10 κοινά λάθη μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για αποφυγή με κάθε κόστος

10 κοινά λάθη μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για αποφυγή με κάθε κόστος

Νομίζω ότι θα συμφωνήσετε όταν λέω: το μάρκετινγκ μέσω email δεν είναι για τον εξασθενημένο της καρδιάς. Αλλά ισχύει μόνο εάν δεν γνωρίζετε τι κάνετε και καταλήγετε να κάνετε μερικά ή όλα τα κοινά λάθη μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε αυτήν την ανάρτηση.


Μπορείτε να το πάρετε από εμάς. Το μάρκετινγκ μέσω email εξακολουθεί να είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για την αύξηση της κυκλοφορίας και την αύξηση των πωλήσεων. Και αν κάνετε την εργασία σας καλά, μπορείτε να αποφύγετε αυτές τις κοινές παγίδες και να μετατρέψετε το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ορυχείο χρυσού.

Ακούγεται πολύ, έτσι; Θεωρώ ότι μόλις ξεκινήσετε ή σκέφτεστε το μάρκετινγκ μέσω email. Εάν είστε επαγγελματίας, καλός και καλός, είστε ευπρόσδεκτοι επίσης.

Χωρίς περαιτέρω αμφιβολίες, ας ξεκινήσουμε τις δραστηριότητές μας και να δημιουργήσουμε μια λίστα email που προσφέρει απτά αποτελέσματα. Εδώ είναι 10 πολύ κοινά λάθη μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σίγουρα θα πρέπει να αποφύγετε.

1. Ξεκινώντας αργά το μάρκετινγκ μέσω email

Συνήθως, οι περισσότεροι αρχάριοι δεν βλέπουν την τεράστια αξία στο μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Έτσι, αντί να διαθέσετε το μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τον χρόνο και τους πόρους που του αξίζει, εστιάζετε στη δημιουργία περιεχομένου, κοινωνικών μέσων και κάποιου SEO.

Ως εκ τούτου, τοποθετείτε το μάρκετινγκ μέσω email στο back burner και καταλήγετε να αφήνετε πολλά χρήματα στο τραπέζι. Ξεχνάτε την πλειονότητα των ατόμων που επισκέπτονται τον ιστότοπό σας από μηχανές αναζήτησης και κοινωνικά μέσα συχνά δεν επιστρέφουν.

Ωστόσο, μπορείτε να γυρίσετε τους πίνακες αναπτύσσοντας το μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καθώς ξεκινάτε τον ιστότοπό σας. Ως αποτέλεσμα, βελτιώνετε τις πιθανότητες σύλληψης δυνητικών πελατών που διαφορετικά θα χάσατε από τη λέξη go. Χρησιμοποιώντας ένα πρόσθετο πρόθεσης εξόδου εξόδου μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε νέους δυνητικούς πελάτες πριν φύγουν από τον ιστότοπό σας.

Έξυπνος προγραμματισμός Coschedule

Και δεδομένου ότι μιλάμε για χρονοδιάγραμμα, λάβετε υπόψη ότι δεν μπορείτε απλώς να στέλνετε εκρήξεις μέσω email όποτε το επιθυμείτε. Οι μελέτες δείχνουν ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ημέρες και ώρες όταν τα email σας επηρεάζουν περισσότερο τους συνδρομητές σας. Εργαλεία όπως το CoSchedule προσφέρουν ακόμη “έξυπνος προγραμματισμός“Για να σας βοηθήσουμε να γνωρίζετε πότε είναι η καλύτερη στιγμή για δημοσίευση σε διάφορες πλατφόρμες.

Επομένως, μην περιμένετε να ξεκινήσετε το μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μελλοντική ημερομηνία. ξεκινήστε αμέσως και συνεχίστε να βελτιώνετε, κάτι που μας οδηγεί στο σημείο numero dos.

2. Αποτυχία δοκιμής και βελτίωσης

Η γνώση είναι η δύναμη που λένε, πράγμα που σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να ερευνήσετε και να δοκιμάσετε διάφορες πτυχές της στρατηγικής μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι αρχάριοι μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χτυπούν μαζί μια φόρμα εγγραφής, τοποθετήστε την κάπου στον ιστότοπό τους και στη συνέχεια αφήστε την να είναι.

Τότε αναρωτιούνται γιατί η λίστα των email τους δεν αυξάνεται τόσο γρήγορα όσο θέλουν. Είσαι στο ίδιο σκάφος; Λοιπόν, πρέπει να τρέξετε μερικά Δοκιμές A / B έτσι μπορείτε να εστιάσετε στις περιοχές με τον πιο σημαντικό αντίκτυπο.

Αναφορές A / B OptinMonster

Παράδειγμα αναφορών OptinMonster A / B

Κορυφαία εργαλεία μάρκετινγκ όπως Γεια σου Μπαρ και OptinMonster χαρακτηριστικό A / B spit testing ενσωματωμένο. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να δημιουργήσετε και να δοκιμάσετε διάφορες φόρμες εγγραφής, λέξεις και τοποθεσίες για να δείτε τι λειτουργεί καλύτερα για τον ιστότοπό σας.

Ομοίως, μπορείτε να μάθετε από το περιεχόμενο του email σας χρησιμοποιώντας ενσωματωμένες αναφορές από τον πάροχο email σας. Οι ανοιχτές τιμές είναι σημαντικές!

Με πιο απλούς όρους, ζήστε, μάθετε και βελτιώστε τον φίλο σας. Επιπλέον, θυμηθείτε να παρακολουθείτε έντονα το τελευταίες τάσεις μάρκετινγκ μέσω email ώστε να μπορείτε να αξιοποιήσετε μεθόδους με τα καλύτερα αποτελέσματα.

3. Αγορά λιστών email

Δεν ξέρω γιατί θα θέλατε να αγοράσετε μια λίστα μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκτός εάν, φυσικά, είστε ένα από αυτά τα αγόρια της Νιγηρίας Yahoo ή ένας χαμηλός-spammer. Ωστόσο, βλέποντας ότι δεν είστε ούτε εσείς, καλύτερα να δημιουργήσετε τη λίστα email σας από το μηδέν.

Η αγορά μιας λίστας email είναι πάντα κακή ιδέα, δεν έχει σημασία πόσος χρόνος νομίζετε ότι εξοικονομείτε. Δεν χρειάζεστε διδακτορικό. στην εκρηκτική μηχανική για να ξέρετε ότι η αγορά μιας λίστας email θα εκραγεί στο πρόσωπό σας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για αρχάριους, κανείς δεν θέλει ποτέ να λαμβάνει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από μια λίστα στην οποία δεν έχουν εγγραφεί. Εκπέμπει αυτό το spammer / scammer vibe που βλέπετε με τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου “Βίντεο αποκαλύπτει πώς να κερδίζετε 10X κέρδη από τον ιστότοπό σας”. Μπορώ να στοιχηματίσω όλα τα χρήματά μου, δεν ενοχλείτε να ανοίξετε αυτό το είδος email, καθώς συνήθως καταλήγουν στον φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.

Δεύτερον, η αγορά μιας λίστας email είναι ένας σίγουρος τρόπος δολοφονίας της επωνυμίας σας. Εάν διευθύνετε μια επιχείρηση (και θα επωφεληθείτε από μια ισχυρή επωνυμία), αποφύγετε την αγορά λιστών email. Αυτό, συν τον πάροχο μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας θα σας απαγορεύσει και θα σας εμποδίσει να στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη λίστα που αγοράσατε.

Τρίτον, ουσιαστικά ξεπλένετε χρήματα για να αγοράσετε μια λίστα με ψεύτικες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ακόμα κι αν μερικές από τις επαφές είναι πραγματικές, δεν δίνουν καμιά ιδέα για την επιχείρησή σας, κάτι που σημαίνει πάλι σπατάλη χρόνου και χρήματος.

Αλλά το πιο σημαντικό, είναι παράνομο να πουλάτε (και να αγοράζετε) διευθύνσεις email. ο CAN-SPAM πράξη περιλαμβάνει έναν αριθμό κανόνων συμμόρφωσης μέσω email (όπως χωρίς παραπλανητικούς τίτλους, εύκολες επιλογές εξαίρεσης κ.λπ.) και απαγορεύει αυστηρά την πώληση ή τη μεταφορά διευθύνσεων email. Απλώς μην το κάνετε.

4. Αγνοώντας τη δημιουργία μολύβδου

Για να δημιουργήσετε μια λίστα email, χρειάζεστε άτομα για να εγγραφούν. Το φανταστικό σας περιεχόμενο είναι ένα μέρος της εξίσωσης. Η εμπειρία των χρηστών είναι η δεύτερη και η λύση παραγωγής μολύβδου είναι η τρίτη. Βάλτε τα τρία μαζί και η λίστα email σας αυξάνεται εκθετικά.

Για να διευκρινιστεί, μπορεί να προσφέρετε το πιο ενδιαφέρον περιεχόμενο και την εμπειρία των χρηστών, αλλά εάν δεν καταστήσετε αισθητές τις φόρμες εγγραφής σας, όλες οι προσπάθειές σας είναι για το τίποτα όσο προχωρά το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι χρήστες πρέπει να δουν τις φόρμες εγγραφής σας!

WP Optin Wheel Review: Πώς να ενισχύσετε τις τιμές συμμετοχής σας άμεσα

Εισαγάγετε πρόσθετα παραγωγής μολύβδου, όπως WP Optin Wheel (ελέγξτε την αναλυτική μας αναθεώρηση), Thrive Leads και Optin Monster και εξοικονομείτε την ημέρα. Φυσικά, τα παραπάνω εργαλεία αυξάνουν σημαντικά τα ποσοστά συμμετοχής σας, οπότε δεν χρειάζεται ποτέ να παραπονεθείτε ότι τα άτομα δεν εγγράφονται στη λίστα email σας.

5. Ελέγχετε τα στατιστικά σας?

Η παρακολούθηση των ανοιχτών τιμών είναι απίστευτη και όλα, αλλά ξέρετε αν ο αναγνώστης φτάνει στον ιστότοπό σας, όπου μπορεί να πραγματοποιήσει μια αγορά; Λοιπόν, αν δεν είχατε ιδέα, μπορείτε να παρακολουθείτε τους συνδρομητές email χρησιμοποιώντας το Google Analytics.

Για παράδειγμα, μπορείτε να δείτε τους συνδρομητές που ήρθαν στον ιστότοπό σας από κάθε καμπάνια email. Μπορείτε επίσης να δείτε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τον πιο σημαντικό αντίκτυπο, τις αγορές στον ιστότοπό σας και πολλά άλλα. Μεγάλα δεδομένα.

Αναφορά σε σταθερή επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο

Αναφορά σε σταθερή επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο

Το καλύτερο μέρος είναι οι περισσότεροι πάροχοι μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπως το MailChimp και MailPoet προσφέρουν τη δική τους ενσωματωμένη αναφορά καθώς και την ενσωμάτωση του Google Analytics εν κινήσει. Σταθερή επαφή είναι ένα άλλο εξαιρετικό παράδειγμα, με τις επιλογές άμεσης αναφοράς και ακόμη και τις επιλογές σύγκρισης καμπανιών. Έτσι μπορείτε να δείτε ανά πάσα στιγμή την πορεία των προσπαθειών μάρκετινγκ.

Στο τέλος της ημέρας, η παρακολούθηση είναι η επιβεβαίωση της επιτυχημένης καμπάνιας μέσω email.

6. Τμηματοποίηση ή έλλειψη αυτών

Όχι, μην το κάνεις. Μην κάνετε λάθος μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατά την αποστολή μαζικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εκτός αν φυσικά, είναι απλώς μια ρουτίνα ενημέρωση κατάλληλη για όλους τους χρήστες. Δεν αρκεί να έχετε μια τεράστια λίστα, θέλετε τμηματοποιήστε τη λίστα σας σε παραμέτρους όπως γεωγραφική τοποθεσία, εισόδημα, φύλο, προηγούμενες αγορές και ούτω καθεξής.

Προφανώς, δεν μπορείτε να ζητήσετε εκ των προτέρων όλα αυτά τα δεδομένα, για να μην τρομάξετε τους συνδρομητές χάρη στη μη τόσο σύντομη φόρμα σας. Σε τελική ανάλυση, χρειάζεστε μόνο τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να εγγραφείτε ένας αναγνώστης στη λίστα σας. Μπορείτε να συλλέξετε δεδομένα αργότερα με έρευνες, φόρμες επί τόπου και τέτοιες δημιουργικές μεθόδους.

Το θέμα είναι, όσο περισσότερα δεδομένα έχετε για τον αναγνώστη σας, τόσο καλύτερα μπορείτε να τμηματοποιήσετε τη λίστα σας. Μετά από αυτό, στείλτε μηνύματα με στόχευση λέιζερ σε διαφορετικά τμήματα. Εν πάση περιπτώσει, δεν θέλετε να στέλνετε για παράδειγμα πελάτες και μη πελάτες τα ίδια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Όσο πιο γρήγορα τμηματοποιήσετε τη λίστα σας, τόσο το καλύτερο.

7. Χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν αποκρίνεται

Σε έναν κόσμο γεμάτο συσκευές διαφορετικών μεγεθών και επιλογών, δεν μπορείτε να χάσετε το σήμα με ανταποκρινόμενη σχεδίαση. Αυτό σημαίνει ότι, πάνω από έναν ιστότοπο WordPress που ανταποκρίνεται, πρέπει να στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που να ανταποκρίνονται και να είναι φιλικά προς κινητά.

Χωρίς αμφιβολία, ορισμένοι από τους παραλήπτες σας διαβάζουν το email σας στις κινητές τους συσκευές, οπότε μην αποξενώσετε οποιαδήποτε δεδομένη ομάδα ανάλογα με τη συσκευή / πελάτη που χρησιμοποιούν. Με άλλα λόγια, χρησιμοποιήστε μια προσέγγιση με προτεραιότητα για κινητά κατά τη δημιουργία των καμπανιών email σας.

Επιπλέον, επενδύστε χρόνο για να δοκιμάσετε πώς φαίνεται το email σε όσες περισσότερες συσκευές μπορείτε. Στείλτε την καμπάνια μόνο όταν είστε βέβαιοι ότι το email σας φαίνεται υπέροχο σε πολλές συσκευές. Ως αρχάριος, κάποτε χρησιμοποιούσα μεγάλες εικόνες στην ενότητα κεφαλίδας και για να κόψω μια μακρά ιστορία, ας πούμε ότι οι αναγνώστες δεν μπορούσαν να διαβάσουν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε smartphone.

Σύμφωνα με αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο όπως Ηλιοτρόπιο για να δοκιμάσετε το email σας προτού στείλετε μια πλήρη καμπάνια email. Η υπηρεσία σάς επιτρέπει να ελέγχετε πώς φαίνεται το email σας σε περισσότερους από 90 πελάτες email, όπως το Gmail, το Google Android, το iPhone και το Outlook, μεταξύ άλλων.

8. Spamming

Σύγκριση προσθηκών AntiSpam WordPress

Ο βομβαρδισμός των συνδρομητών σας με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν θα προωθήσει την ατζέντα σας πιο γρήγορα. Αντίθετα, η αποστολή πολλών email πολύ συχνά είναι ένα από τα σημαντικότερα λάθη μάρκετινγκ email που απενεργοποιούν τους αναγνώστες σας και θα μπορούσαν να αυξήσουν τα ποσοστά κατάργησης εγγραφής. Εάν αυτό δεν είναι αρκετό, η αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πολύ συχνά ενδέχεται να προκαλέσει αποκλεισμούς ανεπιθύμητων μηνυμάτων, καταστρέφοντας τις πιθανότητές σας να συνδεθείτε με τον αναγνώστη.

Ένα εβδομαδιαίο, μηνιαίο ή διμηνιαίο πρόγραμμα λειτουργεί εκπληκτικά καλά με την προϋπόθεση ότι στέλνετε πολύτιμο περιεχόμενο και προσφορές. Τα ποσοστά εγκατάλειψης, ανοίγματος και κλικ της καμπάνιας σας πρέπει να αποτελούν απόδειξη ότι έχετε επεξεργαστεί ένα καλό πρόγραμμα.

9. Ανακολουθία

Από την άλλη πλευρά, έχουμε την άλλη ομάδα εμπόρων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στέλνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σποραδικά, έτσι ώστε οι αναγνώστες σας να μην γνωρίζουν πότε να περιμένουν περιεχόμενο από εσάς. Μπορείτε να αποφύγετε την ασυνέπεια ορίζοντας και ακολουθώντας ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα ή να δημιουργήσετε καμπάνιες στάγδην μέσω email για να βεβαιωθείτε ότι θα παραμείνετε σε επαφή για ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα.

Διαφορετικά, καταλήγετε να απογοητεύετε τους παραλήπτες, καθώς τα email σας είναι προβλέψιμα, πράγμα που σημαίνει επίσης ότι η επιχείρησή σας είναι εύκολα ξεχασμένη. Σε τελική ανάλυση, ο στόχος εδώ είναι να διατηρείτε την επωνυμία σας σχετική στέλνοντας τακτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους αναγνώστες σας, αλλά χωρίς να τους στέλνετε ανεπιθύμητα μηνύματα.

Πρόγραμμα Σύνταξης ημερολογίου WordPress

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να προγραμματίσετε δεν αποτελεί μόνο μέρος μιας καλής στρατηγικής μάρκετινγκ περιεχομένου, αλλά είναι επίσης σημαντικό να διασφαλίσετε ότι οι καμπάνιες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας θα παραμείνουν σε καλό δρόμο. Ένα δωρεάν πρόσθετο όπως Ημερολόγιο σύνταξης είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για βοήθεια.

Εάν στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ασυνέπεια, είναι μόνο θέμα χρόνου πριν οι συνδρομητές χάσουν το ενδιαφέρον τους και καταργήσουν την εγγραφή τους. Ακόμα χειρότερα, ενδέχεται να επισημάνουν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας ως ανεπιθύμητα, ακόμη και αν ενδιαφερόταν πραγματικά για την επιχείρησή σας από την αρχή.

10. Αποστολή μηνυμάτων “Filler”

Πιθανότατα έχετε πέσει θύμα αυτού του λάθους ένα εκατομμύριο και μία φορά πριν. Ξέρω ότι έχω. Δείτε πώς παίζει το τυπικό σενάριο: Ακούτε για το μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πηγαίνετε στη δουλειά. Λίγες μέρες αργότερα, έχετε μερικούς συνδρομητές και είναι φανταστικό.

Κάποιος γκουρού μάρκετινγκ Διαδικτύου είπε ότι πρέπει να στείλετε ένα μήνυμα καλωσορίσματος πρώτα, αλλά ποτέ δεν σας είπε τι να κάνετε μετά από αυτό. Έτσι, στέλνετε δύο email και δεν έχετε τίποτα περισσότερο να πείτε για την τρίτη εβδομάδα. Ωστόσο, θέλετε να παραμείνετε συνεπείς, οπότε συνθέσατε ένα άσκοπο email ή αυτό που μου αρέσει να ονομάζω “filler email” και πατήστε send.

Προφανώς, οι αναγνώστες σας βλέπουν μέσα από την πρόσοψη και αρχίζουν να φεύγουν. Σίγουρα το έχετε δει αυτό να συμβαίνει ακόμη και με δημοσιεύσεις ιστολογίου Έχετε επισκεφτεί ποτέ ένα blog με φαινομενικά καλό περιεχόμενο και, στη συνέχεια, βρήκατε μια ανάρτηση που δεν φαίνεται να εξυπηρετεί κανένα άλλο σκοπό εκτός από τη συμπλήρωση του προγράμματος?

Λοιπόν, μην στείλετε email στους συνδρομητές σας χωρίς να έχετε κατά νου έναν συγκεκριμένο στόχο. Να είστε επαγγελματίας προγραμματίστε το πρόγραμμά σας, ώστε να μπορείτε να παραδίδετε ένα πολύτιμο email κάθε φορά.

Μετά από όλα, οι συνδρομητές σας είναι οι πελάτες σας και δεν θα θέλατε να τους σκοτώσετε με άχρηστα σκουπίδια, τώρα θα?

Τελικές λέξεις για κοινά λάθη μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Η λίστα μας είναι απλώς ένα μικρό δείγμα όλων των συνηθισμένων σφαλμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μπορείτε να κάνετε. Η ελπίδα μας, ωστόσο, είναι να σας βοηθήσουμε να αποφύγετε αυτές τις δέκα παγίδες που είναι επιζήμιες για την επιτυχία της καμπάνιας μάρκετινγκ email σας. Εάν είστε ενήμεροι για άλλα κοινά λάθη μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σας καλωσορίζουμε να μοιραστείτε στην ενότητα σχολίων παρακάτω.

Χαιρετίστε την ευτυχή δημιουργία λίστας email!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map