5 βασικές συμβουλές λογιστικής WooCommerce

5 βασικές συμβουλές λογιστικής WooCommerce

Η λογιστική μπορεί να είναι επώδυνη, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι είναι αναγκαιότητα. Εάν θέλετε η επιχείρησή σας να αναπτυχθεί (ή ακόμη και να συνεχίσει να λειτουργεί) πρέπει να έχετε τους αριθμούς σας σε τάξη και να προετοιμαστείτε για κάθε φορολογική περίοδο.


Μήπως η σκέψη της φορολογικής περιόδου σας προκαλεί άγχος και άγχος; Σκοπεύετε να προετοιμάσετε αυτές τις φορολογικές φόρμες για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα WooCommerce; Αισθάνεστε ότι δεν βλέπετε τις πληροφορίες της επιχείρησής σας όπως θα έπρεπε, επειδή εκτελείτε τη λογιστική σας σε ένα υπολογιστικό φύλλο?

Εάν η απάντηση είναι ναι, τότε αυτές οι 5 βασικές συμβουλές λογιστικής WooCommerce μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε! Εφαρμόστε αυτές τις συμβουλές και θα είστε απόλυτα προετοιμασμένοι την επόμενη φορά που θα έρθει η φορολογική σεζόν!

Προτού νιώσετε συντριπτικά, ας το προθέσουμε λέγοντας ότι οι συμβουλές που σκιαγραφήσαμε παρακάτω δεν θα προσθέσουν επιπλέον δουλειά στο ήδη απασχολημένο πρόγραμμά σας. Στην πραγματικότητα, πιθανότατα θα μειώσουν τον φόρτο εργασίας σας! Εφαρμόστε τις προτάσεις μας παρακάτω και την επόμενη φορολογική σεζόν θα ξεκινήσετε με ένα ποτήρι βίνο στο χέρι.

Είστε έτοιμοι να βουτήξετε; Θα ξεκινήσουμε με τα βασικά!

1. Προσδιορίστε τους κανόνες φόρου πωλήσεων και το Nexus

Όταν δημιουργείτε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα και προετοιμάζεστε να πουλήσετε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε είναι οι φόροι. Αν και δεν είναι το πιο ελκυστικό θέμα, πρέπει να καλυφθεί. Μπορεί να φαίνεται σαν εμπόδιο στην αρχή, αλλά το WooCommerce σας παρέχει πολλούς πόρους για να υποστηρίξετε τη ρύθμιση του φόρου σας. Τα καλά νέα είναι ότι μόλις καταλάβετε τους κανόνες φόρου επί των πωλήσεων, θα μπορείτε να το κάνετε διαμορφώστε το WooCommerce για να χρεώσετε τον φόρο επί των πωλήσεων αυτομάτως!

Καθορίστε τους κανόνες φόρου πωλήσεων και το Nexus

Σημείωση – πρέπει να επιλέξετε το πλαίσιο για “ενεργοποίηση φορολογικών συντελεστών και υπολογισμών” στις Γενικές ρυθμίσεις πρώτα για να ενεργοποιήσετε την καρτέλα Ρυθμίσεις φόρου.

Σας συνιστούμε να συναντήσετε έναν λογιστή για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε πλήρως τις φορολογικές σας υποχρεώσεις. Η τοποθεσία της επιχείρησής σας, τα προϊόντα που πουλάτε και ο φορολογικός σύνδεσμος θα καθορίσουν τους φορολογικούς συντελεστές που πρέπει να χρεώσετε. Λάβετε υπόψη ότι ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με την επαρχία, την πολιτεία και τη χώρα.

Ίσως δεν χρειάζεται να εισπράξετε φόρο επί των πωλήσεων ή ίσως είστε ένας από τους τυχερούς που χρεώνει σε όλους τους πελάτες ένα καθορισμένο ποσοστό. Εάν δεν το κάνετε, ίσως χρειαστεί να υπολογίσετε και να εισπράξετε φόρο με βάση τη διεύθυνση αποστολής του πελάτη. Σε αυτήν την περίπτωση, προτείνουμε ανεπιφύλακτα να αφιερώσετε χρόνο για έλεγχο και ρύθμιση των φόρων σας.

… Και αυτό μας φέρνει στο επόμενο βήμα!

2. Ρυθμίστε τους φορολογικούς κανόνες στο WooCommerce ή χρησιμοποιήστε μια προσθήκη φορολογικής διαχείρισης

Αφού προσδιορίσετε τις φορολογικές υποχρεώσεις της επιχείρησής σας, ήρθε η ώρα να διαμορφώσετε τους φόρους σας στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Το ίδιο το WooCommerce προσφέρει τη δυνατότητα χρέωσης φόρου επί των πωλήσεων για κάθε παραγγελία αυτόματα. Μπορεί να υπολογίσει και να χρεώσει αυτόματα φόρους με βάση τα προϊόντα, τη διεύθυνση αποστολής ή / και τις φορολογικές ζώνες του πελάτη. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που πουλάτε κάτι, το WooCommerce μπορεί να χρεώνει αυτόματα τον κατάλληλο φόρο επί των πωλήσεων.

Εάν η επιχείρησή σας » φορολογική σχέση απαιτεί από εσάς να χρεώνετε το φόρο επί των πωλήσεων με βάση τη διεύθυνση αποστολής του πελάτη ή σε πολλές πολιτείες ή χώρες, ίσως χρειαστεί να ρυθμίσετε εκατοντάδες φορολογικούς κανόνες (καθώς και να βεβαιωθείτε ότι αυτοί είναι όλοι ενημερωμένοι ανά πάσα στιγμή). Σε αυτήν την περίπτωση, μια αυτόματη προσθήκη υπολογισμού φόρου μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμη.

Ρυθμίσεις προσθήκης TaxJar

Πρόσθετα όπως TaxJar και Avalara AvaTax θα διαχειρίζεται αυτόματα όλους τους φορολογικούς υπολογισμούς σας – και μάλιστα βοηθούν στην αναφορά και την κατάθεση αυτών των φόρων. Στη συνέχεια, θα μεταβιβάσουν αυτές τις πληροφορίες για να διασφαλίσουν ότι ο φόρος επί των πωλήσεων χρεώνεται σωστά στην παραγγελία σας στο WooCommerce.

Λοιπόν, ποιο πρόσθετο υπολογισμού φόρου πρέπει να επιλέξετε; Το TaxJar και το Avalara είναι οι πιο δημοφιλείς επιλογές. Σας προτείνουμε να αξιολογήσετε τα δύο όσον αφορά την τιμολόγηση και τις δυνατότητες για να βρείτε αυτό που λειτουργεί καλύτερα για την επιχείρησή σας. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι τιμές του TaxJar είναι χαμηλότερες, αλλά η Avalara προσφέρει περισσότερες δυνατότητες.

3. Συγχρονίστε τα δεδομένα WooCommerce σε μια λογιστική πλατφόρμα

Τώρα που είστε έτοιμοι να χρεώσετε τον φόρο επί των πωλήσεών σας, η επόμενη ερώτηση είναι: πώς θα το παρακολουθείτε; Θα πρέπει να είστε σε θέση να παρουσιάσετε και να παραδώσετε τον φόρο επί των πωλήσεων που χρεώνεστε και θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι οι αριθμοί που δίνονται είναι ακριβείς. Η κορυφαία συμβουλή μας για να παρακολουθείτε τον φόρο επί των πωλήσεών σας, μαζί με άλλα αξιοσημείωτα στοιχεία, όπως τα έσοδα από τις πωλήσεις σας, είναι να συγχρονίζετε τα δεδομένα σας σε μια λογιστική πλατφόρμα.

Συγχρονισμός δεδομένων WooCommerce σε λογιστική πλατφόρμα

Το WooCommerce είναι μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου και όχι μια λογιστική πλατφόρμα. Δεν παρέχει το επίπεδο συλλογής λογιστικών δεδομένων που πρέπει να προετοιμαστείτε για τη φορολογική περίοδο ή για να δείτε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την απόδοση της επιχείρησής σας. Ωστόσο, μπορείτε να εισαγάγετε όλα τα δεδομένα του WooCommerce σε μια λογιστική πλατφόρμα για να παρακολουθείτε στενά τα οικονομικά σας, καθώς και να έχετε όλα τα δεδομένα σας σε ένα μέρος.

Η πιο δημοφιλής λογιστική πλατφόρμα είναι Γρήγορα βιβλία. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές εκδόσεις των QuickBooks και η πιο δημοφιλής είναι η QuickBooks Online. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν την πλατφόρμα από οποιαδήποτε συσκευή, ανά πάσα στιγμή. Το QuickBooks προσφέρει εξαιρετικά χρήσιμες λειτουργίες, όπως εύκολη παρακολούθηση εξόδων (απλώς τραβήξτε μια φωτογραφία απόδειξης!), Καθώς και επιλογές τιμολόγησης.

Τα QuickBooks θα σας κοστίζουν μεταξύ 40-70 $ το μήνα και θα πληρώνουν γρήγορα για τον ίδιο χρόνο και εργασία που σας εξοικονομεί. Στην πραγματικότητα, μπορεί να καταλήξει στην αυτοματοποίηση πολλών εργασιών για τις οποίες θα πρέπει να πληρώσετε έναν λογιστή.

Η εγκατάσταση της εταιρείας QuickBooks θα διαρκέσει συνήθως περίπου 30 λεπτά και προτείνουμε να συναντηθείτε με έναν λογιστή για βέλτιστες πρακτικές κατά τη δημιουργία.

Μόλις ρυθμίσετε τα QuickBooks, μπορείτε να αρχίσετε να εισάγετε τα δεδομένα πωλήσεων WooCommerce στα QuickBooks. Παρόλο που τεχνικά θα μπορούσατε να εισαγάγετε τις πωλήσεις σας στο WooCommerce με μη αυτόματο τρόπο, θα χρειαζόταν αρκετός χρόνος αν έχετε περισσότερες από λίγες παραγγελίες. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι αυτοματοποίησης αυτής της διαδικασίας!

Συγχρονισμός QuickBooks για WooCommerce από το MyWorks

Το QuickBooks Sync for WooCommerce by MyWorks θα συγχρονίσει αυτόματα όλα τα δεδομένα WooCommerce με τη λογιστική πλατφόρμα QuickBooks.

Η κορυφαία μας πρόταση είναι ο συγχρονισμός των δεδομένων WooCommerce με τα QuickBooks χρησιμοποιώντας το QuickBooks Sync for WooCommerce από το λογισμικό MyWorks. Ο συγχρονισμός θα μεταφέρει όλες τις πωλήσεις, τον πελάτη, το προϊόν, το απόθεμά σας, τα δεδομένα πληρωμής και πολλά άλλα και θα το συγχρονίσει στα QuickBooks. Όλα θα συμβούν αυτόματα και σε πραγματικό χρόνο, χωρίς να απαιτείται επιπλέον χρόνος από την πλευρά σας.

Το αποτέλεσμα? Όλα τα δεδομένα πωλήσεών σας θα συγχρονίζονται αυτόματα με τα QuickBooks και θα κατηγοριοποιηθούν σωστά! Στη συνέχεια, μπορείτε να παρακολουθείτε τα έσοδα, τα έξοδα, το κόστος των αγαθών και πολλά άλλα! Τα επίπεδα αποθέματος θα παραμείνουν ενημερωμένα μεταξύ του WooCommerce και του QuickBooks!

4. Παρακολούθηση και αναφορά βασικών αριθμών

Παρακολούθηση και αναφορά βασικών αριθμών

Μόλις συγχρονίσετε το κατάστημα WooCommerce σε μια λογιστική πλατφόρμα όπως τα QuickBooks, θα μπορείτε να παρακολουθείτε στενότερα την υγεία της επιχείρησής σας παρακολουθώντας σημαντικά στοιχεία. Αυτά τα βασικά στοιχεία περιλαμβάνουν τα έσοδα, τα έξοδα, το κόστος των πωληθέντων αγαθών και τα κέρδη σας.

Οι λογιστικές πλατφόρμες καθιστούν απίστευτα εύκολη την εκτέλεση αυτών των αναφορών και τα QuickBooks δημιουργούν ακόμη και πίνακες ελέγχου επισκόπησης που σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε την υγεία της επιχείρησής σας με μια ματιά. Όπως είπαμε προηγουμένως, συγχρονίζοντας τα δεδομένα πωλήσεων WooCommerce στην λογιστική σας πλατφόρμα, θα έχετε ακριβείς αριθμούς ανά πάσα στιγμή και, κατά συνέπεια, θα μπορείτε να παρακολουθείτε την υγεία της επιχείρησής σας ανά πάσα στιγμή!

Συνιστούμε την εκτέλεση αναφορών και συμφιλίωση των λογαριασμών σας συχνά. Κάτι τέτοιο είναι σαν να πηγαίνετε στο γιατρό – είναι καλύτερο να ελέγχετε τακτικά και να αντιμετωπίζετε τυχόν προβλήματα πριν αναπτυχθούν!

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία για παρακολούθηση είναι η ταμειακή σας ροή. Εάν δεν έχετε ήδη ξεχωριστό επιχειρηματικό λογαριασμό, προτείνουμε να δημιουργήσετε έναν. Το να διατηρείτε τα οικονομικά της επιχείρησής σας ξεχωριστά από τα προσωπικά σας οικονομικά θα κάνει τα πάντα πολύ πιο εύκολα. Ο ευκολότερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι η επιχείρησή σας κερδίζει χρήματα είναι να παρακολουθείτε τις ταμειακές σας ροές. Παρακολουθήστε ό, τι έρχεται και παρακολουθήστε τι βγαίνει για να είστε βέβαιοι ότι μπορείτε να εκπληρώσετε όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις εγκαίρως.

Στη συνέχεια, προτείνουμε επίσης την παρακολούθηση του απογραφή και κόστος πωληθέντων αγαθών. Αυτό είναι ένα βασικό στοιχείο για να κατανοήσετε τι πραγματικά κάνετε από κάθε προϊόν που πωλείται. Ίσως διαπιστώσετε ότι χάνετε χρήματα με κάποιες πωλήσεις προϊόντων! Τα QuickBooks μπορούν εύκολα να το υπολογίσουν για εσάς, οπότε θα πρέπει απλώς να παρακολουθείτε τις εικόνες.

Ένα άλλο σημαντικό είναι έξοδα! Η λογιστική σας πλατφόρμα θα μπορεί επίσης να κατηγοριοποιεί τα έξοδά σας – γι ‘αυτό δώστε προσοχή στους συνολικούς αριθμούς, καθώς και στους μεμονωμένους αριθμούς. Προτείνουμε επίσης να κατηγοριοποιήσετε τα έξοδά σας ως σταθερά ή ως μεταβλητά.

Στη συνέχεια, φροντίστε να παρακολουθείτε το σύνολο σας πωλήσεις και κέρδη, ακόμη και πριν από τη φορολογική περίοδο. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι τα φορολογικά σας έξοδα θα έρθουν στη φορολογική περίοδο και θα αφιερώσετε χρήματα για να τα καλύψετε.

5. Μάθετε τις προθεσμίες σας

Πώς να προγραμματίσετε μαζικά δημοσιεύσεις WordPress

Λείπει μια προθεσμία είναι σαν να λείπεις γενέθλια – εκτός από τις φορολογικές υπηρεσίες δεν θα ξεχάσουν ποτέ το λάθος που κάνατε! Αναζητήστε τις προθεσμίες σας, προσθέστε τις στο ημερολόγιό σας, ρυθμίστε ξυπνητήρια, κάντε οτιδήποτε πρέπει να θυμάστε. Υπάρχουν ακόμη και υπηρεσίες premium, όπως το Ημερολόγιο συμμόρφωσης LegalZoom που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να παρακολουθείτε το πρόγραμμα αναφορών σας. Απλά μην ξεχάσετε να υποβάλετε την ώρα σας!

Λάβετε υπόψη ότι ίσως χρειαστεί να υποβάλετε τριμηνιαίους φόρους. Εάν δεν είστε σίγουροι, επικοινωνήστε με τον λογιστή σας. Είναι ο καλύτερος φίλος σας όσον αφορά τους αριθμούς!

Ενώ μπορείτε να αναθέσετε τη λογιστική σας σε εξωτερικούς συνεργάτες, εάν προετοιμαστείτε εκ των προτέρων και εφαρμόσετε αυτοματοποιημένα συστήματα, δεν θα ανησυχείτε για την επόμενη φορά που θα έρθει η φορολογική περίοδος! Τώρα μπορείτε να πείτε αντίο σε αυτούς τους λογιστικούς πονοκέφαλους και τα κουτιά από χαρτόνι γεμάτα αποδείξεις, και να πείτε γεια σε απρόσκοπτη και χωρίς ανησυχία λογιστική.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map