6 συμβουλές για τη διαχείριση ενός ιστολογίου WordPress πολλαπλών συγγραφέων

Τα περισσότερα ιστολόγια ξεκινούν ως λειτουργία ενός ατόμου. Έχετε ένα θέμα που σας ενδιαφέρει πραγματικά και ξεκινήστε έναν ιστότοπο για να το συζητήσετε. Μετά από λίγο, ο ιστότοπος αρχίζει να αναπτύσσεται και δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να δημιουργήσετε τόσο μεγάλο περιεχόμενο για αυτό όσο θα θέλατε πραγματικά, ή μπορεί να αισθάνεστε ότι χρειάζεται μια νέα φωνή για να ανανεώσει τα πράγματα. Για να συνεχίσετε την ανάπτυξή του, λαμβάνετε την απόφαση που πρέπει να λάβετε μερικούς ακόμη συγγραφείς.


Προτού μετατρέψετε το ιστολόγιό σας σε έναν ιστότοπο πολλαπλών συγγραφέων, θα πρέπει να εφαρμόσετε μερικές βασικές διαδικασίες. Θα χρειαστείτε πράγματα όπως οδηγίες συντελεστών και ένα ημερολόγιο σύνταξης για να διευκολύνετε τη ζωή σας στο μέλλον.

Μόλις ο ιστότοπος τεθεί σε λειτουργία και λειτουργεί με αρκετούς συνεισφέροντες, η διαχείριση όλων γίνεται λίγο πιο δύσκολη. Υπάρχουν διάφορα συντακτικά καθήκοντα, όπως η παρακολούθηση πολλαπλών συγγραφέων και όλων των προθεσμιών ανάθεσης, καθώς και η διασφάλιση ότι το περιεχόμενο που γράφεται ταιριάζει με το όραμά σας για τον ιστότοπο και δημοσιεύεται σε τακτική βάση..

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσουμε στη διαχείριση του ιστολογίου σας για πολλούς συντάκτες και για να σας κρατήσουμε υγιείς καθώς ο ιστότοπός σας μεγαλώνει.

1. Πάντα να εργάζεστε μπροστά

Αυτό συνδέεται στενά με το ημερολόγιο σύνταξής σας που δημιουργήσατε πριν ξεκινήσετε τον ιστότοπο (δημιουργήσατε ένα ημερολόγιο σύνταξης, έτσι δεν είναι;). Όταν έχετε περισσότερους από έναν συγγραφείς για έναν ιστότοπο, είναι καλή ιδέα να εκχωρήσετε εκ των προτέρων θέματα, καθένα με προθεσμία τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη δημοσίευση της ανάρτησης.

Προχωρώντας με αυτόν τον τρόπο σας δίνει χρόνο να επεξεργαστείτε την ανάρτηση, να δώσετε σχόλια στον συγγραφέα και να διασφαλίσετε ότι έχετε προετοιμάσει περιεχόμενο για τον ιστότοπο για μερικές εβδομάδες. Με πολύ περιεχόμενο προγραμματισμένο εκ των προτέρων, τότε έχετε την ελευθερία να προωθήσετε αναρτήσεις στο πρόγραμμα δημοσίευσης, προκειμένου να καλύψετε τυχόν προβλήματα που έχετε με τους συγγραφείς σας.

Η δουλειά μπροστά θα σώσει τη λογική σας περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη συμβουλή σε αυτήν τη λίστα.

2. Δημιουργήστε μια σελίδα «Γράψτε για εμάς»

Εγγραφή

Εάν είστε ανοιχτοί στο να σας προτείνονται οι συγγραφείς, θα πρέπει να έχετε μια σελίδα στο ιστολόγιό σας που θα τους διευκολύνει να σας πλησιάσουν.

Αυτή η σελίδα θα πρέπει να περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες που ο συγγραφέας θα χρειαστεί για να σας προωθήσει σωστά. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει έναν σύνδεσμο προς τις οδηγίες των συνεργατών σας, την ακριβή μέθοδο με την οποία θέλετε να προωθήσετε ή απλώς κάπου να μπορούν να εισαγάγουν τις πληροφορίες τους, ώστε να μπορείτε να τις προσεγγίσετε.

Αυτή η σελίδα είναι ένα εργαλείο για να κάνει τη ζωή σας ευκολότερη στο μέλλον. Όσο μεγαλύτερος μεγαλώνει ο ιστότοπός σας, τόσο περισσότεροι συγγραφείς θα θέλουν να γράψουν για εσάς. Εάν δεν υπάρχουν σαφείς διαδικασίες, θα αφιερώσετε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας περιηγηθείτε σε βήματα από συγγραφείς σε μια σειρά στυλ, κανένα από τα οποία μπορεί να μην είναι κατάλληλο για τον ιστότοπό σας.

3. Εκχωρήστε έναν επεξεργαστή

Στην αρχή του ιστολογίου σας θα πρέπει να υπάρχει μόνο μία συντακτική φωνή. Είτε είστε εσείς είτε κάποιος που προσλαμβάνετε για να κάνετε τη δουλειά, θα πρέπει να έχει κάθε παράδοση που δημοσιεύεται στον ιστότοπό σας. Το να έχετε ένα μόνο πρόγραμμα επεξεργασίας, μαζί με τις οδηγίες των συνεργατών σας, επιτρέπει ένα συνεπές στυλ σε ολόκληρο τον ιστότοπο που θα ωφελήσει τόσο τους συγγραφείς όσο και τους αναγνώστες σας.

Καθώς ο ιστότοπος μεγαλώνει, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε επιπλέον συντάκτες για διάφορες ενότητες ή απλώς και μόνο επειδή υπάρχει πάρα πολύ δουλειά για ένα άτομο. Εάν έχετε ξεκάθαρη φωνή για τον ιστότοπο από την αρχή, τότε ένας τρόπος για να συμπληρώσετε αυτές τις θέσεις συντάκτη θα ήταν να προωθήσετε τους τακτικούς συνεργάτες σας που έχουν δείξει την ποιότητά τους. Έχουν ήδη συνηθίσει να δουλεύουν με το στυλ που ορίζει ο ανώτερος συντάκτης και θα είναι σε θέση να το επιβάλουν για τυχόν νέους συγγραφείς που έχουν γράψει για αυτούς στο μέλλον.

4. Δημιουργήστε μια βάση δεδομένων συγγραφέα

Θα προσεγγίσετε πολλούς συγγραφείς που θέλουν να γράψουν για τον ιστότοπό σας. Κάποιοι θα είναι υπέροχοι, άλλοι όχι. Είτε έτσι είτε αλλιώς θα πρέπει να έχετε αυτές τις πληροφορίες, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας τους, ποιες εργασίες έχουν ολοκληρώσει ή έχουν εκκρεμή και πώς να τις πληρώσετε μετά την παράδοση της εργασίας τους.

Μια βάση δεδομένων συγγραφέα είναι ένας ιδανικός τρόπος για να το κάνετε αυτό. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι φανταχτερό και θα μπορούσατε απλά να δημιουργήσετε ένα υπολογιστικό φύλλο με όλες αυτές τις πληροφορίες ή να χρησιμοποιήσετε ένα διαδικτυακό εργαλείο CRM.

Ωστόσο, πλησιάζετε τη βάση δεδομένων θα πρέπει να είναι κάτι που ενημερώνετε συνεχώς με κάθε νέο συγγραφέα και κάθε ανάθεση που δίνετε στους τρέχοντες συγγραφείς σας.

5. Επικοινωνήστε με τους συγγραφείς σας

Εσείς πρέπει επικοινωνείτε με τους συγγραφείς σας σε τακτική βάση. Αυτή η επικοινωνία μπορεί να κυμαίνεται από το να έχετε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα απόκρισης για νέους συγγραφείς που θέλουν να γράψουν για εσάς, έως τα σχόλιά σας σχετικά με τα σχέδια που έχουν στείλει οι τρέχοντες συγγραφείς σας. Όσο περισσότερο επικοινωνείτε με τους συγγραφείς σας, ειδικά όταν αρχίζουν να εργάζονται για εσάς, τόσο περισσότερο θα βγείτε από αυτά.

Δεν θέλετε να βομβαρδίζετε τους συγγραφείς σας με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενώ προσπαθούν να γράψουν μια ανάρτηση για εσάς. Θα πρέπει να είστε διαθέσιμοι για να απαντήσετε στις ερωτήσεις τους και να τους δώσετε σχόλια εάν το χρειάζονται.

Θα πρέπει επίσης να επικοινωνείτε αμέσως μαζί τους αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η ανάθεση και ήρθε η ώρα να τις πληρώσετε. Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να βλάψει μια εργασιακή σχέση γρηγορότερα από τους συγγραφείς που πρέπει να σας κυνηγήσουν για μια υπόσχεση πληρωμής.

Να είστε φιλικοί και επαγγελματικοί και αυτό θα σας δει από τις περισσότερες καταστάσεις. Αυτές οι επικοινωνίες είναι ένας καλός τρόπος για να μετρήσετε την πραγματική προσωπικότητα ενός συγγραφέα. Εάν δεν επικοινωνούν καλά μαζί σας, γιατί θα θέλατε να συνεργαστείτε μαζί τους στο μέλλον; Είναι πάντα ευκολότερο να συνεργαστείς με έναν καλό συγγραφέα που είναι επαγγελματίας έναντι ενός μεγάλου συγγραφέα που είναι ασταθής.

Η επαγγελματική επικοινωνία και από τις δύο πλευρές είναι επακρώς σπουδαίος.

6. Δείξτε τους συγγραφείς σας

Έχω μιλήσει για αυτό πριν, αλλά χρησιμοποιήστε ένα πρόσθετο όπως το Fanciest Author Box για να δείξετε όλους τους συγγραφείς σας. Οι συγγραφείς λατρεύουν να βλέπουν το όνομά τους σε ένα byline ή σε ένα πλαίσιο συγγραφέα σε έναν ιστότοπο. Εάν έχουν κάποια μέσα για να συνδέσουν την εργασία τους στον ιστότοπό σας, τότε λαμβάνετε δωρεάν μάρκετινγκ από αυτούς όταν μοιράζονται την εργασία τους μέσω των κοινωνικών μέσων.

Εκτός από το να δίνετε σε κάθε συγγραφέα το δικό του αρχείο ανάρτησης – το οποίο θα συμβεί όταν τους δώσετε μεμονωμένες συνδέσεις αντί να χρησιμοποιήσετε μια σύνδεση επισκέπτη συγγραφέα – μπορείτε να δημιουργήσετε μια σελίδα συνεισφέροντος που απαριθμεί όλους τους συγγραφείς σας και τους δίνει υπερηφάνεια για αυτό που γράφουν . Θα τους κάνει να δουλέψουν πιο σκληρά για εσάς και να τους δώσει τόσο λίγη ώθηση για να κάνουν κάθε άρθρο που γράφουν για τον ιστότοπό σας την υψηλότερη ποιότητα που μπορούν να.

Ένας άλλος τρόπος για να δείξετε τους συγγραφείς σας που συνεισφέρουν σε τακτική βάση είναι να τους δώσετε μια «προώθηση». Δώστε τους έναν τίτλο στο πλαίσιο του συντάκτη τους που αντικατοπτρίζει τη συμβολή που κάνουν στον ιστότοπό σας και τους απομακρύνει από τους γενικούς συντελεστές σας. Θα μπορούσε να είναι κάτι τόσο απλό όσο το να τους αποκαλούμε «Senior Writer» ή να τους κάνουμε τον επικεφαλής συγγραφέα για ένα συγκεκριμένο θέμα. Θα αυξήσει το προφίλ τους και θα τους κάνει να δουλέψουν πιο σκληρά για να ξεχωρίσουν από το πλήθος για να δικαιολογήσουν την ανύψωσή τους πάνω από τους άλλους συγγραφείς.

Έχετε περαιτέρω συμβουλές?

Ελπίζω αυτές οι συμβουλές να σας βοηθήσουν στη δύσκολη διαδικασία διαχείρισης ενός ιστότοπου πολλαπλών συγγραφέων. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για μια εκτενή λίστα συμβουλών, αλλά αυτές οι συμβουλές θα σας κρατήσουν ενήμερους με πολλά από τα ζητήματα που θα προκύψουν.

Διαχειρίζεστε έναν ιστότοπο πολλαπλών συγγραφέων; Έχετε συμβουλές που δεν έχουμε καλύψει εδώ; Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε στα παρακάτω σχόλια.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map