5+ λόγοι για τους οποίους πρέπει να δοκιμάσετε το Jetpack (ξανά)

Εάν είστε χρήστης του WordPress που πιθανότατα έχετε ακούσει Jetpack – όταν κυκλοφόρησε στους χρήστες του WordPress.org μόλις πριν από δύο χρόνια, καλωσορίστηκε με ένα μείγμα απόλαυσης και υποψίας.


Για όσους από εσάς δεν είναι εξοικειωμένο με το μωρό της Automattic, το Jetpack ενσωματώνει μια σειρά από διαφορετικά δημοφιλή χαρακτηριστικά (και μερικά όχι τόσο δημοφιλή) σε ένα τακτοποιημένο πακέτο. Μερικοί άνθρωποι το αγαπούν για αυτόν τον λόγο, άλλοι το μισούν.

Αλλά δεν είμαι εδώ για να μισώ στο Jetpack – τελικά, το χρησιμοποιώ μόνος μου. Εγώ όχι για πολύ καιρό κάτω από την εσφαλμένη εντύπωση ότι δεν πρόσφερε πολλά, αλλά το αγόρι έκανα λάθος. Ενώ έχει τα μειονεκτήματά του, υπάρχουν πολλά που αγαπούν για το Jetpack και πολλές λειτουργίες για να το αποσπάσουν.

Σε αυτήν την ανάρτηση θα καλύψω λεπτομερώς μόνο μερικές από τις δυνατότητες του Jetpack, αλλά είναι τα αγαπημένα μου και μόνοι μου πρέπει να σας πείσουν ότι είναι μια εξαιρετική επιλογή για τον ιστότοπό σας στο WordPress. Εάν γνωρίζετε πολύ λίγα (ή τίποτα) για το Jetpack, ή ακόμα και αν το έχετε χρησιμοποιήσει και νομίζω που δεν σας αρέσει, διαβάστε. Έχει πολλά να προσφέρει.

Πριν ξεκινήσουμε…

Έχω ήδη αναφέρει ότι υπάρχουν λόγοι για τους οποίους δεν τους αρέσει το Jetpack. Για να είμαι ειλικρινής, καταλαβαίνω τη συλλογιστική τους. Σχεδόν σίγουρα είναι προορίζεται ως όχημα για την παροχή premium υπηρεσιών και μπορεί να είναι λίγο υπερβολική κατά την εφαρμογή του, αλλά έχετε πάντα την επιλογή να αγνοήσετε τις προσφορές premium. Κατά τη γνώμη μου, το ανάποδο (δηλαδή όλες οι δωρεάν δυνατότητες) αξίζει τον κόπο.

Εκεί είναι Ωστόσο, μόνο ένα πράγμα που δεν μου αρέσει, και αυτό είναι το χαρακτηριστικό αυτόματης ενεργοποίησης. Βασικά, εάν προστεθεί μια νέα λειτουργική μονάδα στο πρόσθετο Jetpack, θα ενεργοποιηθεί από προεπιλογή στον ιστότοπό σας. Ευτυχώς, υπάρχει μια εύκολη επιδιόρθωση για αυτό: απλώς εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε το πρόσθετο Manual Control for Jetpack. Αυτό αποτρέπει την αυτόματη ενεργοποίηση νέων δυνατοτήτων και σας παρέχει πλήρη έλεγχο της λειτουργικότητας του ιστότοπού σας.

Με αυτόν τον τρόπο, ας ρίξουμε μια βουτιά στα διασκεδαστικά πράγματα!

1. Δημοσιεύστε

Εάν είστε blogger, έχετε σχεδόν σίγουρα λογαριασμούς κοινωνικών μέσων στο Facebook και το Twitter τουλάχιστον (αν δεν το κάνετε, δεν έχετε σωστό ιστολόγιο ;-)). Μία από τις δουλειές που με ενοχλούσε πάντα είναι η προώθηση νέων δημοσιεύσεων μέσω αυτών των λογαριασμών κοινωνικών μέσων. Ευτυχώς, η ενότητα δημοσίευσης του Jetpack καταργεί όλη την ταλαιπωρία από την προώθηση μετά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Απλώς συνδέστε τους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέχρι το Jetpack…

Ρυθμίσεις κοινής χρήσης κοινωνικών μέσων

… Και κάθε νέα ανάρτηση θα δημοσιευτεί σε αυτούς τους λογαριασμούς:

Δημοσίευση Meta Box Δημοσίευση

Όπως μπορείτε να δείτε, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε προσαρμοσμένα μηνύματα για κοινή χρήση με το συγκεκριμένο κοινό σας. Είναι πολύ λεπτό, πολύ εύκολο στη χρήση και καθιστά την κοινή χρήση των αναρτήσεών σας απόλυτη.

2. Σχόλια

Στο παρελθόν έχω περάσει πολύ χρόνο για να συζητήσω ποιο σύστημα σχολίων θα χρησιμοποιήσω. Ξεκίνησα με την προεπιλογή (όπως όλοι), δοκίμασα το Livefyre και μετά επέστρεψα. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν μπορείτε να το νικήσετε.

Στην πραγματικότητα, αποδεικνύεται ότι μπορείτε (κάπως). Το Jetpack Comments παίρνει το προεπιλεγμένο σύστημα σχολίων και το φορτίζει με υπέροχη σάλτσα. Οι επισκέπτες μπορούν τώρα να συνδεθούν για να αφήσουν ένα σχόλιο μέσω Facebook, Twitter ή WordPress.com.

Επιπλέον, η φόρμα φαίνεται κομψή και σέξι και τείνει να συνδυάζεται τέλεια με το θέμα σας:

Σχόλια Jetpack

Όπως μπορείτε να δείτε, το αναβαθμισμένο σύστημα σχολίων περιλαμβάνει επίσης επιλογές για τους επισκέπτες να εγγραφούν σε σχόλια και νέες δημοσιεύσεις (αυτή η προαιρετική δυνατότητα ελέγχεται από την ξεχωριστή ενότητα Συνδρομών). Βασικά, ο σχολιασμός και η εγγραφή γίνεται εξαιρετικά απλό για αφοσιωμένους αναγνώστες, κάτι που ακριβώς θέλετε.

3. Κοινή χρήση

Η κοινή χρήση κοινωνικών δικτύων είναι κάτι που οι περισσότεροι μπλόγκερ (συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου) έχουν εμμονή. Μας αρέσει να παίρνουμε αυτές τις κοινωνικές μετοχές. Προσωπικά, είμαι οπαδός του Digg Digg και θα συνεχίσει να το χρησιμοποιεί. Μα εγώ επίσης χρησιμοποιήστε την ενότητα κοινής χρήσης του Jetpack:

Κοινωνική κοινή χρήση

Όπως μπορείτε να δείτε, οι επιλογές κοινωνικής κοινοποίησης φαίνονται φανταστικές και ενσωματώνονται όμορφα χωρίς να απαιτείται καμία προσαρμογή. Η ρύθμιση της γραμμής Digg Digg προσφέρει μόνο την επιλογή για κοινή χρήση μέσω Facebook, Twitter και Google+, αλλά εκμεταλλεύομαι την ευκαιρία με τη μονάδα κοινής χρήσης Jetpack για να δώσω στους αναγνώστες ορισμένες επιλογές.

Επιπλέον, η τοποθέτηση αυτών των κουμπιών κοινής χρήσης λειτουργεί ως μια καλή υπενθύμιση της επιλογής τους για κοινή χρήση, σε περίπτωση που ο χρήστης είναι τυφλός στην πλωτή πλευρική γραμμή του Digg Digg.

4. Φόρμα επικοινωνίας

Όλοι οι μπλόγκερ χρειάζονται μια φόρμα επικοινωνίας και το Jetpack παραδίδει αυτό το μέτωπο. Απλώς ενεργοποιήστε τη λειτουργική μονάδα και θα δείτε ένα νέο κουμπί στις οθόνες Δημοσίευσης / Σελίδας:

Φόρμα Επικοινωνίας

Πατήστε αυτό το κουμπί και θα λάβετε μια απλή και διαισθητική οθόνη από την οποία μπορείτε να δημιουργήσετε τη φόρμα επικοινωνίας σας:

Φόρμα Επικοινωνίας

Μόλις τελειώσετε, απλώς κάντε κλικ στο κουμπί για να προσθέσετε τη φόρμα και αυτό είναι! Οι άνθρωποι μπορούν τώρα να επικοινωνήσουν γρήγορα και εύκολα. Όχι μόνο αυτό, αλλά αν έχετε Ακίσμετ εγκατεστημένο στο ιστολόγιό σας, οι υποβολές της φόρμας επικοινωνίας θα εκτελούνται μέσω του συστήματος anti-spam, ώστε να λαμβάνετε μόνο γνήσια μηνύματα.

5. Στατιστικά WordPress.com

Αυτό με έσωσε λίγο χρόνο από τότε που το εγκατέστησα. Αν και σχεδόν σίγουρα χρησιμοποιείτε Google Analytics ή άλλο πακέτο Analytics όπως Κλικ (Χρησιμοποιώ και τα δύο), η ενότητα Stats του WordPress.com (ουσιαστικά ένα άλλο πακέτο αναλυτικών στοιχείων) αξίζει να ενεργοποιηθεί.

Γιατί; Επειδή λαμβάνετε δεδομένα αναλυτικών στοιχείων απευθείας στον Πίνακα ελέγχου WordPress:

Στατιστικά WordPress.com

Ο Πίνακας εργαλείων του WordPress έχει τόσες πολλές δυνατότητες όσον αφορά να γίνει μια κεντρική τοποθεσία για όλα τα δεδομένα που θέλετε να βλέπετε σε καθημερινή βάση και η προσθήκη στατιστικών του WordPress.com στο μείγμα το καθιστά πολύ πιο λειτουργικό.

Εφόσον συνδέομαι ήδη στον Πίνακα ελέγχου μου τουλάχιστον μία φορά την ημέρα για να ελέγξω σχόλια και λήψεις του προϊόντος πληροφοριών μου (μέσω του εκπληκτικού widget Easy Digital Downloads Dashboard), είναι απαραίτητο να συμπεριλάβω αναλυτικά εκεί, οπότε δεν χρειάζεται να πάρω το ώρα να συνδεθείτε σε ξεχωριστή υπηρεσία. Ακόμα καλύτερα, το WordPress.com Stats δεν προσθέτει επιπλέον φορτίο στον διακομιστή σας.

Και υπάρχουν τόσα περισσότερα….

Απλώς ξύγω την επιφάνεια εδώ. Το Jetpack αποτελείται επί του παρόντος από τουλάχιστον 25 διαφορετικές ενότητες, καθεμία από τις οποίες έχει σημαντικό ρόλο να παίξει αν θέλετε τη λειτουργικότητά του. Άλλες καλύτερες στιγμές περιλαμβάνουν:

 • Ειδοποιήσεις μέσω της γραμμής εργαλείων στη διεπαφή του ιστότοπου
 • Η δυνατότητα blog μέσω του πελάτη email σας
 • Επιπλέον widget πλαϊνής γραμμής
 • Έλεγχος ορθογραφίας, στυλ και γραμματικής βάσει τεχνητής νοημοσύνης
 • Γκαλερί πλήρους οθόνης με σχόλια και μετα-δεδομένα
 • Ένας αυτόνομος επεξεργαστής CSS
 • Ένα θέμα για κινητά
 • Συντομευτής διεύθυνσης URL WP.me

Επιπλέον, υπάρχουν ακόμη περισσότερα. Για τους περισσότερους bloggers θα υπάρχει μια σειρά από ενότητες που θα μπορούσαν ενδεχομένως να είναι πολύ χρήσιμες, γι ‘αυτό σας καλώ να ξεκινήσετε την εξερεύνηση!

Περίμενε…

Μπορεί να έχετε μερικές ερωτήσεις σχετικά με το Jetpack (και μη διστάσετε να τους ρωτήσετε στην παρακάτω ενότητα σχολίων), αλλά υπάρχει κάτι που μου επιμένει περισσότερο από τα περισσότερα: Δεν μπορείτε να κατεβάσετε μεμονωμένες προσθήκες από το WordPress.org που αναπαράγουν τα περισσότερα Ενότητες του Jetpack?

Η απάντησή μου σε αυτό θα ήταν και ναι και όχι. Ναι – ορισμένες από τις λειτουργίες στις λειτουργικές μονάδες του Jetpack αντιγράφονται από αυτόνομα πρόσθετα. Έχω ήδη αναφέρει το πρόσθετο Digg Digg – το αγαπημένο μου για κοινωνική κοινή χρήση – για παράδειγμα. Τότε υπάρχει Φόρμα επικοινωνίας 7; ένα εξαιρετικά δημοφιλές πρόσθετο φόρμας επικοινωνίας. Η λίστα συνεχίζεται.

Ωστόσο, το Jetpack προσφέρει κάτι που άλλα plugins ενδέχεται να μην είναι: Είστε σχεδόν εγγυημένοι για όμορφα λειτουργικές και αυστηρά κωδικοποιημένες λειτουργίες που θα ενημερώνονται συνεχώς για το άμεσο μέλλον. Είναι ένα τεράστιος όφελος και όχι ένα που πρέπει να αγνοηθεί.

Κάθε ενότητα Jetpack που έχω χρησιμοποιήσει έχει ενσωματωθεί στα θέματα των ιστολογίων μου χωρίς κανένα πρόβλημα. Η προστιθέμενη λειτουργικότητα φαίνεται πάντα φοβερή και συμπεριφέρεται ακριβώς όπως αναμενόταν. Τι λιγότερο θα περίμενε κανείς από την Automattic? Οτι για μένα είναι το σημαντικότερο σημείο πώλησης του Jetpack – η πρακτική εγγύηση ότι έχετε ένα ποιοτικό προϊόν.

Τώρα θα μου άρεσε πολύ τα δικα σου Γνώμη για το Jetpack, οπότε εκμεταλλευτείτε αυτήν την ευκαιρία για να ενημερώσετε τη γνώμη σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map