Γιατί το nginx είναι ο καλύτερος φίλος του WordPress Hosting

Στο προηγούμενο άρθρο μου διερεύνησα γιατί το PHP7 είναι ο τρόπος να πάει για το WordPress και στο σημερινό άρθρο είναι η σειρά του διακομιστή ιστού.


Ένα μεγάλο μέρος μιας καλής εμπειρίας φιλοξενίας είναι ο τρόπος διαμόρφωσης της στοίβας διακομιστή ιστού. Η γρήγορη στοίβα είναι υψίστης σημασίας για την καλή απόδοση του WordPress και μια εξαιρετική εμπειρία χρήστη. Έχω ήδη συζητήσει γιατί το PHP7 είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε αυτόματα την απόδοση του WordPress, αλλά τι γίνεται με τον πραγματικό διακομιστή ιστού?

Σήμερα θα εξηγήσω: τι είναι ένας διακομιστής ιστού, ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς και γιατί το nginx είναι τόσο καταραμένο!

Ο διακομιστής Web

Μία από τις πιο σημαντικές πτυχές της φιλοξενίας είναι η πραγματική διακομιστής ιστού. Ο διακομιστής ιστού είναι υπεύθυνος για την παροχή στατικού περιεχομένου όπως HTML και την αποστολή του στον πελάτη (που σημαίνει, απευθείας στο πρόγραμμα περιήγησής σας). Έτσι, ο διακομιστής ιστού θα είναι επίσης υπεύθυνος για την επεξεργασία όλων των πληροφοριών που παρέχονται μέσω του επεξεργαστή PHP και τη μετατροπή του σε bit που ταξιδεύουν μέσω του δικτύου στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Η στοίβα διακομιστή ιστού λειτουργεί με το μοντέλο πελάτη / διακομιστή όπου ο διακομιστής ιστού ενεργεί ως διακομιστής (πάροχος περιεχομένου) και ο πελάτης (εσείς) αυτός που το ζητά.

Οι πιο συνηθισμένοι διακομιστές ιστού είναι οι Apache, IIS από τη Microsoft και φυσικά nginx.

Ο διακομιστής ιστού είναι σε θέση να χειριστεί τόσο στατικό όσο και δυναμικό περιεχόμενο που αποστέλλεται στον πελάτη με κάποιες ελαφρώς διαφορές. Το τμήμα διακομιστή φορτώνεται στη μνήμη σε αυτό που ονομάζεται ένας εργάτης διαδικασία και είναι υπεύθυνη για την παροχή του ζητούμενου περιεχομένου. Τόσο το Apache όσο και το nginx χειρίζονται στατικό και δυναμικό περιεχόμενο. Ενώ το Apache είναι σε θέση να χειριστεί και τα δύο μέσα στην ίδια διαδικασία εργαζομένων, το nginx δεν χρειάζεται καθώς χρειάζεται εξωτερικό επεξεργαστή για να το κάνει.

Γιατί τα Apache και nginx είναι τόσο δημοφιλή; Η απλή απάντηση είναι επειδή είναι ανοιχτού κώδικα και δωρεάν. Μαζί αποτελούν σχεδόν το 50% του συνόλου της κυκλοφορίας στον κόσμο, όχι ένα εύκολο επίτευγμα!

Τι είναι το Apache?

ο Απάχης Ο διακομιστής HTTP δημιουργήθηκε από τον Robert McCool το 1995 και βρίσκεται ακόμη υπό ανάπτυξη στο The Apache Software Foundation. Αυτός ο διακομιστής ιστού είναι η πιο δημοφιλής επιλογή από το 1996. Έχει πολύ αρθρωτό σχεδιασμό, έχει τόνους τεκμηρίωσης και είναι τόσο δημοφιλές που αποτελεί τη βάση για όλους τους μεγάλους Πίνακες Ελέγχου Φιλοξενίας Ιστού. Περιλαμβάνεται ακόμη και σε cPanel, τον πιο χρησιμοποιημένο πίνακα ελέγχου στον κόσμο.

Φυσικά είναι ευέλικτο, αυτή είναι η δικαιολογία ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων που το χρησιμοποιούν θα έρθουν όταν ρωτηθούν και γενικά, αυτό ισχύει. Είναι επίσης πολύ επεκτάσιμο και δεδομένου ότι μπορεί να φορτώσει μονάδες δυναμικά (κάτι που εξακολουθεί να λειτουργεί nginx) μπορεί να διαμορφωθεί με ευκολία.

Το Apache μπορεί να χειριστεί από μόνο του στατικό και δυναμικό περιεχόμενο στον ίδιο εργαζόμενο, οπότε είναι τέλειο για την ευελιξία του, αλλά (και υπάρχει πάντα αλλά) το κάνει σε βάρος του εκτέλεση.

Ο Apache ήταν γνωστός ότι ήταν κάπως αργός, αλλά τίποτα δεν πλησίασε να αποκαλύψει αυτήν την αλήθεια όπως όταν το nginx έγινε δημοφιλές. Η διαφορά απόδοσης μεταξύ τους είναι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να παραβλεφθεί. Μόνο για αυτό το θέμα, οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες μεταβαίνουν στο nginx. Παρόλο που το Apache εξακολουθεί να είναι δημοφιλές, τα πράγματα σίγουρα θα αλλάξουν στο μέλλον καθώς η τεχνολογία πλησιάζει και όλο και περισσότερο λογισμικό που προηγουμένως λειτουργούσε μόνο στο apache αρχίζει να περιλαμβάνει το nginx.

Τι γίνεται με το Nginx?

Νίνγκ προέρχεται από τη μητέρα Ρωσία. Το 2002 ένας προγραμματιστής με το όνομα Igor Sysoev άρχισε να εργάζεται στο nginx καθώς ανησυχεί βαθιά για το πρόβλημα C10K. Το τί? Με απλά λόγια, βελτιστοποίηση πρίζες δικτύου να χειριστεί έναν μεγάλο αριθμό πελατών ταυτόχρονα, που ήταν το κύριο μειονέκτημα του Apache και μια πραγματική πρόκληση για τον σύγχρονο ιστό. Η αρχική κυκλοφορία του nginx δημοσιοποιήθηκε το 2004 με βάση μια αρχιτεκτονική βάσει εκδηλώσεων.

Ούτε ο ίδιος ο Sysoev δεν μπορούσε να δει πόση επιτυχία θα είχε η nginx. Τα τεράστια οφέλη της ταχύτητας κάτω από το nginx και η χαμηλή χρήση των πόρων έγιναν εμφανή με την πάροδο του χρόνου. Το Nginx έχει έναν υπέροχο τρόπο παροχής στατικού περιεχομένου αλλά Δεν μπορώ να χειριστώ δυναμικό περιεχόμενο. Αυτό αποδείχθηκε επίσης όφελος, επειδή το δυναμικό περιεχόμενο δεν συνδέεται με τον ίδιο εργαζόμενο και, επομένως, θα μπορούσε να λειτουργήσει πολύ πιο γρήγορα.

Το Nginx υπερέχει στην παροχή ταχύτερου περιεχομένου σε πολύ υψηλότερο όγκο συνδέσεων από ό, τι το Apache και αυτή τη στιγμή είναι η επιλογή για υπηρεσίες φιλοξενίας που θέλουν να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή απόδοση. Η αρχιτεκτονική που βασίζεται σε εκδηλώσεις και η ασύγχρονη φύση είναι τα κύρια σημεία για την απόδοσή της.

Αρχικά το nginx είχε ένα κύριο μειονέκτημα, είναι η τεκμηρίωση. Είχε μια δύσκολη αρχή λόγω του ότι ο προγραμματιστής ήταν Ρώσος και ο τρόπος με τον οποίο τεκμηρίωσε τις λειτουργίες του. Αλλά καθώς έχει περάσει ο καιρός και όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το nginx, η τεκμηρίωση έχει βελτιωθεί πάρα πολύ.

Το άλλο μειονέκτημα του nginx είναι η έλλειψη αρθρωτού σχεδιασμού που σημαίνει δεν μπορεί να επεξεργαστεί κανόνες σε πραγματικό χρόνο όπως το Apache κάνει με το .htaccess αρχείο και δεν μπορεί να φορτώσει μονάδες σε πραγματικό χρόνο. Αυτό είναι κάτι στο οποίο εργάζεται ήδη το nginx, αλλά θα χρειαστεί ακόμη χρόνο για να ταιριάξει με την ευελιξία του Apache.

Ωστόσο, τα μειονεκτήματα επισκιάζονται γρήγορα από την εξαιρετική απόδοση. Αυτό από μόνο του επέτρεψε στο nginx να γίνει η δημοφιλής επιλογή για φιλοξενία προσανατολισμένη στην απόδοση και αποτελεί τη βάση για την υπηρεσία που χρησιμοποιείται ευρέως όπως Ατμός, αποδεικνύοντας ξανά και ξανά ότι μπορεί να σκοράρει με συνέπεια υψηλότερο από το Apache με κάθε τρόπο.

Γιατί είναι το Nginx η προτιμώμενη επιλογή για φιλοξενία WordPress?

Υπάρχουν πολλά σημεία στα οποία το nginx είναι πολύ καλύτερο από το Apache για τη φιλοξενία ιστότοπων WordPress. Θα προσπαθήσω να το συνοψίσω στην ακόλουθη λίστα.

Εύκολη εγκατάσταση

Το Nginx είναι ένα πλήρες πακέτο, απαιτεί πολύ λίγες εξωτερικές μονάδες για να λειτουργήσει και το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, χρειάζεται μόνο μία γραμμή στο linux για να το ενεργοποιήσει.

apt-get install nginx

yum εγκαταστήστε nginx

Χρειάζεται μόνο το nginx να είναι ενεργό ως υπηρεσία. Τα υπόλοιπα είναι στη διαμόρφωση.

Μπορεί να λειτουργήσει ως διακομιστής μεσολάβησης για το Apache ή οποιονδήποτε άλλο διακομιστή ιστού

Το Nginx μπορεί να προσφέρει μια άμεση αύξηση της απόδοσης σε οποιαδήποτε διαμόρφωση διακομιστή web Apache εκτελώντας ως διακομιστής μεσολάβησης χωρίς να επηρεάζεται με κανένα τρόπο η λειτουργικότητα του διακομιστή.

Μπορεί να λειτουργήσει απευθείας με μια προσωρινή μνήμη microcache ή ακόμα και fastcgi

Το Nginx είναι υπέροχο χάρη στο ενσωματωμένο microcache και μπορεί ακόμη και να λειτουργήσει με μια προσωρινή μνήμη fastcgi για να επιταχύνει την απόδοση κατά 10. μηχανισμός προσωρινής αποθήκευσης, όπως memcache.

Είναι απίστευτα γρήγορο για την προβολή περιεχομένου

Το Nginx ανάβει γρήγορα όταν ασχολείται με στατικό περιεχόμενο και είναι πολύ εύκολο να διαμορφωθεί για τέτοιους σκοπούς. Μια μόνο γραμμή κώδικα μπορεί να επιτρέψει την πρόσβαση στα πιο συνηθισμένα αρχεία, όπως στατικό περιεχόμενο και να βελτιώσει την απόδοσή του. Επιπλέον, εάν γνωρίζετε πώς να ρυθμίσετε το HttpProxyModule, μπορείτε να επιτύχετε το ίδιο επίπεδο απόδοσης για Δυναμικό περιεχόμενο χωρίς να επηρεάσετε τη λειτουργικότητα του διακομιστή ιστού.

Σχεδόν 4 φορές περισσότερες ταυτόχρονες συνδέσεις από τον Apache

Εάν σκέφτεστε να φιλοξενήσετε έναν ιστότοπο με υψηλή ζήτηση με τόνους χιλιάδων επισκέψεων ανά ημέρα, θα ήταν καλό να γνωρίζετε ότι το nginx μπορεί να επεξεργαστεί έως και τέσσερις φορές το ποσό των ταυτόχρονων συνδέσεων με το Apache, που σημαίνει 2 πράγματα:

  • Ο ιστότοπός σας θα είναι πιο γρήγορος συνολικά
  • Θα χρειαστείτε λιγότερους πόρους από τον Apache για να το κάνετε.

Αυτό οφείλεται στη φύση του nginx βάσει της εκδήλωσης και είναι υπεύθυνο για το επόμενο όφελος.

Πολύ ελαφρύ

Το Nginx είναι τόσο καλά κατασκευασμένο που είναι απίστευτα ελαφρύ σε πόρους. Αυτό σημαίνει ότι θα χρησιμοποιήσει λιγότερος χρόνος CPU να επεξεργαστεί κάθε αίτημα σύνδεσης και θα το κάνει χρησιμοποιώντας πολύ λιγότερη μνήμη. Αυτό θα σας επιτρέψει να φιλοξενήσετε μεγαλύτερους ιστότοπους χρησιμοποιώντας τον ίδιο διακομιστή που προηγουμένως δεν μπορούσαν να το κάνουν στο Apache.

Το μυστικό της επιτυχίας είναι στον ίδιο τον κινητήρα. Το Nginx λειτουργεί ως διακομιστής ιστού που ενεργοποιείται από συμβάν, που σημαίνει ότι θα ακούει «συμβάντα» στον εργαζόμενο και θα ανταποκρίνεται μόνο όταν χρειάζεται. ο κατα παραγγελια Το επιχείρημα μέσα στο nginx επιτρέπει στην υπηρεσία να γεννά και να αφαιρεί ακροατές κατόπιν αιτήματος. Αυτό βοηθά στη μείωση της χρήσης μνήμης και στην αύξηση της απόδοσης. Ο Apache προσπάθησε να συμπεριλάβει μια λειτουργία συμβάντος στον εργαζόμενο του mpm-event, αλλά απέτυχε άσχημα στην αντιστοίχιση της ταχύτητας nginx επειδή το Apache δεν κατασκευάστηκε ως διακομιστής ιστού βάσει συμβάντων.

Μπορεί να κάνει Load Balance

Το Nginx μπορεί να ρυθμιστεί για ισορροπία φορτίου, επομένως, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τον ρυθμό των ταυτόχρονων συνδέσεων με τη διάδοση του φορτίου μεταξύ πολλών διακομιστών, καθιστώντας το ιδανικό για έργα που έχουν πολύ υψηλό φορτίο ταυτόχρονων συνδέσεων.

Τι σημαίνουν όλα αυτά?

Αυτό σημαίνει ότι το nginx είναι ιδανικό για WordPress σχεδόν με κάθε τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι θα αποκομίσετε τα οφέλη από τη χρήση σχεδόν αμέσως μετά την εφαρμογή. Εάν είστε διαχειριστής συστήματος, η εγκατάσταση του nginx δεν είναι πιο έξυπνη. Αν, αντίθετα, θέλετε να σχεδιάσετε ένα έργο ή να φιλοξενήσετε τον ιστότοπό σας και θέλετε να το φιλοξενήσετε αλλού, οι πιθανότητες είναι πολύ μεγάλες ότι εάν η φιλοξενία σας χρησιμοποιεί το nginx, θα λειτουργήσει γρηγορότερα.

Υψηλής ποιότητας εταιρείες φιλοξενίας όπως το WP Engine και το Flywheel λειτουργούν ήδη στο nginx. Αλλά αν πρόκειται να πάτε με μια διαφορετική εταιρεία φιλοξενίας, κάντε την έρευνά σας ή ρωτήστε έναν τεχνικό υποστήριξης εάν η στοίβα διακομιστή ιστού περιλαμβάνει το nginx. Μπορώ να σας εγγυηθώ ότι εάν η υπηρεσία είναι ποιοτική, θα περιλαμβάνει το nginx σε κάποιο μέρος της στοίβας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map