3 βασικά βήματα για τη βελτίωση της ταχύτητας φόρτωσης του ιστότοπού σας στο WordPress με την προσωρινή αποθήκευση

Η ταχύτητα της σελίδας είναι ένας εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας στην επιτυχία του ιστότοπού σας. Με απλά λόγια, εάν ο ιστότοπός σας δεν φορτώνεται γρήγορα, οι χρήστες δεν θα κολλήσουν αρκετά για να ανακαλύψουν τι μπορεί να τους προσφέρει. Έχει αποδειχθεί (ίσως το πιο διάσημο από Google και Αμαζόνα) ότι μια ταχύτερη ταχύτητα φόρτωσης οδηγεί σε μεγαλύτερη αφοσίωση και περισσότερες πωλήσεις. Για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι ένας αργός ιστότοπος θα μπορούσε να σας κάνει κυριολεκτικά »κόκκινη σημαία«Στο Google αρκετά σύντομα.


Ευτυχώς, το WordPress ως πλατφόρμα προσφέρει μια υπέροχη ισορροπία μεταξύ λειτουργικότητας και ταχύτητας. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ποια εργαλεία WordPress θα χρησιμοποιήσετε και πώς. Έχοντας αυτό κατά νου, σε αυτήν την ανάρτηση θα σας καθοδηγήσουμε με διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε την ταχύτητα του ιστότοπού σας στο WordPress. Από δωρεάν προσθήκες έως λύσεις φιλοξενίας, θα σας δείξουμε τα βέλτιστα βήματα για να διασφαλίσουμε ότι οι ανυπόμονοι επισκέπτες δεν θα απομακρυνθούν από τον ιστότοπό σας.

Τι είναι το Caching?

Είναι εύκολο να μπερδευτείτε με τεχνική ορολογία όταν πρόκειται να εξερευνήσετε τον κόσμο της προσωρινής αποθήκευσης, αλλά εν συντομία, η προσωρινή αποθήκευση είναι μια τεχνολογία που βελτιστοποιεί τον τρόπο επαναχρησιμοποίησης των δεδομένων που ζητήθηκαν προηγουμένως. Διατηρώντας τα συχνά ζητούμενα αντικείμενα σε ένα εύκολα προσβάσιμο μέρος, ελαχιστοποιείτε την ανάγκη επανάληψης των ίδιων δεδομένων (όταν κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο).

Στατικές εικόνες όπως λογότυπα είναι τέλειοι υποψήφιοι προσωρινής αποθήκευσης, επειδή δεν αλλάζουν ποτέ και αποτελούν μέρος πολλών αιτημάτων σελίδας. Η προσωρινή αποθήκευση επιτρέπει την αποθήκευση τέτοιων αντικειμένων τοπικά (δηλαδή στον υπολογιστή του χρήστη), ώστε να μην γίνεται λήψη επανειλημμένα με κάθε νέα φόρτωση σελίδας.

Πρέπει να ενδιαφέρεστε για την προσωρινή αποθήκευση?

Θα εστιάσουμε στην προσωρινή αποθήκευση σε αυτήν την ανάρτηση, αλλά στην πραγματικότητα, υπάρχουν πάρα πολλά περισσότερα που μπορείτε να κάνετε επηρεάζοντας θετικά την ταχύτητα φόρτωσης του ιστότοπού σας. Πιο συγκεκριμένα, ορισμένοι παράγοντες «υψηλού αντίκτυπου» περιλαμβάνουν το θέμα, τις προσθήκες και τις εικόνες σας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτά, ανατρέξτε στην πρόσφατη ανάρτησή μου σχετικά με την απόδοση και την ταχύτητα του WordPress.

Αλλά για να απαντήσω στην ερώτηση: Ναι, σίγουρα πρέπει νοιάζεται για την προσωρινή αποθήκευση? για τους λόγους που αναφέρονται στην εισαγωγή, εάν τίποτα άλλο. Παρόλο που είναι δυνατό να έχετε έναν αρκετά γρήγορο ιστότοπο χωρίς προσωρινή αποθήκευση, η υποδομή του WordPress απαιτεί πρακτικά να ενσωματώσετε μια λύση προσωρινής αποθήκευσης για να διασφαλίσετε ότι η ταχύτητα της σελίδας είναι τόσο γρήγορη όσο θα έπρεπε. Έτσι, χωρίς άλλη παραλλαγή, ας ξεκινήσουμε με τρεις βασικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε την ταχύτητα φόρτωσης του ιστότοπού σας στο WordPress με προσωρινή αποθήκευση!

1. Επιλέξτε ένα WordPress Caching Plugin

Εγκαθιστώ πάντα μια προσθήκη προσωρινής αποθήκευσης WordPress ως βασικό μέρος της εγκατάστασης του WordPress. Τα πέντε πρόσθετα WordPress που αναφέρονται παρακάτω είναι στην επιλογή μου, οι πέντε παρακάτω επιλογές αντιπροσωπεύουν το αφρόκρεμα. Συνιστώ να ελέγξετε το καθένα και να λάβετε μια απόφαση εντέρου ως προς την προτίμησή σας, επειδή δεν υπάρχει «σωστή» επιλογή ως τέτοια.

Συνολική προσωρινή μνήμη W3

Συνολική προσωρινή μνήμη W3

Το ανέφερα αυτό Συνολική προσωρινή μνήμη W3 σε άλλα άρθρα. Έχει μια premium έκδοση και προσφέρει έκπτωση κατά την προσθήκη του MaxCDN (κάτι που θα λάβουμε αργότερα). Η γενική ρύθμιση περιλαμβάνει σελίδα, βάση δεδομένων, αντικείμενο και προσωρινή μνήμη προγράμματος περιήγησης, CloudFlare συμβατότητα και επιλογές για εξειδικευμένο Διακομιστές βερνικιών.

ZenCache (πρώην Quick Cache Lite)

ZenCache

ZenCache, όπως το W3 Total Cache, έχει μια premium έκδοση. Παρόλο που υπάρχουν πολλές επιλογές, η βασική εγκατάσταση είναι πολύ απλή. Η έκδοση Pro υποστηρίζει επί του παρόντος το Amazon CloudFront (ένα ειδικό CDN), αλλά θα λειτουργεί επίσης με πολλά άλλα δημοφιλή CDN.

Πύραυλος WP

Πύραυλος WP

Πύραυλος WP αξιοποιεί τόσο την κρυφή μνήμη του προγράμματος περιήγησης από την πλευρά του πελάτη (εικόνες, αρχεία JS και CSS) όσο και τις στατικές σελίδες δημιουργίας κρυφής μνήμης από τον διακομιστή για τον περιορισμό της επεξεργασίας κώδικα PHP. Ο προγραμματιστής παρέχει επίσης λογισμικό ανίχνευσης ιστού που εντοπίζει και αποθηκεύει προσωρινά αρχεία για εσάς. Η προσθήκη έχει δυνατότητα CDN και είναι συμβατή με το CloudFlare.

Ταχύτερη προσωρινή μνήμη WP

Ταχύτερη προσωρινή μνήμη WP

Ταχύτερη προσωρινή μνήμη WP Το λογισμικό δημιουργεί στατικά αρχεία HTML από PHP και MySQL. Αυτοματοποιεί HTML και CSS ελαχιστοποίηση, CSS και JS συνένωση, επιτρέπει τη συμπίεση GZIP και αξιοποιεί την προσωρινή αποθήκευση του προγράμματος περιήγησης. Είναι συμβατό με CloudFlare και MaxCDN.

WP Super Cache

WP Super Cache

WP Super Cache είναι ενεργοποιημένο το CDN με το MaxCDN αλλά δεν είναι συμβατό με το CloudFlare. Δεν προσφέρει προσωρινή αποθήκευση προγράμματος περιήγησης. Αποθηκεύει προσωρινά τα αρχεία με τρεις διαφορετικούς τρόπους ανάλογα με την ταχύτητα: Mod_Rewrite, PHP code και παλαιού τύπου cache.

2. Επιλέξτε μια βέλτιστη λύση φιλοξενίας

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρειάζονται μια εξειδικευμένη πλατφόρμα φιλοξενίας σχεδιασμένη για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης του WordPress. Αν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά, μπορεί να κάνει τη ζωή πάρα πολύ ευκολότερη.

Οι διαχειριζόμενες υπηρεσίες απαιτούν μεγαλύτερη οικονομική επένδυση, αλλά, σε αντάλλαγμα, παρέχουν πρόσθετες δυνατότητες υποστήριξης όπως διαχείριση, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και ασφάλεια. Παρέχουν επίσης ηρεμία. Έχουμε δημοσιεύσει μια ολοκληρωμένη ανασκόπηση εξειδικευμένων πλατφορμών φιλοξενίας WordPress. Μερικές δημοφιλείς πλατφόρμες φιλοξενίας με διαχείριση WordPress εδώ είναι εξαιρετικές επιλογές:

 1. WPEngine
 2. Ναός πολυμέσων
 3. Φιλοξενία σφονδύλου

Προτείνω να συγκρίνετε τις βελτιστοποιημένες πλατφόρμες φιλοξενίας WordPress από άποψη λειτουργιών, τιμών και πιθανών τεχνικών περιορισμών ή περιορισμών. Τα WPEngine, Pressidium και Pressable είναι, για παράδειγμα, έτοιμα για CDN. Το Flywheel, ωστόσο, προσφέρει υπηρεσίες MaxCDN σε σύγκριση με το Pagely, το οποίο χρησιμοποιεί το PressCDN. Και οι δύο παρέχουν άλλες δυνατότητες όπως προσωρινή αποθήκευση σελίδων και υπηρεσίες διαχείρισης όπως αξιοπιστία χρόνου λειτουργίας, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, επεκτασιμότητα και ασφάλεια.

Το SiteGround, μια φθηνότερη πλατφόρμα φιλοξενίας, χρησιμοποιεί την προσθήκη WordPress SuperCacher. Οι εταιρείες φιλοξενίας όπως το GoDaddy και το Bluehost προσφέρουν επίσης διαχειριζόμενες υπηρεσίες πρόσθετου όπως το CloudFlare. Σας προτείνω να ερευνήσετε τις επιλογές σας με προσοχή, επειδή ορισμένοι ιστότοποι επιβάλλουν τεχνικούς περιορισμούς σε εξειδικευμένες υπηρεσίες ιστού όπως το CDN.

Το DreamPress, συγκρίσιμο με το WPEngine και το GoDaddy παραπάνω, χρησιμοποιεί το Varnish caching μέσω του Varnish HTTP Purge plugin. Το Cloudways, μια άλλη παραδειγματική υπηρεσία, εκτελεί μια αποκλειστική πλατφόρμα VMAN, χρησιμοποιεί το WordPress W3 Total Cache plugin και υποστηρίζει διακομιστές Varnish, Memecached, NGinx και Apache.

3. Επιλέξτε δίκτυο διανομής περιεχομένου

ΕΝΑ Δίκτυο διανομής περιεχομένου (CDN) βελτιώνει την απόδοση φόρτωσης σελίδας χρησιμοποιώντας ένα δίκτυο γεωγραφικά ξεχωριστών φυσικών διακομιστών που μοιράζονται προσωρινά αποθηκευμένες σελίδες του περιεχομένου του ιστότοπού σας. Ο πλησιέστερος προσβάσιμος διακομιστής θα εξυπηρετεί αποτελεσματικά τυχαία αιτήματα για περιεχόμενο.

Ένα CDN είναι ένα «μαγικό σφαίρα», διαθέσιμο μέσω πολλών πρόσθετων WordPress όπως το W3 Total Cache, εάν το περιεχόμενο του ιστότοπού σας μπορεί να διανεμηθεί στους αναγνώστες σας ως στατικά αρχεία. Τα σχέδια φιλοξενίας προσφέρουν επίσης αυτήν την επιλογή παράδοσης. Amazon CloudFront, Το CDN front-end του Amazon Web Services (AWS), είναι ένα παράδειγμα αυτού του είδους υπηρεσίας διαδικτύου. Μερικά από τα πρόσθετα που αναφέρονται παραπάνω έχουν δυνατότητα CDN. Το MaxCDN και το CloudFlare είναι διαχειριζόμενες πλατφόρμες φιλοξενίας που αναφέρονται παρακάτω και προσφέρουν επίσης CDN.

Το CDN σίγουρα δεν είναι αναγκαιότητα, αλλά μπορεί να κάνει μεγάλο διαφορά στην ταχύτητα φόρτωσης σελίδας. Αντιπροσωπεύει ένα επιπλέον κόστος, οπότε εναπόκειται σε εσάς να καθορίσετε την αξία του. Αν εσύ κάνω επιλέξτε να υιοθετήσετε ένα CDN, είστε στην καλύτερη θέση για να επιλέξετε ένα πρόσθετο από την παραπάνω λίστα που ενσωματώνει μια λύση CDN. Είναι πάντα καλύτερο να ενοποιείτε λύσεις εάν είναι δυνατόν!

συμπέρασμα

Η προσωρινή αποθήκευση μπορεί να γίνει αρκετά συντριπτική, ξέρω, αλλά τα τρία παραπάνω βήματα είναι στη συγκεκριμένη σειρά τους για έναν καλό λόγο: Θα πρέπει να αντιμετωπίσετε το καθένα με τη σειρά του, σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας.

Αν και δεν είναι «must», συνιστάται ιδιαίτερα η χρήση ενός plugin caching. Η επιλογή ενός εξειδικευμένου παρόχου φιλοξενίας μπορεί να κάνει τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη – αν και σε τιμή. Τέλος, η χρήση ενός CDN δεν είναι απαραίτητη, αλλά θα ήταν το επόμενο λογικό βήμα όσον αφορά την αύξηση της ταχύτητας φόρτωσης.

Συμπερασματικά, ο ιστότοπός σας δεν θα είναι ποτέ «αρκετά γρήγορος». Μπορείτε πάντα να κάνετε βελτιώσεις στην απόδοση. Αλλά αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να κάνετε εύλογες προσπάθειες για να διασφαλίσετε ότι ο ιστότοπός σας δεν είναι πολύ αργός και στην πραγματικότητα, ακόμη και οι δωρεάν λύσεις (όπως για παράδειγμα το W3 Total Cache) μπορούν να σας βοηθήσουν πολύ να επιτύχετε τον στόχο σας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map