25+ κοινά λάθη του WordPress για αποφυγή

Ως επιμελητής περιεχομένου, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ενοχλητικά) λάθη που έκανα το 2014 είναι επαναλάβετε τα γνωστά λάθη όταν ήρθε το WordPress και το blogging γενικά. Κάθε νέο έτος απαιτεί νέες αναλύσεις. Μερικοί (προσπαθούν) να χάσουν βάρος – “Θα ζυγίσω 130 κιλά μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους”, κάποιοι κάνουν περιπετειώδη σχέδια – “Σίγουρα θα κάνω skydiving τον Μάρτιο”, ενώ κάποιοι αποφασίζουν να δεσμεύσουν τελικά τον κόμπο – «Ήρθε η ώρα να το αιώνουμε»! Όχι ότι είμαστε ένας μήνας μέσα σε αυτό το έτος, ας προσθέσουμε όλοι μια ανάλυση στη λίστα – “Τα λάθη του WordPress δεν θα επαναληφθούν το 2015 (ή τα επόμενα χρόνια)”.


Συνεισφέρω στο WPExplorer για περισσότερο από ένα χρόνο τώρα και θα ήθελα να ξεκινήσω φέτος με μια ολοκαίνουργια σειρά δημοσιεύσεων που ασχολείται με τα πιο συνηθισμένα λάθη του WordPress. Ξεκινάμε εξετάζοντας 5 κρίσιμους παράγοντες που ασχολούνται με την έναρξη ενός ιστότοπου WordPress και προχωρούμε σε προτάσεις που θα αποφέρουν καρπούς μακροπρόθεσμα. Αυτά τα γνωστά σημεία μπορούν εύκολα να ταξινομηθούν στην κατηγορία «ήταν εκεί, έγινε αυτό», αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν τα επαναλαμβάνετε όπως έκανα. Θυμηθείτε, ακόμη και το εκπαιδευμένο μάτι κουράζεται κατά καιρούς.

Contents

Λάθη και λύσεις WordPress

Θα βρείτε πολλά άρθρα στο διαδίκτυο που θα αντιμετωπίζουν παρόμοια ζητήματα που σκοπεύω να συζητήσω στις επόμενες δημοσιεύσεις. Αλλά βρήκα μια πτυχή που έλειπε από τις περισσότερες από αυτές – μια εις βαθος εξήγηση. Γιατί; Γιατί όχι? Ποιες είναι οι συνέπειες; Οποιεσδήποτε λύσεις; Εναλλακτικές λύσεις; Παραδείγματα?

Αυτές είναι οι ερωτήσεις που έκανα στον εαυτό μου όταν διάβασα αυτά τα άρθρα. Σκοπεύω να συζητήσω καθένα από τα κοινά θέματα, στο μήκος, έτσι ώστε να έχετε μια ισχυρή κατανόηση του θέματος.

Όλα τα σημεία που συζητήθηκαν σε αυτήν την ανάρτηση προέρχονται από την εμπειρία, τον πειραματισμό και, φυσικά, τα διδάγματα από προηγούμενα λάθη. Προσπάθησα να παρουσιάσω όσο το δυνατόν περισσότερα παραδείγματα, ώστε να μπορέσετε να αποκτήσετε πρακτική εμπειρία και να συσχετίσετε αυτά που διαβάζετε με τα πραγματικά σενάρια. Σας παρακαλώ να αποθηκεύσετε αυτό το άρθρο σε έναν αναγνώστη εκτός σύνδεσης, όπως το Instapaper ή το Pocket και να το διαβάσετε στον ελεύθερο χρόνο σας. Απλά καθίστε, χαλαρώστε και απολαύστε το άρθρο.

1. Μη λήψη αντιγράφων ασφαλείας

Έχετε βρεθεί ποτέ να σκέφτεστε – Γεια αυτό είναι ένας νέος ιστότοπος, δεν έχω σχεδόν καθόλου περιεχόμενο. Επιτρέψτε μου να ανησυχώ για το αντίγραφο ασφαλείας αργότερα. Αγαπητέ φίλε, επιτρέψτε μου να σας πω ότι είναι ένα από τα κρίσιμος λάθη που μπορείτε να κάνετε στην καριέρα σας στο WordPress. Μπορεί να σας κοστίσει λίγα χρήματα, α παρτίδα χρημάτων ή στις χειρότερες περιπτώσεις, τα παντα. Υπήρξαν ιστορίες για επιχειρηματίες στο διαδίκτυο (bloggers, επιμελητές περιεχομένου κ.λπ.) που έχουν χάσει χιλιάδες δολαρίων, απλώς επειδή ανέβαλαν το αντίγραφο ασφαλείας.

Χρονοδρομολόγηση και Η εξασφάλιση αντιγράφων ασφαλείας είναι μια από τις θεμελιώδεις ευθύνες ενός webmaster, από οποιαδήποτε πειθαρχία. Όταν πρόκειται για WordPress, το περιθώριο σφάλματος είναι περιορισμένο για μαθητευόμενο. Αλλά μόλις φτάσετε στην τεχνική πλευρά των πραγμάτων, όπως η τροποποίηση ενός θέματος ή η διαμόρφωση μιας προηγμένης προσθήκης, θα μπορούσατε:

 • Καταστρέψτε την εμφάνιση του ιστότοπου
 • Παραθυράκια ασφαλείας στο λιμάνι
 • Προκάλεσε τη Λευκή Οθόνη του Θανάτου

Τα μη ανακτήσιμα περιστατικά είναι αρκετά συνηθισμένα και δεν μπορείτε να είστε σωστά όλη την ώρα. Έτσι, ένα αντίγραφο ασφαλείας είναι μια απαραίτητη προφύλαξη. Εάν είστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι το WordPress δημιουργεί αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας – κάνετε λάθος. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τους κοινούς μύθους δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του WordPress στο άρθρο μου – 10 ιστορίες αντιγράφων ασφαλείας WordPress που θα μπορούσαν να σκοτώσουν τον ιστότοπό σας.

Λύση:

Υπάρχουν πολλά δωρεάν και premium πρόσθετα αντιγράφων ασφαλείας WordPress, το καθένα με διάφορες δυνατότητες. Εάν σκοπεύετε να διαθέσετε έναν αριθμό ιστότοπων WordPress, το VaultPress είναι η καλύτερη επιλογή σας. Έχει σχεδιαστεί και συντηρηθεί από την Automattic (την εταιρεία πίσω από το αγαπημένο μας CMS) και εμπιστεύεται εκατομμύρια χρήστες. Μερικές από τις αγαπημένες μας προσθήκες αντιγράφων ασφαλείας WordPress περιλαμβάνουν:

 1. VaultPress (ασφάλιστρο)
 2. BackupBuddy από iThemes (premium)
 3. BackWPUp (Ελεύθερος)

2. Δοκιμή νέων προϊόντων σε ζωντανό ιστότοπο

Δοκιμή σε ζωντανό ιστότοπο

Πολλοί άνθρωποι το επαναλαμβάνουν αυτό φαινομενικώς ακίνδυνο, αλλά καταστροφικό λάθος. Ας υποθέσουμε ότι έχετε έναν ζωντανό ιστότοπο WordPress και θέλετε να εγκαταστήσετε ένα εφεδρικό πρόσθετο – πείτε BackWPUp, αφού διαβάσατε το τελευταίο σημείο (yay!). Αλλά αποφασίζετε να εγκαταστήσετε την προσθήκη απευθείας στον ζωντανό ιστότοπο – απλώς για να εξοικονομήσετε επιπλέον προσπάθεια.

Τι γίνεται αν κάτι πάει στραβά και πρέπει να βγάλετε τον ιστότοπό σας εκτός σύνδεσης για μερικές ώρες για να διορθώσετε τη νέα, άνευ προηγουμένου ζημία; Ας δούμε μερικοί από τα πράγματα που θα χάσετε:

 1. Οργανική κίνηση από μηχανές αναζήτησης
 2. Άμεση κυκλοφορία παραπομπών
 3. Έσοδα θυγατρικών
 4. Κλικ διαφήμισης
 5. Μετατροπές και πωλήσεις
 6. Συμμετοχές μέσω email
 7. Χάστε την κατάταξη της μηχανής αναζήτησης – όταν το Google ανακατευθύνει έναν χρήστη αναζήτησης στον ιστότοπό σας και διαπιστώσει ότι είναι εκτός σύνδεσης, χάνετε αυτόματα πόντους SEO

Με άλλα λόγια, θα χάσετε την επισκεψιμότητα και χρήματα!

Λύση:

Εάν είστε στην επιχείρηση να δοκιμάσετε νέα θέματα και προσθήκες στον ιστότοπό σας στο WordPress, σας προτείνω να χρησιμοποιήσετε ένα πειραματικό αντίγραφο του ζωντανού ιστότοπού σας. Το καλύτερο παράδειγμα θα ήταν το περιοχή στάσης στο WPEngine. Απλά επαναλαμβάνει a πρόσφατα αντίγραφο του ιστότοπού σας WordPress ως άλλη εγκατάσταση, για να πειραματιστείτε. Εάν σπάσετε κάτι, μπορείτε απλά να επαναφέρετε από το τελευταίο αντίγραφο ασφαλείας που λειτουργεί.

Εάν ο κεντρικός υπολογιστής σας δεν έχει πρόσβαση σε μια περιοχή σταδιοποίησης (γι ‘αυτό σας συνιστούμε πάντα να χρησιμοποιείτε εξαιρετικό περιβάλλον φιλοξενίας WordPress), σας προτείνω να ρυθμίσετε τη δική σας περιοχή σταδιοποίησης (αναμένεται η εκμάθηση) Πειραματιστείτε με νέα προϊόντα και υπηρεσίες στην πειραματική σας εγκατάσταση. Μόλις η νέα προσθήκη διαμορφωθεί σωστά στον ιστότοπό σας, απλώς συγχωνεύστε την με τον ζωντανό ιστότοπό σας.

3. Δεν διασφαλίζετε το αντίγραφο ασφαλείας του WordPress

Εξασφάλιση των αντιγράφων ασφαλείας του ιστότοπού σας

Ή όπως θέλω να το ονομάσω: Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας του αντιγράφου ασφαλείας σας.

Ναι, αυτό είναι σωστό. Η λήψη ενός πλήρους αντιγράφου ασφαλείας και η διατήρησή του στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας είναι τόσο καλή όσο η λήψη αντιγράφων ασφαλείας σε ένα γδαρμένο DVD. Ο πιο αξιόπιστος τρόπος είναι να ανεβάσετε το αντίγραφο ασφαλείας σας στο cloud – και έχουμε πολλές (δωρεάν) επιλογές για να διαλέξετε – Dropbox, Box, SkyDrive κ.λπ. Συνιστούμε τη δωρεάν BackWPUp πρόσθετο ή VaultPress – και οι δύο ανεβάζουν αυτόματα το αντίγραφο ασφαλείας σας στο cloud.

4. Μη χρήση μόνιμων συνδέσμων

Μη χρήση μόνιμων συνδέσμων

Οι μόνιμοι σύνδεσμοι δεν είναι παρά ο τρόπος με τον οποίο είναι δομημένη η διεύθυνση URL του ιστότοπού σας. Από προεπιλογή, το WordPress χρησιμοποιεί τον ακόλουθο μόνιμο σύνδεσμο:

www.wpexplorer.com/?p=

Ας θυμηθούμε ότι αυτή η δομή θα πάντα λειτουργεί, ανεξάρτητα από την προσθήκη νέων δομών μόνιμου συνδέσμου. Συνιστάται να χρησιμοποιήσετε μια φιλική προς το χρήστη δομή διεύθυνσης URL – μια που περιέχει λέξεις-κλειδιά. Με αυτόν τον τρόπο οι επισκέπτες σας θα θυμούνται καλύτερα τη διεύθυνση URL και θα βελτιώσουν την κατάταξη των μηχανών αναζήτησης. Εξετάστε το άρθρο αναθεώρησης MaxCDN μου. Και οι δύο παρακάτω διευθύνσεις URL λειτουργούν, αλλά η δεύτερη είναι πιο αξιομνημόνευτη και λειτουργεί καλά για τις μηχανές αναζήτησης.

 1. https://www.wpexplorer.com/?p=30951
 2. https://www.wpexplorer.com/maxcdn-review-best-cdn-wordpress/

Λύση:

Εμείς στο WPExplorer χρησιμοποιούμε και προτείνουμε τη χρήση του Όνομα δημοσίευσης δομή μόνιμων συνδέσμων.

 • Για να αλλάξετε τους μόνιμους συνδέσμους μέσω της περιοχής διαχείρισης του WordPress, το αρχείο .htaccess πρέπει να είναι εγγράψιμος.
 • Για να το κάνω αυτό, Το WordPress προτείνει επίσημα ότι αλλάζετε την άδεια αρχείου του αρχείου .htaccess σε 644.
 • Εάν δεν έχετε άδεια να ενημερώσετε το .htaccess μέσω της περιοχής διαχειριστή, το WordPress θα σας δώσει τον κωδικό για την επιλεγμένη δομή μόνιμου συνδέσμου, ώστε να ενημερώσετε το αρχείο .htaccess με μη αυτόματο τρόπο. Στη συνέχεια, μπορείτε να ενημερώσετε με μη αυτόματο τρόπο το αρχείο .htaccess μέσω του διαχειριστή αρχείων του λογαριασμού φιλοξενίας ή χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα-πελάτη File Transfer Protocol (FTP).

5. Χρησιμοποιώντας Φτηνές Web Hosting

Φτηνές Web Hosting Pitfall

Τα περισσότερα άτομα προτείνουν τη χρήση κοινόχρηστου κεντρικού υπολογιστή όταν ξεκινάτε με τον ιστότοπό σας στο WordPress. Χρησιμοποιήσαμε το BlueHost στο παρελθόν και το συνιστούμε ανεπιφύλακτα. Αν και κοστίζει περίπου 5 $ το μήνα, ορισμένοι προσπαθούν να αναζητήσουν νέες εταιρείες φιλοξενίας που έχουν δει σε διάφορα φόρουμ φιλοξενίας. Λόγος είναι – είναι φθηνά. (Μερικοί προσφέρουν ακόμη και πακέτα φιλοξενίας για 1 $ το μήνα!).

Το πρόβλημα με τις φτηνές εταιρείες Web-Hosting

Παίρνεις ότι πληρώνεις. Οι φτηνές εταιρείες φιλοξενίας συνήθως πλημμυρίζουν τους διακομιστές τους με έναν πάρα πολλούς λογαριασμούς πελατών. Μία αύξηση της κυκλοφορίας (ή μια επίθεση DDoS) και ολόκληρο το σύμπλεγμα (συμπεριλαμβανομένων όλων των ιστότοπων σε αυτό το σύμπλεγμα) είναι εκτός λειτουργίας! Τέτοιες εταιρείες φιλοξενίας έχουν επίσης πολύ χαμηλό όριο ανοχής για υπερβολική χρήση πόρων.

Λήψη σχετικών δημοσιεύσεων για WordPress

Ένα κλασικό παράδειγμα είναι το Σχετικές δημοσιεύσεις Προσθήκη για WordPress. Οι σχετικές δημοσιεύσεις ρωτούν τη βάση δεδομένων του WordPress για να μάθουν τις αναρτήσεις που σχετίζονται με μια συγκεκριμένη ανάρτηση (ας πούμε XYZ), χρησιμοποιώντας παραμέτρους αναζήτησης όπως ετικέτες και κατηγορίες. Στη συνέχεια, οι προκύπτουσες δημοσιεύσεις εμφανίζονται κάτω από την τρέχουσα ανάρτηση (XYZ). Αυτή η τεχνική χρησιμεύει ως ένα εξαιρετικό μέσο για τη βελτίωση της αφοσίωσης των χρηστών και τη μείωση του ποσοστού εγκατάλειψης στον ιστότοπό σας στο WordPress.

Στο backend, η διαδικασία αναζήτησης του YARPP απαιτεί σημαντικά ερωτήματα στη βάση δεδομένων του WordPress, η οποία αυξάνεται με τον αριθμό των αναρτήσεων, των ετικετών και των κατηγοριών στον ιστότοπό σας στο WordPress. Περισσότερα ερωτήματα = υψηλότερο φορτίο διακομιστή = πιο αργός ιστότοπος.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η υπερβολική χρήση γίνεται αυτόματα και δεν μπορείτε να περιορίσετε τον πόρο του διακομιστή που μπορεί να χρησιμοποιήσει η προσθήκη. (Θα ήταν φοβερό, αν μπορούσατε). Αλλά είσαι υπεύθυνος για τους πόρους που χρησιμοποιείτε. Μόλις υπερβείτε ένα συγκεκριμένο όριο, η οθόνη παρακολούθησης πόρων του διακομιστή καταγράφει μια κατάχρηση / κατάχρηση πόρων στον λογαριασμό σας. Επαναλάβετε αυτό μερικές φορές και ο λογαριασμός σας αναστέλλεται αυτόματα.

Επομένως, πρέπει πάντα να αναζητάτε προτεινόμενες εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων και όταν έρθει η ώρα, μεταβείτε σε μια πιο ισχυρή λύση όπως VPS ή ακόμα καλύτερα, διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress.

6. Εγκατάσταση πάρα πολλών προσθηκών

κόμβος δικτύου

Στο τελευταίο μας άρθρο, μιλήσαμε για το πώς η προσθήκη YARRP μπορεί να προκαλέσει υπερβολική χρήση πόρων διακομιστή, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αναστολή του κοινόχρηστου λογαριασμού φιλοξενίας σας. Ένα παρόμοιο πρόβλημα παρουσιάζεται όταν εγκαθιστάτε και ενεργοποιείτε πολλές περιττές προσθήκες – αυτές που σπάνια χρησιμοποιείτε.

Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε τη διαφορά μεταξύ ενός εγκατεστημένο πρόσθετο και ένα ενεργοποιημένη προσθήκη. Όλα τα πρόσθετα έχουν δύο καταστάσεις – ενεργοποιήθηκε και απενεργοποιήθηκε.

 • Από προεπιλογή, όταν εγκαθιστάτε μια προσθήκη (ανεξάρτητα από τη μέθοδο εγκατάστασης – Μεταφόρτωση FTP ή μέσω του διαχειριστή προσθηκών), η προσθήκη παραμένει απενεργοποιημένη. Πρέπει να ενεργοποιήσετε χειροκίνητα την προσθήκη για να λειτουργήσει.
 • Η δεύτερη κατάσταση είναι η ενεργή κατάσταση, όπου η προσθήκη είναι ενεργή και λειτουργεί στον ιστότοπό σας στο WordPress

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες αρχίζουν να εμφανίζονται όταν έχετε πολλές ενεργές προσθήκες. Υπάρχουν δύο κύρια προβλήματα που μπορούν να προκύψουν:

 1. Διενέξεις θεμάτων μεταξύ προσθηκών και προσθηκών – Ένα συγκεκριμένο πρόσθετο (ή θέμα) ενδέχεται να μην λειτουργεί λόγω κάποιου περιορισμού που επιβάλλεται από άλλο πρόσθετο (ή θέμα). Επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσω μια ιδέα προγραμματισμού που ονομάζεται αμοιβαίος αποκλεισμός. Ένα πρόσθετο (ή θέμα) ενδέχεται να διατηρεί έναν συγκεκριμένο πόρο (για αόριστο χρονικό διάστημα) και να μην επιτρέπει σε άλλους να χρησιμοποιούν αυτόν τον πόρο. Εάν μια άλλη προσθήκη θέλει να αποκτήσει πρόσβαση στον πόρο, δεν μπορεί – επειδή είχε προηγουμένως αποκλειστεί. Έτσι, η νέα προσθήκη δεν θα λειτουργούσε.
 2. Πρόσθετα Buggy – Υπάρχει πληθώρα προσθηκών στο αποθετήριο WordPress. Ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει σε αυτό – ένας αρχάριος προγραμματιστής ή ένας ειδικός με μια δεκαετία εμπειρίας προγραμματισμού. Η διαφορά έγκειται στο ποιότητα κώδικα όπου ο τελευταίος θα υπερέβαινε αναμφίβολα. Επομένως, πρέπει να αποφεύγουμε προσθήκες με χαμηλό αριθμό λήψεων. Ακόμα κι αν το κάνουμε, φροντίστε να το δοκιμάσετε σε μια πειραματική ρύθμιση

Λύση:

 • Παραμείνετε σε φημισμένα και δημοφιλή θέματα και προσθήκες
 • Χρησιμοποιήστε το απαιτείται αριθμός προσθηκών (προσπαθήστε να το κρατήσετε όσο το δυνατόν χαμηλότερο)
 • Απενεργοποιήστε τα αχρησιμοποίητα πρόσθετα
 • Αποφύγετε τη λήψη προσθηκών που δεν είναι διαθέσιμες στο αποθετήριο WordPress
 • Ελέγξτε για συμβατότητα προσθηκών με την τρέχουσα έκδοση του WordPress
 • Εκτελέστε ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας πριν εγκαταστήσετε μια προσθήκη με σημαντικές λειτουργίες
 • Προσπαθήστε να δημιουργήσετε μια πειραματική ρύθμιση του ιστότοπού σας στο WordPress και εγκαταστήστε πρόσθετα σε αυτόν

Μερικοί από εσάς μπορεί να ρωτήσετε – Είναι εντάξει να εγκαταστήσετε όσα πρόσθετα θέλουμε και να ενεργοποιήσετε αυτά που είναι απολύτως απαραίτητα? Η απάντηση σε αυτό έξοχος η ερώτηση θα ήταν – προς έκπληξή σας – όχι! Να γιατί:

Ορισμένες προσθήκες, για παράδειγμα – WordPress SEO plugin από την Yoast, απαιτούν ένα συγκεκριμένο ποσό τήρησης βιβλίων. Οι διάφορες παράμετροι SEO, προσαρμοσμένες ρυθμίσεις κ.λπ. Όλες αυτές οι πληροφορίες αποθηκεύονται στη βάση δεδομένων του WordPress.

Οι περισσότερες προσθήκες δημιουργούν νέες καταχωρήσεις πεδίου στη βάση δεδομένων του WordPress, τη στιγμή που τις ενεργοποιείτε. Όταν εγκαθιστάτε πάρα πολλά από αυτά τα πρόσθετα, αυξάνει άσκοπα το μέγεθος της βάσης δεδομένων. Αργότερα, ακόμη και αν απενεργοποιήσετε την προσθήκη – τα νέα πεδία στη βάση δεδομένων του WordPress θα εξακολουθούν να υπάρχουν. Επομένως, φροντίστε να σκεφτείτε ποια πρόσθετα ενεργοποιείτε.

7. Συχνές αλλαγές θέματος

ράψιμο-φόντο-oksana-kovach

Τα θέματα είναι η ενδυμασία στον ιστότοπο του WordPress. Ορισμένα θέματα πλούσια σε χαρακτηριστικά όπως το θέμα Total WordPress μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε χιλιάδες διαφορετικά έργα – το καθένα με μοναδική διάταξη. Ένα καθαρό, καλά οργανωμένο θέμα θα κάνει θαύματα για το ποσοστό μετατροπών σας.

Είναι μια συνήθης πρακτική μεταξύ των αρχάριων bloggers (ή των κατόχων ιστότοπων) να συνεχίζουν να μεταβαίνουν από το ένα θέμα στο άλλο. Όσον αφορά το WordPress, ο πειρασμός είναι πάρα πολύς! Έχετε χιλιάδες όμορφα δημιουργημένα Ελεύθερος θέματα – στα χέρια σας!

Φυσικά, οι νέοι χρήστες του WordPress δεν θα είναι ικανοποιημένοι με το θέμα που έχουν εγκαταστήσει και τείνουν να αλλάζουν θέματα – αναζητώντας το τέλειο. Θυμάμαι τον αριθμό των θεμάτων που άλλαξα κατά την κατασκευή του πρώτου μου ιστολογίου – 27!

Ακολουθεί μια συμβουλή που εύχομαι να έχω:

Δεν υπάρχει κάτι σαν το τέλειος θέμα!

Τώρα ας εξερευνήσουμε το μέρος “γιατί”.

Το τεχνικό μέρος

προσαρμογή θέματος wp

Ακριβώς όπως τα πρόσθετα, ορισμένα θέματα πλούσια σε χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν επιπλέον ιδιότητες όπως προσαρμοσμένες ρυθμίσεις, ψηφοφορίες, βαθμολογίες κ.λπ. Η αποθήκευση αυτών των ρυθμίσεων θα απαιτούσε τη δημιουργία νέων πινάκων ή πεδίων στη βάση δεδομένων του WordPress. Παρόμοια με την περίπτωση προσθηκών, όταν εγκαθιστάτε πάρα πολλά θέματα, το ίδιο εφέ μεταφέρεται. Τελικά καταλήγετε να έχετε μια γεμάτη βάση δεδομένων, με αυξημένο χρόνο απόκρισης ερωτήματος.

Η ψυχολογική άποψη

shutterstock_186351248

Όταν κάποιος επισκέπτεται τον ιστότοπό σας, μια εικόνα καταχωρείται αυτόματα στο μυαλό του. Εάν η ποιότητα του περιεχομένου και ο σχεδιασμός είναι καλός, κερδίζετε έναν βαθμό στο μυαλό του επισκέπτη. Όταν το ίδιο άτομο επισκέπτεται ξανά τον ιστότοπό σας (σε άλλη στιγμή και βλέπει το ίδιο σχέδιο), η μνήμη του θα ανανεωθεί. Στη συνέχεια θα έχετε σκοράρει δύο η φήμη δείχνει στο μυαλό του. Έτσι δημιουργείτε τη φήμη του ιστότοπού σας.

Σκεφτείτε τώρα την εναλλακτική λύση. Ας υποθέσουμε ότι συνεχίσατε να αλλάζετε το θέμα σας. Εάν ο επισκέπτης βλέπει ένα εντελώς διαφορετικό σχέδιο στη δεύτερη επίσκεψή του, η μνήμη του δεν ανανεώνεται. Η προηγούμενη σας εμφάνιση χάνεται και δημιουργείται μια νέα εντύπωση. Όλα τα προηγούμενα συσσωρευμένα σημεία εντύπωσης χάνονται.

Ο παράγοντας μάρκας

shutterstock_140282785

Τέλος, υπάρχει η πτυχή της επωνυμίας. Κάθε ιστότοπος ή επιχείρηση πρέπει να προσπαθήσει να δημιουργήσει την επωνυμία του. Μόλις δημιουργήσετε ένα εμπορικό σήμα για την εταιρεία σας, δεν υπάρχει όριο στην επιτυχία σας. Πάρτε για παράδειγμα κομψά θέματα. Το Monarchsocial plugin τους, έλαβε μια τεράστια απάντηση από την διαδικτυακή κοινότητα – από την ημέρα της κυκλοφορίας του. Πρέπει να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε ένα μόνο θέμα συνδεδεμένο με τον ιστότοπο / επωνυμία μας.

8. Εγκατάσταση του WordPress σε έναν υποφάκελο που ονομάζεται «wordpress»

φάκελο wordpress

Πολλοί αυτόματοι εγκαταστάτες WordPress, όπως το Softaculous, εγκαθιστούν το WordPress με όποιον τρόπο προτιμάτε. Μερικοί λαοί πιστεύουν ότι «Δεδομένου ότι εγκαθιστώ το WordPress, πρέπει να το εγκαταστήσω σε έναν κατάλληλο (με όνομα) φάκελο» Όχι! Αυτό δεν είναι σωστό!

Εάν σκοπεύετε να εκτελέσετε τον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας μόνο ένα CMS (WordPress), τότε θα πρέπει πάντα να τον εγκαταστήσετε στον βασικό κατάλογο – δηλαδή χωρίς να χρησιμοποιήσετε κανένα υποφάκελο. Σκεφτείτε το, φαίνεται το www.wpexplorer.com τρόπος πιο επαγγελματική από www.wpexplorer.com/wordpress

Η μόνη φορά που θα δημιουργούσατε έναν διαφορετικό φάκελο για μια νέα εγκατάσταση του WordPress είναι όταν χρησιμοποιείτε διαφορετικό CMS για το χαρτοφυλάκιο της επιχείρησής σας και το WordPress για το ιστολόγιο. Ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση, ένας φάκελος με το όνομα «blog» ακούγεται πολύ καλύτερος από το «wordpress».

9. Χρήση του «διαχειριστή» ως όνομα χρήστη

κωδικός πρόσβασης διαχειριστή

Κατά την εγκατάσταση του WordPress, το προεπιλεγμένο όνομα χρήστη είναι διαχειριστής. Εσείς πρέπει να διασφαλίσει ότι χρησιμοποιείτε διαφορετικό όνομα χρήστη. Το να αφήσετε το προεπιλεγμένο όνομα χρήστη στο “admin” είναι ένα σοβαρό κενό ασφαλείας του WordPress, λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη επίθεση bruteforce σε πάνω από τους μισούς ιστότοπους του WordPress.

Όταν έχετε το “admin” ως όνομα χρήστη, δίνει στους χάκερ ένα δωρεάν πάσο. Η μισή δουλειά τους (δηλαδή μαντέψτε το σωστό όνομα χρήστη) έχει ολοκληρωθεί. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να χρησιμοποιούν μια σειρά επιθέσεων bruteforce για να μαντέψουν τον κωδικό πρόσβασής σας. Μόλις τελειώσουν, διεισδύουν στον ιστότοπό σας, κλέβουν τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του πελάτη σας, τα αρχεία καταγραφής πληρωμών και ουσιαστικά καταστρέφουν αυτό που έχετε δημιουργήσει για τόσο καιρό. Εάν έχετε ήδη διαχειριστή ως όνομα χρήστη – μην ανησυχείτε, έχω κάνει ένα σεμινάριο ειδικά για αυτόν τον σκοπό – Πώς να διαγράψετε το όνομα χρήστη “διαχειριστής” του WordPress.

10. Χρήση αδύναμων κωδικών πρόσβασης

τελευταίο πέρασμα

Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν ένα ανόητο σημείο. Όμως στην πράξη, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ακόμα πολλά ευάλωτοι κωδικοί πρόσβασης. Εάν είχαν χρησιμοποιήσει ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης, τότε το Twitter δεν θα είχε δημοσιεύσει μια λίστα από 370 απαγορευμένους κωδικούς πρόσβασης. Ένας ισχυρός κωδικός πρόσβασης θα πρέπει πάντα να περιέχει αυτούς τους τρεις χαρακτήρες:

 1. Με κεφαλαία
 2. Πεζά γράμματα
 3. Αριθμοί
 4. Ειδικοί χαρακτήρες

Το καταλαβαίνω – αυτό είναι ανέφικτο να θυμάστε αυτούς τους τρελούς κωδικούς πρόσβασης 6efH & 9sD2! LP. Ως λύση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα δωρεάν εργαλείο διαχείρισης κωδικών πρόσβασης στο διαδίκτυο, όπως LastPass, το οποίο έχει επεκτάσεις για σχεδόν όλα τα προγράμματα περιήγησης ιστού, τα λειτουργικά συστήματα για κινητά και μια αυτόνομη εφαρμογή Mac. Η αρχή είναι απλή – αποθηκεύετε όλους τους σύνθετους κωδικούς πρόσβασης σε αυτό το εργαλείο και πρέπει να θυμάστε μόνο ένας κωδικός πρόσβασης για πρόσβαση σε αυτό.

11. Αγνοώντας τις ενημερώσεις του WordPress

wordpress-ενημερώσεις

Είναι ζωτικής σημασίας να ενημερώσετε τους ιστότοπους του WordPress αμέσως μόλις γίνουν διαθέσιμοι. Να γιατί:

 • Κάθε μέρα νέα σφάλματα, ευπάθειες και συμβουλές βελτίωσης της απόδοσης ανακαλύπτονται και αναφέρονται από μια παγκόσμια κοινότητα προγραμματιστών. Αυτές οι προτάσεις εξετάζονται και ενσωματώνονται σε μια μελλοντική έκδοση του WordPress.
 • Εάν η ευπάθεια είναι αρκετά διακομιστή, τότε ένα άμεσος κυκλοφόρησε η ενημέρωση.
 • Με κάθε σημαντική έκδοση του WordPress, εισάγονται επίσης συναρπαστικές νέες δυνατότητες, όπως ο εκπληκτικός επεξεργαστής εικόνων WordPress (ο οποίος παρεμπιπτόντως, σας επιτρέπει να περικόψετε και να αλλάξετε το μέγεθος των εικόνων εν κινήσει).

Τι συμβαίνει εάν δεν ενημερώσω το WordPress?

 • Η παράβλεψη των ενημερώσεων WordPress σημαίνει δεν διόρθωση γνωστό ή αναγνωρισμένο κενά ασφαλείας. Αυτό δεν κάνει παρά διευκολύνει τη δουλειά του χάκερ. Τι θα συμβεί μετά; Μάθετε στον επόμενο τίτλο!
 • Χάνετε νέες δυνατότητες και ενημερώσεις για βελτιώσεις απόδοσης.

Συνέπειες μιας παραβιασμένης ιστοσελίδας:

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές συνέπειες ενός παραβιασμένου ιστότοπου WordPress:

 • Η λίστα email σας (ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του όποιος κλαπεί και βομβαρδίζεται με spam. Για να επιδεινωθούν τα πράγματα, αυτή η λίστα email μπορεί επίσης να πωληθεί σε άλλους αγοραστές «μαύρης αγοράς».
 • Ο ιστότοπός σας μπορεί επίσης να μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό. Αυτό με τη σειρά του θα μολύνει ο καθενας που επισκέπτεται τον ιστότοπό σας. Το χειρότερο είναι όταν δεν γνωρίζετε ότι ο ιστότοπός σας έχει παραβιαστεί – αυτό προκαλεί τη μέγιστη ζημιά καθώς σας προκαλεί ψευδαίσθηση της ασφάλειας.
 • Το αποτέλεσμα ενός ιστότοπου που έχει παραβιαστεί είναι πιο καταστροφικό όταν εκτελείτε έναν ιστότοπο μέλους. Ανθρωποι που πληρωμή για να δείτε το περιεχόμενο του ιστότοπού σας μολύνετε τους υπολογιστές / συσκευές σας και παραβιάζεται το απόρρητό τους.
 • Μόλις η Google αναγνωρίσει τον ιστότοπό σας ως τομέα που έχει μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό, η κατάταξη της μηχανής αναζήτησής σας μειώνεται. Η ανάκτηση από έναν τομέα με μαύρη λίστα είναι μια εξαιρετικά επώδυνη και δαπανηρή διαδικασία.
 • Μερικές φορές οι άνθρωποι ίσως χρειαστεί να σταματήσει την επιχείρησή τους και αναζητούν μια ολοκαίνουργια μάρκα!
 • Με λίγα λόγια, μόλις παραβιαστεί, η φήμη του ιστότοπού σας και όλα οι μελλοντικές προοπτικές είναι καταστράφηκε ανεπανόρθωτα.

Θεραπεία

Η προφανής λύση είναι η ενημέρωση του ιστότοπού σας WordPress σε προληπτική βάση. Χάρη στο νέο Αυτόματες ενημερώσεις στο παρασκήνιο χαρακτηριστικό (το οποίο παρουσιάστηκε με το WordPress 3.7), οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την ενημέρωση του ιστότοπού τους. Το WordPress το φροντίζει στο παρασκήνιο.

Εάν βρίσκεστε σε υπηρεσίες φιλοξενίας Managed WordPress όπως το WPEngine, είστε ήδη βιώνει ένα από τα τα καλύτερα Υπηρεσίες WordPress στον κλάδο. Όχι μόνο το WPEngine ενημερώνει αυτόματα τον πυρήνα του WordPress, αλλά και οι ενημερώσεις σωστά συντονισμένο σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τα μέτρα ασφαλείας του διακομιστή τους, ώστε να έχετε κάθε τελευταίο κομμάτι της απόδοσης και της ασφάλειας.

Εάν από μια ατυχής σειρά γεγονότων, ο ιστότοπός σας παραβιαστεί, τότε θα συνιστούσα να προσλάβετε επαγγελματίες προγραμματιστές ασφαλείας WordPress όπως Σουκούρι για να το καθαρίσετε. Ω και είπα ότι το WPEngine σας δίνει επίσης ένα δωρεάν εκκαθάριση hack?

12. Πειρατικά θέματα και προσθήκες

πειρατικό πλοίο

Ας το παραδεχτούμε – για κάθε νέο θέμα ή προσθήκη που κυκλοφορεί στο Themeforest (ή σε οποιαδήποτε άλλη μεγάλη αγορά WordPress για αυτό το θέμα), μια πειρατική ή “μηδενική” έκδοση του προϊόντος είναι διαθέσιμη στο Πολλά ιστότοποι για Ελεύθερος.

Γιατί νομίζετε ότι κάποιος θα αγόραζε ένα θέμα $ 75 και θα σας το έδινε δωρεάν?

Μερικοί από εσάς ίσως γνωρίζετε ότι αυτά τα πειρατικά θέματα / προσθήκες δεν φιλοξενούνται στο Themeforest. Φιλοξενούνται σε υπηρεσίες κοινής χρήσης αρχείων ή “cyberlockers”. Έχω δημιουργήσει μια μικρή εισαγωγή σε τέτοια “cyberlockers” εάν σας ενδιαφέρει.

Το 411 για Cyberlockers:

 • Οι Cyberlockers είναι υπηρεσίες που φιλοξενούν δωρεάν τα αρχεία σας.
 • Η κύρια πηγή εσόδων τους περιλαμβάνει διαφημίσεις και λογαριασμούς premium.
 • Οι διαφημίσεις εμφανίζονται στη σελίδα λήψης του αρχείου.
 • Οι λογαριασμοί Premium παρέχουν στα πλεονεκτήματα του προγράμματος λήψης, όπως γρηγορότερη / μη περιορισμένη ταχύτητα λήψης και μηδενικό “χρόνο αναμονής” πριν από τη λήψη.
 • Μερικοί κυβερνομπλοκαριστές πληρώνουν επίσης “ανεβαστές” ένα ελάχιστο ποσό $ 2-5 USD, για κάθε 1000 λήψεις που λαμβάνει ένα αρχείο.
 • Το κακό μέρος: Ορισμένα cyberlockers εμφανίζουν κακόβουλες διαφημίσεις που περιέχουν πλήθος κακόβουλων προγραμμάτων. Τα κουμπιά «λήψης» είναι εκ προθέσεως παραπλανητικό να σας ξεγελάσει κάνοντας κλικ στην κακόβουλη διαφήμιση.
 • Περιλαμβάνουν επίσης πολλά αναδυόμενα παράθυρα και αναδυόμενα παράθυρα που καταστρέφουν το σύστημά σας εάν δεν έχει εγκατασταθεί κατάλληλο λογισμικό προστασίας από ιούς.

Αυτοί είναι μερικοί από τους κινδύνους από τη λήψη από έναν κυβερνοεπιχειρηστή. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει αυτό Ολοι χρησιμοποιεί cyberlockers για παράνομους σκοπούς. Το MediaFire είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα μιας καλής υπηρεσίας κοινής χρήσης αρχείων και χρησιμοποιείται από εκατομμύρια για νόμιμους σκοπούς.

Επιστροφή στα θέματα Nulled WordPress…

Εάν επρόκειτο να υπολογίσετε τα έσοδα που προέρχονται από αυτά τα ανέντιμα μέσα, θα διαπιστώσετε ότι η επιχείρηση δεν είναι κερδοφόρα. Οι σχετικοί κίνδυνοι είναι πολύ μεγαλύτεροι από το ROI. Πρέπει λοιπόν να ρωτήσουμε – ποια είναι η παγίδα?

Να είστε σίγουροι, εκεί είναι ένας. Και είναι επίσης άσχημο! ο απόλυτος λόγος πίσω από τη μεταφόρτωση μηδενικών θεμάτων και προσθηκών είναι να εισάγετε κακόβουλο κώδικα στον ιστότοπό σας. Αυτό δημιουργεί αυτό που οι χάκερ και οι εκμεταλλευτές αποκαλούν «σε εξωτερικούς χώρουςΣτον διακομιστή σας. Μόλις ένας χάκερ κερδίσει είσοδο στον ιστότοπό σας, εσείς ξέρω τις ατελείωτες δυνατότητες.

Ηθική αστυνομία, σε αναμονή…

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει ποτέ να εγκαταστήσετε μηδενικά / πειρατικά θέματα και προσθήκες. Οι προγραμματιστές έβαλαν αρκετές εκατοντάδες ώρες εργασίας, ανάπτυξης, συντήρησης και ενημέρωσης του προϊόντος τους. Δεν σκοπεύω να κηρύξω, αλλά την επόμενη φορά που θα κατεβάσετε ένα προϊόν δωρεάν, απλώς μπείτε στον εαυτό σας δικα τους παπούτσια και δείτε πώς θα αισθανόσασταν.

13. Δωρεάν θέματα από σκιερές πηγές

7034829-όμορφη-ασπρόμαυρη-φωτογραφία

Όπως και τα “μηδενικά θέματα”, υπάρχουν μερικά “Ελεύθερος” Θέματα WordPress που εμφανίζομαι να είσαι ακίνδυνος. Δεν αναφέρομαι στα χιλιάδες θέματα στο επίσημο αποθετήριο θεμάτων WordPress. Όλα τα θέματα που υποβάλλονται στο αποθετήριο υπόκεινται σε αυστηρά κριτήρια επιλογής, τα οποία, με σιγουριά, περιλαμβάνουν έλεγχο για επιβλαβές κώδικα.

Αναφέρομαι σε αυτούς που βρίσκετε στους ιστοτόπους που δεν έχετε ακούσει ποτέ, προσφέροντάς σας «δωρεάν όμορφα θέματα WordPress». Υπήρξαν περιστατικά όπου αυτά τα “δωρεάν θέματα” φορτώθηκαν με κακόβουλο λογισμικό. Κατά κανόνα, κατεβάστε δωρεάν θέματα από:

 • Αποθήκη WordPress
 • Αξιόπιστες πηγές όπως WPExplorer ή Θέματα Woo
 • Δημοφιλής καταστήματα θεμάτων που προσφέρουν συγκεκριμένα δωρεάν θέματα

14. Μη απενεργοποίηση της περιήγησης καταλόγου

Αυτό δεν είναι τόσο ένα κενό ασφαλείας, όπως προληπτικός μετρούν. Η περιήγηση στον κατάλογο αναφέρεται απλώς στη διαδικασία περιήγησης στα περιεχόμενα των φακέλων που υπάρχουν στον ριζικό κατάλογο ιστού. Θα πρέπει να απενεργοποιήσετε την περιήγηση καταλόγου για διάφορους λόγους ασφαλείας. Παρακαλώ ελέγξτε αυτό το σεμινάριο, όπου έχω συζητήσει αυτά τα θέματα και περιγράφω πώς να απενεργοποιήσετε την περιήγηση καταλόγου στο WordPress και μερικές άλλες συμβουλές!

15. Δεν εγκαθιστάτε μια προσθήκη ασφαλείας

ασφάλεια θεμάτων

Τέλος, έχουμε το κορυφαίο σημείο αυτής της ανάρτησης – ένα πρόσθετο ασφαλείας. Έχω ήδη μιλήσει πολύ για την ασφάλεια, τις συνέπειες της παραβίασης του ιστότοπού σας κ.λπ. Σήμερα, θα ήθελα να επισημάνω μερικούς βασικούς όρους.

 • Υπάρχουν αφθονία γνωστών και άγνωστα τρωτά σημεία όταν πρόκειται για WordPress
 • Πολλά από αυτά εξαρτώνται από το δικό σας περιβάλλον φιλοξενίας και το τον τρόπο που εγκαταστήσατε WordPress.
 • Η αντιμετώπιση κάθε μιας από αυτές τις ευπάθειες είναι ένα κουραστικό έργο για να πούμε το λιγότερο.
 • Επιπλέον, πολλοί χρήστες του WordPress δεν έχουν το τεχνικό υπόβαθρο που απαιτείται για την επεξεργασία και την εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας.

Γι ‘αυτό προτείνουμε ένα πρόσθετο ασφαλείας. Ας πάρουμε Ασφάλεια iThemes για παράδειγμα. Η προσθήκη αντιμετωπίζει όλα τα προαναφερθέντα ζητήματα και διατηρεί τον ιστότοπό σας ασφαλή.

Μπορείτε να πληρώσετε ένα ασφάλιστρο για πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, τα οποία συνήθως είναι απαραίτητα για ιστότοπους μελών. Μόλις αρχίσετε να δημιουργείτε έσοδα από την online επιχείρησή σας, συνιστάται:

 • Μετάβαση σε ένα διαχειριζόμενο περιβάλλον φιλοξενίας WordPress
 • Εγγραφείτε σε ένα premium πρόσθετο ασφαλείας, όπως το iThemes Security Pro

16. Μη βελτιστοποίηση εικόνων

μη βελτιστοποιημένη εικόνα

Η βελτιστοποίηση εικόνας είναι ένας από τους θεμελιώδεις παράγοντες που παίζει ρόλο στην ταχύτητα, την απόδοση και την εμπειρία χρήστη ενός ιστότοπου. Το πρώτο πράγμα που βλέπει κάποιος σε μια ανάρτηση ιστολογίου είναι το εικόνα επικεφαλίδας. Το εφέ είναι πιο έντονο όταν η εικόνα κεφαλίδας χρησιμοποιείται ως φόντο του κειμένου – για παράδειγμα, ελέγξτε τις αναρτήσεις Μεσαίο.

Το αποτέλεσμα είναι πιο σημαντικό όταν επιτύχετε την τέλεια ισορροπία μεταξύ ποιότητα και ποσότητα.

Ποιότητα αναφέρεται στο συναφής χρήση εικόνων. Οι εικόνες κεφαλίδας για την ανάρτηση ιστολογίου σας πρέπει να είναι σχετικό, ρεύμα και θα πρέπει να μπορεί να συνδεθεί με τον αναγνώστη. Επιλέγοντας το σωστό εικόνα αποθεμάτων απαιτεί πολλή εγκεφαλική καταιγίδα. Δείτε την παρουσίαση της Carly στις πώς να επιλέξετε μια καλή εικόνα αποθεμάτων για μερικές δροσερές πρακτικές συμβουλές.

Ποσότητα αναφέρεται στις τεχνικές πτυχές της εικόνας – όπως διάσταση, μέγεθος, ιδιότητα απόκρισης, μορφή κ.λπ. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη και τους έχω συζητήσει εκτενώς στο άρθρο Τεχνικές βελτιστοποίησης εικόνας WordPress.

17. Χρήση του Προεπιλεγμένου ή Χωρίς Favicon

favicon

Το favicon είναι η μικρή εικόνα που εμφανίζεται στην αριστερή γωνία της γραμμής τίτλου του προγράμματος περιήγησης ιστού. Είναι ένας σημαντικός παράγοντας branding όταν πρόκειται για τον ιστότοπό σας. Ίσως αναρωτιέστε γιατί τονίζω τη σημασία της καθιέρωσης επωνυμίας. Να γιατί.

Επωνυμία 101

Η επωνυμία ενός ιστότοπου εξελίσσεται στο περασμα του χρονου. Πρέπει να επικεντρωθούμε στο προϊόν πρώτα, αντί να ξοδεύουμε χρόνο και χρήμα σε φανταχτερά λογότυπα και πανό για κοινή χρήση στα κοινωνικά μέσα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το branding μπορεί να παραμεληθεί.

Ακόμα κι αν έχετε ένα υπέροχο προϊόν, κανείς δεν πρόκειται να ρίξει μια δεύτερη ματιά, αν η επωνυμία σας είναι συνηθισμένη. Με άλλα λόγια –

Η επωνυμία είναι πώς προσελκύετε την προσοχή

Μόλις έχετε ένα αξιοπρεπές ποσό περιεχομένου έτοιμο, δουλειά στην επωνυμία σας. ΑΦΙΕΡΩΝΩ χρονο και χρήματα σε αυτό. Εάν ο προϋπολογισμός το επιτρέπει, όχι πηγαίνετε για έναν γραφίστη 5 $ – οι περισσότεροι από αυτούς είναι ερασιτέχνες που θέλουν να κάνουν γρήγορα χρήματα (χωρίς επίθεση). Μόλις έχετε ένα λογότυπο για το προϊόν / τον ιστότοπό σας, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως προφίλ κοινωνικών μέσων. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε το ίδιο λογότυπο με το favicon του ιστότοπού σας. Αυτό βελτιώνει περαιτέρω την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας του ιστότοπού σας! Εάν εργάζεστε σε ένα μικρό έργο και χρειάζεστε μια γρήγορη επιδιόρθωση, μπορείτε να βρείτε πολλά δωρεάν favicons από ιστότοπους όπως Εικονίδιο.

18. Μη κατάργηση προεπιλεγμένων αναρτήσεων

προεπιλεγμένες δημοσιεύσεις

Μία από τις βασικές ιδέες πίσω από το WordPress είναι η δημοσίευση στον Ιστό ενστικτώδης επεξεργάζομαι, διαδικασία. Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, το WordPress δημιουργεί μερικά δείγματα πραγμάτων, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης. Αυτά τα δείγματα προορίζονται να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε με το WordPress – για να σας δώσει μια αίσθηση του πώς μοιάζουν όλα. Περιλαμβάνουν:

 1. Μια ανάρτηση με τίτλο «Γειά σου Κόσμε
 2. Μια σελίδα που ονομάζεται “Δείγμα σελίδας
 3. Ένα σχόλιο για το «Γειά σου Κόσμε” Θέση
 4. Μια προεπιλεγμένη κατηγορία που ονομάζεται “Χωρίς κατηγορία” για το “Γειά σου Κόσμε” Θέση

Θα πρέπει να διαγράψετε αυτά τα δείγματα προτού προσθέσετε ευρετήριο / υποβάλλετε τον ιστότοπό σας σε μηχανές αναζήτησης. Δυστυχώς, χιλιάδες των ιστότοπων ξεχάστε να διαγράψετε το δείγμα ανάρτησης και σελίδας. Έτσι, υπάρχουν χιλιάδες αντίγραφα των ίδιων δεδομένων στο όλα αυτούς τους ιστότοπους.

Αυτό είναι κακό. Μπορείτε να μαντέψετε γιατί; Λοιπόν, οφείλεται κυρίως σε δύο λόγους:

 1. Επειδή (ακούσια) φιλοξενείτε διπλό περιεχόμενο, οι βαθμολογίες σας SEO επηρεάζονται αρνητικά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, θεωρούνται ακόμη και ως ανεπιθύμητα,
 2. Φαίνεται Πραγματικά αντιεπαγγελματική και φαίνεται απρόσεκτη στους επισκέπτες σας.

Λύση

Εάν δεν έχετε διαγράψει τα δείγματα δημοσιεύσεων, θα πρέπει να το κάνετε αμέσως. Επισκεφτείτε το Google Webmaster Central, βρείτε τα δείγματα σελίδων από τη λίστα με τις ευρετηριασμένες σελίδες και υποβάλετε το αίτημα απο-ευρετηρίου. Αυτό θα επιταχύνει τη διαδικασία κατάργησης της σελίδας από το ευρετήριο του ιστότοπού σας.

19. Δημοσίευση ελλιπών δημοσιεύσεων

ελλιπείς δημοσιεύσεις

Ναι, κάποιοι το κάνουν. Εάν είστε ένας από αυτούς, το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Να γιατί:

 1. Μόλις δημοσιεύσετε μια ανάρτηση, το WordPress πραγματοποιεί αυτόματα αντιστοίχιση ορισμένων μηχανών αναζήτησης που τελικά αρχίστε να ευρετηριάζετε τη σελίδα σας. Μόλις ευρετηριάσουν μια σελίδα, η επόμενη επανάληψη για την ευρετηρίαση του ίδιο Η σελίδα συνήθως συμβαίνει μετά από ένα μακρύς Εξαρτάται επίσης από το πόσο δημοφιλής είναι ο ιστότοπός σας. Κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος, ενδέχεται να ενημερώσετε την ανάρτησή σας με νέο περιεχόμενο, αλλά τα αποτελέσματα δεν θα αντανακλάται, μέχρι πολύ αργότερα. Αυτό ουσιαστικά βλάπτει τις καμπάνιες SEO σας σε σημαντικό βαθμό.
 2. Όταν οι χρήστες επισκέπτονται τον ιστότοπό σας μέσω καναλιών κοινωνικών μέσων και ανακαλύπτουν ότι οι αναρτήσεις σας είναι μισές ολοκληρωμένες είναι θα αποχωρήσετε από τον ιστότοπό σας – και ακόμη και να ξεκινήσετε να το αποφεύγετε.

Θεραπεία

Μερικές φορές δεν είναι δυνατή η δημοσίευση ολόκληρου του περιεχομένου σας με μία κίνηση. Μπορεί απλά να υπάρχει πολύ περιεχόμενο και / ή όχι αρκετός χρόνος, ή πολύ μεγάλο περιεχόμενο για δημοσίευση σε μία ανάρτηση. Η λύση είναι απλή –

Χωρίστε και κατακτήστε – χωρίστε το σε μικρότερες θέσεις

Αυτή η τεχνική λειτουργεί πολύ καλά. Στο WPExplorer, χρησιμοποιούμε έναν συνδυασμό δύο πραγμάτων:

 1. Για παράδειγμα, χωρίσαμε (πολύ μεγάλες) δημοσιεύσεις σε δύο μέρη
  • Συμβουλές μάρκετινγκ για θέματα WordPress – Μέρος 1
  • Συμβουλές μάρκετινγκ για θέματα WordPress – Μέρος 2
 2. Δημιούργησε ένα νέο μετά τη σειρά. Πάρτε για παράδειγμα αυτήν τη σειρά δημοσιεύσεων. Κάθε εβδομάδα μοιράζομαι νέο περιεχόμενο για τα λάθη του αρχάριου WordPress. Αυτό διατηρεί το κοινό αφοσιωμένο και δεν χρειάζεται να ανησυχώ για το γράψιμο όλα με μία κίνηση.

Μελέτη περίπτωσης – MacRumors

Μια πραγματικά δροσερή και ελαφρώς διαφορετική εφαρμογή του σειρά σειράς η ιδέα γίνεται από τους MacRumors. Καλύπτουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας από την Apple – πριν από την επίσημη κυκλοφορία της Apple. Για παράδειγμα, ελέγξτε την κάλυψή τους στο iPhone XR. Υπάρχει μια κύρια σελίδα αφιερωμένη σε αυτήν που καλύπτει όλες τις πληροφορίες με μια ματιά. Στη συνέχεια απλά συνδέεται με όλα το προηγούμενο σχετικό περιεχόμενο στο “Χρονολόγιο”.

ΥΠΟΔΕΙΞΗ: Μπορείτε πάντα να πειραματιστείτε με διάφορες τεχνικές και προγράμματα δημοσίευσης και να χρησιμοποιήσετε αυτό που λειτουργεί καλύτερα με τη θέση του ιστότοπού σας.

20. Μη χρήση αποκριτικού σχεδιασμού

rwd

Google έχει άρχισε να κατατάσσει τους ιστότοπους καλύτερα ανάλογα με το πόσο καλά λειτουργούν σε κινητές συσκευές. Πολύ σύντομα, πρόκειται να τιμωρώ ιστότοποι που δεν ανταποκρίνονται σε κινητές συσκευές. Σχεδόν κάθε δωρεάν θέμα WordPress (ξεχάστε premium) κυκλοφόρησε σήμερα είναι ανταποκρίνεται σε κινητά.

Είναι το 2015. Και δεν υπάρχει δικαιολογία για αυτό.

Με κάποιο κοσμικό θαύμα, εάν ο ιστότοπός σας δεν ανταποκρίνεται σε κινητές συσκευές, προχωρήστε και ενημερώστε τον. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσουν –

 • Εάν είστε μια εταιρεία με πολλά ζητήματα επωνυμίας, προσλάβετε έναν επαγγελματία σχεδιαστή για να αλλάξετε το τρέχον θέμα του WordPress σε ένα πλαίσιο όπως το Genesis ή το συνολικό πλαίσιο. Αυτό θα είναι εξαιρετικά επωφελές στο μέλλον.
 • Εάν το θέμα σας δεν διαθέτει αποκριτική έκδοση και δεν θέλετε να αλλάξετε το θέμα σας, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενότητα κινητής τηλεφωνίας του Jetpack, η οποία δημιουργεί απλώς μια βελτιστοποιημένη για κινητά / tablet έκδοση του ιστότοπού σας.

Ωστόσο, σε μια τέτοια περίπτωση, ο σχεδιασμός του ιστότοπού σας δεν θα είναι συνεπής (διαφορετικός σχεδιασμός και χρωματικοί συνδυασμοί σε διαφορετικές συσκευές). Αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τις προσπάθειες επωνυμίας σας λόγω ασυνέπειας. Επομένως, συνιστάται ιδιαίτερα να αποκτήσετε ένα τυπικό θέμα WordPress που βασίζεται σε HTML5 (δηλαδή ουσιαστικά futureproof) και να έχει την κατάλληλη αποκριτική έκδοση.

21. Μη χρήση παιδικών θεμάτων

Παιδικά θέματα WordPress

Αρχικά, οι αρχάριοι WordPress δεν έχουν την τεχνική τεχνογνωσία για να αρχίσουν να τροποποιούν την εμφάνιση του θέματος του WordPress. Γι ‘αυτό προτιμούν να αλλάζουν από το ένα θέμα στο άλλο. Μιλήσαμε για αυτό στο Μέρος 2 αυτής της σειράς, σημείο 7. Μόλις αποκτήσετε μια «αίσθηση» για το πώς λειτουργούν τα πράγματα στο WordPress, ίσως θελήσετε να αρχίσετε να πειραματίζεστε με πράγματα.

Αυτό είναι υπέροχο, αλλά προσπαθήστε να θυμηθείτε τη μικρή μας συζήτηση σχετικά με τη δοκιμή νέων πραγμάτων σε έναν ζωντανό ιστότοπο WordPress (Μέρος 1, Σημείο 2). Τώρα ας υποθέσουμε ότι ακολουθείτε όλους αυτούς τους κανόνες και αρχίζετε να τροποποιείτε ένα θέμα σε μια δευτερεύουσα (ή κλωνοποιημένη) εγκατάσταση WordPress. Ωστόσο, υπάρχει κάτι λάθος με αυτό. Δεν χρησιμοποιείτε παιδικό θέμα.

Παιδικά θέματα 101

ΕΝΑ Παιδικό θέμα WordPress είναι μια επέκταση του γονικού θέματος. Κληρονομεί όλα τα χαρακτηριστικά από το γονικό θέμα και προσθέτει τις δικές του τροποποιήσεις σε αυτό. (Οι τροποποιήσεις που κωδικοποιούνται από εσάς, φυσικά).

Σκεφτείτε μια περίπτωση όπου δεν χρησιμοποιείτε παιδικό θέμα. Επεξεργάζεστε άμεσα το γονικό θέμα. Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να επεξεργαστείτε την οικογένεια γραμματοσειρών και τη διάταξη του θέματος. Ίσως ξεκινήσατε να επεξεργάζεστε το θέμα stylesheet.css και functions.php αρχεία. Εδώ βρίσκεται το πρόβλημα.

Τα τυπικά θέματα του WordPress ενημερώνονται συνεχώς για τη διαγραφή σφαλμάτων, τη βελτίωση της απόδοσης, την αφαίρεση ξεπερασμένων στοιχείων, την προσθήκη νέων λειτουργιών ή απλά συμβαδίζουν με την τελευταία έκδοση του WordPress. Ακριβώς όπως είναι σημαντικό να ενημερώσετε τον πυρήνα του WordPress, πρέπει επίσης να ενημερώσετε το θέμα του WordPress.

Όταν ενημερώνετε το γονικό θέμα, όλες οι τροποποιήσεις που γίνονται σε αυτό το θέμα είναι χαμένος. Μετά την ενημέρωση, όλες οι αλλαγές που κάνατε στο θέμα θα χαθούν. Επομένως, συνιστάται να πάντα χρησιμοποιήστε ένα παιδικό θέμα ενώ κάνετε αλλαγές στο θέμα σας.

Όταν χρησιμοποιείτε ένα θυγατρικό θέμα, ολόκληρος ο κώδικας από το γονικό θέμα μεταβιβάζεται αυτόματα. Μπορείτε να προσθέσετε νέες ιδιότητες ή να τροποποιήσετε υπάρχουσες (για παράδειγμα, την οικογένεια γραμματοσειρών). Οι ιδιότητες σας όχι τροποποιήστε επαναφορά στον αρχικό ορισμό τους (που ορίζεται στο γονικό θέμα), δεδομένου ότι έχουν ήδη κληρονομηθεί.

Το όφελος

 • Όλες οι αλλαγές που κάνετε στο θέμα είναι οργανωμένο σε ένα αρχείο.
 • Όταν ενημερώνεται το γονικό θέμα, οι νέες λειτουργίες μεταβιβάζονται αυτόματα στο θέμα του παιδιού σας.
 • Λαμβάνετε τις ενημερώσεις χωρίς να χάσετε τις δικές σας τροποποιήσεις.

Τα παιδικά θέματα του WordPress είναι Πραγματικά εύκολο στην κατασκευή. Ρίξτε μια ματιά στον επίσημο κώδικα WordPress για να ξεκινήσετε.

22. Δεν αξιοποιεί την προσωρινή αποθήκευση του WordPress

Caching WordPress

Η προσωρινή αποθήκευση του ιστότοπού σας στο WordPress βελτιώνει σημαντικά την απόδοση και καταναλώνει λιγότερους πόρους διακομιστή μακροπρόθεσμα. Αυτό είναι εξαιρετικό για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων SEO, καθώς η Google λατρεύει τους γρήγορους ιστότοπους. Επιπλέον, οι επισκέπτες σας λατρεύουν να εξυπηρετούνται ένας εξαιρετικά γρήγορος ιστότοπος (που βελτιώνει την εμπειρία των χρηστών), ενώ παράλληλα παρέχει ελάχιστο φορτίο στον διακομιστή σας. Αυτό είναι ιδανικό για κοινόχρηστα περιβάλλοντα φιλοξενίας, όπου γίνεται κοινή χρήση των πόρων του διακομιστή. Έχουμε μια ολόκληρη μετά-σειρά στο WordPress caching, εξηγώντας τι είναι, πώς λειτουργεί και πώς να το εφαρμόσουμε.

23. Δεν συντονίζει σχόλια

Συντονιστικά σχόλια

Τα σχόλια αρχίζουν να ρέουν από το πρώτα ημέρα μόνο υπό τις ακόλουθες συνθήκες:

 • Το περιεχόμενό σας εμφανίζεται στα Reddit ή Digg
 • Γίνεται viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
 • Ανακοινώνετε το ιστολόγιό σας στους φίλους και την οικογένειά σας
 • Έχετε ήδη μια τεράστια βάση email όπου ανακοινώνετε τον νέο σας ιστότοπο

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, λαμβάνεται μια σταθερή ροή σχολίων χρόνος. Εξαρτάται επίσης από το πόσο ελκυστικό είναι το περιεχόμενό σας ή από το πώς θα ολοκληρώσετε τις αναρτήσεις σας. Σε κάθε περίπτωση, μόλις αρχίσουν να ρέουν τα σχόλια, θα πρέπει να αρχίσετε να ελέγχετε τα σχόλιά σας. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσουν –

 • Εγκαταστήστε ένα πρόσθετο anti-spam, για παράδειγμα, Ακίσμετ.
 • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια προσθήκη διαχείρισης σχολίων όπως Disqus ή Livefyre. Αυτό σας εξοικονομεί το βάρος εγκατάστασης προσθηκών κοινωνικής σύνδεσης
 • Μην εγκρίνετε όλα τα σχόλια που έρχονται στο δρόμο σας. Διαβάστε το σχόλιο. Εάν πρόκειται για δόλωμα συνδέσμου, αλλάξτε το όνομα του σχολιαστή. Εάν κάποιος που ονομάζεται “best hair spa boston” γράφει “ευχαριστώ το βρήκα πολύ διορατικό”, συνήθως σημαίνει ότι το bot (χρησιμοποιείται για μαζικό σχολιασμό) έχει έναν καλό αλγόριθμο!
 • Μόλις η ουρά ανεπιθύμητης αλληλογραφίας ή τα σχισμένα σχόλια αρχίσουν να φουσκώνουν, αδειάστε το. Αυτό θα μειώσει το μέγεθος της βάσης δεδομένων του WordPress, καθώς όλα τα σχόλια (spam ή αλλιώς) αποθηκεύονται σε αυτήν.

24. Ακατάλληλη ισορροπία μεταξύ κατηγοριών και ετικετών

07-ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ-ΣΗΜΑΙΕΣ

Ενώ οι ετικέτες τείνουν να ευρετηριάζονται γρηγορότερα, μακροπρόθεσμα, ένας καλά δομημένος ιστότοπος θα κερδίζει πάντα. Μερικοί «ειδικοί» SEO σας λένε να χρησιμοποιείτε όσο το δυνατόν περισσότερες ετικέτες. «Τίτλος της ανάρτησης; Χρησιμοποιήστε το ως ετικέτα! “

Κάντε τον εαυτό σας μια χάρη και όχι Άκουσέ τους. Μόνο ιστολόγια εμπιστευτικής αρχής όπως Moz, SEJ ή Matt Cutts – άτομα που ξέρετε για τι μιλούν. Ακολουθεί ένας γενικός κανόνας όσον αφορά τις ετικέτες και τις κατηγορίες. Επειδή οι περισσότεροι από εμάς είναι λάτρεις του WordPress εδώ, ας το πάρουμε ως παράδειγμα.

Ας υποθέσουμε ότι ο ιστότοπός μας έχει τις ακόλουθες κατηγορίες –

 • Συμβουλές
 • Σεμινάρια
 • Λίστες θεμάτων
 • Κριτικές προϊόντων
 • Γνώμη

Μπορείτε να σκάψετε βαθύτερα χρησιμοποιώντας υποκατηγορίες. Για παράδειγμα, το Συμβουλές κατηγορία μπορεί να βελτιωθεί σε Συμβουλές ασφαλείας, Συμβουλές απόδοσης και Συμβουλές για δημιουργία εσόδων. Το πώς επιλέγετε να βελτιώσετε τον ιστότοπό σας εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς.

Οι ετικέτες από την άλλη πλευρά πρέπει να αντιμετωπίζονται απαλά. Μειώστε τον αριθμό των ετικετών στο ελάχιστο. Διαχειριστείτε τα καλά. Για παράδειγμα, εάν ο ιστότοπός σας εστιάζει στην ασφάλεια, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε συμβουλές ασφαλείας ως ετικέτα και όχι ως κατηγορία. Εξετάστε τις ακόλουθες δημοσιεύσεις:

 • Επανεξέταση μιας προσθήκης ασφαλείας WordPress
 • Συμπληρώστε δωρεάν πρόσθετα ασφαλείας για το WordPress
 • Οδηγός για συμβουλές .htaccess για βελτίωση της ασφάλειας
 • (Γνώμη) Γιατί η ασφάλεια του WordPress πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα

Όλες αυτές οι δημοσιεύσεις έχουν ένα κοινό κοινό – ασφάλεια. Κάθε ένα από αυτά ανήκει σε διαφορετική κατηγορία. Έτσι, αντί να αντιστοιχίσετε πολλές κατηγορίες σε καθεμία από αυτές τις αναρτήσεις, αντιστοιχίστε μια κατηγορία και “συμβουλές ασφαλείας” ως ετικέτα!

Δεν υπάρχει «τέλεια» λύση σε ποια να χρησιμοποιήσετε – ετικέτα ή κατηγορία; Το σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι να μην χρησιμοποιείτε υπερβολικά κανένα από αυτά. Η Google γίνεται πιο έξυπνη. Παίξτε το παιχνίδι δίκαιη (η οποία αναμφίβολα θα απαιτήσει σημαντικό χρόνο και προσπάθεια). Στο τέλος της ημέρας, ο ιστότοπός σας θα έχει αμελητέα πτώση στην κίνηση, ενώ άλλοι καταρρέουν κατά την κυκλοφορία ενός νέου αλγορίθμου αναζήτησης.

Οι δύο τελευταίες συμβουλές είναι οι αγαπημένες μου. Έχω δεσμευτεί, καθώς είμαι βέβαιος ότι το 99% των χρηστών του WordPress, στην πρώτη τους προσπάθεια.

25. Ευρετηρίαση του ιστότοπού σας μετά την εγκατάσταση

Ευρετηρίαση του ιστότοπού σας μετά την εγκατάσταση

Κατά τη διάρκεια των τελικών φάσεων της εγκατάστασης του WordPress, σας δίνει ένα μικρό πλαίσιο ελέγχου με την ένδειξη “Να επιτρέπονται οι μηχανές αναζήτησης στο ευρετήριο του ιστότοπού μου”. Δεν έχετε περιεχόμενο για ευρετηρίαση, έτσι; Ακόμα κι αν έχετε προγραμματίσει τα πάντα, οι πιθανότητες είναι να τροποποιήσετε ορισμένες από τις δυνατότητες, όπως ετικέτες και κατηγορίες.

Η συμβουλή μου είναι να αποεπιλέξετε αυτό το πλαίσιο κατά την εγκατάσταση. Μόλις έχετε 2-3 δημοσιεύσεις έτοιμες για δημοσίευση, επαναφέρετε τη ρύθμιση. Αυτό μπορεί να γίνει από Πίνακας ελέγχου WP> Ρυθμίσεις> Ανάγνωση > Να επιτρέπεται στις μηχανές αναζήτησης να ευρετηριάζουν τον ιστότοπό μου. Μόλις τελειώσετε, μην δημοσιεύσετε ακόμη την ανάρτηση!

Μεταβείτε στο Google / Bing Webmaster Central και καταχωρίστε μη αυτόματα τον ιστότοπό σας. Μόλις υποβληθεί το αίτημα, επιστρέψτε και δημοσιεύστε την ανάρτηση. Το WordPress θα κάνει ping σε όλες τις μηχανές αναζήτησης σχετικά με τη νέα σας ανάρτηση.

Αυτή η συμβουλή είναι περισσότερο μια πρόταση, που μαθαίνεται από την πρακτική εμπειρία. Οι μηχανές αναζήτησης είναι πολύ καλοί στην ιεράρχηση του περιεχομένου του ιστότοπού σας. Μόλις διαπιστώσουν ότι λείπει ένα κομμάτι περιεχομένου ή μια ανάρτηση / σελίδα, θα το καταργήσουν τελικά! Αυτό είναι μόνο για να ξεκινήσετε τη νέα σας επιχειρηματική προσπάθεια.

26. Συμβουλή μπόνους – Ξεκινήστε τη δημιουργία της λίστας email σας

Ξεκινήστε να δημιουργείτε τη λίστα email σας

Δεν ήξερα για τη σημασία μιας λίστας email πριν διαβάσω το blog του Jon Chow. Μην κάνετε το ίδιο λάθος που έκανα! Τα ενημερωτικά δελτία μέσω email είναι μια από τις πιο σημαντικές πτυχές οποιασδήποτε διαδικτυακής επιχείρησης! Αποτελούν μια αειθαλή πηγή κίνησης κατά παραγγελία που αυξάνεται μόνο. Μπορείτε να κοιτάξετε δωρεάν με λογισμικό μάρκετινγκ email όπως MailChimp.

Σε σένα

Αυτό ολοκληρώνει την μετα-σειρά μας. Έχω ξαναζήσει εκείνη τη μαγική στιγμή που έλαβα τον πρώτο μου συνδρομητή email ή αυτό το πρώτο σχόλιο στο blog μου. Τώρα που κοιτάζω πίσω τα λάθη, δεν μετανιώνω που τα έκανα. Επειδή εγώ έμαθα από αυτούς. Και σήμερα τα μοιράζομαι μαζί σας. Έτσι, εάν έχετε ήδη διαπράξει πολλά ή όλα αυτά τα λάθη, μην αισθάνεστε άσχημα (ακόμη και για ένα δευτερόλεπτο).

Γιατί πέφτουμε, Δάσκαλε Γουέιν?

Σε τέτοιες στιγμές, η ερώτηση του Alfred μου δίνει έμπνευση. Η απάντηση του Batman αναζωογονεί την ψυχή μου –

Να σηκωθείτε και να παλέψετε ξανά

Δεν θα σας ζητήσω να σχολιάσετε, επειδή έχετε ήδη (όπως πάντα). Ευχαριστώ για αυτό! Ελπίζω να μάθατε κάτι νέο από αυτήν τη σειρά. Αν έχετε μια ιστορία να πείτε ή μια συμβουλή για κοινή χρήση, θα θέλαμε να ακούσουμε!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me