12 καλύτερες προσθήκες και υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας WordPress

10+ Καλύτερες προσθήκες και υπηρεσίες WordPress

Η δημιουργία ενός ιστότοπου είναι μια διασκεδαστική εμπειρία όταν τα πράγματα πάνε σωστά. Ωστόσο, η εμπειρία μπορεί γρήγορα να γίνει ξινή αν προκύψει πρόβλημα με τον ιστότοπό σας στο WordPress. Για παράδειγμα, ενδέχεται να πέσετε θύμα κακόβουλου χάκερ ή να υποκύψετε σε κατεστραμμένα δεδομένα κατά την εγκατάσταση ενός νέου θέματος ή προσθήκης. Ή ίσως κάνατε απλώς μια αλλαγή που δεν επιθυμούσατε και τώρα δεν έχετε τρόπο να επιστρέψετε. Η αντιμετώπιση προβλημάτων με τον ιστότοπό σας μπορεί να είναι απογοητευτική, ακόμη περισσότερο όταν δεν έχετε ιδέα για το πώς να την επαναφέρετε.


Το WordPress είναι συνήθως ένα ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου για τον ιστότοπό σας. Αλλά μερικές φορές παρά τις προφυλάξεις σας, κάτι μπορεί να πάει στραβά. Ας πούμε ότι χάνετε τον ιστότοπό σας, πώς θα αποκαταστήσατε την παλιά του δόξα?

Τα αντίγραφα ασφαλείας είναι η απάντηση. Είναι μια από τις καλύτερες – και πιο αξιόπιστες – άμυνες έναντι οποιασδήποτε μορφής απειλής για τον ιστότοπό σας. Με ένα κανονικό πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επαναφέρετε το περιεχόμενό σας και να ενεργοποιήσετε ξανά.

Εγχειρίδιο έναντι αυτόματων αντιγράφων ασφαλείας (γνωστό και ως πρόσθετο)

Τα μη αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας θα λειτουργούν για έναν μικρό ιστότοπο με μικρό αριθμό θεατών και ένα μικρό προσωπικό, αλλά καθώς το κοινό και το προσωπικό του ιστότοπού σας μεγαλώνει, σπάνια μπορείτε να επιτρέψετε στον ιστότοπό σας να αποσυνδεθεί. Ενώ τα χειροκίνητα αντίγραφα ασφαλείας προσφέρουν περισσότερες επιλογές, είναι σίγουρα πιο δύσκολο να διατηρείτε χειροκίνητα τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του ιστότοπού σας. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο χρήσης μη αυτόματων αντιγράφων ασφαλείας στον πλήρη οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του WordPress.

Γενικά, οι διαχειριστές ιστότοπων είναι πολύ απασχολημένοι για τη μη αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των ιστότοπών τους και η αποτυχία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας τακτικά μπορεί να αφήσει τον ιστότοπό σας ευάλωτο σε διακοπή λειτουργίας, σε περίπτωση που ο ιστότοπός σας χάσει δεδομένα ή πέσει θύμα εισβολής. Ή εάν οι διακομιστές του κεντρικού υπολογιστή σας δέχονται επίθεση φυσική (Οποιαδήποτε φυσική καταστροφή, επιλέξτε την επιλογή σας) ή με άλλο τρόπο. Για έναν ιστότοπο με σεβαστό μεγάλο κοινό, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε μια premium εφεδρική υπηρεσία ή προσθήκη. Ακόμα κι αν ο ιστότοπός σας δεν είναι πολύ δημοφιλής, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τουλάχιστον ένα δωρεάν πρόσθετο.

Ακόμα κι αν έχετε έναν περιορισμένο προϋπολογισμό, η δαπάνη λίγο επιπλέον σε μια εφεδρική υπηρεσία είναι χρήματα που δαπανώνται καλά. Αυτές οι υπηρεσίες κάνουν το βαρύ ανυψωτικό για σας, ώστε να μπορείτε να κοιμηθείτε ήσυχα γνωρίζοντας ότι ο ιστότοπός σας στο WordPress είναι καλά χέρια. Ωστόσο, κάναμε το καλύτερο δυνατό για να συμπεριλάβουμε τα καλύτερα από τα καλύτερα πρόσθετα αντιγράφων ασφαλείας WordPress – δωρεάν και premium. Έτσι, επειδή ο προϋπολογισμός σας δεν σας δίνει αρκετό περιθώριο για μία από τις επιλογές επί πληρωμή που αναφέρουμε, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να βρείτε μια φοβερή δωρεάν προσθήκη που θα σας βοηθήσει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας τακτικά στον ιστότοπό σας.

1. VaultPress

VaultPress για WordPress

Η επίσημη υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που παρέχεται από την Automattic, η VaultPress παρέχει μια πληθώρα εφεδρικών επιλογών που κυμαίνονται από τις πιο βασικές, ξεκινώντας από $ 2 / μήνα έως τις προχωρημένες τιμές των $ 20 / μήνα. Στην πραγματικότητα, εμπιστευόμαστε το VaultPress να δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας του WPExplorer κάθε μέρα.

Επαναφορά VP

Το VaultPress μπορεί να δημιουργήσει και να κρατήσει ένα ενημερωμένο αντίγραφο του ιστότοπού σας με καθημερινό / πραγματικό χρόνο συγχρονισμό όλου του περιεχομένου του WordPress και να παρέχει επιλογές αυτόματης επαναφοράς. Επιπλέον, πραγματοποιείται σάρωση ασφαλείας για να σας ενημερώνει για τυχόν απειλές για την ασφάλεια του ιστότοπου.

VaultPress

Είναι πολύ εύκολο να κοιτάξετε αν και το αρχείο αντιγράφων ασφαλείας και να αποφασίσετε ποια αντίγραφα ασφαλείας θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε. Με το VaultPress, μπορείτε εύκολα να επαναφέρετε τον ιστότοπό σας με σύνδεση FTP ή SSH. Μπορείτε να κάνετε λήψη των αντιγράφων ασφαλείας σας και να τα αποθηκεύσετε σε οποιαδήποτε φορητή συσκευή αποθήκευσης ή να τα ανεβάσετε σε οποιονδήποτε ιστότοπο αποθήκευσης στο διαδίκτυο, όπως το Google Drive ή το Dropbox. Εάν έχετε ποτέ πρόβλημα με τις αποκαταστάσεις, το VaultPress παρέχει εξαιρετική υποστήριξη για να σας βοηθήσει με την αποκατάσταση του ιστότοπου.

Για 29 $ / μήνα, λαμβάνετε προστασία από ανεπιθύμητα μηνύματα, αυτόματες επαναφορές, αντίγραφα ασφαλείας σε πραγματικό χρόνο, σάρωση ασφαλείας, πλήρες αρχείο αντιγράφων ασφαλείας και υποστήριξη φύλαξης. Το πιο ελάχιστο πακέτο Lite, παρέχει καθημερινή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, αυτόματες επαναφορές, υποστήριξη φύλαξης και αρχείο αντιγράφων ασφαλείας 30 ημερών.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το VaultPress για πολλούς ιστότοπους με έναν μόνο λογαριασμό. Και μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλα τα αντίγραφα ασφαλείας εγκαθιστώντας Πρόσθετο VaultPress.

2. BackupBuddy από iThemes

BackupBuddy - Προσθήκη αντιγράφων ασφαλείας WordPress για επαναφορά Μετακίνηση WordPress

Πληροφορίες & λήψη

Χρησιμοποιήστε το BackupBuddy για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά ιστοτόπων WordPress απρόσκοπτα και χωρίς πολλή προσπάθεια. Μπορείτε να αποθηκεύσετε αντίγραφα ασφαλείας οπουδήποτε μέσω των υπηρεσιών ιστού Amazon, Dropbox, Rackspace Cloud, FTP και email.

BackupBuddy - WordPress Backup Plugin για επαναφορά Move WordPress (1)

Με το BackUp Buddy μπορείτε να εκτελείτε συχνά αντίγραφα ασφαλείας βάσης δεδομένων ή να ολοκληρώνετε αντίγραφα ασφαλείας, να χρησιμοποιείτε επιλογές αποθήκευσης εκτός ιστότοπου, να χρησιμοποιείτε αποθήκευση BackUp Buddy Stash, να προγραμματίζετε αντίγραφα ασφαλείας, να αποκλείετε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ορισμένων αρχείων και να δημιουργείτε προφίλ.

BackupBuddy - WordPress Backup Plugin για επαναφορά Move WordPress (2)

Η αποκατάσταση είναι πολύ εύκολη στην παρακολούθηση, ακόμη και για αρχάριους στο WordPress. Το BackUp Buddy μπορεί να σας βοηθήσει να μεταφέρετε εύκολα τον ιστότοπό σας WordPress σε άλλο τομέα ή κεντρικό υπολογιστή. Άλλες δυνατότητες του BackUp Buddy περιλαμβάνουν ειδοποιήσεις μέσω email, όρια αποθήκευσης αντιγράφων ασφαλείας, μεμονωμένη αποθήκευση αρχείων, σάρωση κακόβουλου λογισμικού, αντικαταστάσεις κειμένου βάσης δεδομένων, σάρωση και επιδιόρθωση βάσης δεδομένων και διαδραστικό χάρτη καταλόγου ιστότοπων.

3. UpdraftPlus

UpdraftPlus WordPress Backup Plugin

Το UpdraftPlus είναι ένα αποτελεσματικό και πολύ δημοφιλές plugin freemium που βοηθά στη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του ιστότοπού σας WordPress σε Amazon S3, Google Drive, Rackspace Cloud, Dropbox, FTP, SFTP, SCP, OpenStack Swift, WebDAV και ακόμη και μέσω email.

Με αυτήν την επιλογή, θα μπορείτε να δημιουργήσετε γρήγορα πλήρη αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας στο WordPress και να τα αποθηκεύσετε είτε στο cloud είτε να τα κατεβάσετε απευθείας στον υπολογιστή σας. Η προσθήκη υποστηρίζει επίσης προγραμματισμένα και κατ ‘απαίτηση αντίγραφα ασφαλείας και επιτρέπει διαφορετικά χρονοδιαγράμματα για τα αρχεία και τις βάσεις δεδομένων του ιστότοπού σας.

Επιλογές αναλήψεων

Χρησιμοποιήστε το Updraft για γρήγορη επαναφορά, αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας με επαναλαμβανόμενα χρονοδιαγράμματα, μετεγκατάσταση ιστοτόπων, επιλογή συγκεκριμένων αρχείων για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και λήψη αρχείων αντιγράφων ασφαλείας. Εάν μια μεταφόρτωση σταματήσει πρόωρα ή αποτύχει, η προσθήκη επαναπροσδιορίζει την αποτυχημένη μεταφόρτωση. Κρυπτογράφηση αντιγράφων ασφαλείας βάσης δεδομένων με την premium έκδοση της προσθήκης. Αυτό το πρόσθετο λειτουργεί σε πολλές γλώσσες και οι εργασίες μετάφρασης συνεχίζονται. Η δωρεάν έκδοση θα είναι κατάλληλη για την πλειοψηφία των χρηστών, αν και η premium έκδοση προσφέρει ένα πλήθος πρόσθετων δυνατοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε υποστήριξη προτεραιότητας.

4. BlogVault

Αντίγραφα ασφαλείας BlogVault

Πληροφορίες & λήψη

Ένα ασφαλές σύστημα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που βοηθά τους χρήστες του WordPress να δημιουργούν αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας, να εκτελούν αυτόματες αποκαταστάσεις, να μεταναστεύουν ιστότοπους και να βλέπουν αντίγραφα ασφαλείας για έως και 30 ημέρες. Μπορείτε να αποθηκεύσετε οποιοδήποτε αντίγραφο ασφαλείας θέλετε από το εφεδρικό αρχείο στο Dropbox. Μπορείτε να δοκιμάσετε τα αντίγραφα ασφαλείας σε διακομιστές BlogVault, για να ελέγξετε εάν το επιλεγμένο αντίγραφο ασφαλείας είναι αυτό που θέλετε.

BlogVault για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του WooCommerce

Με το BlogVault μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε μια δυνατότητα για αντίγραφα ασφαλείας σε πραγματικό χρόνο. Δηλαδή, καθώς κάνετε αλλαγές στον ιστότοπό σας, το BlogVault δεν θα λάβει και θα ενημερώσει τα αντίστοιχα αρχεία. Με αυτόν τον τρόπο το περιεχόμενο του ιστότοπού σας είναι πάντα ασφαλές!

Άλλες αξιοσημείωτες δυνατότητες περιλαμβάνουν σταδιακά αντίγραφα ασφαλείας, δωρεάν χώρο αποθήκευσης εκτός ιστότοπου, υποστήριξη πολλαπλών ιστότοπων, ενσωματωμένη σταδιοποίηση, αντίγραφα ασφαλείας τραπεζιού για καταστήματα WooCommerce και μια εκπληκτική ομάδα υποστήριξης έτοιμη να βοηθήσει 24/7.

5. Διπλασιαστής

Δωρεάν αναπαραγωγή πρόσθετου WordPress

Το Duplicator είναι ένα πρόσθετο μετεγκατάστασης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την αντιμετώπιση εφεδρικών στιγμιότυπων του ιστότοπού σας. Η δωρεάν προσθήκη σάς επιτρέπει να κλωνοποιείτε τον ιστότοπό σας στο WordPress και να δημιουργείτε χειροκίνητα αντίγραφα ασφαλείας κατά παραγγελία. Δημιούργησε ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας των αρχείων WordPress, του περιεχομένου ιστότοπου, της βάσης δεδομένων, των θεμάτων και των προσθηκών που είναι συσκευασμένα σε ένα αρχείο zip.

Υπάρχει επίσης μια επαγγελματική έκδοση διαθέσιμη για προγραμματισμό αντιγράφων ασφαλείας, σύνδεση αποθήκευσης cloud, ειδοποιήσεις μέσω email και άλλα.

6. BackWPup

BackWPup Δωρεάν προσθήκη WordPress

Το BackWPup είναι ένα άλλο πρόσθετο freemium που μπορεί να εκτελέσει αυτοματοποιημένα αντίγραφα ασφαλείας ιστότοπων WordPress, να πραγματοποιήσει εξαγωγή XML WordPress, να βελτιστοποιήσει, να ελέγξει και να επισκευάσει βάσεις δεδομένων.

backUpwp δωρεάν

Τα αντίγραφα ασφαλείας μπορούν να αποθηκευτούν μέσω διακομιστών FTP, Dropbox, Amazon S3, Microsoft Azure, Rackspace cloud, Sugar Sync και στις επαγγελματικές εκδόσεις του Amazon Glacier και του Google Drive. Και αν χρειάζεστε ποτέ περισσότερες δυνατότητες ή υποστήριξη, απλώς αναβαθμίστε στην premium έκδοση της προσθήκης.

7. SnapshotPro

SnapshotPro

Το στιγμιότυπο είναι μια προσθήκη του WPMU DEV που δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας όλου του περιεχομένου, ολόκληρης της βάσης δεδομένων ή συγκεκριμένων πινάκων. Η προσθήκη μπορεί να προγραμματιστεί για αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και μπορείτε να αποθηκεύσετε τα αντίγραφα ασφαλείας σας σε Dropbox, Amazon S3 ή SFTP. Η προσθήκη αποτελεί μέρος της συνδρομής WPMUdev και περιλαμβάνει υποστήριξη για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά με ένα κλικ, αυτοματοποιημένα αντίγραφα ασφαλείας, υποστήριξη πολλαπλών ιστότοπων και ακόμη και 10 GB αποθήκευσης cloud WPMUdev.

8. WPVivid

WPvivid

Με το WPvivid μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας, να επαναφέρετε και να μετεγκαταστήσετε τον ιστότοπό σας – αλλά αυτήν τη στιγμή θα επικεντρωθούμε στα αντίγραφα ασφαλείας. Η δωρεάν προσθήκη περιλαμβάνει δυνατότητες για αυτοματοποιημένα αντίγραφα ασφαλείας, υποστήριξη αποθήκευσης cloud (Dropbox, Google Drive, Amazon S3, SFTP κ.λπ.), επαναφορά με ένα κλικ, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας με ένα κλικ, χωρίς όρια μεγέθους αντιγράφων ασφαλείας και πολλά άλλα. Η προσθήκη είναι επίσης συμβατή με τον δημοφιλή διαχειριστή τοποθεσιών MainWP, ώστε να μπορείτε να διαχειρίζεστε εύκολα αντίγραφα ασφαλείας για όλους τους ιστότοπούς σας. Και παίζει ωραία με δημιουργούς σελίδων όπως το Elementor, το SiteOrigin και το Beaver Builder.

Το WPvivid Pro προσθέτει ακόμη περισσότερες επιλογές για σταδιακά αντίγραφα ασφαλείας, υποστήριξη πολλαπλών τοποθεσιών, απομακρυσμένη αποθήκευση, προηγμένο προγραμματισμό, δυνατότητες ρόλου χρήστη και άλλα.

9. BackupGuard

BackupGuard

Δημιουργήστε εύκολα ένα αντίγραφο ασφαλείας του ιστότοπού σας με το BackupGuard. Η προσθήκη διαθέτει τόνους εφεδρικών δυνατοτήτων για τη δημιουργία απεριόριστου αριθμού αντιγράφων ασφαλείας ιστότοπων, μεμονωμένων αντιγράφων ασφαλείας αρχείων ή φακέλων, ακόμη και αντιγράφων ασφαλείας πολλών ιστότοπων. Επιπλέον, είναι εύκολο να προγραμματίσετε, να εξαγάγετε ή να εισαγάγετε τα αντίγραφα ασφαλείας σας. Και το BackupGuard προσφέρει μια μοναδική γραμμή προόδου, ώστε να μπορείτε να δείτε πού βρίσκεστε στο αντίγραφο ασφαλείας σας (ή ακόμη και να το ακυρώσετε αν θέλετε).

10. CodeGuard

Αντίγραφα ασφαλείας CodeGuard

Πληροφορίες & λήψη

Ένα σύστημα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας όλων των στοιχείων στον ιστότοπό σας στο WordPress. Η διαδικασία εγκατάστασης δεν πρέπει να είναι πολύ δύσκολη για κάποιον που χρησιμοποιεί το WordPress για λίγο, τα αντίγραφα ασφαλείας δημιουργούνται αυτόματα και μπορείτε να παρακολουθείτε τυχόν αλλαγές σε αρχεία στο δίκτυό σας.

Η αποκατάσταση μπορεί να γίνει κατεβάζοντας το αρχείο zip και εκτελώντας χειροκίνητη επαναφορά, ή επιλέγοντας ορισμένα αρχεία για επαναφορά ή ο εύκολος τρόπος θα ήταν να επιλέξετε μια αυτόματη πλήρη επαναφορά. Με σχέδια που κυμαίνονται από $ 39- $ 239 / μήνα μπορεί να ακούγεται λίγο ακριβό, αλλά στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει όταν λαμβάνετε υπόψη ότι προστατεύει τον ιστότοπό σας.

11. WPBackItUp

Πρόσθετο WPBackItUp WordPress.

Η προτελευταία επιλογή μας – WPBackItUp – είναι ένας σταθερός υποψήφιος για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του ιστότοπού σας, με μια μοναδική δομή τιμολόγησης. Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του ιστότοπού σας και η μη αυτόματη επαναφορά του είναι εντελώς δωρεάν. Ωστόσο, εάν θέλετε να επωφεληθείτε από τις επιλογές επαναφοράς με ένα κλικ (μαζί με ορισμένες άλλες λειτουργίες), θα χρειαστεί να πληρώσετε 79 $ για την premium έκδοση.

Συνολικά, το WPBackItUp είναι μια σταθερή εναλλακτική λύση σε σχέση με άλλες λύσεις για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του ιστότοπού σας στο WordPress. Η υποστήριξη και η τεκμηρίωσή τους είναι εξαιρετική, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστείτε τίποτα περισσότερο από την δωρεάν έκδοση για την προστασία του ιστότοπού σας.

12. All-in-One WP Migration

All-in-One WP Migration

Το All-in-One WP Migration είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται – ένα πρόσθετο που σας προετοιμάζει για επιτυχία κατά τη μετακίνηση του ιστότοπού σας. Αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την προσθήκη για να εξαγάγετε ένα αντίγραφο ασφαλείας του ιστότοπού σας. Απλώς συνδεθείτε στον ιστότοπό σας, μεταβείτε στην ενότητα All-in-One WP Migration και κάντε κλικ στο μεγάλο πράσινο κουμπί Εξαγωγής. Και η προσθήκη περιλαμβάνει ενσωμάτωση WP-CLI, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να εξαιρέσετε αρχεία (όπως ανεπιθύμητα σχόλια, αναθεωρήσεις δημοσιεύσεων, ανενεργές προσθήκες κ.λπ.) με γρήγορες εντολές.

Γιατί τα αντίγραφα ασφαλείας ιστότοπων είναι τόσο σημαντικά

Με απλά λόγια, ένα αντίγραφο ασφαλείας είναι ένα αντίγραφο του ιστότοπού σας που έχει μεταφορτωθεί αλλού (όπως στον διακομιστή σας ή σε μια υπηρεσία φιλοξενίας αρχείων όπως το Dropbox). Είναι απαραίτητα για να βεβαιωθείτε ότι έχετε έναν τρόπο να επαναφέρετε τον ιστότοπό σας όταν τα πράγματα πάνε στραβά. Για παράδειγμα, φανταστείτε ένα σφάλμα που επηρεάζει τον ιστότοπό σας ηλεκτρονικού εμπορίου. Εάν δεν διαθέτετε αντίγραφα ασφαλείας – και δεν υπάρχει τρόπος ανάκτησης των χαμένων δεδομένων σας – αυτό θα επηρεάσει μαζικά ολόκληρη την επιχείρησή σας. Ενώ οι προοπτικές θα μπορούσαν να είναι ζοφερές, η εφαρμογή στρατηγικής δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας – ακόμη και μια απλή – θα σώσει το μπέικον σας.

Συνολικά, η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του ιστότοπού σας μπορεί να σας βοηθήσει να προστατευτείτε από διάφορες απειλές, όπως:

  • Οι χάκερ ιστότοπων. Ενώ ορισμένοι χάκερ στοχεύουν να κλέψουν ευαίσθητες πληροφορίες, πολλοί θα χαράξουν ιστότοπους μόνο για να αποδείξουν ότι μπορούν. Εάν διαθέτετε ιστότοπο, κινδυνεύετε ήδη.
  • Κακόβουλο λογισμικό και ιοί. Κακόβουλες απειλές όπως ιοί, trojans και άλλα κακόβουλα προγράμματα μπορούν να εισέλθουν στον ιστότοπό σας μέσω προσθηκών WordPress και να καταστρέψουν ή να κλέψουν τα δεδομένα σας. Παρόλο που το WordPress είναι ασφαλές, δεν είναι ακόμη 100% αλάνθαστο. Οι προηγούμενες εκδόσεις του WordPress έχουν χτυπηθεί, και έχοντας ένα ασφαλές πλήρες αντίγραφο ασφαλείας σημαίνει ότι θα είστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο σενάριο.

Συνολικά, τα αντίγραφα ασφαλείας είναι εξαιρετικά σημαντικά – αλλά εξίσου σημαντικό είναι το συνολικό πρόγραμμά σας. Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς να το κάνουμε.

Δημιουργία προγράμματος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας

Ένα πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας είναι απλώς η συχνότητα με την οποία πραγματοποιείτε αντίγραφα ασφαλείας. Αυτό μπορεί να είναι εβδομαδιαίο ή μηνιαίο αντίγραφο ασφαλείας, αν και η συχνότητα μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τις δικές σας μοναδικές απαιτήσεις. Ωστόσο, ανεξάρτητα, σας συνιστούμε να πραγματοποιείτε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας.

Η δημιουργία ενός προγράμματος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας είναι μια σχετικά απλή διαδικασία. Ενώ εσείς θα μπορούσε πραγματοποιήστε μερικούς απλούς υπολογισμούς (συμπεριλαμβανομένου του factoring στα επίπεδα επισκεψιμότητας), η πραγματικότητα είναι ότι εάν δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας τακτικά και συχνά χρησιμοποιείτε τις ενσωματωμένες λειτουργίες της επιλεγμένης λύσης, θα πρέπει να είστε καλοί να πάτε.

Τούτου λεχθέντος, δεν θέλετε να αποθηκεύετε αντίγραφα κάθε εφεδρικού αντιγράφου που δημιουργείτε στο ένα μέρος. Αντ ‘αυτού προσπαθείτε να αποθηκεύσετε τουλάχιστον ένα τοπικό αντίγραφο ασφαλείας με ένα δεύτερο αντίγραφο εκτός χώρου. Και πάλι, τα πρόσθετα μπορούν να σας βοηθήσουν με αυτό, και πολλά προσφέρουν έναν τρόπο αποθήκευσης αντιγράφων ασφαλείας εξωτερικά.


Απλώς για να το επαναλάβω – τα αντίγραφα ασφαλείας είναι ζωτικής σημασίας. Σας βοηθούν να επιστρέψετε στο διαδίκτυο γρήγορα και εύκολα μετά από ένα ζήτημα, και το πιο σημαντικό, συμβάλλετε στην ελαχιστοποίηση του χρόνου διακοπής που αντιμετωπίζουν οι επισκέπτες σας. Και στο τέλος δεν υπάρχει κανένας καλός λόγος (ούτε ένας) να μην δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας. Είναι καλύτερα να είστε ασφαλείς παρά να λυπάμαι – γι ‘αυτό υποστηρίζεται ιδιαίτερα η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του ιστότοπού σας. Ακόμα κι αν πιστεύετε ότι ο ιστότοπός σας δεν πρόκειται να χάσει πολλά από την άποψη της επισκεψιμότητας / εσόδων εξαιτίας ενός μικρού χρόνου, θα μπορούσατε ενδεχομένως να χάσετε όλα όσα έχετε τοποθετήσει στον ιστότοπό σας.

Σίγουρα θα συνιστούσα να έχετε τουλάχιστον ένα δωρεάν πρόσθετο για να προστατεύσετε τον ιστότοπό σας στο WordPress. Και φροντίστε να λαμβάνετε πάντα αντίγραφα ασφαλείας καθώς δημοσιεύετε νέες αναρτήσεις, καθώς και πριν και μετά από σημαντικές ενημερώσεις για την εγκατάσταση, τα θέματα και τα πρόσθετα του WordPress (ή τουλάχιστον μία φορά το μήνα για να είστε ασφαλείς).

Έχετε δοκιμάσει κάποια από τις επιλογές στην καλύτερη συλλογή αντιγράφων ασφαλείας WordPress; Ή χάσαμε το αγαπημένο σας εφεδρικό πρόσθετο; Ενημερώστε μας στην ενότητα σχολίων – θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me