10 έργα Σαββατοκύριακου για να κάνετε τον ιστότοπό σας WordPress πιο φιλικό προς τον χρήστη έως τη Δευτέρα

Κάντε τον ιστότοπό σας WordPress πιο φιλικό προς τον χρήστη έως τη Δευτέρα

Για μερικούς, τα σαββατοκύριακα προορίζονται για πάρτι. Για τους επιχειρηματίες, τα σαββατοκύριακα ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό.


Τα έργα του Σαββατοκύριακου έχουν νόημα για έναν ιδιοκτήτη μιας μικρής επιχείρησης, καθώς υπάρχει πολύ λιγότερη πίεση για να λήξει μια προθεσμία. Εν ολίγοις, τα Σαββατοκύριακα μοιάζουν περισσότερο με διασκεδαστική δουλειά.

Τα Σαββατοκύριακα είναι ιδανικά για εστίαση στη φιλικότητα προς τον χρήστη του ιστότοπού σας. Είτε έχετε ένα blog εξουσιοδότησης είτε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου χίλιων προϊόντων, η φιλικότητα προς το χρήστη είναι συχνά μια σκέψη μόλις ξεκινήσετε την επιχείρησή σας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Σαββατοκύριακο είναι τόσο υπέροχο, γιατί μπορείτε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να ολοκληρώσετε ένα έργο Σαββατοκύριακου για να κάνετε τον ιστότοπό σας πιο φιλικό προς το χρήστη έως τη Δευτέρα. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από αυτά τα πιθανά έργα.

1. Λάβετε τα σχόλια των χρηστών στον ιστότοπό σας

Το πρώτο βήμα για να αλλάξετε την εμπειρία χρήστη είναι να κατανοήσετε τι θα μπορούσατε να βελτιώσετε. Σε τελική ανάλυση, δεν θέλετε να αλλάξετε κάτι που δεν είναι σπασμένο.

Ορισμένα από αυτά απαιτούν πληρωμές, ενώ άλλα είναι δωρεάν. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε περισσότερα εργαλεία δοκιμής εμπειρίας χρήστη μέσω του Google. Το όλο θέμα είναι να δούμε τι λένε οι άνθρωποι για τον ιστότοπό σας, επιτρέποντάς σας να λαμβάνετε μορφωτικές αποφάσεις όσον αφορά την τροποποίηση του UX. Επίσης, δεν είναι κακή ιδέα να στείλετε μια έρευνα στους τρέχοντες χρήστες σας, καθώς αυτοί χρησιμοποιούν τον ιστότοπό σας.

2. Κάντε κάθε σελίδα και ανάρτηση «αναγνώσιμη»

Στον ψηφιακό κόσμο οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται πλέον να διαβάζουν. Είναι κρίμα, αλλά αυτό σημαίνει ότι οι διαχειριστές ιστότοπων πρέπει να δημιουργήσουν περιεχόμενο που είναι ευανάγνωστο. Επομένως, πρέπει να φτιάξουμε ένα πλήρες πρόγραμμα Σαββατοκύριακου για τον καθαρισμό του ιστότοπού σας και να προσαρμόσουμε οτιδήποτε δεν μπορεί να περάσει το τεστ «αναγνωσιμότητας».

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να ξεκινήσετε:

  • Βρείτε σπασμένους συνδέσμους και είτε ανακατευθύνετέ τα σε άλλες σελίδες είτε τοποθετήστε περιεχόμενο σε αυτές τις σελίδες. Για εξωτερικούς συνδέσμους μπορείτε απλά να τους αφαιρέσετε. Θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε να δημιουργήσετε ωραίες 404 σελίδες για άτομα που καταλήγουν σε λάθος σελίδες στον ιστότοπό σας.
  • Κάντε τις γραμματοσειρές σας όμορφες μετατρέποντας το μεγαλύτερο μέρος του διαδικτυακού σας κειμένου σε γραμματοσειρές San Serif. Η αναγνωσιμότητα μειώνεται όταν μεταβαίνετε από τη μία γραμματοσειρά στην άλλη, οπότε κολλήστε με ομοιόμορφες γραμματοσειρές. Όχι μόνο αυτό, αλλά αρχίστε να χρησιμοποιείτε κοντές κεφαλίδες για να τραβήξετε την προσοχή και να καθοδηγήσετε τη δραστηριότητα των χρηστών.
  • Αξιολογήστε όλες τις σελίδες σε δείτε εάν χρησιμοποιείται αρκετός λευκός χώρος. Μερικές φορές χρειάζεστε περισσότερους χώρους, ενώ άλλες φορές πρέπει να απαλλαγείτε από την πλευρική γραμμή.
  • Βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε χρωματικούς συνδυασμούς σε αντίθεση όταν τοποθετείτε κείμενο πάνω από εικόνες ή χρώματα. Διαφορετικά, τα άτομα δεν θα μπορούν να διαβάσουν το κείμενο.
  • Χρησιμοποιήστε τεχνικές σάρωσης όπως κεφαλίδες, σύντομες παραγράφους, κουκκίδες μέσα πολυμέσων για διάσπαση κειμένου και άλλα.

3. Δοκιμάστε και προσαρμόστε τη γραμμή πλοήγησης και αναζήτησης

Εάν λείπει ένα μενού πλοήγησης ή μια γραμμή αναζήτησης, τώρα είναι η ώρα να συμπεριλάβετε και τα δύο. Τις περισσότερες φορές δεν θα έχετε ήδη αυτά. Ωστόσο, τα μενού και οι γραμμές αναζήτησης σπάνια έχουν τη βελτιστοποίηση που χρειάζονται.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου μπορείτε να εφαρμόσετε ένα Πρόγραμμα δοκιμών A / B ή α σύστημα χαρτογράφησης θερμότητας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να εκτελέσετε ορισμένες δοκιμές για να αξιολογήσετε πού κάνουν κλικ οι πελάτες σας όταν πρόκειται για το μενού πλοήγησης και τη γραμμή αναζήτησης.

Ίσως θα παρατηρήσετε ότι κανένα άτομο δεν άγγιξε τη γραμμή αναζήτησής σας. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ μακριά στην αρχική σας σελίδα; Θα σας βοηθούσε να το βάλετε στην κεφαλίδα αντί στην πλαϊνή μπάρα; Αφού θέσετε ερωτήσεις όπως αυτές, εκτελέστε περισσότερες δοκιμές το επόμενο Σαββατοκύριακο για να δείτε αν αλλάξει κάτι.

4. Εάν δεν πωλείται διαδικτυακά, ξεκινήστε να δέχεστε ηλεκτρονικές παραγγελίες

Αυτό ισχύει για φυσικά προϊόντα, ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες. Ένα από τα σημαντικότερα σημεία της ύπαρξης ενός ιστότοπου είναι η αποκοπή περιττών διαδικασιών.

Για παράδειγμα, ένας θεραπευτής μασάζ συνήθιζε να παίρνει το τηλέφωνο ξανά και ξανά για να κάνει κράτηση πελατών στο πρόγραμμά του. Αλλά μια απλή προσθήκη κράτησης θα διακόψει όλες αυτές τις τηλεφωνικές κλήσεις.

Το ίδιο ισχύει και για τα φυσικά προϊόντα. Παρόλο που μπορεί να είναι εκφοβιστικό να πουλάτε στο διαδίκτυο με το μικρό σας κατάστημα από τούβλα και κονίαμα, ξεκινήστε με μόνο πέντε από τα προϊόντα με τις καλύτερες πωλήσεις και, στη συνέχεια, δείτε πώς λειτουργεί.

5. Εάν πραγματοποιείτε διαδικτυακές πωλήσεις, προσφέρετε πρόσθετους τρόπους πληρωμής

Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα θα πρέπει να δέχεται απολύτως κάθε μεγάλη πιστωτική κάρτα. Αυτό είναι δεδομένο. Ωστόσο, αρκετοί άλλοι τρόποι πληρωμής μπορεί να αυξήσουν τις πωλήσεις σας αποκτώντας πρόσβαση σε μικρότερες κοινότητες ατόμων με πιο ασαφείς τρόπους πληρωμής.

Το PayPal είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα, καθώς πολλοί χρήστες αισθάνονται πιο ασφαλείς πληρωμές στο διαδίκτυο με τους λογαριασμούς τους στο PayPal. Ένα άλλο παράδειγμα είναι το Bitcoin, το αποκεντρωμένο, ανώνυμο ψηφιακό νόμισμα. Όχι μόνο μπορείτε να μετατρέψετε το Bitcoin σε κανονικά νομίσματα, αλλά μειώνει την απάτη καθώς οι πελάτες δεν μπορούν να ζητήσουν επιστροφή χρημάτων.

Αλλά για όσες πύλες (ες) θέλετε να προσθέσετε, είναι τόσο εύκολο όσο η εγκατάσταση μιας προσθήκης. WooCommerce και Εύκολη ψηφιακή λήψη Και οι δύο προσφέρουν μια τεράστια ποικιλία premium πρόσθετων για δημοφιλείς πύλες, ενώ υπάρχουν ακόμη περισσότερες επιλογές από τρίτους.

6. Κατασκευάστε μια εύκολα προσβάσιμη, περιεκτική περιοχή υποστήριξης

Δεν χρειάζονται όλοι οι ιστότοποι βάσεις γνώσεων, αλλά κάθε ιστότοπος στο Διαδίκτυο πρέπει να έχει κάποιο είδος περιοχής υποστήριξης ή μια συναρπαστική σελίδα επικοινωνίας.

Οι σελίδες συχνών ερωτήσεων είναι ωραίες για μικρά ιστολόγια και όλες οι σελίδες υποστήριξης πρέπει να έχουν απευθείας συνδέσμους στην περιοχή πλοήγησης. Ως έργο Σαββατοκύριακου, σας προτείνω να δημιουργήσετε μια λίστα με τους δέκα μεγαλύτερους ανταγωνιστές σας (ή παρόμοιους ιστότοπους). Ρίξτε μια ματιά στον τρόπο με τον οποίο παρέχουν υποστήριξη και ποιες σελίδες χρησιμοποιούνται για την κοινή χρήση πληροφοριών επικοινωνίας, σελίδων κοινωνικών μέσων, σημαντικών πληροφοριών σε ερωτήσεις και πολλά άλλα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το ως οδηγό για τη δημιουργία σελίδων για τον δικό σας ιστότοπο.

7. Δημιουργία και συμπλήρωση λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης (Στη συνέχεια, συνδέστε τους στην αρχική σας σελίδα)

Αυτό είναι απλό, αλλά έχει να κάνει με το να ξοδεύετε χρόνο για να αναπτύξετε ένα σχέδιο περιεχομένου.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο μπορεί να αφορά τη συμπλήρωση των σελίδων Facebook και Twitter. Μετά από αυτό μπορείτε να ρωτήσετε πόσο συχνά πρόκειται να δημοσιεύσετε. Ποιος τύπος περιεχομένου θα λάβει τις περισσότερες κοινοποιήσεις; Πράγματα σαν αυτό.

Μόλις γίνει αυτό, μπορείτε να προχωρήσετε στην προσθήκη της ροής κοινωνικής δικτύωσης στο WordPress, να αποκτήσετε περισσότερους κοινωνικούς οπαδούς και ακόμη και να αυτοματοποιήσετε την κοινή χρήση κοινωνικών δικτύων.

8. Περπατήστε στα βήματα που απαιτούνται για να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας

Η εκμάθηση πώς να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας όχι μόνο εντυπωσιάζει το Google, αλλά κρατά τους χρήστες σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Σας προτείνω να διαβάσετε τους πολλούς διαφορετικούς οδηγούς που έχουμε σχετικά με την επιτάχυνση των ιστότοπων του WordPress:

  • Πώς να επιταχύνετε το WordPress
  • Πώς να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας στο WordPress με το CDN77
  • 10 τρόποι για να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας στο WordPress

9. Χρησιμοποιήστε τα σχετικά εικονίδια για να χωρίσετε κομμάτια κειμένου

Αυτό συνδέεται με την αναγνωσιμότητα, αλλά αφορά περισσότερο την παρουσίαση των προϊόντων και των υπηρεσιών σας στην αρχική σελίδα. Πολύ συχνά βλέπουμε καλογραμμένο αντίγραφο που εξηγεί τις υπηρεσίες σας με δημιουργικό τρόπο. Ωστόσο, οι παράγραφοι συνδυάζονται και λείπει ένα πράγμα: Εικονίδια σχετικά με τη βιομηχανία.

Αυτές είναι οι πιο βασικές εικόνες, αλλά κάνουν τόσο μεγάλη διαφορά όταν πρόκειται για UX. ο Πρόσθετο εικονιδίων WP SVG είναι ένα υπέροχο μέρος για να ξεκινήσετε, αλλά μπορείτε γενικά να κοιτάξετε γύρω στο Google για να βρείτε όλα τα είδη δωρεάν και premium πακέτων εικονιδίων.

10: Κάντε τον ιστότοπό σας ανταποκρινόμενο

Εάν δεν το έχετε ήδη ακούσει, οι χρήστες κινητών αγαπούν ιστότοπους φιλικούς προς κινητά. Επιπλέον, η Google θα σας ανταμείψει για ένα.

Σας προτείνω να βρείτε ένα θέμα WordPress που να ανταποκρίνεται πλήρως. Οι περισσότεροι προγραμματιστές που δημιουργούν καλά κωδικοποιημένα θέματα τα καθιστούν ευαίσθητα από την αρχή (όπως το συνολικό θέμα για παράδειγμα). Αλλά αν είστε ικανοποιημένοι με το τρέχον θέμα που δεν είναι έτοιμο για κινητά, σκεφτείτε κάνοντας τον τρέχοντα ιστότοπό σας ανταποκρινόμενο με τη βοήθεια του Jetpack.

Καλή διασκέδαση αυτό το Σαββατοκύριακο!

Ορίστε! Τώρα έχετε πολλά έργα Σαββατοκύριακου για να κάνετε τον ιστότοπό σας πιο φιλικό προς το χρήστη έως τη Δευτέρα. Εάν έχετε απορίες σχετικά με αυτά τα έργα, ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me