Οδηγός για αρχάριους για το Messing Around with WordPress (Δεν απαιτείται κωδικός)

Εάν είστε νέοι στο WordPress, εντελώς ή σχετικά, μπορεί να φαίνεται λίγο συντριπτικό να κάνετε οτιδήποτε άλλο να γράψετε και να δημοσιεύσετε, ίσως να κατηγοριοποιήσετε και ίσως να εγκαταστήσετε ένα πρόσθετο κοινωνικής κοινοποίησης ή τρία. Αλλά με λίγη καθοδήγηση, θα μπορείτε εύκολα να ελέγχετε τμήματα αυτού του τεράστιου λογισμικού που τώρα, είστε έτοιμοι να προσπαθήσετε να μην ανησυχείτε τόσο πολύ.


Ένα πρόβλημα που συχνά έρχεται μαζί με το να είσαι νέος σε κάτι, είναι ο φόβος να αποτύχεις ή να βλάψεις κάτι. Αλλά παράδοξα, για πολλά πράγματα, το WordPress συμπεριλαμβάνεται, όταν ξεκινάτε είναι η καλύτερη δυνατή στιγμή για να χτυπήσετε κάτι. Οι συνέπειες του ότι κάτι πάει στραβά με τον ιστότοπό σας πριν έχετε επισκέπτες εκτός από στενούς φίλους και συγγενείς και όταν παίζει μεγάλο ρόλο στην πληρωμή των λογαριασμών σας κάθε μήνα είναι ασύγκριτες..

Για να παρακάμψετε την ανησυχία, υιοθετήστε μια στάση χαλάρωσης. Όταν δεν προσπαθείτε επειγόντως να διορθώσετε τρύπες ασφαλείας ή να αποκαταστήσετε έναν ιστότοπο εργασίας, δεν υπάρχει τίποτα να φοβηθείτε, ειδικά στην αρχή. Ξεκινήστε με τα μέρη που φαίνονται φυσικά ενδιαφέροντα για εσάς, ακόμα κι αν όλα σχετίζονται με το σχεδιασμό και δεν γνωρίζετε τίποτα για το σχεδιασμό. Αντί να χρειάζεται να αναγκάσετε τον εαυτό σας μέσα από σεμινάρια, μπορεί να παρατηρήσετε ότι μαθαίνετε φυσικά περισσότερα για το WordPress και εξερευνάτε διαφορετικές πτυχές χωρίς να αισθάνεστε βαρεμένοι.

Ένα από τα σπουδαία πράγματα σχετικά με μια νοοτροπία «να χτυπάς» όταν πρόκειται για WordPress, είναι ότι δεν υπάρχει πίεση να περάσουμε από την καμπύλη μάθησης το συντομότερο δυνατό. Μπορείτε να δώσετε στον εαυτό σας το χρόνο που χρειάζεστε για να επεξεργαστείτε τα πράγματα για τον εαυτό σας, και αυτό κάνει τα πάντα πολύ πιο εύκολα και πολύ πιο διασκεδαστικά.

Παρακάτω έχω αναφέρει μερικές περιοχές όπου μπορεί να έχετε κάποια καλή αξία από το χάος και να εξοικειωθείτε λίγο περισσότερο.

Προγραμματισμός δημοσίευσης WordPress

Προγραμματισμός δημοσίευσης WordPress

Αυτός είναι ένας από τους μεγάλους λόγους για τους οποίους το CMS είναι τόσο πολύ χρήσιμο. Εάν ολοκληρώσετε μια ανάρτηση νωρίς, ή πρέπει να φύγετε για διακοπές, ή παίρνετε ένα σαββατικό στο Διαδίκτυο (που πιθανώς όλοι χρειαζόμαστε), μπορείτε να γράψετε αναρτήσεις / άρθρα νωρίτερα και να προγραμματίσετε να μεταδοθούν ζωντανά όταν οι αναρτήσεις σας / συνήθως τα άρθρα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να ανακαλύψετε τους χρόνους ανάρτησης και να προσπαθήσετε να βρείτε ποιος φαίνεται να λειτουργεί καλύτερα για να προσεγγίσετε το κοινό σας. Ανατρέξτε στον οδηγό μας για τον προγραμματισμό δημοσιεύσεων WordPress για περισσότερες συμβουλές και κόλπα για να διατηρήσετε τον ιστότοπό σας σε καλό δρόμο.

Καλύτερη ασφάλεια του WordPress

Ασφάλεια WordPress

Αν και είναι εύκολο να σκεφτεί κανείς ότι το WordPress έξω από το κουτί είναι αρκετά ασφαλές, αυτό είναι ευσεβές. Στην πραγματικότητα, μόλις τον περασμένο μήνα είχα χάσει το ιστολόγιό μου επειδή είχα τεμπέληδες την εφαρμογή ορισμένων βέλτιστων πρακτικών ασφαλείας. Ευτυχώς μπόρεσα να επαναφέρω τον ιστότοπό μου αρκετά εύκολα και κατά συνέπεια να βελτιώσω μαζικά την ασφάλειά μου κάνοντας μερικά βασικά πράγματα.

Σημαντική σημείωση: Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας προτού επιχειρήσετε κάτι και να είστε προσεκτικοί με τη λίστα επιτρεπόμενων και άλλες λύσεις που σχετίζονται με IP για περιορισμούς σύνδεσης, ενδέχεται να καταλήξετε να κλειδώσετε τον εαυτό σας από τη δική σας περιοχή διαχειριστή.

Περιοχές για να ρίξετε μια ματιά:

 • Αλλαγή διεύθυνσης URL σύνδεσης
 • Προσθήκη ορισμένων βασικών περιορισμών τείχους προστασίας
 • Αλλαγή του προθέματος της βάσης δεδομένων σας (Θυμηθείτε να δημιουργήσετε πρώτα αντίγραφα ασφαλείας της βάσης δεδομένων σας)

Πρόσθετα WordPress για καλύτερη ασφάλεια και συντήρηση:

Οδηγοί με περισσότερες πληροφορίες ασφαλείας:

 • Ασφάλεια WordPress: Είναι ο ιστότοπός σας WordPress πραγματικά ασφαλής?
 • Πώς να ασφαλίσετε το WordPress Blog σας, χρήσιμες συμβουλές για οποιονδήποτε χρήστη
 • Codex: Σκληρυντικό WordPress

Βελτίωση SEO WordPress

WordPress SEO

Το SEO μπορεί να σας βοηθήσει να προσεγγίσετε σταθερούς επισκέπτες για μεγάλα χρονικά διαστήματα και να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας στο WordPress. Το SEO είναι ένας ανώδυνος τρόπος να προσελκύσετε τους επισκέπτες χωρίς να χρειάζεται να γράψετε ή να προωθήσετε κάτι ειδικά για να έρθουν.

Έρευνα λέξεων-κλειδιών

Όπως ανέφερα στον οδηγό για αρχάριους για τη σειρά SEO WordPress, εάν δεν ξεκινήσετε με έρευνα λέξεων-κλειδιών, όλες οι προσπάθειές σας θα είναι μάταιες. Έτσι την επόμενη φορά που θα γράψετε μια ανάρτηση ή ένα άρθρο, αφιερώστε λίγο χρόνο φροντίζοντας να χρησιμοποιήσετε την ίδια γλώσσα με τα άτομα που θέλουν να μάθουν για το θέμα του εν λόγω άρθρου ή ανάρτησης.

Γυμνοσάλιαγκες

Πολλοί άνθρωποι θα πουν ότι πρέπει απλώς να αλλάξετε τους μόνιμους συνδέσμους σας, ώστε να εμφανίζουν τα ονόματα της ανάρτησης και θα βελτιστοποιηθούν. Ωστόσο, η Google προτιμά προφανώς εάν διατηρείτε τους γυμνοσάλιαγκες σας κοντούς και γλυκούς, ιδανικά 3 λέξεις χωρίς λέξεις πλήρωσης (όπως και ή σε ή ότι).

Επειδή θα ήταν εξαιρετικά κουραστικό να διαβάσετε ολόκληρο το καθυστερημένο υλικό σας και πιθανότατα όχι. όχι τόσο παραγωγικό, θα πρέπει να εστιάσετε στις πιο εκτεταμένες / σημαντικές δημοσιεύσεις σας. Οι δημοσιεύσεις που πραγματικά ξεχωρίζουν ως προστιθέμενη αξία σε ένα συγκεκριμένο θέμα.

Μορφοποίηση

Η σωστή χρήση των κεφαλίδων στο περιεχόμενό σας, διασφαλίζοντας ότι υπάρχει μόνο ένα h1 σε κάθε σελίδα και άλλοι παράγοντες. Χρησιμοποιήστε τις επικεφαλίδες λογικά και πάντα με τη σειρά (π.χ. το H1 που χρησιμοποιείτε για την επικεφαλίδα της ανάρτησής σας πρέπει να ακολουθείται από επικεφαλίδες H2 για ενότητες εντός του περιεχομένου σας, ακολουθούμενες από επικεφαλίδες H3 και ούτω καθεξής). Ακολουθώντας μια ιεραρχία τίτλου είναι πολύ καλύτερο για την ευρετηρίαση των μηχανών αναζήτησης.

Καθαρισμός κώδικα

Τώρα, εκτός αν είστε προγραμματιστής, το πόσο καθαρό είναι ο κώδικάς σας θα εξαρτηθεί από το ποιος έφτιαξε το θέμα WordPress που χρησιμοποιείτε. Εδώ στο WPExplorer δημιουργούμε όλα τα θέματα μας (συμπεριλαμβανομένου του Total) με σημασιολογικό έγκυρο κώδικα HTML, ο οποίος συμβάλλει στη βελτίωση του SEO.

Οδηγοί για την περαιτέρω βελτίωση του WordPress SEO σας:

Πρόσθετα για τη βελτίωση του WordPress SEO σας:

Αυξήστε την ταχύτητα ιστότοπου του WordPress

Ταχύτητα ιστότοπου WordPress

Η ταχύτητα του ιστότοπου γίνεται όλο και πιο σημαντική. Όσο πιο «χαλασμένος» λαμβάνει ο μέσος χρήστης, τόσο γρηγορότεροι χρόνοι φόρτωσης αναμένει ένας χρήστης από οποιονδήποτε ιστότοπο και τόσο πιο γρήγορα ο χρήστης «αναπηδά» από έναν αργό φόρτο. Η βελτίωση της ταχύτητας του ιστότοπού σας είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που φαίνονται πολύ πιο περίπλοκα και δύσκολα από ό, τι είναι, επειδή υπάρχει πολύ συγκεχυμένη γλώσσα που χρησιμοποιείται από τους «επαγγελματίες».

Εάν απλώς ακολουθείτε κάποιες βασικές οδηγίες, δοκιμάστε τι σας ταιριάζει και διασκεδάστε (ίσως να το κάνετε σε ένα παιχνίδι όπου κάθε φορά υπάρχει βελτίωση πάνω από 0,3 δευτερόλεπτα παίρνετε ένα ποτό ή θυσιάζετε μια gummy bear προς τιμήν του WordPress) θα μπορείτε να ξυρίζετε δευτερόλεπτα από το χρόνο φόρτωσής σας χωρίς άγχος.

Ορισμένες περιοχές που ίσως θέλετε να δείτε:

 • CDN
 • Προσωρινή αποθήκευση
 • Βελτιστοποίηση εικόνας
 • Βελτιστοποίηση αρχικής σελίδας
 • Τεμπέλη φόρτωση

Οδηγοί για την επιτάχυνση του WordPress:

 • 10 δωρεάν υπηρεσίες CDN για επιτάχυνση του WordPress
 • Πώς να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας στο WordPress (γρήγορα και εύκολα)

Προσθήκες για να επιταχύνετε την εγκατάσταση του WordPress:

Ιστότοπος WordPress & Σχεδιασμός θεμάτων

Σχεδιασμός ιστότοπου WordPress

Το να έχετε ένα βασικό, καθαρό σχέδιο είναι κάτι που πολλά από τα θέματα του WordPress τα πηγαίνουν καλά αυτές τις μέρες. Το πρόβλημα από εκεί είναι πώς να κάνετε τον ιστότοπό σας να ξεχωρίζει λίγο, για να τραβήξετε την προσοχή των επισκεπτών σας. Τυχεροί για εσάς, πολλά θέματα όπως το δικό μας Total συνοδεύονται από ενσωματωμένους δημιουργούς σελίδων, ζωντανά εργαλεία προσαρμογής και πολλά άλλα.

Ορισμένες περιοχές που ίσως θέλετε να δείτε:

 • Δημιουργία σελίδων
 • Προσαρμόσιμα θέματα
 • Κεφαλίδα / λογότυπο
 • Περιοχή Widget
 • Προσαρμοσμένη αρχική σελίδα

Οδηγοί για το σχεδιασμό WordPress:

 • Εύκολοι (και προσιτοί) τρόποι για να ξεχωρίσετε μια τοποθεσία WordPress
 • 12 δημιουργικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε το σχεδιασμό του ιστολογίου σας
 • Πώς να δημιουργήσετε εικόνες για το blog σας στο WordPress χωρίς δεξιότητες σχεδιασμού γραφικών

Προσθήκες για τον επανασχεδιασμό του ιστότοπού σας στο WordPress:

 • Οι καλύτεροι δημιουργοί σελίδων για το WordPress

Ξεκινήστε να δημιουργείτε μια λίστα

Λίστες ενημερωτικών δελτίων WordPress

Εάν μια λίστα αλληλογραφίας ή μάρκετινγκ μέσω email είναι κάτι που σας εκφοβίζει, χαλαρώστε. Δεν είναι πλέον πουθενά τόσο περίπλοκο και φιλικό προς το χρήστη, όπως ήταν πριν από 8+ χρόνια. Επιπλέον, οι περισσότεροι από τους μεγάλους παρόχους σάς επιτρέπουν τώρα να αποκτήσετε δωρεάν γεύση (δωρεάν δοκιμή 1 μηνός Aweber, δωρεάν MailChimp έως 2000 συνδρομητές.)

Ενώ η σύνταξη αντιγράφου για μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι κάτι που μπορεί να βάλει μια κακή γεύση στο στόμα κάποιου που είναι αντίθετος προς τις πωλήσεις, όπως και εγώ, θεωρώ χρήσιμο να διοχετεύσουμε την ίδια φωνή του ιστολογίου από το οποίο εγγραφήκαμε..

Οδηγοί για περαιτέρω «χαλάρωση»:

 • Πώς να δημιουργήσετε μια λίστα email στο WordPress
 • Μάρκετινγκ στον ιστότοπό σας WordPress: Ο απόλυτος οδηγός

Πρόσθετα για περαιτέρω «χάος»:

Δημιουργήστε προχωρημένες σελίδες εύκολα με τους δημιουργούς σελίδων

Εργαλεία δημιουργίας σελίδων WordPress

Εάν ανησυχείτε για την αντιμετώπιση των πραγματικών οπτικών στοιχείων του ιστότοπού σας, μην ανησυχείτε. Και αντί να προσπαθείτε να ανακαλύψετε εκ νέου τον τροχό της καλής σχεδίασης, απλώς αφήστε τον εαυτό σας να εμπνευστεί από τα σχήματα και τις χρήσεις του κενού χώρου (χώρο ανάμεσα σε κείμενο / εικόνες / άλλα αντικείμενα) που βλέπετε σε καλά σχεδιασμένους ιστότοπους και μιμηθείτε αυτό που εκτιμάτε περισσότερο.

Οι δημιουργοί σελίδων σάς επιτρέπουν να έχετε πολύ δημιουργικό έλεγχο της διάταξης μιας σελίδας χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζετε μια μόνο γραμμή κώδικα. Αυτή είναι πολύ χαμηλή πίεση καθώς το μόνο πράγμα που θα μπορούσε ενδεχομένως να πάει στραβά είναι να δημοσιεύσετε μια σελίδα που δεν φαίνεται καλή. Και αυτό μπορεί να αποφευχθεί με το να μην χτυπήσετε τη δημοσίευση έως ότου είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

Πρόσθετα για περαιτέρω «χάος»:

 • WP Bakery Visual Builder Μεταφορά και απόθεση σελίδας
 • Beaver Builder για WordPress
 • Κατασκευαστής WordPress Layout Builder
 • Qards Review Page Builder για WordPress
 • Οι καλύτεροι δημιουργοί σελίδων για το WordPress

συμπέρασμα

Ενώ υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το WordPress χωρίς να γνωρίζετε (ή να μαθαίνετε ποτέ) μια μόνο γραμμή κώδικα, αν σας ενδιαφέρει, είναι πολύ πιο πιθανό να χτυπήσετε αν θέλετε να σηκώσετε τα μανίκια σας και να πάρετε τα χέρια σου βρώμικα.

Το πρώτο βήμα θα πρέπει να είναι να εγκαταστήσετε ένα τοπικό αντίγραφο του WordPress (ή απλά να τοποθετήσετε τον ιστότοπό σας εάν βρίσκεστε στο WPEngine). Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το μεγάλο αδελφό Google και κωδικοποιήστε συγκεκριμένους ιστότοπους όπως το StackExchange για να μάθετε πώς να κάνετε αυτό που θέλετε να κάνετε.

Ο κώδικάς σας μπορεί να μην είναι όμορφος και μπορεί να καταλήξετε να χρησιμοποιείτε πολλές «ανεπαρκείς λύσεις», αλλά θα μαθαίνετε και τα αποτελέσματα αυτού μπορεί να σας εμπνεύσουν να ρίξετε μια πιο βαθιά ματιά και να μάθετε να κωδικοποιείτε πραγματικά.

Υπάρχουν κάποιοι τομείς WordPress που ανησυχείτε για την αντιμετώπιση; Ενημερώστε μας στα σχόλια.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me