Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, επαναφορά και μεταφορά ιστότοπων WordPress με το WPvivid

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, επαναφορά και μεταφορά ιστότοπων WordPress με το WPvivid

Αν έχετε ποτέ σπάσει τον ιστότοπό σας στο WordPress (και ποιος δεν έχει τουλάχιστον μία φορά;), σίγουρα γνωρίζετε την αξία ενός σχεδίου δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Μια σταθερή στρατηγική δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας είναι ένα απαραίτητο προληπτικό μέρος οποιασδήποτε καλής στρατηγικής ασφάλειας του WordPress. Ειδικά όταν θεωρείτε ότι υπάρχουν πάνω από 90.000 επιθέσεις χάκερ στο WordPress ανά λεπτό.


Ένα έγκαιρο κλικ στο κουμπί επαναφοράς μπορεί να σας εξοικονομήσει υπερβολικό άγχος και απώλεια της φήμης και των εσόδων της επωνυμίας, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος ενός ιστότοπου εκτός σύνδεσης ή αχρησιμοποίητου. Αλλά ίσως δεν είναι αυτός ο λόγος που βρίσκεστε εδώ. ίσως ψάχνετε απλώς ένα plugin μεταφοράς WordPress για τη μετεγκατάσταση του ιστότοπού σας.

Εάν ψάχνετε για μια τρομερή προσθήκη αντιγράφων ασφαλείας ή μετεγκατάστασης, θα χαρούμε να σας δείξουμε WPvivid, το αντικείμενο αυτής της αναθεώρησης. Σε μερικές γραμμές, επισημαίνουμε γιατί το WPvivid είναι ένα καταπληκτικό πρόσθετο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και μεταφοράς WordPress. Εγκαθιστούμε επίσης την προσθήκη για να σας προσφέρουμε μια σαφέστερη εικόνα του τι να περιμένετε.

Αν αυτό ακούγεται καλό, ας ξεκινήσουμε με τη ματιά μας στο WPvivid και τις λειτουργίες που κάνουν την προσθήκη να ξεχωρίζει από το πλήθος. Μετά από αυτό, δοκιμάζουμε την κίνηση του πρόσθετου, ώστε να μπορείτε να χτυπήσετε το έδαφος σε λειτουργία. Απολαύστε και ας ακούσουμε τις σκέψεις σας στην ενότητα σχολίων στο τέλος.

Τι είναι το WPvivid?

WPvivid

Χωρίς να χτυπάς, το WPvivid είναι ένα δωρεάν και πλούσιο σε χαρακτηριστικά πρόσθετο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και μετεγκατάστασης για το WordPress. Οι αξιοσημείωτοι ανταγωνιστές του WPvivid αποτελούνται από πρόσθετα / λύσεις όπως Duplicator, BackupBuddy, VaultPress και blogVault, μεταξύ άλλων.

Η προσθήκη αναπτύχθηκε και συντηρήθηκε από την WPvivid, μια εταιρεία που ειδικεύεται στη δημιουργία εκπληκτικών πρόσθετων WordPress. Κατά τη στιγμή της σύνταξης, η προσθήκη διαθέτει μόνο μια δωρεάν έκδοση στο WordPress.org. Το WPvivid σάς βοηθά να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας, να επαναφέρετε ένα αντίγραφο ασφαλείας όταν είναι απαραίτητο και να μεταφέρετε τα αρχεία του ιστότοπού σας από και προς διάφορα περιβάλλοντα.

Το plugin είναι εύκολο να ρυθμιστεί και να το χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να είναι σε λειτουργία σε λιγότερο από 10 λεπτά. Τώρα, ας δούμε τις δυνατότητες που κάνουν το WPvivid έναν εξαιρετικό σύντροφο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και μετεγκατάστασης για όλους τους χρήστες του WordPress.

Χαρακτηριστικά WPvivid

wpvivid backup plugin χαρακτηριστικά

Σίγουρα δεν θέλετε η αγαπημένη σας εφεδρική λύση να αποτύχει σε εσάς, ειδικά όταν τη χρειάζεστε πραγματικά. Ως εκ τούτου, αξίζετε ένα πλήρως εξοπλισμένο και όλα σε ένα plugin WordPress, όπως το WPvivid.

Η προσθήκη διαθέτει χαρακτηριστικά όπως:

Εύκολη μετεγκατάσταση ιστότοπου

Η προσθήκη σάς επιτρέπει να μεταφέρετε τον ιστότοπό σας WordPress με ένα μόνο κλικ. Υποστηρίζει πολλαπλούς τύπους μετεγκαταστάσεων, όπως περιβάλλον dev σε νέο διακομιστή, περιβάλλον dev σε νέο τομέα ή ζωντανό διακομιστή σε άλλο.

Επιπλέον, μπορείτε να μετεγκαταστήσετε τον ιστότοπό σας σε έναν υποκατάλογο, από a.com σε b.com, από a.com σε a.com/directory και από a.com σε b.com/directory. Η προσθήκη σάς επιτρέπει να μεταφέρετε ολόκληρο τον ιστότοπο, τα αρχεία ή τη βάση δεδομένων μόνο. Η όλη διαδικασία μετανάστευσης είναι τόσο εύκολη όσο τα A, B, C.

Εύκολη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά με ένα κλικ

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας με το WPvivid είναι ένα κομμάτι κέικ. Μπορείτε να δημιουργήσετε μη αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας με δυνατότητα λήψης. Επιπλέον, μπορείτε να ανεβάσετε τα αντίγραφα ασφαλείας σας σε απομακρυσμένους ιστότοπους αποθήκευσης όπως το Dropbox, το Microsoft OneDrive, το SFTP, το FTP και το Google Drive, μεταξύ άλλων. Εάν δεν έχετε χρόνο να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας με μη αυτόματο τρόπο, μπορείτε εύκολα να ρυθμίσετε αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας που εκτελούνται τακτικά.

Σε περιόδους ανάγκης, μπορείτε εύκολα να επαναφέρετε τον ιστότοπό σας WordPress από ένα αντίγραφο ασφαλείας με ένα μόνο κλικ. Άλλες λειτουργίες περιλαμβάνουν τη δυνατότητα προσαρμογής περιεχομένου αντιγράφων ασφαλείας, δυνατότητα φιλτραρίσματος μεγάλων αρχείων, αρχείων καταγραφής, υποστήριξης για μεγάλα αρχεία βάσης δεδομένων, αποκριτικής σχεδίασης, διαχωρισμού αντιγράφων ασφαλείας και κλειδώματος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για να διατηρούνται τα αντίγραφα ασφαλείας ασφαλή από την αυτόματη διαγραφή, μεταξύ άλλων.

Πώς να εγκαταστήσετε το WPvivid

Τώρα που γνωρίζετε τις δυνατότητες που πρέπει να περιμένετε, ας εγκαταστήσουμε το δωρεάν πρόσθετο και να δούμε τι έχει να προσφέρει.

Συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου διαχειριστή WordPress και μεταβείτε στο Προσθήκες> Προσθήκη νέου. Στην επόμενη οθόνη, εισαγάγετε “WPvivid” στο πλαίσιο αναζήτησης λέξεων-κλειδιών και μόλις βρείτε την προσθήκη, πατήστε το Εγκατάσταση τώρα κουμπί όπως επισημαίνουμε παρακάτω.

εγκατάσταση του wpvivid backup plugin στον πίνακα ελέγχου διαχειριστή του WordPress

Μετά από αυτό χτύπησε το Θέτω εις ενέργειαν κουμπί για να κυλήσει η μπάλα. Δείτε την παρακάτω εικόνα εάν είστε ο τέλειος αρχάριος και δεν ξέρετε πώς να ενεργοποιήσετε μια προσθήκη.

ενεργοποίηση της προσθήκης εφεδρικού wpvivid

Μόλις ενεργοποιήσετε την προσθήκη, θα μεταφερθείτε στον πίνακα ελέγχου διαχειριστή του WPvivid που εμφανίζεται στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης.

Πίνακας ελέγχου διαχειριστή WPvivid

Πίνακας ελέγχου διαχειριστή wpvivid

Στην παραπάνω οθόνη, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε χειροκίνητα αντίγραφα ασφαλείας επιλέγοντας τις επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και πατώντας το Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τώρα κουμπί. Τα αντίγραφα ασφαλείας αποθηκεύονται στο wp-content / wpvividbackups από προεπιλογή. Επίσης, μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας εάν ενεργοποιήσετε τα αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας. Επιπλέον, μπορείτε να ανεβάσετε αντίγραφα ασφαλείας που δημιουργείτε χρησιμοποιώντας την προσθήκη WPvivid Backup.

Επιπλέον, μπορείτε να δείτε οδηγούς οδηγιών που σας βοηθούν να δημιουργήσετε μη αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας, καθώς και να επαναφέρετε και να μετεγκαταστήσετε τον ιστότοπό σας. Τώρα, ας βουτήξουμε στην άλλη καρτέλα ρυθμίσεων.

Προγραμματισμός αντιγράφων ασφαλείας WPvivid

Μία από τις πιο ισχυρές δυνατότητες του WPvivid είναι τα αυτοματοποιημένα αντίγραφα ασφαλείας που σας εξοικονομούν πολύ χρόνο. Για να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, κάντε κλικ στο Πρόγραμμα όπως περιγράφουμε λεπτομερώς στην παρακάτω εικόνα.

wpvivid πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας

Στην παραπάνω οθόνη, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας με ένα μόνο κλικ επιλέγοντας το Ενεργοποίηση προγράμματος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας πλαίσιο ελέγχου. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε μια συχνότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, δηλαδή 12 ώρες, καθημερινά, εβδομαδιαία κ.λπ. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε αυτό που θέλετε να δημιουργήσετε αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας, δηλαδή ολόκληρο τον ιστότοπο (βάση δεδομένων + αρχεία), μόνο αρχεία ή βάση δεδομένων . Πιο κάτω, μπορείτε να επιλέξετε είτε να αποθηκεύσετε τα αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας στον διακομιστή σας είτε να στείλετε τα αρχεία σε απομακρυσμένους ιστότοπους αποθήκευσης.

Αυτόματη μετεγκατάσταση WPvivid

Η λειτουργία αυτόματης μετεγκατάστασης σάς βοηθά να μετεγκαταστήσετε τον ιστότοπό σας WordPress σε έναν νέο τομέα. Είναι το τέλειο εργαλείο για να μετακινήσετε τον ιστότοπό σας WordPress από περιβάλλον προγραμματιστή σε ζωντανό διακομιστή ή από παλιό διακομιστή σε νέο. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν τη λειτουργία, πατήστε το Αυτόματη μετεγκατάσταση καρτέλα όπως φαίνεται παρακάτω.

wpvivid δυνατότητα αυτόματης μετεγκατάστασης

Σημείωση: Για να μετεγκαταστήσετε τον ιστότοπό σας στο WordPress, πρέπει πρώτα να εγκαταστήσετε την προσθήκη αντιγράφων ασφαλείας WPvivid και στους δύο τομείς (ιστότοπους). Μετά από αυτό, επισκεφτείτε το τοποθεσία προορισμού και δημιουργήστε ένα κλειδί μετεγκατάστασης κάνοντας κλικ στο Παράγω κουμπί στο Κλειδί καρτέλα που φαίνεται παρακάτω.

δημιουργία κλειδιού μετεγκατάστασης αντιγράφων ασφαλείας wpvivid

Θα χρησιμοποιήσετε το κλειδί στο Αυτόματη μετεγκατάσταση καρτέλα του ιστότοπου προέλευσης. Η διαδικασία είναι σχεδόν απλή και δεν περιμένουμε να αντιμετωπίσετε προβλήματα. Επιπλέον, υπάρχουν σαφείς οδηγίες που σας δείχνουν ακριβώς τι να κάνετε, οπότε μην φοβάστε.

Απομακρυσμένη αποθήκευση WPvivid

Εάν έχετε περιορισμούς χώρου στον διακομιστή ιστού σας και / ή θέλετε να αποθηκεύσετε τα αντίγραφα ασφαλείας σας σε απομακρυσμένους ιστότοπους αποθήκευσης, σίγουρα θα λατρέψετε τη δυνατότητα απομακρυσμένης αποθήκευσης του WPvivid. Για να επωφεληθείτε από τη δυνατότητα, κάντε κλικ στο Απομακρυσμένη αποθήκευση όπως επισημαίνουμε παρακάτω.

wpvivid απομακρυσμένη καρτέλα αποθήκευσης

Τη στιγμή της σύνταξης, το WPvivid backup plugin υποστηρίζει FTP, SFTP, Google Drive, Dropbox, Microsoft OneDrive, Amazon S3 και DigitalOcean Spaces. Η ενσωμάτωση κάθε επιλογής απομακρυσμένης αποθήκευσης είναι θέμα και κάντε κλικ. Μπορείτε ακόμη και να ορίσετε οποιαδήποτε από τις παραπάνω επιλογές ως τον προεπιλεγμένο απομακρυσμένο χώρο αποθήκευσης.

Ρυθμίσεις WPvivid

Στη συνέχεια, εμφανίζεται η καρτέλα ρυθμίσεων WPvivid στην παρακάτω εικόνα.

wpvivid ρυθμίσεις

Η παραπάνω καρτέλα διαθέτει πολλές επιλογές για τον έλεγχο των αντιγράφων ασφαλείας σας. Περιλαμβάνει ρυθμίσεις όπως:

  • Διαχωρισμός αντιγράφων ασφαλείας κατά μέγεθος, το οποίο είναι χρήσιμο εάν ο κεντρικός υπολογιστής σας περιορίζει μεγάλα αρχεία zip
  • Δυνατότητα εξαίρεσης αρχείων που είναι μεγαλύτερα από το όριο που καθορίζετε
  • Δυνατότητα ορισμού χρονικού ορίου εκτέλεσης σεναρίου PHP για την αποφυγή σφαλμάτων λήξης αντιγράφων ασφαλείας
  • Μετονομασία του εφεδρικού φακέλου σας, που είναι wpvividbackups από προεπιλογή
  • Εφεδρική αρχειοθέτηση
  • Κατάργηση ξεπερασμένων αντιγράφων ασφαλείας
  • Αναφορές μέσω email
  • Εξαγωγή / Εισαγωγή ρυθμίσεων διαμόρφωσης WPvivid, ώστε να μπορείτε να ρυθμίσετε γρήγορα την προσθήκη σε άλλον ιστότοπο
  • Μια δυνατότητα καθαρισμού ανεπιθύμητων ενεργειών, όπως εφεδρική προσωρινή μνήμη, αρχεία καταγραφής και προσωρινά αρχεία

Πληροφορίες ιστότοπου WPvivid

Εάν αντιμετωπίσετε σφάλματα κατά τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, την επαναφορά ή τη μετεγκατάσταση του ιστότοπού σας, τα παιδιά στο WPvivid χρειάζονται τις πληροφορίες του ιστότοπού σας, ώστε να μπορούν εύκολα να καταλάβουν τι συνέβη. Μπορείτε να συλλέξετε αυτές τις πληροφορίες ή να τις στείλετε απευθείας χρησιμοποιώντας το Πληροφορίες ιστότοπου WPvivid καρτέλα που φαίνεται παρακάτω.

wpvivid πληροφορίες ιστότοπου για σκοπούς εντοπισμού σφαλμάτων

Δεν υπάρχουν πολλά να κάνουμε στην παραπάνω καρτέλα όσον αφορά τις ρυθμίσεις. Η σελίδα περιέχει απλώς πληροφορίες εντοπισμού σφαλμάτων που είναι χρήσιμες για την αντιμετώπιση προβλημάτων σφαλμάτων.

WPvivid Logs

wpvivid αρχεία καταγραφής

Και τέλος, έχουμε το WPvivid Logs καρτέλα που φαίνεται παραπάνω. Η καρτέλα εμφανίζει όλα τα αρχεία καταγραφής σας, τα οποία είναι χρήσιμα κατά την αντιμετώπιση προβλημάτων σφαλμάτων.

Υποστήριξη WPvivid

Βλέποντας ότι η προσθήκη είναι δωρεάν αυτήν τη στιγμή, το WPvivid προσφέρει υποστήριξη; Απολύτως ναι! Μπορείτε να λάβετε υποστήριξη από το φόρουμ υποστήριξης plugin στο WordPress.org, Κελάδημα ή μέσω ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ. Επιπλέον, εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε το σελίδα έναρξης. Λαμβάνετε όλες τις μελλοντικές ενημερώσεις δωρεάν και υπάρχει μια premium έκδοση στα έργα.

Οι χρήστες του WPvivid λένε…

Το Backup WordPress Site από το WPvivid είναι μια εξαιρετική δωρεάν προσθήκη αντιγράφων ασφαλείας. Είναι εύκολο στη χρήση και στη διαμόρφωση. Είναι επίσης τέλειο να μπορείτε να επιλέξετε τόσες αποθήκες cloud όπως, για παράδειγμα, το Google Drive, το Dropbox, το Amazon S3 και πολλά άλλα. Εγκαταστήστε τον εφεδρικό ιστότοπο WordPress από το WPvivid, διαμορφώστε και ο ιστότοπός σας δημιουργείται αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι υπάρχει μια λειτουργία Επαναφοράς (με ένα μόνο κλικ) εάν κάτι πάει στραβά με τον ιστότοπό σας. Προτείνω προσωπικά αυτό το πρόσθετο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του ιστότοπού σας. – Πίτερ Νίλσον

…και…

Αυτή είναι σαφώς η καλύτερη, πιο αποτελεσματική αλλά πιο λεπτή λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας εκεί έξω! Λειτουργεί σαν γοητεία με το MainWP και είναι δωρεάν. Μπορείτε να στείλετε μαζικά τις ρυθμίσεις σας και ακόμη και μαζική σύνδεση στο Onedrive μέσα από το MainWP. Φοβερο. – Phalancs

… Και οι κριτικές 5 αστέρων συνεχίζουν να coming

συμπέρασμα

ο Πρόσθετο WPvivid Backup είναι αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα πρόσθετα για το WordPress. Στέλνει με όλες τις δυνατότητες που χρειάζεστε για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, επαναφορά και μετεγκατάσταση ιστοτόπων WordPress όπως επαγγελματίας. Επιπλέον, έρχεται με ένα ωραίο περιβάλλον εργασίας χρήστη που κάνει τη χρήση του plugin ένα αεράκι. Ω, και μπορείτε να το πάρετε δωρεάν από το WordPress.org.

Αποκτήστε το WPVivid

Έχετε χρησιμοποιήσει το WPvivid στο παρελθόν; Εάν ναι, ποιες είναι οι απόψεις σας; Εάν όχι, ποια είναι η αγαπημένη σας εφεδρική προσθήκη και πιστεύετε ότι μπορεί να ανταγωνιστεί το WPvivid?

Ενημερώστε μας για τις σκέψεις και τα σχόλιά σας παρακάτω.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me