Επανεξέταση UpdraftPlus – Καλύτερη δωρεάν προσθήκη αντιγράφων ασφαλείας WordPress;

Επανεξέταση UpdraftPlus - Καλύτερη δωρεάν προσθήκη αντιγράφων ασφαλείας WordPress;

Το UpdraftPlus είναι ένα από τα πιο δημοφιλή δωρεάν πρόσθετα αντιγράφων ασφαλείας WordPress στην αγορά σήμερα, με πάνω από ένα εκατομμύριο ενεργές εγκαταστάσεις. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε την προσθήκη UpdraftPlus.


Θα μάθουμε πώς να χρησιμοποιούμε το UpdraftPlus για:

 • Εκτελέστε ένα αντίγραφο ασφαλείας WordPress σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία cloud και
 • Επαναφέρετε το αντίγραφο ασφαλείας σε μια καθαρή εγκατάσταση του WordPress

Αυτό που κάνει το UpdraftPlus ξεχωριστό?

Εδώ είναι το πράγμα – όταν πρόκειται για λήψη αντιγράφου ασφαλείας WordPress, ένα από τα πράγματα που τείνουμε να αγνοούμε είναι το αποκατάσταση επεξεργάζομαι, διαδικασία. Είναι πολύ εύκολο να εγκαταστήσετε, να διαμορφώσετε και να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας του ιστότοπού σας WordPress – χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε πρόσθετο αντιγράφων ασφαλείας. Πόσες φορές προσπαθήσαμε να επαναφέρουμε το αντίγραφο ασφαλείας?

Μετά από περαιτέρω έρευνα, διαπιστώνουμε ότι σχεδόν όλα τα πρόσθετα αντιγράφων ασφαλείας freemium κλειδώνουν τη δυνατότητα αποκατάστασης αντιγράφων ασφαλείας πίσω από ένα πρόγραμμα επί πληρωμή. Μην με παρεξηγείτε – υποστηρίζω πλήρως την απόφασή τους. Σε τελική ανάλυση, η προσθήκη πρέπει να αποφέρει έσοδα για να υποστηρίξει τη συνεχιζόμενη ανάπτυξή της!

Ωστόσο, με το UpdraftPlus, το παιχνίδι άλλαξε. Τη στιγμή της σύνταξης αυτής της ανάρτησης, το UpdraftPlus είναι το μοναδικό πρόσθετο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας freemium WordPress στην αγορά που επιτρέπει τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και αποκατάσταση στο δωρεάν πρόγραμμα, μαζί με μερικά άλλα μεγάλα χαρακτηριστικά.

Ας σκάψουμε κατευθείαν!

Contents

Πώς να ρυθμίσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας του WordPress με το UpdraftPlus

Η διαμόρφωση ενός αντιγράφου ασφαλείας WordPress με το UpdraftPlus είναι μια πολύ απλή διαδικασία. Ωστόσο, σε μια προσπάθεια να κάνουμε τα πράγματα λίγο πιο πρακτικά, δεν θα λάβουμε αντίγραφα ασφαλείας ενός νέου ιστότοπου / βανίλιας WordPress.

Αντ ‘αυτού, θα εγκαταστήσουμε ένα θέμα πολλαπλών χρήσεων και θα εισαγάγουμε το περιεχόμενο επίδειξης. Με αυτόν τον τρόπο, θα δημιουργήσουμε μια σειρά από νέες αναρτήσεις, σελίδες, σχόλια, εικόνες και πρόσθετες προσθήκες που θα αποτελούν μέρος του αντιγράφου ασφαλείας. Αυτό θα το φέρει πιο κοντά σε μια πραγματική κατάσταση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του WordPress.

Για το σεμινάριό μας, θα εγκαταστήσουμε το θέμα Total WordPress και θα εισαγάγουμε το Επίδειξη διάταξης ιστολογίου Mason.

Ακολουθεί μια σύνοψη του τι πρόκειται να κάνουμε:

 1. Δημιουργήστε έναν ιστότοπο επίδειξης: Θα δημιουργήσουμε μια νέα εγκατάσταση WordPress για τον ιστότοπο δοκιμών μας και θα εισαγάγουμε το περιεχόμενο επίδειξης του θέματος Total Multipurpose WordPress.
 2. Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του ιστότοπου επίδειξης: Θα εγκαταστήσουμε το πρόσθετο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας UpdraftPlus από το αποθετήριο WordPress και θα το διαμορφώσουμε για λήψη αντιγράφου ασφαλείας WordPress σε μια λύση αποθήκευσης cloud όπως το Dropbox.
 3. Επαναφέρετε τον ιστότοπο επίδειξης: Θα διαμορφώσουμε τον ιστότοπο WordPress και θα επαναφέρουμε τον ιστότοπο WordPress από το αντίγραφο ασφαλείας UpdraftPlus.
 4. Θα εξετάσουμε επίσης την premium έκδοση της προσθήκης και ορισμένα πρόσθετα.
 5. Δώρο: Θα μάθουμε επίσης για το UpdraftCentral – έναν πίνακα ελέγχου διαχείρισης WordPress που βασίζεται σε σύννεφο από την ομάδα του Updraft.

1. Δημιουργήστε έναν ιστότοπο επίδειξης WordPress

Εισαγωγή θεματικής επίδειξης Συνολικό θέμα WP

Στιγμιότυπο οθόνης του δοκιμαστικού ιστότοπου WordPress για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά

Αυτό το μέρος είναι σχετικά απλό. Θα ξεκινήσουμε με έναν δοκιμαστικό ιστότοπο WordPress και θα εγκαταστήσουμε το θέμα Total. Στη συνέχεια, θα εισαγάγουμε την επίδειξη της διάταξης ιστολογίου Mason. Η εισαγωγή θεματικής επίδειξης εξαρτάται από τον προγραμματιστή του θέματος.

 1. Για μια γενική περίπτωση χρήσης, θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε το WordPress Importer που διατίθεται στο Πίνακας ελέγχου WordPress → Εργαλεία → Εισαγωγή.
 2. Επιλέξτε το αρχείο XML και ξεκινήστε τη διαδικασία εισαγωγής.
 3. Μη αυτόματη επαλήθευση των εισαγόμενων δεδομένων.

Σημειώστε ότι το αρχείο XML είναι στην πραγματικότητα η έξοδος του WordPress Exporter από τον ιστότοπο που φιλοξενεί το αρχικό περιεχόμενο.

Εισαγωγή θεματικής επίδειξης Συνολικό θέμα WP

Εισαγωγή διάταξης επίδειξης στο θέμα Total 4.0 WordPress

Όσον αφορά το Total, η διαδικασία είναι πολύ πιο απλή.

 • Απλά κατευθυνθείτε προς Πίνακας ελέγχου WordPress → Πίνακας θεμάτων → Εισαγωγή επίδειξης για να επιλέξετε και να εισαγάγετε τη διάταξη επίδειξης της επιλογής σας.
 • Μόλις ολοκληρωθεί η εισαγωγή, θα λάβετε ένα μήνυμα παρόμοιο με αυτό που φαίνεται παραπάνω.

Είμαστε τώρα έτοιμοι να λάβουμε ένα αντίγραφο ασφαλείας του WordPress.

2. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας του WordPress με το UpdraftPlus Plugin

Εγκαταστήστε το UpdraftPlus WordPress Plugin

Εγκατάσταση του UpdraftPlus στο WordPress

2.1 Εγκατάσταση του UpdraftPlus Plugin

Όπως οποιοδήποτε άλλο plugin του WordPress, κατευθυνθείτε προς το Πίνακας ελέγχου WordPress → Πρόσθετα → Προσθήκη νέου και αναζητήστε το UpdraftPlus. Εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε την προσθήκη. Στα επόμενα στιγμιότυπα οθόνης, θα σας καθοδηγήσουμε στην αρχική διαδικασία ρύθμισης.

Επίδειξη UpdraftPlus 1

Ενεργοποίηση του UpdraftPlus WordPress Backup Plugin

Βήμα 1 – Με την ενεργοποίηση της προσθήκης, θα περάσουμε από τη ροή επιβίβασης (επίσης γνωστή ως περιήγηση προϊόντος). Επιλέγω “Πατήστε εδώ για να ξεκινήσετε” για να ξεκινήσει η διαδικασία.

UpdraftPlus WordPress Backup Plugin – Πρώτα βήματα

Βήμα 2 – Εδώ μπορείτε να λάβετε το πρώτο σας αντίγραφο ασφαλείας. Αντισταθείτε στην εσωτερική σας επιθυμία να “Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τώραΚαι επιλέξτε το κουμπί Επόμενο για να ολοκληρώσετε την υπόλοιπη περιοδεία.

2.2 Διαμόρφωση προγράμματος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας

Διαμόρφωση προγράμματος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας με το UpdraftPlus

Ένα πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας εξαρτάται από την ποσότητα του περιεχομένου που δημιουργείται στον ιστότοπό σας.

 • Για παράδειγμα, εάν δημοσιεύετε 2-3 ιστολόγια την εβδομάδα, τότε αρκεί ένα καθημερινό αντίγραφο ασφαλείας του WordPress. Ωστόσο, εάν έχετε πολλούς συντάκτες που δημοσιεύουν 1-2 αναρτήσεις ιστολογίου την ημέρα, τότε τα ωριαία αντίγραφα ασφαλείας είναι μια καλύτερη επιλογή.
 • Από την άλλη άκρη, εάν δεν κάνετε ενεργό ιστολόγιο στον ιστότοπό σας και το χρησιμοποιείτε ως χαρτοφυλάκιο, τότε αρκεί ένα εβδομαδιαίο αντίγραφο ασφαλείας.

Η κατώτατη γραμμή είναι απλή – η λήψη αντιγράφων ασφαλείας του WordPress είναι μια διαδικασία που απαιτεί CPU. Η λήψη πολλών αντιγράφων ασφαλείας κατά τη διάρκεια της ημέρας – ειδικά σε έναν κοινόχρηστο διακομιστή φιλοξενίας – μπορεί να επιβαρύνει υπερβολικά τον διακομιστή, καθιστώντας τον αργό ή αχρησιμοποίητο για άλλους. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, αυτό μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε αναστολή του κοινόχρηστου λογαριασμού φιλοξενίας.

2.3 Διαμόρφωση χρονοδιαγραμμάτων δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας

Όπως μπορείτε να δείτε στο στιγμιότυπο οθόνης της προηγούμενης ενότητας, έχω διαμορφώσει ένα εβδομαδιαίο αντίγραφο ασφαλείας τόσο των αρχείων WordPress όσο και της βάσης δεδομένων. Έχω επίσης ορίσει τη διατήρηση αντιγράφων ασφαλείας σε 5, πράγμα που σημαίνει ότι έχω αντίγραφο ασφαλείας αξίας 1,25 μηνών ανά πάσα στιγμή. Ανάλογα με τον διαθέσιμο χώρο αποθήκευσης στην τοποθεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του WordPress, μπορείτε να επιλέξετε να διατηρήσετε περισσότερα από 5 προγραμματισμένα αντίγραφα ασφαλείας.

2.4 Διαμόρφωση τοποθεσίας απομακρυσμένης αποθήκευσης

Αυτός είναι ένας άλλος σημαντικός τομέας στον οποίο θέλω να θίξω. Η εφεδρική τοποθεσία σας δεν πρέπει να βρίσκεται στον ίδιο διακομιστή όπου φιλοξενείται ο ιστότοπός σας. Ξέρω ότι αυτό μπορεί να ακούγεται ανόητο προφανές σε ορισμένους, αλλά έχω δει πολλούς ανθρώπους να κάνουν αυτό το λάθος – ειδικά εκείνοι που είναι νέοι στο WordPress.

Δεδομένου ότι αυτό το σεμινάριο επικεντρώνεται στη λήψη αντιγράφων ασφαλείας WordPress χρησιμοποιώντας μόνο ελεύθερα διαθέσιμες επιλογές, έχουμε το Google Drive, το Microsoft OneDrive και το Dropbox ως επιλογές για την απομακρυσμένη τοποθεσία αντιγράφων ασφαλείας.
Έχω επιλέξει το Dropbox για αυτό το σεμινάριο δεδομένου ότι έχω λογαριασμό Dropbox και το χρησιμοποιώ για να δημιουργήσω αντίγραφα ασφαλείας για τους άλλους ιστότοπούς μου στο WordPress. Είστε ελεύθεροι να επιλέξετε οποιοδήποτε από αυτά ως απομακρυσμένη τοποθεσία αντιγράφων ασφαλείας.

Δείτε πώς μπορούμε να διαμορφώσουμε και να συνδέσουμε το Dropbox με το UpdraftPlus:

UpdraftPlus Demo 4 - Σύνδεση Dropbox

Σελίδα σύνδεσης Dropbox

Βήμα 1: Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδεθεί στο Dropbox στο ίδιο πρόγραμμα περιήγησης. Θα το χρειαζόμαστε για να δημιουργήσουμε τη σύνδεση μεταξύ του Dropbox και του UpdraftPlus.

UpdraftPlus Demo 4 - Σύνδεση Dropbox 0.1

Εφεδρικές τοποθεσίες αποθήκευσης από το UpdraftPlus

Βήμα 2: Στο UpdraftPlus, επιλέξτε Dropbox ως απομακρυσμένη τοποθεσία αποθήκευσης

UpdraftPlus Demo 4 - Σύνδεση Dropbox 0.2

Σύνδεση Dropbox στο UpdraftPlus

Βήμα 3: Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στο “Αποθήκευση αλλαγών”.

UpdraftPlus Demo 4 - Σύνδεση Dropbox 0.3

Έλεγχος ταυτότητας UpdraftPlus για χρήση λογαριασμού Dropbox

Βήμα 4: Όταν το κάνετε αυτό, η προσθήκη θα εμφανίσει ένα παράθυρο διαλόγου που περιέχει έναν σύνδεσμο για τον έλεγχο ταυτότητας του Dropbox με το UpdraftPlus.

UpdraftPlus Demo 4 - Σύνδεση Dropbox 0.4

Έλεγχος ταυτότητας Dropbox & UpdraftPlus: τελικό βήμα

Βήμα 5: Εφόσον είστε συνδεδεμένοι στο Dropbox, θα σας ζητηθεί να εκχωρήσετε άδεια. Κάντε κλικ στο “Να επιτρέπεται”. Αυτό θα επιτρέψει στο UpdraftPlus να αποθηκεύει (ή να διαγράφει) αρχεία από απόσταση στο φάκελο Dropbox.

Μην ανησυχείτε, το UpdraftPlus δεν θα έχει πρόσβαση σε όλα τα αρχεία και το φάκελο στο Dropbox σας. Θα έχει πρόσβαση μόνο στο Dropbox → Εφαρμογές → UpdraftPlus.Com ντοσιέ. Μπορεί να διαβάσει, να γράψει και να διαγράψει αντίγραφα ασφαλείας (δηλαδή αρχεία) μόνο σε αυτόν τον φάκελο.

UpdraftPlus Demo 4 - Σύνδεση Dropbox 0.5

Επιτυχής έλεγχος ταυτότητας Dropbox και UpdraftPlus

Βήμα 6: Στη συνέχεια, θα εμφανιστεί μια οθόνη με τα τελικά στάδια του ελέγχου ταυτότητας. Κάντε κλικ στο κουμπί “Πλήρης εγκατάσταση” για να ολοκληρώσετε τη συναλλαγή και να επιστρέψετε στον πίνακα ελέγχου του WordPress.

UpdraftPlus Demo 4 - Σύνδεση Dropbox 5

Βήμα 7: Μόλις κάνετε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα επιτυχίας παρόμοιο με αυτό παραπάνω.

2.5 Λήψη αντιγράφου ασφαλείας WordPress με το UpdraftPlus

Τώρα που το Dropbox είναι συνδεδεμένο, ήρθε η ώρα να λάβετε το πρώτο αντίγραφο ασφαλείας του WordPress χρησιμοποιώντας την προσθήκη UpdraftPlus.

UpdraftPlus Demo 5 - 1 Έναρξη δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας

Λήψη αντιγράφου ασφαλείας WordPress στο Dropbox χρησιμοποιώντας το UpdraftPlus

Βήμα 1: Κάντε κλικ στο μεγάλο μπλε κουμπί “Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τώρα” για να ξεκινήσετε το αντίγραφο ασφαλείας. Το UpdraftPlus θα εμφανίσει μια ένδειξη προόδου μαζί με τα αρχεία καταγραφής μηνυμάτων. (Συγγνώμη, δεν ήταν δυνατή η λήψη στιγμιότυπου οθόνης αυτήν τη στιγμή).

Ολοκληρώθηκε η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας UpdraftPlus Demo 5 - 2

Προβολή υπαρχόντων αντιγράφων ασφαλείας του WordPress στο UpdraftPlus

Βήμα 2: Μόλις ολοκληρωθεί η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, θα μπορείτε να δείτε μια καταχώριση στην ενότητα “Υπάρχοντα αντίγραφα ασφαλείας”. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να επαναφέρετε, να διαγράψετε ή να κατεβάσετε μεμονωμένα αρχεία από κάθε εφεδρική καταχώριση.

UpdraftPlus Demo 5 - 3 Προβολή ή λήψη αρχείου καταγραφής για εντοπισμό σφαλμάτων

Σύνδεση εργασίας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας WordPress στο UpdraftPlus

Σημείωση: Σε περίπτωση αποτυχίας του αντιγράφου ασφαλείας, θα πρέπει να μάθετε πού πήγε στραβά. Το αρχείο καταγραφής αντιγράφων ασφαλείας είναι το καλύτερο μέρος για να αναζητήσετε αυτές τις πληροφορίες. Επιλέξτε το κουμπί View Log για να αποκτήσετε πρόσβαση στο αρχείο καταγραφής, για να κατεβάσετε ένα αντίγραφο του αρχείου καταγραφής και να ξεκινήσετε τον εντοπισμό σφαλμάτων.

UpdraftPlus Demo 5 - 4 Backup Complete Proof στο Dropbox

Το αντίγραφο ασφαλείας του WordPress είναι αποθηκευμένο στο φάκελο Dropbox> UpdraftPlus.Com

Βήμα 3: Εάν έχετε εγκαταστήσει το Dropbox στον υπολογιστή σας, θα πρέπει να δείτε έναν φάκελο που ονομάζεται UpdraftPlus.Com δημιουργήθηκε κάτω από το Dropbox → Εφαρμογές. Αυτό θα περιέχει όλα τα αντίγραφα ασφαλείας σας.

3. Πώς να επαναφέρετε ένα αντίγραφο ασφαλείας WordPress χρησιμοποιώντας το UpdraftPlus

Αυτό είναι το μέρος όπου γίνεται όλη η διαφορά. Το UpdraftPlus είναι η μόνη προσθήκη αντιγράφων ασφαλείας freemium WordPress στην αγορά που θα σας επιτρέψει να επαναφέρετε ένα αντίγραφο ασφαλείας WordPress με τη δωρεάν έκδοση της προσθήκης. Ας σπάσουμε!

3.1 Επαναφορά του ιστότοπού σας στο WordPress

UpdraftPlus Demo 6.1 - 1 Δημιουργία νέου ιστότοπου δοκιμών

Πίνακας ελέγχου WordPress μετά από καθαρή επαναφορά (ή καθαρή εγκατάσταση)

Προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι πρόκειται για μια ομαλή διαδικασία αποκατάστασης, πρόκειται να μορφοποιήσουμε (ή να επαναφέρουμε) τον ιστότοπό μας στο WordPress Προηγμένη επαναφορά WordPress συνδέω. Φανταστείτε όταν διαμορφώνετε το τηλέφωνό σας και το επαναφέρετε στην εργοστασιακή κατάσταση. Είναι σχεδόν η ίδια περίπτωση εδώ.

Η επαναφορά του WordPress θα διαγράψει οποιοδήποτε θέμα, πρόσθετο, ανάρτηση, σελίδα, σχόλιο, προσαρμοσμένη ανάρτηση και ρύθμιση – σχεδόν τα πάντα. Αυτό που απομένει είναι ο ολοκαίνουργιος ιστότοπός σας στο WordPress με το υπάρχον όνομα χρήστη, τον κωδικό πρόσβασης και τις πληροφορίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

3.2 Εγκατάσταση και ρύθμιση παραμέτρων του UpdraftPlus Plugin

Μόλις επαναφέρετε τον ιστότοπό σας στο WordPress, το επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε το πρόσθετο UpdraftPlus και να το ρυθμίσετε με τον ίδιο τρόπο που κάναμε στο μέρος 2. Πρέπει να συνδέσετε το UpdraftPlus στον ίδιο λογαριασμό Dropbox επαναλαμβάνοντας τα βήματα 2.1 έως 2.4 στο μέρος 2.

UpdraftPlus Demo 6.1 - 3 Συνδέστε ξανά το Dropbox

Ο έλεγχος ταυτότητας Dropbox και UpdraftPlus είναι επιτυχής σε μορφοποιημένο ιστότοπο WordPress

Πρέπει να φτάσετε ότι αυτή η οθόνη λίγο πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία. Κάντε κλικ στο “Complete Setup” για να επιστρέψετε στον πίνακα ελέγχου του WordPress.

3.3 Επαναφορά του αντιγράφου ασφαλείας του WordPress με το UpdraftPlus

UpdraftPlus Demo 6.1 - 4 Scan Dropbox για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας

Σάρωση για υπάρχοντα αντίγραφα ασφαλείας του WordPress στο Dropbox με το UpdraftPlus

Μόλις διαμορφώσετε την προσθήκη UpdraftPlus με τον λογαριασμό σας Dropbox, θα πρέπει να δείτε μια καταχώριση καταγραφής παρόμοια με αυτήν που εμφανίζεται στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης. (Ανατρέξτε στο σημείο # 1 στο στιγμιότυπο οθόνης)

Στη συνέχεια, πρέπει να ενημερώσετε την προσθήκη UpdraftPlus ρεσάν ο απομακρυσμένος χώρος αποθήκευσης (δηλ. ο φάκελος Dropbox) που αναζητά αρχεία για επαναφορά. Κάντε κλικ στο “Αποκαταστήστε το απομακρυσμένο κατάστημα“Όπως φαίνεται στο σημείο # 2.

Το UpdraftPlus θα σαρώσει το Dropbox για όλα διαθέσιμα αντίγραφα ασφαλείας και εγγραφείτε Υφιστάμενα αντίγραφα ασφαλείας, όπως φαίνεται στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης:

UpdraftPlus Demo 6.1 - 5 Επιλογές αποκατάστασης αντιγράφων ασφαλείας

Δείτε τα υπάρχοντα αντίγραφα ασφαλείας του WordPress χρησιμοποιώντας το UpdraftPlus

Επιλέξτε την εφεδρική έκδοση που θέλετε να επαναφέρετε και κάντε κλικ στο “Επαναφορά” για να ξεκινήσετε τη διαδικασία αποκατάστασης.

Επανεξέταση UpdraftPlus 7 - 1 Επαναφορά αντιγράφων ασφαλείας ιστότοπου

Επαναφορά αντιγράφου ασφαλείας WordPress στο UpdraftPlus

Αφού επιλέξετε Επαναφορά, ανοίγει ένα παράθυρο διαλόγου παρόμοιο με αυτό που φαίνεται παραπάνω. Επιλέξτε τα στοιχεία που θέλετε να επαναφέρετε – όπως θέματα, προσθήκες, μεταφορτώσεις (δηλαδή τη βιβλιοθήκη πολυμέσων σας) και τη βάση δεδομένων.

Στο σεμινάριό μας, δεδομένου ότι έχουμε λάβει ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας και επαναφέρουμε πλήρως τον ιστότοπο του WordPress, επιλέξαμε να επαναφέρουμε τα πάντα από το αντίγραφο ασφαλείας μας.

Επανεξέταση UpdraftPlus 7 - 3 Επεξεργασία ιστότοπου

Διαδικασία επαναφοράς αντιγράφων ασφαλείας του WordPress στο UpdraftPlus

Η διαδικασία αποκατάστασης του UpdraftPlus μπορεί να χρειαστεί λίγη ώρα για τη σάρωση όλων των αρχείων. Μόλις είστε έτοιμοι, θα πρέπει ξανά να κάνετε κλικ στο κουμπί Επαναφορά και να περιμένετε λίγο. Ανάλογα με το μέγεθος και την πολυπλοκότητα του αντιγράφου ασφαλείας σας, ενδέχεται να διαρκέσει οπουδήποτε μεταξύ 2-10 λεπτών. Στην περίπτωσή μας, κατά την επαναφορά του περιεχομένου επίδειξης, χρειάστηκαν περίπου 2 λεπτά. Λάβετε υπόψη ότι αυτός ήταν ένας κοινόχρηστος διακομιστής φιλοξενίας.

Επανεξέταση UpdraftPlus 7 - 4 Επαναφορά επιτυχίας

Το αντίγραφο ασφαλείας UpdraftPlus WordPress επαναφέρει επιτυχημένο μήνυμα και αρχείο καταγραφής

Εάν ρίξετε μια ματιά στο σημείο # 1 στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης, θα παρατηρήσετε ότι η προσθήκη σαρώνει κάθε αρχείο και παραπέμπει στο μέγεθός του για εγκυρότητα. Αυτό το κάνει για όλα τα στοιχεία που έχουμε επιλέξει κατά τη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων των θεμάτων, προσθηκών, βάσης δεδομένων, μεταφορτώσεων και άλλων φακέλων.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αποκατάστασης, το UpdraftPlus θα εμφανίσει μια λεπτομερή περίληψη καταγραφής που θα περιλαμβάνει τα στοιχεία που έχουν αποκατασταθεί και εμφανίζει προειδοποιήσεις, σφάλματα ή ελλιπείς διαδικασίες, εάν υπάρχουν.

UpdraftPlus Demo 7 - 5 Εκκαθάριση μετά την επαναφορά

Προτροπή εκκαθάρισης μετά την αποκατάσταση από το UpdraftPlus

Από το στιγμιότυπο οθόνης στην προηγούμενη ενότητα, είχα επιλέξει το “Επιστροφή στη ρύθμιση παραμέτρων UpdraftPlusΕπιλογή. Ένα παράθυρο διαλόγου μου είπε ότι υπήρχαν ορισμένοι παλιοί κατάλογοι που το plugin είχε μετακινηθεί σε ένα φάκελο με το όνομα “~ old”.

Στη συνέχεια, κάνουμε μια δοκιμή λογικής του ιστότοπου ελέγχοντας όλες τις αναρτήσεις, τις σελίδες, τα σχόλια και τους μόνιμους συνδέσμους στον αποκατεστημένο ιστότοπο επίδειξης. Στην περίπτωσή μας, όλα λειτουργούσαν τέλεια. Στη συνέχεια προχωράμε στη διαγραφή των παλαιών καταλόγων.

UpdraftPlus Demo 7 - 6 Κατάσταση καθαρισμού μετά την επαναφορά

Κατάργηση παλιών καταλόγων μετά την επαναφορά αντιγράφων ασφαλείας του WordPress στο UpdraftPlus

Αυτό είναι ένα μήνυμα κατάστασης που επιβεβαιώνει ότι οι παλιοί κατάλογοι καταργήθηκαν με επιτυχία.

Και εκεί το έχετε – ένα πλήρες σεμινάριο για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του ιστότοπού σας WordPress σε απομακρυσμένη τοποθεσία, την επαναφορά του και την επαναφορά ενός αντιγράφου ασφαλείας για να επαναφέρετε τον ιστότοπο σε λειτουργική κατάσταση.

Kudos στην ομάδα UpdraftPlus για τη δημιουργία αυτού του καταπληκτικού plugin!

4. UpdraftPlus Δωρεάν έναντι Premium

Το εφεδρικό πρόσθετο UpdraftPlus διαθέτει επίσης μια premium έκδοση που συνοδεύεται από έναν τόνο προηγμένων λειτουργιών όπως:

 • Κλωνοποίηση: UpdraftPlus ’ χαρακτηριστικό κλωνοποίησης σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια προσωρινή κατοπτρική εικόνα του ιστότοπού σας στους διακομιστές του UpdraftPlus μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Αυτό είναι χρήσιμο για γρήγορους ελέγχους, επιδείξεις και εντοπισμό σφαλμάτων.
 • Μετανάστευση: ο Μετανάστευση χαρακτηριστικό (γνωστό ως UpdraftMigrator) σας επιτρέπει να μετακινείτε γρήγορα και αποτελεσματικά τον ιστότοπό σας WordPress σε έναν νέο κεντρικό υπολογιστή ή όνομα τομέα. Είναι ουσιαστικά μια προηγμένη τεχνική αποκατάστασης όπου οι διευθύνσεις URL του ιστότοπου αλλάζουν στο νέο όνομα κεντρικού υπολογιστή. Χρήσιμο για τη μετεγκατάσταση δοκιμαστικών ιστότοπων από σκηνή σε περιβάλλοντα παραγωγής
 • Δυνατότητα αυτόματης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του ιστότοπού σας πριν από την έναρξη οποιασδήποτε θέσης, προσθήκης ή βασικής ενημέρωσης WordPress.
 • Πρόσθετο εισαγωγέα: Δυνατότητα επαναφοράς από αντίγραφα ασφαλείας που δημιουργούνται από άλλες δημοφιλείς προσθήκες αντιγράφων ασφαλείας του WordPress.
 • Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αρχείων και βάσεων δεδομένων εκτός WordPress, κρυπτογράφηση βάσης δεδομένων.
 • Υποστήριξη για WP-CLI και WordPress Multisite.
 • Περιοχή προσθηκών προστατευμένη με κωδικό πρόσβασης για να αποτρέψετε την πρόσβαση όλων των χρηστών σε πλήρη αντίγραφα ασφαλείας ιστότοπου.

Ο σκοπός αυτού του σεμιναρίου ήταν να σας δείξει πώς να ρυθμίσετε τις παραμέτρους και να λάβετε ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας και επαναφορά του WordPress – χρησιμοποιώντας μόνο τη δωρεάν έκδοση της προσθήκης. Ωστόσο, οι premium δυνατότητες που προσφέρει αυτό το πρόσθετο είναι εξαιρετικές, καθιστώντας την μια αξιόλογη εναλλακτική λύση για τα premium πρόσθετα αντιγράφων ασφαλείας WordPress, όπως VaultPress, BackupBuddy και BackWPUp.

Στην επόμενη ενότητα, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά πρόσθετα που προσφέρονται από το UpdraftPlus.

Αξιοσημείωτα πρόσθετα UpdraftPlus

Η UpdraftPlus ανέλαβε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει πολλαπλά πρόσθετα χαμηλής τιμής που ξεκλειδώνουν πρόσθετες λειτουργίες στο plugin με βάση την πληρωμή ανά χρήση. Για παράδειγμα, υπάρχει ένα πρόσθετο που επιτρέπει τη μεταφόρτωση αντιγράφων ασφαλείας στο Google Cloud ή στο AWS. Μπορείτε να περιηγηθείτε στη σελίδα του πρόσθετου για να περιηγηθείτε σε ολόκληρη τη λίστα των διαθέσιμων πρόσθετων. Λάβετε υπόψη ότι η premium έκδοση συνοδεύεται από όλα τα πρόσθετα που προσφέρει το UpdraftPlus.

Ακολουθούν μερικά πρόσθετα που πιστεύουμε ότι αξίζει να σημειωθούν:

Υποφάκελοι Dropbox (10 $)

UpdraftPlus Πρόσθετο 1 Υποφάκελοι Dropbox

Πρόσθετο Dropbox Sub-Folder από το UpdraftPlus

Φανταστείτε ότι έχετε δύο ή περισσότερους ιστότοπους για τους οποίους δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας με το UpdraftPlus. Η δωρεάν έκδοση της προσθήκης αποθηκεύει όλα τα αντίγραφα ασφαλείας όλων των ιστότοπων σε ένα μέρος – δηλαδή το φάκελο UpdraftPlus.Com στο Dropbox. Γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να εντοπίσετε ποιο αντίγραφο ασφαλείας ανήκει σε ποιον ιστότοπο – και μπορεί να αποκαλυφθεί μόνο με την εξέταση των αρχείων καταγραφής αντιγράφων ασφαλείας.

ο Υποφάκελοι Dropbox Το πρόσθετο επιλύει αυτό το πρόβλημα δημιουργώντας έναν ξεχωριστό φάκελο για κάθε αντίγραφο ασφαλείας.

Εισαγωγέας (25 $)

Εισαγωγέας UpdraftPlus 2

Πρόσθετο εισαγωγέα από το UpdraftPlus

ο Εισαγωγέας Το πρόσθετο είναι μια άλλη εξαιρετική επέκταση που σας επιτρέπει να επαναφέρετε αντίγραφα ασφαλείας που έχουν δημιουργηθεί από άλλες προσθήκες αντιγράφων ασφαλείας WordPress από την ακόλουθη λίστα:

 • BackWPup
 • BackupWordPress
 • Απλά αντίγραφα ασφαλείας
 • Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας WordPress στο Dropbox
 • ΆπειροWP
 • Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας Dropbox από WPAdm
 • Γενικά αντίγραφα ασφαλείας βάσης δεδομένων .sql (με ή χωρίς συμπίεση gzip και bzip2)

Ωστόσο, εάν εισάγετε ένα αντίγραφο ασφαλείας που δημιουργείται από έναν ιστότοπο με διαφορετική διεύθυνση URL, θα χρειαστείτε επίσης το πρόσθετο Migrator ξεκινώντας από $ 30 USD.

Premium Τιμή UpdraftPlus

Το UpdraftPlus ακολουθεί μια ανταγωνιστική στρατηγική τιμολόγησης ξεκινώντας από $ 70 USD για δύο ιστότοπους, η οποία συνοδεύεται από υποστήριξη και ενημερώσεις ενός έτους.

Όλα τα πρόσθετα περιλαμβάνονται στην premium έκδοση του πρόσθετου. Έρχεται επίσης μια δωρεάν θέση αποθήκευσης αντιγράφων ασφαλείας που ονομάζεται UpdraftVault με 1 GB χώρου, ισχύει για ένα έτος.

Ο παρακάτω πίνακας συγκεντρώνει τις τιμές που προσφέρει η UpdraftPlus τον Σεπτέμβριο του 2018.

Τύπος άδειαςΕνεργοί ιστότοποιΤιμή (USD) *
Προσωπικός270 $
Επιχείρηση1095 $
Πρακτορείο35145 $
ΕπιχείρησηΑπεριόριστος195 $

Updraft Premium πακέτα στις 20 Σεπτεμβρίου 2018

Σημείωση: Σχέδια που περιλαμβάνουν υποστήριξη και ενημερώσεις ενός έτους, πρόσβαση σε όλα τα τρέχοντα και μελλοντικά πρόσθετα (κυκλοφόρησαν εντός ενός έτους από την αγορά) και δωρεάν πρόσβαση στον εφεδρικό αποθηκευτικό χώρο UpdraftVault 1GB (για ένα έτος από την ημερομηνία αγοράς).

Μπόνους: UpdraftCentral Remote WordPress Management

Ενώ δημιουργούσα αυτό το σεμινάριο, συνάντησα το UpdraftCentral Cloud από τη σελίδα Ρυθμίσεις προσθηκών του UpdraftPlus.

Το UpdraftCentral Cloud είναι μια λύση διαχείρισης WordPress που φιλοξενείται από cloud, όπου μπορείτε να συνδέσετε και να διαχειριστείτε δωρεάν έως και 5 ιστότοπους WordPress. Όλα από τη λήψη απομακρυσμένων αντιγράφων ασφαλείας, τη διαχείριση θεμάτων, ενημερώσεων plugin και core, διαχείρισης χρηστών – και πολλά άλλα – είναι δυνατά με το UpdraftCentral Cloud.

Η κάλυψη του UpdraftCentral Cloud εγγυάται μια ειδική ανάρτηση, οπότε θα περιοριστούμε να συνδέσουμε ιστότοπους WordPress και να λάβουμε αντίγραφα ασφαλείας μέσω του τηλεχειριστηρίου UpdraftCentral Cloud.

Σε αυτήν την ενότητα μπόνους, θα κάνουμε τα εξής:

 • Συνδέστε τον ιστότοπό μας στο WordPress με το UpdraftCentral Cloud.
 • Συνδέστε έναν άλλο ιστότοπο WordPress στο UpdraftCentral Cloud.
 • Πάρτε ένα αντίγραφο ασφαλείας ενός από τους ιστότοπους WordPress από το κέντρο τηλεχειρισμού UpdraftCentral Cloud.

UpdraftCentral Cloud

Σύνδεση του ιστότοπού σας στο WordPress με το UpdraftCentral Cloud

Βήμα 1: Για να ξεκινήσετε με το UpdraftCentral Cloud, κατευθυνθείτε προς Πίνακας ελέγχου WordPress → Ρυθμίσεις → Ρυθμίσεις UpdraftPlus → καρτέλα Ρυθμίσεις. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος της σελίδας για να λάβετε αυτήν την επιλογή. Επιλέξτε “Συνδέστε αυτόν τον ιστότοπο στο UpdraftCentral Cloud“.

UpdraftCentral Cloud - 1 εγγραφή

Εγγραφή UpdraftCentral Cloud

Βήμα 2: Αφού ορίσετε αυτήν την επιλογή, εμφανίζεται ένα παρόμοιο παράθυρο διαλόγου. Δεν υπάρχει ξεχωριστή διαδικασία εγγραφής. Εισαγάγετε ένα συνδυασμό email και κωδικού πρόσβασης – εάν το email είναι καταχωρημένο στο σύστημα, μπορείτε να συνδεθείτε, αλλιώς θα δημιουργηθεί ένας νέος λογαριασμός για εσάς.

Συμβουλή - μπορεί να είναι μια δύσκολη κατάσταση, καθώς δεν υπάρχει τρόπος επαναφοράς κωδικού πρόσβασης. Αν σας αρέσουν και συνεχίζετε να ανακατεύετε 2-3 διευθύνσεις email, αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα. Πρέπει πραγματικά να θυμάστε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε χρησιμοποιήσει εδώ - αλλιώς δεν έχετε πρόσβαση στο κέντρο τηλεχειρισμού UpdraftCentral Cloud.

PS: Έχασα σχεδόν την πρόσβαση στο ίδιο όταν έκανα αυτό το σεμινάριο. Το παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης ήταν το αποτέλεσμα μιας τυχερής εικασίας!

UpdraftCentral Cloud - Προεπισκόπηση 2 ιστότοπων

Κεντρικός πίνακας ελέγχου Cloud Updraft

Βήμα 3: Τώρα μπορείτε να δείτε τους συνδεδεμένους ιστότοπους WordPress στον πίνακα ελέγχου UpdraftCentral Cloud. Εκτός από τον ιστότοπο επίδειξης WordPress που χρησιμοποιείται σε αυτό το σεμινάριο, πρόσθεσα επίσης το προσωπικό μου blog. Περιττό να πούμε, λειτούργησε σαν γοητεία.

Λήψη αντιγράφων ασφαλείας μέσω του πίνακα ελέγχου UpdraftCentral Cloud

Βήμα 4: Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε χειροκίνητα αντίγραφα ασφαλείας στον ιστότοπό σας WordPress από τον πίνακα ελέγχου UpdraftCentral Cloud. Μπορείτε επίσης να διαμορφώσετε τις επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του WordPress πριν ξεκινήσετε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

UpdraftCentral Cloud - 4 Προβολή αντιγράφων ασφαλείας ιστότοπου

Προβολή αντιγράφων ασφαλείας ιστότοπου στον πίνακα ελέγχου UpdraftCentral Cloud

Τέλος, θα μπορείτε να δείτε όλα τα διαθέσιμα αντίγραφα ασφαλείας για κάθε ιστότοπο WordPress που είναι συνδεδεμένο στον πίνακα ελέγχου UpdraftCentral Cloud.

Πρόσθετο UpdraftCentral WordPress

Πρόσθετο UpdraftCentral WordPress

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διακομιστής UpdraftCentral είναι επίσης διαθέσιμος ως αυτόνομη προσθήκη που μπορούν να εγκατασταθούν και να φιλοξενηθούν σε οποιονδήποτε ιστότοπο WordPress. Δυστυχώς, δεν εμπίπτει στο πεδίο αυτού του σεμιναρίου. Ωστόσο, είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία της ομάδας Updraft και θα ήταν ένα υπέροχο πείραμα για όλους εσάς τους λάτρεις του WordPress εκεί έξω!

συμπέρασμα

Η λήψη αντιγράφων ασφαλείας του ιστότοπού σας WordPress είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνει κάθε ιδιοκτήτης ιστότοπου. Ωστόσο, αυτό είναι ένα από τα πιο παραβλεφθέντα πράγματα για τους νέους στο WordPress. Ακριβώς όπως θα πρέπει να αρχίσετε να δημιουργείτε τη λίστα email σας από την ημέρα 1, θα πρέπει να διαμορφώσετε ένα αυτοματοποιημένο αντίγραφο ασφαλείας του ιστότοπού σας WordPress.

Το UpdraftPlus είναι ένα από τα πιο δημοφιλή δωρεάν πρόσθετα αντιγράφων ασφαλείας WordPress στην αγορά σήμερα, με πάνω από ένα εκατομμύριο ενεργές εγκαταστάσεις. Δεδομένης της αυξανόμενης δημοτικότητας και υιοθέτησης του Οικογένεια προσθηκών, η ομάδα επενδύει στην απλοποίηση της διαχείρισης ιστότοπων του WordPress από έναν κεντρικό πίνακα ελέγχου cloud.

Η σουίτα προϊόντων της Updraft περιλαμβάνει WP-Optimize, UpdraftCentral Dashboard, UpdraftVault, Migrator, UpdraftClone και τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, το UpdraftCentral Premium. Για όλους εσάς τους λάτρεις του WordPress εκεί έξω – θα παρακολουθούσα αυτήν την εταιρεία, αν ήμουν εσείς! ��

Πώς σας άρεσε η κριτική και το σεμινάριο; Μου έλειπε κάτι; Θα θέλατε να καλύψω μια δυνατότητα ή μια λειτουργικότητα με περισσότερες λεπτομέρειες; Ανυπομονούμε για τις σκέψεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map