3 WordPress Plugins για πλήρη διαχείριση κοινωνικών μέσων

Η προσπάθεια επιτυχίας στο μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων είναι δύσκολη υπόθεση. Οι λεπτές αποχρώσεις που εμπλέκονται στα άτομα να μοιράζονται το περιεχόμενό σας μαζικά είναι εξαιρετικά δύσκολο να κυριαρχήσουν και κάποιος πρέπει να είναι εξαιρετικά ευφάνταστος για να γίνει viral στα like του Twitter ή του Facebook.


Τούτου λεχθέντος, οι πραγματικές συνεχιζόμενες ενέργειες που απαιτούνται για τη διευκόλυνση της επιτυχούς αλληλεπίδρασης των κοινωνικών μέσων με τον ιστότοπό σας στο WordPress μπορούν να αυτοματοποιηθούν εντελώς χωρίς αρνητικές παρενέργειες. Κάθε νέα ανάρτηση πρέπει να κοινοποιείται αυτόματα στα προφίλ δικτύου κοινωνικών μέσων, οι επισκέπτες θα πρέπει να μπορούν να μοιράζονται το περιεχόμενό σας με ευκολία και θα πρέπει να μπορείτε να αναλύετε το πιο επιτυχημένο περιεχόμενό σας χωρίς να καταφεύγετε στη μη αυτόματη συλλογή δεδομένων.

Σε αυτήν την ανάρτηση θέλω να προτείνω τα τρία πρόσθετα κοινωνικών μέσων WordPress που χρειάζεστε για να γίνουν πραγματικότητα τα παραπάνω. Με την εγκατάσταση αυτών των προσθηκών, η αλληλεπίδραση των κοινωνικών μέσων θα γίνει πλήρως αυτοματοποιημένη, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε στις σημαντικές πτυχές της ενίσχυσης της δημοτικότητάς σας στα κοινωνικά μέσα.

Αποποίηση ευθυνών: Το WPExplorer είναι συνεργάτης για ένα ή περισσότερα προϊόντα που αναφέρονται παρακάτω. Εάν κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο και ολοκληρώσετε μια αγορά, θα μπορούσαμε να κάνουμε προμήθεια.

1. Αυτόματη αφίσα κοινωνικών δικτύων NextScripts (SNAP)

Έχετε σχεδόν σίγουρα προφίλ Facebook και Twitter και μπορεί να έχετε πολλά άλλα. Pinterest, Google+, LinkedIn, Tumblr… η λίστα συνεχίζεται. Ως εκ τούτου, η δημοσίευση του φρέσκου περιεχομένου σας σε όλα τα προφίλ κοινωνικών μέσων μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από λίγο κουραστικό.

Ευτυχώς, υπάρχει μια αυτοματοποιημένη λύση. Έξυπνο ακρωνύμιο στην άκρη, ΘΡΑΥΣΗ είναι η απάντηση στο κουραστικό έργο της δημοσίευσης νέου περιεχομένου στο ιστολόγιό σας στα δίκτυα κοινωνικών μέσων. Σας δίνει τη δυνατότητα να συνδέσετε το ιστολόγιό σας με έναν τεράστιο αριθμό ιστότοπων κοινωνικών μέσων και να δημοσιεύσετε αυτόματα νέο περιεχόμενο στα προφίλ σας, όπως και όταν μεταδίδεται ζωντανά στον ιστότοπό σας.

Η οθόνη ρύθμισης SNAP.

Η οθόνη ρύθμισης SNAP.

Όπως μπορείτε να δείτε, μπορείτε να προσαρμόσετε το μήνυμα που παραδίδεται παράλληλα με τις ενημερώσεις σας – μπορείτε να συμπεριλάβετε δυναμικές ετικέτες που θα αντικατασταθούν με τον τίτλο, την περιγραφή, τον μόνιμο σύνδεσμο και ούτω καθεξής της ανάρτησης.

Για ορισμένα από τα κοινωνικά δίκτυα έχετε επιλογές σχετικά με τον τρόπο εμφάνισης των ενημερώσεων. Ακολουθεί ένα παράδειγμα ευγενική προσφορά του Facebook:

Ένα στιγμιότυπο οθόνης των επιλογών εμφάνισης Facebook.

Μπορείτε να ζητήσετε από το SNAP να δημοσιεύσει ενημερώσεις στο Facebook με οποιαδήποτε από τις τρεις μορφές που αναφέρονται παραπάνω.

Η εφάπαξ επένδυση που απαιτείται για τη δημιουργία SNAP επιστρέφεται ξανά και ξανά καθώς δημοσιεύετε αναρτήσεις στον ιστότοπό σας στο WordPress. Δεν θα χρειαστεί ποτέ να ανησυχείτε για την προώθηση του περιεχομένου σας μέσω των δικτύων κοινωνικών μέσων σας, καθώς θα γίνει για εσάς.

Ενώ το SNAP σίγουρα δεν λειτουργεί ως υποκατάστατο της προσωπικής σας συμμετοχής στα προφίλ κοινωνικών μέσων (θα πρέπει φυσικά να είστε πάντα ενεργός και ευαίσθητος) κάνει σας επιτρέπουν να αυτοματοποιήσετε πλήρως τη διαδικασία προώθησης νέου περιεχομένου. Αυτό μπορεί αναμφισβήτητα να σας δώσει περισσότερο ώρα να αλληλεπιδράσετε με άλλους και να προωθήσετε περαιτέρω τα προφίλ κοινωνικών μέσων και το ιστολόγιό σας με άλλα μέσα που δεν είναι τόσο εύκολα αυτοματοποιημένα.

2. Digg Digg

Μόλις ολοκληρώσετε την προώθηση των αναρτήσεων μέσω των προφίλ σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι καιρός να προχωρήσετε ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να μοιράζονται εύκολα το περιεχόμενό σας μέσω των τα δικά προφίλ κοινωνικών μέσων. Παρόλο που υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός προσθηκών που μπορούν να το κάνουν αυτό, αναφέρομαι πάντα στο Digg Digg ως η πρώτη μου επιλογή.

Αυτό το plugin βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και χρόνια και αποκτήθηκε από τους καλούς ανθρώπους στο Ρυθμιστής πέρυσι. Η συμμετοχή τους ήταν ένα τεράστιο όφελος για τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του plugin και οι χρήστες μπορούν τώρα να απολαύσουν ένα σταθερό και εξαιρετικά λειτουργικό plugin κοινής χρήσης μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Κατά τη γνώμη μου, το καλύτερο χαρακτηριστικό του Digg Digg είναι η κυμαινόμενη γραμμή μετοχών. Ακολουθεί ένα παράδειγμα σε δράση από το δικό μου blog:

Ένα στιγμιότυπο οθόνης της πλωτής γραμμής μετοχών της Digg Digg.

Αυτή η γραμμή θα παρακολουθεί για να ακολουθήσει την κύλιση του επισκέπτη, έτσι ώστε η επιλογή κοινής χρήσης να μην είναι ποτέ εκτός θέασης. Το Digg Digg σάς επιτρέπει τον πλήρη έλεγχο της τοποθέτησης της μπάρας και επίσης ποιες επιλογές κοινής χρήσης κοινωνικών μέσων έχετε (η λίστα των διαθέσιμων κοινωνικών δικτύων είναι εντυπωσιακή ολοκληρωμένη).

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό – Το Digg Digg σας επιτρέπει επίσης να τοποθετείτε κουμπιά κοινής χρήσης στην αρχή και στο τέλος των αναρτήσεων, αν αυτή είναι η προτιμώμενη τοποθέτησή σας:

Κουμπιά κοινής χρήσης Digg Digg.

Η προσθήκη χρησιμοποιεί αργή φόρτωση που σημαίνει ότι δεν θα επιβραδύνει τη φόρτωση οποιουδήποτε άλλου στοιχείου στον ιστότοπό σας. Όταν πρόκειται για στοιχεία κοινωνικής δικτύωσης υψηλής έντασης πόρων, αυτή είναι μια φανταστική επιλογή. Με απλά λόγια, το Digg Digg λειτουργεί τέλεια και φαίνεται φανταστικό.

3. Κοινωνικά στατιστικά WP

Σε αυτό το στάδιο θα πρέπει να είστε αρκετά καλά προετοιμασμένοι. Το περιεχόμενο δημοσιεύεται αυτόματα σε όλα τα προφίλ κοινωνικών μέσων σας και έχετε κάνει πολύ εύκολο για τους επισκέπτες να μοιράζονται το περιεχόμενό σας με τους δικούς τους ακόλουθους. Σε αυτό το στάδιο, το επόμενο λογικό βήμα είναι να εφοδιαστείτε με το είδος των δεδομένων που μπορούν να σας βοηθήσουν να αναλύσετε τη δημοτικότητα μεμονωμένων αναρτήσεων σε όρους κοινωνικών μεριδίων. Με αυτό το είδος πληροφοριών μπορείτε να διαμορφώσετε τη μελλοντική σας στρατηγική περιεχομένου προκειμένου να δημοσιεύσετε περιεχόμενο που θα προσελκύσει περισσότερες κοινές χρήσεις.

Το καλύτερο πρόσθετο που βρήκα για αυτόν τον σκοπό είναι Κοινωνικά στατιστικά WP. Μπορεί να σας παρέχει μια επισκόπηση των στατιστικών κοινής χρήσης για όλες τις αναρτήσεις στο ιστολόγιό σας. Τα πλεονεκτήματα αυτού πρέπει να είναι προφανή – σας επιτρέπει να δείτε ακριβώς πώς έχει αποδώσει κάθε μία από τις αναρτήσεις σας σε μεμονωμένα κοινωνικά δίκτυα (και συνολικά). Αυτό το είδος πληροφοριών μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τον τύπο του περιεχομένου που είναι δημοφιλές (ή όχι) στον ιστότοπό σας.

Η ρύθμιση του WP Social Stats είναι εξαιρετικά απλή – αφού εγκαταστήσετε την προσθήκη, θα πρέπει να ενημερώσετε τα κοινωνικά στατιστικά για κάθε μία από τις αναρτήσεις στο ιστολόγιό σας. Μόλις γίνει αυτό, θα μπορείτε να βλέπετε στατιστικά στοιχεία κοινής χρήσης για κάθε δημοσιευμένη ανάρτηση.

Κοινωνικά στατιστικά WP

Οι επιλογές στο WP Social Stats είναι απλές αλλά πολύ αποτελεσματικές. Για αρχάριους, μπορείτε να φιλτράρετε ανάρτηση ανά κατηγορία, ώστε να μπορείτε να δείτε ποιες δημοσιεύσεις είναι πιο δημοφιλείς για κάθε ενότητα του ιστότοπού σας. Μπορείτε επίσης να κάνετε εναλλαγή μεταξύ αναρτήσεων και σελίδων εάν συμπεριλάβετε κουμπιά κοινής χρήσης στις σελίδες. Κάθε πίνακας αποτελεσμάτων μπορεί να ταξινομηθεί ανά κοινωνικό δίκτυο, ώστε να μπορείτε να δείτε ποιες αναρτήσεις κοινοποιήθηκαν περισσότερο ανά δίκτυο. Μπορείτε επίσης να ταξινομήσετε κατά συνολικό αριθμό μετοχών σε όλα τα δίκτυα:

Στιγμιότυπο οθόνης WP Social Stats.

Είμαι βέβαιος ότι μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα τα οφέλη αυτής της προσθήκης. Σας δίνει το είδος της γνώσης που διαφορετικά θα απαιτούσε κουραστική χειροκίνητη εργασία για να ανακαλύψετε. Επιπλέον, θα υποστήριζα ότι στις σωστές θέσεις, τα στατιστικά κοινωνικής κοινοποίησης είναι ο πιο αξιόπιστος δείκτης δημοτικότητας. Ένας άνθρωπος που επιλέγει να μοιραστεί ένα κομμάτι περιεχομένου είναι πολύ πιο ισχυρή από ένα απλό κλικ σε έναν σύνδεσμο σε μια σελίδα αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης, για παράδειγμα.

Η προσεκτική ανάλυση των στατιστικών που παράγονται από το WP Social Stats και η μελλοντική δράση βάσει αυτής της ανάλυσης μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στην ανάπτυξη του ιστολογίου σας.

Η κυριαρχία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι μέσα στα χέρια σας…

Όπως είπα στην κορυφή αυτής της ανάρτησης, η διαχείριση των κοινωνικών μέσων είναι δύσκολη.

Περιλαμβάνει ουσιαστικά την κατανόηση του πώς σκέφτεται το κοινό-στόχος σας και πώς θα αντιδράσουν στο περιεχόμενο που δημοσιεύετε. Αλλά μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία πολύ πιο εύκολη, αυτοματοποιώντας αυτό που μπορεί εύκολα να αυτοματοποιηθεί και εξοπλίσετε τον εαυτό σας με τις πληροφορίες που σας επιτρέπουν να λαμβάνετε ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με τη μελλοντική σας στρατηγική περιεχομένου.

Με τα παραπάνω τρία πρόσθετα κοινωνικών μέσων WordPress θα είστε καλά στο δρόμο σας για πολύ μεγαλύτερη επιτυχία με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, σχόλια ή εναλλακτικές προτάσεις προσθηκών, διαγράψτε την παρακάτω ενότητα σχολίων!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me