10 ιστορίες αντιγράφων ασφαλείας WordPress που θα μπορούσαν να σκοτώσουν τον ιστότοπό σας

Ένα αντίγραφο ασφαλείας ιστότοπου είναι ένα από τα το περισσότερο σημαντικά καθήκοντα διαχειριστή ιστού. Μερικοί από εσάς που διαβάζετε αυτό το άρθρο μπορεί να είναι νέοι στη διαχείριση ιστότοπων. Μπορείτε να στοχεύσετε να ξεκινήσετε τη δική σας εταιρεία ανάπτυξης ιστοσελίδων μια μέρα. Οι ιδέες που συζητούνται σε αυτό το άρθρο θα είναι μερικά από τα πιο σημαντικά πράγματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε – σε όλο το επάγγελμά σας.


Για έμπειρους βετεράνους – άτομα που διαχειρίζονται εταιρείες για μισή δεκαετία, σας ζητώ να μοιραστείτε τις εφεδρικές σας ιστορίες καταστροφών (αν έχετε κάποιες από αυτές) ή κάποιες προσωπικές συμβουλές για όλους τους αναγνώστες μας! Κάτι που εύχεστε να ξέρατε πότε ξεκινήσατε! Λοιπόν, χωρίς πολύ κόπο, ας ξεκινήσουμε.

Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσω για 10 κοινούς μύθους που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια σε ορισμένες κοινότητες blogging. Μερικοί απροσδιόριστοι άνθρωποι διαδίδουν τη λέξη σαν πυρκαγιά, και οι άνθρωποι που είναι νέοι στην επιχείρηση, πιστεύουν ότι τους αρέσει το Ευαγγέλιο. Είμαι εδώ για να το αλλάξω αυτό. Σου λεω τι είναι τι, βασίζεται σε ορθό συλλογισμό.

Μάθημα 1: Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας εφάπαξ

μαθηματική εξίσωση

Θυμάσαι άλγεβρα γυμνασίου; Πόσες φορές έπρεπε να το κάνετε για να το διορθώσετε; Τα αντίγραφα ασφαλείας είναι κάτι παρόμοιο. Εάν πιστεύετε ότι θα λάβετε ένα εφεδρικό αντίγραφο ασφαλείας του ιστότοπού σας – θα είστε έτοιμοι για μια απόλαυση. Πρέπει να πάρετε ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας τουλάχιστον μία φορά το μήνα, ανάλογα με τον ιστότοπό σας:

 • Εάν δημιουργείτε ή ανακαινίζετε έναν ιστότοπο από το μηδέν, πάρτε ένα αντίγραφο ασφαλείας κάθε έξι έως δώδεκα ώρες.
 • Εάν έχετε ένα ενεργό ιστολόγιο, όπου μπορείτε να βρείτε πολλά σχόλια καθημερινά, πάρτε ένα καθημερινό αντίγραφο ασφαλείας.
 • Εάν έχετε έναν ιστότοπο χαρτοφυλακίου, τότε ένα εβδομαδιαίο ή δύο εβδομαδιαίο αντίγραφο ασφαλείας είναι αρκετά καλό.

Μάθημα 2: Μερικά αντίγραφα ασφαλείας

μισό φαγητό-ντόνατ

Μερικά αντίγραφα ασφαλείας, επίσης γνωστά ως Μη ολοκληρωμένη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, παίρνει ένα αντίγραφο ασφαλείας μόνο της βάσης δεδομένων του WordPress και ξεχνά το wp_content φάκελο ή αντίστροφα. Μερικά αντίγραφα ασφαλείας έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Το πλεονέκτημά του είναι το γεγονός ότι έχουν σχετικά μικρό μέγεθος, σε σύγκριση με ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας. Κακές ειδήσεις είναι ότι μόνοι τους δεν μπορούν να αποκαταστήσουν έναν κατεστραμμένο ιστότοπο. Χρειάζεστε τα υπόλοιπα δεδομένα (στην περίπτωσή μας το περιεχόμενο του καταλόγου εγκατάστασης του WordPress), το οποίο περιέχει μόνο το πλήρες αντίγραφο ασφαλείας.

Ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας περιλαμβάνει τόσο τη βάση δεδομένων του WordPress όσο και το φάκελο εγκατάστασης. Εάν έχετε πολλές εικόνες / μεταφορτώσεις μέσων, το μέγεθος του αντιγράφου ασφαλείας σας θα είναι φυσικά μεγάλο. Ως εκ τούτου, πρέπει να είστε επιλεκτικοί για το τύπος αντιγράφων ασφαλείας εσύ διαλέγεις. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για να σας βοηθήσουμε:

 1. Εάν ανεβάζετε νέες δημοσιεύσεις κάθε μέρα, τότε πρέπει να λάβετε ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας
 2. Εάν δημοσιεύετε νέα άρθρα μία φορά την εβδομάδα, τότε α εβδομαδιαία πλήρη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και ένα καθημερινή μερική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας (της βάσης δεδομένων) θα έκανε το κόλπο.
 3. Εάν έχετε πολλούς συντελεστές που εργάζονται στον ιστότοπό σας, τότε a καθημερινή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας είναι και πάλι απαραίτητο.

Το κόλπο είναι να βρείτε τον καλύτερο συνδυασμό που σας ταιριάζει. Ο στόχος σας πρέπει να είναι η αποτελεσματικότητα – χρησιμοποιώντας το ελάχιστο χώρο για να αποθηκεύσετε τη μέγιστη ποσότητα δεδομένων.

Μάθημα 3: Βασισμένο σε κοινόχρηστους οικοδεσπότες Ιστού για να λάβετε αντίγραφα ασφαλείας για εσάς

ξέγνοιαστη-άνδρα-τοποθέτηση-σε-γρασίδι-iStock-2x3

Δεν λέω ότι οι οικοδεσπότες Ιστού δεν λαμβάνουν αντίγραφα ασφαλείας. Ωστόσο, ο τύπος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας εξαρτάται από τον ιστότοπο που χρησιμοποιείτε. Για παράδειγμα, μια κοινόχρηστη εταιρεία φιλοξενίας ενδέχεται να προσφέρει μια εφεδρική επιλογή εφεδρικής 30 ημερών, η οποία ενδέχεται να μην περιλαμβάνει τις βάσεις δεδομένων που υπάρχουν στον λογαριασμό σας.

Ας υποθέσουμε ότι φιλοξενείτε τον ιστότοπό σας σε έναν τέτοιο κεντρικό υπολογιστή. Μια ωραία μέρα, ο ιστότοπός σας αποτυγχάνει απροσδόκητα και αρχίζετε να σαρώνετε τα αρχεία καταγραφής αντιγράφων ασφαλείας. Ευτυχώς, το βρίσκετε – αλλά περιμένετε! Είναι μόνο το δημόσια_html ντοσιέ! Πού είναι η βάση δεδομένων σας; Δεν ξέρεις!

Έτσι, μένετε με ένα μερικό αντίγραφο ασφαλείας. Που δεν είναι καλό χωρίς το πραγματική βάση δεδομένων WordPress. Φανταστείτε να έχετε και τις 30 εικόνες ενός άρθρου 3000 λέξεων, χωρίς να έχετε το ίδιο το άρθρο 3000 λέξεων. Χάσατε στο SEO και υποφέρατε τεράστια απώλεια κίνησης.

Μάθημα 4: Τοπικά αντίγραφα ασφαλείας

σκληρός δίσκος

Τι είναι το τοπικό αντίγραφο ασφαλείας; Είναι απλό – διατηρώντας το αντίγραφο ασφαλείας του ιστότοπού σας μόνο στον υπολογιστή σας. Αυτό σημαίνει ότι το μόνο αντίγραφο του ιστότοπού σας είναι στον σκληρό σας δίσκο – μια απρόβλεπτη συσκευή η οποία είναι γνωστό ότι αποτυγχάνει σε κάποιο σημείο.

Αυτό το φίλο μου, δεν είναι σοφό να κάνεις. Ζούμε σε μια εποχή που ανήκει στο σύννεφο. Σύντομα όλα θα είναι στο σύννεφο. Γιατί να μην ξεκινήσετε νωρίς; Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να αποθηκεύσετε το αντίγραφο ασφαλείας του ιστότοπού σας σε μια εταιρεία αποθήκευσης cloud όπως το Dropbox, το Google Drive, το Amazon S3 ή το RackSpace Cloud Files.

Μάθημα 5: Ο μύθος αυτόματης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του WordPress

Δεδομένου ότι η έκδοση 3.5 το WordPress είχε ενσωματωμένη την επιλογή αυτόματης ενημέρωσης. Αυτό επέτρεψε σε όλους να ενημερώσουν αυτόματα το WordPress στην πιο πρόσφατη έκδοση με λίγη προσπάθεια. Αυτό οδήγησε επίσης σε παρανόηση. Οι άνθρωποι άρχισαν να σκέφτονται – “Εντάξει, εάν το WordPress ενημερώνεται αυτόματα, τότε πρέπει επίσης να δημιουργεί αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων μου”.

Αγαπητοί αναγνώστες, αυτό δεν είναι αλήθεια. Το WordPress δεν δημιουργεί αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας. Σκέψου το. Πού θα διατηρούσε τα εφεδρικά αρχεία; Στον κεντρικό διακομιστή; Στο Amazon S3; Σε αυτήν την περίπτωση θα απαιτούσε τα διαπιστευτήριά σας. Αλλά δεν σας ζητά καν καμία πληροφορία! Είναι ευθύνη του webmaster να διαμορφώσει και να λάβει ένα αντίγραφο ασφαλείας σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

όχι ευχαριστώ

Εντάξει, μέχρι τώρα έχουμε καλύψει μερικούς από τους μύθους που οφείλονται στην έλλειψη πληροφοριών. Τώρα που γνωρίζετε όλα αυτά, είμαι βέβαιος ότι θα είστε προσεκτικοί την επόμενη φορά. Ώρα για το δεύτερο μέρος της ανάρτησης: υπερβολική εμπιστοσύνη. Μερικοί από εμάς είμαστε πολύ σίγουροι για τον εαυτό μας και δεν προσυπογράφουμε τον κανόνα «η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία» – όσο συχνά θα έπρεπε.

Αυτό μπορεί ή όχι να φέρει προβλήματα. Μιλώντας από προσωπική εμπειρία, θα έλεγα ότι πολλοί άνθρωποι έχουν πέσει θύματα υπερβολικής εμπιστοσύνης. Θα περιγράψω τέσσερα τέτοια misnomers ξεκινώντας από “Δεν χρειάζομαι αντίγραφο ασφαλείας γιατί _____”. Παρακαλώ διαβάστε το και μοιραστείτε τις σκέψεις σας σχετικά.

Μάθημα 6: Δεν χρειάζομαι αντίγραφο ασφαλείας

Ως αλαζονική και υπερβολική αυτοπεποίθηση μπορεί να ακούγεται, υπάρχει εκπληκτικά υψηλό αριθμός ατόμων που εγγράφονται σε αυτόν τον κανόνα. Νομίζουν ότι αυτοί απλά δεν απαιτείται αντίγραφο ασφαλείας. Γιατί; Ίσως επειδή ενοχλούνται λιγότερο από τον ιστότοπο ή προτιμούν να ζουν ζωή στην άκρη. Ή επειδή πιστεύουν ότι δεν είναι τόσο άτυχοι, που θα τους συμβούν άσχημα πράγματα! Ελπίζω να μην είστε ένας από αυτούς.

Μάθημα 7: Δεν χρειάζομαι αντίγραφο ασφαλείας γιατί δεν είμαι πολύ ανόητος για να σπάσω τον δικό μου ιστότοπο

Κανείς δεν λέει ότι είσαι ηλίθιος. Αυτή είναι η υπερηφάνεια που μιλάς εκεί. Φίλε μου, δεν ξέρεις ποτέ τι θα συμβεί.

 • Δεν είσαι μάγος. (Είσαι?)
 • Δεν έχετε λύσει όλα τα NP σκληρά και NP ελλιπή προβλήματα. (Έχετε;) Όχι!
 • Έτσι, τόσο από άποψη πιστού όσο και από επιστήμονα, δεν έχετε προβλέψιμο τρόπο να προβλέψετε το μέλλον.

Θα είμαι ειλικρινής μαζί σου. Σκέφτηκα έτσι. Είναι αρκετά φυσικό για μερικούς. Αλλά θα ήταν πιο σοφό να προσέχετε και να διαγραφείτε από αυτήν την κατηγορία. Ποτέ δεν ξέρετε πότε μια ενημέρωση προσθήκης, ένα νέο θέμα ή κάποια άλλη ενημέρωση ενδέχεται να καταστρέψει τον ιστότοπό σας – επομένως είναι καλύτερο να κάνετε πάντα λάθος από την πλευρά της προσοχής.

Μάθημα 8: Δεν χρειάζομαι αντίγραφο ασφαλείας, επειδή μόλις ξεκινάω

Έκδοση Benny WordPress 4.0

Αγόρι, εύχομαι κάποιος να με είχε προειδοποιήσει νωρίτερα! Πόσος χρόνος και προσπάθεια θα είχα εξοικονομήσει! Όταν ήμουν νέος στο WordPress, πειραματίστηκα με κάθε πράγμα που μπορούσα να βρω. Άγνωστες προσθήκες, ρυθμίσεις θέματος, νέα widget, τροποποιήσεις CSS – το ονομάζετε. Αλλά δεν έλαβα αντίγραφο ασφαλείας! Δεν ήξερα καν τι ήταν ένα αντίγραφο ασφαλείας.

Και αυτός ήταν ο θάνατός μου. Πέρασα πάνω από 11 ώρες στον πρώτο μου ιστότοπο μόνο για να ανακαλύψω ότι ο σκληρός δίσκος του κεντρικού υπολογιστή είχε αποτύχει και κάλυπτε το καθημερινό αντίγραφο ασφαλείας τελευταιες μερες δεδομένα.

Όπως ανέφερα νωρίτερα σε αυτό το άρθρο, πρέπει να συνεχίζετε να λαμβάνετε αντίγραφα ασφαλείας κάθε 10-12 ώρες όταν τροποποιείτε ενεργά τον ιστότοπό σας. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να το κάνετε σε μια περιοχή στάσης (εκτός σύνδεσης ή σε απευθείας σύνδεση) και στη συνέχεια να το αντικαταστήσετε στον κύριο ιστότοπο. Για άτομα που δεν έχουν την εξειδίκευση να το αντιμετωπίσουν, είναι καλύτερο να ακολουθήσετε την αυξημένη συχνότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Μάθημα 9: Δεν χρειάζομαι αντίγραφο ασφαλείας, δεδομένου ότι οι χάκερ δεν θα ενοχλούν με τον μικρό ιστότοπό μου

Δεν μου αρέσει να ακούω κλισέ, αλλά –

Η αρχή όλων των μεγάλων πραγμάτων είναι μικρή

 • Το σύμπαν αποτελείται από εντροπία. Επομένως, είναι πιθανό ένας ερασιτέχνης χάκερ να χρησιμοποιήσει τον ιστότοπό σας για εξάσκηση στόχου. Δεν θέλετε να γίνετε στοχευμένη εξάσκηση αγοραστή τώρα?
 • Πρέπει επίσης να είστε προσεκτικοί όταν λαμβάνετε αντίγραφο ασφαλείας. Αν δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των ήδη μολυσμένων αρχείων, ποια είναι η χρησιμότητα; Πρέπει να εγκαταστήσετε ένα πρόσθετο ασφαλείας WordPress για να σαρώσετε τον ιστότοπό σας για κακόβουλο λογισμικό και να το διατηρήσετε καθαρό.
 • Εάν είχατε πειραχτεί στο παρελθόν, τότε θα πρέπει να πληρώσετε τα επιπλέον μετρητά – να σπάσετε μια μικρή κουμπαρά εάν χρειαστεί και να λάβετε έναν κατάλληλο έλεγχο ασφαλείας από τη Sucuri.

Μάθημα 10: Ένα αντίγραφο ασφαλείας είναι πάρα πολύ δουλειά!

τζόκινγκ

Λοιπόν, αυτός ο κανόνας είναι κάπως αληθινός. Λαμβάνοντας ένα καθημερινό αντίγραφο ασφαλείας είναι πάρα πολύ δουλειά – ειδικά αν είστε απασχολημένοι τις περισσότερες φορές. Η πρότασή μου – χρησιμοποιήστε μια εφεδρική υπηρεσία προσθήκης όπως VaultPress. Κοστίζει περίπου 5 $ το μήνα και διατηρεί απεριόριστα αντίγραφα ασφαλείας!

Αλλά υπάρχουν πραγματικά πολλοί εξαιρετικοί πόροι WordPress για να διευκολύνετε τα αντίγραφα ασφαλείας για εσάς. Η επόμενη ανάρτησή μας θα περιλαμβάνει μια συλλογή από τα καλύτερα εφεδρικά πρόσθετα στο WordPress, από δωρεάν προσθήκες έως premium υπηρεσίες. Χρησιμοποιήστε το για να επιλέξετε την αγαπημένη σας λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας WordPress.

Λέξεις χωρισμού

Όταν ο ιστότοπός σας λαμβάνει πολλή επισκεψιμότητα, θα πρέπει να εστιάζετε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας στη βελτίωσή του, προσθέτοντας περισσότερο περιεχόμενο και ενεργή προώθηση. Ένα άρθρο που tweeted μια φορά δεν πρόκειται να κάνει πολύ φήμη.

Αυτό που είναι σημαντικό είναι να διανέμετε την εργασία σας. Εάν πιστεύετε ότι η δημιουργία και η διαχείριση αντιγράφων ασφαλείας καταλαμβάνει πολύ χρόνο, τότε θα πρέπει να εξετάσετε μια απλούστερη εναλλακτική λύση – Managed WordPress Hosting. Σχεδόν όλοι οι πάροχοι διαθέτουν τακτικά απεριόριστα αντίγραφα ασφαλείας με περίοδο διατήρησης 30 ημερών και πολλές άλλες εκπληκτικές δυνατότητες. Μέχρι την επόμενη φορά!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me