Οι σχεδιαστές των χειρότερων λαθών Freelance WordPress κάνουν

Οι σχεδιαστές των χειρότερων λαθών Freelance WordPress κάνουν

Μισείτε να κάνετε λάθη, ακόμα κι αν είναι αναπόφευκτο. Και κατά καιρούς, το να κάνεις λάθη είναι καλό, καθώς είναι μια ευκαιρία να μάθεις και να βελτιώσεις. Αλλά αν συνεχίζετε να κάνετε τα ίδια λάθη με οποιονδήποτε άλλο ανεξάρτητο σχεδιαστή WordPress, καταλήγετε να αφήνετε πολλά χρήματα στο τραπέζι. Τώρα, σίγουρα δεν το θέλετε.


Ούτε εμείς, γι ‘αυτό επισημαίνουμε μερικά άσχημα λάθη που κάνουν οι ανεξάρτητοι σχεδιαστές WordPress. Στόχος μας είναι να σας βοηθήσουμε να εντοπίσετε τα λάθη που εμποδίζουν το δρόμο σας προς την επιτυχία. Με αυτόν τον τρόπο, θα είστε ενθουσιασμένοι για να αποφύγετε τα λάθη και αν είναι πολύ αργά, κάντε τις απαραίτητες αλλαγές.

Η επιτυχία δεν συνίσταται στο να μην κάνουμε ποτέ λάθη αλλά να μην κάνουμε το ίδιο για δεύτερη φορά. – Τζορτζ Μπενάρντ Σω

Ωστόσο, ενημερώστε μας για τα λάθη που κάνατε στη δημιουργία καριέρας ως ανεξάρτητος σχεδιαστής WordPress. Με κάθε τρόπο, μοιραστείτε επίσης τα μαθήματα που μάθατε και πώς να αποφύγετε τα λάθη. Πως? Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε την ενότητα σχολίων στο τέλος. Αλλά για τώρα, ας ξεκινήσουμε!

1. Δαγκώστε περισσότερο από ό, τι μπορείτε να μασάτε

Λάθος Freelancer: Biting Off More Than You Chew

Δεν είμαστε όλοι ένοχοι γι ‘αυτό; Ανάληψη έργου μετά το έργο έως ότου η πλάκα ξεχειλίσει και στη συνέχεια έκρηξη, χάθηκε η προθεσμία. Λοιπόν, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και η βιασύνη της τελευταίας στιγμής δεν είναι ξένοι. Αλλά όλα αποτυγχάνουν όταν αναλαμβάνετε πάρα πολλή δουλειά – εργασία που πιθανότατα δεν επηρεάζει την κατώτατη γραμμή σας.

Ανεξάρτητα από το πόσο δελεαστικό το ερώτημα, απλώς μην το κάνετε. Ενημερωθείτε για τους καλύτερους πελάτες σας και χρεώστε ακριβώς αυτό που αξίζετε. Φυσικά, πρέπει να προσφέρετε αξία, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό είναι δυνατό όταν ασφυξείτε κάτω από ένα βουνό εργασίας. Εφαρμόστε μια μικρή τεχνική γνωστή ως η αρχή Pareto 80/20.

Με άλλα λόγια, επικεντρωθείτε στην οικοδόμηση του χαρτοφυλακίου σας και στη συνέχεια επικεντρωθείτε στο 20% των πελατών που σας φέρνουν το 80% της επιχείρησης. Παίρνοντας πάρα πολύ Η εργασία είναι σχετική εδώ, ανάλογα με τον τρόπο που εργάζεστε. Όμως, πάρα πολύ που δεν μπορείς να αποδώσεις αξία απλά πυροβολείς τον εαυτό σου στο πόδι.

Το ίδιο ισχύει και για αυξήσεις του πεδίου εργασίας. Ας υποθέσουμε ότι ο πελάτης θέλει ένα απλό ηλεκτρονικό κατάστημα, το οποίο είναι εντάξει αφού γνωρίζετε το δρόμο σας γύρω από το WooCommerce. Στη συνέχεια, από το πουθενά, ο πελάτης σας ζητά να προσθέσετε ένα blog σε πολλές γλώσσες. Συνεπώς, συνεχίζετε να συμφωνείτε για περισσότερη δουλειά, αλλά η προθεσμία (και πιθανότατα η αμοιβή) παραμένει η ίδια. Δείτε πού πηγαίνω με αυτό?

Συνοπτικά, μην προσπαθήσετε να ευχαριστήσετε κάθε πελάτη που έρχεται στο δρόμο σας. Εάν συναντήσετε έναν τοξικό πελάτη (μπορείτε εύκολα να εντοπίσετε ένα εκατομμύριο μίλια μακριά), απορρίψτε ευγενικά την προσφορά. Εάν ένας πελάτης συνεχίζει να αυξάνει το πεδίο εφαρμογής του τρέχοντος έργου, ξεκαθαρίστε ότι θα κοστίσει περισσότερο χρόνο και χρήμα. Γνωρίζω ότι είναι πιο εύκολο να το πούμε παρά να το κάνουμε, περισσότερο αν χρεώνετε μια σταθερή τιμή.

Παρόλα αυτά, το να ζητάς περισσότερο χρόνο και χρήμα είναι καλύτερο από το να υποφέρεις το πεδίο σιωπής και τα χαμηλά επίπεδα που προέρχονται από την έλλειψη προθεσμίας. Επίσης, η φήμη σας – το μεγαλύτερο διαδικτυακό νόμισμά σας – κρέμεται στη γραμμή, οπότε μην το κάνετε.

Κύρια Takeaway: Φορτίστε αυτό που αξίζετε. Μην εγκατασταθείτε στα φυστίκια για να κερδίσετε ρίγες / εμπειρία. Φυσικά, εργαστείτε στις δεξιότητές σας και δημιουργήστε ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο. Στη συνέχεια, μην προσελκύσετε όλους τους πελάτες – ακολουθήστε τον κανόνα 80/20. Επιπλέον, προωθήστε την επιχείρησή σας με έξυπνο τρόπο όπως το Don Draper στο Θυμωμένοι άντρες. Δεν είναι κάθε άτομο πελάτης σας.

2. Ξεχνώντας για το θέμα του παιδιού

Λάθη Freelancer: Ξεχνώντας το θέμα του παιδιού

Μεταξύ εσάς και εμένα, έχω έναν φίλο – έναν επί πληρωμή σχεδιαστή WordPress που με προσλαμβάνει για μικρές εργασίες σε μερικές ιστοσελίδες στις οποίες εργάζεται. Όπως περιμένατε, έχω πρόσβαση διαχειριστή, καθώς ορισμένες εργασίες περιλαμβάνουν την αλλαγή του θέματος και τη ρύθμιση των ιστότοπων επίδειξης. Με λίγα λόγια, ο φίλος μου δεν χρησιμοποιεί παιδικά θέματα WordPress και σπάει την καρδιά μου.

Έτσι, όταν με προσέλαβε πρόσφατα για να αλλάξω ένα θέμα, δημιούργησα ένα παιδικό θέμα για το νέο θέμα και δεν ήταν κανένας σοφότερος. Αλλά του είπα τα πάντα για αυτό, και τώρα δεν μπορεί να πάρει αρκετά παιδικά θέματα. Αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ αυτή τη στιγμή. Δημιούργησα όλους τους ιστότοπους σε παιδικά θέματα, και πρέπει επίσης.

Χάρη στα παιδικά θέματα, μπορείτε να προσαρμόσετε εκτενώς τον ιστότοπό σας. Μπορείτε να «… δημιουργήσετε νέα αρχεία προτύπων που δεν ήταν μέρος του γονικού θέματος. Μπορείτε να προσθέσετε νέες λειτουργίες, στυλ και πολλά άλλα. ” Χρειάζεται να πω περισσοτερα? Ναί?

Η προσαρμογή ενός παιδικού θέματος δεν αλλάζει ούτε ένα γονικό θέμα. Επιπλέον, η επεξεργασία του γονικού θέματος έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα. Χωρίς αμφιβολία, θα χάσετε όλες τις προσαρμοσμένες αλλαγές σας όταν (ή χειρότερα, ο πελάτης σας) ενημερώσετε το γονικό θέμα. Ένα θυγατρικό θέμα προστατεύει τα προσαρμοσμένα στυλ σας ακόμα και όταν ενημερώνετε το γονικό θέμα.

Η δημιουργία ενός παιδικού θέματος είναι τόσο εύκολη. Δεν περιμένω να προσαρμόσετε ένα γονικό θέμα από σήμερα. Μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε μια ωραία προσθήκη παιδικού θέματος όπως Παιδί Themify ή Διαμορφωτής θέματος παιδιού. Εάν θέλετε μια πρακτική εμπειρία, εδώ είναι ο πλήρης οδηγός θεματικού θέματος του WordPress.

Μια ιδιαίτερη προειδοποίηση για τους ανεξάρτητους σχεδιαστές WordPress που επεξεργάζονται αρχεία πυρήνα WordPress. Κόφτο. Γιατί το κάνεις αυτό; Πιο συγκεκριμένα, όταν το WordPress είναι γεμάτο pluggable φίλτρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσθέσετε αλλαγές που δεν θα εξαφανιστούν κατά την ενημέρωση της πλατφόρμας WordPress. Η επεξεργασία των βασικών αρχείων του WordPress και του γονικού θέματος προκαλεί προβλήματα.

Κύρια Takeaway: Χρησιμοποιήστε ένα παιδικό θέμα hombre, ή ρυθμίζετε τον πελάτη σας για αποτυχία, ειδικά αν είναι αρχάριοι. Μην επεξεργάζεστε τα βασικά αρχεία του WordPress.

3. Δεν έχετε σύστημα

Λάθος Freelancer: Δεν έχετε σύστημα

Το “Σύστημα” είναι πιθανώς μια δυνατή λέξη, και μάλλον σε κάνει να νιώθεις σαν να φιλάς. Σας κάνει να αισθάνεστε σαν να έχετε κολλήσει στο 9 έως 5 grind ή Η μήτρα. Παρόλα αυτά, ξέρετε ότι δεν σας ήταν ποτέ στόχος μας. Μιλάμε για το ότι ενεργείτε σαν ελεύθερος επαγγελματίας αντί για επιχειρηματικό πρόσωπο.

Και ξέρετε, σας κοστίζει η επιχείρηση αριστερά, δεξιά και στο κέντρο – καίγοντας μια τρύπα στην τσέπη σας σαν ένα αναμμένο τσιγάρο. Αλλά δεν ξέρετε πώς να το σταματήσετε – όλα αυτά τα οικονομικά σπατάλη – και τραβάει την καρδιά σας. Το βαρύ είναι το βάρος στην καρδιά σας, αλλά, ως συνήθως, δεν θα σας αφήσουμε να ξύσετε το κεφάλι σας πια.

Χρειάζεστε ένα επιχειρηματικό σχέδιο (ακούγεται καλύτερα από το σύστημα). Το λέω αυτό γιατί πρέπει να διοχετεύσετε ολόκληρο τον εαυτό σας στην επιχείρησή σας, αλλά πώς θα το κάνετε αν δεν ξέρετε πού πηγαίνετε; Δεν ξέρετε καν πόσο χρεώνεστε, απλώς και μόνο επειδή δεν αντιμετωπίζετε τον εαυτό σας ως επιχείρηση. Επιπλέον, δεν θα διαθέσετε ούτε αρκετό χρόνο για να εργαστείτε γιατί – χωρίς σχέδιο.

Δεν με νοιάζει αν δουλεύεις από οπουδήποτε ή η δική σου είναι μια ατομική λειτουργία, αλλά δεν μπορείς να συνεχίσεις να σκέφτεσαι ως ελεύθερος επαγγελματίας. Είναι καιρός να αρχίσετε να σκέφτεστε σαν μια επιχείρηση. Χρειάζεστε ένα επιχειρηματικό σχέδιο για αρχάριους. Επιπλέον, χρειάζεστε συστήματα για παρακολουθείτε το χρόνο και τους πόρους χρησιμοποιείτε στη δουλειά σας.

Χρειάζεστε εφαρμογές για διαχείριση πελατών και διαχείριση έργων. Και αν αγωνίζεστε κάτω από ένα βουνό εργασίας, πιθανότατα θα πρέπει να σκεφτείτε την εξωτερική ανάθεση αν έχετε τα έσοδα, κάτι που δεν συμβαίνει πάντα. Με απλά λόγια, μετατρέψτε από έναν ελεύθερο επαγγελματία σε έναν ιδιοκτήτη επιχείρησης. Αγοράστε ένα επιχειρηματικό μάθημα και μάθετε.

Κύρια Takeaway: Η ανεξάρτητη σχεδίαση του WordPress πρέπει να μεταμορφωθεί από ένα χόμπι σε μια πλήρως αναπτυγμένη επιχείρηση, εάν θέλετε να απολαύσετε όλα τα γλυκά πράγματα που συνοδεύουν την επιχειρηματικότητα. Αποκτήστε ένα επιχειρηματικό σχέδιο, μάθετε κάποια χρηματοδότηση και καταχωρίστε την επιχείρησή σας ήδη. Επίσης, μην ξεχνάτε τον φορολογικό.

4. Δεν δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας

Λάθος Freelancer: Δεν δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας

Υποθέτω εδώ, αλλά η δουλειά σας ως σχεδιαστής WordPress δεν τελείωσε όταν δώσατε στον πελάτη έναν ιστότοπο. Τώρα και μετά, συνήθως σας καλούν για αλλαγές. Επαναλάβετε το business baby – τη χρυσή χήνα που αποφεύγει πολλούς ανεξάρτητους σχεδιαστές WordPress. Ναι, ξέρω ότι έχετε αυτά τα ξηρά ξόρκια, οπότε η επαναλαμβανόμενη δουλειά σημαίνει καλά πράγματα ανά πάσα στιγμή.

Ωστόσο, τι συμβαίνει όταν ο πελάτης σπάσει τον ιστότοπο; Θα δημιουργήσετε το όλο θέμα από το μηδέν ή θα έχετε μια εναλλακτική λύση στη θέση της. Για παράδειγμα, εάν ο πελάτης μπέρδεψε μερικά πράγματα σε οποιονδήποτε ιστότοπο που έκανα, απλά χτύπησα το κουμπί επαναφοράς και η ημέρα αποθηκεύεται.

Αλλά αυτό συμβαίνει επειδή χρησιμοποιώ το ManageWP σε κάθε ιστότοπο πελάτη που διαχειρίζομαι και αυτοί οι τύποι (ManageWP) χειρίζονται σταδιακά αντίγραφα ασφαλείας για τα δικά σας πραγματικά. Εάν αυτό δεν είναι αρκετό, δημιουργώ αντίγραφα ασφαλείας στο cPanel και ένα τρίτο μη αυτόματο αντίγραφο ασφαλείας κάθε φορά που πρόκειται να κάνω αλλαγές σε οποιονδήποτε ιστότοπο.

Ακούγεται πολύ δουλειά, αλλά δεν είναι και αξίζει τον κόπο. Μπορώ να επαναφέρω έναν ιστότοπο σε χρόνο ρεκόρ, εξοικονομώντας πολύ χρόνο. Ο πελάτης είναι ευχαριστημένος ότι ο ιστότοπος επιστρέφει στο διαδίκτυο αμέσως, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα έχουν αμφιβολίες σχετικά με την πληρωμή για την αποκατάσταση του ιστότοπού τους. Δεν είναι επιχείρηση επιστροφής; Κατά τη γνώμη μου, αυτά τα χρήματα κερδίστηκαν καλά – όλα από το πάτημα του κουμπιού επαναφοράς.

Γαμώτο, δεν καταλαβαίνω γιατί θα επιβαρύνεις τον πελάτη σου με όλη αυτή τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας όταν υπάρχουν εκατομμύρια και ένας τρόπος δημιουργίας αυτόματων αντιγράφων ασφαλείας. Στην πραγματικότητα, ενθαρρύνω τους αρχάριους πελάτες να παίξουν με τον ιστότοπο και να σπάσουν όσο μπορούν, επειδή έχω δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας. Χαχα. Ναι, ορισμένοι πελάτες δεν θα μάθουν επειδή φοβούνται να σπάσουν πράγματα στην περιοχή διαχειριστή του WordPress!

Ω, παρεμπιπτόντως, λίγο καιρό έχω χάσει έξι ιστότοπους από έναν χάκερ. Έπρεπε να ξαναχτίσω τους ιστότοπους από το μηδέν επειδή δεν είχα αντίγραφα ασφαλείας. Μπορείτε να φανταστείτε το χρονικό διάστημα που έχασα την ανακατασκευή πράγματα που θα είχα απλώς αποκαταστήσει από τα αντίγραφα ασφαλείας. Και παρακαλώ, μην βασίζεστε στις εφεδρικές λύσεις που προσφέρει ο οικοδεσπότης σας.

Κύρια Takeaway: Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας ήδη φίλε ή θα πληρώσετε την τιμή σε περίπτωση που το χειρότερο συμβεί. Ένα αντίγραφο ασφαλείας θα σας βοηθήσει να λύσετε τα περισσότερα προβλήματα του πελάτη σας σε χρόνο μηδέν. Υπάρχουν πολλές αυτόματες λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που πιστεύω ότι δεν είστε σοβαροί εάν δεν έχετε αντίγραφα ασφαλείας. Μια εξαιρετική, προσιτή και αξιόπιστη επιλογή είναι VaultPress – το οποίο αναπτύχθηκε από τους δημιουργούς του WordPress.

5. Αγνοώντας την εκπαίδευση του πελάτη

Λάθος Freelancer: Αγνοώντας να εκπαιδεύσετε τον πελάτη

Το WordPress είναι μια αξιολάτρευτη δημιουργία που μπορείτε να βρείτε εύκολα στη χρήση. Αυτό ισχύει μόνο επειδή εργάζεστε και με την πλατφόρμα εδώ και λίγο καιρό. Ο νέος σας πελάτης θέλει απλά έναν ιστότοπο και μάλλον δεν ξέρουν καν ότι θα τον δημιουργήσετε στο WordPress.

Έτσι πηγαίνετε στη δουλειά επειδή έχετε προθεσμία και υποβάλετε τον ιστότοπο στον πελάτη. Δυστυχώς, ο πελάτης δεν ξέρει καν πώς να συνδεθεί στον διαχειριστή του WordPress. Και αν τους δείξετε πώς να συνδεθείτε, το ταμπλό φαίνεται εντελώς ξένο για αυτούς. Επιπλέον, δεν μπορούν να δημοσιεύσουν ένα άρθρο για να σώσουν τη ζωή τους.

Προσωπικά, πιστεύω ότι ο έξυπνος σχεδιαστής WordPress μπορεί να σκοτώσει σε αυτόν τον τομέα. Έχω πληρώσει τους πελάτες για την προπόνηση πολύ πριν ζητήσουν την προπόνηση! Ένας από τους πελάτες ήταν σαν, “Γεια σου, σου έστειλα κάποια χρήματα εκ των προτέρων, ώστε να έχω μια ώρα από το χρόνο σου.” Ένιωσα σαν παθητικό εισόδημα αδερφέ.

Απλώς φανταστείτε ότι μπορείτε να κερδίσετε χρήματα από ιστότοπους δημιουργίας χρημάτων και να κάνετε περισσότερη εκπαίδευση στους ίδιους τύπους που σας προσέλαβαν στην πρώτη θέση. Και τι τους εκπαιδεύετε να κάνουν; Εργασίες με μενού, όπως δημοσίευση άρθρων, δημιουργία σελίδων και ίσως εποπτεία σχολίων. Λοιπόν, είχα έναν πελάτη που δεν ήξερε πώς να ανακτήσει τον κωδικό πρόσβασής του, έτσι και αυτός.

Αν σας αρέσει το blogging, μπορείτε να μοιραστείτε αυτά τα θέματα στο ιστολόγιό σας για το σχεδιασμό ιστοσελίδων και να κερδίσετε περισσότερους πελάτες, επειδή ο τρόπος με τον οποίο η διαδικτυακή αγορά έχει ρυθμιστεί, μοιράζοντας τέτοια πράγματα συνήθως κερδίζετε δυνητικούς πελάτες. Δεν το γιατί, αλλά νομίζω ότι όταν μοιράζεστε συμβουλές, κερδίζετε αυτόματα το σήμα ειδικού.

Μην ξεχάσετε να ρωτήσετε τον πελάτη εάν χρειάζεται κάποια εκπαίδευση για να χρησιμοποιήσει τον πρόσφατα δημιουργημένο ιστότοπο του WordPress. Πιστέψτε με, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν καν ότι το WordPress είναι ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (σταγόνες στόματος). Θα συνδεθούν στον πίνακα ελέγχου διαχειριστή του WordPress, και ακόμα δεν γνωρίζουν ότι κοιτάζουν το WordPress. Του δεν πάντα αστείο.

Κύρια Takeaway: Μην βιάζεστε να αφήσετε τον ιστότοπο στο γραφείο του πελάτη και να επιταχύνετε όπως είστε στον αυτοκινητόδρομο. Ποια είναι η χρήση της δημιουργίας κάτι που ο πελάτης δεν θα χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά; Ξεκλειδώστε αυτήν την ευκαιρία κέρδους καθιστώντας την ευθύνη σας να εκπαιδεύετε πελάτες. Θα σε αγαπήσουν γι ‘αυτό, με ευχαριστώ αργότερα. Ψάχνετε έναν εύκολο τρόπο; Το WP101 προσφέρει μαθήματα λευκής ετικέτας που μπορείτε να μοιραστείτε με πελάτες.

Τελικές λέξεις

Προφανώς, υπάρχουν πολλά άλλα λάθη που μπορείτε να κάνετε ως ανεξάρτητος προγραμματιστής WordPress, αλλά πιστεύω ότι όλα ταιριάζουν στα σημεία που συζητήσαμε σε αυτήν την ανάρτηση. Θα θέλαμε όμως να είμαστε υποκειμενικοί, οπότε μοιραστείτε τα λάθη για τα οποία είστε ένοχοι και πώς αποφεύγετε τα λάθη.

Εκτός από αυτό, σας ενθαρρύνουμε να σκεφτείτε πρώτα την αξία και όχι το χρηματικό κέρδος. Να είστε προσεκτικοί με τους άσχημους πελάτες που θα σας πιπιλίζουν. Θυμηθείτε ότι κάθε παράσιτο χρειάζεται έναν οικοδεσπότη, οπότε μην πάρετε έναν τοξικό πελάτη πιστεύοντας ότι θα δουλέψετε τη μαγεία σας και θα τους κάνετε φοβερούς.

Εκτός από αυτό, να είστε φοβεροί και ποτέ να μην υπερφορτώνετε γιατί κάθε επιχείρηση χρειάζεται ταμειακές ροές για να επιβιώσει. Μετά από όλα, τα μετρητά κυβερνούν τα πάντα, οπότε πάρτε τον εαυτό σας και πηγαίνετε να φτιάξετε. Ποια λάθη έχετε κάνει ως ανεξάρτητος σχεδιαστής WordPress; Πείτε μας τις σκέψεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me