6 επιτακτικοί λόγοι Το WordPress είναι η καλύτερη πλατφόρμα για τον ιστότοπό σας

Λόγος για τον οποίο το WordPress είναι η καλύτερη πλατφόρμα για τον ιστότοπό σας

Η επιλογή μιας πλατφόρμας είναι μία από τις πρώτες και πιο σημαντικές αποφάσεις που θα λάβετε για τον νέο σας ιστότοπο. Το Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS) θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε πόσο καλά λειτουργεί ο ιστότοπός σας, μαζί με τον αριθμό των εργαλείων και των επιλογών προσαρμογής που έχετε στη διάθεσή σας. Με όλες τις πιθανές επιλογές εκεί έξω, ωστόσο, μπορεί να είναι εύκολο να αισθάνεστε συγκλονισμένοι.


Ευτυχώς, υπάρχει μια επιλογή που είναι ένα ασφαλές στοίχημα σε σχεδόν κάθε περίσταση: το WordPress. Αυτό το δωρεάν, ανοιχτού κώδικα CMS είναι το τέλειο πλαίσιο για τη δημιουργία οτιδήποτε από ένα απλό blog σε έναν ακμάζοντα ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου. Είναι εύκολο στη χρήση, αλλά αρκετά ισχυρό και ευέλικτο ώστε να ικανοποιεί τις μοναδικές σας απαιτήσεις.

Εάν δεν είστε ακόμα πεπεισμένοι, διαβάστε – θα σας δώσουμε έξι ισχυρούς λόγους για τους οποίους το WordPress είναι το CMS της επιλογής μας, ώστε να μπορείτε να λάβετε μια πιο ενημερωμένη απόφαση. Ας τα ελέγξουμε!

1. Το WordPress είναι δωρεάν και ανοιχτού κώδικα

Η αρχική σελίδα του WordPress.org.

Εάν αναζητάτε έναν δωρεάν αλλά ισχυρό τρόπο για να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας, δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με το WordPress.

Ένα από τα μεγαλύτερα σημεία πώλησης του WordPress είναι ότι η βασική πλατφόρμα είναι εντελώς δωρεάν. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να το ελέγξετε χωρίς να πληρώσετε για το προνόμιο και μακροπρόθεσμα, θα υπάρχει ένα λιγότερο συνεχές κόστος για να ανησυχείτε. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις προηγμένες δυνατότητες που προσφέρονται από θέματα, πρόσθετα και άλλα εργαλεία, υπάρχουν τόνοι δωρεάν και χαμηλού κόστους επιλογών για να διαλέξετε.

Το WordPress είναι δωρεάν επειδή είναι ένα έργο ανοιχτού κώδικα. Χρησιμοποιώντας ένα CMS ανοιχτού κώδικα που υπάρχει εδώ και καιρό που το WordPress διαθέτει το δικό του μοναδικό σύνολο πλεονεκτημάτων. Η πλατφόρμα ενημερώνεται συχνά, προσαρμόζεται εύκολα και δοκιμάζεται εκτενώς – και υπάρχει μια τεράστια κοινότητα που προσφέρει απαράμιλλο βάθος υποστήριξης. Όταν χρησιμοποιείτε το WordPress για τον ιστότοπό σας, με άλλα λόγια, επιλέγετε μια ευέλικτη και δοκιμασμένη στο χρόνο λύση που δεν θα εξαντλήσει τον προϋπολογισμό σας.

2. Το WordPress είναι CMS φιλικό για αρχάριους

Ο πίνακας ελέγχου του WordPress.

Ο πίνακας εργαλείων του WordPress είναι διαισθητικός για τους νεοεισερχόμενους και εύχρηστους.

Η χρήση νέου λογισμικού οποιουδήποτε τύπου μπορεί να είναι εκφοβιστική και εάν δημιουργείτε τον πρώτο σας ιστότοπο, πιθανότατα δεν θα έχετε εμπειρία με συστήματα διαχείρισης περιεχομένου. Ευτυχώς, είναι εύκολο να ξεκινήσετε με το WordPress, ακόμα κι αν είστε πλήρης αρχάριος. δεν θα χρειαστείτε γνώσεις κωδικοποίησης για να δημιουργήσετε έναν τέλεια λειτουργικό ιστότοπο. Επιπλέον, ο πίνακας ελέγχου διαχειριστή είναι απλός στην κατανόηση και την πλοήγηση, είτε γράφετε περιεχόμενο, προσαρμόζετε ρυθμίσεις ή εγκαθιστάτε θέματα και προσθήκες.

Ωστόσο, εάν είστε δεν αρχάριος, μην αφήνεις την φαινομενική απλότητα του WordPress να σε απομακρύνει. Είναι εξαιρετικά ισχυρό «κάτω από την κουκούλα» και σας δίνει τη δυνατότητα να προσαρμόσετε κάθε πτυχή του ιστότοπού σας όπως θέλετε, εάν έχετε τις τεχνικές μπριζόλες.

3. Τα θέματα και τα πρόσθετα του WordPress σάς προσφέρουν απαράμιλλη ισχύ και ευελιξία

Καλύτερες προσθήκες WordPress Drag and Drop Page Builder

Το WordPress core προσφέρει μια σειρά από βασικές δυνατότητες, αλλά πολλοί ιστότοποι απαιτούν πρόσθετη λειτουργικότητα. Εκεί μπαίνουν θέματα και προσθήκες, καθώς αυτά τα εργαλεία καθιστούν δυνατή την εύκολη προσαρμογή του σχεδιασμού και της λειτουργικότητας του ιστότοπού σας. Υπάρχουν χιλιάδες επιλογές εκεί έξω που είναι απλές να βρεθούν και πολλές είναι εντελώς δωρεάν (ή εκπληκτικά προσιτές).

Θέματα = Εύκολος σχεδιασμός

Σε αντίθεση με άλλες πλατφόρμες, με το WordPress ο σχεδιασμός του ιστότοπού σας περιορίζεται μόνο από τη φαντασία σας. Μπορείτε να βρείτε θέματα για συγκεκριμένους τύπους ιστότοπων, γεμάτα με όλα τα στοιχεία σχεδίασης που αναζητάτε. Αυτές οι εξειδικευμένες επιλογές καλύπτουν τα πάντα, όπως θέματα φωτογραφίας, θέματα WordPress ηλεκτρονικού εμπορίου, προσωπικά ιστολόγια και σχεδόν οτιδήποτε άλλο.

Δεν είστε σίγουροι τι ακριβώς ψάχνετε; Κανένα πρόβλημα – αυτό είναι όπου τα θέματα πολλαπλών χρήσεων λάμπουν! Θέματα πολλαπλών χρήσεων ή θεματικά πλαίσια προσφέρουν πολλές δυνατότητες, στοιχεία σχεδίασης και συνήθως δείγματα δειγμάτων για να σας δώσουν περισσότερη έμπνευση και επιλογές για τη δημιουργία του ιστότοπού σας. Συχνά θεωρείται ως οι καλύτερες επιλογές για επιχειρηματικό ιστότοπο, είναι πραγματικά μια φανταστική επιλογή για κάθε τύπο ιστότοπου. Μερικά από τα αγαπημένα μας είναι το θέμα Total, Divi και Avada.

Plugins = Ισχυρά χαρακτηριστικά

Το ίδιο ισχύει και για τις προσθήκες – υπάρχει ένα εργαλείο εκεί έξω για σχεδόν κάθε δυνατότητα που θα θέλατε. Είτε πρόκειται για φόρμα επικοινωνίας, δωρεάν φόρουμ ή ενοποίηση κοινωνικών μέσων. Απλά προσπαθήστε να μην παρασυρθείτε.

Ενώ τα πρόσθετα είναι καταπληκτικά, πιθανότατα χρειάζεστε μόνο λίγα για να φτάσετε στον ιστότοπό σας όπου θέλετε. Εγκαταστήστε μόνο τα πρόσθετα που χρειάζεστε και κάντε το καλύτερο δυνατό για να αποφύγετε διπλές λειτουργίες. Για παράδειγμα, εγκαταστήστε το WooCommerce μόνο εάν σκοπεύετε να προσθέσετε ένα κατάστημα στον ιστότοπό σας. Ή αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων WordPress, επιλέξτε ένα και κολλήστε με αυτό. Οι διπλότυπες προσθήκες (όπως η προσπάθεια χρήσης δύο δημιουργών σελίδων) μπορούν να οδηγήσουν σε διενέξεις, οι οποίες με τη σειρά τους μπορούν να καταστρέψουν τον ιστότοπό σας. Όλα με μέτρο!

4. Τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του WordPress παρέχουν ηρεμία

Πρόσθετο Wordfence WordPress Security

Πρόσθετα όπως το Wordfence Security προσφέρουν έναν απλό τρόπο προστασίας του ιστότοπού σας.

Είτε εκτελείτε ένα προσωπικό ιστολόγιο ή έναν μεγάλο ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου, θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι ασφαλής. Ο πυρήνας του WordPress έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την ασφάλεια, οπότε θα σας βοηθήσει να προστατεύσετε τις πληροφορίες και το περιεχόμενό σας απευθείας από το κουτί. Επιπλέον, Οι ενημερώσεις ασφαλείας δημοσιεύονται τακτικά για την αντιμετώπιση των τελευταίων ζητημάτων και ανησυχιών.

Εάν αυτό δεν είναι αρκετό, μπορείτε να επιλέξετε να κατεβάσετε μία από τις κορυφαίες προσθήκες ασφαλείας για να κάνετε τον ιστότοπό σας ακόμα πιο ασφαλή. Υπάρχουν πολλές εξαιρετικές δωρεάν επιλογές που θα προστατεύσουν τον ιστότοπό σας με λίγη προσπάθεια εκ μέρους σας, όπως Ασφάλεια Wordfence. Φυσικά, είναι πάντα έξυπνο να είμαστε πρακτικοί σχετικά με την προστασία της εργασίας σας. Οι περισσότερες παραβιάσεις ασφαλείας είναι αποτέλεσμα ανθρώπινου σφάλματος και όχι σφάλματος του CMS σας, οπότε φροντίστε να λάβετε μερικές απλές προφυλάξεις για να βελτιώσετε την ασφάλεια του WordPress στον ιστότοπό σας.

5. Το WordPress σάς βοηθά να κατατάξετε ψηλά στις μηχανές αναζήτησης

Πρόσθετο Yoast SEO

Για να βεβαιωθείτε ότι οι μηχανές αναζήτησης μπορούν να βρουν και να κατανοήσουν το περιεχόμενό σας, χρησιμοποιήστε μια προσθήκη WordPress όπως το Yoast SEO.

Εάν επιλέξετε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο, πιθανότατα θέλετε να το επισκεφτούν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το κάνετε αυτό (εκτός από απλώς τη δημιουργία εκπληκτικού περιεχομένου) είναι να εξασκήσετε αποτελεσματικά τη Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης ή το SEO για σύντομο χρονικό διάστημα. Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει «τροποποίηση» του ιστότοπού σας, ώστε οι μηχανές αναζήτησης όπως το Google να μπορούν εύκολα να τις βρουν και να τις εμφανίσουν στα σχετικά αποτελέσματα αναζήτησης.

Όπως και με την ασφάλεια, ο πυρήνας του WordPress είναι καλά βελτιστοποιημένος για μηχανές αναζήτησης απευθείας από το κουτί. Για παράδειγμα, τόσο η ταχύτητα του ιστότοπου όσο και η απόκριση για κινητές συσκευές είναι το κλειδί για τη σωστή SEO και Το WordPress έχει καλύψει και τις δύο βάσεις. Για ακόμη περισσότερες επιλογές, μπορείτε να δείτε μια προσθήκη SEO. Θα το συνιστούσαμε Yoast SEO, με βάση την ευκολία χρήσης και το εύρος των χαρακτηριστικών του. Για περισσότερες συμβουλές, μια απλή αναζήτηση στο Google θα σας δώσει πολλούς οδηγούς για τη βελτίωση του WordPress SEO.

6. Το WordPress προσφέρει απαράμιλλη υποστήριξη

Τα επίσημα φόρουμ υποστήριξης του WordPress.

Υπάρχει αρκετή υποστήριξη διαθέσιμη στον επίσημο ιστότοπο του WordPress, καθώς και σε φόρουμ κοινότητας και ιστολόγια.

Ακόμη και με τη βοήθεια ενός διαισθητικού CMS όπως το WordPress, η δημιουργία ενός ιστότοπου εξακολουθεί να είναι μεγάλη δουλειά. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν δεν το έχετε κάνει ποτέ πριν. Ευτυχώς, όπως αναφέραμε νωρίτερα, το WordPress έχει μια μεγάλη και ακμάζουσα κοινότητα χρηστών σε όλα τα επίπεδα δεξιοτήτων. Η εύρεση βοήθειας με τη μορφή οδηγών, συμβουλών ή ακόμη και άμεσης βοήθειας είναι σπάνια δύσκολη.

Ακολουθούν μερικοί από τους πολλούς τρόπους για να λάβετε υποστήριξη με τον ιστότοπό σας στο WordPress:

Ανεξάρτητα από το τι αντιμετωπίζετε ή θέλετε να μάθετε πώς να κάνετε, μια γρήγορη αναζήτηση στο Google ή μια περιήγηση στο φόρουμ θα πρέπει να αποκαλύψει κάποιον με την απάντηση που αναζητάτε..


Το WordPress υπάρχει εδώ και πάνω από μια δεκαετία και κανένας από αυτούς τους χρόνους δεν έχει χαθεί. Αυτό το ανοιχτού κώδικα CMS προσέλκυσε μια ακμάζουσα, παθιασμένη κοινότητα που εξασφαλίζει ότι παραμένει όσο το δυνατόν πιο ασφαλής, ευέλικτη, λειτουργική και ενημερωμένη. Μεταξύ των βασικών χαρακτηριστικών του πυρήνα του WordPress και των χιλιάδων θεμάτων και προσθηκών που διατίθενται για την επέκταση της πλατφόρμας, δεν υπάρχουν πολλά κλίση κάνε με αυτό.

Έχετε απορίες σχετικά με το πώς να ξεκινήσετε με το WordPress; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map