Πώς να δημιουργήσετε ένα διαφημιστικό eBook για τον ιστότοπό σας στο WordPress (σε 4 βήματα)

Πώς να δημιουργήσετε ένα διαφημιστικό eBook για τον ιστότοπό σας στο WordPress (σε 4 βήματα)

Ίσως έχετε παίξει με την ιδέα να γράψετε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο για λίγο, αλλά δεν το έχετε φτάσει ακόμα. Σε τελική ανάλυση, η δημιουργία ενός e-book είναι πολύ δύσκολη και χρονοβόρα, σωστά?


Ενώ η δημιουργία ενός διαφημιστικού e-book δεν είναι μια βόλτα στο πάρκο, μπορείτε να το κάνετε αν το σκεφτείτε. Επιπλέον, η δημοσίευση ενός ηλεκτρονικού βιβλίου συνοδεύεται από πολλά οφέλη, όπως η δυνατότητα προώθησης του ιστότοπού σας και η καθιέρωση του εαυτού σας ως αρχής στον τομέα σας.

Σε αυτό το άρθρο, έχουμε δημιουργήσει μια διαδικασία τεσσάρων βημάτων για να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε το πρώτο σας διαφημιστικό e-book, καλύπτοντας τα πάντα, από τον προγραμματισμό έως τη δημοσίευση. Ας βυθίσουμε αμέσως!

Βήμα 1: Επιλέξτε τα σωστά εργαλεία

Το πρώτο βήμα για τη διαδικασία συγγραφής e-book είναι η εύρεση των κατάλληλων εργαλείων. Η σύνταξη ενός ηλεκτρονικού βιβλίου είναι πολύ διαφορετική από μια κανονική ανάρτηση ιστολογίου από άποψη μορφοποίησης, οπότε θα πρέπει να βρείτε εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε αυτήν την πτυχή, καθώς και ορισμένα άλλα. Έχοντας αυτό κατά νου, δημιουργήσαμε μια σύντομη λίστα με τα αγαπημένα μας εργαλεία γραφής, χωρισμένα σε τέσσερις κατηγορίες προς όφελός σας.

1. Σύνταξη και επιμέλεια

 • Microsoft Word. Πιθανότατα είστε ήδη εξοικειωμένοι με αυτό. Είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία για την ανταλλαγή ιδεών και τη σύνταξη κάθε είδους περιεχομένου. Επιπλέον, σας επιτρέπει να δημιουργία σύνθετων μακροεντολών για τον χειρισμό επαναλαμβανόμενων εργασιών, που μπορεί να είναι σημαντική εξοικονόμηση χρόνου.
 • Έγγραφα Google. Σε χαρτί, Τα Έγγραφα Google μοιάζουν πολύ με το Microsoft Word, εκτός από τις ανώτερες δυνατότητες συνεργασίας. Εάν εργάζεστε με έναν συντάκτη και πρέπει να παρακολουθείτε τις αλλαγές και τις αναθεωρήσεις, αυτό το εργαλείο θα πρέπει να βρίσκεται ακριβώς στο δρομάκι σας.

2. Μορφοποίηση και μετατροπή

 • ΔημοσίευσηXpress. Το PublishXpress προσφέρει απρόσκοπτες μετατροπές στο .epub και .όχλος μορφές. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανεβάσετε το αρχείο προέλευσης, να επιλέξετε ένα εξώφυλλο και να κάνετε κλικ στο Μετατρέπω κουμπί.
 • Ανθολογείτε. Το Anthologize είναι μια προσθήκη WordPress που μετατρέπει τις αναρτήσεις WordPress σε PDF με λίγα μόνο κλικ.

3. Εργαλεία Όλα σε Ένα

 • Βιβλία Τύπου. Αυτό το ισχυρό plugin WordPress σας επιτρέπει για να σχεδιάσετε, να γράψετε, να επεξεργαστείτε, να μορφοποιήσετε και να δημοσιεύσετε ηλεκτρονικά βιβλία απευθείας από τον πίνακα ελέγχου σας.
 • Διαμέτρημα. Αυτή η εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές προσφέρει μια πλήρη σειρά λειτουργιών για τη σύνταξη, τη μορφοποίηση, τη δημοσίευση και ακόμη και τη μετατροπή ηλεκτρονικών βιβλίων μεταξύ πολλών τύπων αρχείων.

4. Εργαλεία WordPress

 • PDF & Εκτύπωση από BestWebSoft. Τι να προσφέρετε premium ή δωρεάν περιεχόμενο στον ιστότοπό σας ως pdf; Αυτή η δωρεάν προσθήκη προσθέτει κουμπιά PDF και Εκτύπωση στις αναρτήσεις σας, ώστε οι αναγνώστες σας να μπορούν εύκολα να κατεβάσουν ή να εκτυπώσουν το περιεχόμενό σας για μελλοντική ανάγνωση.
 • Απλός εξαγωγέας PDF. Θέλετε να εξαγάγετε όλες ή τις αναρτήσεις σας ή έναν προσαρμοσμένο τύπο ανάρτησης; Αυτό το δωρεάν χύμα plugin εξάγει τις αναρτήσεις σας σε ένα μόνο αρχείο PDF καθιστώντας τη διαδικασία γρήγορη και εύκολη.

Βήμα 2: Ξεκινήστε να γράφετε το διαφημιστικό σας ηλεκτρονικό βιβλίο

Μόλις βρείτε τα σωστά εργαλεία, ήρθε η ώρα να σηκώσετε τα μανίκια σας και να αρχίσετε να γράφετε. Αυτή η φάση μπορεί να είναι μακρά και μπορεί να απογοητευτεί, οπότε είναι σημαντικό να ακολουθήσετε μια διαδικασία που σας ταιριάζει. Έχοντας αυτό κατά νου, εδώ είναι πώς εμείς χειριστείτε μακρά εργασίες γραφής:

 1. Επιλέξτε ένα θέμα. Αυτή είναι μια προσωπική απόφαση, αλλά για τα καλύτερα αποτελέσματα, πρέπει να επιλέξετε ένα θέμα για το οποίο είστε παθιασμένοι και γνώστες.
 2. Ερευνα. Εξετάστε το θέμα σας και αρχίστε να σκέφτεστε ποιες πληροφορίες πρόκειται να το κάνει στο ηλεκτρονικό σας βιβλίο.
 3. Συγκεντρώστε ένα περίγραμμα. Μόλις ερευνήσετε διεξοδικά τις ιδέες σας, δημιουργήστε ένα περίγραμμα για το έργο σας. Δεν υπάρχουν σκληροί και γρήγοροι κανόνες για αυτό, αλλά μπορείτε πάντα να αναζητήσετε ένα πρότυπο για να ξεκινήσετε.
 4. Γράψτε το πρώτο πρόχειρο. Καθίστε και ξεκινήστε να πληκτρολογείτε – ανάλογα με το προσωπικό σας γούστο, αυτό το βήμα μπορεί να περιλαμβάνει πολλές ποσότητες καφέ. Ίσως θελήσετε να αποφύγετε την επεξεργασία σε αυτό το στάδιο, καθώς μπορεί να σας επιβραδύνει.
 5. Επεξεργαστείτε και γυαλίστε το πρόχειρό σας. Στην ιδανική περίπτωση, πρέπει να κάνετε ένα μικρό διάλειμμα μεταξύ της ολοκλήρωσης του πρώτου προχείρου και της επεξεργασίας του. Ελέγξτε για ιδέες που μπορεί να έχετε χάσει, επανάληψη λέξεων, ζητήματα ροής και, φυσικά, λάθη γραμματικής και τυπογραφικά λάθη.
 6. Διορθώνω τυπογραφικά δοκίμια. Αυτό το βήμα αντιμετωπίζεται καλύτερα από ένα φρέσκο ​​ζευγάρι ματιών, οπότε θα πρέπει να σκεφτείτε την εξωτερική ανάθεση σε έναν συντάκτη. Ένας καλός συντάκτης θα πρέπει να πιάσει οτιδήποτε χάσατε κατά το προηγούμενο βήμα.
 7. Δημοσιεύστε το ηλεκτρονικό σας βιβλίο. Θα μιλήσουμε περισσότερα για το πώς να δημοσιεύσετε το ηλεκτρονικό σας βιβλίο περαιτέρω, οπότε συνεχίστε να διαβάζετε!

Όταν πρόκειται για τη σύνταξη περιεχομένου μεγάλης μορφής, όπως ένα ηλεκτρονικό βιβλίο, πληρώνει όσο το δυνατόν πιο δομημένη και η κατανομή της διαδικασίας σε διάφορα βήματα θα κάνει την προσπάθεια πολύ λιγότερο αγχωτική από την αντιμετώπιση χωρίς αυτό ένα σχέδιο.

Βήμα # 3: Διαμορφώστε το ηλεκτρονικό σας βιβλίο

Ένα στιγμιότυπο οθόνης εξωφύλλου e-book.

Ένα παράδειγμα ελκυστικού εξωφύλλου e-book.

Μόλις ολοκληρώσετε τη σύνταξη του e-book σας, ήρθε η ώρα να επεξεργαστείτε τη διάταξη και τη μορφοποίησή του και, στη συνέχεια, να μετατρέψετε το έγγραφο στον τύπο αρχείου που θέλετε. Η σωστή μορφοποίηση για το ηλεκτρονικό σας βιβλίο είναι κρίσιμη, έτσι ώστε να αποδίδεται σωστά σε όλα τα είδη των οθονών, ειδικά εκείνων σε μικρούς παράγοντες.

Όταν είστε ικανοποιημένοι με τη διάταξη και τη μορφή του ηλεκτρονικού βιβλίου σας, πρέπει να το μετατρέψουμε σε κατάλληλο τύπο αρχείου για να ελαχιστοποιήσουμε τα σφάλματα συμβατότητας. Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς μορφές αρχείων e-book αυτήν τη στιγμή:

 • PDF: Αυτός ο τύπος αρχείου είναι εξαιρετικά κοινός χάρη στο ευρύ φάσμα συμβατότητάς του.
 • Mobi: Το Mobipocket (ή όχλος) Η μορφή είναι ιδανική αν θέλετε να αποδώσετε πολύπλοκο περιεχόμενο με ευκολία και ευελιξία.
 • ePub: Αυτή η δημοφιλής μορφή e-book προσφέρει μια γερή εμπειρία και υποστηρίζεται από τα περισσότερα λογισμικά ανάγνωσης.

Από αυτά τα τρία, το PDF είναι μακράν η πιο δημοφιλής μορφή χάρη στην κύρια υποστήριξη. Ωστόσο, αυτές τις μέρες οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πιθανό να έχουν πρόσβαση σε λογισμικό ανάγνωσης που υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα τύπων αρχείων, επομένως δεν χρειάζεται να επιλέξετε PDF από προεπιλογή εάν η συμβατότητα είναι το κύριο μέλημά σας.

Βήμα # 4: Ανεβάστε και δημοσιεύστε το ηλεκτρονικό σας βιβλίο

Μετά από όλη τη σκληρή δουλειά σας, το μόνο που μένει είναι να δημοσιεύσετε το ηλεκτρονικό σας βιβλίο και να περιμένετε να αρχίσουν να ρίχνουν τις λαμπερές κριτικές. Υπάρχουν δύο κύριες επιλογές όσον αφορά τη δημοσίευση, οπότε ας δούμε τα οφέλη του καθενός για να σας βοηθήσουμε να κάνετε μια απόφαση.

Δημοσιεύστε το βιβλίο σας

Η πρώτη σας επιλογή είναι να δημοσιεύσετε αυτόματα το βιβλίο σας. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να περάσετε από έναν αντιπρόσωπο διανομής και είναι τόσο απλό όσο το να ανεβάζετε το ηλεκτρονικό βιβλίο στον ιστότοπό σας στο WordPress και να πατάτε Δημοσιεύω κουμπί. Η αυτο-δημοσίευση μπορεί να είναι η καλύτερη διαδρομή εάν εργάζεστε με περιορισμένο προϋπολογισμό ή δεν θέλετε να μοιραστείτε τα κέρδη σας με έναν διαδικτυακό διανομέα. Επιπλέον, σας επιτρέπει να διατηρήσετε τον έλεγχο ολόκληρης της διαδικασίας, η οποία μπορεί να σας εξοικονομήσει πολλούς πονοκεφάλους.

Χρησιμοποιώντας την Εύκολη ψηφιακή λήψη (EDD), μπορείτε να χειριστείτε ολόκληρη τη διαδικασία απευθείας από τον πίνακα ελέγχου του WordPress. Στην πραγματικότητα. Έχουμε ακόμη και έναν ολόκληρο οδηγό Easy Digital Downloads για να σας καθοδηγήσουμε στη διαδικασία δημιουργίας του ηλεκτρονικού σας καταστήματος για πρώτη φορά.

Η προσθήκη Easy Digital Downloads.

Εάν θέλετε να προσφέρετε το ηλεκτρονικό σας βιβλίο δωρεάν, το Δωρεάν λήψεις Το πρόσθετο για EDD σάς επιτρέπει να το κάνετε χωρίς να αναγκάζετε τους αγοραστές να περάσουν από την κανονική διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς. Αντ ‘αυτού, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να παρέχουν το email τους σε αντάλλαγμα για το ηλεκτρονικό σας βιβλίο.

Επικοινωνήστε με έναν διανομέα

Η δεύτερη επιλογή όσον αφορά τη δημοσίευση είναι να χρησιμοποιήσετε έναν διανομέα e-book. Με έναν διανομέα, ανεβάζετε απλώς το ηλεκτρονικό σας βιβλίο, ορίζετε μια τιμή και καθίστε καθιστώντας ενώ εργάζεστε όλη τη σκληρή δουλειά για εσάς (σε αντάλλαγμα, φυσικά). Ορισμένες από τις αγαπημένες μας υπηρεσίες διανομής περιλαμβάνουν Συνθηματικές λέξειςΣχέδιο2 Ψηφιακό, και Amazon Kindle Direct Publishing.

Εάν δεν έχετε το χρόνο να χειριστείτε όλα τα λεπτομερή στοιχεία της δημοσίευσης του e-book σας, η σωστή υπηρεσία διανομής μπορεί να πάρει ένα τεράστιο φορτίο από τους ώμους σας. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι οι περισσότερες υπηρεσίες συνοδεύονται από δικές τους οδηγίες και θα πρέπει να τις εξετάσετε για να ενημερώσετε το ηλεκτρονικό σας βιβλίο και να λάβετε πληρωμές. Εάν δεν σας πειράζει αυτά τα μικρά μειονεκτήματα, τότε με κάθε τρόπο, εξετάστε την επιλογή.


Η δημοσίευση ενός ηλεκτρονικού βιβλίου μπορεί να είναι μια απογοητευτική προσπάθεια εάν δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε. Ωστόσο, η αντιμετώπιση του έργου έχοντας ένα σταθερό σχέδιο στο μυαλό σας θα σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε γρηγορότερα και να εξοικονομήσετε πολλούς πονοκεφάλους.

Ακολουθούν τα τέσσερα βασικά βήματα για τη σύνταξη και δημοσίευση του πρώτου διαφημιστικού σας βιβλίου:

 1. Βρείτε τα σωστά εργαλεία για την εργασία.
 2. Καθίστε και γράψτε.
 3. Διαμορφώστε το ηλεκτρονικό σας βιβλίο.
 4. Δημοσιεύστε το ηλεκτρονικό σας βιβλίο στον ιστότοπό σας ή χρησιμοποιώντας μια υπηρεσία διανομής.

Πώς αντιμετωπίζετε σύνθετα έργα γραφής όπως διαφημιστικά ηλεκτρονικά βιβλία; Μοιραστείτε τις εμπειρίες σας μαζί μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me