Τα οφέλη από τη χρήση ενός CDN για τον ιστότοπό σας στο WordPress

Το να έχετε μια υπηρεσία CDN να λειτουργεί παράλληλα με τον ιστότοπό σας που υποστηρίζεται από το WordPress είναι πολύ καλό αν η τοποθεσία σας επισκέπτεται σε όλο τον κόσμο. Ειδικά αν ο ιστότοπός σας έχει μεγάλη αξία και όταν εννοώ στοιχεία, εννοώ όλα αυτά τα ενοχλητικά javascript, CSS και αρχεία εικόνας.


Αυτά τα στοιχεία στον ιστότοπό σας είναι από τα πρώτα θέματα που χρειάζονται ένα CDN. Εάν ο ιστότοπός σας είναι ένα μικρό ιστολόγιο, πιθανότατα δεν θα έχει σημασία, καθώς η μείωση του χρόνου φόρτωσης θα είναι αμελητέα, αλλά τι γίνεται με τα μεγάλα?

Για αυτό το πείραμα, θα δημιουργήσω ένα CDN77.com λογαριασμός για τον ιστότοπο τεχνολογικών / βιντεοπαιχνιδιών μου, είναι ένας πολύ δαπανηρός ιστότοπος «με γνώμονα τα περιουσιακά στοιχεία» με μέγεθος όχι λιγότερο από 2,4MB και περισσότερα από 95 αιτήματα. Σε απλούς όρους, είναι πολύ βαρύ να φορτώσουν το πρόγραμμα περιήγησης και ο διακομιστής. Όντας ένα περιοδικό με πολλά νέα, δεν υπάρχει τρόπος να το κάνουμε αυτό καλύτερο. Ο διακομιστής είναι ήδη high-end και πρέπει να μειώσετε το περιεχόμενο είναι σίγουρα απαγορευτικό.

Υπάρχουν τόνοι ιστότοπων σαν αυτούς στο Διαδίκτυο. Συνεχίζω να ακούω φωνές για το πόσο άχρηστο είναι ένα CDN για οποιοδήποτε είδος ιστότοπου (μεγάλο ή μικρό) και απλά δεν μπορώ παρά να θαυμάσω αυτά τα είδη σχολίων.

Σε αυτό το άρθρο σήμερα, θα εξετάσω γιατί τα CDN είναι σημαντικά και έχουν σημασία (πάρα πολύ). Θα δείτε, με αριθμούς και στοιχεία, γιατί να έχετε CDN έχει σημασία, ειδικά εάν έχετε πελάτες πολύ μακριά από το μέρος όπου βρίσκεται ο διακομιστής σας. Το να φορτώσετε έναν ιστότοπο με λίγα στοιχεία είναι ένα πράγμα, αλλά οι μεσαίοι έως μεγάλοι ιστότοποι θα ωφεληθούν πολύ και θα σας δείξω γιατί…

Συγκριτική αξιολόγηση με και χωρίς CDN

Για τους σκοπούς αυτού του πειράματος, πρόκειται να χρησιμοποιήσω Εργαλεία Pingdom. Από όλα τα δωρεάν εργαλεία που μπορείτε να βρείτε για να ελέγξετε την πραγματική ταχύτητα και χρόνο φόρτωσης του ιστότοπου, το Pingdom Tools είναι ένα από τα καλύτερα (και το πιο ακριβές). Οι μετρήσεις Pingdom περιλαμβάνουν χρόνους αναμονής για στοιχεία που μπορεί να είναι εξωτερικά και το πιο σημαντικό ασύγχρονο. Επομένως, ο χρόνος φόρτωσης για έναν τελικό χρήστη είναι ελαφρώς μικρότερος. Πρώτον, θα φορτώσουμε τον ιστότοπο απευθείας από τον διακομιστή, χωρίς κανένα CDN. Λάβετε υπόψη ότι ο διακομιστής είναι ήδη αρκετά γρήγορος, ένα Xeon που τρέχει στα 3.3Ghz στο Nginx με FastCGI cache δεν είναι μικρό επίτευγμα και θα πρέπει να φορτώνει αρκετά γρήγορα από μόνο του.

Χωρίς CDN77 από το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια

Στην εικόνα μπορείτε να δείτε ότι ο συνολικός χρόνος φόρτωσης είναι περίπου 2,64 δευτερόλεπτα, για αυτό το πείραμα έχω χρησιμοποιήσει τον διακομιστή San Jose στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, καθώς ο διακομιστής μου βρίσκεται στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, ο χρόνος φόρτωσης πρέπει να είναι αρκετά χαμηλός. Στη δεξιά οθόνη, μπορείτε να δείτε όλους τους πόρους (στοιχεία) να φορτώνονται με τους πραγματικούς χρόνους τους.

Χωρίς CDN77 από τη Στοκχόλμη, Σουηδία

Όπως μπορείτε να δείτε, μόλις το αίτημα προέλθει από ένα μακρινό μέρος, τα πράγματα αρχίζουν να κατεβαίνουν … Ο ιστότοπος μείωσε τη βαθμολογία του σε 86 και τώρα ο χρόνος φόρτωσης είναι περίπου 5,20, αυτό συμβαίνει όταν έχουν περισσότερα από 95 αιτήματα για να ταξιδέψετε σε όλο τον κόσμο. Λάβετε υπόψη την ταχύτητα του φωτός και όλα αυτά τα ενοχλητικά αρχεία θα αυξήσουν μόνο τον συνολικό χρόνο φόρτωσης, δεν υπάρχει κανένας τρόπος γύρω του.

Με CDN77 από το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια

Τώρα ας ενεργοποιήσουμε το CDN77, ώστε να αρχίσει να ανακτά αυτόματα όλα τα στοιχεία και να δει τι συμβαίνει…

Τώρα αυτό είναι το πρώτο μειονέκτημα της χρήσης ενός CDN. Εάν ερμηνευθεί ακατάλληλα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε λανθασμένη γνώμη ότι το CDN δεν λειτουργεί. Την πρώτη φορά που φορτώνεται ο ιστότοπος, η υπηρεσία CDN πρέπει να ανακτήσει τα στοιχεία από τον διακομιστή προέλευσης και να τα φορτώσει από την πλησιέστερη τοποθεσία όπου ζητήθηκε. Μπορείτε να δείτε καθαρά ότι ο χρόνος φόρτωσης έχει πραγματικά αυξηθεί στα 6,36 δευτερόλεπτα και στη σωστή εικόνα μπορείτε να δείτε γιατί. Στο Η κεφαλίδα απόκρισης X-Cache είναι η απάντηση.  Η υπηρεσία CDN απάντησε με ένα “ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΑ” υποδηλώνοντας σαφώς ότι το στοιχείο δεν είχε αποθηκευτεί στο παρελθόν προσωρινά και έπρεπε να φορτωθεί “εν κινήσει”, αυτό καθιστά τη λύση CDN πιο αργή, αλλά μόνο κατά την πρώτη φόρτωση. Δεδομένου ότι το στοιχείο πρέπει να κάνει μια επιστροφή από την υπηρεσία CDN πίσω στον διακομιστή προέλευσης και, στη συνέχεια, πίσω στο εσωτερικό δίκτυο και μακριά στον πλησιέστερο διακομιστή στην τοποθεσία που ζητήθηκε. Η επιστροφή μετ ‘επιστροφής δεν είναι τόσο αργή, αλλά η παράμετρος X-Cache θα σας βοηθήσει σαφώς να προσδιορίσετε πότε γίνεται προσωρινή αποθήκευση ή όχι. Τώρα, είναι το Pingdom Tools δροσερό ή όχι?

Με το CDN77, δεύτερη εκτέλεση

Ας δούμε τι συμβαίνει σε μια δεύτερη εκτέλεση…

Είναι ζωντανό! Τώρα μιλάμε. Μπορείτε να δείτε ότι ο χρόνος φόρτωσης μειώθηκε στα 2,48 δευτερόλεπτα, ο οποίος είναι τώρα πιο γρήγορος από τον αρχικό δείκτη αναφοράς χωρίς CDN. Επίσης, στη σωστή εικόνα μπορείτε τώρα να δείτε το “ΚΤΥΠΗΜΑ” εμφανίζεται στην κεφαλίδα της απόκρισης, σηματοδοτώντας το πρόγραμμα περιήγησης ότι το αίτημα έχει αποθηκευτεί στην κρυφή μνήμη και έχει παρασχεθεί από τον πλησιέστερο διακομιστή σε αυτήν την τοποθεσία χωρίς να χρειάζεται να κάνετε άλλες επιστροφές.

Τι γίνεται με το εξωτερικό των ΗΠΑ

Στο προηγούμενο παράδειγμα, είδαμε ότι όταν χρησιμοποιούσαμε τον ιστότοπο εκτός των ΗΠΑ και εκτός της χώρας όπου βρίσκεται ο ιστότοπος, τα πράγματα άρχισαν να γίνονται άσχημα, ας δούμε τι συμβαίνει με το CDN ενεργοποιημένο.

Το πρώτο φορτίο στα αριστερά, μας έδωσε λίγο περισσότερο χρόνο παρόμοιο με το αρχικό σημείο αναφοράς, αν όχι καλύτερο. Αυτό γίνεται χωρίς την αποθήκευση του πραγματικού αιτήματος, τώρα, στη σωστή εικόνα μπορείτε να δείτε καθαρά τη βελτίωση και δεν είναι μικρή. Τώρα έχουμε φύγει 5.20 χωρίς CDN σε επιβλητικό 2.34 δευτ για να φορτώσετε ολόκληρο τον ιστότοπο, αυτή είναι μια βελτίωση του περισσότερο από 2Χ καθώς τώρα φορτώνονται μόνο τα βασικά αρχεία PHP από τον διακομιστή προέλευσης, ενώ όλα τα υπόλοιπα στοιχεία φορτώνονται τοπικά από τον διακομιστή της Στοκχόλμης στο CDN77 !

Θέλετε μια απόδειξη; Σίγουρα. Εδώ είναι:

cdn77-κέντρα δεδομένων

Τώρα, ας πάμε στο άκρο…

Χωρίς CDN77 από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας

δοκιμή03-01

Η φόρτωση του ιστότοπου από την Αυστραλία είναι τόσο οδυνηρή χωρίς ένα CDN και ο ιστότοπός μου έχει πλέον μετατραπεί σε πιο αργό από το μάτσο, δίνοντας βαθμολογία 77 και C, ω, καλά..

Με CDN77 από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας

δοκιμή03-02

Με ενεργοποιημένο το CDN77, η αύξηση της ταχύτητας είναι εντυπωσιακή και σχεδόν διαφορά 2Χ. Το σκορ επιστρέφει στο Α, φυσικά, για άλλη μια φορά αποδεικνύοντας ότι το CDN λειτουργεί πραγματικά, όπως θα έπρεπε.

Τώρα ας τα βάλουμε όλα σε προοπτική?συγκριτική αξιολόγηση

Αυτό το γράφημα μιλά σχεδόν για τον εαυτό του για το πώς το CDN βελτιώνει πραγματικά την απόδοση που σχετίζεται με το πού βρίσκεται ο ιστότοπος. Εάν οι αναγνώστες / πελάτες σας έχουν πρόσβαση στον ιστότοπο στην ίδια χώρα / τοποθεσία όπου βρίσκεται ο διακομιστής σας, γιατί να ζητήσετε ένα σωστό CDN; Δεν θα κάνει τα πράγματα καλύτερα. Στο βέλτιστο σενάριο, θα βοηθήσει μόνο τον διακομιστή σας με τους πόρους και θα μειώσει τον χρόνο της CPU, αλλά αυτό δεν θα βελτιώσει το χρόνο φόρτωσης.  Αλλά μόλις ένας από τους αναγνώστες σας προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στον ιστότοπο από τη χώρα όπου βρίσκεται ο διακομιστής σας, η βελτίωση της απόδοσης φτάνει στο 2X, πολύ εύκολα. Δεν υπάρχει αμφιβολία, μπορείτε να προχωρήσετε και να κάνετε όλες αυτές τις δοκιμές μόνοι σας. Το CDN έχει μεγάλη σημασία εάν ο ιστότοπός σας διαβάζεται από όλο τον κόσμο και θα διευκολύνει επίσης τις απαιτήσεις εύρους ζώνης στον διακομιστή σας.

συμπέρασμα

Έχοντας CDN στον διεθνή ιστότοπό σας επιβάλλεται. Είτε πρόκειται για blog τεχνολογίας, ψηφιακό περιοδικό ή ιστότοπο προϊόντων. Εάν ενδιαφέρεστε για την απόδοση και οι πελάτες / αναγνώστες σας βρίσκονται σε όλο τον κόσμο, Το CDN πράγματι θα επιταχύνει τον ιστότοπό σας στο WordPress πολύ. Επίσης, όσο περισσότερα περιουσιακά στοιχεία φορτώνει ο ιστότοπός σας από τις διάφορες τοποθεσίες, τόσο μεγαλύτερη είναι η βελτίωση. Το να έχεις CDN δεν είναι μια κατάσταση με τριαντάφυλλα. Η σωστή διαχείριση της υπηρεσίας είναι υψίστης σημασίας για την απόδοσή της. Θυμηθείτε, το πρώτο αίτημα θα είναι πάντα πιο αργό, καθώς το CDN αποθηκεύει σωστά τον ιστότοπο είναι πολύ σημαντικό.

Στο επόμενο άρθρο, θα εξετάσουμε πώς να ρυθμίσετε σωστά το CDN77 υπηρεσία με το WordPress, πώς να ρυθμίσετε τις τοποθεσίες του και να αξιοποιήσετε στο έπακρο από αυτό, ώστε να έχετε τα ίδια οφέλη με αυτό το άρθρο. Μείνετε συντονισμένοι!

Δωρεάν υπηρεσίες CDN

Μην ξεχάσετε να δείτε την ανάρτησή μας στις καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες CDN εκεί έξω. Μερικά από αυτά είναι 100% δωρεάν έως ένα συγκεκριμένο σημείο, ενώ άλλα είναι δωρεάν κατά τη διάρκεια μιας δοκιμαστικής περιόδου. Ενώ το CDN77 είναι μια καλή επιλογή, θα θέλαμε να δείτε αυτές τις άλλες εξαιρετικές υπηρεσίες, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε αυτό που είναι καλύτερο για εσάς.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me