5 λόγοι για τους οποίους ο ιστότοπός σας στο WordPress δεν κατατάσσεται στο Google

5 λόγοι για τους οποίους ο ιστότοπός σας στο WordPress δεν έχει υψηλή κατάταξη στο Google

Έχετε ρυθμίσει τον ιστότοπό σας στο WordPress και έχετε διαβάσει πολλά άρθρα “Πώς να” σχετικά με τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης. Αισθάνεστε πολύ καλά για το πού βρίσκεται ο ιστότοπός σας, οπότε το ξεκινάτε επίσημα. Τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να περιμένετε το Google να ευρετηριάσει τον ιστότοπό σας και να δει πού βρίσκεται ο ιστότοπός σας… αλλά γιατί εξακολουθείτε να βρίσκετε ότι ο ιστότοπός σας στο WordPress δεν κατατάσσεται στο Google?!


Αλλά ίσως έχει περάσει αρκετός καιρός – ίσως λίγους μήνες, ίσως ένα χρόνο ή περισσότερο – και ακόμα δεν μπορείτε να περάσετε την τρίτη σελίδα. Τι κάνεις λάθος; Υπάρχουν καλά νέα και κακά νέα. Τα καλά νέα είναι ότι η χαμηλή κατάταξή σας πιθανότατα οφείλεται σε ένα ζήτημα που μπορεί εύκολα να τροποποιηθεί. Και τα κακά νέα; Θα πρέπει απλώς να του δώσετε λίγο περισσότερο χρόνο για να δείτε εάν η ενημέρωση βοηθά στην κατάταξή σας.

Ακολουθούν ορισμένοι από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους ο ιστότοπός σας στο WordPress δεν κατατάσσεται στο Google.

1. Ο ιστότοπός σας στο WordPress έχει αδύναμο περιεχόμενο

1. Ο ιστότοπός σας στο WordPress έχει αδύναμο περιεχόμενο

Για το Google, το περιεχόμενο και οι σύνδεσμοι είναι οι δύο πιο σημαντικοί παράγοντες κατάταξης. Επομένως, εάν δεν έχετε καλό περιεχόμενο, ο ιστότοπός σας στο WordPress δεν έχει πολλές πιθανότητες κατάταξης. Υπάρχουν πολλά στοιχεία που μπαίνουν κάνοντας «καλό» περιεχόμενο. Για να κάνετε το περιεχόμενό σας όσο το δυνατόν καλύτερο, χρησιμοποιήστε τα ακόλουθα ως λίστα ελέγχου:

 • Πληροφοριακός – Το περιεχόμενό σας πρέπει να αφήσει τον αναγνώστη με την αίσθηση ότι έμαθε κάτι και ότι ο χρόνος τους δεν σπαταλήθηκε.
 • Γραμματικά σωστή – Συμμορφωθείτε με τα σωστά αγγλικά, έχοντας υπόψη σας θέματα όπως τυπογραφικά λάθη, κατακερματισμένες προτάσεις, σημεία στίξης και άλλα.
 • Εκτενής – Το περιεχόμενο πρέπει να είναι τουλάχιστον 400 λέξεις, αλλά το γραπτό περιεχόμενο με την καλύτερη απόδοση είναι 1.000 λέξεις ή περισσότερες.
 • Φρεσκάδα – Πόσο χρονών είναι το περιεχόμενό σας; Ενημερώνετε συχνά το ιστολόγιό σας με νέο περιεχόμενο; Ποτέ δεν ενημερώνετε τον ιστότοπό σας με νέο περιεχόμενο είναι ένα ζήτημα που μπορεί να επηρεάσει την κατάταξή σας. Προσπαθήστε να ενημερώσετε κάτι τουλάχιστον μία φορά το μήνα,
  και κατά προτίμηση εβδομαδιαία.

Παρέχοντας φρέσκο, ποιοτικό περιεχόμενο σε εβδομαδιαία βάση, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για τη μη κατάταξη για έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες της Google.

2. Αλλάξατε τους μόνιμους συνδέσμους σας

2. Αλλάξατε τους μόνιμους συνδέσμους σας

Το Permalink αναφέρεται στον μόνιμο σύνδεσμο σε μια σελίδα στον ιστότοπο ή το ιστολόγιό σας. Θέλετε να είναι περιγραφικά και, όσο το δυνατόν συχνότερα, να περιλαμβάνουν τη λέξη-κλειδί που στοχεύει η σελίδα ή η ανάρτηση.

Εάν οι μόνιμοι σύνδεσμοι σας έχουν επιπλέον bits όπως “? P = 3282949” ή εάν είναι πολύ μεγάλοι, ή περιέχουν λέξεις διακοπής (π.χ. “και” “by” ή “do”) πρέπει να αλλάξουν για να είναι πιο ανθρώπινοι και αναγνώσιμο από μηχανή. Ωστόσο, εάν το κάνετε με λάθος τρόπο, τότε η Google θα χάσει την παρακολούθηση αυτών των σελίδων και θα χάσετε την κατάταξη.

Εάν κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξετε τους μόνιμους συνδέσμους σας, δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε τους μόνιμους συνδέσμους σας χωρίς να θυσιάσετε την κατάταξή σας.

3. Ο ιστότοπος δεν ανταποκρίνεται σε κινητές συσκευές

3. Ο ιστότοπος δεν ανταποκρίνεται σε κινητές συσκευές

Λίγο περισσότερο από το ήμισυ της επισκεψιμότητας του ιστότοπου δημιουργείται μέσω κινητών τηλεφώνων. Οι σχεδιαστές ιστοσελίδων έχουν την πρόκληση να δημιουργήσουν έναν ιστότοπο για να ευχαριστήσουν πολλαπλά προγράμματα περιήγησης σε διαφορετικές συσκευές – γι ‘αυτό πολλοί κάνουν τους ιστότοπους “ανταποκριτικούς”.

Ένας ιστότοπος «αποκριτικός» θα προσαρμοστεί σε μια μορφή φιλική προς το χρήστη για μια συγκεκριμένη συσκευή. Ένας ιστότοπος που δεν είναι φιλικός προς τον χρήστη θα ενοχληθεί από την Google κατά τη διάρκεια ερωτημάτων αναζήτησης μέσω κινητού. Η Google έχει να κάνει με την προώθηση ιστότοπων με εξαιρετική εμπειρία χρήστη.

Για να ελέγξετε τον ιστότοπό σας, χρησιμοποιήστε το Google Εργαλείο δοκιμής φιλικό προς κινητά. Θα σας ενημερώσει εάν ο ιστότοπός σας είναι φιλικός προς κινητές συσκευές και σας ειδοποιεί για τυχόν προβλήματα (όπως σελίδες που φορτώνουν μερικώς), ώστε να γνωρίζετε τι πρέπει να διορθώσετε. Και αν διαπιστώσετε ότι η τρέχουσα σχεδίαση WordPress δεν είναι η βέλτιστη για τους αναγνώστες κινητών συσκευών σας, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να μεταβείτε σε ένα από τα καλύτερα επιχειρηματικά θέματα WordPress – όλα τα οποία ανταποκρίνονται πλήρως στις περισσότερες συσκευές.

4. Ο ιστότοπός σας δεν είναι ορατός στις μηχανές αναζήτησης

4. Ο ιστότοπός σας δεν είναι ορατός στις μηχανές αναζήτησης

Εάν ο ιστότοπός σας στο WordPress δεν κατατάσσεται στο Google και ξεκινάτε με το WordPress, ίσως να μην είστε εξοικειωμένοι με πολλές από τις επιλογές προσαρμογής των ρυθμίσεων του ιστότοπού σας. Έτσι είναι πιθανό να αλλάξατε κάτι χωρίς να συνειδητοποιήσετε πώς θα το έκανε επηρεάσει τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης.

Συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου του WordPress και μεταβείτε στο Ρυθμίσεις> Ρυθμίσεις ανάγνωσης και μετακινηθείτε προς τα κάτω στην Ορατότητα ιστότοπου. Θα πρέπει να επιλεγεί η επιλογή “Να επιτρέπεται στις μηχανές αναζήτησης να ευρετηριάζουν αυτόν τον ιστότοπο”.

Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε επιλέξει την ορατότητα της μηχανής αναζήτησης

Αν αυτο δεν είναι επιλέξατε, επιλέξτε τον και, στη συνέχεια, αφήστε λίγο χρόνο στο Google να ευρετηριάσει τον ιστότοπό σας και να δει εάν η κατάταξη της σελίδας σας βελτιώνεται.

Αν αυτο είναι επιλεγμένο, ίσως χρειαστεί να περιμένετε λίγο περισσότερο ή μπορεί να αντιμετωπίσετε άλλο πρόβλημα.

5. Δεν είναι εσείς, είναι οι λέξεις-κλειδιά σας

5. Δεν είναι εσείς, είναι οι λέξεις-κλειδιά σας

Οι λέξεις-κλειδιά είναι σημαντικές για τη βελτιστοποίηση της μηχανής αναζήτησης και για τη διευκόλυνση της κατάταξης της σελίδας σας, αλλά αν χρησιμοποιηθούν λανθασμένα, μπορούν στην πραγματικότητα να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Ακολουθούν τρεις βέλτιστες πρακτικές που πρέπει να προσέχετε:

 • Μην γεμίζετε λέξεις-κλειδιά – Το γέμισμα λέξεων-κλειδιών περιλαμβάνει τη συμπλήρωση παραγράφων με τις λέξεις-κλειδιά που προσπαθείτε να στοχεύσετε. Το γεμισμένο με λέξεις-κλειδιά περιεχόμενο διαβάζει άσχημα και αφύσικο. Θέλετε να χρησιμοποιήσετε λέξεις-κλειδιά, αλλά με φυσικό τρόπο να διαβάζετε και να ανυψώνει τις σκέψεις και τα σημεία σας σε όλο το κομμάτι.
 • Χρησιμοποιήστε λέξεις-κλειδιά με μεγάλη ουράΛέξεις-κλειδιά μακράς ουράς έχουν τρεις ή τέσσερις (ίσως ακόμη περισσότερες) λέξεις και είναι πιο συγκεκριμένες σε αυτό που θέλει ένας αγοραστής. Αυτές οι λέξεις-κλειδιά είναι πιο εύχρηστες. Επιπλέον, οι πελάτες που χρησιμοποιούν αυτές τις λέξεις-κλειδιά είναι πιθανό να βρίσκονται περισσότερο στον κύκλο αγοράς, επειδή γνωρίζουν ακριβώς τι θέλουν.
 • Μην προσπαθήσετε να κατατάξετε για πολύ ανταγωνιστικές λέξεις-κλειδιά με αδύναμο ιστότοπο – Εάν προσπαθείτε μόνο να κατατάξετε λέξεις-κλειδιά με υψηλό ποσοστό ανταγωνισμού, πιθανότατα θα χάσετε άλλους ιστότοπους. Γι ‘αυτό είναι καλύτερο να ξεκινήσετε τη στόχευση λέξεων-κλειδιών με χαμηλή ή μεσαία ανταγωνιστικότητα. Καθώς αρχίζετε να κατατάσσεστε σε αυτά, μπορείτε να εξετάσετε λέξεις-κλειδιά με μεγαλύτερο ανταγωνισμό. Απλά φροντίστε να κάνετε πρώτα την έρευνά σας!

Και αν θέλετε λίγη βοήθεια με τη χρήση των λέξεων-κλειδιών σας, εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε μια προσθήκη. Μια εξαιρετική επιλογή είναι Yoast SEO, η οποία περιλαμβάνει μια επιλογή «εστίασης λέξης-κλειδιού». Μόλις ορίσετε τη λέξη-κλειδί στην οποία θέλετε να εστιάσετε, θα μπορείτε να αναλύσετε την πυκνότητα των λέξεων-κλειδιών, τη χρήση στις επικεφαλίδες, εάν η λέξη-κλειδί βρίσκεται στη διεύθυνση url σας κ.λπ. Επιπλέον, εάν κάνετε αναβάθμιση σε Yoast SEO Premium, μπορείτε να στοχεύσετε έως και 5 λέξεις-κλειδιά σε μια σελίδα, καθιστώντας ακόμη πιο εύκολη τη βελτιστοποίηση.

Εργασία προς μια υψηλότερη κατάταξη

Χρησιμοποιήστε αυτές τις πληροφορίες για να εκτελέσετε ένα έλεγχος στον ιστότοπό σας και δείτε αν έχετε υπονομεύσει κατά λάθος την κατάταξη του ιστότοπού σας. Ορισμένες μπορεί να είναι “ευκολότερες” ή “πιο γρήγορες” διορθώσεις από άλλες, αλλά όλα θα βοηθήσουν. Να θυμάστε ότι για οποιοδήποτε από αυτά θα χρειαστεί να δώσετε στην Google κάποιο χρόνο (σκεφτείτε μερικές εβδομάδες) για να προσαρμόσετε την κατάταξη.

Έχετε συμβουλές για να προσθέσετε; Ή μια ερώτηση σχετικά με έναν από τους λόγους που καλύψαμε γιατί ο ιστότοπός σας WordPress δεν κατατάσσεται στην Google που αναφέραμε; Αφήστε μια σημείωση στην ενότητα σχολίων και ξεκινήστε τη συνομιλία.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map