4 κορυφαίες συμβουλές εμπειρίας χρήστη για τη βελτίωση του ιστότοπού σας WordPress

Όταν πρόκειται για τη δημιουργία ενός δημοφιλούς (και κερδοφόρου) ιστότοπου, θα πρέπει να εστιάσετε στην κύρια εστίασή σας πάντα να είστε στην εμπειρία χρήστη.


Οτι πρέπει προφανώς, και όμως πολλοί webmaster φαίνεται να αγνοούν αυτό που θεωρώ ότι είναι ο χρυσός κανόνας της δημιουργίας ιστότοπων. Με το μεγαλύτερο σεβασμό, εάν δεν βάζετε τους χρήστες σας πρώτα, είστε τρελοί.

Και αυτό με οδηγεί στο θέμα αυτής της ανάρτησης: τους μυριάδες τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε την εμπειρία χρήστη στον ιστότοπό σας στο WordPress. Θα εξετάσω ορισμένα συγκεκριμένα κοινά λάθη που έγιναν από πολλούς webmaster (και συγκεκριμένα χρήστες WordPress) και θα σας δείξω τι εσείς πρέπει να κάνετε για να ενθαρρύνετε τους ανθρώπους να επιστρέψουν στον ιστότοπό σας ξανά και ξανά.

Τα βασικά

Πρώτα απ ‘όλα, ας μιλήσουμε για τα τρία πράγματα που πρέπει να λάβετε σωστά για να δημιουργήσετε μια όμορφη εμπειρία χρήστη:

 1. Σχέδιο
 2. Ευχρηστία
 3. Περιεχόμενο

Εάν έχετε έναν όμορφο ιστότοπο που είναι εύκολο να πλοηγηθείτε και διαθέτει εξαιρετικό περιεχόμενο, είστε χρυσοί. Το μόνο που πρέπει να κάνετε τότε εστιάζει σε μια αστρική καμπάνια μάρκετινγκ (αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα για άλλη μια φορά). Ενώ η απαρίθμηση των παραπάνω τριών απαιτήσεων είναι αρκετά απλή, η εκτέλεση τους στην πράξη είναι μια άλλη ιστορία συνολικά.

Οι ακόλουθες συμβουλές με δυνατότητα δράσης εστιάζουν στο σχεδιασμό, τη χρηστικότητα και το περιεχόμενο. Εάν δεν λάβετε τίποτα άλλο από αυτήν την ανάρτηση, αναγνωρίστε ότι πρέπει να εστιάσετε πάντα να είστε σε αυτά τα τρία πράγματα όσον αφορά το σχεδιασμό, τη συντήρηση, τη βελτιστοποίηση και την ενημέρωση του ιστότοπού σας WordPress.

Εντάξει – ας το καταλάβουμε!

1. Κάντε το σχέδιό σας καθαρό και απλό

Οι κακοί σχεδιαστές ιστοσελίδων συχνά ασχολούνται περισσότερο με τη δημιουργία κάτι που είναι μάλλον παρά λειτουργικό. Η πλάνη αυτής της προσέγγισης είναι βαθιά – ένας επισκέπτης προτιμά σχεδόν πάντα τη λειτουργία από τη φόρμα. Όταν σχεδιάζετε έναν ιστότοπο, το κύριο ερώτημα στο οποίο πρέπει πάντα να επιστρέφετε είναι, “Ο ιστότοπός μου θα προκαλέσει σύγχυση στους επισκέπτες;”

Μοναδικά και ενδιαφέροντα σχέδια μπορεί να κερδίσουν βραβεία, αλλά από τη φύση τους είναι συνήθως ένας εφιάλτης χρηστικότητας. Γιατί; Επειδή οι άνθρωποι σαν προβλεψιμότητα. Περιμένουν να δουν ορισμένα στοιχεία σε συγκεκριμένα μέρη και όταν δεν το κάνουν, μπερδεύονται και απογοητεύονται. Τότε φεύγουν.

Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα λάθος με μια τυπική διάταξη ιστολογίου (μια κεφαλίδα, ακολουθούμενη από το κύριο περιεχόμενο και μια πλευρική γραμμή, ακολουθούμενη από το υποσέλιδο). Και στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε με τις τυπικές διατάξεις για να τις κάνετε εντυπωσιακές. Το Think Traffic είναι ένα από τα αγαπημένα μου παραδείγματα:

Σκεφτείτε την κυκλοφορία

Σχεδίαση πλήρους πλάτους με έντονα χρώματα και όμορφη τυπογραφία. Καθαρό και απλό, αλλά εντυπωσιακό και όμορφο. Αντιπροσωπεύει μεγάλη ισορροπία μεταξύ μορφής και λειτουργίας. Είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να ψάχνετε.

2. Κάντε την πλοήγηση εύκολη και εμφανή

Η πλοήγηση στον ιστότοπό σας θα πρέπει να είναι απολύτως αβίαστη για τον τελικό χρήστη. Θα πρέπει να παρουσιάζονται με ένα ή περισσότερα στοιχεία πλοήγησης που διευκολύνουν την εύρεση αυτού που αναζητούν. Συνιστώ ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα:

 • Μια γραμμή πλοήγησης (πρακτικά απαραίτητη)
 • Μια λίστα κατηγοριών στην πλευρική γραμμή σας
 • Ένα πλαίσιο αναζήτησης στην πλευρική γραμμή
 • Μια σελίδα αρχείων
 • Τριμμένη φρυγανιά

Χρησιμοποιήστε την ισχυρή δυνατότητα προσαρμοσμένων μενού του WordPress (Εμφάνιση> Μενού στην πλαϊνή γραμμή σας) για να τακτοποιήσετε και να ονομάσετε βασικές σελίδες, όπως ακριβώς κάνει ο Pat Έξυπνο παθητικό εισόδημα:

Έξυπνο παθητικό εισόδημα

Προτείνω τη δωρεάν προσθήκη Relevanssi για αναζήτηση. Όσον αφορά τη σελίδα Αρχεία, προτείνω να ακολουθήσετε τη μορφή που έχω στο blog μου, αφήνοντας την εργασία πίσω:

Αφήνοντας την εργασία πίσω

Δίνω στον χρήστη την ευκαιρία να περιηγηθεί στον ιστότοπό μου μέσω ημερομηνίας, κατηγορίας και ετικέτας. Φυσικά, η παρουσίαση επιλογών όπως αυτή είναι χρήσιμη μόνο στον τελικό χρήστη εάν κατηγοριοποιήσετε και επισημάνετε αποτελεσματικά το περιεχόμενό σας.

Τέλος, οι φρυγανιές είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τους επισκέπτες να δουν πού βρίσκονται στον ιστότοπό σας και να βρουν αμέσως τα ρουλεμάν τους. Χρησιμοποιώ ψίχουλα ψωμιού στο ιστολόγιό μου P90X Journal:

Εφημερίδα P90X

Η ενσωμάτωση των ψωμιών στον ιστότοπό σας είναι εύκολη – απλώς χρησιμοποιήστε τη δυνατότητα εσωτερικών συνδέσμων που περιλαμβάνεται στο WordPress SEO από Yoast (το αγαπημένο μου plugin SEO από απόσταση).

Το κοινό θέμα που εκτελείται σε όλα τα παραπάνω παραδείγματα είναι η ευκολία πλοήγησης. Πολλοί άνθρωποι θα εγκαταλείψουν έναν ιστότοπο αφού βλέπουν μόνο μία σελίδα. Η δουλειά σας είναι να τους δώσετε μια εύκολη επιλογή για να συνεχίσετε την εξερεύνηση. Η αποτελεσματική πλοήγηση σάς βοηθά να το κάνετε αυτό.

3. Δώστε τους ένα μέρος για να ξεκινήσετε

Εκτός αν έχετε μια ανάρτηση που είναι εξαιρετικά ιογενής (και ακόμη και τότε), είναι πιθανό να διαπιστώσετε ότι η αρχική σας σελίδα είναι μακράν η πιο δημοφιλής σελίδα στον ιστότοπό σας. Ο λόγος για αυτό είναι διττός:

 • Είναι ένα προφανές σημείο εισόδου και θα συνδέεται με άλλους ιστότοπους πιο συχνά από οποιαδήποτε άλλη σελίδα.
 • Είναι το προφανές επόμενο βήμα για το οποίο κάνουν κλικ οι χρήστες όταν επισκέπτονται για πρώτη φορά τον ιστότοπό σας όποιος σελίδα.

Επομένως, μπορείτε να αυξήσετε δραστικά την εμπειρία χρήστη, δίνοντας στους νέους επισκέπτες ένα βοήθημα όσον αφορά την επίδειξη του τρόπου με τον οποίο ο ιστότοπός σας μπορεί να τους ωφελήσει. Σας προτείνω να το κάνετε με δύο τρόπους.

Το πρώτο είναι ένα κουτί χαρακτηριστικών. Αυτό θα πρέπει να εμφανίζεται εμφανώς στην κορυφή του ιστότοπού σας και να δίνει στον επισκέπτη μια άμεση ιδέα για το τι έχετε να προσφέρετε. Μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως φόρμα συμμετοχής υψηλής μετατροπής, όπως κάνει ο Derek Halpern’s Κοινωνικές ενεργοποιήσεις:

Κοινωνικές ενεργοποιήσεις

Με ένα καλά ενσωματωμένο κουτί χαρακτηριστικών στη θέση του, κανένας επισκέπτης δεν θα μείνει μπερδεμένος ως προς το τι έχει να προσφέρει ο ιστότοπός σας. Σε σύγκριση με μια γραμμική αρχική σελίδα που διαθέτει μόνο τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις ιστολογίου και παρόμοια στοιχεία, είναι μια τεράστια βελτίωση όσον αφορά την εμπειρία του χρήστη.

Το δεύτερο πράγμα που θα συνιστούσα είναι μια σελίδα Έναρξη εδώ. Ο σκοπός αυτής της σελίδας είναι απλός – για να περιγράψετε με σαφήνεια τα οφέλη του ιστότοπού σας και να δώσετε στα άτομα τα επόμενα βήματα για να προχωρήσουν. Χρησιμοποιώ μια σελίδα Έναρξη εδώ για να αφήσετε την εργασία πίσω:

Αφήνοντας την εργασία πίσω από τη σελίδα έναρξης εδώ

Όπως και το πλαίσιο δυνατοτήτων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σελίδα Έναρξη εδώ για να επιτύχετε ένα διπλό φαινόμενο whammy: να προσελκύσετε τους χρήστες περισσότερο με το ιστολόγιό σας και στείλτε τα στις σελίδες του ιστότοπού σας που είναι πιο πιθανό να οδηγήσουν σε μετατροπή ή / και πώληση.

4. Κάντε το περιεχόμενό σας να φαίνεται καλό

Το web folk μας είναι μια αρκετά αναστατωμένη δέσμη – θα εκτιμούμε συχνά το περιεχόμενο πιο πολύ όταν φτιάχτηκε για να φαίνεται καλύτερα. Προσωπικά συνειδητοποίησα τα αποτελέσματα αυτού μόλις πρόσφατα όταν ένα παλιό άρθρο μου κοινοποιήθηκε σε ένα περιοδικό iOS. Από το να μοιάζει έτσι:

Αφήνοντας την εργασία πίσω από την ανάρτηση

Σ ‘αυτό:

Αρθρο περιοδικού

Ένιωσα υποχρεωμένος να ξαναδιαβάσω το άρθρο που είχα γράψει καθαρά με βάση το ότι κοίταξε πιο ενδιαφέρουσα.

Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να κάνετε το περιεχόμενό σας πιο ελκυστικό για τον χρήστη (πέρα από το να γράφετε καλύτερα περιεχόμενο):

 1. Σχεδιασμός, τυπογραφία κ.λπ..
 2. Μορφοποίηση

Το WPExplorer είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τυπογραφία για να παρέχει ποικιλία και ενδιαφέρον για απλό κείμενο, με τις πορτοκαλί κεφαλίδες και την ευανάγνωστη γραμματοσειρά sans serif. Όσον αφορά τη μορφοποίηση, εξαρτάται από κάθε ταχυδρομική βάση. Σκέψου τα ακόλουθα:

 • Σύντομες λέξεις, σύντομες προτάσεις και σύντομες παράγραφοι: διευκολύνετε τον αναγνώστη.
 • Sub Headers: χρησιμοποιήστε ελεύθερα και κάντε τις περιγραφικές.
 • Έντονη: επισημάνετε τα βασικά χωρία.
 • Πλάγια γραφή: τονίστε συγκεκριμένες λέξεις.
 • Εικόνες: χρησιμοποιήστε ελεύθερα για να προσθέσετε χρώμα και ποικιλία.
 • Άλλα γραφικά στοιχεία: χρησιμοποιήστε λίστες, πίνακες, μπλόκ και οτιδήποτε άλλο που θα προσθέσει λίγο μπαχαρικό στο περιεχόμενό σας.

Η δημιουργία συναρπαστικού περιεχομένου δεν αφορά μόνο το ίδιο το περιεχόμενο, αλλά το πώς παρουσιάζετε αυτό το περιεχόμενο και το δημιουργείτε φαίνομαι πιο συναρπαστικό.

Ποιο είναι το επόμενο?

Εάν ολοκληρώσετε τις παραπάνω έννοιες, θα είστε έτοιμοι να αποκτήσετε έναν εντελώς ελκυστικό ιστότοπο. Ωστόσο, παρόλο που έχω συμπεριλάβει παραπάνω από αυτά που θεωρώ τα πιο σημαντικά για μια θετική εμπειρία χρήστη, υπάρχουν πολλά πράγματα που έχω δεν σκεπαστός.

Έχοντας αυτό υπόψη, θα ήθελα να διαβάσω τις προτάσεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων. Ποια άλλα μέτρα πιστεύετε ότι πρέπει να λάβουν οι webmaster προκειμένου να δημιουργήσουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη για τους επισκέπτες τους; Ενημέρωσέ με!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me