Πώς να χρησιμοποιήσετε το Instagram για να αυξήσετε τις πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Instagram για να αυξήσετε τις πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου

Εάν χρησιμοποιείτε κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου, τότε η προώθηση των προϊόντων σας στο Instagram πρέπει να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα. Το Instagram έχει πλέον εξελιχθεί σε 600 εκατομμύρια ενεργοί μηνιαίοι χρήστες, όλη την προβολή, δημοσίευση και κοινή χρήση φωτογραφιών και εικόνων. Αυτό το καθιστά ιδανική πλατφόρμα για τη διαφήμιση του διαδικτυακού σας καταστήματος.


Η παρουσία σας στο Instagram θα βοηθήσει την επωνυμία σας να προσεγγίσει ένα ευρύτερο κοινό. Το Instagram θα σας επιτρέψει επίσης να δημιουργήσετε μια κοινότητα οπαδών στην οποία μπορείτε να εμφανίσετε τα προϊόντα σας. Τελικά το Instagram θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε δυνητικούς πελάτες και να αυξήσετε τις πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ωστόσο, όπως συμβαίνει με όλα τα κανάλια κοινωνικών μέσων, δεν υπάρχουν σίγουρες ανταμοιβές. Ο χρόνος που απαιτείται για να γίνει σημαντικός παίκτης στο Instagram μπορεί να είναι μεγάλος. Μπορεί επίσης να είναι δύσκολο να παρακολουθείτε πόσο αποτελεσματικό είναι το Instagram στην αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου. Λοιπόν, ποια είναι η βέλτιστη πρακτική του Instagram εάν θέλετε να επηρεάσετε πραγματικά τα έσοδά σας από το ηλεκτρονικό κατάστημα?

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε ενέργειες με δυνατότητα δράσης για να σας βοηθήσουμε να χρησιμοποιήσετε Ίνσταγκραμ για να αυξήσετε τις πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου σας. Θα εξετάσουμε πώς να ξεκινήσετε στο Instagram, πώς να κάνετε τις εικόνες σας να ξεχωρίζουν από το πλήθος και ποια hashtag πρέπει να χρησιμοποιείτε. Στη συνέχεια θα εξετάσουμε πώς να δημιουργήσουμε μια πραγματική παρουσία στο Instagram και πώς να χρησιμοποιήσουμε τη διαφήμιση για να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα του Instagram στον ιστότοπό σας στο WordPress.

Ξεκινώντας με το Instagram

Ίνσταγκραμ

Ίνσταγκραμ είναι γρήγορη ρύθμιση. Απλώς κατεβάστε την εφαρμογή για το smartphone σας από το Google Play ή το Apple Store. Μετά από μια γρήγορη εγγραφή είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε. Είναι τόσο εύκολο όσο αυτό!

Επιλέγοντας μια εικόνα προφίλ

Αφού δημιουργήσετε τον λογαριασμό σας, πρέπει να ανεβάσετε μια εικόνα προφίλ. Επιλέξτε κάτι σχετικό με το κατάστημά σας ηλεκτρονικού εμπορίου, ιδανικά το λογότυπό σας. Πάντα σιγουρευτείτε ότι είναι κάτι που οι άνθρωποι αναγνωρίζουν και θα θυμούνται. Εάν είστε το πρόσωπο της επιχείρησής σας, θα μπορούσε να είναι μια εικόνα σας ή εάν πουλάτε ένα κύριο βασικό στοιχείο, θα μπορούσε να είναι μια φωτογραφία του συγκεκριμένου προϊόντος.

Προσθήκη βιογραφικού

Βιο

Το βιογραφικό σας είναι σημαντικό επειδή ενημερώνει το κοινό σας για την επιχείρησή σας, ποιοι είστε και τι πουλάτε. Το βιογραφικό έχει μόνο 150 χαρακτήρες, οπότε πρέπει να συσκευάσετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες σε έναν μικρό αριθμό λέξεων. Εδώ μπορείτε να προσθέσετε έναν σύνδεσμο στον ιστότοπό σας, οπότε φροντίστε να το προσθέσετε στο τέλος του βιογραφικού σας. Αυτό θα βοηθήσει στην αύξηση της επισκεψιμότητας στον ιστότοπό σας στο WordPress.

Αναβάθμιση σε επαγγελματικό λογαριασμό

Αφού ολοκληρώσετε το προφίλ σας, θα πρέπει να κάνετε αναβάθμιση σε α επαγγελματικός λογαριασμός. Αυτό είναι εύκολο να το κάνετε και χωρίς χρέωση, αλλά θα πρέπει να προσθέσετε ορισμένα στοιχεία επικοινωνίας για την επιχείρησή σας και να έχετε μια επιχειρηματική σελίδα στο Facebook.

Αν και η αναβάθμιση σε επαγγελματικό λογαριασμό δεν είναι απαραίτητη, εάν είστε ένα σοβαρό κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου, σίγουρα συνιστάται. Ένας επαγγελματικός λογαριασμός σάς επιτρέπει να εμφανίζετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ιστότοπό σας στο WordPress και τα προϊόντα που πουλάτε. Αλλα Τα οφέλη περιλαμβάνουν πληροφορίες για αναρτήσεις και ακόλουθους, καθώς και την επιλογή προώθησης εικόνων για την προώθηση επιχειρηματικών στόχων.

Μόλις δημιουργηθεί ο επαγγελματικός σας λογαριασμός, είναι καιρός να αρχίσετε να προσθέτετε εικόνες…

Κάντε τις εικόνες σας να ξεχωρίζουν

Samsung

Το Instagram είναι ένα κανάλι κοινωνικών μέσων που βασίζεται σε εικόνα, οπότε είναι σημαντικό οι εικόνες σας να είναι καλά μελετημένες και κορυφαίας ποιότητας. Οι εικόνες σας πρέπει να ξεχωρίζουν από το πλήθος, οπότε σκεφτείτε να δημοσιεύσετε έναν συνδυασμό όμορφων, πρωτότυπων, διασκεδαστικών και προκλητικών φωτογραφιών.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο τι πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την ανάρτηση εικόνων και ποια εργαλεία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να τις κάνετε τόσο ξεχωριστές.

Μην πηγαίνετε για το Hard Sell

Νίκη

Το Instagram δεν αφορά τη σκληρή πώληση, επομένως μην προβάλλετε μόνο μια εικόνα προφανώς διαφημιστικά προϊόντα. Σκεφτείτε πώς μπορείτε να δείξετε διακριτικά τα προϊόντα σας σε χρήση. Η προβολή του τρόπου ζωής που δημιουργεί το προϊόν σας είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να διαφημίζετε ήσυχα τα προϊόντα σας.

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα λεπτής διαφήμισης τρόπου ζωής στο Instagram προέρχεται από τη Nike. Η πλειονότητα των εικόνων που ανέβασε η Nike δείχνει αθλητές σε δράση. Μόνο όταν κοιτάξετε πιο προσεκτικά, θα παρατηρήσετε ότι όλοι αυτοί οι αθλητές φορούν Nike. Εδώ η Nike πωλεί όχι μόνο τα προϊόντα τους, αλλά και τον τρόπο ζωής που εμπνέει η επωνυμία τους. Και ποιος δεν θέλει να είναι διάσημος αθλητής στην κορυφή του παιχνιδιού του?!

Προσθήκη κειμένου σε εικόνες

Επικάλυμμα

Η προσθήκη επικάλυψης κειμένου σε εικόνες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αλληλεπιδράσετε με το κοινό σας. Προσθέστε ένα εμπνευσμένο απόσπασμα, κάντε μια ερώτηση, μοιραστείτε νέα ή δηλώστε μια γνώμη για μια φωτογραφία. Η προσθήκη αυτών των επιπλέον πληροφοριών σε μια εικόνα θα ενθαρρύνει τους θεατές να σταματήσουν και να εξετάσουν την ανάρτησή σας.

Όταν χρησιμοποιείτε την επικάλυψη κειμένου, το έντονο και φωτεινό κείμενο είναι καλό, αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν μειώνει την εικόνα. Η προσθήκη κειμένου που μοιράζεται τη διεύθυνση URL του ιστότοπού σας στο WordPress, έναν κωδικό κουπονιού έκπτωσης ή μια πώληση, μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την αύξηση της επισκεψιμότητας στον ιστότοπό σας. Ωστόσο, χρησιμοποιήστε αυτήν την τακτική με φειδώ. Η υπερβολική διαφήμιση σε εικόνες πιθανότατα θα σας χάσει τους οπαδούς του Instagram.

Δημιουργήστε ένα κολάζ

Κολάζ

Η δημιουργία ενός εντυπωσιακού κολάζ είναι ένας άλλος τρόπος για να βοηθήσετε τις εικόνες σας να ξεχωρίζουν από το πλήθος. Η αφήγηση μιας ιστορίας μέσω ενός κολάζ μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να σαγηνεύσετε το κοινό σας και να δημιουργήσετε ενδιαφέρον για τα προϊόντα σας.

Η δωρεάν εφαρμογή Instagram Σχέδιο σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μοναδικά κολάζ. Αυτά μπορούν στη συνέχεια να μεταφορτωθούν και να κοινοποιηθούν στους ακόλουθους και τους πιθανούς πελάτες σας.

Ανεβάστε μια παρουσίαση διαφανειών

Παρουσίαση

Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, δημιουργήθηκαν οι παρουσιάσεις Instagram. Το Instagram Slideshow σας επιτρέπει να ανεβάσετε 10 φωτογραφίες ή βίντεο για αναπαραγωγή ως παρουσίαση στο Instagram. Αυτό είναι ιδανικό για ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς σας επιτρέπει να εμφανίζετε μια σειρά προϊόντων σε μία παρουσίαση. Με τις παρουσιάσεις να εξακολουθούν να είναι μια σχετικά νέα ιδέα στο Instagram, αξίζει να επωφεληθείτε από αυτήν την επιλογή προβολής.

Χρησιμοποιήστε το βίντεο

Για να επηρεάσετε πραγματικά το Instagram, είναι σημαντικό να δημοσιεύσετε μια ποικιλία μέσων για να προσελκύσετε το κοινό σας με διαφορετικές προτιμήσεις και να διατηρήσετε το ενδιαφέρον του οπαδού σας. Η δημιουργία βίντεο είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να προσελκύσετε τους θεατές σας και να σας βοηθήσουμε να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό σας.

Το Instagram σάς επιτρέπει να προσθέσετε έως και 15 δευτερόλεπτα βίντεο ανά μεταφόρτωση. Χρησιμοποιήστε βίντεο για να δείξετε το προϊόν σας σε κίνηση, τη χρήση, την επίλυση ενός προβλήματος ή με κάποιο άλλο σχετικό, διασκεδαστικό ή ενδιαφέρον τρόπο.

Κορυφαίες συμβουλές για τη χρήση Hashtags

μήλο

Τα Hashtags μπορεί να είναι δύσκολο να γίνουν σωστά. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε πολλά δημοφιλή hashtag για να δείτε τις εικόνες σας από ένα μεγάλο κοινό. Ωστόσο, τα hashtag που είναι πολύ ασαφή θα καταλήξουν να προσελκύσουν άτομα που δεν έχουν πραγματικά ενδιαφέρον για τα προϊόντα που πουλάτε.

Οι τάσεις hashtag αλλάζουν επίσης συνεχώς, οπότε βεβαιωθείτε ότι κάνετε έρευνα σχετικά με hashtag κάθε φορά που δημοσιεύετε μια νέα εικόνα. Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να βρείτε τα σωστά hashtag για τις εικόνες σας…

Αναζήτηση για σχετικά Hashtags

Αναζήτηση

Δύο υπέροχα μέρη για να αναζητήσετε κατάλληλα hashtag βρίσκονται και τα δύο μέσα στο ίδιο το Instagram. Πρώτον, η λειτουργία αναζήτησης στο Instagram θα σας δώσει μια λίστα με όλα τα σχετικά hashtag για τη θέση σας, το κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου ή το προϊόν σας. Απλώς πληκτρολογήστε τη λέξη-κλειδί σας και θα σας δείξει ποιες σχετικές λέξεις αναζητούνται.

Δεύτερον, δείτε τι hashtag χρησιμοποιεί ο ανταγωνισμός σας στο Instagram. Ψάχνετε να προσελκύσετε το ίδιο κοινό με τους άμεσους ανταγωνιστές σας, οπότε δείτε τι hashtags χρησιμοποιούν για να τραβήξουν άτομα… και στη συνέχεια να τα χρησιμοποιήσουν επίσης.

Χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο τρίτων

Ένα εργαλείο τρίτων, όπως το Focalmark εφαρμογή, θα σας βοηθήσει να βρείτε σχετικά hashtag Instagram για κάθε φωτογραφία που δημοσιεύετε. Απλώς προσδιορίστε την εστίαση της εικόνας που δημοσιεύετε και το Focalmark θα σας δώσει μια λίστα με δημοφιλή hashtag για αυτό το θέμα. Επιλέξτε τα hashtag που ταιριάζουν περισσότερο στο κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου και στα προϊόντα της εικόνας.

Δημιουργήστε το δικό σας Hashtag καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου

Καθώς το κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου σας μεγαλώνει, θέλετε η επωνυμία σας να μπορεί να αναζητηθεί μέσω του δικού σας μοναδικού hashtag. Αυτό το hashtag θα πρέπει να προστεθεί σε όλες τις εικόνες που δημοσιεύετε, κάνοντας όλες τις φωτογραφίες σας άμεσα αναζητήσιμες. Θα πρέπει επίσης να μοιραστείτε το μοναδικό σας hashtag με το κοινό σας προσθέτοντάς το στο βιογραφικό σας Instagram.

Δημιουργήστε μια παρουσία στο Instagram

Μέχρι στιγμής σε αυτό το άρθρο, έχουμε συζητήσει πώς να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Instagram, να προσθέσετε μια ποικιλία εικόνων και πολυμέσων προϊόντων διακοπής της εκπομπής και πώς να τις επισημάνετε σωστά με hashtag. Ωστόσο, η απλή δημοσίευση των δικών σας εικόνων δεν είναι, δυστυχώς, αρκετή αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Instagram για να αυξήσετε τις πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου. Λοιπόν, τι άλλο πρέπει να κάνετε αναπτύξτε το Instagram σας?

Δημοσίευση τακτικά

Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα για το πότε θα δημοσιεύσετε και να το ακολουθήσετε. Οι εικόνες πρέπει να δημοσιεύονται τακτικά για να διατηρείται μια σταθερή παρουσία στο Instagram.

Χρησιμοποιώντας ένα χρονοδιάγραμμα όπως Αργότερα είναι ένας εύκολος τρόπος να παραμείνετε οργανωμένοι και ενημερωμένοι με την ανάρτησή σας. Αργότερα μπορείτε να σχεδιάσετε και να προγραμματίσετε οπτικά τις αναρτήσεις Instagram, ώστε να μπορείτε να δείτε τι θα δημοσιευτεί πότε. Με τη διαχείριση του λογαριασμού σας Instagram με επαγγελματικό τρόπο, θα είστε σε θέση να ανταγωνιστείτε με τις μεγάλες μάρκες του κλάδου σας.

Προσθήκη κλήσεων σε δράση

Πρόσκληση σε δράση

Εάν έχετε προσθέσει κατάλληλα hashtag, τότε θα έχετε επισκεψιμότητα στις εικόνες σας. Λοιπόν, πώς κάνετε αυτό το κοινό να σας ακολουθήσει?

Κάτω από κάθε εικόνα που δημοσιεύετε, προσθέστε μια παρότρυνση για δράση για να κάνετε τους ανθρώπους να αλληλεπιδρούν με τις φωτογραφίες σας. Κάντε τους μια ερώτηση σχετικά με την εικόνα και ενθαρρύνετέ τους να μοιραστούν τις σκέψεις τους. Όσο περισσότερα άτομα αλληλεπιδρούν με μια εικόνα, τόσο πιο πιθανό είναι να σας ακολουθήσουν.

Περιστασιακά μπορείτε να τους ζητήσετε να σας ακολουθήσουν, να προωθήσουν μια πώληση ή να τους κατευθύνουν στον ιστότοπό σας WordPress προσθέτοντας τη διεύθυνση URL στα σχόλια. Ωστόσο, μην το κάνετε πολύ συχνά, καθώς δεν θέλετε να εμφανίζονται με γνώμονα τις πωλήσεις.

Ακολουθήστε, αγαπήστε και σχολιάστε

Εκτός από την τακτική δημοσίευση και σχολιασμό των δικών σας φωτογραφιών, πρέπει να αφιερώσετε χρόνο αρέσει και σχολιάζοντας τις εικόνες άλλων ατόμων. Στοχεύστε εικόνες και χρήστες στη θέση σας, ώστε αυτοί στον κλάδο σας να αρχίσουν να σας αναγνωρίζουν ως ειδικοί στον τομέα.

Κάντε ερωτήσεις στα σχόλια ή προσθέστε προσεκτικές απόψεις για να αλληλεπιδράσετε με αυτούς που δημοσιεύουν τις εικόνες ή διαβάζουν τα σχόλια. Εάν οι άνθρωποι σας βλέπουν ως προστιθέμενη αξία σε μια συζήτηση, τότε θα σας βλέπουν ως κάποιον που αξίζει να ακολουθήσετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια κοινότητα Instagram στην οποία μπορείτε να προωθήσετε τα προϊόντα ηλεκτρονικού εμπορίου σας.

Διαφημιστείτε στο Instagram

Ψώνισε τώρα

Η διαφήμιση στο Instagram μπορεί να είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για την αύξηση της επισκεψιμότητας του Instagram στον ιστότοπό σας στο WordPress. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να το κάνετε διαφημιστείτε στο Instagram. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια διαφήμιση φωτογραφίας, βίντεο ή καρουζέλ, καθώς και να επιλέξετε από πολλούς επιχειρηματικούς στόχους.

Κατά τη ρύθμιση των διαφημίσεών σας, πρέπει πρώτα να επιλέξετε τον κύριο στόχο της διαφήμισης. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Instagram για να αυξήσετε τις πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου, τότε ο στόχος των διαφημίσεών σας πρέπει να είναι «Μετατροπή». Η επιλογή “Μετατροπή” θα σας επιτρέψει να προσθέσετε ένα κουμπί παρότρυνσης για δράση (Αγορά τώρα) στις διαφημίσεις σας στο Instagram. Όταν κάνετε κλικ σε αυτό το κουμπί «Αγορά τώρα», το κοινό σας θα μεταφερθεί σε μια σελίδα της επιλογής σας στον ιστότοπό σας στο WordPress.

Μέσω του κουμπιού παρότρυνσης για δράση, δημιουργείτε έναν τρόπο για το κοινό σας να έχει άμεση πρόσβαση στον ιστότοπο και τα προϊόντα σας. Αυτό το κουμπί είναι διαθέσιμο μόνο με διαφημίσεις επί πληρωμή και είναι μια επιλογή που τα καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου πρέπει σίγουρα να εξετάσουν.

Χρησιμοποιήστε το Instagram με τον ιστότοπό σας για να αυξήσετε τις πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου

Τέλος – είναι σημαντικό να προβάλλετε τον λογαριασμό σας στο Instagram ή τις αναρτήσεις στον ιστότοπό σας. Υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το κάνετε αυτό, αλλά ο ευκολότερος είναι απλώς να χρησιμοποιήσετε ένα έτοιμο θέμα WooCommerce που περιλαμβάνει ήδη μια προσαρμοσμένη ενότητα ή widget Instagram.

Θέμα WordPress της Νέας Υόρκης

Το θέμα του blog της Νέας Υόρκης και του καταστήματος WordPress είναι μια εξαιρετική επιλογή, καθώς περιλαμβάνει ένα φοβερό υποσέλιδο Instagram και πλήρη υποστήριξη (με προσαρμοσμένο στυλ) για την προσθήκη WooCommerce e-commerce. Αλλά το θέμα δεν σταματά εκεί – έρχεται επίσης γεμάτο με δυνατότητες και επιλογές για χρώματα, γραμματοσειρές, διατάξεις, διαφημίσεις και εύκολες προσαρμογές CSS (χάρη στο συμπεριλαμβανόμενο πρόσθετο Yellow Pencil premium).

Ωστόσο, εάν έχετε ήδη ένα θέμα που σας αρέσει που στερείται ενσωμάτωσης Instagram, μπορείτε πάντα να ενσωματώσετε τις αναρτήσεις σας στο Instagram με μη αυτόματο τρόπο ή να πάρετε μια προσθήκη από το αποθετήριο WordPress για να προσθέσετε τη ροή σας. Έχουμε ένα ολόκληρο άρθρο σχετικά με το πώς να προσθέσετε το Instagram στο WordPress που πρέπει να ελέγξετε για να μάθετε περισσότερα!

Αποτελέσματα παρακολούθησης

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε εάν η σκληρή δουλειά σας αποδίδει και αν το Instagram πραγματικά σας βοηθά να πουλήσετε προϊόντα. Iconosquare προσφέρει σε βάθος πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητα, το κοινό και τις μετατροπές σας στο Instagram. Παρακολουθήστε προσεκτικά τα αναλυτικά σας στοιχεία για να δείτε τι λειτουργεί και τι χρειάζεται βελτίωση. Και πάντα να θυμάστε το τελικό αποτέλεσμα… αυξάνοντας τις πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου.

Τι πρέπει να κάνετε για να βελτιώσετε την παρουσία σας στο Instagram και να βοηθήσετε στην αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου; Παρακαλώ μοιραστείτε τις σκέψεις σας στα παρακάτω σχόλια…

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me