Καλύτερες προσθήκες για βελτιστοποίηση ιστότοπων για κινητά WordPress

Καλύτερες προσθήκες για βελτιστοποίηση ιστότοπων για κινητά WordPress

Γνωρίζατε ότι πάνω από τη μισή κίνηση στο Διαδίκτυο στις Ηνωμένες Πολιτείες προέρχεται από κινητά τηλέφωνα; Με αυτήν τη στατιστική, περισσότερα από τα μισά άτομα που επισκέπτονται το ιστολόγιό σας το κάνουν από το smartphone τους.


Ένας από τους κύριους τρόπους προώθησης του ιστολογίου είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πότε ήταν η τελευταία φορά που ανοίξατε το Facebook από την επιφάνεια εργασίας σας; Εντάξει ίσως το έκανες στη δουλειά σήμερα.

Αλλά το θέμα είναι ότι ιστότοποι όπως το Facebook και το Twitter έχουν κινηθεί – τουλάχιστον για καταναλωτές όπως εμάς. Οι πιθανότητες διαβάζετε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου από το τηλέφωνο ή το tablet σας. Για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι έχετε λάβει αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου μέσω ενημερωτικού δελτίου, ροής ή κοινωνικών μέσων.

Ως κάτοχος ιστολογίου, μπορείτε πραγματικά να μην δώσετε προσοχή στους αναγνώστες κινητών συσκευών; Οι πιθανότητες είναι ότι είναι οι πιο πιστοί αναγνώστες σας. Γιατί; Απλώς επειδή επέλεξαν να διαβάσουν τα δικα σου περιεχόμενο που χρησιμοποιεί την πιο χαοτική συσκευή στον πλανήτη.

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε την επιχείρησή σας και να κερδίσετε χρήματα από τον ιστότοπό σας, θα πρέπει να αγκαλιάσετε τη δύναμη του κινητού.

Εντάξει, βγήκε τυρί. Ας συνεχίσουμε. Έτσι επιλέξατε το WordPress ως πλατφόρμα blogging. Εξαιρετική. Έχετε ένα φοβερό δωρεάν θέμα WordPress που ανταποκρίνεται, είναι έτοιμο για κινητά και διαθέτει υποστήριξη οθόνης αμφιβληστροειδούς.

Εδώ είναι το αλίευμα. Πολλά αυτά τα λεγόμενα “φοβερά” αποκριτικά θέματα δεν είναι πάντα τόσο φοβερά όσο διαφημίζονται. Μπορεί να συμβούν προβλήματα ευθυγράμμισης και ασυνέπειες στην έκδοση για κινητά του ιστότοπού σας (τα οποία, παρεμπιπτόντως, είναι αδύνατο να επιλυθούν χωρίς τη βοήθεια του προγραμματιστή). Και ορισμένα θέματα δεν ακολουθούν την πρώτη προσέγγιση για κινητά και είναι απλά εντελώς αργά κατά τη φόρτωση. Θυμηθείτε, ένας επισκέπτης είναι πιο πιθανό να αποχωρήσει από τον ιστότοπό σας εάν δεν φορτωθεί σε 3 δευτερόλεπτα. Με το κινητό, αυτό το χρονικό πλαίσιο 3 δευτερολέπτων μειώνεται σταθερά. Στην πραγματικότητα, νομίζω ότι θα συμφωνούσατε όταν λέω ότι οι δύο πόροι που εξαντλούνται την ημέρα είναι ώρα και προσοχή.

Έτσι, στο πνεύμα της ευτυχούς ανάγνωσης για κινητά, συνέταξα αυτήν τη λίστα με εκπληκτικά πρόσθετα βελτιστοποίησης για κινητά για το WordPress. Με άλλα λόγια, αυτά τα πρόσθετα θα σας επιτρέψουν να δημιουργήσετε μια πραγματικά εκπληκτική έκδοση για κινητά του ιστότοπού σας WordPress.

Πριν ξεκινήσουμε, μια γρήγορη υπενθύμιση ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε κάθε προσθήκη σε αυτήν τη λίστα. Μοιραζόμαστε παρόμοιες προσθήκες και, ενώ ενδέχεται να προσφέρουν ελαφρώς διαφορετικές λειτουργίες, επιλέξτε αυτό που είναι καλύτερο για εσάς. Η εγκατάσταση προσθηκών με διπλή λειτουργικότητα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον ιστότοπό σας – οπότε προσπαθήστε να περιορίσετε ό, τι εγκαθιστάτε. Αυτό είναι εκτός δρόμου, ας ξεκινήσουμε!

Αποποίηση ευθυνών: Το WPExplorer είναι συνεργάτης για ένα ή περισσότερα προϊόντα που αναφέρονται παρακάτω. Εάν κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο και ολοκληρώσετε μια αγορά, θα μπορούσαμε να κάνουμε προμήθεια.

Πακέτο για φορητές συσκευές WordPress

Πρόσθετο WordPress Mobile Pack

Αυτό το πρόσθετο συσκευάζει μερικά σοβαρά όπλα όταν πρόκειται για τη δημιουργία ενός ιστότοπου για κινητά. Κανονικά, μια προσθήκη καθιστά μια συμβατή έκδοση για κινητά ενός υπάρχοντος ιστότοπου. Αυτή η προσθήκη επιτυγχάνει επιπλέον προσπάθειες και δημιουργεί μια ολόκληρη εφαρμογή ιστού χρησιμοποιώντας τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες HTML5.

Εάν δεν είστε σαφείς σε έναν ιστότοπο για κινητά και μια εφαρμογή ιστού, αυτό μπορεί να σας βοηθήσει. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει Facebook Lite στο διαθέσιμο πρόγραμμα περιήγησης Android, αυτός είναι ιστότοπος για κινητά. Εάν χρησιμοποιείτε μια πρόσφατη έκδοση του Chrome στο τηλέφωνό σας, θα σας εξυπηρετείται με την εφαρμογή ιστού του Facebook.

Οι εφαρμογές ιστού είναι πολύ πιο ρευστές από την άποψη των UI και UX, διαθέτουν συγχρονισμό εκτός σύνδεσης, δυνατότητες αποθήκευσης και λειτουργεί σε όλες τις πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των iOS, Windows Phone, BlackBerry OS και Android.

Ένα από τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά του WordPress Mobile Pack είναι ότι σας επιτρέπει να συγχρονίζετε επιλεκτικά διαφορετικές αναρτήσεις, σελίδες και σχόλια με βάση τη συσκευή προορισμού. Προσφέρει επίσης μια premium έκδοση που έχει καλύτερες δυνατότητες προσαρμογής και θεμάτων, ενοποίηση με το Google Analytics και δίκτυα διαφημίσεων όπως το Google AdSense και το DoubleClick, τον συγχρονισμό εκτός σύνδεσης και πολλά άλλα εκπληκτικά χαρακτηριστικά.

Πρόσθετο WPtouch Mobile

WPTouch Responsive WordPress Plugin

Με το όνομα “πρωτότυπο” WordPress mobile plugin, το WPtouch μετατρέπει το υπάρχον θέμα WordPress σε ένα όμορφο, ρευστό πρότυπο για κινητά που υποστηρίζει τις οδηγίες σχεδιασμού ιστότοπων για κινητές συσκευές που προτείνει η Google. Η premium έκδοση του πρόσθετου – το WPtouch Pro προσφέρει μια ποικιλία βελτιωμένων θεμάτων για ιστολόγια, επιχειρήσεις και ειδικά θέματα WooCommerce.

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε επιπλέον επεκτάσεις που προσθέτουν πλούσιες επιλογές διαφήμισης, λειτουργία εφαρμογής ιστού (παρόμοια με το WordPress Mobile Pack), περιεχόμενο “μόνο για κινητά”, προηγμένη τυπογραφία ιστού, προσωρινή αποθήκευση ιστότοπου για κινητά και πολλά άλλα. Αυτές οι επεκτάσεις κυμαίνονται από 10-20 $ και σας προσφέρουν την ευελιξία να τις αγοράσετε ξεχωριστά ανάλογα με τις ανάγκες σας – δίνοντάς σας έτσι καλύτερο έλεγχο του προϋπολογισμού σας.

Αν και ορισμένοι μπορεί να υποστηρίξουν ότι η τιμολόγηση ενός σχετικού πρόσθετου δημοσιεύσεων στα 15 $ είναι λίγο υπερβολικό, μια εναλλακτική σκέψη σκέψης μπορεί να υποδηλώνει ότι αυτό βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα της παραγωγής που παράγεται.

ΑΜΠΕΡΑΖ

Επίσημη προσθήκη WordPress AMP

Εναλλακτικά, αντί να προσαρμόσετε ένα θέμα για κινητά, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενό σας είναι συμβατό με το έργο Google Accelerated Mobile Pages. Το AMP διαφημίζεται ως προσφέροντας λειτουργίες φιλικές προς κινητές συσκευές, αύξηση ταχύτητας όπως φόρτωση πόρων async, σύστημα στατικής διάταξης, τεμπέλης φόρτωση, προτεραιότητα πόρων, προ-απόδοση και άλλα.

Βασικά – η προσθήκη AMP προσφέρει έναν απλοποιημένο τρόπο προβολής του περιεχομένου του ιστότοπού σας στο frontend, ακολουθώντας τις οδηγίες μορφοποίησης της Google. Και στο backend ελέγχει αυτόματα τις αναρτήσεις και τις σελίδες σας για απώλεια ή μη έγκυρη σήμανση που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα επικύρωσης AMP. Διευκολύνοντας να έχετε έναν όμορφο και φίλο χρήστη UX με ελάχιστη προσπάθεια.

AMP για WP

AMP για WP Δωρεάν WordPress Plugin

Αν και δεν είναι το «επίσημο» πρόσθετο, το AMP για WP προσφέρει έναν τόνο εξαιρετικών δυνατοτήτων εκτός από την βασική ενσωμάτωση AMP. Για παράδειγμα, υπάρχουν πρόσθετες ρυθμίσεις για περιοχές διαφημίσεων για κινητά, προσαρμοσμένες μεταφράσεις γλώσσας AMP, ειδοποιήσεις push, 3 προκαθορισμένες διατάξεις σελίδων AMP, επιλογές δομημένων δεδομένων, διαλείμματα σελίδας, παροτρύνσεις για δράση, αξιολογήσεις έναρξης κ.λπ. Επιπλέον, το AMP για WP είναι συμβατό με δημοφιλή πρόσθετα όπως Yoast SEO, AddThis social sharing, Elementor page builder, Gutenberg, Contact Form 7, Gravity Forms και ton more.

Αποκριτικό μενού

Αποκρινόμενο μενού Δωρεάν προσθήκη WordPress

Τα μενού Responsive είναι ένας γρήγορος τρόπος για να προσθέσετε μενού flash για κινητά στον ιστότοπό σας. Με περισσότερες από 150+ επιλογές για προσαρμογή, υπάρχουν σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες σχεδιασμού ενός προσαρμοσμένου μενού. Χρησιμοποιήστε τις επιλογές για χρώματα, γραμματοσειρές, εικόνες φόντου, κινούμενες εικόνες μενού, ολοκληρωμένη αναζήτηση, RTL και άλλα. Όπως υποδηλώνει το όνομα – όλα τα μενού ανταποκρίνονται και φαίνονται υπέροχα στις περισσότερες συσκευές.

Μενού WP Mobile

Μενού WP Mobile

Ως εναλλακτική λύση για την τελευταία προσθήκη που αναφέρεται, θα μπορούσατε να εξετάσετε το WP Mobile Menu. Αυτή η προσθήκη προσφέρει επίσης πολλές δυνατότητες για να σχεδιάσετε τα δικά σας μενού απόκρισης ιστότοπου. Παρόλο που υπάρχουν λιγότερες διαθέσιμες επιλογές, αυτό μπορεί επίσης να σας διευκολύνει να σχεδιάσετε και να προσθέσετε ένα μενού για κινητά στον ιστότοπό σας.

EWWW Image Optimizer

Το WordPress δημιουργεί αυτόματα βελτιστοποιημένες εκδόσεις των εικόνων σας σε διαφορετικά μεγέθη. Μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τις νέες και υπάρχουσες εικόνες σας στον ιστότοπό σας WordPress χρησιμοποιώντας το δημοφιλές πρόσθετο EWWW Image Optimizer WordPress. Υποστηρίζει μαζική συμπίεση με απώλεια ή απώλεια εικόνων σε μορφές JPG ή PNG.

Σμίσε

Συμπίεση εικόνας Smush

Το Smush είναι ένα άλλο πρόσθετο βελτιστοποίησης εικόνας που αναπτύχθηκε από την ομάδα WPMU και υπόσχεται 2 φορές καλύτερη συμπίεση με την premium έκδοση. Ωστόσο, η δωρεάν έκδοση περιορίζει το μέγιστο μέγεθος εικόνας εισαγωγής στα 5MB. Επιπλέον, η προσθήκη προσφέρει πρόσθετες δυνατότητες για τεμπέλης φόρτωση, αλλαγή μεγέθους εικόνας, αυτόματη βελτιστοποίηση, μαζική χτύπημα (έως 50 εικόνες κάθε φορά) και πολλά άλλα.

a3 Lazy Load

a3 Lazy Load WordPress Plugin

Οι βελτιστοποιημένες εικόνες χρειάζονται ακόμη χρόνο για τη φόρτωση. Για να ελαχιστοποιήσετε τη μεταφορά δεδομένων και να βελτιώσετε το χρόνο φόρτωσης του ιστότοπου, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το πρόσθετο a3 Lazy Load. Η ουσία της προσθήκης έγκειται στον κώδικα JavaScript Lazy-Load-xt που αναβάλλει τη φόρτωση εικόνων, βίντεο, iframe και ενσωματωμένων ενσωματώσεων. Προσδιορίστε το τεμπέλης φόρτωμά σας ανά δημοσίευση, σελίδα, τύπο δημοσίευσης, widget κ.λπ. Επιπλέον, το a3 Lazy Load περιλαμβάνει προαιρετικά εφέ προφόρτωσης, συμβατότητα AMP, υποστήριξη εικόνας WebP και συμβατότητα με τα πιο δημοφιλή πρόσθετα (JetPack, Elementor, WooCommerce κ.λπ.).

Lazy Loader

Lazy Loader WordPress Plugin

Οι εικόνες, τα αρχεία ήχου, τα βίντεο και τα iframe δεν φορτώνονται έως ότου η θύρα προβολής είναι ενεργή όταν χρησιμοποιείτε το Lazy Loader. Σε περίπτωση που το πρόγραμμα περιήγησης έχει απενεργοποιήσει τη JavaScript, υποβαθμίζεται με χαρά, δηλαδή σταματά να λειτουργεί χωρίς να σπάσει τον ιστότοπο. Οι εικόνες θα φορτωθούν με τον κανονικό τρόπο. Με άλλα λόγια, οι εικόνες φορτώνονται μόνο όταν κάνετε κύλιση προς τα κάτω για να τις δείτε – δηλ. Βρίσκεστε στη θύρα προβολής της εικόνας.

Δοκιμάστε τον ιστότοπό σας για κινητά

Δοκιμή φιλική για κινητά Google

Δοκιμή φιλική για κινητά Google

Η Google διαθέτει το δικό της ελεγκτή ιστότοπων φιλικό προς κινητές συσκευές που σας παρέχει εξατομικευμένες προτάσεις βάσει του τι λείπει στον ιστότοπό σας.

Μόλις βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας για προβολή σε κινητά, ήρθε η ώρα να τον δοκιμάσετε. Εάν το αποτέλεσμα είναι καλό, μπορείτε να πάτε! Χαλαρώστε στην πλάτη. Ωστόσο, εάν τα αποτελέσματα είναι αρνητικά, απλώς επεξεργαστείτε τις προτεινόμενες αλλαγές και θα είστε καλό να πάτε.

Τυλίγοντας

Η δημιουργία ενός ιστότοπου για κινητά είναι εύκολη. Η δημιουργία ενός ιστότοπου για κινητά που μετατρέπει δεν είναι.

Στόχος μας σε αυτό το άρθρο ήταν να σας δείξουμε πώς μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπο WordPress για κινητά. Κάθε μελέτη που διεξάγεται στον τομέα των τάσεων για κινητά καταλήγει ομόφωνα στο γεγονός ότι πρόκειται να αναπτυχθεί μόνο – εκθετικά. Η Google έχει ήδη αρχίσει να χρησιμοποιεί τη χρηστικότητα για κινητά ως σημαντικό παράγοντα κατάταξης.

Έχουμε περάσει από τη λίστα προσθηκών. Τώρα ας βεβαιωθούμε ότι είμαστε στην πλευρά της νίκης!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me