Πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις αναρτήσεις ιστολογίου για μικρές επιχειρήσεις

Πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις αναρτήσεις ιστολογίου για μικρές επιχειρήσεις

Η φήμη λέει ότι οι χρήστες του WordPress δημοσιεύουν περίπου 70 εκατομμύρια αναρτήσεις ιστολογίου κάθε μήνα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνετε μέλος όσο το δυνατόν συντομότερα και να ξεκινήσετε να γράφετε blog?


Σίγουρα. Στην πραγματικότητα, το να έχετε το δικό σας blog μπορεί να αποφέρει πολλαπλά οφέλη στην επιχείρησή σας. Στην ουσία, είναι μια εναλλακτική λύση χαμηλού κόστους από την παρουσία διαδικτύου που σας δίνει πολλές ευκαιρίες να μοιραστείτε τις πληροφορίες σας, να προσεγγίσετε το κοινό-στόχο σας και να μετατρέψετε τους επισκέπτες ιστότοπων σε πελάτες. Και το καλύτερο μέρος; Με ισχυρά Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου όπως το WordPress, η εκτέλεση του δικού σας ιστολογίου είναι πλέον ευκολότερη από ποτέ (στην πραγματικότητα, για αυτό το λόγο το WordPress είναι ιδανικό για κάθε μικρή επιχείρηση εκεί έξω).

Τα κακά νέα, ωστόσο, είναι ότι η απλή δημιουργία ενός ιστολογίου δεν θα είναι αρκετή για να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητές του. Ευτυχώς, έχουμε μερικές συμβουλές που μπορούν να σας μετατρέψουν σε επιτυχημένο blogger σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ας ξεκινήσουμε!

1. Προετοιμασία

Ξεκινήστε το Blogging

Η εκκίνηση ενός ιστολογίου μπορεί να φαίνεται σαν μια αρκετά απλή απόφαση να ληφθεί, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τα οφέλη του WordPress blogging. Ωστόσο, αυτή η απόφαση συνοδεύεται από μερικές άλλες σημαντικές επιλογές – όπως η επιλογή του σωστού CMS και επιπλέον εργαλεία ή ενσωματώσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις αναρτήσεις ιστολογίου σας.

Πώς μπορείτε να κάνετε αυτή τη διαδικασία ευκολότερη; Ξεκινήστε με ένα εύκολο, δημοφιλές CMS. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό 35,7% όλων των ιστότοπων στο Διαδίκτυο τροφοδοτούνται από το WordPress. Είναι σίγουρα μία από τις πιο δημοφιλείς (και άρεσε) λύσεις εκεί έξω. Επιπλέον, μπορείτε εύκολα να το συνδυάσετε με άλλες δημοφιλείς προσθήκες blogging – όπως το Google Analytics, το λογισμικό μάρκετινγκ email ή τα εργαλεία SEO.

Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να παραβλέψετε τη σχεδίαση του ιστολογίου σας και την ποιότητα των οπτικών που θα συμπεριλάβετε στις αναρτήσεις σας. Πρέπει όλοι να είναι αρκετά ελκυστικοί για να κάνουν το ιστολόγιό σας ευχάριστο να διαβαστεί. Ευτυχώς, μόλις επιλέξετε το WordPress, μπορείτε εύκολα να επιλέξετε το καλύτερο θέμα WordPress για το ιστολόγιό σας και να κάνετε μερικές προσαρμογές για να το κάνετε πιο «δικό σας». Στη συνέχεια, οι δωρεάν φωτογραφίες αποθεμάτων και τα εργαλεία σχεδίασης διαδικτυακών εικόνων θα διασωθούν όταν ψάχνετε κατάλληλες εικόνες για όλες τις αναρτήσεις σας.

2. Ελέγξτε τον Διαγωνισμό

ahrefs SEO Εργαλεία & πόροι Premium συνδρομή

Όπως αναφέρθηκε ήδη, υπάρχουν εκατομμύρια blogs εκεί έξω. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το να βγάζεις το ιστολόγιό σου και να προσελκύεις επισκέπτες δεν είναι το πιο εύκολο – ειδικά αν δεν ξέρεις ποιος είσαι αντιμέτωπος. Κάτι που σίγουρα μπορεί να βοηθήσει είναι να αφιερώσετε χρόνο για να ερευνήσετε διεξοδικά τους ανταγωνιστές σας. Πολλοί από αυτούς μπορεί να είναι έμπειροι μπλόγκερ, αλλά δεν πρέπει απαραίτητα να είναι κακό. Θα πρέπει να το θεωρήσετε ως ευκαιρία να μάθετε από τα λάθη τους. Τώρα, πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτήν την ευκαιρία?

Αρχικά, προσπαθήστε να προσδιορίσετε τα ιστολόγια με την καλύτερη απόδοση. Στη συνέχεια, αναζητήστε μοτίβα – ποιες δημοσιεύσεις ιστολογίου φαίνεται να είναι οι πιο επιτυχημένες; Γιατί; Υπάρχει κάτι που θα μπορούσατε να προσθέσετε στα θέματα που προσελκύουν τους περισσότερους αναγνώστες; Η ιδέα εδώ είναι να βρείτε τη δική σας θέση και μια συγκεκριμένη γωνία που μπορεί να διαφοροποιήσει το ιστολόγιό σας από τον ανταγωνισμό.

Μην ανησυχείτε αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την ανάλυση των ανταγωνιστών ή εάν χρειάζεστε πολύ χρόνο για να διαβάσετε όλα τα ιστολόγια εκεί έξω. Εάν συμβαίνει αυτό: απλώς προσπαθήστε να πειραματιστείτε με εργαλεία όπως SEMrush ή Αχρεφς. Το λιγότερο που μπορούν να κάνουν για εσάς είναι να σας παράσχουν ένα σύνολο σχετικών λέξεων-κλειδιών που οδηγούν επισκεψιμότητα στους ανταγωνιστές σας και συγκεκριμένες σελίδες που έχουν υψηλή κατάταξη για αυτούς.

3. Επενδύστε χρόνο στις δικές σας αναρτήσεις ιστολογίου

Οι καλύτερες προσθήκες WordPress για τη βελτίωση των σελίδων ιστολογίου σας

Αυτό πρέπει να είναι αυτονόητο, αλλά σίγουρα δεν θα αξιοποιήσετε στο έπακρο τις αναρτήσεις ιστολογίου σας εάν η ποιότητά τους είναι πρώτη. Υπάρχουν τουλάχιστον μερικά πράγματα που πρέπει να προσέχετε όταν κάνετε blogging – και η παρακολούθηση του ανταγωνισμού σας είναι μόνο η αρχή.

Πρώτα απ ‘όλα: βελτιστοποίηση λέξεων-κλειδιών. Ευτυχώς, τα προαναφερθέντα εργαλεία μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να βρείτε φράσεις που ενδεχομένως αναζητούν οι δυνητικοί πελάτες και είναι σχετικά εύκολο για το ιστολόγιό σας να κατατάσσεται επίσης σε υψηλά επίπεδα. Τότε, ήρθε η ώρα να γράψετε ένα κομμάτι που οι δυνητικοί πελάτες θα είναι πρόθυμοι να διαβάσουν και ελπίζουμε να μοιραστούν.

Δεύτερον, όταν πρόκειται για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, δεν βλάπτει ποτέ την κάλυψη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και σε ιστότοπους και ιστολόγια που σχετίζονται με τη βιομηχανία. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να συνεχίσετε να δημοσιεύετε καλά μελετημένους και σε βάθος πόρους και να επενδύσετε στο μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων. Είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι οι αναρτήσεις ιστολογίου είναι πολύ πιο πιθανό να κοινοποιηθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τους συνδρομητές email σας – οπότε μην παραμελήσετε να δημιουργήσετε τη λίστα email σας. Σκεφτείτε τον εαυτό σας ως εμπειρογνώμονα της βιομηχανίας που δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί!

Στην πραγματικότητα, το blogging είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μοιραστείτε τις γνώσεις σας με τους πελάτες σας και να επιβεβαιώσετε την εξουσία σας ως ηγέτης της βιομηχανίας. Πολλές επιχειρήσεις προσπαθούν να επιτύχουν ακριβώς αυτό, αλλά δεν είναι όλες αυτές που δίνουν αρκετή προσοχή στις αναρτήσεις ιστολογίου τους ώστε να μπορούν να το κάνουν. Βεβαιωθείτε ότι έχετε σκεφτεί όλα τα κομμάτια σας (και μια δεύτερη γνώμη, εάν είναι δυνατόν) – αυτό θα σας βοηθήσει πραγματικά να ξεχωρίσετε από τους υπόλοιπους μακροπρόθεσμα.

4. Μείνετε συνεπείς

Πώς να προγραμματίσετε μαζικά δημοσιεύσεις WordPress

Μην ανησυχείτε – το να είστε συνεπείς δεν αφορά τη δημοσίευση περιεχομένου κάθε μέρα. Η ποιότητα έχει μεγαλύτερη σημασία από την ποσότητα εδώ, αλλά δεν αλλάζει το γεγονός ότι η τακτική δημοσίευση είναι επίσης σημαντική. Μην “βάζετε όλα τα αυγά σας σε ένα καλάθι” δημοσιεύοντας μερικές αναρτήσεις ιστολογίου μέσα σε μια εβδομάδα και στη συνέχεια παραμείνετε εντελώς σιωπηλοί για μήνες.

Ουσιαστικά, όσο περισσότερο δημοσιεύετε – τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να προσεγγίσετε το κοινό-στόχο σας και να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ιστολόγιό σας. Παρόλο που δεν υπάρχει καμία συνταγή επιτυχίας όσον αφορά τη συχνότητα δημοσίευσης, αξίζει πραγματικά να παραμείνουμε συνεπείς. στην πραγματικότητα, 44% των bloggers προτιμάτε τη δημοσίευση νέων δημοσιεύσεων “μόνο” 3-6 φορές το μήνα, αλλά εξακολουθείτε να το κάνετε τακτικά.

Η παραμονή συνεπής ισχύει και για τις προσπάθειες προώθησης περιεχομένου. Ειδικά στην αρχή, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να προσελκύσετε καθόλου αναγνώστες. Προσπαθήστε να διαθέσετε λίγο προϋπολογισμό για την προώθηση των δημοσιεύσεων του ιστολογίου σας. Εάν είναι πραγματικά υψηλής ποιότητας (όπως έχουμε ήδη συζητήσει), θα πρέπει να αρχίσουν να δημιουργούν μερικές οργανικές κοινοποιήσεις, επισημάνσεις “μου αρέσει” και συνδρομές μέσω email μόνοι τους σύντομα.

Και πάλι: μην ξεκουράζεσαι στις δάφνες σου. Συνεχίστε να γράφετε, να βελτιώνετε και να προωθείτε το περιεχόμενό σας με κάθε ανάρτηση ιστολογίου. Και αν χρειάζεστε βοήθεια για να παραμείνετε σε καλό δρόμο, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ημερολόγιο σύνταξης για να σχεδιάσετε και να οργανώσετε το ιστολόγιό σας.

5. Προσέξτε για Backlinks & Guest Posts

Δημοσίευση επισκεπτών WordPress

Η προώθηση περιεχομένου δεν αφορά μόνο τις διαφημίσεις κοινωνικών μέσων και τις προσπάθειες μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε αρχή και να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στο ιστολόγιό σας με σχετικούς συνδέσμους επιστροφής και αναρτήσεις επισκεπτών. Και σε πολλές περιπτώσεις, δεν θα χρειαστεί καν να ξοδέψετε χρήματα για αυτό. Δεν μου αρέσει αυτό?

Είναι σημαντικό να είστε επιλεκτικοί σχετικά με τις σελίδες σύνδεσης και το κείμενο αγκύρωσης, καθώς και τις ευκαιρίες αναρτήσεων επισκεπτών. Εάν το περιεχόμενό σας προσθέτει πραγματικά αξία σε μια σεβαστή πηγή, μπορεί εύκολα να στείλει κάποια κίνηση (και δυνητικούς πελάτες) με τον τρόπο σας. Αντίθετα – όταν συνεισφέρετε σε αμφίβολες σελίδες, είναι απίθανο να δημιουργήσετε εμπιστοσύνη στο κοινό-στόχο σας. Για άλλη μια φορά: θυμηθείτε ότι όταν πρόκειται για blogging, όλα έχουν να κάνουν ποιότητα.

6. Αλληλεπιδράστε με τους επισκέπτες του ιστολογίου σας

Βελτιώστε την αφοσίωση και αποτρέψτε τους χαμένους δυνητικούς πελάτες με το WordPress Exit Pop-up Plugins

Ας ελπίσουμε ότι, μέχρι τώρα, έχετε δημιουργήσει υψηλής ποιότητας, ίσως ακόμη και προκλητικές αναρτήσεις ιστολογίου που σχετίζονται με την επιχείρησή σας και προσελκύσατε σημαντικό αριθμό επισκεπτών. Τι γίνεται όμως αν ήθελαν πραγματικά να σας κάνουν μια ερώτηση σχετικά με το περιεχόμενό σας?

Ναι, το έχετε καταφέρει – οι διορατικές αναρτήσεις ιστολογίου είναι απόλυτα ικανές να προκαλέσουν συνομιλία με τους πιθανούς πελάτες σας. Για να συμβεί αυτό, βεβαιωθείτε ότι έχετε εμφανίσει την ενότητα επαφών (μία από αυτές τις προσθήκες φόρμας επικοινωνίας) στο ιστολόγιό σας και αφήστε χώρο για σχόλια.

Ακόμα καλύτερα, θα μπορούσατε επίσης να εφαρμόσετε προσθήκες για να ενθαρρύνετε την αφοσίωση. Προσθέτοντας μια συνδρομή σχολίου (όπως Εγγραφείτε στα Σχόλια Επαναφόρτωση), αναδυόμενα παράθυρα ή ακόμα και μια προσθήκη ζωντανής συνομιλίας (όπως LiveAgent) στο ιστολόγιό σας μπορείτε να έχετε μια πραγματική συνομιλία με τους αναγνώστες σας.

Ξεκινήστε να αξιοποιείτε στο έπακρο τις αναρτήσεις ιστολογίου σας

Ακόμα δεν είστε σίγουροι αν το SMB σας χρειάζεται ένα blog; Ρωτήστε τον εαυτό σας αυτές τις λίγες ερωτήσεις:

  • Έχω αρκετό χρόνο για να δημιουργήσω με συνέπεια περιεχόμενο σε βάθος?
  • Μπορώ να προσεγγίσω τους πελάτες μου με αυτόν τον τρόπο?
  • Μπορώ να αξιοποιήσω στο έπακρο τις αναρτήσεις ιστολογίου μου?

Εάν η απάντηση σε όλες τις παραπάνω ερωτήσεις είναι “Ναι, φυσικά!”, Είναι πιθανό να πετύχετε και να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ιστολόγιό σας. Μόλις το κάνετε – λάβετε υπόψη όλες τις συμβουλές μας και μην φοβάστε να πειραματιστείτε με διαφορετικά εργαλεία και τακτικές. Το κλειδί είναι να δούμε τι λειτουργεί καλύτερα για την επιχείρησή σας και να συνεχίσετε να κάνετε ακριβώς αυτό. Μπορεί να είναι η περίπτωση δοκιμής και σφάλματος στην αρχή, αλλά τα αποτελέσματα μπορεί πραγματικά να σας εκπλήξουν μακροπρόθεσμα.

Θυμηθείτε: ο διαγωνισμός δεν κοιμάται ποτέ! Δεδομένου του αριθμού των αναρτήσεων ιστολογίου που δημοσιεύονται τακτικά μόνο από χρήστες του WordPress, κάποιος μπορεί να αγωνίζεται ήδη για τους πελάτες σας. Μην τους αφήσετε να κερδίσουν.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me