Πώς να βρείτε τη θέση σας στο Blogging με το WordPress

Πώς να βρείτε τη θέση σας στο Blogging με το WordPress

Ως νέος blogger, μπορεί να είστε λίγο αβέβαιοι για το πώς να ξεκινήσετε. Ειδικά εάν θέλετε να κερδίσετε ένα μεγάλο κοινό ή να κερδίσετε εισόδημα από το ιστολόγιό σας, μπορείτε εύκολα να συγκλονιστείτε από τον αριθμό των αποφάσεων που πρέπει να λάβετε, όπως για να γράψετε.


Πριν από τη δημιουργία του πρώτου τους περιεχομένου ή την επιλογή του τέλειου θέματος WordPress, κάθε επιτυχημένος blogger ξεκινά αποφασίζοντας για το σκοπό και τη θέση του ιστολογίου του. Έχοντας ένα καθορισμένο θέμα δίνει στο περιεχόμενό σας σαφή εστίαση και σας βοηθά να στοχεύσετε το σωστό κοινό.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα συζητήσουμε τη σημασία της ύπαρξης εξειδικευμένης θέσης και θα περιγράψουμε μερικούς τρόπους για να βρείτε την εστίαση του ιστολογίου σας. Τέλος, θα παρουσιάσουμε επίσης ορισμένα εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε εκπληκτικό περιεχόμενο για τη θέση του ιστολογίου σας. Ας πηδήξουμε!

Ποια είναι η θέση του ιστολογίου σας (και γιατί έχει σημασία)?

Όσον αφορά το blogging, η θέση σας είναι το επίκεντρο ή το κύριο θέμα του ιστολογίου σας. Περιγράφει το περιεχόμενο του περιεχομένου σας και μπορεί να είναι τόσο ευρύ ή συγκεκριμένο όσο θα θέλατε. Για παράδειγμα, Ντελίζ είναι ένα ιστολόγιο που καλύπτει γενικές συνταγές, μαγειρικές κριτικές και ειδήσεις, διασκεδαστικές συμβουλές και πολλά άλλα:

στιγμιότυπο οθόνης του delish.com

Εύκολη κουζίνα Veggie , από την άλλη πλευρά, είναι ένα blog που επικεντρώνεται ειδικά στο μαγείρεμα και την κατανάλωση (κυρίως) φυτικής διατροφής:

Εύκολη κουζίνα Veggie

Και οι δύο ιστότοποι ταιριάζουν σταθερά στη θέση των τροφίμων. Ωστόσο, το ένα είναι πολύ ευρύ (τρέχει η γκάμα από συνταγές σε επιλογές φαγητού διασημοτήτων) και το άλλο επικεντρώνεται σε μια μικρότερη πτυχή του συνολικού θέματος.

Είναι δυνατόν να δημιουργήσετε ένα πολυ-εξειδικευμένο ιστολόγιο, αλλά αυτό το είδος ιστότοπου είναι δύσκολο να εκτελεστεί, και σας προτείνουμε να μην το κάνετε, εκτός εάν έχετε άφθονη εμπειρία στο blogging. Για τους περισσότερους ανθρώπους, η προσκόλληση σε μία θέση ανά ιστολόγιο είναι μια πολύ πιο έξυπνη στρατηγική, καθώς θα σας βοηθήσει να προσελκύσετε ένα συνεπές κοινό που ενδιαφέρεται για το θέμα σας. Έχοντας αυτό κατά νου, ας μιλήσουμε για το πώς να αποφασίσουμε για την εστίασή σας!

Ίσως αναρωτιέστε πώς να επιλέξετε τη σωστή θέση για το ιστολόγιό σας. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά απλά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να κυλήσετε την μπάλα.

Βήμα 1: Ρωτήστε τον εαυτό σας για το τι είστε παθιασμένοι

Πριν μπείτε σε μια θέση στο blogging, σκεφτείτε τι σας ενδιαφέρει. Δεδομένου ότι θα είστε υπεύθυνοι για τη δημιουργία σταθερού περιεχομένου σχετικά με αυτό το θέμα, θα πρέπει να είναι κάτι που σας ενδιαφέρει και να έχετε πολλά να πείτε. Επιπλέον, οι αναρτήσεις του ιστολογίου σας θα ακούγονται πιο αυθεντικές και λιγότερο σαν ένα βήμα πωλήσεων όταν είστε παθιασμένοι με το θέμα σας.

Επομένως, μπορείτε να ξεκινήσετε κάνοντας μια λίστα με τα πάθη, τα ενδιαφέροντα και τα χόμπι σας. Στη συνέχεια, εστιάστε σε αυτά που έχετε κάτι μοναδικό να πείτε και ότι πιστεύετε ότι μπορείτε να γράψετε για τα επόμενα χρόνια. Μπορεί επίσης να θέλετε να εξετάσετε τους στόχους σας σε αυτό το σημείο. Αν σκοπεύετε να δημιουργήσετε έσοδα από το ιστολόγιό σας, για παράδειγμα, πρέπει να είστε σίγουροι ότι η θέση σας είναι κερδοφόρα (περισσότερα για αυτό σε λίγο). Εναλλακτικά, ίσως θέλετε να αυξήσετε την ευαισθητοποίηση σχετικά με ένα ζήτημα ή να μοιραστείτε εκπαιδευτικές πληροφορίες. Ό, τι θέλετε από το blogging, η θέση σας θα πρέπει να είναι σε θέση να το παρέχει.

Βήμα 2: Ξεκινήστε να δημιουργείτε ιδέες περιεχομένου για τη θέση σας

Μόλις έχετε μια πιθανή θέση στο μυαλό, ήρθε η ώρα να μάθετε αν μπορείτε να βρείτε ποιοτικό περιεχόμενο για αυτό. Αυτό το βήμα θα σας βοηθήσει επίσης να αρχίσετε να περιορίζετε την εστίασή σας, ειδικά εάν εξετάζετε ένα περίπλοκο θέμα. Χρησιμοποιήστε τις δικές σας υπάρχουσες γνώσεις και διαδικτυακούς πόρους για να δημιουργήσετε μερικές πιθανές ιδέες περιεχομένου. Ακολουθούν μερικές συμβουλές:

 • Διαβάστε άλλα ιστολόγια και ιστότοπους σχετικά με το πιθανό θέμα σας. Βλέποντας πώς προσεγγίζουν οι άλλοι το πάθος σας μπορεί να σας εμπνεύσει και μπορείτε να εντοπίσετε νέες προσεγγίσεις που δεν έχουν λάβει υπόψη οι υπάρχοντες μπλόγκερ.
 • Κάντε έρευνα λέξεων-κλειδιών για να δείτε τι αναζητούν οι άνθρωποι στις μηχανές αναζήτησης. Εάν οι άνθρωποι δεν αναζητούν πληροφορίες σχετικά με τη θέση σας, θα είναι δύσκολο να προσελκύσετε ένα κοινό. Δεν είστε σίγουροι από πού να αρχίσετε; Χρησιμοποιήστε αυτόν τον οδηγό για το πώς να σκεφτείτε υπέροχες ιδέες ιστολογίου για να αποκτήσετε υπέροχες ιδέες χρησιμοποιώντας σχόλια, κοινωνικά μέσα, λέξεις-κλειδιά, ανταλλαγή απόψεων και πολλά άλλα.
 • Βρείτε μια μικρή θέση σε ένα μεγαλύτερο πεδίο ή θέμα. Τα παραπάνω παραδείγματα ιστολογίου τροφίμων δείχνουν πώς ένα ευρύ θέμα όπως το φαγητό μπορεί να προσφερθεί σε μια μικρότερη θέση. Εάν το θέμα που σας ενδιαφέρει φαίνεται πολύ μεγάλο, δοκιμάστε να βρείτε ένα μικρότερο θέμα για να εστιάσετε.

Μόλις είστε βέβαιοι ότι έχετε μια μεγάλη βάση ιδεών περιεχομένου για να αντλήσετε, ήρθε η ώρα να καθορίσετε πόσο κερδοφόρα θα είναι η θέση σας.

Βήμα 3: Προσδιορίστε το δυναμικό κέρδους της θέσης σας

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, εάν σκοπεύετε να δημιουργήσετε έσοδα από το ιστολόγιό σας, θα πρέπει να είστε σίγουροι εκ των προτέρων ότι η θέση σας έχει δυνατότητες κέρδους. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το ανακαλύψετε. Σας συνιστούμε να ακολουθήσετε αυτές τις αναλυτικές οδηγίες για να αναλύσετε κάθε θέση που σκέφτεστε:

 1. Χρησιμοποιήστε το Google Εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών να ανακαλύψουν όγκος και τάσεις για τις λέξεις-κλειδιά σας. Αφού αναζητήσετε ένα σύνολο λέξεων-κλειδιών, χρησιμοποιήστε την επιλογή “Λήψη όγκου αναζήτησης” για να δείτε στατιστικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της μέσης μηνιαίας αναζήτησης. Ομοίως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Google Trends επίσης για να δείτε εάν οι λέξεις-κλειδιά σας είναι δημοφιλείς αυτήν τη στιγμή.
 2. Μάθετε πόσο δημοφιλές είναι το θέμα σας, αναζητώντας ενεργά ιστολόγια και ιστότοπους. Σκεφτείτε τα ιστολόγια που επισκέπτεστε συνεχώς για να διαβάσετε τα αγαπημένα σας θέματα. Είναι ακόμα σε λειτουργία; Ορισμένα ιστολόγια δημοσιεύουν ακόμη και μηνιαίες ή τριμηνιαίες δηλώσεις, ώστε να μπορείτε να δείτε εάν αποφέρουν κέρδος.
 3. Μελετώ φόρουμ και πίνακες μηνυμάτων που σχετίζονται με το πάθος σας. Το Reddit είναι ένα ιδιαίτερα υπέροχο φόρουμ καθώς έχουν πίνακες για σχεδόν κάθε θέμα που μπορεί να φανταστεί κανείς. Αλλά αν είστε παθιασμένοι με κάτι που πιθανώς ήδη επισκέπτεστε σχετικά φόρουμ (για παράδειγμα, πολλοί χρήστες του WordPress επισκέπτονται τακτικά StackExchange και το Φόρουμ Envato).
 4. Ελεγχος μεσα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ hashtag και σελίδες θαυμαστών που σχετίζονται με το θέμα σας. Δείτε εάν οι άνθρωποι ενδιαφέρονται και μιλούν ενεργά για τη θέση σας ή / και τις λέξεις-κλειδιά σας.
 5. Το πιο σημαντικό – είναι εκεί δυναμικό συνεργατών? Ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για τη δημιουργία εσόδων από το ιστολόγιό σας είναι η προσθήκη συνδέσμων συνεργατών σε προτεινόμενα προϊόντα ή υπηρεσίες που αναφέρονται στις αναρτήσεις σας. Εγγραφείτε για προγράμματα όπως ShareASale,Συνεργάτης CJ και ακόμα Αμαζόνα για να βρείτε εκατοντάδες προσφορές προϊόντων και υπηρεσιών που σχετίζονται με τη θέση σας (απλώς φροντίστε να ακολουθήσετε όλα τα Οδηγίες FTC όταν χρησιμοποιείτε συνδέσμους συνεργατών).

Όσο περισσότερες από αυτές τις οδούς δημιουργούν θετικά αποτελέσματα, τόσο πιο πιθανό είναι να κερδίσετε χρήματα από τη δημιουργία ενός ιστολογίου σε αυτήν τη θέση.

Συνδυάζοντας αυτό το βήμα με τα δύο προηγούμενα, θα πρέπει να είστε σε θέση να εγκατασταθείτε σε μια θέση για την οποία είστε παθιασμένοι, προσφέρει άφθονο χώρο για μοναδικό περιεχόμενο και έχει κάποιες δυνατότητες κέρδους. Φυσικά, αυτή είναι μόνο η αρχή. Τώρα που έχετε μια θέση στο μυαλό, ας μιλήσουμε για το πώς να δημιουργήσετε εκπληκτικό περιεχόμενο για αυτό.

Βασικά εργαλεία για τη βελτιστοποίηση του εξειδικευμένου περιεχομένου του ιστολογίου σας

Αν θέλετε να πετύχετε στην επιλεγμένη θέση σας, το περιεχόμενό σας πρέπει να είναι και τα δύο πολύτιμος στους αναγνώστες και βελτιστοποιημένο για μηχανές αναζήτησης. Ο καλύτερος τρόπος βελτιστοποίησης του περιεχομένου σας είναι να βεβαιωθείτε ότι είναι υψηλής ποιότητας και να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικές λέξεις-κλειδιά. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν με αυτό.

Στιγμιότυπο οθόνης του σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών google

Εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών Google, Για παράδειγμα, είναι ένα δωρεάν εργαλείο που σας επιτρέπει να αναζητάτε σχετικές λέξεις-κλειδιά με βάση το θέμα της θέσης σας. Εμφανίζει επίσης τον όγκο αναζήτησης, για να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποια θέματα είναι δημοφιλή. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μπείτε στο εξειδικευμένο θέμα σας και να δημιουργήσετε μια λίστα λέξεων-κλειδιών.

Χρησιμοποιώντας αυτές τις λέξεις-κλειδιά, μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε ιδέες για δημοσιεύσεις Δημιουργία ιδεών ιστολογίου του Hubspot:

στιγμιότυπο οθόνης της δημιουργίας ιδεών blog του hubspot

Αυτό είναι ένα άλλο δωρεάν εργαλείο που, όταν συνδυάζεται με τις λέξεις-κλειδιά σας, μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε βελτιστοποιημένους τίτλους δημοσιεύσεων. Απλώς εισαγάγετε τις λέξεις-κλειδιά σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Δώστε μου ιδέες ιστολογίου! για τη δημιουργία πιθανών επικεφαλίδων.

Φυσικά, υπάρχουν επίσης πολλά πρόσθετα WordPress που έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε εκπληκτικό περιεχόμενο. Εργαλεία όπως αυτά μπορούν να διασφαλίσουν ότι το εξειδικευμένο περιεχόμενό σας είναι σχετικό, χρήσιμο και βελτιστοποιημένο για τις μηχανές αναζήτησης. Ακολουθούν μερικοί οδηγοί για βοήθεια.

 • Δημιουργήστε ένα ημερολόγιο σύνταξης στο WordPress (και χρησιμοποιήστε το πραγματικά). Ένα συντακτικό ημερολόγιο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρακολουθείτε τα θέματα σας και να οργανώνετε διάφορους συγγραφείς. Ευτυχώς το WordPress διευκολύνει τη δημιουργία και τον προγραμματισμό αναρτήσεων με τη βοήθεια αυτών των εκπληκτικών προσθηκών ημερολογίου.
 • Μάθετε πώς να οργανώνετε περιεχόμενο στον ιστότοπό σας στο WordPress. Η συγγραφή εξαιρετικού περιεχομένου είναι μόνο μέρος αυτού που κάνει ένα blog δημοφιλές. Αυξήστε την αναγνωσιμότητα και την αφοσίωση με αυτές τις συμβουλές και το εργαλείο για την οργάνωση του περιεχομένου του ιστολογίου σας.
 • Πηγαίνετε και μοιραστείτε σχετικό περιεχόμενο στον ιστότοπό σας WordPress με χρήσιμα εργαλεία. Το wring content από το μηδέν είναι ένας μόνο τρόπος για να προσθέσετε πολύτιμες πληροφορίες στον ιστότοπό σας για τους αναγνώστες. Μια άλλη επιλογή είναι η επιμέλεια και η κοινή χρήση καταπληκτικού περιεχομένου από όλο τον ιστό και με αυτά τα τρία πρόσθετα μπορείτε να προσθέσετε γρήγορα και εύκολα ροές στον ιστότοπό σας με WordPress.

Όταν είστε νέος blogger, είναι σημαντικό να ξεκινήσετε με τη σωστή βάση. Το να γνωρίζετε ακριβώς ποια είναι η θέση σας βοηθάει να δημιουργήσετε το ιστολόγιό σας, να βρείτε το κοινό σας, να δημιουργήσετε σχετικό περιεχόμενο και να δημιουργήσετε έσοδα από τον ιστότοπό σας (εάν υπάρχει).

Έχετε απορίες σχετικά με την εύρεση θέσης για το νέο σας blog; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me