Τρόπος δημιουργίας κοινών εικόνων περιεχομένου για κοινωνικά μέσα

Τρόπος δημιουργίας κοινών εικόνων περιεχομένου για κοινωνικά μέσα

Ο δρόμος προς το τέλειο άρθρο είναι μακρύς. Επιλέξτε ένα θέμα που θα γοητεύσει το κοινό σας. Βρείτε έναν εντυπωσιακό τίτλο. Συντάξτε το περιεχόμενο. Διαβάστε, ξαναδιαβάστε και ξαναδιαβάστε μέχρι να είστε έτοιμοι.


Ωστόσο, υπάρχει ένα επιπλέον μίλι για να ολοκληρώσετε τη δουλειά. Πολλοί άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται να περάσουν. Βεβαιωθείτε ότι η ανάρτηση είναι κοινόχρηστη σε κοινωνικά δίκτυα.

“Αυτό είναι αυτόματο!” μπορεί να πεις. Σίγουρα, κάθε αξιοπρεπής παρουσία του WordPress συνοδεύεται από ένα πρόσθετο που χειρίζεται το nitty gritty για εσάς. Δεν χρειάζεται καν να γνωρίζετε για το Facebook Open Graph ή το Twitter Cards.

Αλλά αυτό είναι μόνο το μισό της ιστορίας. Η επαναχρησιμοποίηση του άρθρου σας όπως είναι στα κοινωνικά δίκτυα μπορεί να είναι εντάξει. Αλλά αυτό σίγουρα δεν είναι υπέροχο.

Το περιεχόμενό σας στον ιστότοπό σας έναντι των κοινωνικών δικτύων

Πριν σας δείξουμε πώς να προετοιμάσετε το περιεχόμενό σας για κοινή χρήση, ας δούμε πώς μοιάζουν τα μέσα σας στον ιστότοπό σας και στα κοινωνικά δίκτυα. Επειδή αυτά είναι συχνά πολύ διαφορετικά.

Ευαισθητοποίηση επωνυμίας

Η επωνυμία έχει σημασία. Μια ισχυρή επωνυμία σας βοηθά να βελτιώσετε την αφοσίωση των πελατών, να προωθήσετε από στόμα σε στόμα, να αποκτήσετε νέους πελάτες… Η δημιουργία επωνυμίας μπορεί στην πραγματικότητα να είναι ο κύριος σκοπός του ιστολογίου για το οποίο γράφετε, καθώς αυτό συμβαίνει συχνά για εταιρικά ιστολόγια.

Ευαισθητοποίηση επωνυμίας

Όταν ένα άρθρο δημοσιεύεται σε έναν ιστότοπο, το μαρκάρισμα γίνεται από τον ίδιο τον ιστότοπο:

 • Το όνομα τομέα εμφανίζεται στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης.
 • Ο ιστότοπος έχει συχνά μια γραμμή πλοήγησης ανώτατου επιπέδου, η οποία ενσωματώνει το λογότυπο και χρησιμοποιεί το κύριο χρώμα του λογότυπου ως χρώμα φόντου.
 • Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του σχεδιασμού (γραμματοσειρά, διάταξη κ.λπ.) καθιστούν τον ιστότοπο εύκολο να αναγνωριστεί από επισκέπτες που επιστρέφουν.
 • Το favicon στην καρτέλα.

Τι συμβαίνει στην επωνυμία όταν κοινοποιείται το άρθρο στο κοινωνικό δίκτυο; Έχει σχεδόν εξαφανιστεί.

Ας δούμε πώς μοιάζει ένα κοινόχρηστο άρθρο στο Facebook:

Κοινή χρήση Facebook

Τα κύρια συστατικά:

 • Μια εικόνα. Συνήθως αυτή είναι μια μεγάλη εικόνα, το πρώτο στοιχείο που παρατηρούν οι φίλοι σας στο Facebook.
 • Ενας τίτλος. Εμφανίζεται με έντονη γραφή, αυτό είναι το πρώτο κομμάτι κειμένου που διαβάζεται.
 • Μία περιγραφή.
 • Το όνομα τομέα προέλευσης. Εμφανίζεται με κεφαλαία γράμματα και ανοιχτό γκρι, αυτό το στοιχείο παραβλέπεται εύκολα.

Αυτά τα στοιχεία γενικά πλαισιώνονται με πρόσθετες πληροφορίες. Πάνω, η εικόνα προφίλ και το όνομα του ατόμου που μοιράστηκε το άρθρο, μαζί με το σχόλιό του. Παρακάτω, τα μου αρέσει και τα σχόλια.

Η μάρκα, η οποία ήταν τόσο διαδεδομένη στον ιστότοπο, είναι πλέον σχεδόν αόρατη. Χειρότερη περίπτωση: το όνομα τομέα διαφέρει ελαφρώς από το εμπορικό σήμα (π.χ. “The New York Times” γίνεται “nytimes.com”).

Προτεινόμενη εικόνα

Μια κανονική ανάρτηση WordPress συνοδεύεται από μια επιλεγμένη εικόνα. Αυτή η εικόνα ενός μεγέθους για όλους εξυπηρετεί διάφορους σκοπούς. Το πρώτο από αυτά είναι συχνά συμβατό με τον τίτλο σε λίστες άρθρων, για παράδειγμα στην κύρια σελίδα του ιστολογίου. Αυτό δημιουργεί έναν εύκολο στην περιήγηση σχεδιασμό καταχώρησης, όπου ο επισκέπτης μπορεί εύκολα να εντοπίσει αυτό που του ενδιαφέρει ή τι έχει ήδη ελέγξει.

Η επιλεγμένη εικόνα εμφανίζεται επίσης τακτικά στο επάνω μέρος της ίδιας της σελίδας του άρθρου. Δημιουργεί μια φιλική πρόσκληση για ανάγνωση του περιεχομένου, αποτρέποντας την απόρριψη ενός συντριπτικού μπλοκ κειμένου.

Αυτή η εικόνα μπορεί να ακολουθήσει οποιαδήποτε εσωτερική απαίτηση. Μια ευρεία εικόνα, ας πούμε 16: 9; Σίγουρος! Μια τετράγωνη εικόνα; Γιατί όχι! Μια ψηλή εικόνα; Αυτό θα έκανε ένα πρωτότυπο σχέδιο!

Η επιλεγμένη εικόνα επαναχρησιμοποιείται συνήθως όπως και για τις κοινοποιήσεις κοινωνικών δικτύων. Το πρόβλημα είναι ότι οι κανόνες έχουν πλέον καθοριστεί από τα κοινωνικά δίκτυα. Με μια στροφή: τα κοινωνικά δίκτυα σχεδόν ποτέ δεν παραπονιούνται, περικόπτοντας σιωπηλά την επιλεγμένη εικόνα για να ταιριάζει στις δικές τους απαιτήσεις.

Τις περισσότερες φορές, αυτό είναι καλό. Το αριστερό / δεξί ή το πάνω / κάτω μέρος της εικόνας είναι ελαφρώς κομμένο και το αποτέλεσμα είναι τόσο καλό σαν να το είχε κάνει ένας άνθρωπος.

Αλλά μερικές φορές, η αυτόματη περικοπή δεν είναι σωστή. Για παράδειγμα, στο δικό του συνέντευξη του Tim Ferris, Ο Δρ Andrew Weil φαίνεται εντάξει:

Αυτόματη περικοπή: Δημοσίευση ιστολογίου

Μόλις μοιραστεί στο Facebook, χάνει μέρος του κεφαλιού του:

Autocropping: Στο Facebook

Το κύριο ζήτημα δεν είναι το ίδιο το αποτέλεσμα. Θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι το αποτέλεσμα είναι αξιοπρεπές. Το πραγματικό πρόβλημα είναι το ανεξέλεγκτο αυτόματο πιλότο: η εργασία αφέθηκε μόνο στο Facebook. Αυτό είναι ατυχές όταν κοινοποιήθηκε αυτό το άρθρο περισσότερες από 1.000 φορές.

Τίτλος και περιγραφή

Τα μεταδεδομένα κειμένου είναι μια άλλη πηγή ασυμφωνιών μεταξύ του ιστότοπου και των κοινωνικών δικτύων.

Σε έναν ιστότοπο, ο χώρος που διατίθεται στον τίτλο είναι συνήθως απεριόριστος. Εάν τείνετε να είστε λεκτικοί, ο ιστότοπος συμμορφώνεται με ευχαρίστηση.

Περιγραφή Τίτλου

Τα κοινωνικά δίκτυα είναι μια άλλη ιστορία. Το Facebook περιορίζει τον τίτλο σε δύο γραμμές, περικόπτοντας και προσαρτώντας την έλλειψη σε πολύ μεγάλους τίτλους. Αυτό πρέπει να συνδυαστεί με πλατφόρμες: τα προγράμματα περιήγησης επιτραπέζιων υπολογιστών επωφελούνται από μεγαλύτερες οθόνες από τις εγγενείς εφαρμογές smartphone.

Σχολιασμός Facebook Desktop

Σχολιασμός Facebook για κινητά

Αυτό είναι ένα κρίσιμο ζήτημα; Πιθανώς όχι. Αλλά αυτό που δεν είναι φυσιολογικό είναι να περικόπτεται ένας τίτλος χωρίς να το γνωρίζετε.

Η περιγραφή είναι μια άλλη πληροφορία κειμένου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά πρόσθετων πληροφοριών. Το Facebook το δείχνει:

Άρθρο Facebook Κοινή χρήση

Αλλά το LinkedIn δεν:

Άρθρο LinkedIn Κοινή χρήση

Επομένως, ένα ιστολόγιο B2B, το οποίο είναι πιο πιθανό να κοινοποιηθεί στο LinkedIn, θα πρέπει καλύτερα να χρησιμοποιεί μεγάλους τίτλους για να εκμεταλλευτεί τον διαθέσιμο χώρο και να καταβάλει λίγη προσπάθεια σε μια περιγραφή που σπάνια θα δει.

Κάντε την επωνυμία σας ορατή όταν οι επισκέπτες μοιράζονται το περιεχόμενό σας

Αυτό ήταν για τα προβλήματα. Ώρα για λύσεις! Μόλις κοινοποιηθεί το περιεχόμενό σας σε κοινωνικά δίκτυα, η επωνυμία σας μόλις ξεπλυθεί. Ωστόσο, υπάρχει χώρος ελεύθερου λόγου για να επωφεληθείτε από: την εικόνα.

Ας το παραδεχτούμε. Οι επιλεγμένες εικόνες είναι συχνά ανεπιθύμητες. Όχι κακό, σίγουρα όχι. Αλλά στερούνται πρωτοτυπίας, καθιστώντας τα απαρατήρητα σε έναν ωκεανό παρόμοιων εικόνων.

Κοινωνικές κοινές χρήσεις χωρίς επωνυμία

Αποτυχία να φέρει επανάσταση στην τέχνη της φωτογραφίας, μια τέτοια εικόνα θα μπορούσε τουλάχιστον να φέρει την επωνυμία σας:

Κοινωνικές κοινοποιήσεις με επωνυμία

Αν και αυτό δεν κάνει την εικόνα πιο ελκυστική, τώρα το λογότυπο του WPExplorer είναι ορατό. Οι περιστασιακοί χρήστες κοινωνικών δικτύων έχουν την ευκαιρία να το παρατηρήσουν, να συνειδητοποιήσουν ότι είδαν αυτό το λογότυπο νωρίτερα ή ακόμη και να δώσουν αυτό το άρθρο λίγα δευτερόλεπτα ή προσοχή, επειδή είχαν προηγουμένως ασχοληθεί με το WPExplorer.

Η ιστορία δεν χρειάζεται να σταματήσει εκεί. Ακόμα και ενώ χρησιμοποιείτε κανονικές εικόνες φωτογραφιών, μπορείτε να δώσετε μια ταυτότητα στις επιλεγμένες εικόνες σας. Όταν εμφανίζονται από κοινωνικά δίκτυα, τα άρθρα του WPExplorer γίνονται ξαφνικά αυτές οι σκούρες μπλε-γκρι εικόνες με ένα άσπρο λογότυπο στην κάτω αριστερή γωνία. Τα άτομα που εκτίθενται σε αυτό το σχέδιο μερικές φορές ίσως αρχίσουν να το παρατηρούν, ακόμα και όταν μετακινηθεί γρήγορα.

Πώς να δημιουργήσετε κοινές εικόνες για τις δημοσιεύσεις σας

Όπως τα περισσότερα πράγματα, υπάρχει ένας σκληρός τρόπος και ένας εύκολος τρόπος για να προσθέσετε την ταυτότητα της επωνυμίας σας για να δημοσιεύσετε εικόνες.

Χειροκίνητα (ο σκληρός τρόπος)

Σίγουρα, η εφαρμογή αυτών των πρακτικών δεν είναι επιστήμη πυραύλων. Μπορείτε να επεξεργαστείτε τις εικόνες, είτε από ανάδοχο είτε από εσάς. Τα άρθρα μπορούν να κοινοποιηθούν πριν δημοσιευτούν επίσημα και να ελεγχθούν με iPhone.

Είστε έτοιμοι για μια συνεδρία επεξεργασίας εικόνας; Τραβήξτε την επιλεγμένη εικόνα σας, ενεργοποιήστε το προτιμώμενο λογισμικό ή την υπηρεσία σας και δημιουργήστε ειδικά μεγέθη:

 • Το Facebook και το LinkedIn αναμένουν εικόνα 1200 × 630. Μια μικρότερη εικόνα μπορεί να είναι χαμηλότερης ποιότητας σε οθόνες υψηλής ανάλυσης. Μπορεί να μην γίνει επεξεργασία μιας μεγαλύτερης εικόνας. Μια εικόνα που δεν έχει την αναμενόμενη αναλογία 19.1: 10 μπορεί να περικοπεί ή να δημιουργήσει μια εντελώς διαφορετική διάταξη μόλις μοιραστεί. Λάβετε υπόψη ότι το Facebook βασίζεται στο Open Graph, το οποίο είναι το μαχαίρι των κοινωνικών μεταδεδομένων του Ελβετικού Στρατού. Οι περισσότερες υπηρεσίες τις αναζητούν και εφαρμόζουν τους δικούς τους περιορισμούς. Είναι σημαντικό να τηρήσετε τις προσδοκίες του Facebook, που είναι το de facto πρότυπο.
 • Το Twitter δεν επιβάλλει αυστηρή ανάλυση, αλλά αναλογία 2: 1 με ελάχιστα και μέγιστα μεγέθη. 1500 × 750 είναι υπέροχο, αν και μπορεί να θέλετε μια μικρότερη εικόνα.
 • Το Pinterest είναι πιο περίπλοκο. Χρειάζεται 600 × 600 τετραγωνικές εικόνες. Ή ψηλό, 600 × 900 εικόνες. Στην πραγματικότητα, οτιδήποτε κυμαίνεται μεταξύ 1: 1 και 2: 3 είναι εντάξει. Ω, και πολύ ψηλές, υποστηρίζονται επίσης εικόνες 600 × 1260. Αυτές οι μορφές ενημερώθηκαν το 2018, επομένως οι προηγούμενες παραδοχές ενδέχεται τώρα να είναι ξεπερασμένες.

Τώρα που έχετε τις εικόνες σας, ήρθε η ώρα να τις επεξεργαστείτε για να προσθέσετε την επωνυμία σας. Ενα κάθε φορά. Αυτό θα πρέπει να είναι εύκολο και βαρετό ταυτόχρονα. Ειδικά αν θεωρείτε ότι αυτή η λειτουργία πρέπει να εκτελεστεί τουλάχιστον δύο φορές, αφού το Facebook και το Twitter απαιτούν εικόνες διαφορετικής αναλογίας.

Το κύριο ζήτημα με αυτήν την προσέγγιση είναι ο χρόνος. Η σύνταξη ενός άρθρου είναι ήδη μια μακρά, χρονοβόρα και ενεργειακή διαδικασία. Σίγουρα δεν θέλουμε να προσθέσουμε ένα άλλο επιπλέον βήμα.

Αυτόματα (ο εύκολος τρόπος)

Τώρα, πώς να δημιουργήσετε επώνυμες εικόνες αποτελεσματικά; Ενώ υπάρχουν τόνοι εξαιρετικών προσθηκών WordPress στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτουν απλά ένα κουμπί “κοινή χρήση” στον ιστότοπό σας. Δεν σας βοηθούν πραγματικά να μορφοποιήσετε και να βελτιστοποιήσετε τα μέσα σας για κοινή χρήση.

Αυτό είναι όπου ένα plugin WordPress γίνεται βολικό. Συγκεκριμένα το Resoc Social Editor για WordPress που αυτοματοποιεί το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας και σας επιτρέπει να χειριστείτε το μη αυτόματο μέρος σε λίγα δευτερόλεπτα.

Το Resoc Social Editor είναι ένας πίνακας επιλογών που βρίσκεται κάτω από τον κανονικό πρόγραμμα επεξεργασίας αναρτήσεων. Μπορείτε να το θεωρήσετε ως πρόγραμμα επεξεργασίας WYSIWYG (“Αυτό που βλέπετε είναι αυτό που παίρνετε”) για κοινωνικά δίκτυα.

Resoc Social Editor για WordPress

Σχεδιάστε μια εικόνα επικάλυψης μία για πάντα και εφαρμόστε την στην επιλεγμένη εικόνα σας με δύο κλικ. Εναλλακτικά, ορίστε την ως προεπιλογή, έτσι ώστε οι κοινωνικές σας εικόνες να φέρουν επωνυμία αυτόματα.

Επικάλυψη Resoc Social Editor

Η αυτόματη περικοπή στο Facebook δεν είναι τόσο καλή με την τρέχουσα εικόνα; Απλώς σύρετε την εικόνα ή μεγεθύνετε / σμικρύνετε με το ποντίκι σας. Δεν χρειάζεται εξωτερικό εργαλείο.

Resoc Social Editor Autocropping

Η έκδοση τίτλου και περιγραφής δεν είναι πια εικασία. Μπορείτε να δείτε πώς θα εμφανίζεται το άρθρο σας σε μεγάλες πλατφόρμες κατά την πληκτρολόγηση.

Resoc Social Editor Τίτλος & Περιγραφές

συμπέρασμα

Όταν δημιουργείτε κοινόχρηστο περιεχόμενο για κοινωνικά μέσα, το “αρκετά καλό” είναι το de facto ποιοτικό πρότυπο. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη όταν η επίτευξη «εξαιρετικής» απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο και προσπάθειες.

Resoc Social Editor για WordPress αλλάζει τη συμφωνία. Μόλις αυτές οι εργασίες είναι ημι- ή πλήρως αυτοματοποιημένες, γίνεται εύκολο να κάνετε τα άρθρα σας εξαιρετικά όταν μοιράζονται σε κοινωνικά δίκτυα.

Σήμερα, αυτό μπορεί εύκολα να γίνει διαφοροποιητής. Με τόσες πολλές καθημερινές φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται ως επιλεγμένες εικόνες, η απλή αλλαγή της προσθήκης του λογοτύπου σας αρκεί για να δημιουργήσει προσοχή ή ακόμα και να αναγνωρίσει την επωνυμία μέσω επαναλαμβανόμενης έκθεσης.

Για να γίνει ακόμη πιο εύκολη η πρώτη κίνηση, η ομάδα Resoc σχεδιάζει δωρεάν την επικάλυψη ταυτότητας της επωνυμίας σας. Μόλις εγκατασταθεί η προσθήκη, επεξεργαστείτε μια ανάρτηση, κάντε κλικ στην επιλογή “Δημιουργία νέας επικάλυψης” και, στη συνέχεια, “Αξίωση της ΔΩΡΕΑΝ επικάλυψης ταυτότητας επωνυμίας”, κ.λπ.!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me