5 Γρήγορα Tweaks για την ενίσχυση των μετατροπών ιστολογίου

5 Γρήγορα Tweaks για την ενίσχυση των μετατροπών ιστολογίου

Υπάρχουν πολλά σπουδαία πράγματα για τη δημιουργία χρημάτων στο διαδίκτυο, αλλά ένα από αυτά είναι το γεγονός ότι μπορείτε να ορίσετε μετρήσιμους στόχους και να τους μετρήσετε σε μεγάλο βαθμό ακρίβειας. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να μειώσετε το ποσοστό εγκατάλειψης κατά 5%, απλώς εφαρμόστε μέτρα που πιστεύετε ότι θα σας βοηθήσουν. Χρησιμοποιήστε μια υπηρεσία όπως το Google Analytics για να παρακολουθήσετε το εφέ, στη συνέχεια ξεπλύνετε και επαναλάβετε.


Μόλις αποκτήσετε ένα κοινό ή πελατειακή βάση (ακόμη και σχετικά μικρό), οι ευκαιρίες για τροποποίηση του ιστολογίου σας για αύξηση των μετατροπών και των εσόδων είναι σχεδόν απεριόριστες. Συχνά μπορείτε να πετύχετε περισσότερα με την ίδια προσπάθεια τροποποιώντας αυτό που έχετε ήδη σε αντίθεση με την αναζήτηση νέων επισκεπτών.

Αυτό είναι κάτι που άρχισα να παίρνω στα σοβαρά τους τελευταίους μήνες καθώς έχω τροποποιήσει το δικό μου blog για να αυξήσω τις μετατροπές και, τελικά, την κατώτατη γραμμή μου. Σε αυτήν την ανάρτηση θέλω να μοιραστώ μαζί σας μερικά εξαιρετικά γρήγορα και εύκολα τσιμπήματα που μπορείτε να κάνετε για να ενισχύσετε την επιτυχία σας στο blogging.

Η σημασία της παρακολούθησης

Πριν ξεκινήσουμε, πρέπει να δηλώσω πόσο σημαντικό είναι να έχετε ένα ακριβές μέσο παρακολούθησης όλων των μετρήσεων που σχετίζονται με τις τροποποιήσεις που κάνετε.

Για παράδειγμα, εάν πρόκειται να εφαρμόσετε μια τροποποίηση που ελπίζετε ότι θα αυξήσει το ποσοστό εγγραφής στο ενημερωτικό δελτίο, θα θελήσετε να γνωρίζετε τον αριθμό των νέων συνδρομητών που προσελκύετε περιοδικά. Ωστόσο, είσαι επίσης θα θέλατε να μάθετε τον αριθμό των επισκεπτών στο ιστολόγιό σας την ίδια περίοδο, ώστε να μπορείτε να παράγετε το ποσοστό μετατροπών ως ποσοστό αυτών των επισκεπτών. Η αύξηση των συνδρομητών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το τσίμπημά σας έχει λειτουργήσει – θα μπορούσε απλώς να προσελκύσετε περισσότερους επισκέπτες.

Για να σας βοηθήσω σε αυτό το μέτωπο, θα ολοκληρώσω κάθε τροποποίηση με προτάσεις για τις μετρήσεις που πρέπει να παρακολουθείτε.

Πάρτε το ένα βήμα κάθε φορά

Και ένα ακόμη πράγμα προτού φτάσουμε στα καλά πράγματα – βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζετε και παρακολουθείτε μόνο ένα τσίμπημα τη φορά. Εάν εφαρμόσετε πολλαπλά τσιμπήματα ταυτόχρονα, τα θετικά (ή αρνητικά) εφέ μπορεί να «διασταυρωθούν μολύνουν» και δεν θα έχετε ιδέα ποια τροποποίηση επιτυγχάνει ποιο αποτέλεσμα.

Η ταχύτητα με την οποία μπορείτε να λάβετε αποφασιστικά αποτελέσματα εξαρτάται πραγματικά από την επισκεψιμότητα που λαμβάνετε στο ιστολόγιό σας. Μπορείτε να επιλέξετε να εκτελέσετε ένα πείραμα την εβδομάδα ή ίσως ένα μήνα αν δεν έχετε πολλή κίνηση. Παίξτε από το αυτί και δείτε πώς πηγαίνει το πρώτο σας τσίμπημα.

Εντάξει, αυτό είναι αρκετό από τα προκαταρκτικά – ας δούμε αυτές τις τροποποιήσεις!

1. Αυξήστε τον αριθμό των αναρτήσεων ιστολογίου στην πρώτη σας σελίδα

Ακούγεται αρκετά βαρετό, έτσι; Τι πιθανή διαφορά θα κάνει στις μετατροπές ή στο εισόδημα; Λοιπόν, όσον αφορά την προσπάθεια εφαρμογής αυτού του τσίμπημα έναντι του δυνητικού οφέλους, στην πραγματικότητα είναι μια μεγάλη διαφορά.

Πρώτα απ ‘όλα, ας μην ξεχνάμε ότι η αύξηση ή η μείωση του αριθμού των αναρτήσεων ιστολογίου στην αρχική σελίδα είναι απλή αν το ιστολόγιό σας είναι η πρώτη σελίδα σας. Αυτό μπορεί να γίνει σε περίπου 5 δευτερόλεπτα μεταβαίνοντας στο Ρυθμίσεις> Γενικά στον πίνακα ελέγχου του WordPress:

Αυξήστε τον αριθμό των αναρτήσεων ιστολογίου στην αρχική σας σελίδα

Εάν χρησιμοποιείτε ένα εργαλείο δημιουργίας σελίδων για την αρχική σας σελίδα, τότε η αλλαγή του αριθμού ιστολογίων θα εξαρτηθεί από το εργαλείο δημιουργίας που χρησιμοποιείτε. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε το Σύνολο θέματος (το οποίο περιλαμβάνει το πρόγραμμα δημιουργίας οπτικών σελίδων WPBakery), θα θέλατε να επεξεργαστείτε τον αριθμό των αναρτήσεων στην καρτέλα “Ερώτημα” για το πλέγμα σας:

Αυξήστε τον αριθμό των αναρτήσεων ιστολογίου στην πρώτη σας σελίδα με το Builder σας

Είναι ίσως το πιο γρήγορο τσίμπημα που θα κάνετε ποτέ. Ας μιλήσουμε τώρα για τα πιθανά οφέλη.

Υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με τον αριθμό των αναρτήσεων ιστολογίου που πρέπει να έχετε στην πρώτη σας σελίδα. Μερικοί άνθρωποι θα έλεγαν ότι θα πρέπει να έχετε μεγαλύτερο αριθμό (ας πούμε 10) γιατί αυτό δίνει στους αναγνώστες την ευκαιρία να περιηγηθούν σε περισσότερες από τις αναρτήσεις σας χωρίς να χρειάζεται να κάνουν κλικ σε άλλη σελίδα. Άλλοι υποστηρίζουν ότι λιγότερες αναρτήσεις ιστολογίου σημαίνει λιγότερο χρόνο φόρτωσης (και όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να επιταχύνει το WordPress), πράγμα που σημαίνει πιο ευτυχισμένους επισκέπτες. Υπάρχει ένα τεράστιο ποσό συναρπαστικών δεδομένων για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αυτού του δεύτερου επιχειρήματος.

Όπως με τα περισσότερα θέματα αυτού του είδους, το κλειδί είναι να αναγνωρίσουμε και τις δύο πλευρές του επιχειρήματος και μετά να δοκιμάσουμε. Εάν έχετε μόνο 5 αναρτήσεις ιστολογίου στην αρχική σας σελίδα, δοκιμάστε 10 και το αντίστροφο. Ίσως δοκιμάστε ακόμη περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με το πόσο τολμηροί αισθάνεστε.

Μετρήσεις (μόνο στην πρώτη σελίδα): ποσοστό εγκατάλειψης, χρόνος στον ιστότοπο, σελίδες ανά επίσκεψη και μέση διάρκεια επίσκεψης

2. Χρησιμοποιήστε χειροκίνητα αποσπάσματα

Αυτή η πρόταση ακολουθεί απευθείας από την προηγούμενη και μπορεί ίσως να ανακουφίσει τους φόβους των μαμούθ χρόνων φόρτωσης. Ειδικά αν πρόκειται να συμπεριλάβετε πολλές αναρτήσεις ιστολογίου στην αρχική σας σελίδα.

Όσον αφορά την εμφάνιση αναρτήσεων σε μορφή αρχείου (π.χ. στην αρχική σελίδα σας ή σε μια σελίδα κατηγορίας), υπάρχουν γενικά τρεις τρόποι για να το κάνετε:

  1. Εμφάνιση ολόκληρης της ανάρτησης
  2. Εμφάνιση ενός αποσπάσματος που προσδιορίζεται αυτόματα (π.χ. 100 χαρακτήρες)
  3. Εμφάνιση ενός αποσπάσματος που δημιουργήθηκε με μη αυτόματο τρόπο

Προσωπικά είμαι οπαδός της επιλογής τρία. Αυτό επιτρέπει στον επισκέπτη να διαβάσει μια γρήγορη επισκόπηση κάθε μιας από τις αναρτήσεις στην αρχική σας σελίδα χωρίς να χρειάζεται να ερευνήσει το πλήρες περιεχόμενο εκτός εάν το θέλει. Νομίζω ότι είναι ο τέλειος συμβιβασμός.

Τα περισσότερα καλά θέματα σάς επιτρέπουν να προσθέσετε χειροκίνητα αποσπάσματα με έναν από τους δύο τρόπους.

WordPress Διαβάστε περισσότερα Ετικέτα

Αρχικά, μπορείτε να προσθέσετε την ετικέτα “Διαβάστε περισσότερα” (Alt + Shift + T) στο σημείο της ανάρτησής σας που θέλετε να τερματιστεί το απόσπασμα.

Μεταφραστικό απόσπασμα WordPress

Εναλλακτικά, επικολλήστε το προσαρμοσμένο απόσπασμα στο μετα-πλαίσιο “Απόσπασμα” στην οθόνη Επεξεργασία ανάρτησης.

Μετρήσεις (μόνο σελίδες αρχικής σελίδας / αρχειοθέτησης): ποσοστό εγκατάλειψης, χρόνος στον ιστότοπο, σελίδες ανά επίσκεψη και μέση διάρκεια επίσκεψης

3. Κάντε το Πρωταρχικό CTA σας πιο σημαντικό

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, ένα CTA σημαίνει “Call To Action” – ένα στοιχείο που ενθαρρύνει τους επισκέπτες να πραγματοποιήσουν την επιθυμητή ενέργεια. Αυτό θα μπορούσε να είναι να εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο σας, να αγοράσετε το προϊόν πληροφοριών σας ή κάτι άλλο εντελώς.

Παρόλο που μπορεί να έχετε πολλά CTA στο ιστολόγιό σας (αν και ελπίζουμε ότι δεν είναι τόσα πολλά), θα πρέπει να έχετε ένα που είναι πιο σημαντικό από τα υπόλοιπα. Για πολλούς αυτή είναι η φόρμα εγγραφής μέσω email. Αυτό το «πρωτογενές» CTA πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο εμφανές. Εάν δεν είναι, τροποποιήστε το έτσι ώστε να είναι. Οι προτάσεις περιλαμβάνουν:

  • Καθιστώντας το το πιο πολύχρωμο στοιχείο της σελίδας
  • Μετακίνηση στο πάνω μέρος (που μπορεί να οδηγήσει σε τεράστια αυξήσεις κλικ-εμφανίσεων)
  • Τοποθετήστε το στην κορυφή της πλευρικής γραμμής σας
  • Τοποθετώντας το πάνω από το κύριο περιεχόμενό σας
  • Μετακίνηση σε αναδυόμενο παράθυρο

Επιλέξτε λοιπόν ένα από τα παραπάνω (θυμηθείτε – όχι περισσότερα από ένα!) Και δοκιμάστε τα αποτελέσματα. Μπορεί να έχετε μια ευχάριστη έκπληξη.

Μετρήσεις (σε όλες τις σελίδες όπου εμφανίζεται το CTA): το επιθυμητό αποτέλεσμα CTA (π.χ. ένας νέος συνδρομητής), οι συνολικοί επισκέπτες στο ιστολόγιό σας και ο πρώτος διαιρεμένος με τον δεύτερο (για να σας δώσει το ποσοστό ποσοστού μετατροπής)

4. Προσθέστε έναν σημαντικό σύνδεσμο στην κύρια «σελίδα χρημάτων»

Υπάρχει πιθανώς μια συγκεκριμένη σελίδα στο ιστολόγιό σας που αποφέρει περισσότερα έσοδα (άμεσα ή έμμεσα) από οποιαδήποτε άλλη. Μπορεί να είναι κάτι σαν τη σελίδα “Πόροι”. Ή ίσως ένα προϊόν. Ό, τι κι αν είναι, πρέπει να το κάνετε εύκολα προσβάσιμο στους επισκέπτες σας. Επειδή μπορεί να μην έχει νόημα να προσθέσετε στο κύριο μενού σας, μπορείτε να προσθέσετε έναν εμφανή σύνδεσμο στην πλευρική γραμμή, το υποσέλιδο ή πιθανώς την κεφαλίδα (ανάλογα με την εμφάνιση του ιστότοπού σας). Με αυτόν τον τρόπο ο σύνδεσμός σας θα εμφανιστεί στις πιο πιθανές σελίδες.

Με εξέχον εννοώ πραγματικά γραφικά. Δεν πρέπει να είναι απλώς ένας άλλος σύνδεσμος κειμένου – θα πρέπει να ξεχωρίζει με τον ίδιο τρόπο που κάνουν οι CTA σας (επειδή είναι ουσιαστικά ένα CTA όπως οποιοδήποτε άλλο).

Ένα καλό παράδειγμα αυτού είναι η γραμμή επεξήγησης που χρησιμοποιεί το WPExplorer στην κορυφή της σελίδας:

Κύρια γραμμή προώθησης WPExplorer

Ξεχωρίζει σαφώς σε σύγκριση με άλλους συνδέσμους στη σελίδα ή στο μενού.

Μετρήσεις: επισκέψεις στη σελίδα χρημάτων, συνολικοί επισκέπτες στο ιστολόγιό σας και η πρώτη διαιρεμένη με τη δεύτερη (για να σας δώσει το ποσοστό αναλογίας κλικ προς αριθμό εμφανίσεων)

5. Αύξηση της υπεροχής της κοινωνικής κοινής χρήσης

Ελπίζω ότι στο ελάχιστο θα έχετε ένα πρόσθετο κοινωνικής κοινοποίησης στο ιστολόγιό σας. Αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορείτε να κάνετε για να προωθήσετε κοινωνικές παραπομπές στο ιστολόγιό σας.

Το απλό γεγονός είναι ότι πολλοί άνθρωποι δεν θα ανησυχούν για την κοινή χρήση του περιεχομένου σας, εκτός εάν το κάνετε πραγματικά απλό (και δελεαστικό) για αυτούς. Πρέπει να το αξίζει τον κόπο τους.

Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το κάνετε αυτό, αλλά εδώ είναι δύο εύκολοι.

Προσθήκη Προσθήκη αυτής της προσθήκης κοινωνικής κοινοποίησης

Δοκιμάστε τα αιωρούμενα κουμπιά κοινής χρήσης. Ένα καλό πρόσθετο είναι τα κουμπιά κοινής χρήσης του WordPress από το AddThis. Είναι εύκολο να εγκαταστήσετε και να υποστηρίξετε περισσότερα από 200 κανάλια κοινωνικών μέσων. Οι επισκέπτες στον ιστότοπό σας θα έχουν πολλές επιλογές κοινής χρήσης με το AddThis.

Δημοσίευση ιστολογίου Κοινωνική κοινοποίηση

Ή συμπεριλάβετε κουμπιά κοινής χρήσης στην κορυφή ή / και στο κάτω μέρος κάθε ανάρτησης. Ανάλογα με το θέμα του WordPress, αυτή η επιλογή ενδέχεται να είναι ενσωματωμένη. Για παράδειγμα, με το θέμα Συνολικό WordPress στο οποίο θα μεταβείτε Εμφάνιση> Προσαρμογή> Ιστολόγιο> Μία ανάρτηση και χρησιμοποιήστε τα “Στοιχεία μίας διάταξης” για να ενεργοποιήσετε την ενότητα Κοινωνική κοινή χρήση. Στη συνέχεια, απλώς σύρετε και αποθέστε το όπου θέλετε. Είτε πρόκειται πριν από την επιλεγμένη εικόνα είτε μετά από το κύριο περιεχόμενό σας. Εναλλακτικά, αυτή η δυνατότητα περιλαμβάνεται επίσης στο Πρόσθετο JetPack – απλά πρέπει να το ενεργοποιήσετε από Jetpack> Ρυθμίσεις> Κοινή χρήση.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτές τις τακτικές σε μια πρόσφατη ανάρτηση που έκανα για την αύξηση της κυκλοφορίας στο ιστολόγιό σας από το Twitter. Αρχίστε να εφαρμόζετε αυτά τα τσιμπήματα (και οτιδήποτε άλλο μπορεί να δημιουργήσει η φαντασία σας) και αναλύστε τα αποτελέσματα.

Μετρήσεις: ο αριθμός των παραπομπών κοινωνικών μέσων στο ιστολόγιό σας, οι συνολικοί επισκέπτες στο ιστολόγιό σας και ο πρώτος διαιρούμενος με το δεύτερο (δηλ. αυξάνεται το ποσοστό των επισκεπτών κοινωνικής δικτύωσης στο ιστολόγιό σας ως αποτέλεσμα της τροποποίησης;)

Ξύσιμο της επιφάνειας

Σε αυτήν την ανάρτηση έχω εμφανίσει μια χούφτα απλών τροποποιήσεων που μπορείτε να κάνετε για να ενισχύσετε τις μετατροπές ιστολογίου. Αλλά το γεγονός είναι ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα εκεί έξω. Για παράδειγμα, δεν έχω καν που αναφέρθηκαν split εργαλεία δοκιμών, που είναι αναμφισβήτητα η πιο αποτελεσματική μορφή τροποποίησης που μπορείτε να κάνετε. Η βελτιστοποίηση του ιστολογίου σας πρέπει να είναι μια διαρκής διαδικασία και οι παραπάνω τροποποιήσεις θα πρέπει να είναι μόνο η αρχή.

Έχοντας αυτό κατά νου, θα ήθελα να μάθω αν έχετε κάποιες από τις δικές σας προτάσεις για την εφαρμογή τροποποιήσεων στον ιστότοπό σας που μπορούν να αυξήσουν τις μετατροπές και το εισόδημα. Εάν ναι, μοιραστείτε μαζί μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me