22 λάθη που σκοτώνουν μετατροπές στον ιστότοπό σας στο WordPress

Λάθη που σκοτώνουν μετατροπές στον ιστότοπό σας στο WordPress

Ξέρατε ότι 63% των διαδικτυακών εμπόρων βελτιστοποιούν τους ιστότοπούς τους με βάση τη διαίσθησή τους και όχι τις δοκιμασμένες και αληθινές πρακτικές; Σε αντίθεση με πριν από δύο χρόνια, όταν ο ανταγωνισμός δεν ήταν τόσο σκληρός και η εκτέλεση ενός ελκυστικού ιστότοπου ήταν αρκετή για να οδηγήσει ένα ευρύτερο κοινό, η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική σήμερα. Στον σύγχρονο κόσμο, ο σχεδιασμός του ιστότοπού σας παίζει σημαντικό ρόλο στη ζήτηση που κερδίζει στο κοινό-στόχο σας, καθώς και στη μετατροπή που θα επιτύχει.


Η αρχική σελίδα του ιστότοπού σας είναι το πρώτο μέρος όπου οι πελάτες σας θα προσγειωθούν αφού συναντήσουν τον πόρο σας στις μηχανές αναζήτησης. Τα ποσοστά μετατροπής του ιστότοπού σας εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη σχεδίαση της αρχικής σελίδας. Γι ‘αυτό όλο και συχνότερα οι έμποροι δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στα στοιχεία που διαθέτουν η πρώτη σελίδα των ιστότοπών τους. Τα στατιστικά στοιχεία το δείχνουν μόνο 22% των διαδικτυακών εμπόρων είναι ικανοποιημένοι με το σχεδιασμό των αρχικών τους σελίδων. Και τι γίνεται με το υπόλοιπο 78%; Ποια είναι τα πιο εκτεταμένα λάθη που σκοτώνουν μετατροπές που πρέπει να αποφύγουμε στους ιστότοπούς μας στο WordPress?

Contents

Λάθος 1: Εμφάνιση εταιρικών ειδήσεων στην αρχική σελίδα

Αυτό είναι ένα από τα πιο κοινά λάθη που διαπράττουν οι σύγχρονες επιχειρήσεις. Ενώ ενημερώνετε τον ιστότοπό σας με εταιρικά νέα, μπορείτε να αυξήσετε την εμπιστοσύνη των χρηστών σε αυτό που κάνετε. Ωστόσο, μην προσθέτετε μεγάλες λίστες των ενημερώσεών σας απευθείας στην αρχική σελίδα.

Λοιπόν, πώς οι ειδήσεις που εμφανίζονται στην αρχική σελίδα του ιστότοπού σας σκοτώνουν τη μετατροπή; Όταν μεταβαίνετε στον ιστότοπό σας από μηχανές αναζήτησης, οι δυνητικοί πελάτες σας θέλουν να ανακαλύψουν τις προσφορές και τις υπηρεσίες σας αντί να κάνουν σάρωση μόνο μέσω των ειδήσεων της εταιρείας σας. Οι άνθρωποι μπορεί να ενδιαφέρονται για τα νέα της εταιρείας σας αφού γνωρίζουν αρκετά για τα πράγματα που προσφέρετε. Ως διαδικτυακός έμπορος επιχειρήσεων, πρωταρχικός στόχος σας θα πρέπει να προσελκύσετε τους πελάτες του διαδικτύου για να αυξήσετε τις μετατροπές.

Αρκετές παγκοσμίως γνωστές μάρκες προσθέτουν ενημερώσεις λαμβάνοντας υπόψη τις εταιρικές ειδήσεις και ενημερώσεις μέσω των ιστολογίων τους. Κάθε φορά που συμβαίνει κάτι νέο και αξιοσημείωτο, το ανακοινώνουν στα blog τους. Μια ακόμη επιλογή που μπορείτε να επιλέξετε είναι να προσθέσετε ένα ξεχωριστό στοιχείο «ειδήσεων» στο πλαίσιο πλοήγησης του ιστότοπού σας.

Λάθος 2: Αργή φόρτωση σελίδας

51% των πελατών των ΗΠΑ ισχυριστείτε ότι οι αργοί ιστότοποι είναι ο κύριος λόγος που τους κάνει να αναζητούν διαφορετικά μέρη για να παραγγείλουν παρόμοια προϊόντα / υπηρεσίες. Επομένως, η ταχύτητα φόρτωσης των σελίδων του ιστότοπού σας είναι εντυπωσιακής σημασίας όσον αφορά την αύξηση των ποσοστών μετατροπής.

Οι ταχύτητες φόρτωσης ιστότοπου είναι επίσης σημαντικές για το Google. Η μηχανή αναζήτησης ακολουθεί τη διαδικτυακή συμπεριφορά των χρηστών προκειμένου να καθορίσει εάν ο ιστότοπός σας αξίζει υψηλότερες βαθμολογίες στις μηχανές αναζήτησης όχι. Ακόμη και η καθυστέρηση ενός δευτερολέπτου μπορεί να προκαλέσει μείωση στον ιστότοπό σας κατά 7% στις μετατροπές. Δοκιμάστε την απόδοση του ιστότοπού σας και κάντε προσαρμογές όπως απαιτείται (έχουμε πολλές αναρτήσεις για την επιτάχυνση του WordPress, οπότε ρίξτε μια ματιά).

Λάθος 3: Κακή πλοήγηση

Το πλαίσιο πλοήγησης του ιστότοπού σας είναι η βασική πύλη των χρηστών σε όλες τις σελίδες του ιστότοπού σας. Ένας ανεπαρκώς σχεδιασμένος πίνακας πλοήγησης θα παραπλανήσει τους πελάτες σας, κάνοντας το ποσοστό μετατροπών να υποφέρει. Ακόμα και το πιο κομψό μενού δεν θα λειτουργήσει. Αντ ‘αυτού, σκεφτείτε τη λειτουργικότητά του. Οι χρήστες θα περιμένουν να βρουν μια οριζόντια γραμμή μενού στο επάνω μέρος της σελίδας σας. Παρόλο που μπορεί να ακούγεται σαν κάτι εντελώς μοναδικό, αυτό ακριβώς περιμένουν οι πελάτες να βρουν στον ιστότοπό σας.

Απλή πλοήγηση

Υπερβολικά ή πάνω από τα αναπτυσσόμενα μενού μπορεί να πάρει ενοχλητικός. Μελέτες δείχνουν ότι οι χρήστες σαρώνουν γρήγορα το περιεχόμενο του ιστότοπού σας. Έτσι, πρέπει να δουν κάθε κομμάτι δεδομένων με μια ματιά. Γι ‘αυτό, η επιλογή των αναπτυσσόμενων μενού δεν είναι η καλύτερη επιλογή.

Λάθος 4: Ακατάλληλη αρχική σελίδα

Ένα λάθος που μπορούμε συχνά να βρούμε σε ιστότοπους είναι γεμάτο αρχικές σελίδες με περιττά κείμενο και εικόνες. Ο κανόνας της πρώτης εντύπωσης λειτουργεί πάντα. Το ίδιο ασχολείται με το σχεδιασμό ιστοσελίδων.

Τζαμίλιν

Ακόμα κι αν έχετε μια σωστά βελτιστοποιημένη σελίδα από άποψη μεταδεδομένων και λέξεων-κλειδιών, η ακαταστασία των σελίδων του ιστότοπού σας με πάρα πολλά κείμενα θα μειώσει μόνο τα ποσοστά μετατροπών. Κάντε κάθε λέξη μετράει. Κάντε τα κείμενα σαφή και περιεκτικά.

Υπάρχει μια συνεχής συζήτηση μεταξύ των copywriters σχετικά με το καλύτερο μήκος των λέξεων που πρέπει να περιέχει ένα αντίγραφο. Μερικοί πιστεύουν ότι τα σύντομα και συνοπτικά κείμενα λειτουργούν καλύτερα, άλλοι επιμένουν ότι τα μεγαλύτερα αντίγραφα έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να μεταφέρουν τις σκέψεις σας στο κοινό-στόχο. Στην πραγματικότητα, και οι δύο αυτές προσεγγίσεις λειτουργούν. Το πράγμα που θα θέλαμε να λάβετε υπόψη είναι ότι το αντίγραφο της αρχικής σελίδας σας πρέπει να βελτιστοποιείται σωστά και να περιέχει ένα αντίγραφο όπου κάθε λέξη και φράση χρησιμοποιείται στο σημείο.

Λάθος 5: Αυτόματη αναπαραγωγή περιεχομένου ήχου / βίντεο

Τόσο το περιεχόμενο ήχου όσο και το βίντεο χρησιμοποιούνται με σκοπό την αύξηση των μετατροπών στον ιστότοπό σας. Στη σύγχρονη εποχή, όταν ο ανταγωνισμός γίνεται ολοένα και πιο έντονος με περισσότερες εταιρείες να συνδέονται στο διαδίκτυο, είναι σημαντικό να αναζητήσετε νέους τρόπους παράδοσης του περιεχομένου σας στο κοινό. Μία από αυτές τις τελευταίες καινοτομίες είναι ένα podcast. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με τη χρήση υλικού ήχου και βίντεο στις σελίδες του ιστότοπού σας.

Μην κάνετε αυτόματη αναπαραγωγή ήχων και βίντεο στον ιστότοπό σας. Απλώς θυμηθείτε τη δική σας αντίδραση όταν ακούσατε κάποιους περίεργους ήχους που προέρχονται από το πουθενά καθώς προσγειώνεστε σε μια ιστοσελίδα. Αντί να προσελκύσουν την προσοχή των χρηστών, αυτά τα άτομα αποσπά την προσοχή από τα δεδομένα σας. Εάν προσθέσετε ήχους και βίντεο στον ιστότοπό σας, επιτρέψτε στα άτομα να αποφασίσουν μόνα τους. Διαφορετικά, η αυτόματη αναπαραγωγή μπορεί να σκοτώσει τις μετατροπές σας.

Λάθος 6: Πάρα πολλά CTA

Μόνο 47% των ιστότοπων εμφανίζουν σαφή CTA που απαιτούν μέγιστο εντοπισμό 3 δευτερολέπτων από τους πελάτες.

Όσον αφορά τη μετατροπή των επισκεπτών του ιστότοπου σε πελάτες, το κύριο σημείο που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι η κατανόηση των αξιών, της προέλευσης και των στόχων τους. Πάρα πολλά CTA που προστίθενται σε μία σελίδα μπορούν να οδηγήσουν σε παράλυση των πελατών.

Δεν υπάρχει κανόνας one-fit-it-all σχετικά με τη σωστή τοποθέτηση των CTA σε μία σελίδα. Τοποθετήστε ένα κουμπί στο επάνω μέρος της σελίδας, ενώ ένα άλλο μπορεί να τοποθετηθεί κάπου στο κάτω μέρος (δείτε το παρακάτω παράδειγμα). Εάν έχετε ένα μακρύ αντίγραφο, προσθέστε ένα ακόμη κουμπί κάπου στη μέση του κειμένου. Εκτελέστε δοκιμές A / B για να βρείτε την αντιμετώπιση της καλύτερης θέσης CTA στον ιστότοπό σας.

Λάθος 7: Παράβλεψη ιστολογίων

Το ιστολόγιο είναι ο κύριος πόρος οργανικής επισκεψιμότητας στον ιστότοπό σας. Η Google λατρεύει τα ιστολόγια περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο είδος πόρων ιστού που διατίθεται στον ιστό. Μέσω ενός επίσημου ιστολογίου, μπορείτε να πλησιάσετε κάθε επισκέπτη που επισκέπτεται τον ιστότοπό σας.

CTA

Το λάθος που κάνουν πολλές επιχειρήσεις κρύβει τα ιστολόγιά τους από το κοινό. Κάντε το εύχρηστο στους επισκέπτες σας. Η προσθήκη ενός συνδέσμου στο ιστολόγιό σας στην κεφαλίδα του ιστότοπου είναι μια συμβουλή εργασίας για τη σωστή βελτιστοποίηση του ιστότοπου, η οποία θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο αριθμό δυνητικών πελατών.

Λάθος 8: Χρήση τεράστιων εικόνων

Οι εικόνες βοηθούν τους επισκέπτες του ιστότοπού σας να κατανοήσουν καλύτερα τα κείμενα. Οι εικόνες είναι υπέροχες. Μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια και παρέχουν μια σαφέστερη κατανόηση του μηνύματός σας. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχάσετε τη σωστή βελτιστοποίηση του οπτικού περιεχομένου. Εάν είναι υπερβολικού μεγέθους και είναι βαρύτερα από οποιοδήποτε άλλο στοιχείο μιας ιστοσελίδας, τότε οι πιθανότητες είναι αυτές να μειώσουν τις ταχύτητες φόρτωσης του ιστότοπού σας, γεγονός που σκοτώνει τις μετατροπές.

Βήμα με δυνατότητα δράσης: Κάντε κάθε εικόνα να ταιριάζει με το μέγεθος των pixel που εμφανίζεται σε μια οθόνη 1366 × 768.

Λάθος 9: Ακατάλληλη διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς

Εάν οι μετατροπές στον ιστότοπό σας καταλήγουν σε μια ολοκλήρωση αγοράς, βεβαιωθείτε ότι είναι βελτιστοποιημένη για όλα τα είδη συσκευών. Όλο και πιο συχνά οι άνθρωποι πραγματοποιούν αγορές από τις οθόνες των φορητών συσκευών τους. Άρα, ένα άκαμπτο ταμείο είναι πιο πιθανό να οδηγήσει στην εγκατάλειψη του καλαθιού αγορών παρά σε μια αγορά.

Για να μην συμβεί αυτό, σχεδιάστε το με απόλυτο τρόπο μινιμαλιστικό στιλ. Δώστε στους πελάτες σας την ελευθερία να επιλέγουν τα σωστά δεδομένα μέσω αναπτυσσόμενων μενού αντί να αντιμετωπίζουν την ανάγκη να πληκτρολογούν κάθε χαρακτήρα. Η δυνατότητα αποθήκευσης των δεδομένων τους για περαιτέρω αναφορά θα είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τους πελάτες που επιστρέφουν.

Λάθος 10: Δεν εστιάζετε στη δημιουργία διατάξεων υποστήριξης πολλαπλών συσκευών

Εάν ο ιστότοπός σας δεν είναι προσβάσιμος από μια ποικιλία επιτραπέζιων υπολογιστών και φορητών συσκευών, δεν θα σας προσφέρει την επιθυμητή αύξηση των ποσοστών μετατροπής. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι όλο το περιεχόμενο που παρέχεται στις σελίδες του ιστότοπού σας μπορεί να προσαρμοστεί άψογα σε όλα τα μεγέθη οθόνης. Για να απαλλαγείτε από την ανάγκη ανάπτυξης ξεχωριστών εκδόσεων του ιστότοπού σας για κινητά τηλέφωνα και tablet, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποκριτικά θέματα WordPress. Αυτά θα εξοικονομήσουν χρόνο, χρήμα και ενέργεια για την ανάπτυξη ενός ιστότοπου που μετατρέπει.

Λάθος 11: Σπασμένοι σύνδεσμοι

Εάν ένα άτομο εντοπίσει τον ιστότοπό σας μέσω μηχανών αναζήτησης και στη μετα-περιγραφή, διαβάζει ότι πουλάτε προσθήκες WordPress, αλλά όταν ακολουθεί αυτόν τον σύνδεσμο είτε μεταφέρεται σε διαφορετική είτε σε 404 σελίδα, αυτό το άτομο δύσκολα θα επιστρέψει ποτέ στο δικό σας ιστότοπος και γίνετε πελάτης σας. Επομένως, κάθε φορά που προσθέτετε συνδέσμους στις σελίδες του ιστότοπού σας ή διαδίδετε συνδέσμους στον ιστό, βεβαιωθείτε ότι κανένας από αυτούς δεν είναι κατεστραμμένος και οδηγεί στον σωστό προορισμό. Εάν έχετε μερικά, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε τον οδηγό μας για να διορθώσετε κατεστραμμένους συνδέσμους στον ιστότοπό σας στο WordPress.

Λάθος 12: Εστίαση σε 1 τύπο περιεχομένου

Δεν υπάρχει κανένας τύπος περιεχομένου που να ταιριάζει σε κάθε επισκέπτη του ιστότοπού σας. Δεν υπάρχει ούτε μία μορφή-κατάλληλη για όλους. Για να προσελκύσει η ιστοσελίδα σας διαφορετικά επίπεδα χρηστών, δημιουργήστε περιεχόμενο σε πολλές μορφές. Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να μετατρέψετε τις αναρτήσεις ιστολογίου σε tweets, infographics, GIF, προβολές διαφανειών, βίντεο κ.λπ. Ακολουθήστε μια προσέγγιση «πακέτου» στο περιεχόμενό σας, έτσι ώστε το κοινό σας να μπορεί να αποφασίσει για το είδος του περιεχομένου που θέλει να διανείμει.

Λάθος 13: Χρήση φωτογραφιών στοκ

Κανένας ιστότοπος δεν μπορεί να μεταβεί χωρίς γραφικά. Οι εικόνες έχουν γίνει ένα κρίσιμο μέρος οποιουδήποτε διαδικτυακού έργου. Όπως έχει ήδη αναφερθεί νωρίτερα σε αυτήν την ανάρτηση, τα γραφικά σας βοηθούν να κοινοποιήσετε τις επιχειρηματικές σας ιδέες πιο αποτελεσματικά. Με εικόνες, μπορείτε να προσελκύσετε το κοινό του διαδικτύου πιο αφοσιωμένο, παρέχοντας έτσι καλύτερη αναγνώριση της επωνυμίας. Ωστόσο, δύσκολα θα επιτύχετε ποτέ το επιθυμητό αποτέλεσμα εάν μοιραστείτε φωτογραφίες αποθεμάτων στις σελίδες του ιστότοπού σας.

Οι εικόνες αποθεμάτων μπορούν να καταστρέψουν την αξιοπιστία της επιχείρησής σας. Προσθέτοντας φωτογραφίες χαρούμενων, χαμογελαστών προσώπων ορισμένων οικογενειών ή μελών της ομάδας που δεν έχουν σχέση με την εταιρεία σας, θα στείλετε ένα νόημα και ακόμη και ένα λάθος μήνυμα στο κοινό σας. Κάθε εικόνα που μοιράζεστε πρέπει να είναι αυθεντική και σχετική. Χρησιμοποιήστε κάθε εικόνα για έναν λόγο, ωθώντας κάθε πελάτη προς μετατροπή.

Λάθος 14: Χωρίς ιεραρχία

Είναι αυτονόητο ότι όλο το περιεχόμενο που μοιράζεστε στις σελίδες του ιστότοπού σας πρέπει να είναι αναγνώσιμο και γρήγορο στη σάρωση. Όχι μόνο οι εικόνες πρέπει να σχετίζονται με το περιεχόμενό σας, αλλά και να οργανώνονται σε μια σαφή ιεραρχία.

Arvorecer

Εάν δεν ανεβάσετε τις σελίδες του ιστότοπού σας με σαφείς και ενημερωτικές επικεφαλίδες, τα άτομα δεν θα μπορούν να λάβουν το μήνυμα που θέλετε να τους παραδώσετε με την πρώτη ματιά. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να αισθανθούν κάπως σύγχυση με την απουσία ενός απλού μηνύματος.

Λάθος 15: Δεν υπάρχουν δείκτες εμπιστοσύνης

Είναι τεράστιο λάθος να μην ανεβάσετε τον ιστότοπό σας με δείκτες εμπιστοσύνης, όπως κριτικές άλλων πελατών ή κοινωνική έγκριση. Ακόμα κι αν ανεβάζετε τις σελίδες του ιστότοπού σας με τα πιο καλογραμμένα κείμενα μάρκετινγκ, τίποτα δεν έχει καλύτερη επίδραση στο κοινό-στόχο σας παρά στις κριτικές που αφήνουν οι υπάρχοντες πελάτες σας. Και οι θετικές και οι αρνητικές κριτικές είναι σημαντικές. Αυτά θα ενισχύσουν την αξιοπιστία της επιχείρησής σας, καθιστώντας πιο άνετο για τους υποψήφιους πελάτες σας να παραγγείλουν προϊόντα ή υπηρεσίες από εσάς.

Όλες οι κριτικές που κοινοποιούνται στις σελίδες του ιστότοπού σας πρέπει να είναι πραγματικά μηνύματα από άτομα που δοκίμασαν τις υπηρεσίες σας. Αυτά θα πρέπει να περιλαμβάνουν ένα όνομα ενός ατόμου που συνέθεσε το κείμενο, καθώς και τη φωτογραφία του / της. Εάν έχετε κάτι να καυχηθείτε (όπως μια κριτική που υποβλήθηκε από ένα παγκοσμίως γνωστό άτομο), κάντε την πρόσβαση και στους πελάτες σας.

Λάθος 16: Γράφοντας μόνο για SEO

Όταν εργάζεστε κείμενα για τον ιστότοπό σας, σκεφτείτε τους ανθρώπους που θα το διαβάσουν. Το κοινό σας δεν είναι ρομπότ, γι ‘αυτό φροντίστε να παρέχετε αξία σε κάθε πελάτη που φτάνει στην πλατφόρμα σας.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι διαδικτυακοί έμποροι είναι να γράφουν μόνο για μηχανές αναζήτησης, γεμίζοντας τα κείμενά τους με έναν τεράστιο αριθμό λέξεων-κλειδιών, με στόχο να προσελκύσουν περισσότερη κίνηση. Αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος. Ενώ γράφετε για άτομα αυξάνετε τις πιθανότητές σας να αυξήσετε την οργανική επισκεψιμότητα και να αυξήσετε τα ποσοστά μετατροπής σας.

Λάθος 17: Λείπουν στοχευμένες σελίδες προορισμού

Όταν ένα άτομο συναντά τον ιστότοπό σας μέσω μηχανών αναζήτησης, αναμένει να βρει έναν πόρο που να σχετίζεται με τη λέξη-κλειδί που εισήγαγε στη γραμμή αναζήτησης. Μια στοχευμένη σελίδα προορισμού μπορεί να διαχειριστεί αυτήν την εργασία καλύτερα από οτιδήποτε άλλο. Για παράδειγμα, εάν κάποιος έψαχνε για μαθήματα γιόγκα για παιδιά, οδηγώντας τα στην αρχική σελίδα του γυμναστηρίου σας θα ήταν κακή ιδέα. Δώστε στους επισκέπτες σας ακριβώς αυτό που χρειάζονται. Αυτό θα μειώσει τα ποσοστά εγκατάλειψης και θα ενισχύσει ταυτόχρονα τις μετατροπές.

Λάθος 18: Αποτυχία αναζήτησης κριτικών

Εάν έχετε μια μεγάλη βάση πελατών, με εκατοντάδες έως χιλιάδες πωλήσεις να πραγματοποιούνται στον ιστότοπό σας κάθε μήνα, γιατί δεν ζητάτε από τους ικανοποιημένους πελάτες σας να αφήσουν μια κριτική σχετικά με την εμπειρία τους από τη συνεργασία με την επωνυμία σας; Όποτε είναι δυνατόν, συνδέστε με τους πελάτες, ώστε οι επισκέπτες του ιστότοπού σας να βλέπουν ότι οι κριτικές που κοινοποιούνται στις σελίδες του ιστότοπού σας είναι αυθεντικές. Επιπλέον, οι κριτικές που δημιουργούνται από πελάτες παρέχουν υψηλότερες βαθμολογίες στον ιστότοπό σας στις μηχανές αναζήτησης, καθώς αυτές θεωρούνται ως μια από τις αποδεδειγμένες πηγές οργανικής κίνησης.

Λάθος 19: Δεν πληρώνουν τα κοινωνικά μέσα

Αυτό είναι ένα από τα πιο αμφισβητούμενα θέματα μεταξύ ειδικών στο Διαδίκτυο μάρκετινγκ. Ενώ ορισμένοι επιμένουν στην τεράστια αξία που προσφέρουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, άλλοι λένε ότι δεν είναι τόσο απαραίτητο όσο πιστεύουν ορισμένοι. Ανεξάρτητα από το αν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σας βοηθούν να λάβετε υψηλότερες βαθμολογίες SEO, μπορεί ακόμα να σας βοηθήσει να οδηγήσετε πιο στοχευμένη κίνηση στον ιστότοπό σας.

Συλλέξτε πληροφορίες σχετικά με τους πελάτες σας και προσπαθήστε να τους προσεγγίσετε σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Καθώς δημοσιεύετε ενημερώσεις από το απόθεμά σας και τις μοιράζεστε με τους ακόλουθους σας, είναι πιθανό ότι περισσότερα άτομα θα ακολουθήσουν τον σύνδεσμό σας και θα παραγγείλουν ακόμη και οποιαδήποτε από τις νέες κυκλοφορίες σας.

Λάθος 20: Λείπουν στοιχεία επικοινωνίας στον ιστότοπό σας

Πόσες φορές βρήκατε μια ιστοσελίδα που δεν περιείχε τίποτα εκτός από μια φόρμα επικοινωνίας στη σελίδα επικοινωνίας; Τι γίνεται αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με την ποιότητα ή τη χρήση ενός συγκεκριμένου αντικειμένου; Πώς μπορείτε να φτάσετε αυτοπροσώπως την εταιρεία; Για να είναι πιο βολικό για τους πελάτες σας να επικοινωνήσουν μαζί σας προσωπικά, προσθέστε τα στοιχεία επικοινωνίας στην κεφαλίδα ή στο υποσέλιδο του ιστότοπού σας ή σε μια ειδική σελίδα με μια φόρμα επικοινωνίας. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας και τη διεύθυνση της φυσικής σας τοποθεσίας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε επίσης να ενισχύσετε την αξιοπιστία της επιχείρησής σας στα μάτια των πιθανών πελατών σας.

Λάθος 21: Λείπει το πλαίσιο αναζήτησης

Εκτός από ένα λειτουργικό κύριο μενού, ο ιστότοπός σας θα πρέπει να περιέχει ένα ζωντανό πλαίσιο αναζήτησης, το οποίο θα τους μεταφέρει απευθείας στο κομμάτι των πληροφοριών που χρειάζονται. Τοποθετήστε το στο επάνω μέρος της σελίδας, μαζί με μια οριζόντια γραμμή μενού.

Για τη διευκόλυνση των χρηστών, μπορείτε να βελτιώσετε τη ζωντανή αναζήτηση με τη λειτουργία Ajax. Λόγω αυτού, τα άτομα θα εισαχθούν σε μια λίστα προτεινόμενων αποτελεσμάτων αναζήτησης καθώς πληκτρολογούν ένα αίτημα αναζήτησης. Αυτό θα βελτιώσει σημαντικά τη χρηστικότητα του ιστότοπού σας και θα βοηθήσει τους ανθρώπους να βρουν τα επιθυμητά προϊόντα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Λάθος 22: Χρησιμοποιώντας πάρα πολλά χρώματα

Ο συνδυασμός χρωμάτων του ιστότοπού σας θα πρέπει να είναι ισορροπημένος και να περιλαμβάνει όχι περισσότερα από 3 χρώματα. Αυτά μπορεί να είναι συμπληρωματικά χρώματα από τον χρωματικό τροχό, δύο από τα οποία είναι ουδέτερα και το τρίτο πιο ζωντανό, που χρησιμοποιούνται για να επισημάνουν τις πιο σημαντικές περιοχές. Χρησιμοποιήστε έντονα χρώματα για να επισημάνετε CTA και επικεφαλίδες. Με αυτόν τον τρόπο, το μάτι των χρηστών θα κατευθυνθεί στα πιο κρίσιμα στοιχεία ακούσια, το οποίο αναμένεται επίσης να σας βοηθήσει να αυξήσετε τα ποσοστά μετατροπών των ιστότοπών σας.

Τελικές σκέψεις…

Όταν εργάζεστε στο σχεδιασμό του ιστότοπού σας στο WordPress, θυμηθείτε ότι υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να έχει από κοινού με τη στρατηγική μάρκετινγκ στο διαδίκτυο – δημιουργήστε το με τρόπο που να μετατρέπεται. Αποφύγετε τα προαναφερθέντα 22 πιο συνηθισμένα λάθη θανάτωσης μετατροπών. Κάντε τη διάταξη του ιστότοπού σας αποτελεσματική, με τις σαφώς καθορισμένες πινελιές, το σωστό συνδυασμό χρωμάτων, αξιοσημείωτα CTA, αναγνώσιμους τίτλους και λιγότερο κείμενο. Δημιουργήστε τον ιστότοπό σας και τη διαδικτυακή στρατηγική μάρκετινγκ, έχοντας κατά νου έναν χρήστη.

Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη και εφαρμόζοντας το σχεδιασμό ιστοσελίδων σας, θα δείτε την επιθυμητή αύξηση των ποσοστών μετατροπής στο συντομότερο χρονικό διάστημα.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me