5 εύκολα βήματα για την επιλογή ενός θέματος WordPress

Διαλέξατε το όνομα τομέα σας, επιλέξατε έναν εξαιρετικό οικοδεσπότη Ιστού για χρήση και μάθατε πώς να εγκαταστήσετε με επιτυχία το WordPress. Τώρα ήρθε η ώρα να διαλέξετε τη συγκεκριμένη “εμφάνιση” για τον ιστότοπό σας.


Το WordPress χρησιμοποιεί μια σειρά διαφορετικών θεμάτων για να βοηθήσει τους κατόχους ιστότοπων να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν το περιεχόμενό τους. Παρόλο που το προεπιλεγμένο θέμα μπορεί να φαίνεται αρκετά ελκυστικό (το θέμα Twenty Seventeen είναι αρκετά φοβερό, ειδικά αν προσθέσετε μερικά απαραίτητα πρόσθετα), υπάρχουν κυριολεκτικά χιλιάδες άλλοι για να διαλέξετε για να δώσετε στον ιστότοπό σας ένα μοναδικό γύρισμα. Παρόλο που η πληθώρα θεμάτων για να διαλέξετε είναι συναρπαστική, μπορεί επίσης να είναι κάπως συντριπτική. Ο ιστότοπός σας είναι ουσιαστικά σαν την παγκόσμια επαγγελματική σας κάρτα, επομένως οι επιλογές που κάνετε πρέπει να γίνουν προσεκτικά.

Λοιπόν, από πού ξεκινάς να επιλέξεις αυτό το τέλειο θέμα από όλες τις επιλογές εκεί έξω; Εδώ είναι πέντε εύκολα βήματα για να περιορίσετε την επιλογή σας έως ότου το σωστό θέμα γίνει σαφής νικητής.

1. Αποφασίστε αν θα πάτε με ένα δωρεάν ή premium θέμα

Επιλέξτε ένα δωρεάν ή premium θέμα WordPress

Υπάρχουν τόνοι δωρεάν θεμάτων διαθέσιμα στο Κατάλογος WordPress, που μπορεί να λειτουργήσει για πολλούς τύπους ιστότοπων. Ωστόσο, γενικά συνιστάται να ακολουθήσετε ένα premium θέμα που προσφέρει το επίπεδο προσαρμογής που χρειάζεστε. Τα premium θέματα WordPress διαθέτουν πολλά πρόσθετα πλεονεκτήματα σε σχέση με τα δωρεάν. Συνήθως έρχονται με υποστήριξη πελατών, ενημερώνονται πιο συχνά, συνήθως έχουν περισσότερες δυνατότητες και μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να ταιριάζουν πιο εύκολα στις συγκεκριμένες ανάγκες σας από τα δωρεάν θέματα.

Εάν επιλέξετε να αγοράσετε το θέμα σας, προσέξτε εάν θα χρεωθείτε εφάπαξ χρέωση (Themeforest, Creative Market, Templatic κ.λπ.) ή σε συνδρομή, είτε μηνιαία είτε ετήσια (όπως Elegant Themes ή Themify για να αναφέρω μερικά). Η τελευταία επιλογή σάς δίνει την ελευθερία να επιλέξετε από οποιοδήποτε θέμα θέλετε από τον συγκεκριμένο εκδότη. Προφανώς, πρέπει να ρίξετε μια ματιά στον προϋπολογισμό σας για να σας βοηθήσουμε να προσδιορίσετε το ποσό που είστε διατεθειμένοι (και σε θέση) να ξοδέψετε σε ένα premium θέμα.

Συνήθως, όσο περισσότερο πληρώνετε για ένα θέμα, τόσο περισσότερες δυνατότητες μπορείτε να περιμένετε. Τα περισσότερα premium θέματα κυμαίνονται από 29 έως 89 $, οπότε δεν είναι πολύ τρομερά ακριβό. Τα premium θέματα συχνά περιλαμβάνουν υποστήριξη premium, οπότε αν έχετε μια ερώτηση, μπορείτε να ρωτήσετε τον προγραμματιστή αντί να βασιστείτε στα δωρεάν φόρουμ του WordPress.org. Δεδομένου ότι ο ιστότοπός σας είναι μια σημαντική επένδυση, σίγουρα θα θέλετε να αφιερώσετε το χρόνο σας για να εξετάσετε τις επιλογές σας και να μάθετε ποιο θέμα είναι κατάλληλο για εσάς.

2. Ταιριάξτε το θέμα WordPress με τη βιομηχανία σας

Ταιριάξτε το θέμα του WordPress με τη βιομηχανία σας

Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν μη-εγκεφάλου, αλλά είναι από τους πρώτους και πιο σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη. Πρέπει να επιλέξετε ένα θέμα που σχετίζεται με τη βιομηχανία ή την επιχείρησή σας. Ένας ιστότοπος με ανθισμένο θέμα δεν θα είχε νόημα για μια επιχείρηση ξυλουργικής. Αντ ‘αυτού, κάτι με ξύλο στο φόντο του θέματος θα ταιριάζει πολύ καλύτερα. Μοιάζει πολύ με έναν ιστότοπο εταιρειών ανταλλακτικών που ταιριάζει καλά με ένα θέμα που περιλαμβάνει αυτοκίνητα. Εάν χρειάζεστε βοήθεια για την επιλογή ενός θέματος, ελέγξτε μερικές από αυτές τις δημοσιεύσεις από το WPExplorer:

  • Πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο εκκλησίας με το WordPress
  • Καλύτερα ιατρικά θέματα WordPress για γιατρούς
  • Καλύτερα θέματα WordPress Real Estate
  • Καλύτερα θέματα χαρτοφυλακίου WordPress
  • Πρέπει να έχετε θέματα WordPress που μοιάζουν με Pinterest

Απλώς βεβαιωθείτε ότι οποιοδήποτε θέμα επιλέγετε αντικατοπτρίζει με ακρίβεια τις υπηρεσίες και τις αξίες της συγκεκριμένης μάρκας σας. Για να το θέσουμε πιο απλά: μην μπερδεύετε τους επισκέπτες σας!

3. Προσδιορίστε τη συμβατότητα του προγράμματος περιήγησης

Προσδιορίστε τη συμβατότητα του προγράμματος περιήγησης του θέματος WordPress

Είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι το νέο θέμα που επιλέγετε είναι συμβατό με όλα τα προγράμματα περιήγησης. Διαφορετικοί επισκέπτες στον ιστότοπό σας πιθανότατα χρησιμοποιούν διαφορετικά προγράμματα περιήγησης, επομένως είναι σημαντικό να μην μετράτε κανένα. Πολλοί σχεδιαστές τεχνολογίας μπορεί να προτείνουν να αγνοηθούν παλαιότερα προγράμματα περιήγησης όπως ο Internet Explorer για ζητήματα συμβατότητας, καθώς όλο και περισσότεροι χρήστες εγκαταλείπουν αυτό το πρόγραμμα περιήγησης υπέρ νεότερων εκδόσεων όπως το Google Chrome. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί χρήστες του διαδικτύου που βασίζονται σε παλαιότερα προγράμματα περιήγησης, οπότε φροντίστε να δώσετε προσοχή στη συμβατότητα του προγράμματος περιήγησης του θέματος που σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε για τον ιστότοπό σας.

Πριν δεσμευτείτε σε ένα συγκεκριμένο θέμα, θα πρέπει να το δοκιμάσετε σε διάφορα προγράμματα περιήγησης. Εάν έχετε ήδη δημιουργήσει έναν ιστότοπο και λειτουργεί, ο ευκολότερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να ελέγξετε το Google Analytics για να δείτε ποια προγράμματα περιήγησης χρησιμοποιούν οι επισκέπτες σας για να αποκτήσουν πρόσβαση στον ιστότοπό σας. Οι πιθανότητες είναι, θα πρέπει να ελέγξετε όλα τα μεγάλα προγράμματα περιήγησης, συμπεριλαμβανομένων των Firefox, Safari, Google Chrome και Internet Explorer.

Το Google Analytics θα εντοπίσει επίσης αυτά που χρησιμοποιούν οι περισσότερες επισκέψεις σας. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις Browsershots.org για να δοκιμάσετε τα προγράμματα περιήγησης μόλις ξέρετε ποια πρέπει να ανησυχείτε. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επιλέξετε το πρόγραμμα περιήγησης και την έκδοση που θέλετε να δοκιμάσετε και το Browsershots.org θα δημιουργήσει μια δοκιμή σε κάθε μία. Στη συνέχεια, τα αποτελέσματα εμφανίζονται για αξιολόγηση.

4. Επιλέξτε ένα θέμα που είναι εύκολο να επεξεργαστείτε

Επιλέξτε ένα θέμα WordPress που είναι εύκολο να επεξεργαστείτε

Ας ελπίσουμε ότι η επιχείρησή σας θα συνεχίσει να αναπτύσσεται. Και όπως συμβαίνει, θα πραγματοποιηθούν πολλές αλλαγές στην πορεία. Μπορείτε να αρχίσετε να προσφέρετε νέα προϊόντα ή υπηρεσίες αργότερα, ή να επιλέξετε μετεγκατάσταση σε κάποιο σημείο. Ο ιστότοπός σας πρέπει να συμβαδίζει με όλες τις αλλαγές που συμβαίνουν στην επιχείρησή σας και, ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα θέμα που είναι εύκολο να επεξεργαστείτε.

Ένα συνηθισμένο λάθος είναι να επιλέξετε ένα θέμα που απαιτεί από εσάς να βυθιστείτε στον κώδικα και να αλλάξετε τα πάντα για να κάνετε μια απλή τροποποίηση. Υπάρχουν πολλά θέματα εκεί έξω και ενώ μπορεί να φαίνονται καταπληκτικά, μπορεί επίσης να είναι αρκετά περίπλοκα στην επεξεργασία. Τα βλέμματα δεν είναι τα πάντα. Αντ ‘αυτού, επιλέξτε ένα θέμα που σας επιτρέπει να κάνετε αλλαγές όπως κρίνετε κατάλληλο με μερικά απλά κλικ του ποντικιού.

Για να επαληθεύσετε τις επιλογές προσαρμογής ενός σύντομου καταλόγου θέματος, θα θελήσετε να ελέγξετε για λειτουργίες όπως επιλογές χρώματος, τύπους δημοσιεύσεων, την ποικιλία των διατάξεων ιστολογίου και σελίδων που διαθέτει και εάν χρειάζεστε ορισμένες ειδικές λειτουργίες (όπως ημερολόγιο, εμφάνιση χαρτοφυλακίου , κλπ) ελάτε μαζί του.

Προσδιορίστε εάν το θέμα συνοδεύεται από συντομεύσεις ή και ένα πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων. Αυτά σας επιτρέπουν να προσθέσετε συγκεκριμένες λειτουργίες ή στοιχεία σελίδας στην ανάρτηση και στις σελίδες σας. Ακόμα κι αν υπάρχουν τόνοι πρόσθετων διαθέσιμων εκεί (μπορείτε να δείτε τη λίστα των καλύτερων προσθηκών σύντομων κωδικών και σελίδων δημιουργίας σελίδων για να δείτε μόνο μερικά) για να σας βοηθήσουμε να προσαρμόσετε τον ιστότοπό σας, είναι πολύ πιο εύκολο εάν η βασική λειτουργικότητα που χρειάζεστε περιλαμβάνεται ήδη – Γι ‘αυτό και τόνοι ισχυρών επιλογών προσαρμογής ενσωματώνονται στο θέμα Συνολικό WordPress.

5. Αναζητήστε τεχνική υποστήριξη και ενημερώσεις

Υποστήριξη θέματος WordPress

Θα πρέπει να παρέχεται τεχνική υποστήριξη για το θέμα που επιλέγετε, ειδικά εάν το πληρώνετε. Με την υποστήριξη εννοούμε βοήθεια με σφάλματα θεμάτων και ενημερώσεις – όχι προσαρμογές θέματος, εάν χρειάζεστε προσαρμογές, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προσλάβετε έναν προγραμματιστή θεμάτων WordPress ή να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία όπως η Elto, καθώς αυτό είναι πέρα ​​από το πεδίο υποστήριξης.

Ορισμένα θέματα WordPress θα συνοδεύονται από υποστήριξη μέσω email, ενώ άλλα θα προσφέρουν μόνο ένα φόρουμ για ερωτήσεις. Πρέπει να καθορίσετε ποια επιλογή είναι κατάλληλη για εσάς. Είστε εντάξει με τον χρόνο αναμονής που σχετίζεται με απαντήσεις που δίνονται σε μια ρύθμιση φόρουμ ή χρειάζεστε περισσότερο ευαίσθητη στο χρόνο επικοινωνία; Θα πρέπει επίσης να μάθετε πότε έγινε η τελευταία ενημέρωση του θέματος και πόσες ενημερώσεις έχουν πραγματοποιηθεί από την πρώτη κυκλοφορία του θέματος. Τα καλά θέματα ενημερώνονται συχνά, και ειδικά όταν κυκλοφορούν νέες εκδόσεις του WordPress (για παράδειγμα, το θέμα Συνολικό WordPress από το WPExplorer ενημερώνεται συνεχώς ώστε να είναι συμβατό με την πιο πρόσφατη έκδοση του WordPress και να περιλαμβάνει τις νεότερες λειτουργίες όπως η δημιουργία σελίδας front-end ).

Καλύτερα να πηγαίνετε με τα τρέχοντα θέματα. Δεν θέλετε να διακινδυνεύσετε να πληρώσετε ένα μόνο για να σπάσει τον ιστότοπό σας όταν βγει μια νέα έκδοση WordPress. Πρέπει να αισθάνεστε σίγουροι ότι οι προγραμματιστές πίσω από το θέμα που επιλέγετε παραμένουν ενημερωμένοι και θα διατηρούν ενημερωμένο το θέμα τους.

Συμβουλή μπόνους: Διαβάστε κριτικές

Μόλις νομίζετε ότι έχετε επιλέξει το θέμα για εσάς, αφιερώστε λίγα λεπτά για να διαβάσετε κριτικές από άλλους bloggers και ιδιοκτήτες ιστότοπων. Κάντε μια αναζήτηση Google για το όνομα του θέματος και το όνομα του προγραμματιστή. Μάθετε τι έχουν να πουν άλλοι για αυτό. Αυτά τα επιπλέον πέντε λεπτά έρευνας θα μπορούσαν να σας εξοικονομήσουν πολύ πόνο στην καρδιά!

συμπέρασμα

Το WordPress παρέχει έναν από τους ευκολότερους τρόπους ανάπτυξης και ενίσχυσης της διαδικτυακής σας παρουσίας. Ακόμα και εκείνοι που δεν είναι τεχνολογικά καταλαβαίνω μπορούν να δημιουργήσουν έναν ιστότοπο σε λίγες ώρες με τη χρήση του WordPress ως πλατφόρμα επιλογής τους. Απλώς ακολουθήστε αυτά τα γρήγορα και απλά βήματα για να επιλέξετε το ιδανικό θέμα για τον ιστότοπό σας για να το ξεχωρίσετε από το πακέτο!

Τώρα, αυτό που θέλω να μάθω είναι πώς επιλέγετε ένα θέμα για τον ιστότοπό σας; Σας ενδιαφέρουν τα παραπάνω κριτήρια; Ή εμπλέκεται άλλη μέτρηση; Παρακαλώ μοιραστείτε τις σκέψεις σας παρακάτω!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me