Μια ανασκόπηση του πλαισίου Genesis για το WordPress

Εάν είστε έμπειρος χρήστης του WordPress, ίσως έχετε ακούσει για το Genesis, ένα εκπληκτικό και ισχυρό θεματικό πλαίσιο από τους λαούς στο StudioPress (Copyblogger Media). Αυτή η κριτική θα εξηγήσει ακριβώς τι είναι το Genesis και τα χαρακτηριστικά που το καθιστούν τόσο φανταστικό θέμα για το WordPress. Εάν δεν έχετε ακούσει για το Genesis, αυτή η κριτική θα σας βοηθήσει να φτάσετε στην ταχύτητα. Ας βουτήξουμε!


Το πλαίσιο της Γένεσης

Στο πιο βασικό επίπεδο, το Genesis είναι ένα θεματικό πλαίσιο για WordPress. Αυτό σημαίνει ότι είναι ένα υπάρχον θέμα που έχει σχεδιαστεί για να βασιστεί, επιταχύνοντας έτσι τη διαδικασία ανάπτυξης οποιουδήποτε ιστότοπου που βασίζεται σε αυτόν. Οποιοδήποτε θέμα θα μπορούσε να θεωρηθεί πλαίσιο, αλλά αυτό που κάνει το Genesis ένα πραγματικό πλαίσιο είναι η ευελιξία που παρέχει μέσω του συστήματος αγκίστρου (βλ. Παρακάτω).

Ευελιξία Genesis

γένεση-πλαίσιο-αναθεώρηση

Το Genesis είναι μακράν ένα από τα πιο ευέλικτα θέματα για το WordPress και αυτό είναι το μεγάλο σημείο πώλησης. Εάν είστε άνετοι χρησιμοποιώντας το σύστημα αγκίστρου WordPress και δημιουργείτε λειτουργίες PHP (ακόμη και βασικές), θα δείτε πόσο ευέλικτη είναι πραγματικά η Genesis. Με τα περισσότερα θέματα, οι χρήστες περιορίζονται στην προσαρμογή του ιστότοπού τους μέσω πλαισίων επιλογών θεμάτων και περιοχών widget. Το Genesis, ωστόσο, παρέχει ένα πλήρες σύστημα αγκίστρου που σας επιτρέπει να εισαγάγετε οποιοδήποτε περιεχόμενο θέλετε σε σχεδόν οποιαδήποτε τοποθεσία στον ιστότοπό σας. Για παράδειγμα, ας πούμε ότι θέλω να εισαγάγω ένα μπλοκ διαφημίσεων Adsense μετά το πλαίσιο ανάρτησης και συγγραφέα αλλά πριν από το υποσέλιδο μου. Το Genesis έχει ένα άγκιστρο που ονομάζεται genesis_before_footer που θα με αφήσει να συνδεθώ με αυτό το ακριβές σημείο και να προσθέσω τον κωδικό μου. Μπορώ ακόμη και να γίνω φανταχτερός και να χρησιμοποιήσω ορισμένες προϋποθέσεις εάν θέλω μόνο οι διαφημίσεις να εμφανίζονται σε συγκεκριμένη περιοχή του ιστότοπού μου (δηλαδή μόνο αναρτήσεις ιστολογίου). Αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα του τρόπου προσαρμογής του Genesis με κώδικα και όχι με επιλογές. Με κάποιο απλό κώδικα, ο έλεγχός σας στον ιστότοπό σας αυξάνεται εκθετικά.

γένεση-γάντζος-οπτικός-οδηγός

ΠΟΡΟΣ: Υπάρχουν πάρα πολλά άγκιστρα για να συζητήσετε σε αυτήν την ανάρτηση, αλλά εδώ είναι υπέροχο οπτικός οδηγός για διάφορα άγκιστρα Genesis. Πρέπει σίγουρα να μελετήσετε αυτόν τον οδηγό εάν σας ενδιαφέρει το Genesis γιατί θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε την ευελιξία του Genesis.

Το Genesis είναι άπαχο και καλά κωδικοποιημένο

Εάν χρησιμοποιείτε ένα θέμα που συσκευάζει έναν πλήρη πίνακα επιλογών, το θέμα σας θα φουσκώνει. Ο προγραμματιστής αυτού του θέματος μπορεί να κάνει καλή δουλειά για να μειώσει μέρος αυτού του bloat, αλλά θα υπάρχει πάντα bloat. Όταν ένα θέμα περιέχει δεκάδες επιλογές για να προσαρμόσετε πράγματα όπως χρώματα, γραμματοσειρές κ.λπ., το θέμα δεν περιέχει μόνο περισσότερα αρχεία, αλλά αυτές οι επιλογές αποθηκεύονται στη βάση δεδομένων σας. Αυτό προσθέτει το συνολικό φούσκωμα μιας ιστοσελίδας WordPress. Το Genesis δεν είναι μόνο καθαρά κωδικοποιημένο, αλλά έχει πολύ λίγες προεπιλεγμένες επιλογές θέματος. Δεδομένου ότι σχεδόν όλη η προσαρμογή γίνεται μέσω κώδικα, δεν υπάρχει ανάγκη για πολλές επιλογές θεμάτων. Εκτός από το κουτί, το Genesis περιλαμβάνει επιλογές για πράγματα όπως αυτόματες ενημερώσεις, προεπιλεγμένη διάταξη, ψωμιά, σχόλια και trackback και μερικά άλλα. Περιλαμβάνει επίσης ενσωματωμένες επιλογές SEO που απενεργοποιούνται αυτόματα όταν έχετε εγκατεστημένο το WordPress SEO από Yoast (ένας άλλος τρόπος λειτουργεί το Genesis για να μειώσει το φούσκωμα). Αυτές οι επιλογές, ωστόσο, είναι αρκετά βασικές και καθολικές, επομένως περιλαμβάνονται από προεπιλογή. Και πάλι, τυχόν αληθινές προσαρμογές θα πρέπει να γίνουν με κώδικα ή πρόσθετο.

Βελτιστοποιημένη μηχανή αναζήτησης

Η απόδοση και η βελτιστοποίηση είναι δύο μεγάλα πλεονεκτήματα στη χρήση του Genesis. Η καθαρή βάση κώδικα βελτιώνει την απόδοση του ιστότοπού σας, η οποία βοηθά στην κατάταξη της μηχανής αναζήτησης (καλύτερες ταχύτητες φόρτωσης σελίδας = καλύτερες βαθμολογίες αναζήτησης). Επίσης, το Genesis κωδικοποιείται χρησιμοποιώντας την τρέχουσα σήμανση HTML5 και τα μικροδεδομένα Schema.org, τα οποία βοηθούν να πείτε στις μηχανές αναζήτησης το περιεχόμενο του περιεχομένου σας. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε τις κατατάξεις αναζήτησης του ιστότοπού σας, επειδή επιτρέπει στις μηχανές αναζήτησης όπως το Google να προσδιορίσουν καλύτερα πόσο συναφές είναι το περιεχόμενό σας με μια συγκεκριμένη αναζήτηση. Η Genesis πρωτοστατεί πραγματικά στο πακέτο όσον αφορά τα πρότυπα απόδοσης και βελτιστοποίησης.

Παιδικά θέματα

Θα μπορούσα να συμπεριλάβω παιδικά θέματα στην ενότητα ευελιξίας, αλλά τα παιδικά θέματα Genesis αξίζουν τη δική τους αναφορά. Πρώτον, εάν δεν γνωρίζετε τι είναι ένα παιδικό θέμα WordPress, είναι ένα θέμα που κληρονομεί τη λειτουργικότητα του γονέα του, αλλά επιτρέπει προσαρμογές που δεν θα αντικατασταθούν κατά την ενημέρωση του γονέα. Εάν χρησιμοποιείτε ένα εμπορικό θέμα WordPress που διατηρείται και ενημερώνεται από τον προγραμματιστή, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα θυγατρικό θέμα.

Το Genesis έχει σχεδιαστεί για χρήση με παιδικά θέματα. Όταν αγοράζετε το Genesis, συνοδεύεται από τα αρχεία πυρήνα / γονέα Genesis και ένα δείγμα θυγατρικού θέματος που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε εάν δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε άλλο σχέδιο. Ποτέ δεν θέλετε να χαράξετε (τροποποιήσετε) τα βασικά αρχεία Genesis! Χρησιμοποιείτε πάντα ένα θυγατρικό θέμα για τυχόν προσαρμογές, ακόμα κι αν η μόνη προσαρμογή σας είναι μια απλή γραμμή HTML στην κεφαλίδα σας.

γένεση-παιδί-θέματα

Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, θα πρέπει να περιηγηθείτε στα διαθέσιμα παιδικά θέματα που διατίθενται από το StudioPress. Έχουν δεκάδες όμορφα σχεδιασμένα παιδικά θέματα που είναι έτοιμα να ξεφύγουν από το κουτί. Μπορείτε να αγοράσετε ένα με τον πυρήνα Genesis ή σε άλλη στιγμή. Εάν αγοράσετε πρώτα το Genesis core, θα λάβετε έκπτωση πελάτη που επιστρέφει 25% στις μελλοντικές σας αγορές (αυτή η έκπτωση είναι επίσης καλή στο πακέτο all inclusive). Υπάρχουν επίσης πολλά παιδικά θέματα τρίτων για το Genesis, οπότε φροντίστε να κάνετε ορισμένες αναζητήσεις Google!

Κοινότητα και υποστήριξη Genesis

Το Genesis είναι τόσο εκπληκτικό που χρειάστηκε να υποβάλω μόνο ένα εισιτήριο και η ομάδα υποστήριξης του StudioPress βρισκόταν αμέσως σε αυτό. Είχα μια απάντηση εντός μίας ώρας και κυκλοφόρησε μια ενημέρωση την επόμενη μέρα που έλυσε το πρόβλημά μου. Δεν χρειάζομαι ποτέ υποστήριξη και να το παίρνω τόσο γρήγορα όταν το κάνω είναι κορυφαίο στο βιβλίο μου.

γέννηση-υποστήριξη-κοινότητα

Αφού συνεργαστείτε με το Genesis για λίγους μήνες τώρα, ένα από τα καλύτερα πράγματα είναι η κοινότητα των χρηστών του Genesis. Δεδομένου ότι το Genesis διαθέτει πάνω από 100.000 ιστότοπους, υπάρχουν προφανώς πολλοί χρήστες και μεγάλος αριθμός ειδικών. Πολλοί από αυτούς τους ειδικούς είναι αρκετά φοβεροί για να μοιραστούν τις γνώσεις τους με την κοινότητα μέσω σεμιναρίων και αποσπασμάτων κώδικα. Πολλά από αυτά είναι επίσης πολύ προσβάσιμα μέσω των ιστολογίων τους και των λογαριασμών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συνήθως είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν όταν τους ζητηθεί (πάντα ζητάτε ωραία βοήθεια και ποτέ δεν το περιμένετε). Όπως ανέφερα στην ανάρτησή μου για το γιατί χρησιμοποιώ το Genesis, συμπεριέλαβα μερικούς ανθρώπους που αξίζει να ακολουθήσουν στην κοινότητα Genesis γιατί είναι πολύ γνώστες και χρήσιμες. Αυτή είναι η λίστα (σίγουρα δεν είναι περιεκτική):

Τέλος, αν χρησιμοποιείτε ήδη το Genesis ή ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να γίνετε μέλος της ομάδας slack Genesis (δωρεάν και μη συνδεδεμένη με το StudioPress). Είναι ένας εξαιρετικός πόρος με εκατοντάδες μέλη σε όλη την κοινότητα Genesis. Μη διστάσετε να κάνετε ερωτήσεις και να μοιραστείτε τις σκέψεις σας.

Επανεξέταση Genesis – Συμπλήρωση

Ας ελπίσουμε ότι τώρα γνωρίζετε περισσότερα για το πλαίσιο Genesis και πόσο φοβερό είναι. Όταν ξεκίνησα για πρώτη φορά, το κάνω μόνο για να το δοκιμάσω και να είμαι σε θέση να πω ότι το χρησιμοποίησα. Θα μπορούσα να κλωτσήσω γιατί δεν το δοκιμάσαμε νωρίτερα! Είμαι πολύ χαρούμενος που άρχισα να το χρησιμοποιώ και είναι τώρα (και θα είναι) το κύριο εργαλείο ανάπτυξης για τη δημιουργία ιστότοπων με το WordPress. Εάν βρίσκεστε στο φράχτη, σας προτείνω να το δοκιμάσετε τουλάχιστον. Με λιγότερα από 60 $ (συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης και των ενημερώσεων καθ ‘όλη τη διάρκεια ζωής), έχετε μια τεράστια αξία με μικρό οικονομικό κίνδυνο. Δοκιμάστε το, πειραματιστείτε, μάθετε για αυτό και απολαύστε! Μη διστάσετε να μου κάνετε ερωτήσεις στα σχόλια ή στο blog μου, EngageWP.com.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me