Τα 7 αγαπημένα μου πρόσθετα WordPress (που μπορεί να μην έχετε ακούσει)

toms-favourite-plugins

Υπάρχουν λίγα πράγματα που μου αρέσουν περισσότερο από το να ανακαλύψω μια υπέροχη νέα προσθήκη WordPress. Έχω δοκιμάσει κυριολεκτικά εκατοντάδες την ιδιότητά μου ως blogger και συγγραφέας WordPress, αλλά δεν γερνάει όταν ανακαλύπτετε κάτι φρέσκο.


Έχοντας αυτό κατά νου, σκέφτηκα ότι θα έκανα μια συλλογή από τα αγαπημένα μου πρόσθετα WordPress που ίσως δεν έχετε ακούσει. Εάν είστε χρήστης του WordPress για περισσότερες από μερικές εβδομάδες, θα γνωρίζετε τα πάντα για τους συνηθισμένους ύποπτους, τις προσθήκες με εκατομμύρια λήψεις και πολλές κορυφαίες βαθμολογίες. Αλλά υπάρχει ένα χρυσωρυχείο διαμαντιών στο τραχύ κρύψιμο ακριβώς κάτω από την επιφάνεια που ίσως δεν έχετε ακούσει ποτέ.

Αρκεί να κοιτάξετε τον Περιοδικό Πίνακα Προσθηκών WordPress για να δείτε πόσα εξαιρετικά δημοφιλή πρόσθετα υπάρχουν εκεί έξω, αλλά τώρα είναι η ώρα να δείτε τα καλύτερα από τα υπόλοιπα!

Αποποίηση ευθυνών: Το WPExplorer είναι συνεργάτης για ένα ή περισσότερα προϊόντα που αναφέρονται παρακάτω. Εάν κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο και ολοκληρώσετε μια αγορά, θα μπορούσαμε να κάνουμε προμήθεια.

1. Τι το αρχείο

Εάν θέλετε να κάνετε λίγο μικροαλλαγές στα αρχεία PHP του θέματος σας, τότε θα λατρέψετε αυτό το πρόσθετο. Προσθέτει μια μικρή επιλογή στη γραμμή εργαλείων του WordPress στο ιστολόγιό σας που σας λέει ποιο αρχείο PHP σχετίζεται με τη σελίδα στην οποία βρίσκεστε. Έτσι, αν βρίσκομαι σε μια σελίδα ανάρτησης, τι θα εμφανίσει το αρχείο single.php:

Τι είναι το στιγμιότυπο οθόνης του αρχείου.

Και αν είμαι στην αρχική μου σελίδα θα εμφανίσει το index.php:

Τι είναι το στιγμιότυπο οθόνης του αρχείου.

Αυτό είναι εξαιρετικά βολικό εάν θέλετε να επεξεργαστείτε μια συγκεκριμένη σελίδα, αλλά δεν ξέρετε με ποιο αρχείο PHP σχετίζεται. Το χρησιμοποιώ όλη την ώρα – είναι ένα από αυτά τα απλά εργαλεία που δεν θα ήθελα να ζήσω χωρίς!

Τι το αρχείο

2. Οκνηρό φορτίο

Είμαι λίγο εμμονή με την ταχύτητα φόρτωσης σελίδας και αυτός είναι ο λόγος που μου αρέσει πολύ το Lazy Load. Η λειτουργικότητά του είναι απλή αλλά πολύ αποτελεσματική – διασφαλίζει ότι οι εικόνες στο ιστολόγιό σας φορτώνονται μόνο όταν είναι ορατές στην οθόνη του προγράμματος περιήγησης. Επομένως, εάν μια εικόνα βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας σας, θα φορτωθεί μόνο αν ένας επισκέπτης κάνει κύλιση για να τη δει.

Τα πλεονεκτήματα αυτού είναι προφανή – οι εικόνες (δηλ. Τα αρχεία που συνήθως έχουν περισσότερη ένταση πόρων στον ιστότοπό σας) φορτώνονται μόνο όταν χρειάζονται. Αυτό σημαίνει ότι ο υπόλοιπος ιστότοπός σας μπορεί να φορτωθεί χωρίς να διακοπεί από τα μεγαλύτερα αρχεία.

Βοηθά επίσης ότι αυτό το πρόσθετο συν-αναπτύχθηκε από κανέναν άλλο από τους ανθρώπους στο Automattic – αυτό αρκεί για να σας γεμίσει με αυτοπεποίθηση σχετικά με τη λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητά του.

Οκνηρό φορτίο

3. Παγκόσμια μπλοκ περιεχομένου

Αυτή η προσθήκη είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για οποιονδήποτε έχει ταυτόσημο περιεχόμενο που χρησιμοποιείται επανειλημμένα σε πολλές σελίδες, όπως αποσπάσματα κώδικα, φόρμες εγγραφής, αποποιήσεις ευθυνών, κείμενο boilerplate και ούτω καθεξής.

Τα Παγκόσμια μπλοκ περιεχομένου σάς δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσετε αποσπάσματα κειμένου ή / και κώδικα που εισάγονται σε σελίδες ή / και δημοσιεύσεις ως συντομεύσεις. Αυτό όχι μόνο σημαίνει ότι μπορείτε να εισαγάγετε το ίδιο κείμενο σε πολλές σελίδες χωρίς να χρειάζεται να αντιγράψετε και να επικολλήσετε, αλλά το πρόσθετο διατηρεί επίσης οποιαδήποτε μορφοποίηση και εμποδίζει το WordPress να αφαιρέσει ετικέτες κ.λπ..

4. Ευέλικτο Widget Posts

Είναι δίκαιο να πούμε ότι τα προεπιλεγμένα widget WordPress λείπουν κάπως ως προς τη λειτουργικότητα – το widget Πρόσφατες δημοσιεύσεις είναι ένα καλό παράδειγμα. Το Flexible Posts Widget επιδιώκει να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα παρέχοντας ένα πολύ πιο ισχυρό widget για την προβολή μιας επιλογής από τις αναρτήσεις σας. Οι επιλογές είναι αρκετά περιεκτικές:

Στιγμιότυπο οθόνης ευέλικτων αναρτήσεων.

Αυτό είναι εξαιρετικό για την εμφάνιση αναρτήσεων ανά κατηγορία ή με ετικέτα – έτσι, για παράδειγμα, μπορείτε να επισημάνετε συγκεκριμένες αναρτήσεις που θέλετε να εμφανίζονται και να επιλέξετε να εμφανίζονται μόνο αυτές. Απλώς χαζεύω την επιφάνεια λέγοντας ότι όμως – οι πιθανές επιλογές για προβολή είναι σχεδόν ατελείωτες. Για παράδειγμα, μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε το widget ως προς την εμφάνιση μικρογραφιών και ακόμη και να δημιουργήσετε τα δικά σας πρότυπα:

Στιγμιότυπο οθόνης ευέλικτων αναρτήσεων.

Widget ευέλικτων δημοσιεύσεων

5. Εύκολη ενσωμάτωση Tweet

Πρέπει να δώσω μια δήλωση αποποίησης εδώ – ανέπτυξα μαζί αυτό το πρόσθετο το οποίο πιθανότατα μου δίνει κάποια προκατάληψη λέγοντας ότι είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την ενίσχυση του αριθμού των φορών που η ανάρτησή σας επανα tweet!

Το Easy Tweet Embed ουσιαστικά μιμείται τη λειτουργικότητα που προσφέρει η υπηρεσία Click to Tweet – οι διαφορές είναι ότι κάνει την εισαγωγή “tweet links” παρτίδα γρηγορότερα και ευκολότερα. Ακολουθεί ένα σύντομο βίντεο που δείχνει ακριβώς αυτό:

Εύκολη ενσωμάτωση Tweet

6. Προηγμένος επεξεργαστής κώδικα

Πώς δεν μπορώ να συμπεριλάβω ένα πρόσθετο που διαθέτει αντλία τεχνολογίας μουσικής σε ένα βίντεο που δείχνει τη λειτουργικότητά του; Το Advanced Code Editor είναι ο επεξεργαστής κώδικα που WordPress πρέπει έχω.

Εάν βρίσκεστε τακτικά να παίζετε με αρχεία PHP στο WordPress, τότε η εγκατάσταση αυτής της προσθήκης είναι λίγο μη προβληματική.

7. Καλύτερη αναζήτηση εσωτερικών συνδέσμων

Δεν μπορώ να αποκτήσω αρκετό από αυτό το πρόσθετο – θα το συνιστώ σε οποιονδήποτε μου δίνει μισή ευκαιρία. Η λειτουργικότητά του είναι πραγματικά απλή αλλά δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στο πόσο εύκολα μπορείτε να αλληλεπιδράσετε μεταξύ αναρτήσεων και σελίδων στον ιστότοπό σας.

Η καλύτερη αναζήτηση εσωτερικού συνδέσμου κάνει ακριβώς αυτό που περιμένετε – βελτιώνει την αναζήτηση εσωτερικών συνδέσμων. Εάν δεν είστε σίγουροι τι εννοώ με την “αναζήτηση εσωτερικών συνδέσμων”, αναφέρομαι στο πλαίσιο που εμφανίζεται όταν προσπαθείτε να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο μέσα σε μια ανάρτηση ή σελίδα:

Στιγμιότυπο οθόνης αναζήτησης εσωτερικού συνδέσμου.

Από προεπιλογή, η αναζήτηση θα αναζητήσει αναφορά της λέξης-κλειδιού που έχετε επιλέξει οπουδήποτε σε όλες τις αναρτήσεις και τις σελίδες στον ιστότοπό σας, χωρίς έμφαση στη συνάφεια ή σε οποιονδήποτε άλλο παράγοντα κατάταξης. Στη συνέχεια επιστρέφει όλες τις αναρτήσεις και τις σελίδες στις οποίες η λέξη-κλειδί αναφέρεται με αντίστροφη χρονολογική σειρά. Με λίγα λόγια, αυτή η μέθοδος αναζήτησης περιεχομένου είναι χάλια.

Η καλύτερη αναζήτηση εσωτερικού συνδέσμου επιδιώκει να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα περιορίζοντας την αναζήτηση λέξεων-κλειδιών μόνο στη δημοσίευση επικεφαλίδας. Επειδή (α) είναι πιθανό να θυμάστε τουλάχιστον μία λέξη από τον τίτλο της ανάρτησης στην οποία θέλετε να συνδέσετε και (β) οι επιλογές είναι πιθανό να είναι πολύ πιο περιορισμένες, θα βρείτε αναρτήσεις πολύ πιο εύκολα με την Better Internal Link Search εγκατεστημένο.

Επιπλέον, επιτρέπει τη συμπερίληψη σελίδων κατηγορίας και ετικετών καθώς και προγραμματισμένων αναρτήσεων, οι οποίες είναι φανταστικές εάν προγραμματίζετε πολύ νωρίτερα και θέλετε να συνδέσετε μεταξύ αναρτήσεων που δεν έχουν ακόμη δημοσιευτεί.

Καλύτερη αναζήτηση εσωτερικών συνδέσμων

Ποια είναι τα αγαπημένα σας άγνωστα πρόσθετα?

Είμαι σίγουρος ότι δεν θα υπάρχει ούτε ένα άτομο που να το διαβάζει αυτό που ήδη γνώριζε και τις επτά προσθήκες σε αυτήν τη λίστα (αν το κάνατε τότε γνωρίζετε πραγματικά τα πρόσθετα σας!).

Ωστόσο, δεν θέλω να σταματήσω στις επτά – αν μπορείτε να σκεφτείτε υπέροχα αλλά σχετικά άγνωστα πρόσθετα που δεν ανέφερα παραπάνω, μην διστάσετε να μοιραστείτε μαζί μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me