Τάσεις WordPress & Web Design το 2016 για να ενθουσιαστείτε

Τάσεις σχεδιασμού WordPress και Ιστού 2016

Ο σχεδιασμός ιστοσελίδων εξελίσσεται συνεχώς και αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για WordPress. Έτσι, το WordPress έχει γίνει φυσικά πηγή τάσεων σχεδιασμού ιστοσελίδων καθώς όλο και περισσότεροι από το διαδίκτυο εκμεταλλεύονται το δημοφιλές και εύχρηστο πλαίσιο.


Σε αυτήν την ανάρτηση θα αναφερθούμε σε αυτό που πιστεύουμε ότι θα (συνεχίσει) να είναι οι μεγαλύτερες τάσεις σχεδιασμού WordPress και ιστοσελίδων του 2016. Πιθανότατα έχετε δει πολλές από αυτές πριν, αλλά χωρίς άλλη παραλλαγή, ας σκάψουμε!

Σχεδιασμός υλικών

Σχεδιασμός υλικών

Σίγουρα έχετε ακούσει για το Σχεδιασμό Υλικών από τώρα. Η Google το παρουσίασε τυποποιημένος σχεδιασμός πρόσφατα και είναι σίγουρα μια τάση να παρακολουθείτε όσο προχωρά το έτος. Σε τι ακριβώς είναι Σχεδιασμός υλικών? Είναι το δικό σας σύνολο προτεινόμενων χρωμάτων, εικονιδίων, τυπογραφίας, διεπαφής χρήστη, διατάξεων, πλοήγησης, πλεγμάτων, λιστών, ρυθμιστικών, κουμπιών, μενού, καρτελών, επεξηγήσεων εργαλείων, φόρτωσης εικόνων, κύλισης, χειρονομιών και πολλά άλλα.

(Σχεδόν) Επίπεδη σχεδίαση και διάταξη πλέγματος

Δύο από τις μεγαλύτερες επιλογές από το Material Design είναι η συνέχιση των επίπεδων ιστοσελίδων με την προσθήκη σκιών για τη δημιουργία διαστάσεων, καθώς και μια ευανάγνωστη διάταξη πλέγματος. Το επίκεντρο του Material Design είναι πραγματικά στην αναγνωσιμότητα των επισκεπτών σας και ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτού μπορεί να βρεθεί στο Rare Material Design Blog.

Θέμα WordPress Rare Material Design

Πληροφορίες & Λήψη Προβολή της επίδειξης

Αυτό το θέμα χρησιμοποιεί πολλές από όλες τις προτάσεις της Google. Τυπικά προεπιλεγμένα χρώματα, απλές σκιές, υπέροχα μικρά κουμπιά, περιγραφικές εικόνες και άλλα. Απλώς ρίξτε μια ματιά στον εαυτό σας – σίγουρα θα ερωτευτείτε.

Εικόνες που έχουν αντίκτυπο

Φωτογραφία & εικόνες

Μια άλλη μεγάλη τάση που είναι κάπως μεταφορά από το 2015 είναι οι μεγάλες εικόνες. Μεγάλο με την έννοια του αντίκτυπου και του πραγματικού μεγέθους. Ήρωες εικόνες είναι σίγουρα ένα πράγμα και θα τα βρείτε σχεδόν σε κάθε ανεξάρτητο γραφείο ή web design. Παράλλαξη είναι παντού. Και με τόσες πολλές νέες και φανταστικές πηγές δωρεάν στοκ φωτογραφίες (όπως Pixabay και Απεμπλοκή) δεν υπάρχει αμφιβολία γιατί τόσα πολλά άτομα έχουν συμμετάσχει σε αυτήν την τάση.

Εικόνες> Κείμενο

Οι εικόνες είναι σημαντικές. Σε πολλές περιπτώσεις μια εικόνα δεν αξίζει μόνο χίλιες λέξεις, καθιστά τις λέξεις εντελώς περιττές. Και για πολλές επιχειρήσεις απεικονίζει ένα σημαντικό μέρος της διαδικτυακής τους παρουσίας. Τα εστιατόρια, για παράδειγμα, βασίζονταν σχεδόν πάντα στη φωτογραφία και με την τάση των εντυπωσιακών εικόνων, οι ιστότοποι φαγητού έχουν γίνει μεγαλύτεροι, καλύτεροι και πιο νόστιμοι. Ρίξτε μια ματιά στο Plate.

Θέμα WordPress Plate Restaurant

Πληροφορίες & Λήψη Προβολή της επίδειξης

Αυτό το αγαπημένο θέμα WordPress εστιατόριο χρησιμοποιεί μεγάλες, τολμηρές εικόνες που είναι ιδανικές για να κάνουν τους πελάτες σας πεινασμένοι και έτοιμοι να κάνουν κράτηση. Επιπλέον, το θέμα ανταποκρίνεται πλήρως, ώστε όλες οι όμορφες φωτογραφίες που προσθέτετε να φαίνονται υπέροχες σε κάθε συσκευή.

Βίντεο αντί για μεγάλες δημοσιεύσεις

Προσθήκη βίντεο στο WordPress

Το μόνο καλύτερο από μια επιζήμια εικόνα είναι ένα βίντεο και είναι παντού. Τα βίντεο είναι ένας πολύ καλός τρόπος προβολή το προϊόν σας σε δράση, σε παρουσιάζω την ομάδα σας, στο καλύτερο εξηγώ τις υπηρεσίες σας ή απλά να πείτε τι θέλετε να πείτε στο ιστολόγιό σας. Επιπλέον, υπάρχει ένα νέο κύμα vlogging θέματα που έχουν πέσει σε πολλές από τις αγορές.

Θέμα Moview Video WOrdPress

Πληροφορίες & Λήψη Προβολή της επίδειξης

Ένα τέτοιο θέμα είναι το Moview που καθιστά εύκολο να μοιραστείτε τη γνώμη σας, τα σεμινάρια και πολλά άλλα με τους αναγνώστες σας. Εκτός από τις εγγενείς συναρτήσεις του WordPress, αυτό το θέμα συνοδεύεται από πρόσθετες επιλογές για βαθμολογίες, προσαρμοσμένες διατάξεις σελίδας, υποστήριξη bbPress & BuddyPress και πολλά άλλα.

Η άνοδος της σελίδας προορισμού

Μια άλλη τάση που έχουμε δει είναι οι σελίδες προορισμού. Γιατί να δημιουργήσετε έναν τεράστιο ιστότοπο με ένα λαβύρινθο σελίδων, όταν μπορείτε να δημιουργήσετε απλά μια καταπληκτική σελίδα να πάρω υψηλότερες μετατροπές? Αν και δεν είναι ιδανικοί για όλους, οι ιστότοποι μιας σελίδας είναι ειδικά σχεδιασμένοι για ελεύθερους επαγγελματίες, πρακτορεία και φυσικά μεμονωμένα προϊόντα ή υπηρεσίες.

Προσθήκη τοπικής κύλισης για μια απρόσκοπτη εμπειρία χρήστη

Μαζί με την ύπαρξη μίας σελίδας ως ολόκληρου του ιστότοπού σας, η προσθήκη τοπικής κύλισης είναι το κλειδί, ώστε οι αναγνώστες να μπορούν εύκολα να πλοηγούνται σε διάφορες ενότητες χωρίς να χρειάζεται να κάνουν κύλιση για αιωνιότητα. Ευτυχώς, πολλά θέματα περιλαμβάνουν υποστήριξη για τοπική κύλιση (και άλλες λειτουργίες προορισμού σελίδας προορισμού), ένα από τα καλύτερα είναι το Σύνολο.

Συνολικές σελίδες προορισμού

Πληροφορίες & λήψηΔείτε το Demo

Ανεξάρτητα από τον τύπο σελίδας προορισμού που θέλετε να δημιουργήσετε, το Total μπορεί να το χειριστεί. Όχι το θέμα έρχεται με μια ποικιλία επιδείξεων μίας (και πολλαπλών) σελίδων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ξεκινήσετε καθώς και πλήρη τοπική υποστήριξη κύλισης, αλλά υπάρχουν τόσα πολλά στοιχεία δημιουργίας σελίδων και επιλογές προσαρμογής θέματος που μπορείτε κυριολεκτικά να δημιουργήσετε οποιαδήποτε διάταξη θέλετε . Προσθέστε μηνύματα, κουμπιά, κινούμενο περιεχόμενο και πολλά άλλα με αυτό το ευέλικτο και ισχυρό θέμα WordPress.

Σχεδιαστές ως προγραμματιστές

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη ιστού ήταν πάντοτε ανάμικτοι, και ενώ στο παρελθόν ενδέχεται να προσλάβετε μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων για να δημιουργήσετε έναν νέο ιστότοπο για την επιχείρησή σας, έχει γίνει ένας νέος κανόνας για τον σχεδιαστή και τον προγραμματιστή σας να συμμετέχουν σε κάποιους. Μέρος αυτού οφείλεται στον πλούτο των δωρεάν πληροφοριών στον Ιστό που είχαν επιτρέψει να γίνουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι αυτοδίδακτοι προγραμματιστές και για άλλους να βρουν φοβερό Creative Commons έμπνευση σε ιστότοπους όπως Ντρίμπλα και Behance.

Αλλά εκτός από όλα τα δωρεάν πράγματα στον Ιστό, η άνοδος των δημιουργών σελίδων premium έχει κάνει πραγματικά την ανάπτυξη και το σχεδιασμό συνδυάζονται άψογα. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ το WordPress (και ας υποθέσουμε ότι έχετε από τότε που βρίσκεστε στο WPExplorer) πιθανώς έχετε αντιμετωπίσει μερικούς δημιουργούς σελίδων τους τελευταίους μήνες.

css-ήρωας

Το CSS Hero είναι ένα φανταστικό plugin που επιτρέπει στους χρήστες να δείχνουν κυριολεκτικά, να κάνουν κλικ και να επεξεργάζονται οποιοδήποτε θέμα. Αυτό ανοίγει μια τεράστια πόρτα για σχεδιαστές με περιορισμένες γνώσεις CSS. Για να κάνετε αλλαγές στην εμφάνιση του θέματος σας με CSS Hero, απλώς κάντε κλικ σε ένα στοιχείο και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα επεξεργασίας για να αλλάξετε χρώματα με ένα εργαλείο επιλογής χρωμάτων, επιλέξτε νέες γραμματοσειρές από ένα αναπτυσσόμενο μενού, επεξεργαστείτε μεγέθη με μια γραμμή εναλλαγής και πολλά άλλα.

visual-συνθέτης-σελίδα-οικοδόμος

Ένα άλλο πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων που σίγουρα έχετε ακούσει είναι ο δημοφιλής και ισχυρός Visual Composer. Με αυτό μπορείτε να σχεδιάσετε και να αναπτύξετε χωρίς καμία εμπειρία (αν και αν είστε βετεράνος όταν πρόκειται είτε για αυτό το plugin είναι σίγουρο ότι θα κάνει τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη). Εγκαταστήστε απλώς και χρησιμοποιήστε τα στοιχεία σελίδας που περιλαμβάνονται, καθώς και επιλογές στυλ για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο που είναι 100% μοναδικός.

Αξιότιμες αναφορές σχεδιασμού

Υπάρχουν τόσες πολλές τάσεις, είναι πραγματικά δύσκολο να διατηρηθεί κανείς πάνω από όλες. Ωστόσο, εδώ είναι μερικά ακόμη που πρέπει να αναζητήσετε καθώς περιηγείστε στον ιστό φέτος.

Χάμπουργκερ και κρυμμένα μενού

Θέμα WordPress Nobel Portfolio

Τα απλοποιημένα μενού δεν είναι πλέον μόνο για κινητά. Πολλοί ιστότοποι επιλέγουν το κλασικό χάμπουργκερ στους επιτραπέζιους υπολογιστές, καθώς και μια καθαρότερη, ελάχιστη αισθητική. Αυτό είναι υπέροχο εάν ο ιστότοπός σας έχει μόνο λίγες σελίδες και η πραγματική εστίαση είναι στην αρχική σελίδα, όπως με το θέμα Noble (το οποίο έχει χρησιμοποιήσει τόσο μενού χάμπουργκερ όσο και κρυφό πλευρική γραμμή).

Κάρτες αντί για πλακάκια

Θέμα WordPress Sowe Magazine

Η διάταξη πλέγματος και τοιχοποιίας ήταν δημοφιλής εδώ και αρκετό καιρό, αλλά όταν συνδυάζετε μια τοιχοποιία με εμφανιζόμενες εικόνες μετά με κείμενο στην κορυφή, παίρνετε το νέο σχέδιο “καρτών”. Παρόμοιο με αυτό που βλέπετε παραπάνω στην επίδειξη θεμάτων Sowe, μια διάταξη κάρτας διευκολύνει τους αναγνώστες να δουν τι αφορά το πρόσφατο περιεχόμενό σας.

Τολμηρή τυπογραφία

Θέμα Candid WordPress

Με τις ίδιες γραμμές με τις τολμηρές εικόνες είναι η έννοια της έντονης τυπογραφίας. Δεν μπορείτε να χάσετε γραμματοσειρές τεράστιου μεγέθους και το πιο τολμηρό κείμενο καθιστά ευκολότερο για όλους τους αναγνώστες σας να το γνωρίζετε, ανάγνωση η ανάρτησή σας. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα είναι το θέμα Candid του Array. Το μεγάλο, τολμηρό κείμενο βελτιώνει την αναγνωσιμότητα του θέματος, αλλά δεν κατακλύζει το κοινό σας χάρη στον ελάχιστο σχεδιασμό.

Ιδιόμορφα χαρακτηριστικά

Όλο και περισσότεροι προγραμματιστές διασκεδάζουν κατά τη δημιουργία των θεμάτων και των προσθηκών τους, προσθέτοντας ειδικές λειτουργίες που δεν θα βρείτε σε κάθε άλλο στοιχείο στην αγορά. Αυτό περιλαμβάνει ένα από τα μοναδικά κινούμενα σχέδια, διασκεδαστικές διατάξεις και προσεγμένες αιωρήσεις.

Θέμα WordPress Θέμα

Η κατάσταση έχει δύο μοναδικά και διασκεδαστικά χαρακτηριστικά. Πρώτα απ ‘όλα υπάρχει ένα εξαιρετικά δροσερό αιωρείται το μενού του ουράνιου τόξου. Για να το δείτε, πρέπει να επισκεφθείτε την επίδειξη και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τον κέρσορα για να μετακινηθείτε στα στοιχεία του μενού πλοήγησης – πλήρης απροσδόκητη ουράνιο τόξο. Μια άλλη τακτοποιημένη ιδέα είναι η τυχαίος σύνδεσμος στη γραμμή ψωμιού. Με αυτόν τον τρόπο οι αναγνώστες μπορούν να ελέγξουν τυχαία αναρτήσεις στον ιστότοπό σας δίνοντάς τους νέο περιεχόμενο για ανάγνωση και περισσότερες προβολές σε παλιές αναρτήσεις.

Και τόνοι περισσότερα

Όπως είπαμε – υπάρχουν πάρα πολλές τάσεις, δεν μπορούμε να παρακολουθούμε μόνοι μας. Πείτε μας λοιπόν – ποιες τάσεις έχετε δει στον Ιστό? Ποια νέα στοιχεία σχεδίασης πιστεύετε ότι είναι το επόμενο μεγάλο πράγμα; Ενημέρωσέ μας!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me