Κάντε τον ιστότοπό σας WordPress πολύγλωσσο: 10+ καταπληκτικά πρόσθετα μετάφρασης

9 καταπληκτικά πρόσθετα μετάφρασης WordPress

Έχοντας μια διεύθυνση στον αυτοκινητόδρομο Διαδικτύου είναι ο πιο σίγουρος και γρηγορότερος τρόπος προσέγγισης ενός παγκόσμιου κοινού. Έτσι, οι περισσότεροι άνθρωποι που ενδιαφέρονται να συνδεθούν με μια παγκόσμια προβολή ή μια πελατειακή βάση έχουν δικούς τους ιστότοπους. Κατά τη δημιουργία των ιστότοπών τους, ένας καλός αριθμός χρησιμοποίησε το WordPress ως Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου και χρησιμοποίησε WordPress πολύγλωσσης προσθηκών για τις μεταφράσεις τους.


Μπορεί να συμβεί ένα άτομο στην Ελλάδα ή το Μπαλί να προσγειωθεί στον ιστότοπό σας και να το βρει όλα στα Αγγλικά. Είστε σίγουροι ότι θα χάσετε έναν πολύτιμο επισκέπτη (υποθέτοντας ότι δεν ξέρει Αγγλικά). Για να αποφευχθούν τέτοια σενάρια, ο ιστότοπος θα πρέπει να μεταφραστεί στην τοπική γλώσσα του κοινού σας – και επομένως η προσθήκη.

Το WordPress, από προεπιλογή, είναι ένα σύστημα γλώσσας. Αλλά η κοινότητα του WordPress έχει προχωρήσει έξυπνα για να εισαγάγει πολλές προσθήκες που μπορούν να κάνουν μεταφράσεις αρκετά αποτελεσματικά.

Ορισμένες πολύγλωσσες προσθήκες WordPress είναι εξαιρετικές, αλλά υπάρχουν και πολλές δωρεάν που μπορούν να κάνουν τη δουλειά αποτελεσματικά. Παρόλο που τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά ενδέχεται να διαφέρουν από plugin σε plugin, ο τρόπος με τον οποίο τα plugins λειτουργούν είναι αρκετά παρόμοιος.

Βασικά, πρέπει να εγκαταστήσετε το WordPress σε περισσότερες από μία γλώσσες και να εγκαταστήσετε μια προσθήκη που θα μετακινείται από τη μία γλώσσα στην άλλη. Και θα πρέπει να εγκαταστήσετε τα αρχεία .mo για τις γλώσσες που θέλετε επιλέγοντας το ίδιο για τη γλώσσα που σας ενδιαφέρει.

Μπορείτε να κάνετε τον ιστότοπό σας WordPress πολύγλωσσο με πολλούς τρόπους:

 • Δημιουργούνται πολλές δημοσιεύσεις, κάθε μία για μία γλώσσα, όλες συνδεδεμένες μεταξύ τους, δηλώνοντας ότι είναι μεταφρασμένες εκδόσεις.
 • Όλες οι εναλλακτικές γλώσσες για κάθε ανάρτηση που είναι αποθηκευμένες σε μία ανάρτηση.
 • Η μετάφραση κατευθύνεται σε έναν εξωτερικό πόρο.
 • Διατηρώντας πολλούς ιστότοπους, ο καθένας για μία γλώσσα και χρησιμοποιώντας ένα πρόσθετο που κάνει ping-back.

Θυμηθείτε, όποια από τις πολυγλωσσικές προσθήκες WordPress επιλέξετε, θα είστε υπεύθυνοι για την προσθήκη του περιεχομένου σε διαφορετικές γλώσσες στον ιστότοπο. Η μετάφραση δεν έχει γίνει για εσάς. Εάν προσφέρεται αυτόματη μετάφραση, δεν θα φτάσει στο όριο, αλλά μερικά μπορούν να σας διευκολύνουν επιτρέποντας τη μη αυτόματη επεξεργασία.

Όλα τα μεταδεδομένα πρέπει να μεταφραστούν, καθώς και οποιεσδήποτε πληροφορίες στα προσαρμοσμένα πεδία. Το ίδιο ισχύει με τα συνημμένα και τις εικόνες. Ορισμένες προσθήκες θα το κάνουν αυτό αυτόματα. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή κατά τη μετάφραση της περιοχής widget. Μπορείτε να δοκιμάσετε το Πρόσθετο Widget Logic για αυτό. Μπορεί να ανιχνεύσει τη γλώσσα και να την αλλάξει επίσης προσθέτοντας δηλώσεις υπό όρους.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η επιλογή των πολυγλωσσικών προσθηκών του WordPress είναι συμβατή με το θέμα σας. Είναι καλή ιδέα να λάβετε ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας του ιστότοπού σας πριν εγκαταστήσετε οποιαδήποτε προσθήκη εάν δεν είστε σίγουροι για τη συμβατότητα (ή απλώς χρησιμοποιήστε μια υπηρεσία όπως VaultPress).

Όσον αφορά τις προσθήκες πολλαπλών ιστότοπων, προσφέρουν το πλεονέκτημα δύο ή περισσότερων ιστότοπων, ο καθένας για μία γλώσσα. Αυτός είναι καθαρός τρόπος διατήρησης διαφορετικών γλωσσικών ιστότοπων, αλλά αυτό απαιτεί επίσης τεχνικές γνώσεις για τη διαχείριση διακομιστών και τη διαχείριση πόρων διακομιστή.

Έχω αναζητήσει μερικές πολύγλωσσες προσθήκες WordPress και έχω επιλέξει μερικά από τα πιο δημοφιλή για να τα δείτε. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

Αποποίηση ευθυνών: Το WPExplorer είναι συνεργάτης για ένα ή περισσότερα προϊόντα που αναφέρονται παρακάτω. Εάν κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο και ολοκληρώσετε μια αγορά, θα μπορούσαμε να κάνουμε προμήθεια.

1. Weglot

Weglot Translate Visual πρόγραμμα επεξεργασίας

Πρώτο είναι το Weglot, το οποίο διατίθεται χρησιμοποιώντας το μοντέλο freemium. ο δωρεάν προσθήκη Weglot Translate είναι μια εξαιρετική επιλογή για σελίδες προορισμού και μικρούς ιστότοπους, ενώ τα αναβαθμισμένα προγράμματα premium είναι ιδανικά για επιχειρήσεις και μεγάλους ιστότοπους. Για να ξεκινήσετε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε την προσθήκη.

Όταν χρησιμοποιείτε το Weglot, μπορείτε να μεταφράσετε τον ιστότοπό σας στο χρόνο που χρειάζεται για να φτιάξετε ένα φλιτζάνι καφέ. Απλώς ρυθμίστε τις πηγές και τις γλώσσες μετάφρασης και στη συνέχεια το Weglot θα εντοπίσει και θα μεταφράσει αυτόματα κείμενο. Η δωρεάν προσθήκη σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε μια μετάφραση για τον ιστότοπό σας, αλλά αν θέλετε να προσφέρετε στους επισκέπτες του ιστότοπού σας πρόσβαση σε όλες τις διαθέσιμες 60+ γλώσσες του Weglot, θα πρέπει να μεταβείτε σε πρόγραμμα Pro ή υψηλότερη.

Άλλες βασικές δυνατότητες περιλαμβάνουν την πρόσβαση σε επαγγελματίες μεταφραστές, ένα χρήσιμο πρόσθετο Weglot Translate που εμφανίζει σημαίες γλώσσας σε οποιαδήποτε περιοχή έτοιμη για widget, φιλικά προς το SEO ειδικά URL μετάφρασης και προσαρμόσιμο κουμπί εναλλαγής γλώσσας. Επιπλέον, εάν έχετε ποτέ απορίες σχετικά με την προσθήκη ή τις μεταφράσεις σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του Weglot μέσω του φόρουμ υποστήριξης, της ζωντανής συνομιλίας τους μέσω διαδικτύου ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – θα χαρούν να σας βοηθήσουν ώστε να μπορείτε να έχετε έτοιμο τον πολύγλωσσο ιστότοπό σας!

2. WPML

Πολύγλωσσες προσθήκες WordPress: WPML
Το WPML είναι ένα πρόσθετο μετάφρασης που χρησιμοποιείται ευρέως από την κοινότητα του WordPress. Αναπτύσσεται και λειτουργεί από το OnTheGoSystems και εκτιμούν ότι πάνω από 400.000 διαδικτυακοί ιστότοποι εκτελούν WPML σε περισσότερες από 100 χώρες και γλώσσες. Η προσθήκη διαθέτει 40 επιλογές γλώσσας και μπορείτε να προσθέσετε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα επεξεργασίας γλωσσών.

Η χρήση του WPML είναι εύκολη και δεν απαιτεί τεχνικές δεξιότητες. Το πλήρες API περιλαμβάνεται για ενσωμάτωση με άλλα πρόσθετα και συστήματα μετάφρασης. Το WPML ενημερώνεται τακτικά ώστε να είναι συμβατό με ενημερώσεις WordPress.

Κάθε έκδοση γλώσσας αποθηκεύεται ως ξεχωριστή ανάρτηση ή σελίδα και στη συνέχεια συνδέεται μεταξύ τους. Η προσθήκη εντοπίζει τη γλώσσα του προγράμματος περιήγησης. Στη συνέχεια συνδέεται και φιλτράρει πολλές λειτουργίες του WordPress και εμφανίζει τον ιστότοπο σε αυτήν τη γλώσσα. Καθώς δεν υπάρχει αλλαγή στο περιεχόμενο της βάσης δεδομένων, η εγκατάσταση και η απεγκατάσταση του plugin είναι εύκολη.

Τα URL είναι καθαρά και όλα τα στοιχεία πλοήγησης μεταφράζονται. Με την ισχυρή λειτουργία διαχείρισης μετάφρασης, μια ομάδα μεταφραστών μπορεί να συνεργάζεται ταυτόχρονα. Οι υπηρεσίες μετάφρασης από το ICanLocalize είναι προσβάσιμες από τον πίνακα ελέγχου. Τα σχόλια από τους επισκέπτες μεταφράζονται αυτόματα. Ένα widget εναλλαγής γλώσσας που εμφανίζει την επιλογή γλώσσας μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε περιοχή widget.

Το WPML είναι ένα πρόσθετο επί πληρωμή και προσφέρονται 3 προγράμματα πληρωμών – Πολύγλωσσο Blog, Πολύγλωσσο CMS και Πολύγλωσσο CMS Διάρκεια ζωής. Με το Multilingual CMS Lifetime, μπορείτε να πραγματοποιήσετε μία μόνο πληρωμή 195 $ και να επωφεληθείτε από όλες τις υπηρεσίες τους για μια ζωή σε πολλούς ιστότοπους.

Με το Πολύγλωσσο Ιστολόγιο, μπορείτε να μεταφράσετε αναρτήσεις, σελίδες, προσαρμοσμένες ετικέτες, κατηγορίες, προσαρμοσμένη ταξινόμηση και μενού WordPress για 29 $ ετησίως. Περιλαμβάνονται δωρεάν ενημερώσεις και υποστήριξη για ένα έτος και το κόστος ανανέωσης για το πακέτο είναι 15 $.

Για πρόσθετες λειτουργίες, όπως μετάφραση προσαρμοσμένων πεδίων, widget, κείμενο σε θέματα και διαχειριστής προσθηκών, πολύγλωσση υποστήριξη ηλεκτρονικού εμπορίου, διαχείριση συνημμένων σε πολλές γλώσσες, διαχείριση πολλών χρηστών μετάφρασης, κολλητικοί σύνδεσμοι και πλοήγηση CMS, επιλέξτε το Πολύγλωσσο CMS για 79 $ ετησίως. Το ετήσιο τέλος ανανέωσης είναι 39 $. Όλα τα πακέτα προσφέρουν δωρεάν υποστήριξη και ενημερώσεις και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιονδήποτε αριθμό ιστότοπων.

3. TranslatePress

TranslatePress - Μετάφραση WordPress & Πολύγλωσση προσθήκη

Για μια απλή επιλογή μετάφρασης, σκεφτείτε Μετάφραση Τύπου. Αυτή η προσθήκη χρησιμοποιεί μια εξαιρετικά εύκολη διεπαφή με γραμματοσειρά για να κάνει τη μετάφραση του περιεχομένου σας απλή. Το καλύτερο από όλα, αυτό το πρόσθετο λειτουργεί ακόμη και με τους δημιουργούς σελίδων, ώστε να μπορείτε να μεταφράζετε προσαρμοσμένο περιεχόμενο που έχετε ήδη δημιουργήσει.

Για να ξεκινήσετε απλώς εγκαταστήστε το δωρεάν plugin TranslatePress και ξεκινήστε να εργάζεστε. Κάντε κλικ στο κουμπί “Μετάφραση ιστότοπου” για να ορίσετε την αρχική σας γλώσσα και να προσθέσετε πολλές γλώσσες μετάφρασης για τον ιστότοπό σας. Αυτή η προσθήκη φιλοξενείται μόνο (σημαίνει ότι χρησιμοποιεί τους δικούς σας πόρους από τον διακομιστή) και προσφέρει επιλογές Google και αυτο-μετάφρασης.

Άλλες βασικές δυνατότητες περιλαμβάνουν την ενσωμάτωση του Google Translate api, την τάξη css μετάφρασης-μπλοκ, τον σύντομο κωδικό εναλλαγής γλώσσας, τις οθόνες υπό όρους, τη συμβατότητα WooCommerce και άλλα.

ο premium έκδοση περιλαμβάνει Pro πρόσθετα για εκτεταμένη λειτουργικότητα, όπως Πολλαπλές Γλώσσες, SEO Pack για ενίσχυση των κατατάξεων αναζήτησης, Αυτόματη ανίχνευση γλώσσας χρήστη και άλλα.

4. Polylang

Πολύγλωσσες προσθήκες WordPress: Polylang
Αν θέλετε να πάτε πολύγλωσσο, αλλά δεν θέλετε να βυθιστείτε στην τσέπη σας, αναζητήστε το Πολύλανγκ. Είναι ένα δημοφιλές plugin με χρήστες WordPress και προσφέρει μια καλή γροθιά για ένα δωρεάν plugin. Γράφετε όλα τα περιεχόμενά σας – δημοσιεύσεις, σελίδες, κατηγορίες και ετικέτες, όπως πάντα και στη συνέχεια επιλέγετε μια γλώσσα στην οποία θέλετε να μεταφραστεί από το αναπτυσσόμενο μενού. Δεν χρειάζεται να περιορίσετε τον εαυτό σας σε μια γλώσσα, να επιλέξετε όσες επιθυμείτε.

Η μετάφραση πρέπει να γίνει χειροκίνητα από τον επεξεργαστή ιστότοπου. Για επαγγελματική και αυτόματη μετάφραση, μπορείτε να δοκιμάσετε τη μετάφραση Lingotek. Προσφέρουν υπηρεσίες ημιαυτόματης μετάφρασης, καθώς και υπηρεσίες μεταφραστικής μνήμης.

Μπορούν να μεταφραστούν όλα τα μέσα, τα μενού, τα widget, οι κολλώδεις αναρτήσεις, οι μορφές ανάρτησης, οι τροφοδοσίες RSS. Η επιλογή της γλώσσας μπορεί να οριστεί στο περιεχόμενο ή στη διεύθυνση URL. Αν θέλετε, εκχωρήστε ένα διαφορετικό όνομα τομέα για κάθε γλώσσα. Παρέχεται υποστήριξη RTL.

Η προσθήκη μπορεί να εντοπίσει αυτόματα τη γλώσσα στο πρόγραμμα περιήγησης. Ένας διακόπτης γλώσσας μπορεί να προστεθεί στην περιοχή widget ή στο μενού πλοήγησης.

5. Transposh

Πολύγλωσσες προσθήκες WordPress: Transposh
Αυτό το δωρεάν πρόσθετο έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα – το περιεχόμενο μεταφράζεται αυτόματα σε μία ή περισσότερες από 92 γλώσσες. Σύνδεσμοι, ετικέτες, τίτλοι, σχόλια, RSS feed μπορούν να μεταφραστούν. Αυτό γίνεται με την πρόσβαση σε δωρεάν πόρους όπως το Google Translate, το MS Translate ή το Apertium backend. Διατίθεται επίσης επαγγελματική μετάφραση (υπηρεσίες επί πληρωμή) από το One Hour Translation.

Οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου γνωρίζουν ότι η αυτόματη μετάφραση σχεδόν πάντα δεν φτάνει μέχρι το σημείο. Με Transposh, είναι δυνατή η χειροκίνητη επεξεργασία. Και οι αλλαγές μπορούν να αποθηκευτούν για μελλοντική αναφορά. Έτσι, απολαμβάνετε το καλύτερο και των δύο – μια αυτόματη μετάφραση που εξοικονομεί χρόνο και προσπάθεια και μπορείτε να βελτιώσετε χειροκίνητα. Και μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις έτσι ώστε ορισμένοι χρήστες να μην μπορούν να κάνουν τη μετάφραση, εάν θέλετε να επιβάλλετε τέτοιους περιορισμούς.

Οι εξωτερικές προσθήκες μεταφράζονται χωρίς τον κόπο των αρχείων .po / .mo. Το Transposh υποστηρίζει RTL και είναι δυνατή η αναζήτηση μεταφρασμένων εκδόσεων. Η προσθήκη είναι επίσης ενσωματωμένη στο Buddypress.

Η εγκατάσταση είναι εύκολη και πρέπει να επιλέξετε τις επιθυμητές γλώσσες στον πίνακα ελέγχου και να προσθέσετε widget. Μόνο η δημιουργημένη σελίδα μεταφράζεται. Ο ιστότοπος μεταφράζεται δυναμικά αντί να προσθέτει διάφορες εκδόσεις γλώσσας στον ιστότοπο. Επιπλέον, το περιεχόμενο που δημιουργήθηκε πριν από την εγκατάσταση της προσθήκης μπορεί επίσης να μεταφραστεί.

6. Μεταφραστής γλωσσών Google

Πολύγλωσσες προσθήκες WordPress: Μεταφραστής γλωσσών Google
Κανένα άρθρο σχετικά με τις μεταφραστικές προσθήκες δεν μπορεί να είναι πλήρες χωρίς αναφορά Μεταφραστής γλωσσών Google. Με αυτό το πρόσθετο μπορείτε να εισαγάγετε το εργαλείο μετάφρασης οπουδήποτε στον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας συντομεύσεις σε σελίδες και δημοσιεύσεις. Ένα μικρό κουτί τοποθετείται στον ιστότοπό σας για να κάνουν κλικ και να αλλάζουν γλώσσες οι χρήστες.

Είναι δυνατός ένας αριθμός προσαρμογών στις ρυθμίσεις και μπορείτε να εμφανίσετε ή να αποκρύψετε συγκεκριμένες γλώσσες, καθώς και τη γραμμή εργαλείων google και την επωνυμία google. Προσφέρονται 81 γλωσσικές μεταφράσεις. Για να μπορέσετε να επεξεργαστείτε με μη αυτόματο τρόπο τη μετάφραση, θα πρέπει να κάνετε αναβάθμιση σε μια premium έκδοση με 30 $.

7. Μετατροπέας γλωσσών πολλαπλών ιστότοπων

Πολύγλωσσες προσθήκες WordPress: Εναλλαγή γλωσσών πολλών ιστότοπων
Εάν διατηρείτε διαφορετικούς ιστότοπους για κάθε γλώσσα, τότε θα χρειαστείτε ένα πρόσθετο που μπορεί να πραγματοποιεί εναλλαγή μεταξύ των ιστότοπων. ο Εναλλαγή γλωσσών πολλών ιστότοπων είναι μια καλή επιλογή για αυτό το είδος της μετάφρασης. Με αυτήν την προσθήκη, μπορείτε να διαχειριστείτε περιεχόμενο, ετικέτες και ταξινομίες.

Συνδυάζεται καλά με την προσθήκη WordPress MU Domain Mapping για πρόσβαση σε πολλούς ιστότοπους σε διαφορετικούς τομείς στον ίδιο διακομιστή. Είναι δωρεάν και τοποθετεί έναν διακόπτη στον ιστότοπο, στον οποίο ένας χρήστης μπορεί να κάνει κλικ για να αλλάξει γλώσσα.

8. Πολύγλωσσο Τύπος

Πολύγλωσσες προσθήκες WordPress: Πολυγλωσσικός Τύπος
Πολύγλωσσο Τύπος είναι μια δωρεάν προσθήκη διαθέσιμη στο WordPress.org (διαθέσιμη υποστήριξη premium). Συνεργάζεται καλά με το WordPress Multisite και με τη βοήθεια ενός προσαρμόσιμου widget συνδέει πολλούς ιστότοπους σε διαφορετικές γλώσσες για να εξυπηρετήσει έναν πολύγλωσσο ιστότοπο WordPress.

Μετά τη δημιουργία του ιστότοπου, πρέπει να ξεκινήσετε τη σύνταξη των διαφορετικών γλωσσικών εκδόσεων του περιεχομένου του ιστότοπού σας. Εγκαταστήστε την προσθήκη και, στη συνέχεια, συνδέστε τις αναρτήσεις με την αντίστοιχη στη νέα γλώσσα. Μετά τη σύνδεση, μπορείτε να δείτε τη μεταφρασμένη έκδοση της ανάρτησης στη σελίδα Επεξεργασία.

Το Language Manager προσφέρει 174 γλώσσες που μπορείτε να επεξεργαστείτε. Δημιουργήστε αυτόματα διπλότυπα του περιεχομένου σας στη γλώσσα που επιλέγετε. Και με την premium έκδοση, μπορείτε να ορίσετε διαφορετικές επιλογές γλώσσας για το frontend και το backend και επίσης να επεξεργαστείτε χωρίς εναλλαγή ιστότοπων.

Όταν επιθυμείτε να διακόψετε τη χρήση της προσθήκης, οι σύνδεσμοι μεταξύ των ιστότοπων θα διακόψουν και οι ιστότοποι θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως αυτόνομος ιστότοπος, χωρίς απώλεια δεδομένων ή περιεχομένου.

9. Ξίλι

Πολύγλωσσες προσθήκες WordPress: xili
Για να οργανώσετε το περιεχόμενό σας ως μία ανάρτηση ανά γλώσσα, μπορείτε να το σκεφτείτε Ξίλι. Δίνει τη δυνατότητα μετάφρασης από την ανάρτηση. Μπορείτε να γράψετε την ανάρτησή σας, να τη μεταφράσετε σε πολλές γλώσσες και να προσθέσετε ένα widget που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι αναγνώστες για εναλλαγή μεταξύ γλωσσών.

Πριν το κάνετε αυτό, πρέπει να επιλέξετε γλώσσες από τη λίστα που έχετε πρόσβαση μέσω του πίνακα ελέγχου και να ενημερώσετε τα αρχεία .mo στον διακομιστή. Ο τρέχων χρήστης θα δει την περιοχή διαχειριστή στη γλώσσα της επιλογής του.

Αφού δημοσιεύσετε την ανάρτηση με τον κανονικό τρόπο, αντιγράψτε την ξανά σε άλλη ανάρτηση, μεταφράστε την και δημοσιεύστε αυτήν τη μεταφρασμένη ανάρτηση. Μπορείτε να το κάνετε για όσες γλώσσες θέλετε.

3 χρήσιμα widget μπορούν να προστεθούν στον επεξεργαστή σας για να εμφανιστούν 3 λίστες – γλώσσα, πρόσφατες δημοσιεύσεις και σχόλια. Η ρύθμιση της προσθήκης απαιτεί κάποια τροποποίηση στο θέμα του ιστότοπου και λίγη τεχνική γνώση θα αποδειχθεί χρήσιμη εδώ.

10. Μπόγκο

Πολύγλωσσες προσθήκες WordPress: Bogo
Μπόγκο είναι ένα από τα ευκολότερα πρόσθετα για μετάφραση ιστότοπων WordPress. Επιλέξτε μια γλώσσα από τη λίστα των γλωσσών που προσφέρει και εγκαταστήστε την κάνοντας κλικ σε αυτήν. Η εγκατάσταση είναι αυτόματη και ο πίνακας ελέγχου θα εμφανίζεται επίσης στην επιλεγμένη γλώσσα. Αλλάξτε τις γλώσσες εάν θέλετε κάνοντας κλικ στον διακόπτη γλωσσών στο επάνω μέρος της οθόνης.

Ο διακόπτης γλώσσας μπορεί να συμπεριληφθεί στην περιοχή widget ή σε μεμονωμένες σελίδες ή δημοσιεύσεις. Η επιλογή γλώσσας μπορεί να οριστεί στον πίνακα ελέγχου ή στη σελίδα προφίλ. Για μετάφραση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το WordPress πολύ δικό του Ομάδα μετάφρασης. Για κάθε γλώσσα δημιουργείται ξεχωριστή ανάρτηση.

11. qTranslate X (Απόσβεση)

Πολύγλωσσες προσθήκες WordPress: qTranslate
qΜετάφραση X έχει εξελιχθεί από το qTranslate, το οποίο εγκαταλείφθηκε από τον αρχικό του συγγραφέα. Δεν ενημερώθηκε, απέτυχε να συγχρονιστεί με τις ενημερώσεις του WordPress. Άλλοι προγραμματιστές μπήκαν και τροποποίησαν αυτό το ουσιαστικά ήχο plugin, διατηρώντας το backend όσο το δυνατόν περισσότερο και παρέχοντας διορθώσεις για σφάλματα και για το συγχρονισμό τους με τις πιο πρόσφατες εκδόσεις WordPress. Στην πορεία, έχουν προσθέσει νέα χαρακτηριστικά.

Ένας καλός λόγος για να επιλέξετε αυτό το δωρεάν πρόσθετο είναι ότι σας επιτρέπει να διατηρείτε δυναμικό πολύγλωσσο περιεχόμενο στον ιστότοπό σας στο WordPress. Παρέχει κουμπιά εναλλαγής γλώσσας στη σελίδα επεξεργασίας διαχειριστή. Όταν πατηθεί ένα κουμπί, δεν αποστέλλεται κανένα αίτημα στον διακομιστή. Αντ ‘αυτού, οι αλλαγές συμβαίνουν άμεσα και τοπικά στο πρόγραμμα περιήγησης. Όλα τα πεδία κειμένου θα αλλάξουν στην επιλεγμένη γλώσσα. Ή ορισμένα πεδία μπορούν να επισημανθούν ως πολύγλωσσα, όχι απαραίτητα ολόκληρες σελίδες ή ιστότοποι.

Χρησιμοποιεί μία γλώσσα για κάθε διεύθυνση URL που διευκολύνει την εύρεση των μηχανών αναζήτησης. Ένα πράγμα που πρέπει να προσέχετε με αυτό το πρόσθετο είναι ότι η απενεργοποίησή του θα έχει ως αποτέλεσμα αναρτήσεις με όλες τις γλώσσες που θα απορρίπτονται στο περιεχόμενο.

Το qTranslate X συνοδεύεται από διάφορες ενσωματωμένες γλώσσες – Αγγλικά, Γερμανικά, Κινέζικα και άλλες. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε υπηρεσίες premium μετάφρασης από την περιοχή διαχειριστή. Οι προγραμματιστές μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό το πρόσθετο στο αποθετήριο Github για να μοιραστούν βελτιώσεις.

Τελικές σκέψεις για πρόσθετες γλώσσες WordPress

Αυτό ολοκληρώνει τη λίστα των δημοφιλών πολυγλωσσικών προσθηκών του WordPress. Πρέπει να τους δοκιμάσετε εάν θέλετε πραγματικά να προσεγγίσετε ένα παγκόσμιο κοινό. Μπορεί να μην είναι ένα cakewalk να τα εγκαταστήσετε και να τα χρησιμοποιήσετε, αλλά ούτε και είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται. Ελπίζω ο ιστότοπός σας να μιλήσει σύντομα σε πολλές γλώσσες!

Έχετε απορίες; Ή οποιαδήποτε άλλη πολύγλωσση προσθήκη WordPress να προτείνει; Απλώς αφήστε ένα σχόλιο στην παρακάτω ενότητα.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map