3 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για το πρόσθετο Gravity Forms

Το Gravity Forms είναι το πρόσθετο WordPress για πολλούς χρήστες και προγραμματιστές ενέργειας. Σε αυτήν την ανάρτηση αποκαλύπτουμε μια ομάδα λιγότερο γνωστών αλλά ισχυρών χαρακτηριστικών αυτής της λαμπρής προσθήκης κατασκευής.


Το “Feature blindness” είναι ένας όρος που χρησιμοποιώ για να περιγράψω πώς μερικοί χρήστες (συμπεριλαμβανομένου και εγώ!) Συνεργάζονται με λογισμικό. Αναφέρεται στο γεγονός ότι όταν χρησιμοποιείτε ένα λογισμικό ή ένα πρόσθετο θα χρησιμοποιείτε συχνά τις δυνατότητες που γνωρίζετε, αφήνοντας έναν κόσμο λειτουργικότητας έξω από την μπροστινή πόρτα, στο κρύο. Όποιος χρησιμοποιεί το Photoshop θα ξέρει τι εννοώ, χρησιμοποιείτε τα εργαλεία που γνωρίζετε και τα υπόλοιπα – καλά θα το μάθουμε μια μέρα, σωστά?

Ενώ πολλοί χρήστες κατανοούν τη βασική χρήση του Gravity Forms plugin, αρκετό για να δημιουργήσει μια φόρμα και να την εισαγάγει σε μια σελίδα WordPress, υπάρχει μια τεράστια ποσότητα άλλων εντυπωσιακών στοιχείων που μπορεί να κάνει αυτό το plugin.

Ας ανακαλύψουμε λοιπόν ένα από τα πιο δημοφιλή πρόσθετα WordPress για τη δημιουργία και τη διαχείριση φορμών και να σας δείξουμε μερικά ωραία πράγματα.

Εμφάνιση & απόκρυψη πεδίων με βάση την είσοδο χρήστη

Αυτό το βλέπετε σε φόρμες σε ολόκληρο τον Ιστό, δείχνετε στον χρήστη ένα νέο πεδίο με βάση την είσοδο που έχει εισαγάγει σε ένα υπάρχον πεδίο, χρήσιμο σε πολλές περιπτώσεις. Για παράδειγμα, όταν ένας χρήστης επιλέξει μια επιλογή από ένα πλαίσιο ελέγχου και θα θέλατε να θέσετε μια άλλη ερώτηση βάσει αυτής της απάντησης.

Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το παράδειγμα: εάν ο χρήστης επιλέξει τις δύο πρώτες επιλογές δεν θέλουμε να συμβεί τίποτα, εάν επιλέξει την τρίτη θέλουμε να τους θέσουμε τη δεύτερη ερώτηση.

Η βαρύτητα σχηματίζει λογική υπό όρους

Το Gravity Forms καλεί αυτήν τη δυνατότητα Υπό όρους λογική. Στο πρόγραμμα επεξεργασίας φόρμας (δείτε την επόμενη λήψη οθόνης παρακάτω) στην ενότητα για προχωρημένους υπάρχει μια επιλογή για να το ενεργοποιήσετε. Στη συνέχεια, θα δείτε πού μπορεί να ρυθμιστεί η λογική, στο παράδειγμά μου το δεύτερο πεδίο θα εμφανίζεται τώρα μόνο όταν ο χρήστης κάνει έλεγχο Νταρθ Βέιντερ.

Ενεργοποίηση λογικής υπό όρους σε φόρμες βαρύτητας

Πολύ ωραίο ε; Και εύκολο να γίνει. Αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, αφιερώστε λίγα λεπτά για να παίξετε με αυτές τις επιλογές και θα δείτε πόσο ισχυρό μπορεί να είναι αυτό.

Προ-συμπλήρωση πεδίων μέσω συμβολοσειράς ερωτήματος

Φανταστείτε αυτήν την κατάσταση: έχετε έναν ιστότοπο WordPress που περιλαμβάνει έναν αριθμό προϊόντων, όταν ένας χρήστης κάνει μια ερώτηση, θέλετε να τους αποθηκεύσετε το πρόβλημα να επιλέξετε ένα πλαίσιο για να δηλώσετε ποιο προϊόν τους ενδιαφέρει, αντί να εντοπίσει τη σελίδα από που προέρχονται και επιλέξτε το πλαίσιο για αυτούς.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα της εμφάνισης αυτού του πεδίου.

Η βαρύτητα σχηματίζει ένα πεδίο πριν από την πτώση

Έτσι, σε κάθε μια από τις σελίδες των προϊόντων σας όπου συνδέεστε στη φόρμα ερώτησης, πρόκειται να δημιουργήσουμε μια ειδική διεύθυνση URL συμβολοσειράς ερωτήματος για να περάσουμε από το προϊόν στη φόρμα ερώτησης.

Ας ξεκινήσουμε τη ρύθμιση του πεδίου. Στον επεξεργαστή Gravity Forms επιλέξτε το πεδίο και μετά επιλέξτε το Προχωρημένος αυτί. Στο κάτω μέρος επιλέξτε το πλαίσιο για να ενεργοποιήσετε τον δυναμικό πληθυσμό για αυτό το πεδίο και εισαγάγετε ένα όνομα παραμέτρου. Έχω χρησιμοποιήσει enquiryType, δείτε την παρακάτω οθόνη.

Ενεργοποίηση προ-πληθυσμού

Τώρα πρόκειται να τοποθετήσουμε έναν σύνδεσμο από μια σελίδα προϊόντος στη φόρμα ερώτησης και πρέπει να στείλουμε μέσω του προϊόντος που σχετίζεται με αυτήν τη σελίδα. Είναι τόσο απλό όσο η προσθήκη της παραμέτρου στη διεύθυνση URL όπως μια συμβολοσειρά ερωτήματος.

Παράδειγμα: Στο παρακάτω παράδειγμα το χρησιμοποιείτε ως σύνδεσμο προς τη φόρμα ερώτησης Κίτρινα widget θα επιλεγεί αυτόματα.

http://yourDomain.com/enquiry/?enquiryType=Yellow+widgets

Πριν το αφήσουμε αυτό, δύο ακόμη γρήγορες συμβουλές

 1. Το URL είναι διάκριση πεζών-κεφαλαίων, οπότε αν έχετε χρησιμοποιήσει κεφαλαία γράμματα στο όνομα της παραμέτρου, χρησιμοποιήστε το και στη διεύθυνση URL
 2. Η διεύθυνση URL πρέπει να κωδικοποιηθεί. Με λίγα λόγια, προσθέστε ένα σύμβολο συν (+) όπου θα ήταν κανονικά τα κενά

Εμφάνιση πού συμπληρώθηκε η φόρμα

Αυτή η τελευταία συμβουλή είναι εξαιρετική για να δείτε ποιες σελίδες μετατρέπουν ερωτήματα περισσότερο από άλλες. Πάρτε μια κατάσταση όπου έχετε τη φόρμα σε πολλές σελίδες στον ιστότοπό σας ή ίσως την έχετε στην πλαϊνή γραμμή του ιστότοπού σας, οπότε είναι σε όλες τις σελίδες.

Αυτό που πρόκειται να κάνουμε είναι να προσθέσουμε ένα κρυφό πεδίο που ο χρήστης δεν θα δει, το οποίο στέλνει απλώς τη σελίδα WordPress μέσω της φόρμας. Όταν το βλέπετε στην ενότητα καταχωρήσεων του Gravity Forms, τα δεδομένα υπάρχουν για να δείτε.

Η βαρύτητα σχηματίζει κρυφό πεδίοΑκολουθήστε αυτά τα λίγα βήματα:

 1. Εισαγάγετε ένα κρυφό πεδίο στη φόρμα σας (θα βρείτε κρυμμένα πεδία κάτω Τυπικά πεδία)
 2. Ονομάστε το πεδίο, το έχω ονομάσει Πληροφορίες σελίδας
 3. Κάντε κλικ στο Προχωρημένος Καρτέλα για να δείτε την προεπιλεγμένη τιμή για το νέο σας πεδίο

Τώρα εδώ είναι όπου ρυθμίζετε την τιμή που πρόκειται να περάσει μέσω της φόρμας. Υπάρχουν δύο που μπορείτε να επιλέξετε: Ο τίτλος σελίδας / ανάρτησης ή το πλήρες URL της σελίδας ή της ανάρτησης – εξαρτάται από εσάς που προτιμάτε.

Οι Φόρμες βαρύτητας ορίζουν την προεπιλεγμένη τιμή

Έτσι, έχετε τρία υπέροχα χαρακτηριστικά. Εάν έχετε κάποια ερώτηση ή θέλετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με οποιοδήποτε από αυτά παρακαλώ αφήστε ένα σχόλιο!

Λάβετε φόρμες βαρύτητας

Κάντε κλικ στο παρακάτω banner για πρόσβαση στις Φόρμες Gravity και μάθετε περισσότερα σχετικά με την προσθήκη και δείτε τις επιλογές τιμολόγησης.

Επισκεφτείτε τις Φόρμες βαρύτητας

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map