Αναθεώρηση και οδηγός φιλοξενίας GoDaddy WordPress

GoDaddy WordPress Managed Hosting Review

Την τελευταία φορά που έκανα μια εις βάθος ανάλυση στο Cloudways, τώρα είναι η σειρά για την υπηρεσία GoDaddy WordPress Managed Hosting και πώς αντιμετωπίζει τον ανταγωνισμό. Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξω τις λεπτομέρειες σχετικά με την υπηρεσία του GoDaddy, συμπεριλαμβανομένων των κακών και των κακών.


Το GoDaddy έχει μια υπηρεσία για όλους, είτε είναι ένας χρήστης ιστολογίου, ένα γραφείο προγραμματιστών, ένα περιοδικό ή ένας δημιουργός εφαρμογών, φαίνεται ότι έχουν όλα καλυμμένα, αλλά δεν σας αφήνουν να σκεφτείτε ότι όλα είναι ηλιοφάνεια. Δεν είναι. Σήμερα θα σας δείξω τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της προσφοράς τους για την αγορά WordPress.

Σχέδια φιλοξενίας GoDaddy WordPress

Τα σχέδια WordPress χωρίζονται σε 4 τύπους, Basic, Deluxe, Ultimate και Developer με το σχέδιο προγραμματιστή να είναι το μόνο που έχει όριο 5 τομέων. Με την πρώτη ματιά όλα τα σχέδια φαίνονται εξαιρετικά προσιτά και είναι πραγματικά – ειδικά με τα ειδικά μας Φιλοξενία WordPress 1 $ προσφορά. Απλώς θυμηθείτε να λάβετε υπόψη ότι η έκπτωση προσφοράς ισχύει μόνο για συμβάσεις 36 μηνών. Όσο μικρότερος είναι ο όρος που επιλέγετε, τόσο λιγότερη από μια έκπτωση που θα λάβετε.

Τα σχέδια φαίνεται αρκετά απλά, αλλά θα αναφερθώ αργότερα στις λεπτομέρειες. Το σχέδιο που έχω για αναθεώρηση είναι το Deluxe που σας επιτρέπει να κάνετε Ιστότοπος στάσης με ένα κλικ ως ωραίο μπόνους και έχει επαρκή αποθηκευτικό χώρο για το κόστος. Θα σημειώσω ότι οι λογαριασμοί email δεν περιλαμβάνονται (καθόλου) με σχέδια WordPress, αλλά μπορείτε να προσθέσετε επαγγελματικοί λογαριασμοί email από το GoDaddy με επιπλέον χρέωση (τα σχέδια ξεκινούν από 2,99 $ / μήνα).

Πρώτα απ ‘όλα – Θα προσπαθήσω να εισαγάγω τον ιστότοπο αναφοράς μου, αυτόν που είδατε στην προηγούμενη κριτική φιλοξενίας του Cloudways.

Η διεπαφή είναι τόσο εύκολη όσο η πίτα. Είναι τόσο εύκολο, είναι δύσκολο να κάνεις λάθος.

Μόλις δώσετε τα στοιχεία σύνδεσης στον ιστότοπο, το GoDaddy θα προχωρήσει και θα εγκαταστήσει ένα ειδικό πρόσθετο που θα φροντίσει για την πραγματική μετεγκατάσταση, η διαδικασία ρέει τόσο εύκολα που αισθάνομαι τον πειρασμό να προτείνω αυτήν την υπηρεσία σε οποιονδήποτε δεν καταλαβαίνει κάτι σχετικά με τη φιλοξενία και το θέλω απλά μεταναστεύστε έναν ιστότοπο χωρίς να χρειάζεται να πληρώσετε ούτε μία ώρα τεχνικής υποστήριξης.

Μόλις ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση, σας υποδεχτεί αυτό το όμορφο κατασκευασμένο πλαίσιο.

Το πάνελ GoDaddy WordPress είναι όμορφο, τους δίνω ότι, δεν υπάρχει αμφιβολία, είναι εύκολο να το διαβάσετε, εύκολο να το χρησιμοποιήσετε και εξαιρετικά φιλικό προς το χρήστη, η κύρια απόδοση του ιστότοπου είναι μια ωραία ανάλυση σε πραγματικό χρόνο της κατάστασης του ιστότοπού σας. Ρέει και είναι εύκολο να κατανοηθεί, οι λεπτομέρειες του σχεδίου φαίνονται εύκολα στην επάνω δεξιά γωνία και υπάρχει ένα ωραίο επάνω παράθυρο που δείχνει την κατάσταση των τρεχουσών ενημερώσεων.

Προστέθηκαν δυνατότητες φιλοξενίας GoDaddy

Εάν μόλις εισαγάγατε τον ιστότοπό σας, μπορείτε να τον κλωνοποιήσετε ή να τον αντιγράψετε για να εργαστείτε σε έναν άλλο με τη βολική λειτουργία κλώνου.

Επίσης, μπορείτε να ασφαλίσετε τον ιστότοπό σας με το πρόσθετο GoDaddy SSL επιλογές.

Το GoDaddy δεν φάνηκε να τρέχει στο τρέχον κύμα του δωρεάν πιστοποιητικά που προσφέρονται μέσω Comodo και Let’s Encrypt σε πολλές υπηρεσίες φιλοξενίας. Αντ ‘αυτού, το GoDaddy προτιμά να προωθήσει τις δικές του premium επιλογές SSL, αν και μπορείτε να προσθέσετε χειροκίνητα ένα δωρεάν πιστοποιητικό SSL μόνοι σας. Μετά από λίγη έρευνα βρήκα αυτήν την ανάρτηση φόρουμ όπου οι χρήστες αποφάσισαν ότι είναι δυνατή η χρήση του Let’s Encrypt με τη φιλοξενία του GoDaddy Managed WordPress, αλλά μόνο σε σχέδια που περιλαμβάνουν πρόσβαση SSH (έτσι οι βασικοί χρήστες δεν έχουν τύχη).

Αυτό είναι κακό, επειδή ο πίνακας ελέγχου GoDaddy δεν θα σας αφήσει να ελέγξετε τον τομέα σας, να αγοράσετε το δικό σας πιστοποιητικό ή να εισαγάγετε αυτόν που έχετε. Πρέπει να χειριστείτε τα πιστοποιητικά μέσω της διεπαφής τους, στις τιμές τους, τα οποία, αρκούν να πούμε είναι υπερβολικά υψηλά για να είναι μια καλή επιλογή για τη συντριπτική πλειονότητα των νέων χρηστών του WordPress.

Λοιπόν, εκτός από το να πρέπει να αγοράσετε ένα πολύ ακριβό πιστοποιητικό για SSL, η υπηρεσία είναι ως επί το πλείστον διαχειρίσιμη, σωστά; Λοιπόν, για νέοι χρήστες του WordPress Ναί. Αλλά για προχωρημένους χρήστες θα κάνατε λάθος, καθώς δεν υπάρχει τρόπος τροποποίησης του τρέχοντος τομέα μόλις εισαγάγετε τον ιστότοπό σας, εκτός εάν αγοράσετε έναν προσαρμοσμένο τομέα από το GoDaddy!

Όπως μπορείτε να δείτε από τα στιγμιότυπα οθόνης, μόλις μετεγκαταστήσετε τον ιστότοπό σας, το GoDaddy θα χρησιμοποιήσει προσαρμοσμένες προσθήκες για να το διατηρήσει και ο ιστότοπος θα έχει την τροποποίηση του τομέα γκρίζα για να σας αποτρέψουμε από τη διαχείριση αυτού του wordpress.

Αυτό μπορεί να δημιουργήσει ένα πραγματικό πρόβλημα, όπως μπορείτε να δείτε, καθώς η υπηρεσία είναι πολύ προσιτή αλλά ο ιστότοπός σας συνδέεται με τις υπηρεσίες GoDaddy όπως τα πιστοποιητικά τομέα και SSL. Σε αυτό το σημείο, απλώς ήθελα να δημιουργήσω έναν νέο ιστότοπο με τον προσαρμοσμένο τομέα μου και, στη συνέχεια, να ανεβάσω το αντίγραφο ασφαλείας μου, καθώς η λειτουργία εισαγωγής θα εμποδίσει τον ιστότοπό μου από περαιτέρω τροποποίηση, εκτός εάν πληρώσω περισσότερα.

Εγκατάσταση ιστότοπου WordPress από το Scratch

Η εγκατάσταση ενός ιστότοπου από την αρχή είναι πολύ εύκολο και το GoDaddy θα σας ειδοποιήσει ότι πρέπει να ενημερώσετε το DNS σας με μη αυτόματο τρόπο. Αυτό είναι εξαιρετικό εκτός από το γεγονός ότι η αναφερόμενη IP είναι λάθος. Μόλις εγκατασταθεί ο ιστότοπος, η αναφερόμενη IP στον κύριο πίνακα θα είναι διαφορετική, ακολουθήστε αυτήν την IP.

Σας προσφέρεται η επιλογή να εγκαταστήσετε τον ιστότοπο στο κέντρο δεδομένων της Βόρειας Αμερικής ή στην Ευρώπη.

Πριν δημιουργηθεί ο ιστότοπος, το GoDaddy θα ζητήσει τα νέα διαπιστευτήριά σας.

Αυτό ήταν πολύ ελπιδοφόρο. Η όλη διαδικασία ήταν εξαιρετικά εύκολη και είχα την πίστη ότι η εγκατάσταση ενός ιστότοπου από το μηδέν θα μπορούσε να αναιρέσει αυτό που λείπει από τη λειτουργία εισαγωγής, αλλά δυστυχώς… έκανα λάθος ξανά.

Μόλις δημιουργηθεί ο ιστότοπος επιστρέφουμε στην αρχή. Ο κύριος πίνακας.

Το πρώτο πράγμα που παρατηρείτε είναι ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι μπορείτε να αλλάξετε τα αρχεία στο πρόσφατα δημιουργημένο WordPress σας. Δεν υπάρχει λειτουργία εισαγωγής, καμία λειτουργία επαναφοράς και το πιο σημαντικό χωρίς διαχειριστή αρχείων.

Αν και αυτό είναι απολύτως εντάξει για νέους χρήστες WordPress ή ιστολόγια, αυτό θα μπορούσε να είναι κακές ειδήσεις για προχωρημένους χρήστες WordPress που θέλουν να προσαρμόσουν την εγκατάσταση του WordPress. Προσπάθησα να συνδεθώ χειροκίνητα μέσω FTP αλλά δεν υπάρχει – η φιλοξενία GoDaddy WordPress υποστηρίζει μόνο τη λειτουργικότητα SFTP για να ανεβάσετε τα δικά σας αρχεία. Ενώ αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο άβολο στην αρχή, καθώς το SFTP μπορεί να είναι πιο αργό από το κανονικό FTP, είναι η πιο ασφαλής (κατά τη γνώμη του WPExplorer καλύτερη) επιλογή για σύνδεση με τον ιστότοπό σας στο WordPress.

Δεν ήταν δύσκολο να κάνω επαναφορά της βάσης δεδομένων, καθώς είχα πρόσβαση στο phpmyadmin και η λειτουργία εισαγωγής λειτούργησε καλά. Αλλά μόλις προσπάθησα να διαγράψω και να ανεβάσω τα δικά μου αρχεία WordPress, έχω το ακόλουθο σφάλμα.

Υπάρχουν ορισμένα αρχεία στο WP Core που είναι κλειδωμένα από τη διαγραφή τους – δηλαδή υπέροχο για νέους χρήστες WordPress. Αυτή είναι μια ενσωματωμένη δυνατότητα για να είστε βέβαιοι ότι δεν θα βλάψετε τον ιστότοπό σας στο WordPress κατά λάθος. Αλλά θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι αυτός είναι ο λογαριασμός μας στο WordPress και έχω αποκτήσει πρόσβαση στο SFTP μέσω διαπιστευτηρίων που παρέχονται ήδη στο πλαίσιο. Το γεγονός ότι το GoDaddy κλειδώνει ορισμένα αρχεία WordPress από χρήστες μπορεί να είναι ενοχλητικό για σοβαρούς προγραμματιστές.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να επαναφέρετε προσωπικά αντίγραφα ασφαλείας της εγκατάστασης του WordPress σας (μαζί με τον έλεγχο των δικών σας τομέων και πιστοποιητικών) και αυτό είναι μερικά θλιβερά νέα.

Για όλη τη διαδικασία της συγκριτικής αξιολόγησης GoDaddy έπρεπε εισαγάγω τον ιστότοπο αναφοράς μου και απλώς χρησιμοποιήστε την προσωρινή διεύθυνση http που παρέχει το GoDaddy. Γιατί; Επειδή δεν υπάρχει τρόπος εισαγωγής του δικού σας ιστότοπου χρησιμοποιώντας τον δικό σας τομέα εκτός από την εισαγωγή από άλλο κεντρικό υπολογιστή και να παραδώσετε τον έλεγχο του τομέα σας στο GoDaddy.

Απόδοση φιλοξενίας GoDaddy

Ας μιλήσουμε για την απόδοση. Ένας πλήρης γύρος 10 δοκιμών δείχνει ότι η απόδοση είναι δίκαιη από το Ντάλας, πηγαίνοντας στο λαιμό με αυτό που έχω στο Cloudways συγκριτική αξιολόγηση από το Ντάλας.

Από την Αυστραλία η απόδοση είναι επίσης πολύ καλή.

Μια πλήρης δοκιμή στο GTMetrix δείχνει ότι η απόδοση θα μπορούσε να είναι καλύτερη αν και στο μπροστινό μέρος της προσωρινής αποθήκευσης.

Ένα πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι το GoDaddy χρησιμοποιεί ήδη έναν μηχανισμό προσωρινής αποθήκευσης που παρέχεται από τα δικά τους πρόσθετα, τα οποία είναι εγκατεστημένα στο χρόνος εισαγωγής έτσι, τα αποτελέσματα έχουν ήδη αποθηκευτεί στην κρυφή μνήμη. Αρκεί να πούμε ότι η προσωρινή αποθήκευση δεν είναι τόσο καλή αν αυτό είναι το αποτέλεσμα.

Αυτό που μου άρεσε

Μου άρεσε ο πίνακας ελέγχου, μου άρεσε ο τρόπος που ρέει και ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώνεται η διεπαφή. Είναι εξαιρετικά διαισθητικό και εύκολο στην παρακολούθηση και είναι εγγυημένο μια τέλεια εφαρμογή για έναν αρχάριο WordPress. Η καρτέλα επιδόσεων είναι μια ωραία προσθήκη και η διαδικασία εισαγωγής είναι τόσο απλή που εύχομαι και οι άλλες υπηρεσίες να κάνουν το ίδιο. Η δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και στάσης είναι επίσης ένα καλό μπόνους.

Αυτό που δεν μου άρεσε

Το GoDaddy δεν σας επιτρέπει να τροποποιήσετε αρχεία πυρήνα WordPress, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία προσαρμοσμένη εγκατάσταση και καμία προσαρμοσμένη μεταφόρτωση του ιστότοπού σας. Δεν υπάρχει τρόπος να ρυθμίσετε έναν προσαρμοσμένο τομέα και, στη συνέχεια, να ανεβάσετε το αντίγραφο ασφαλείας σας, αυτό δεν είναι δυνατό. Επίσης, δεν υπάρχουν λογαριασμοί email που περιλαμβάνονται, οπότε θα πρέπει να ξοδέψετε κάποια επιπλέον μετρητά για να το προσθέσετε. Μπορείτε να δείτε ότι η υπηρεσία είναι προσιτή, αλλά το συνολικό κόστος μόλις λάβετε υπόψη την προστιθέμενη υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αυξάνει τη συνολική τιμή με αυτήν των ανταγωνιστών της GoDaddy.

Αυτό που πραγματικά δεν αντέχω είναι το γεγονός ότι δεν μπορείτε να τροποποιήσετε τα δικά σας αρχεία μόλις μεταφορτωθούν μέσω της διαδικασίας εισαγωγής GoDaddy ούτε μπορείτε να ανεβάσετε τη δική σας εγκατάσταση. Αυτό κάνει το GoDaddy κακή εφαρμογή για προγραμματιστές ή προχωρημένους χρήστες WordPress.

Επίσης, ο μόνος τρόπος εισαγωγής του ιστότοπού σας είναι μέσω της επιλογής εισαγωγής και αυτός θα κλειδώσει αυτόματα τον τομέα. Μετά την εισαγωγή του ιστότοπού σας, αναγκάζεστε να αγοράσετε έναν τομέα μέσω του GoDaddy.

Τέλος, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εύκολα τις δυνατότητες SSL εκτός του GoDaddy. Αυτό καθιστά τη χρήση δωρεάν ή προσαρμοσμένων πιστοποιητικών δύσκολη, αν όχι αδύνατη. Εάν χρησιμοποιείτε το GoDaddy, το καλύτερο στοίχημά σας είναι απλώς να δαγκώσετε τη σφαίρα και να επενδύσετε σε ένα πιστοποιητικό premium SSL απευθείας από το GoDaddy ή να μην χρησιμοποιήσετε το SSL εντελώς.

Αυτό είναι απλά πάρα πολλοί περιορισμοί συνεχίζεται προκειμένου το GoDaddy να βεβαιωθεί ότι είστε πληρώνουν για αυτές τις επιπλέον υπηρεσίες, ειλικρινά, αρκετά κουτσός σε αυτήν την εποχή και την εποχή. Μεταβαίνοντας στην υπηρεσία GoDaddy χάνετε πάρα πολύ έλεγχο στο έργο σας και αυτό δεν είναι αποδεκτό.

Τυλίγοντας

Συνολικά, η υπηρεσία GoDaddy WordPress ήταν εκπληκτική και θα το έδινα μόνο 2 στα 5. Κατά τη γνώμη μου, ο εύκολος και διαισθητικός πίνακας και η ωραία καρτέλα απόδοσης δεν μπορούν να εξισορροπήσουν το γεγονός ότι δεν θα σας επιτρέψουν να εισαγάγετε τα δικά σας αντίγραφα ασφαλείας (ή ακόμη και να αποκτήσετε πρόσβαση σε βασικά αρχεία WordPress), το γεγονός ότι αναγκάζεστε να μεταναστεύσετε ή αγοράστε έναν τομέα από το goDaddy για να χρησιμοποιήσετε τον ιστότοπό σας, τον ελλιπή διαχειριστή αρχείων, τη λειτουργικότητα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λείπει και δεν υπάρχει επιλογή για δωρεάν πιστοποιητικά.

Όλη η υπηρεσία αισθάνεται λίγο εντυπωσιακή, καθώς φαίνεται προσιτή, αλλά στην πραγματικότητα θα χρειαστεί να επενδύσετε περισσότερα χρήματα για να αποκτήσετε όλες τις δυνατότητες που χρειάζεστε. Σκέφτηκα ότι είναι σίγουρα ένα βήμα από ένα βασικό κοινόχρηστο πρόγραμμα φιλοξενίας, Θα συνιστούσα ως επί το πλείστον την υπηρεσία GoDaddy WordPress σε νέους χρήστες WordPress που δεν ενδιαφέρονται για την τεχνολογική πλευρά του ιστότοπού τους και είναι πρόθυμοι να πληρώσουν επιπλέον για πρόσθετες υπηρεσίες.

Αλλά τι νομίζεις; Έχετε δοκιμάσει τη φιλοξενία του GoDaddy στο WordPress; Ή μήπως θέλετε να μάθετε περισσότερα για το τι σκεφτήκαμε για ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό; Αφήστε τις σκέψεις, τα σχόλια και τις ερωτήσεις σας παρακάτω.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map