Πώς να επιλέξετε μια προσθήκη διαχείρισης συμβάντων για τον ιστότοπό σας

Πώς να επιλέξετε μια προσθήκη διαχείρισης συμβάντων για τον ιστότοπό σας

Το WordPress είναι μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα που παρέχει ένα σταθερό πλαίσιο για πολλούς τύπους ιστότοπων. Ωστόσο, προσφέρει λίγα με τον τρόπο εξειδικευμένα χαρακτηριστικά. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε κάτι διαφορετικό από ένα απλό ιστολόγιο ή έναν επιχειρηματικό ιστότοπο, μπορεί να χρειαστείτε πρόσβαση σε περισσότερες λειτουργίες.


Αυτό ισχύει αν θέλετε να προωθήσετε εκδηλώσεις μέσω του ιστότοπού σας. Θα πρέπει να είστε σε θέση να αναφέρετε τις εκδηλώσεις, να δώσετε έναν τρόπο στους ανθρώπους να αγοράσουν εισιτήρια και ούτω καθεξής. Η εφαρμογή αυτών των λειτουργιών από το μηδέν είναι χρονοβόρα – αλλά η σωστή προσθήκη μπορεί να το κάνει να συμβεί σε χρόνο μηδέν.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα μιλήσουμε για τις δυνατότητες που θα χρειαστείτε για τον ιστότοπο των εκδηλώσεών σας και πώς να επιλέξετε το σωστό προσθήκη διαχείρισης συμβάντων ανοιχτού κώδικα. Ας αρχίσουμε!

Γιατί μπορεί να χρειαστείτε μια προσθήκη διαχείρισης συμβάντων

Ο ιστότοπός σας μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να προωθήσετε τις επερχόμενες εκδηλώσεις όλων των τύπων. Αυτό θα σας επιτρέψει να φιλοξενήσετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σε ένα μέρος και να προσελκύσετε νέους πιθανούς συμμετέχοντες μέσω της κίνησης των μηχανών αναζήτησης.

Παράδειγμα εκδηλώσεων

Η φιλοξενία εκδηλώσεων είναι επίσης μια πολύ επεκτάσιμη εφαρμογή για τον ιστότοπό σας. Μπορείτε απλώς να παραθέσετε ένα ή δύο γεγονότα ή να δημιουργήσετε έναν ολόκληρο ιστότοπο που βασίζεται στην προώθηση και διαχείριση συναυλιών, συναντήσεων, συνεδρίων, παιχνιδιών ή κάποιου συνδυασμού τους.

Ωστόσο, και στις δύο περιπτώσεις, θα χρειαστείτε περισσότερη λειτουργικότητα από ό, τι το WordPress μπορεί να παρέχει μόνο του. Μην μας κάνετε λάθος – το WordPress αποτελεί ένα εξαιρετικό θεμέλιο για τον ιστότοπο των εκδηλώσεών σας. Είναι εύκολο στη χρήση, ευέλικτο και ασφαλές. Ωστόσο, θα χρειαστείτε μερικές επιπλέον λειτουργίες, όπως:

 • Ένας τρόπος προβολής και οργάνωσης των εκδηλώσεών σας
 • Ένα ημερολόγιο όπου μπορείτε να αναδείξετε όλα τα επερχόμενα συμβάντα σε ένα μέρος
 • Λειτουργικότητα που επιτρέπει στους επισκέπτες να αγοράζουν εισιτήρια
 • Η ικανότητα διαχείρισης των πληροφοριών και των εγγραφών των συμμετεχόντων

Κανένα από αυτά δεν είναι εύκολο με μια προεπιλεγμένη εγκατάσταση WordPress, αλλά όλα μπορεί να είναι εκπληκτικά απλό με τη σωστή προσθήκη.

Τι να ψάξετε σε μια προσθήκη συμβάντων

Πρώτα απ ‘όλα, είναι έξυπνο να αναζητήσετε μια λύση διαχείρισης συμβάντων ανοιχτού κώδικα. Το ίδιο το WordPress είναι ανοιχτού κώδικα, πράγμα που σημαίνει ότι ο πηγαίος κώδικας του μπορεί να τροποποιηθεί με όποιον τρόπο θέλετε. Το ίδιο ισχύει και για τις περισσότερες προσθήκες WordPress.

Αυτό είναι σημαντικό επειδή σημαίνει ότι θα έχετε απόλυτη ελευθερία ως προς τον τρόπο λειτουργίας του ιστότοπου των εκδηλώσεών σας. Ακόμα κι αν θέλετε να διατηρήσετε τα πράγματα απλά τώρα, στο δρόμο θα έχετε την επιλογή να τροποποιήσετε τις δυνατότητες και τη λειτουργικότητα που ταιριάζουν στις ακριβείς ανάγκες σας.

Δωρεάν WordPress Πρόσθετα συμβάντων

Δεν είναι δύσκολο να βρείτε πρόσθετα διαχείρισης συμβάντων – υπάρχουν πολλές δωρεάν επιλογές στον Κατάλογο προσθηκών WordPress (απλώς αναζητήστε το “event”), καθώς και προσφορές υψηλής ποιότητας από διάφορους προγραμματιστές. Το κόλπο έγκειται στην επιλογή του καλύτερου για τον ιστότοπό σας.

Ένα πρόσθετο εγγραφής εκδηλώσεων για το WordPress μπορεί να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα λειτουργικότητας. Ας δούμε γρήγορα τις πιο σημαντικές δυνατότητες που θα χρειαστεί να έχει η επιλεγμένη λύση, ώστε να γνωρίζετε τι πρέπει να εστιάσετε:

 • Ένας προσαρμοσμένος τύπος ανάρτησης για συμβάντα. Μοιάζει πολύ με το πώς μια προσθήκη ηλεκτρονικού εμπορίου όπως το WooCommerce θα προσθέσει μια νέα επιλογή προϊόντων στον ιστότοπό σας, μια προσθήκη εκδηλώσεων πρέπει να σας παρέχει έναν τρόπο δημιουργίας τύπων δημοσιεύσεων εκδηλώσεων. Αυτό θα σας επιτρέψει να κρατήσετε τα συμβάντα σας ξεχωριστά από το άλλο περιεχόμενο του ιστότοπού σας (όπως δημοσιεύσεις και σελίδες). Επιπλέον, αυτό διευκολύνει την προσθήκη συμπληρωματικών πληροφοριών σε κάθε εκδήλωση, συμπεριλαμβανομένων των τιμών και των τοποθεσιών.
 • Ένα ημερολόγιο εκδηλώσεων. Είναι επίσης χρήσιμο να έχετε ένα ημερολόγιο που εμφανίζει όλα τα συμβάντα σας σε ένα μέρος. Αυτό διευκολύνει τους επισκέπτες να βλέπουν όλα τα διαθέσιμα, χωρίς να χρειάζεται να κάνουν αναζήτηση σε πολλές διαφορετικές σελίδες. Εάν βλέπουν ένα συμβάν στο ημερολόγιο που θέτει το ενδιαφέρον τους, θα πρέπει να μπορούν να κάνουν κλικ για να μάθουν περισσότερα σχετικά με αυτό.
 • Λειτουργία εισιτηρίων και εγγραφής. Εάν δεν είναι όλα τα συμβάντα σας δωρεάν, είναι λογικό να ενεργοποιήσετε τις διαδικτυακές αγορές. Τα άτομα θα είναι πιο πιθανό να εγγραφούν εάν μπορούν να ολοκληρώσουν ολόκληρη τη διαδικασία εγγραφής στον ιστότοπό σας. Αυτή η λειτουργικότητα πρέπει επίσης να είναι ευέλικτη – επιτρέποντάς σας να ορίζετε τιμές, να προσφέρετε διαφορετικά επίπεδα εισιτηρίων κ.ο.κ..

Φυσικά, υπάρχουν και άλλα χαρακτηριστικά που μπορούν να είναι χρήσιμα. Για παράδειγμα, ορισμένες προσθήκες ενδέχεται να παρέχουν τη λειτουργικότητα για να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε συμβάντα επίσης. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει έναν τρόπο για να δείτε και να διαχειριστείτε όλους τους συμμετέχοντες για μια εκδήλωση και να σαρώσετε εισιτήρια. Ωστόσο, οι παραπάνω τρεις δυνατότητες μπορούν να θεωρηθούν απαραίτητες αν θέλετε να προωθήσετε εκδηλώσεις μέσω του ιστότοπού σας.

Επιλέξτε τη σωστή λύση διαχείρισης συμβάντων για εσάς

Μόλις ξέρετε τι ψάχνετε, η επιλογή μιας λύσης εγγραφής ανοιχτού κώδικα δεν είναι πολύ δύσκολη. Στα ακόλουθα τρία βήματα, θα σας καθοδηγήσουμε στη διαδικασία.

Βήμα 1: Δημιουργήστε μια λίστα με τις επιθυμητές δυνατότητές σας

Αυτό το πρώτο βήμα απαιτεί την κατανόηση ακριβώς τι θέλετε να κάνετε μέσω του ιστότοπού σας. Αυτό σημαίνει απάντηση σε ερωτήσεις όπως:

 • Τι είδους εκδηλώσεις θα προωθήσετε?
 • Χρειάζεστε μόνο λίγα γεγονότα ή πολλά από αυτά?
 • Είναι τα περισσότερα από τα συμβάντα σας δωρεάν ή έρχονται με τιμή?
 • Τι είδους πληροφορίες πρέπει να παρέχετε στους πιθανούς συμμετέχοντες?
 • Πόσο μεγάλες θα είναι οι εκδηλώσεις σας και πόση βοήθεια θα χρειαστείτε για τη διαχείριση τους?

Αυτές οι απαντήσεις θα παρέχουν ενδείξεις για τα είδη των δυνατοτήτων που θα χρειαστείτε. Για παράδειγμα, εάν σκοπεύετε να παραθέσετε τακτικά μεγάλα συμβάντα, θα χρειαστείτε ένα ισχυρό ημερολόγιο και πολλές δυνατότητες διαχείρισης. Από την άλλη πλευρά, εάν προωθείτε μερικές μικρές εκδηλώσεις εδώ και εκεί, οι ανάγκες σας θα είναι πιο απλές.

Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να προχωρήσετε και να δημιουργήσετε μια λίστα επιθυμητών λειτουργιών που θέλετε από τη λύση διαχείρισης εκδηλώσεων. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό πρέπει να περιλαμβάνει το μεγάλα τρία συζητήσαμε νωρίτερα (ένας τύπος δημοσίευσης εκδηλώσεων, ένα ημερολόγιο και μια λειτουργία έκδοσης εισιτηρίων). Ωστόσο, θα θέλατε επίσης να συμπεριλάβετε τυχόν λειτουργίες μοναδικές για τον συγκεκριμένο ιστότοπο και τις ανάγκες σας.

Βήμα 2: Αποφασίστε αν θέλετε μια δωρεάν ή premium λύση

Εάν είστε εξοικειωμένοι με το WordPress, πιθανότατα γνωρίζετε ότι οι προσθήκες διατίθενται σε μερικές τυπικές ποικιλίες. Ορισμένα είναι δωρεάν, ενώ άλλα έχουν τιμή. Πολλά έχουν επίσης ελεύθερο χαρακτήρα, που σημαίνει ότι έχουν και μια δωρεάν και μια premium έκδοση.

Τι είδους plugin επιλέγετε εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από δύο παράγοντες:

 1. ο προϋπολογισμός σου. Εάν έχετε λίγα ή καθόλου χρήματα για να εργαστείτε, ένα δωρεάν πρόσθετο μπορεί να είναι το ασφαλέστερο στοίχημα. Από την άλλη πλευρά, εάν το επιτρέπει ο προϋπολογισμός σας, ένα premium πρόσθετο μπορεί να είναι μια αξιόλογη επένδυση εάν σκοπεύετε να κερδίσετε χρήματα μέσω των εκδηλώσεών σας. Ανάλογα με την προσθήκη και το επίπεδο που επιλέγετε, αυτό μπορεί να σας κοστίσει μεταξύ 50 $ και μερικές εκατοντάδων δολαρίων.
 2. Οι ανάγκες σου. Κατά γενικό κανόνα, τα premium πρόσθετα προσφέρουν πιο προηγμένες δυνατότητες από τις δωρεάν εναλλακτικές λύσεις. Έτσι, η καλύτερη επιλογή θα εξαρτηθεί εν μέρει από το πόσο λειτουργικότητα χρειάζεστε και αν θέλετε να διατηρήσετε τον ιστότοπο των εκδηλώσεών σας απλό ή να περιλαμβάνει σύνθετες λειτουργίες.

Σε πολλές περιπτώσεις, ένα πρόσθετο freemium είναι το καλύτερο στοίχημά σας. Αυτό συμβαίνει επειδή μπορείτε να ξεκινήσετε με το δωρεάν επίπεδο, χωρίς να διακινδυνεύσετε τίποτα. Μπορείτε να μάθετε πώς λειτουργεί η προσθήκη και να αποφασίσετε εάν η βασική λειτουργικότητά της θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση εάν και όταν αποφασίσετε ότι χρειάζεστε πρόσβαση σε ένα μεγαλύτερο σύνολο λειτουργιών.

Για παράδειγμα, ας δούμε το πρόσθετο Event Espresso.

EventEspresso

Αυτή η λύση διαχείρισης συμβάντων έχει μια lite έκδοση, το Event Espresso Decaf, η οποία παρατίθεται στον Κατάλογο προσθηκών WordPress. Περιλαμβάνει λειτουργίες έκδοσης εισιτηρίων και εγγραφής, αυτοματοποιημένα email επιβεβαίωσης, ακόμη και εφαρμογές που μπορούν να σας βοηθήσουν να σαρώσετε εισιτήρια και να παρακολουθήσετε την παρακολούθηση κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων.

Στη συνέχεια, υπάρχει η premium έκδοση, η οποία είναι επίσης μια επιλογή ανοιχτού κώδικα:

EventEspresso Pro

Αυτό περιλαμβάνει πρόσθετες λειτουργίες, όπως ένα ισχυρό ημερολόγιο εκδηλώσεων και τη δυνατότητα δημιουργίας πολλαπλών τιμών και επιλογών εισιτηρίων. Ορισμένες από αυτές τις δυνατότητες μπορούν επίσης να αγοραστούν ως αυτόνομα πρόσθετα, που είναι ένας άλλος δρόμος που μπορείτε να ακολουθήσετε. Με τον σωστό συνδυασμό δωρεάν προσθήκης και μερικών πρόσθετων, μπορείτε συχνά να έχετε όλα όσα χρειάζεστε με ένα αρκετά χαμηλό κόστος εκκίνησης.

Βήμα 3: Αξιολογήστε τη σύντομη λίστα προσθηκών σας

Μόλις ξέρετε τι ψάχνετε, το μόνο που μένει είναι να αρχίσετε να εξερευνάτε την αγορά. Μπορείτε να δείτε τον Κατάλογο προσθηκών WordPress, κορυφαίες αγορές όπως το CodeCanyon και ανεξάρτητους ιστότοπους προγραμματιστών (απλώς κάντε την έρευνά σας για να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε την προσθήκη σας από μια αξιόπιστη πηγή).

Καθώς δημιουργείτε μια σύντομη λίστα προσθηκών ημερολογίου εκδηλώσεων που σας αρέσουν, θα πρέπει να αξιολογείτε προσεκτικά κάθε μία. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να λάβετε υπόψη:

 • Σύνολο χαρακτηριστικών: Το πρόσθετο παρέχει όλες τις βασικές δυνατότητες από τη λίστα σας?
 • Τιμολόγηση: Θα ταιριάζει η προσθήκη στον προϋπολογισμό σας (συμπεριλαμβανομένων των επιπέδων premium και των πρόσθετων, εάν χρειάζεται)?
 • Βαθμολογίες και κριτικές: Τι έχουν να πουν άλλοι χρήστες για την προσθήκη?
 • Συμβατότητα: Είναι ενημερωμένο το πρόσθετο και είναι συμβατό με την έκδοση του WordPress (και το θέμα της εκδήλωσης WordPress ή άλλες προσθήκες)?
 • Υποστήριξη: Ο προγραμματιστής παρέχει υποστήριξη για την προσθήκη, ιδανικά μέσω πολλαπλών καναλιών?

Τέλος, αν είναι δυνατόν, θα θέλατε να δοκιμάσετε μια προσθήκη διαχείρισης συμβάντων πριν από τη δέσμευσή της. Εάν δεν υπάρχει διαθέσιμη επίδειξη, αρπάξτε τη δωρεάν έκδοση και δημιουργήστε την σε έναν δοκιμαστικό ιστότοπο. Μερικές φορές, η άμεση χρήση ενός πρόσθετου είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσδιορίσετε αν θα το απολαύσετε μακροπρόθεσμα.


Αν θέλετε να ενθαρρύνετε υψηλά ποσοστά παρακολούθησης στις εκδηλώσεις σας, θα χρειαστείτε το σωστό σύνολο εργαλείων. Μια ευέλικτη λύση ανοιχτού κώδικα θα σας επιτρέψει να διαλέξετε και να επιλέξετε ποιες δυνατότητες χρειάζεστε. Αυτό μπορεί εύκολα να επιτευχθεί δημιουργώντας τον ιστότοπό σας με το WordPress και αυξάνοντάς τον μέσω της σωστής προσθήκης.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας εργαλείο διαχείρισης εκδηλώσεων; Πείτε μας για αυτό στην ενότητα σχολίων παρακάτω!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me