10+ δωρεάν υπηρεσίες CDN για επιτάχυνση του WordPress

Δωρεάν υπηρεσίες CDN για επιτάχυνση του WordPress

Στον σημερινό κόσμο όπου η μέση ταχύτητα στο Διαδίκτυο των τεχνολογικά προηγμένων περιοχών υπερβαίνει τα 10 Mbps, δεν είναι περίεργο που οι υπηρεσίες CDN ευδοκιμούν. Και για να επιταχύνουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα, ορισμένοι τυχεροί αναγνώστες μπορούν να απολαύσουν ταχύτητες έως 1 Gbps – ναι ένα gigabits ανά δευτερόλεπτο, χάρη σε υπηρεσίες όπως Google Fiber, Cox Gigablast ή Centurylink Gigabit. Ως μειονέκτημα σε αυτόν τον αγώνα για γρηγορότερα κομμάτια, η προσοχή μας παίρνει φόρο και υπομονή, γίνεται ασταθής.


Είναι πάντα καλό να τροφοδοτείτε τον ιστότοπό σας από ένα δίκτυο παράδοσης περιεχομένου. Όχι μόνο ένα CDN εξοικονομεί κόστος εύρους ζώνης από τον πάροχο φιλοξενίας σας, αλλά και ο ιστότοπός σας γίνεται εξαιρετικά γρήγορος και τείνει να κατατάσσεται υψηλότερα στις μηχανές αναζήτησης. Ίσως έχετε ακούσει αυτό το ρητό:

Μερικοί άνθρωποι λένε ότι τίποτα σε αυτόν τον κόσμο δεν είναι δωρεάν,
Λέω ότι απλά πρέπει να ξέρετε πού να κοιτάξετε!

Τι είναι το CDN – Δίκτυο παράδοσης περιεχομένου?

Πριν ανακαλύψουμε δωρεάν CDN για τον ιστότοπό σας στο WordPress, ας καλύψουμε τα βασικά. Με απλά λόγια, ένα δίκτυο παράδοσης περιεχομένου ή ένα CDN είναι μια ομάδα διακομιστών, που βρίσκονται σε ολόκληρο τον κόσμο, σχεδιασμένοι για να παραδίδουν τα αρχεία του ιστότοπού σας στον επισκέπτη του ιστότοπου στον ταχύτερο χρόνο. Τρία σημεία:

 • Μάτσο διακομιστές.
 • Βρίσκεται σε ολόκληρο τον κόσμο.
 • Παραδίδει τα στατικά αρχεία του ιστότοπού σας (εικόνες, PDF, στατικές βιβλιοθήκες όπως αρχεία JavaScript και CSS) στον ταχύτερο χρόνο

Γιατί ένα CDN?

Ένας νέος ιστότοπος έχει συνήθως μια πηγή προέλευσης. Και αυτό είναι εντάξει όταν ξεκινάτε και δεν έχετε πολλούς επισκέπτες. Καθώς ο ιστότοπός σας μεγαλώνει, (δηλαδή αυξάνεται η επισκεψιμότητά σας), θα αυξηθεί επίσης ο χρόνος που απαιτείται για τη φόρτωση του ιστότοπού σας.

Οι άνθρωποι γενικά δεν τους αρέσουν αναμονή για έναν ιστότοπο. Το αποτέλεσμα είναι πιο ισχυρό σε ιστότοπους αγορών στο διαδίκτυο, όπου η μείωση του χρόνου φόρτωσης ενός δευτερολέπτου προστέθηκε στα 6.000.000 δολάρια ΗΠΑ (δηλαδή 6 εκατομμύρια) σε έσοδα. Το πήρα από το εξαιρετικό άρθρο του CachePoint – Ο πολύ πραγματικός αντίκτυπος στην απόδοση στα έσοδα.

Γι ‘αυτό έχουμε ένα CDN. Επιταχύνει την παράδοση περιεχομένου, εξυπηρετώντας το περιεχόμενο από τον διακομιστή που βρίσκεται πιο κοντά στον επισκέπτη. Ο χρόνος φόρτωσης μειώνεται και καταλήγετε να κερδίζετε. Αν θέλετε να κατανοήσετε καλύτερα τα CDN, Οδηγός CDN του Incapsula είναι ένα υπέροχο μέρος για να ξεκινήσετε.

Ξεκινώντας με τη λίστα CDN

Θα διαμορφώσουμε αυτό το άρθρο σε τέσσερις ομάδες:

 • Ομάδα ένας είναι οι απολύτως δωρεάν υπηρεσίες CDN που θα έχουν δωρεάν σχέδιο.
 • CDNs κάτω από την ομάδα δύο είναι αυτά που προσφέρουν γενναιόδωρες δοκιμαστικές περιόδους (σκεφτείτε δώδεκα μήνες) – που επαρκούν για την αύξηση του ιστολογίου σας.
 • Ομάδα τρία περιέχει CDN που είναι και πάλι απόλυτα δωρεάν για φιλοξενία κοινών σεναρίων όπως jQuery, Bootstrap κ.λπ..
 • Ομάδα τέσσερα περιέχει τιμητικές αναφορές που δεν είναι πλέον ενεργά, αλλά ήταν ζωντανά τη στιγμή που δημοσιεύτηκε αρχικά αυτό το άρθρο (δηλαδή το 2016).

Δωρεάν CDN για WordPress που έχουν ένα πακέτο χωρίς πάντα

Δεδομένου ότι έχετε φτάσει σε αυτήν τη σελίδα για “δωρεάν CDN για WordPress”, ας ρίξουμε μια ματιά στο άρθρο.

1. CloudFlare

Υπηρεσία Cloudflare-cdn

CloudFlare είναι γνωστό ως το καλύτερο δωρεάν CDN για χρήστες WordPress. Είναι ένας από τους λίγους κορυφαίους παίκτες που προσφέρουν στην πραγματικότητα ένα δωρεάν πρόγραμμα. Με την υποστήριξη του 115 κέντρα δεδομένων, Το CloudFlare προσφέρει ταχύτητα, αξιοπιστία και προστασία από βασικές επιθέσεις DDoS. Και είναι Πρόσθετο WordPress χρησιμοποιείται σε περισσότερους από 100.000 ενεργούς ιστότοπους.

2. Ενθυλάκωση

Υπηρεσία incapsula-cdn

Ενκάψουλα παρέχει Παράδοση εφαρμογών από το cloud: Παγκόσμιο CDN, Ασφάλεια ιστότοπου, Προστασία DDoS, Εξισορρόπηση φορτίου & Failover. Χρειάζονται 5 λεπτά για να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία, και έχουν υπέροχα δωρεάν πρόγραμμα και ένα Πρόσθετο WordPress για να λάβετε τις σωστές πληροφορίες διεύθυνσης IP για σχόλια που δημοσιεύονται στον ιστότοπό σας.

Λειτουργίες που προσφέρονται τόσο από το CloudFlare όσο και από το Incapsula:

Με λίγα λόγια, αυτό κάνει το Incapsula και το CloudFlare:

 • Δρομολογεί ολόκληρη την επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας μέσω του παγκόσμιου κατανεμημένου δικτύου διακομιστών υψηλών σημείων (Αυτό επιτυγχάνεται με μια μικρή αλλαγή DNS)
 • Ανάλυση απειλών σε πραγματικό χρόνο της εισερχόμενης επισκεψιμότητας και αποκλεισμός των τελευταίων απειλών ιστού, συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων πολλαπλών Gigabit DDoS
 • Η εξερχόμενη κίνηση επιταχύνεται μέσω του παγκόσμιου δικτύου παράδοσης περιεχομένου τους

3. Photon by Jetpack

Φωτον από Jetpack

Σε όλους τους χρήστες του WordPress – Jetpack δεν χρειάζεται εισαγωγή. Στην πρόσφατη βελτίωση της απίστευτης εμφάνισής τους, περιλαμβάνουν μια δωρεάν υπηρεσία CDN (που ονομάζεται Φωτόνιο) που προβάλλει τις εικόνες του ιστότοπού σας μέσω του παγκόσμιου δικτύου WordPress.com. Για να ενεργοποιήσετε αυτήν την υπηρεσία, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε λήψη και εγκατάσταση Jetpack και ενεργοποιήστε τη μονάδα Photon.

Οι χρήστες του WordPress δεν χρειάζονται εισαγωγή στο Jetpack. Ένα από τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά που προσφέρει το Jetpack είναι η δωρεάν υπηρεσία CDN που ονομάζεται Φωτόνιο. Το καλύτερο κομμάτι? Δεν χρειάζεται να διαμορφώσετε κάτι! Απλώς εγκαταστήστε την προσθήκη, συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας στο WordPress.com και ενεργοποιήστε τη μονάδα φωτονίων. Αυτό είναι. Όλες οι εικόνες σας θα μεταφορτωθούν στο πλέγμα WordPress που διαθέτει πάνω από εκατοντάδες χιλιάδες ιστότοπους σε όλο τον κόσμο.

4. Σμήνω

Το Swarmify, (παλαιότερα γνωστό ως SwarmCDN) είναι ένα δίκτυο παράδοσης περιεχομένου peer-to-peer (P2P) που προσφέρει εύρος ζώνης 10 GB (μόνο για εικόνες) στο δωρεάν πρόγραμμά τους. Για να το δοκιμάσετε, κατεβάστε το Πρόσθετο WordPress και δοκίμασε. Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι το Swarmify λειτουργεί με λίγο διαφορετικό τρόπο:

Ας υποθέσουμε ότι μια ομάδα ατόμων περιηγείται στον ιστότοπό σας. Σκεφτείτε τους ως το πρώτο «peer» στο P2P. Όταν φτάσει ένας νέος επισκέπτης (ομότιμος), οι εικόνες προβάλλονται από την ήδη υπάρχουσα ομάδα χρηστών (ο προηγούμενος ομότιμος). Αυτό εξοικονομεί το εύρος ζώνης του διακομιστή σας και βελτιώνει τους χρόνους φόρτωσης, καθώς οι ομότιμοι είναι συνήθως πιο κοντά ο ένας στον άλλο. Το Swarmify προσφέρει επίσης CDN βίντεο, το οποίο αποτελεί μόνο μέρος του προγράμματος επί πληρωμή.

Δοκιμαστικές υπηρεσίες CDN που είναι τόσο καλές όσο δωρεάν:

Σε αυτήν την ενότητα, θα διερευνήσουμε μερικούς από τους premium παροχείς CDN cloud που προσφέρουν μια γενναιόδωρη δοκιμαστική περίοδο. Πιστεύω ότι η διάρκεια της δοκιμής θα ήταν αρκετή για να δοκιμάσω την υπηρεσία και τελικά να αναβαθμίσω σε ένα πρόγραμμα επί πληρωμή

Για να σας δώσουμε κάποιο περιεχόμενο, το μέλλον του ιστού βρίσκεται στο cloud. Είτε πρόκειται για παράδοση περιεχομένου για τον ιστότοπό σας στο WordPress είτε για υπολογιστές υψηλής απόδοσης για τη NASA – το σύννεφο είναι παντού. Έχουμε καλύψει μερικά άρθρα σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης του WordPress στο cloud. Σήμερα, θα εξετάσουμε τις ίδιες υπηρεσίες που τυχαίνει να προσφέρουν CDN. Θα δούμε τις Υπηρεσίες Ιστού του Amazon και το Google Cloud.

5. AWS Cloudfront

Το Amazon Web Services (AWS) είναι πρωτοπόρος στο να φέρει υπολογιστές cloud υψηλής απόδοσης στις μάζες με προσιτή τιμή. Μία από τις υπηρεσίες τους είναι Amazon CloudFront ένα κορυφαίο δίκτυο παράδοσης περιεχομένου που χρησιμοποιείται από τους Slack και Spotify!

Για να το ολοκληρώσω, έχουν ένα δωρεάν επίπεδο χρήσης ενός ολόκληρου έτους. Και η ποσόστωση; 50 GB εξερχόμενης μεταφοράς κατά τη δοκιμαστική περίοδο. Αυτό είναι σίγουρα ένα must-try για όλους τους λάτρεις του WordPress.

Πώς ξεκινάτε?

Για αρχάριους, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το WP Offload S3 Πρόσθετο Lite που σας επιτρέπει να ενσωματώσετε τις υπηρεσίες Amazon S3 (αποθήκευση) και Amazon CloudFront (CDN) με τον ιστότοπό σας στο WordPress. Μπορείτε επίσης να δείτε το άρθρο μας σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης του WordPress στο AWS.

6. Google Cloud CDN

Παρόμοια με το AWS, το Google Cloud προσφέρει πιστώσεις 300 $ USD για διάρκεια ενός έτους, με πρόσβαση σε αυτές Cloud CDN πλατφόρμα. Έχουμε καλύψει τον τρόπο εγκατάστασης του WordPress στο Google Cloud στο παρελθόν. Σήμερα, υπάρχουν λύσεις με ένα κλικ για την ανάπτυξη του WordPress (και άλλων κορυφαίων CMS) σε πολλούς παρόχους cloud.

7. Microsoft Azure CDN

Microsoft Azure αυτή τη στιγμή (δηλαδή Ιούλιος 2017) προσφέρει Δίκη 30 ημερών των υπηρεσιών του με πιστώσεις αξίας 200 $ USD. ο Azure CDN είναι διαθέσιμο σε πολλά κέντρα δεδομένων σε όλο τον κόσμο.

8. Συννεφιά

Εάν εκτελείτε έναν ιστότοπο που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εικόνες (σκεφτείτε τα χαρτοφυλάκια των υπηρεσιών φωτογραφίας / σχεδίασης), η εκφόρτωση των εικόνων σας σε έναν άλλο διακομιστή θα ήταν καλή ιδέα. Θα καταλήγατε να εξοικονομείτε πολύ πολύτιμο εύρος ζώνης. Συννεφιά είναι μια ισχυρή λύση διαχείρισης εικόνων που μπορεί να φιλοξενήσει τις εικόνες σας, να αλλάξει το μέγεθός τους εν κινήσει και πολλά άλλα δροσερά χαρακτηριστικά. Στο πακέτο τους για πάντα χωρίς χρέωση, προσφέρουν χώρο αποθήκευσης 2 GB με εύρος ζώνης 5 GB.

9. Imgur

Ένας εξαιρετικά δημοφιλής ιστότοπος φιλοξενίας εικόνων, εντυπωσιακός είναι γρήγορο, αξιόπιστο και ιδανικό για αρχάριους. Εάν ξεκινάτε απλώς και αναζητάτε έναν εύκολο τρόπο για να εξοικονομήσετε εύρος ζώνης διακομιστή, πραγματοποιήστε imgur μαζί με άλλους δημοφιλείς ιστότοπους φιλοξενίας εικόνων όπως PhotoBucket και Flickr πρέπει να εξυπηρετήσει τους σκοπούς σας στο έπακρο.

10. Δωρεάν εταιρείες αποθήκευσης cloud

δωρεάν-cloud-storage-cdn-υπηρεσίες

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε εύρος ζώνης διακομιστή είναι χρησιμοποιώντας δωρεάν υπηρεσίες αποθήκευσης cloud. Ας υποθέσουμε ότι έχετε μερικά PDF ή βίντεο διαθέσιμα για άμεση λήψη. Η φιλοξενία τους στον διακομιστή σας θα καταναλώνει εύρος ζώνης σαν τρελό. Μια έξυπνη λύση θα ήταν να χρησιμοποιήσετε τις διάφορες δωρεάν υπηρεσίες αποθήκευσης cloud. Για να μοιραστείτε ένα αρχείο δημόσια, μπορείτε απλά να δημιουργήσετε μια δημόσια διεύθυνση URL του αρχείου και να το επικολλήσετε στον ιστότοπό σας. Ακολουθούν μερικές δωρεάν λύσεις αποθήκευσης cloud:

Δωρεάν CDN ανοιχτού κώδικα για φιλοξενούμενες βιβλιοθήκες

Θα εξετάσουμε τώρα μερικές από τις βιβλιοθήκες ανοιχτού κώδικα, οι οποίες φιλοξενούνται από premium δίκτυα παράδοσης περιεχομένου.

11. Βιβλιοθήκες που φιλοξενούνται από την Google

Η Google παρέχει δωρεάν φιλοξενία για ορισμένα από τα πιο δημοφιλείς βιβλιοθήκες στην εξαιρετικά γρήγορη υποδομή τους. Αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο για τους προγραμματιστές WordPress για χρήση στα θέματα και τις προσθήκες τους.

12. Cdnjs

Cdnjs είναι ένα κοινοτικό CDN που χρησιμοποιείται από περισσότερους από 320.000 ιστότοπους. Χορηγία από CloudFlare, UserApp και Algolia, οι cdnjs φιλοξενούν 1.000 βιβλιοθήκες.

13. jsDeliver

υπηρεσία jsdeliver-cdn

Το jsDelivr είναι ένα διαθέσιμο CDN στο κοινό όπου οποιοσδήποτε προγραμματιστής ιστού μπορεί να ανεβάσει και να φιλοξενήσει τα δικά του αρχεία. Είναι πιο κατάλληλο για τη φιλοξενία αυτών των βιβλιοθηκών δεν είναι φιλοξενείται από την Google. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους Πρόσθετο WordPress (αν και δεν ενημερώθηκε για μερικά χρόνια) για να ενσωματώσει τις υπηρεσίες τους στον ιστότοπό σας.

14. Bootstrap CDN

Το Bootstrap είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πλαίσια που τροφοδοτούν εκατομμύρια ιστότοπους σε όλο τον κόσμο. StackPath φιλοξενεί περήφανα τις βιβλιοθήκες Bootstrap CDN.

Αξιότιμες αναφορές (CDNs δωρεάν δοκιμαστικής περιόδου)

Οι ακόλουθες υπηρεσίες CDN προσφέρουν μια δοκιμαστική περίοδο, αλλά για λόγους ασφαλείας, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια φόρμα επικοινωνίας για να επικοινωνήσετε μαζί τους. Μόλις αποκτήσετε μια δωρεάν δοκιμή, η βελτιστοποίηση απαιτεί μια καλή τεχνογνωσία, από την οποία μπορείτε να αποκτήσετε αυτό το φοβερό άρθρο.

 1. MetaCDN – Προσφορά δοκιμαστικής περιόδου 7 ημερών με απεριόριστη πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες και χωρίς εγγραφή πιστωτικής κάρτας – Το MetaCDN είναι μια καλή επιλογή για ένα δοκιμαστικό CDN.
 2. CDN77 – Προσφέρουν μια δοκιμή 14 ημερών με πρόσβαση σε όλες τις διαθέσιμες δυνατότητες του προγράμματος premium και χωρίς να απαιτείται πιστωτική κάρτα. Εάν αποφασίσετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία τους, θα χρεωθείτε μόνο για αυτό που χρησιμοποιείτε ανά byte (pro-rated).
 3. KeyCDN – Προσφέρουν μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο χωρίς να χρειάζεται να δώσουν πιστωτική κάρτα κατά την εγγραφή φαίνεται ότι σας παρέχουν 250 GB δωρεάν μεταφορά κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου.

συμπέρασμα

Για να το διατηρήσω σύντομο, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι όλα τα καλά πράγματα πρέπει να τερματιστούν. Υπήρξαν περιπτώσεις δωρεάν εταιρειών CDN που έχουν σταματήσει να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν (Exabytes) ή έχουν κλείσει εντελώς (SpeedyMirror, CoBlitz) – κάτι που μας οδηγεί σε ένα σημαντικό συμπέρασμα:

Πότε πρέπει να αλλάξω σε ένα κατάλληλο CDN?

Μια δωρεάν υπηρεσία CDN θα διαρκέσει μόνο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Μόλις αρχίσει να αυξάνεται η επισκεψιμότητά σας – θα τελειώσετε τελικά το δοκιμαστικό εύρος ζώνης ή / και οι επισκέπτες σας ενδέχεται να αρχίσουν να γκρινιάζουν για έναν αργό ιστότοπο. Αυτό είναι το πράσινο φως που μεταβείτε σε μια κατάλληλη υπηρεσία CDN όπως CDN77 ή Amazon CloudFront. Χαρούμενα μονοπάτια, Roadrunner!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map