WordPress Επαναφορά προσθηκών για να καθαρίσετε τον ιστότοπό σας

WordPress Επαναφορά προσθηκών για να καθαρίσετε τον ιστότοπό σας

Τελειώσατε με τη δοκιμή και χρειάζεστε μια καθαρή πλάκα; Απλά μάθατε το WordPress και δημιουργήσατε ένα χάος; Χρησιμοποιήστε μία από αυτές τις προσθήκες για να επαναφέρετε τον ιστότοπό σας.


Το γνωρίζουμε όλοι – το μυστηριώδες χάος που συσσωρεύεται αργά στη ζωή μας. Δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη ότι το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε ιστότοπους WordPress. Μπορείτε να πείτε ότι αυτό ισχύει κάθε φορά που δίνετε στη βάση δεδομένων σας μια γρήγορη ματιά.

Λάβετε υπόψη ότι το WordPress δημιουργεί αυτόματα καταχωρήσεις στη βάση δεδομένων σας. Εάν δεν δώσετε προσοχή, θα μπορούσε να μετατραπεί σε χιονοστιβάδα και να μειώσει την ταχύτητα του ιστότοπού σας με περιττά δεδομένα. Το WordPress επίσης δεν συνοδεύεται από κουμπί επαναφοράς, έτσι πολλοί άνθρωποι τείνουν να αγνοούν εντελώς αυτό το ζήτημα.

Ή, θα μπορούσατε να είστε προγραμματιστής, δημιουργώντας θέματα WordPress και προσθήκες. Η δοκιμή τους είναι κουραστική, ειδικά αν πρέπει να εγκαταστήσετε ξανά το WordPress κάθε φορά που θέλετε να δοκιμάσετε τη νέα προσθήκη ή το θέμα. Αυτοί αισθάνονται περισσότερο την έλλειψη του κουμπιού επαναφοράς.

Γιατί επαναφορά?

Ενώ αυτοί είναι και οι δύο ένας καλός λόγος για να επαναφέρετε το WordPress σας κάθε τόσο, θα μπορούσε να υπάρχει μια άλλη, πιο δημοφιλής. Ισχύς WordPress 34% όλων των ιστότοπων και είναι έτοιμος να τροφοδοτήσει λίγο περισσότερο. Εξακολουθεί να είναι η πλατφόρμα επιλογής για bloggers, ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου και ιστότοπους DIY.

Το τελευταίο αυξάνεται σε δημοτικότητα, και με αυτά, η ανάγκη επαναφοράς προσθηκών. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά ιστολόγια που προσφέρουν συμβουλές σχετικά με τη σχεδίαση του ιστότοπου, τα διαθέσιμα πρόσθετα ή ακόμη και μέτρα ασφαλείας για το WordPress.

Αν και αυτά είναι εξαιρετικά χρήσιμα όταν ξέρετε τι κάνετε, ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε είναι ακόμα μια πρακτική προσέγγιση. Η κατάδυση ακριβώς μέσα και βλέποντας τι συμβαίνει, είναι ίσως ο πιο γρήγορος τρόπος για να καταλάβετε τον ιστότοπό σας. Είναι επίσης πολύ διασκεδαστικό!

Ωστόσο, μόλις ολοκληρωθεί η προσπάθεια DIY, μπορεί να καταλήξει να μοιάζει με χειροτεχνικό έργο τρίτης τάξης, ελπίζω ότι χωρίς λάμψη. Και εδώ είναι που οι άνθρωποι τείνουν να τα παρατήσουν. Εάν μόνο υπήρχε ένας τρόπος που θα μπορούσαν να επαναφέρουν τον ιστότοπό τους, να ξεκινήσουν ξανά και να το κάνουν σωστά.

Το WordPress δεν διαθέτει εύκολες επιλογές για επαναφορά από το κουτί. Αλλά υπάρχουν πολλά εύχρηστα πρόσθετα. Κάθε μία από τις ακόλουθες προσθήκες θα σας μεταφέρει εκεί. Ας δούμε πού και πώς.

Αποποίηση ευθυνών: Το WPExplorer είναι συνεργάτης για ένα ή περισσότερα προϊόντα που αναφέρονται παρακάτω. Εάν κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο και ολοκληρώσετε μια αγορά, θα μπορούσαμε να κάνουμε προμήθεια.

Επαναφορά WP

WP Reset WordPress Plugin

Επαναφορά WP αρχικά προοριζόταν για προγραμματιστές – οι οποίοι θα χρειαζόταν να επαναφέρουν τον ιστότοπο πολλές φορές την ημέρα. Ωστόσο, χάρη στην ευκολία χρήσης του, πήγε στο mainstream. Πολλοί άνθρωποι που πρέπει να ξεκινήσουν νέα, είτε για να κάνουν τον ιστότοπό τους ένα makeover είτε για να καθαρίσουν ένα τυχαίο χάος, άρχισαν να βασίζονται σε αυτό το πρόσθετο.

Όχι μόνο επαναφέρει τη βάση δεδομένων του ιστότοπου στην αρχική του κατάσταση σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να καθαρίσετε στοχευμένα τμήματα του ιστότοπού σας. Έχετε πάρα πολλά πρόσθετα ή θέματα στον ιστότοπό σας; Το μόνο που χρειάζεται είναι να πατήσετε ένα κουμπί για να τα διαγράψετε.

Η προσθήκη διαθέτει πολλούς μηχανισμούς ασφαλούς αποτυχίας για να διασφαλίσει ότι δεν θα διαγράψετε ποτέ αυτό που δεν θέλετε. Το πιο σημαντικό, με το WP Reset, μπορείτε να επιλέξετε τη ρύθμιση μετά την επαναφορά. Επομένως, δεν χρειάζεται να επανεγκαταστήσετε τα πάντα ξανά. Αυτή η προσθήκη, όπως και πολλοί άλλοι σε αυτήν τη λίστα, δεν θα αγγίξει τα δεδομένα σας, επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Θα διαγράψει όλους τους χρήστες, αλλά ο χρήστης που επαναφέρει τον ιστότοπο μπορεί να συνδεθεί ξανά.

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό αυτής της προσθήκης που πιθανότατα δεν θα βρείτε με άλλους είναι η δυνατότητα δημιουργίας στιγμιότυπων βάσης δεδομένων. Γιατί είναι σημαντικό? Μόλις δημιουργήσετε ένα στιγμιότυπο της βάσης δεδομένων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την προσθήκη για να επιστρέψετε στο συγκεκριμένο στιγμιότυπο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επαναφέρετε τον ιστότοπο σε ένα συγκεκριμένο σημείο, το οποίο οι προγραμματιστές θα βρουν αρκετά βολικό.

Πιθανώς το πιο εγκάρδιο χαρακτηριστικό αυτού του plugin είναι η εξαιρετική υποστήριξη. Η ομάδα Επαναφοράς WP του Inhouse είναι διαθέσιμη για να βοηθήσει τους χρήστες με τυχόν προβλήματα που μπορεί να έχουν.

Αυτό είναι μάλλον σημαντικό, καθώς ενώ το WP Reset σχεδιάστηκε αρχικά για προγραμματιστές, όλοι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν. Είναι μια τέλεια λύση τόσο για τον καθαρισμό ενός χάους, την ανακάλυψη και την επίλυση μικρών προβλημάτων όσο και για την επιτάχυνση της ανάπτυξης, καθώς παρέχει έναν γρήγορο τρόπο επανεξέτασης του κώδικα.

WP Επαναφορά ενοποίησης Webhook

WP Webhooks WP Επαναφορά WordPress Plugin

WPWH – Η προσθήκη WP Reset Webhook Integration δεν μπορεί να κάνει πολλά από μόνη της, αλλά αξίζει να αναφερθεί καθώς προσθέτει ένα άλλο επίπεδο στο WP Reset. Τι σημαίνει? Αυτό το πρόσθετο ενσωματώνεται στο WP Reset για να προσθέσει τη λειτουργικότητα του webhook.

Εάν έχετε μια άλλη υπηρεσία με την οποία χρησιμοποιείτε αγκίστρια για να εργαστείτε στον ιστότοπό σας, τότε αυτό το πρόσθετο είναι απαραίτητο. Θα σας επιτρέψει να κάνετε ό, τι θα κάνατε κανονικά με την προσθήκη WP Reset μέσω του πίνακα ελέγχου διαχειριστή.

Από την επαναφορά ολόκληρου του ιστότοπου στον καθαρισμό του φακέλου μεταφορτώσεων, με αυτήν την ενσωμάτωση μπορείτε να το κάνετε μέσω του προτιμώμενου λογισμικού σας.

Πώς επαναφέρετε τον ιστότοπό σας με το WP Reset?

Βήμα 1: Αποφασίστε τι θέλετε να διατηρήσετε. Επιλέξτε τα απαραίτητα πλαίσια ελέγχου για να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας θα επιστρέψει με εκείνες τις επιλογές ακόμα.

WP Επαναφορά ενεργειών

Βήμα 2: Επιλέξτε αυτό που θέλετε να επαναφέρετε. Πρέπει να επαναφέρετε ολόκληρο τον ιστότοπο ή πρέπει να καθαρίσετε, για παράδειγμα, το φάκελο μεταβατικά?

Επιλογές επαναφοράς WP

Βήμα 3: Κάντε κλικ στη διαγραφή! Και αν θέλετε να επαναφέρετε ολόκληρο τον ιστότοπο, απλώς πληκτρολογήστε “επαναφορά” και πατήστε το κουμπί.

Επιβεβαίωση επαναφοράς WP

Επαναφορά βάσης δεδομένων WP

Πρόγραμμα επαναφοράς βάσης δεδομένων WP

Το WP Database Reset είναι μια παρόμοια λύση με το πρώτο plugin που αναφέρεται. Μερικές φορές, υπάρχουν πτυχές του ιστότοπού σας που θέλετε να διατηρήσετε, ενώ διαγράφετε άλλες.

Δηλαδή, μιλάμε για πίνακες βάσης δεδομένων και βάσης δεδομένων. Με αυτό το πρόσθετο, είναι σχεδόν αβίαστο να διαγράψετε ολόκληρη τη βάση δεδομένων και να επιστρέψετε στην αρχή. Είναι επίσης δίπλα σε τίποτα για να καθαρίσετε έναν συγκεκριμένο πίνακα. Θέλετε να απαλλαγείτε από όλες τις δημοσιεύσεις σας; Μπορείτε να το κάνετε σε χρόνο μηδέν με ένα μόνο κλικ.

Ακριβώς όπως το προηγούμενο πρόσθετο, είναι σχεδόν αδύνατο να διαγράψετε οτιδήποτε κατά λάθος. Διαθέτει αλεξίσφαιρο σύστημα παρόμοιο με το captcha, ώστε να πρέπει πραγματικά να σκεφτείτε δύο φορές πριν διαγράψετε κάτι. Εάν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να διαγράψετε έναν πίνακα ή μια βάση δεδομένων, θα το κάνει για εσάς σε χρόνο μηδέν.

Αν και δεν υπάρχει τόνος δυνατοτήτων, έχει όλα όσα χρειάζεται ένας προγραμματιστής για να επιταχύνει τη διαδικασία ανάπτυξης. Για όσους χρειάζονται περισσότερες επιλογές, επιστρέψτε στην πρώτη ή διαβάστε παρακάτω.

Πώς επαναφέρετε μια βάση δεδομένων με WP Database Reset?

Βήμα 1: Επιλέξτε τη βάση δεδομένων που θέλετε να επαναφέρετε.

Επιλογές επαναφοράς βάσης δεδομένων WP

Βήμα 2: Πληκτρολογήστε τον παρεχόμενο κωδικό ασφαλείας και πατήστε επαναφορά.

Προηγμένη επαναφορά WordPress

Προηγμένη προσθήκη επαναφοράς WordPress

Το Advanced WordPress Reset plugin είναι μια άλλη λύση για την επαναφορά του ιστότοπού σας. Θα σας επιτρέψει να απαλλαγείτε από το χάος της δοκιμαστικής τοποθεσίας σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς να χρειάζεται να περάσετε ξανά τη διαδικασία εγκατάστασης. Για άλλη μια φορά – είναι ιδανικό για όσους χρειάζονται μια καθαρή πλάκα στο WordPress κάθε τόσο.

Με αυτό το πρόσθετο, όπως και με τα προηγούμενα, μπορείτε να διατηρήσετε όλα τα αρχεία σας. Ωστόσο, θα διαγράψει όλες τις προσαρμογές της βάσης δεδομένων που έχουν δημιουργήσει αυτά τα πρόσθετα και θέματα για εσάς. Μπορεί επίσης να διαγράψει όλες τις αναρτήσεις, οι οποίες είναι ιδανικές για εκείνες τις στιγμές ανοιξιάτικου καθαρισμού που μπορεί να έχετε καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους.

Έχετε επίσης την επιλογή να διαγράψετε όλους τους χρήστες, αλλά η προσθήκη θα εντοπίσει αυτόματα τον χρήστη Διαχειριστή. Κατά την επαναφορά, η προσθήκη επιτρέπει σε αυτόν τον χρήστη να συνδεθεί ξανά με τον ίδιο κωδικό πρόσβασης, ο οποίος εξοικονομεί πολύ χρόνο.

Ωστόσο, δεν θα διαγράψει πρόσθετα και θέματα. Επομένως, εάν αναζητάτε βοήθεια σε αυτήν την περιοχή, ίσως θελήσετε να αναζητήσετε άλλα πρόσθετα στη λίστα μας. Το ίδιο ισχύει και για το multisite, το οποίο δεν υποστηρίζεται. Ωστόσο, οι προγραμματιστές θα εκτιμήσουν την ευκολία της εκκίνησης από το μηδέν, καθώς η ευκολία και η εξοικονόμηση χρόνου είναι πάντα ύψιστης σημασίας.

Πώς να επαναφέρετε τον ιστότοπο με το Advanced WordPress Reset?

Βήμα 1: Πληκτρολογήστε την “επαναφορά” στο πλαίσιο κειμένου.

Προηγμένες επιλογές επαναφοράς WordPress

Βήμα 2: Κάντε κλικ στην επαναφορά!

Επαναφορά προσαρμογέα

Επαναφορά προσαρμογέα από το WPZoom

Το Customizer Reset είναι το πρώτο πρόσθετο που πρέπει να εγκαταστήσετε εάν μόλις ξεκινήσετε με το WordPress. Γιατί; Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως – πολλοί άνθρωποι θέλουν να μάθουν νέα πράγματα βουτώντας κατευθείαν σε αυτό. Και το ζωντανό Customizer δεν διαφέρει. Λοιπόν, το να πιάσεις το Customizer μπορεί να μην φαίνεται μικρό επίτευγμα, μέχρι να το δοκιμάσεις. Το “διαισθητικό, drag and drop builder” φαίνεται σαν ένα κομμάτι κέικ. Αλλά το αποτέλεσμα μπορεί να καταλήξει λιγότερο από ευχάριστο.

Δεν θα ήταν φοβερό αν είχατε μόνο ένα κουμπί επαναφοράς; Αυτό ακριβώς είναι το Customizer Reset. Σας επιτρέπει να ακολουθήσετε μια πρακτική προσέγγιση στη μάθηση, χωρίς να χρειαστεί να διαγράψετε τα πάντα με μη αυτόματο τρόπο. Θυμάστε ακόμη και τι στρίψατε και τροποποιήσατε αρχικά?

Αυτό το πρόσθετο λέγεται ότι λειτουργεί με όλα τα θέματα και τα πρόσθετα που χρησιμοποιούν τον τύπο ρυθμίσεων “theme_mod” για την αποθήκευση αυτών των τροποποιήσεων. Στην ουσία, εάν αυτό ισχύει για το θέμα της επιλογής σας, τότε δεν υπάρχει ευκολότερος τρόπος για να φτάσετε στην κενή πλάκα και να δοκιμάσετε ξανά.

Πώς να επαναφέρετε το εργαλείο προσαρμογής?

Βήμα 1: Εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε την προσθήκη Customizer Reset.

Κουμπί επαναφοράς προσαρμογέα

Βήμα 2: Το κουμπί “Επαναφορά” θα εμφανιστεί στο εργαλείο προσαρμογής σας. Εάν το χρειάζεστε, χρησιμοποιήστε το!

Για να συνοψίσω

Ενώ το WordPress δεν διαθέτει ενσωματωμένο κουμπί επαναφοράς, είναι εύκολο να προσθέσετε την απαιτούμενη λειτουργικότητα με ένα από αυτά τα ισχυρά πρόσθετα. Οι δυνατότητες ενδέχεται να αλλάζουν ελαφρώς ανά προσθήκη – ωστόσο η ευκολία χρήσης παραμένει η ίδια. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε, να επιλέξετε τι πρέπει να διαγραφεί, πληκτρολογήστε τον κωδικό ασφαλείας και κάντε κλικ σε ένα κουμπί.

Δεδομένου ότι όλα αυτά σας παρέχουν μια καθαρή πλάκα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, το ερώτημα ποια είναι η καλύτερη εξαρτάται από εσάς. Όλα εξαρτώνται από το τι θέλετε να διαγράψετε ή να επαναφέρετε στον ιστότοπό σας.

Ποιο θα χρησιμοποιείτε; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map