10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τη χρήση πρόσθετων WordPress

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τη χρήση των πρόσθετων WordPress

Τι θα ήταν το WordPress χωρίς προσθήκες; Η ικανότητά μας να επεκτείνουμε το αγαπημένο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου στον κόσμο με σχεδόν απεριόριστο τρόπο είναι αυτό που κάνει το WordPress τόσο υπέροχο. Με σχεδόν 25.000 πρόσθετα διαθέσιμα WordPress.org μόνο, ο ουρανός είναι πραγματικά το όριο.


Αλλά με μεγάλη δύναμη έρχεται μεγάλη ευθύνη και είναι ατυχές το γεγονός ότι η χρήση προσθηκών WordPress μπορεί να έχει δυσάρεστες παρενέργειες εάν δεν είστε πολύ προσεκτικοί. Έχοντας αυτό κατά νου, σε αυτήν την ανάρτηση θέλω να καλύψω τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν χρησιμοποιώ πρόσθετα WordPress στον ιστότοπό σας WordPress, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε όλες τις επιπλέον λειτουργίες και να αποφύγετε τις παγίδες.

1. Ενημερώστε τις προσθήκες σας

http://www.wpexplorer.com/essential-wordpress-plugins/

Αυτό είναι λίγο μη-εγκεφάλου, αλλά πρέπει να αναφέρεται προς το συμφέρον της πληρότητας: Η ενημέρωση των προσθηκών σας είναι απολύτως απαραίτητη για την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα του ιστολογίου σας. Τα ξεπερασμένα πρόσθετα είναι πρωταρχικοί στόχοι για όσους αναζητούν αδυναμίες ασφαλείας και μπορούν επίσης να σπάσουν όταν κυκλοφορούν νεότερες εκδόσεις του WordPress και άλλων προσθηκών.

Όχι μόνο θα πρέπει να ενημερώνετε τακτικά τις προσθήκες σας, αλλά και περιοδικά να ελέγχετε τις προσθήκες σας για να βεβαιωθείτε ότι έχουν ενημερωθεί πρόσφατα. Θα πρέπει να σκεφτείτε έντονα την κατάργηση προσθηκών που δεν έχουν ενημερωθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα (κατά κανόνα ας πούμε ένα έτος).

Στην ιδανική περίπτωση θα πρέπει να ενημερώνετε τακτικά τις προσθήκες σας (Σημείωση: Δεν θέλετε να ξεχάσετε; Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε το Εύκολη διαχείριση ενημερώσεων για αυτοματοποίηση προσθηκών, θέματος και μικρών / μεγάλων βασικών ενημερώσεων του WordPress).

2. Ενημερώστε τα Απενεργοποιημένα Πρόσθετα ή απαλλαγείτε από αυτά

Αυτό ακολουθεί απευθείας από το προηγούμενο σημείο: ακόμη και αν μια προσθήκη δεν είναι ενεργή στον ιστότοπό σας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι εξακολουθεί να είναι ενημερωμένη. Ένα απενεργοποιημένο πρόσθετο εξακολουθεί να είναι “ζωντανό” στον ιστότοπό σας με την έννοια ότι θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως αδυναμία ασφάλειας. Παρεμπιπτόντως, το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για θέματα, οπότε η συμβουλή μου ισχύει και εκεί.

Για να είμαι ειλικρινής, εάν μια προσθήκη δεν είναι ενεργή στον ιστότοπό σας και δεν έχετε καμία πρόθεση να τη χρησιμοποιήσετε στο μέλλον, η συμβουλή μου θα ήταν να την καταργήσετε. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να γίνει ο ιστότοπός σας νεκροταφείο αχρησιμοποίητων προσθηκών – πληρώνει για να διατηρεί τα πράγματα καθαρά και τακτοποιημένα.

3. Απενεργοποιήστε τις προσθήκες Backend όταν δεν χρησιμοποιούνται

Απενεργοποιήστε τα πρόσθετα Backend όταν δεν χρησιμοποιούνται

Οι περισσότερες προσθήκες ασκούν πίεση στους πόρους του ιστότοπού σας, ακόμη και αν αυτό το πρόβλημα είναι μόνο μικρό. Ως εκ τούτου, συνιστάται να ενεργοποιείτε πρόσθετα backend μόνο όταν χρειάζονται.

Πάρτε για παράδειγμα το Πρόσθετο επαναφοράς βάσης δεδομένων WordPress. Αυτό το υπέροχο μικρό πρόσθετο καθιστά εύκολη την επαναφορά του WordPress επιστρέφοντας όλα ή τμήματα της βάσης δεδομένων του WordPress στην αρχική, προεπιλεγμένη κατάσταση. Ωστόσο, η προσθήκη επαναφοράς βάσης δεδομένων WordPress πρέπει να είναι ενεργή μόνο όταν εκτελείτε την επαναφορά – μπορεί να απενεργοποιηθεί ανά πάσα στιγμή.

Με λίγα λόγια, κάθε ενεργό plugin στον ιστότοπό σας θα πρέπει να χρησιμοποιείται από τον ιστότοπό σας. Εάν όχι, απενεργοποιήστε το.

4. Ο αριθμός προσθηκών δεν είναι σημαντικός

Για να το θέσουμε σύμφωνα με τους απλούς όρους, ένα πρόσθετο είναι απλώς ένας επιπλέον κώδικας που εφαρμόζεται στον ιστότοπό σας. Σε ένα βαθμό θα μπορούσατε να προσθέσετε τον ίδιο κώδικα στο αρχείο functions.php και να επιτύχετε το ίδιο αποτέλεσμα.

Επομένως, ο αριθμός των προσθηκών που έχετε εγκαταστήσει και ενεργοποιήσει στον ιστότοπό σας δεν είναι απαραίτητο σημαντικό πρόβλημα. Το κύριο ζήτημα είναι πόσο καλά κωδικοποιημένοι και εντατικοί πόροι είναι οι προσθήκες σας.

Επιτρέψτε μου να το θέσω με αυτόν τον τρόπο: θα ήταν πολύ καλύτερο να έχετε εγκατεστημένα στον ιστότοπό σας πέντε ελαφριά και άψογα κωδικοποιημένα πρόσθετα από ένα πρόσθετο με φουσκωμένο, έντονο πόρο και ευάλωτο. Στην πραγματικότητα θα πρέπει να ανησυχείτε περισσότερο τι πρόσθετα που εγκαθιστάτε αντί για πόσα.

5. Ο αριθμός προσθηκών Είναι Σπουδαίος

Τούτου λεχθέντος, υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο ο αριθμός των προσθηκών που έχετε εγκαταστήσει στον ιστότοπό σας μπορεί να είναι ένα ζήτημα: διενέξεις.

Θεωρητικά μιλώντας, Όσο περισσότερα πρόσθετα έχετε στον ιστότοπό σας, τόσο πιο πιθανό είναι να βρείτε ένα που έρχεται σε διένεξη με ένα άλλο. Η αντιμετώπιση των συγκρούσεων προσθηκών είναι ένα ζήτημα που αντιμετωπίζουν συνεχώς οι προγραμματιστές, καθώς υπάρχει σχεδόν άπειρος συνδυασμός ρυθμίσεων σε όλες τις εγκαταστάσεις του WordPress. Τα περισσότερα ιστολόγια WordPress είναι εντελώς μοναδικά όσον αφορά τον συνδυασμό εγκατεστημένων προσθηκών.

Επομένως, παρόλο που πρέπει να προσέχετε την ποιότητα των προσθηκών που χρησιμοποιείτε, θα πρέπει επίσης να παρακολουθείτε τον αριθμό με σκοπό να διατηρείτε τα πράγματα όσο πιο απλά γίνεται. Σε αυτήν την περίπτωση, το λιγότερο είναι συνήθως περισσότερο (μην είστε συσσωρευτής προσθηκών).

6. Η ποιότητα κερδίζει πάντα την ποσότητα

Βαθμολογία αστεριών

Στο ίδιο πνεύμα, θα πρέπει να είστε πολύ επιλεκτικοί για να αποφασίσετε ποια πρόσθετα θα εγκαταστήσετε στον ιστότοπό σας. Μετά από όλα, κάθε πρόσθετο που εγκαθιστάτε μπορεί να αφήσει ένα αποτύπωμα που είναι δύσκολο να αφαιρεθεί (ειδικά εάν έχει κακή κωδικοποίηση). Αν και μπορεί να είναι πολύ δελεαστικό να δοκιμάσετε και να εγκαταστήσετε κάθε πρόσθετο κάτω από τον ήλιο στον ιστότοπό σας, θα πρέπει να κάνετε λάθος από πλευράς προσοχής και επιλεκτικότητας.

Όταν πρόκειται για την εγκατάσταση προσθηκών, θα πρέπει να δείτε μερικά βασικά στοιχεία όπως:

 • Αριθμός λήψεων
 • Μέση βαθμολογία
 • Κριτικές
 • Ο προγραμματιστής (είναι καλά εδραιωμένοι;)
 • Αποδεικτικά στοιχεία ενεργητικής υποστήριξης

Το γεγονός είναι ότι δεν εγκαθιστάτε απλώς μια προσθήκη – αλλά εγκαθιστάτε μια λειτουργικότητα που θα θέλατε παραμένει λειτουργικό για το προβλέψιμο μέλλον. Εάν η προσθήκη λειτουργεί τώρα, αυτό είναι μια καλή αρχή, αλλά θέλετε να βεβαιωθείτε ότι θα λειτουργήσει και στο μέλλον.

Για μένα, η απόφαση να εγκαταστήσω ένα νέο πρόσθετο στον ιστότοπό μου είναι πολύ σημαντική. Προσέχω να αναρωτηθώ αν πραγματικά ή όχι χρειάζομαι τη λειτουργικότητα ή αν με τραβούν τα παροιμιώδη λαμπερά φώτα. Ίσως αξίζει να ρωτήσετε στον εαυτό σας την ίδια ερώτηση.

7. Το Premium δεν σημαίνει απαραίτητα το καλύτερο

Είναι ένα πολύ γνωστό γεγονός της ψυχολογίας ότι η αντίληψη των ανθρώπων για την αξία επηρεάζεται από το κόστος. Εάν σας προσφέρω το ίδιο πράγμα δωρεάν ή με κόστος, η αντίληψή σας για την αξία είναι πιθανό να αλλάξει υπό τις ξεχωριστές περιστάσεις.

Αυτό το φαινόμενο μπορεί μερικές φορές να παρατηρηθεί στη στάση των ανθρώπων απέναντι στα πρόσθετα premium. Το γεγονός είναι αυτό: υπάρχουν πολλοί αδίστακτοι προγραμματιστές premium plugin εκεί έξω. Ακριβώς επειδή κάποιος σας χρεώνει για μια προσθήκη δεν το κάνει καλό. Υπάρχουν πάρα πολλά εξαιρετικά καλής ποιότητας δωρεάν πρόσθετα εκεί έξω που έχουν αναπτυχθεί από άτομα που μπορείτε να εμπιστευτείτε απόλυτα.

Τούτου λεχθέντος, τα καλοφτιαγμένα premium plugins είναι συνήθως τα καλύτερα. Εάν επιλέξετε έναν αξιόπιστο προγραμματιστή προσθηκών premium, είναι πιθανό να απολαύσετε την καλύτερη λειτουργικότητα, κορυφαία υποστήριξη και συνεπείς ενημερώσεις. Το κλειδί είναι να βεβαιωθείτε ότι υποστηρίζετε τον «σωστό» προγραμματιστή. Μην κάνετε απλώς μια αναζήτηση Google και συνεχίστε με ό, τι εμφανίζεται – μάθετε ποιοι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να προτείνουν προσωπικά. Συμμετέχετε στην κοινότητα του WordPress και σημειώστε ποιος μιλάει με θετικό τρόπο. Αυτά είναι τα άτομα από τα οποία πρέπει να κοιτάξετε να αγοράσετε.

8. Ορισμένα πρόσθετα θεωρούνται ζωτικής σημασίας για σχεδόν οποιονδήποτε ιστότοπο

Η προσθήκη Yoast SEO για WordPress.

Yoast SEO είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τους περισσότερους τύπους ιστότοπων WordPress.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι προσθήκες που εγκαθιστάτε εξαρτώνται από το είδος του ιστότοπου που δημιουργείτε. Ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου μπορεί να απαιτεί ένα πρόσθετο καλαθιού αγορών, για παράδειγμα, ενώ ένα χαρτοφυλάκιο φωτογραφιών μπορεί να επωφεληθεί από ένα εργαλείο συλλογής εικόνων. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα πρόσθετα που πρέπει να περιλαμβάνει σχεδόν κάθε εγκατάσταση του WordPress, ανεξάρτητα από το επίκεντρο του ιστότοπού σας.

Για παράδειγμα, πιθανότατα θέλετε να προσελκύσετε όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες, έτσι ώστε ο ιστότοπός σας να μπορεί πάντα να επωφεληθεί από μια σταθερή προσθήκη βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης (SEO) όπως το Yoast SEO. Η ασφάλεια είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση των δεδομένων και του περιεχομένου του ιστότοπού σας ασφαλή, επομένως μια προσθήκη όπως Wordfence είναι πάντα ένα έξυπνο στοίχημα. Ως άλλο παράδειγμα, οι προσαρμοσμένες φόρμες επικοινωνίας (όπως αυτές που έχουν δημιουργηθεί με τη φόρμα επικοινωνίας 7) είναι χρήσιμες για να επιτρέπουν στους επισκέπτες σας να έρχονται σε επαφή, είτε εκτελείτε ιστολόγιο, επιχειρηματικό ιστότοπο ή βιτρίνα.

Ακόμα κι αν πιστεύετε ότι το είδος του ιστότοπου που δημιουργείτε δεν απαιτεί προσθήκες, μπορεί να εκπλαγείτε από το πόσες επιλογές παρέχουν ανεκτίμητη λειτουργικότητα. Υπάρχουν ορισμένες προσθήκες WordPress για τις οποίες κάθε κάτοχος ιστότοπου πρέπει να γνωρίζει – ανεξάρτητα από το εάν καταλήγετε να τα χρησιμοποιείτε ή όχι.

9. Τα πρόσθετα μπορούν να ενσωματώσουν τον ιστότοπό σας με άλλα εργαλεία και πλατφόρμες

Η προσθήκη Google Analytics Dashboard for WP.

Πίνακας ελέγχου Google Analytics για WP σας επιτρέπει να ενσωματώσετε τον ιστότοπό σας στο WordPress με το δημοφιλές εργαλείο ανάλυσης.

Οι προσθήκες δεν δημιουργούνται σε κενό. Παρόλο που είναι αλήθεια ότι πολλές είναι αυτόνομες επιλογές που προσφέρουν ανεξάρτητες λειτουργίες, ορισμένες βασίζονται σε άλλο λογισμικό. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά πρόσθετα που έχουν σχεδιαστεί για να ενσωματώνουν τον ιστότοπό σας στο WordPress με δημοφιλή εργαλεία και πλατφόρμες όλων των τύπων. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε αυτά τα προγράμματα να λειτουργούν ομαλά με το WordPress, χωρίς να γνωρίζετε ούτε μία γραμμή κώδικα.

Δεν μπορούμε να καλύψουμε όλες τις διαθέσιμες ενσωματώσεις, αλλά εδώ είναι μερικά μόνο παραδείγματα:

 • Πίνακας ελέγχου Google Analytics για WP. Με αυτήν την προσθήκη, μπορείτε να παρακολουθείτε την απόδοση του ιστότοπού σας χρησιμοποιώντας Google Analytics, και ακόμη και να δείτε τα αποτελέσματα στην περιοχή διαχειριστή σας.
 • MailChimp για WordPress. Εάν χρησιμοποιείτε την πολύ δημοφιλή πλατφόρμα μάρκετινγκ email MailChimp, αυτή η προσθήκη θα σας επιτρέψει να προσθέσετε νέους συνδρομητές στη λίστα σας από τον ιστότοπό σας στο WordPress.
 • Προσαρμοσμένη ροή Facebook. Αυτή η προσθήκη προσθέτει τη ροή σας στο Facebook στον ιστότοπό σας, και σας επιτρέπει να το προσαρμόσετε. Υπάρχουν παρόμοιες επιλογές στο Κατάλογος προσθηκών WordPress για τα περισσότερα από τα δημοφιλή δίκτυα κοινωνικών μέσων.

Επομένως, εάν έχετε κάποια αγαπημένα εργαλεία που χρησιμοποιείτε καθημερινά για τη διαχείριση του ιστότοπου ή της επιχείρησής σας, αξίζει να ελέγξετε αν υπάρχει τρόπος να τα ενσωματώσετε στον ιστότοπό σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να βελτιώσετε τη ροή εργασίας σας και να μην χρειάζεται να κάνετε εναλλαγή μεταξύ πλατφορμών συνεχώς.

10. Υπάρχουν πολλά μέρη για να βρείτε τα πρόσθετα στο Διαδίκτυο

Η αρχική σελίδα του καταλόγου προσθηκών WPExplorer.

Μπορείτε να βρείτε πολλά εξαιρετικά δωρεάν και premium πρόσθετα στον δικό μας κατάλογο.

Εάν είστε εντελώς νέοι στις προσθήκες, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να ξεκινήσετε με το Κατάλογος προσθηκών WordPress. Αυτά τα πρόσθετα είναι όλα δωρεάν και έχουν υποβληθεί σε διαδικασία ελέγχου. Αυτός ο κατάλογος εμφανίζει επίσης αξιολογήσεις και κριτικές πελατών, καθώς και τον αριθμό των ιστότοπων WordPress που χρησιμοποιούν αυτήν τη στιγμή κάθε προσθήκη, ώστε να γνωρίζετε τι αντιμετωπίζετε.

Ωστόσο, αυτό απέχει πολύ από το μόνο μέρος όπου μπορείτε να βρείτε προσθήκες στο διαδίκτυο. Πολλοί προγραμματιστές πωλούν πρόσθετα μέσω των δικών τους ιστότοπων και υπάρχουν άλλοι κατάλογοι με δεκάδες, εκατοντάδες ή χιλιάδες επιλογές. Λάβετε υπόψη ότι τα περισσότερα πρόσθετα που δεν είναι στο WordPress.org θα είναι premium, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρώσετε ένα τέλος για να τα χρησιμοποιήσετε. Ωστόσο, το κόστος είναι συχνά αρκετά λογικό και θα μπορείτε να βρείτε προσθήκες που παρέχουν πιο περίπλοκες, ασυνήθιστες ή στοχευμένες λειτουργίες.

Εάν μόλις ξεκινήσετε να ξεκινάτε στην αναζήτηση προσθηκών σας, ακολουθούν μερικά μέρη για να ξεκινήσετε:

 • CodeCanyon: Αυτός είναι ο μεγαλύτερος κατάλογος premium plugin στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε σχεδόν οτιδήποτε εδώ, σε τιμές που κυμαίνονται από 2 $. Θα μπορείτε επίσης να προβάλετε κριτικές και αξιολογήσεις χρηστών, καθώς και πολλές πληροφορίες για κάθε προσθήκη.
 • WPMU DEV: Αυτή είναι μια εξαιρετική πηγή ποιοτικών προσθηκών WordPress, παρέχοντας επιλογές σε τομείς όπως αναλυτικά στοιχεία, ασφάλεια, σχεδιασμός, ενσωμάτωση κοινωνικών μέσων και πολλά άλλα. Αυτός ο ιστότοπος λειτουργεί λίγο διαφορετικά από τους περισσότερους καταλόγους, καθώς θα χρειαστείτε συνδρομή για να χρησιμοποιήσετε τις προσθήκες. Ωστόσο, η τιμή των 49 $ ανά μήνα μπορεί να είναι πολύ καλή αν βρείτε πολλές προσθήκες που θέλετε (ειδικά εάν χρησιμοποιείτε περισσότερους από έναν ιστότοπους).
 • WPExplorer: Τέλος, θα παραλείψαμε να μην αναφέρουμε τον δικό μας ιστότοπο! Προσφέρουμε έναν κατάλογο δωρεάν προσθηκών και σε λογικές τιμές σε μια μεγάλη ποικιλία κατηγοριών, από το ηλεκτρονικό εμπόριο έως τους δημιουργούς σελίδων έως το SEO. Ρίξτε μια ματιά και σίγουρα θα βρείτε κάτι που να ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Γνωρίζοντας πού να βρείτε τις προσθήκες WordPress ανοίγει τις επιλογές σας και σας επιτρέπει να εντοπίσετε τα καλύτερα διαθέσιμα εργαλεία. Εάν αποφύγετε τις προτάσεις που αναφέρονται παραπάνω, απλώς βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε αξιόπιστους ιστότοπους και προγραμματιστές. Πάντα αναζητήστε κριτικές και αξιολογήσεις χρηστών πριν αγοράσετε νέες προσθήκες και θυμηθείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας πριν από την εγκατάσταση.

συμπέρασμα

Τα πρόσθετα είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα για τη χρήση του WordPress. Ωστόσο, ο καθαρός αριθμός που είναι διαθέσιμος μπορεί να είναι συντριπτικός στην αρχή. Μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ποια να επιλέξουμε, πώς να τα παρακολουθούμε για συγκρούσεις και πώς να τα διαχειριστούμε μόλις δημιουργήσετε μια αρκετά μεγάλη συλλογή.

Ωστόσο, η χρήση προσθηκών για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον ιστότοπό σας WordPress δεν χρειάζεται να είναι δύσκολη. Θα θέλατε απλώς να ακολουθήσετε μερικές απλές οδηγίες, όπως η λήψη προσθηκών από αξιόπιστες πηγές, η ενημέρωσή τους και η απαλλαγή από αυτές που δεν χρειάζεστε. Μόλις μάθετε μερικά βασικά στοιχεία σχετικά με τις προσθήκες, όπως αυτά που παρουσιάστηκαν παραπάνω, θα είστε έτοιμοι να αρχίσετε να προσαρμόζετε τον δικό σας ιστότοπο.

Έχετε απορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης των προσθηκών WordPress στον ιστότοπο ή το ιστολόγιό σας; Ή πρόσθετες συμβουλές για να προσφέρετε σε άλλους χρήστες του WordPress; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map