5 κοινά ζητήματα μετά την κυκλοφορία του WordPress

5 κοινά ζητήματα μετά την κυκλοφορία του WordPress

Η έναρξη ενός νέου ιστότοπου WordPress είναι συναρπαστική και ικανοποιητική και αν είμαστε ειλικρινείς, κάτι παραπάνω από λίγο αγχωτικό. Ακόμη και με μια λίστα ελέγχου πριν από την κυκλοφορία ενός ιστότοπου που μπορείτε να παρακολουθείτε εύκολα. Αλλά η δουλειά δεν έχει τελειώσει ακόμα.


Ακόμα κι αν έχετε μια κορυφαία διαδικασία ελέγχου ποιότητας, υπάρχουν μερικά προβλήματα που είναι δύσκολο να εντοπιστούν πριν από την έναρξη ενός νέου ιστότοπου. Ακολουθούν τα 5 πιο συνηθισμένα ζητήματα που εμφανίζονται σε ιστότοπους του WordPress μετά τη δημοσίευση του ιστότοπου και συμβουλές για το πώς να τα διορθώσετε γρήγορα.

1. Υποβολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων σε φόρμες επικοινωνίας

12 καλύτερες προσθήκες Anti-Spam για το WordPress 2019

Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ποιο επίπεδο προστασίας από ανεπιθύμητα μηνύματα απαιτείται πριν από την προβολή ενός ιστότοπου. Τα ανεπιθύμητα μηνύματα – είτε ανεπιθύμητα είτε εντελώς επιβλαβή – είναι τόσο διαδεδομένα στον ιστό αυτές τις μέρες που μπορεί να είναι δύσκολο να αποφευχθεί εντελώς και είναι πολύ κοινό για έναν κάτοχο ιστότοπου να κατακλύζεται από υποβολές φόρμας ανεπιθύμητων μηνυμάτων λίγο μετά την κυκλοφορία.

Υπάρχουν 2 συνηθισμένοι τρόποι για την καταπολέμηση των spot bots: honeypots και captchas. Τα Honeypots αναφέρονται στη μέθοδο προσθήκης ενός πεδίου σε μια φόρμα που είναι κρυφή στους χρήστες, αλλά τα bots θα συμπληρωθούν. Για ιστότοπους WordPress, υπάρχουν πολλά δημοφιλή πρόσθετα φόρμας όπως Gravity Forms και Contact Form 7 που προσφέρουν απλά βήματα για την ενεργοποίηση των honeypots.

Μια άλλη επιλογή είναι να προσθέσετε ένα captcha σε μια φόρμα που απαιτεί από έναν χρήστη να συμπληρώσει ένα μικρό παζλ για να αποδείξει ότι δεν είναι ρομπότ. Οι επιλογές Captcha έχουν βελτιωθεί με την πάροδο των ετών και Google recaptcha προσφέρει τώρα ένα αόρατο captcha με διαφορετικές ρυθμίσεις. Ορισμένοι ιστότοποι ενδέχεται να απαιτούν τόσο honeypots όσο και captcha για τη μείωση ενός μεγάλου όγκου υποβολών (ευτυχώς υπάρχει μια ποικιλία προσθηκών anti-spam).

2. Αργή απόδοση λόγω διαμόρφωσης φιλοξενίας

Η καλύτερη φιλοξενία WordPress για τον ιστότοπό σας

Η απόδοση υπήρξε κρίσιμη εστίαση για κάθε ιστότοπο του WordPress από τότε που η ταχύτητα της σελίδας για κινητά έγινε Google συντελεστής κατάταξης το 2018. Οι κακοί χρόνοι φόρτωσης σελίδας και ο χρόνος διακοπής μπορεί να έχουν εκτεταμένο αρνητικό αντίκτυπο σε έναν νέο ιστότοπο, αλλά υπάρχουν πολλά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να μετριάσετε τυχόν πιθανές βλάβες.

Ξεκινήστε εκτελώντας προκαταρκτικές δοκιμές ταχύτητας και απόδοσης ενώ επανασχεδιασμός ιστότοπου σε διακομιστή παραγωγής. Αυτές οι αρχικές δοκιμές μπορούν να ξεπεράσουν τυχόν μελλοντικά ζητήματα, αλλά οι δοκιμές μετά την κυκλοφορία θα αποφέρουν τα πιο ακριβή αποτελέσματα, ειδικά όταν πρόκειται για ιστότοπους υψηλής επισκεψιμότητας.

Εάν δείτε αργούς χρόνους φόρτωσης σελίδας, αξιολογήστε πρώτα τη διαμόρφωση φιλοξενίας. Είναι ο ιστότοπος σε κοινόχρηστο διακομιστή φιλοξενίας με περιορισμένους πόρους; Μπορεί ο διακομιστής να χειριστεί τον όγκο της κίνησης?

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι σχεδιαστές ιστοσελίδων και προγραμματιστές ακολουθούν βέλτιστες πρακτικές για τη βελτιστοποίηση εικόνων, συνήθως δεν θα βρείτε τη βελτιστοποίηση εικόνας ως κορυφαίο ένοχο απόδοσης σε έναν νέο ιστότοπο.

Οι περισσότερες δοκιμές απόδοσης θα αναλύσουν τον χρόνο απόκρισης του διακομιστή και αυτή η μέτρηση μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε εάν πρέπει να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ή τις υπηρεσίες φιλοξενίας. Εκτός από την απόδοση, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε ένα σύστημα παρακολούθησης χρόνου λειτουργίας για τις πρώτες 30 ημέρες μετά την κυκλοφορία.

3. Σφάλματα ευρετηρίασης με το Google Search Console

Αναφορά κάλυψης ευρετηρίου κονσόλας αναζήτησης Google

Τα προβλήματα ευρετηρίασης εμφανίζονται συχνά με νέους ιστότοπους, ειδικά για ιστότοπους με σημαντικές αλλαγές στη δομή διευθύνσεων URL και πολλές ανακατευθύνσεις. Το Google Search Console είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την εύρεση σφαλμάτων ευρετηρίασης.

Στο Google Search Console, διαβάστε το Αναφορά κάλυψης ευρετηρίου και ανατρέξτε στην ενότητα αντιμετώπισης προβλημάτων για τυχόν σφάλματα. Ακολουθούν μερικά από τα πιο συνηθισμένα μηνύματα σφάλματος που ενδέχεται να προκύψουν μετά την έναρξη ενός νέου ιστότοπου:

  • Οι σελίδες αποκλείονται από το robots.txt
  • Η σελίδα σημείωσε κανένα ευρετήριο
  • Η σελίδα παρουσιάζει πρόβλημα ανίχνευσης
  • Η υποβληθείσα διεύθυνση URL είναι μαλακή 404
  • Το URL που υποβλήθηκε είναι 404

Για τυχόν σφάλματα που σχετίζονται με robots.txt ή χωρίς ρύθμιση ευρετηρίου, ελέγξτε πάντα ότι η γενική ρύθμιση ανάγνωσης στον ιστότοπο WordPress για «αποθάρρυνση μηχανών αναζήτησης από την ευρετηρίαση αυτού του ιστότοπου» δεν έχει επιλεγεί μετά την κυκλοφορία. Αυτό μπορεί να είναι ένα απλό αλλά σημαντικό λάθος για έναν νέο ιστότοπο.

Για συγκεκριμένες διευθύνσεις URL σελίδας που επισημαίνονται ως χωρίς ευρετήριο, θα πρέπει να ελέγξετε τις ρυθμίσεις του ιστότοπου και εάν ορισμένες σελίδες δεν πρέπει να παραμείνουν χωρίς ευρετήριο ή να προσαρμοστούν. Ένα πρόβλημα ανίχνευσης στην Αναφορά κάλυψης ευρετηρίου μπορεί να είναι πιο δύσκολο να επιλυθεί. ο Εργαλείο επιθεώρησης URL στο Google Search Console είναι ο καλύτερος τρόπος για τη συλλογή περισσότερων δεδομένων σχετικά με το τι μπορεί να προκαλεί το πρόβλημα.

Εάν εντοπίστηκαν 404 σφάλματα, είναι σημαντικό να τα αντιμετωπίσετε το συντομότερο δυνατό. Η ύπαρξη πολλών σφαλμάτων 404 μπορεί να βλάψει τις υπάρχουσες κατατάξεις ιστότοπων. Πέρα από αυτά τα κοινά μηνύματα σφάλματος, το Google Search Console ενδέχεται να αποκαλύψει επιπλέον δεδομένα, όπως σφάλματα κινητικότητας και κριτικές απόδοσης που μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αξιολόγηση μετά την κυκλοφορία.

4. Λανθασμένη επιλεγμένη εικόνα για κοινή χρήση κοινωνικών δικτύων

Τρόπος δημιουργίας κοινών εικόνων περιεχομένου για κοινωνικά μέσα

Η έναρξη ενός νέου ιστότοπου είναι μια καταπληκτική ευκαιρία μάρκετινγκ και, φυσικά, θα θέλατε να μοιραστείτε τον όμορφο νέο ιστότοπο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε διάφορα κανάλια μάρκετινγκ.

Πριν πατήσετε εσείς ή κάποιος το κουμπί κοινής χρήσης, ελέγξτε την επιλεγμένη εικόνα για την αρχική σελίδα. Δοκιμάστε να μοιραστείτε τη διεύθυνση URL του ιστότοπου σε μια πλατφόρμα κοινωνικών μέσων και δείτε ποια επιλεγμένη εικόνα και κείμενο εμφανίζεται για τη διεύθυνση URL.

Εάν δεν έχετε ελέγξει τις ρυθμίσεις κοινής χρήσης, είναι πολύ κοινό για μια πλατφόρμα όπως το Facebook να τραβήξει μια τυχαία εικόνα από την αρχική σελίδα, μετατρέποντας τη συναρπαστική σας ανάρτηση σε μια απογοητευτική προεπισκόπηση του νέου ιστότοπου.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι προσαρμογής αυτών των ρυθμίσεων. Το Facebook και πολλές πλατφόρμες χρησιμοποιούν πρωτόκολλο ανοιχτού γραφήματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Αποσφαλμάτωση ανοιχτού γραφήματος στο Facebook εργαλείο για να δείτε τις τρέχουσες πληροφορίες που χρησιμοποιεί η πλατφόρμα όταν γίνεται κοινή χρήση της διεύθυνσης URL της αρχικής σελίδας. Αφού προσαρμόσετε το πρωτόκολλο ανοιχτού γραφήματος στην αρχική σας σελίδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο εντοπισμού σφαλμάτων για να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη Facebook για τη διεύθυνση URL.

ο Yoast SEO είναι ένα άλλο χρήσιμο εργαλείο για τις ρυθμίσεις κοινής χρήσης. Η δωρεάν προσθήκη περιλαμβάνει μια ενότητα κοινωνικών μέσων για Facebook και Twitter. Δεδομένου ότι αυτές είναι 2 από τις κύριες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, ο καθορισμός των ρυθμίσεων για αυτές τις πλατφόρμες συχνά διασφαλίζει ότι ο ιστότοπος φαίνεται υπέροχος όταν κοινοποιείται σε άλλους. Ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις συμβουλές για να δημιουργήσετε κοινόχρηστες εικόνες για κοινωνικά μέσα (χειροκίνητα ή με τη βοήθεια ενός πρόσθετου).

5. Λείπουν ή εσφαλμένοι κωδικοί παρακολούθησης

Πώς να ρυθμίσετε τον Διαχειριστή ετικετών Google για WordPress

Οι περισσότερες πλατφόρμες ανάλυσης και διαφημιστικές καμπάνιες βασίζονται σε κώδικες παρακολούθησης για τη συλλογή δεδομένων στον ιστότοπό σας. Κατά τον επανασχεδιασμό ενός υπάρχοντος ιστότοπου, ενδέχεται να μην συνειδητοποιήσετε ή να θυμάστε ότι αυτοί οι κώδικες παρακολούθησης είχαν ρυθμιστεί στο παρελθόν και ίσως ξεχάσετε να τους μετακινήσετε στον νέο ιστότοπο.

Ενδέχεται να χρησιμοποιείτε πολλές καμπάνιες μάρκετινγκ για να συμπέσει με την έναρξη του νέου ιστότοπου. Εάν έχετε λανθασμένους κωδικούς παρακολούθησης ή ξεχάσετε να τους προσθέσετε, μπορεί να προκληθούν πολλά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης μιας σημαντικής καθυστέρησης στη συλλογή δεδομένων αμέσως όταν τη χρειάζεστε περισσότερο.

Εάν χρησιμοποιείτε τον Διαχειριστή ετικετών Google για να χειριστείτε όλη την παρακολούθηση σας, θα έχετε συχνά τον κώδικα ετικέτας Google στον ιστότοπο και όλους τους πρόσθετους κωδικούς παρακολούθησης στον διαχειριστή ετικετών. Ωστόσο, εάν λείπει ο κύριος κωδικός Διαχειριστή ετικετών Google στον νέο ιστότοπο, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια δεδομένων σε πολλές πλατφόρμες παρακολούθησης.

Ως στοιχείο λίστας ελέγχου μετά την κυκλοφορία, ρίξτε μια ματιά σε οποιοδήποτε λογισμικό ανάλυσης ή παρακολούθησης, όπως το Google Analytics, αμέσως μετά την κυκλοφορία και μετά 30 ημέρες αργότερα. Αναζητήστε παρατυπίες και πτώσεις στα δεδομένα. Οι περισσότεροι κώδικες παρακολούθησης προστίθενται στην κεφαλίδα του ιστότοπου, οπότε μπορείτε επίσης να ελέγξετε τους κωδικούς κεφαλίδας για τυχόν υπάρχοντες ή ελλείποντες κωδικούς.

Αποφύγετε τις παρενοχλήσεις μετά την κυκλοφορία

Και εκεί το έχετε: 5 εργασίες ελέγχου ποιότητας μετά την κυκλοφορία που σας βοηθούν να αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερη ταλαιπωρία μετά την κυκλοφορία.

Σε τελική ανάλυση, η εκκίνηση ενός ιστότοπου είναι ένα τεράστιο επίτευγμα και χωρίς αμφιβολία θα προτιμούσατε να απολαύσετε ομαλή ιστιοπλοΐα παρά να αναστατώσετε προβλήματα που αποφεύγονται.

Έχετε αντιμετωπίσει άλλα προβλήματα μετά την έναρξη του ιστότοπού σας; Ή έχετε επιπλέον συμβουλές μετά την κυκλοφορία που θέλετε να μοιραστείτε; Ενημερώστε μας στην ενότητα σχολίων.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me