε αναδυόμενα παράθυρα, θα πρέπει να εξετάσετε σοβαρά τη μετάβαση σε αυτά.

3. Ο ιστότοπός σας δεν είναι φιλικός προς κινητά

Ο αριθμός των ατόμων που έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο από κινητά ξεπέρασε τον αριθμό των επιτραπέζιων χρηστών. Δεν είναι λοιπόν καιρός να δημιουργήσετε ιστότοπους που είναι κατάλληλοι για προβολή και σε κινητά?

Προκειμένου ένας χρήστης να έχει καλή εμπειρία του ιστότοπού σας σε κινητό, πρέπει να διασφαλίσετε ότι δεν χρειάζεται να τσιμπήσετε ή να κάνετε ζουμ για καλύτερη προβολή. Τα CTA και τα κουμπιά πρέπει να είναι εύκολο να βρεθούν, χωρίς να τοποθετούνται πολύ κοντά το ένα στο άλλο. Υπάρχουν πολλά περισσότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας ώστε να φαίνεται καλό και να λειτουργεί καλά σε κινητές συσκευές. Και αφού πραγματοποιήσετε όλες τις αλλαγές, μπορείτε ελέγξτε αν ο ιστότοπός σας είναι φιλικός προς κινητά.

δοκιμή φιλική για κινητά

Να μην ξεχνάμε, Η Google δεν θα στείλει τους χρήστες κινητών με τον τρόπο σας, αν πιστεύει ότι ο ιστότοπός σας δεν είναι φιλικός προς τον χρήστη σε κινητά τηλέφωνα. Περισσότεροι από τους μισούς χρήστες του Διαδικτύου, οπότε βλέπετε τι θα χάσετε εάν ο ιστότοπός σας δεν είναι φιλικός προς κινητά.

Επιπλέον, το Google μετατοπίζεται σε ένα ευρετήριο για κινητά. Αυτό σημαίνει ότι σε οποιαδήποτε αναζήτηση που ξεκινά σε μια κινητή συσκευή, η Google θα εξετάζει τις σελίδες σας για κινητά πριν από την έκδοση για υπολογιστές.

Μπορεί επίσης να είναι καλή ιδέα να θεωρήσετε μια προσέγγιση για πρώτη φορά στο κινητό για το σχεδιασμό του ιστότοπού σας, εάν γνωρίζετε ότι η πλειοψηφία των επισκεπτών σας έχει πρόσβαση στον ιστότοπό σας από κινητά τηλέφωνα.

4. Αυτόματη αναπαραγωγή ήχου / βίντεο κατά τη φόρτωση

Σίγουρα, όλοι μας αρέσει να ακούμε μουσική, αλλά υπάρχει χρόνος και χώρος για τα πάντα. Πόσο συχνά έχετε ανοίξει έναν ιστότοπο για να σας υποδεχτεί απροσδόκητα κάποιος δυνατός ήχος; Σε δημόσιο χώρο, αυτό μπορεί να είναι μάλλον ενοχλητικό. Ακόμα και αλλιώς, μπορεί να σας αποσπάσει από την εργασία.

Αυτό που μπορεί να είναι χειρότερο είναι εάν έχετε ανοίξει αρκετές καρτέλες και δεν μπορείτε να προσδιορίσετε αυτήν από την οποία αναπαράγεται ο ήχος. Και, πιστέψτε με, είναι πιο εύκολο για τον επισκέπτη σας να φτάσει στο κουμπί Πίσω ή Κλείσιμο από το να αναζητήσει το κουμπί σίγασης. Αυτός είναι ένας άλλος επισκέπτης που έχετε χάσει.

Επίσης, διαφημίσεις που αναπαράγουν απροσδόκητα ήχο ενδέχεται να αποκλειστεί από το ενσωματωμένο πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων του Chrome.

5. Ο σχεδιασμός ιστοσελίδων σας είναι πιο ελκυστικός από λειτουργικός

Ο κύριος στόχος οποιασδήποτε ιστοσελίδας πρέπει να είναι η παρουσίαση περιεχομένου με ευχάριστο τρόπο. Ταυτόχρονα, οι χρήστες θα έπρεπε να μπορούν να αλληλεπιδρούν με αυτό διαισθητικά, χωρίς να αποσπάται η προσοχή από πάρα πολλά κόλπα προσοχής, όπως GIF και κινούμενα σχέδια.

Ελκυστικοί ιστότοποι που είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθούν μπορούν να προσελκύσουν επισκέπτες για πρώτη φορά, αλλά όταν συνειδητοποιήσουν ότι τίποτα δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε στον ιστότοπό σας, σίγουρα δεν πρόκειται να επιστρέψουν.

Κατά τη σχεδίαση του ιστότοπού σας, είναι καλή ιδέα:

 • Ενημερωθείτε για τις σύγχρονες τάσεις που γνωρίζουν οι χρήστες του διαδικτύου
 • Να είστε συνεπείς στο σχεδιασμό σε ολόκληρο τον ιστότοπο, χωρίς να προκαλεί έκπληξη σε κάθε σελίδα
 • Δώστε προσοχή στις γραμματοσειρές (παραλείψτε την επιθυμία να προσθέσετε πολλαπλές γραμματοσειρές), χρώματα, λευκά κενά και διάταξη
 • Διατηρήστε μικρά μπλοκ κειμένου, μια υπερβολικά γεμάτη σελίδα με πολλά κείμενα είναι ένας σίγουρος τρόπος για να στείλετε έναν επισκέπτη
 • Χρησιμοποιήστε ρυθμιστικά μόνο όταν είναι σχετικό και κρατήστε τις διαφημίσεις σε λογικό αριθμό

Διαφημίσεις που ανοίγουν στον ιστότοπο της διαφήμισης όταν ένας χρήστης κάνει κλικ στο “X” για να το ξεφορτωθεί είναι σίγουρα ένα μεγάλο Όχι. Αυτό ισοδυναμεί με να ξεγελάσει έναν επισκέπτη και δεν πρόκειται να το κάνει ευγενικά.

Αντ ‘αυτού, πρέπει να δοκιμάσετε και να προσθέσετε χρήσιμες λειτουργίες φιλικές προς τον χρήστη, όπως “Επιστροφή στην κορυφή” σε μια μεγάλη σελίδα ή μια χρήσιμη επιλογή “Αναζήτηση”.

6. Οι εικόνες σας είναι βαρετές

Εάν χρησιμοποιείτε έναν ιστότοπο για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να γνωρίζετε έως τώρα ότι οι εικόνες αποτελούν σημαντικό μέρος κάθε καλού ιστότοπου. Γιατί λοιπόν να μην βρείτε μερικές κατάλληλες, μοναδικές και ελκυστικές εικόνες για τον ιστότοπό σας; Οι εικόνες αποθεμάτων δεν είναι πάντα εντάξει, ειδικά εάν επιλέξετε την πρώτη κατάλληλη εικόνα που συναντάτε. Οι πιθανότητες είναι ότι πολλοί άλλοι ιστότοποι τις χρησιμοποιούν και δεν πρόκειται να κάνουν τον ιστότοπό σας ξεχωριστό με τους χρήστες του Διαδικτύου.

Έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με μέρη όπου μπορείτε να βρείτε τις καλύτερες φωτογραφίες αποθεμάτων για τον ιστότοπό σας, αλλά μπορείτε να το κάνετε ένα βήμα παραπέρα και να δημιουργήσετε και τις δικές σας φωτογραφίες. Χρησιμοποιήστε φωτογραφίες πραγματικών ανθρώπων γύρω σας ή δημιουργήστε τις δικές σας εικόνες. Επιπλέον, εάν είστε πελάτης που πληρώνει στους ιστότοπους που αποθηκεύουν εικόνες, είναι πιθανό να βρείτε εικόνες που δεν είναι τόσο κοινές στο Διαδίκτυο.

7. Περιεχόμενο έως το σήμα

Ένας ιστότοπος είναι μόνο μια πλατφόρμα για το περιεχόμενο που κατέχει. Οι χρήστες έχουν πρόσβαση στον ιστότοπό σας με κύριο σκοπό την κατανάλωση του περιεχομένου σας. Έτσι, οι πληροφορίες που έχετε πρέπει να είναι μοναδικές, χρήσιμες και να παρουσιάζονται με συνομιλητικό τρόπο.

Στην πράξη, αυτό μπορεί να σημαίνει:

 • Χωρίς διπλό περιεχόμενο. Αυτό τιμωρείται από την Google, επομένως είναι σημαντικό το περιεχόμενό σας να μην επαναλαμβάνεται τόσο από τον ιστότοπό σας όσο και από το διαδίκτυο
 • Ομοίως, το γέμισμα λέξεων-κλειδιών είναι επίσης αβέβαιο από την Google
 • Οι τίτλοι και οι επικεφαλίδες σας είναι που προσελκύουν τον αναγνώστη και τους κάνουν να διαβάζουν περαιτέρω. Κατά τη σύνταξη ελκυστικών τίτλων, βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει με τον τίτλο
 • Μια καλά σχεδιασμένη σελίδα “Σχετικά” δίνει περιεχόμενο στο περιεχόμενο και το καθιστά πιο αξιόπιστο για έναν επισκέπτη

Επιπλέον, οι πληροφορίες που είναι κατάλληλες για τον ιστότοπο πρέπει να περιλαμβάνονται και, εάν είναι σημαντικές, να εμφανίζονται σε κατάλληλα μέρη. Για παράδειγμα, σε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου, θα ήθελα να μάθω το κόστος προτού το προσθέσω στο καλάθι. Ή, εάν η δωρεάν παράδοση είναι διαθέσιμη πριν προχωρήσω στο ταμείο. Θα ήταν επίσης ωραίο εάν δεν ζητήσετε περιττές πληροφορίες, όπως τοποθεσία ή ηλικία του επισκέπτη. Εννοώ, έχει νόημα για τους χάρτες Google ή έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου να το ρωτήσουν, αλλά αυτό δεν ισχύει για πολλούς άλλους ιστότοπους.

Πολλοί αναγνώστες το ενοχλούν όταν οι ιστότοποι τους ζητούν να απενεργοποιήσουν τους αποκλειστές διαφημίσεων. Σίγουρα, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί το κάνουν. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, οι χρήστες μπορούν εύκολα να βρουν αυτό που ψάχνουν στον ιστότοπο ενός ανταγωνιστή χωρίς να απενεργοποιήσουν το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων.

8. Η πλοήγηση στον ιστότοπό σας είναι ελλιπής

Είναι δύσκολο να πλοηγηθείτε στον ιστότοπό σας; Μήπως οι επισκέπτες αναρωτιούνται ποιο κουμπί να κάνουν κλικ στη συνέχεια αφού φτάσουν στον ιστότοπό σας; Πηγαίνει ένας άλλος επισκέπτης, πιθανώς ποτέ να μην επιστρέψει.

Η πλοήγηση σε έναν ιστότοπο πρέπει να είναι διαισθητική, επιτρέποντας στους επισκέπτες να βρίσκουν εύκολα το περιεχόμενο που αναζητούν στον ιστότοπό σας. Το WordPress έχει πολλές επιλογές όσον αφορά τη σωστή πλοήγηση. Σε γενικές γραμμές, είναι λογικό να παραμείνουμε στις δοκιμασμένες μεθόδους πλοήγησης που γνωρίζουν οι περισσότεροι χρήστες του Διαδικτύου. Επίσης, λάβετε υπόψη ότι μια λειτουργία αναζήτησης εκτιμάται πάντα από τους επισκέπτες.

Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι όλοι οι σύνδεσμοι – εσωτερικοί και εξωτερικοί – λειτουργούν καλά. Δεν υπάρχουν σπασμένοι σύνδεσμοι, σίγουρα.

9. Ο ιστότοπός σας δεν είναι ασφαλής

Έχετε παρατηρήσει το “https” στην αρχή του URL σε αυτήν τη σελίδα; Αυτό σημαίνει ότι το WPExplorer έχει αποκτήσει πιστοποιητικό SSL και όλη η επικοινωνία μεταξύ του προγράμματος περιήγησής σας και αυτού του ιστότοπου είναι κρυπτογραφημένη. Αυτό καθιστά δύσκολο για τρίτους να ακούσουν τη συνομιλία ή να το χάσουν. Αυτό δίνει στους χρήστες την εμπιστοσύνη να αλληλεπιδράσουν με τον ιστότοπό σας, ειδικά εάν είναι αυτός που συλλέγει ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία ή δέχεται πληρωμές στο διαδίκτυο. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτό στον προηγούμενο οδηγό HTTPS.

Όχι μόνο αυτό, ο ιστότοπός σας διατρέχει τον κίνδυνο επισημαίνεται ως «μη ασφαλές» εάν δεν διαθέτει πιστοποιητικό SSL. Τώρα με το Let’s Encrypt, η προσθήκη πιστοποίησης ασφαλείας στον ιστότοπό σας είναι μάλλον εύκολη.

10. Τι είναι πάνω από την αρχική σελίδα σας?

Είναι επίσης καλή ιδέα να τοποθετήσετε τις πιο σημαντικές λεπτομέρειες του ιστότοπού σας αμέσως στους επισκέπτες όταν φτάνουν στην αρχική σας σελίδα. Το όνομα του ιστότοπού σας, μια ετικέτα που υποδεικνύει τα πάντα και ένα μενού που οδηγεί στο περιεχόμενο του ιστότοπου πρέπει να είναι εμφανές στους επισκέπτες που φτάνουν στην αρχική σας σελίδα, χωρίς να χρειάζεται να πραγματοποιήσουν κύλιση. Με αυτόν τον τρόπο βοηθάτε και ένας επισκέπτης ξέρει αμέσως τι είναι ο ιστότοπός σας.

Χρησιμοποιήστε τα μενού χάμπουργκερ μόνο εάν το κάνετε. Έχουν νόημα σε κινητά, αλλά όχι τόσο πολύ σε επιτραπέζιο υπολογιστή. Κάποιοι αναγνώστες ίσως μπερδεμένοι, αναρωτιούνται τι να κάνουν κλικ στη συνέχεια.

Τυλίγοντας

Ο ιστότοπός σας λειτουργεί για εσάς ακόμα και όταν κοιμάστε. Η λίγη κατανόηση των προτιμήσεων του κοινού και η προσαρμογή τους σε αυτές θα κάνει τους επισκέπτες να αλληλεπιδράσουν περισσότερο με τον ιστότοπό σας και να τους σταματήσουν να βγαίνουν βιαστικά. Παίρνετε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα για να κάνετε μια καλή πρώτη εντύπωση και πρέπει να κάνετε ό, τι μπορείτε για να ανταποκριθείτε στις προσδοκίες των χρηστών.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map