Ιστορία του WordPress: The Good, The Bad & The Ugly

Ιστορία του WordPress: The Good, The Bad & The Ugly

Πριν από δέκα χρόνια, το WordPress ήταν απλά ένα πιρούνι. Όχι, όχι το είδος που θα χρησιμοποιούσες στο δείπνο. Στον κόσμο των προγραμματιστών λογισμικού, ένα πιρούνι…


«… Συμβαίνει όταν οι προγραμματιστές παίρνουν ένα αντίγραφο του πηγαίου κώδικα από ένα πακέτο λογισμικού και ξεκινούν ανεξάρτητη ανάπτυξη σε αυτό, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό κομμάτι λογισμικού. Ο όρος συχνά συνεπάγεται όχι μόνο έναν κλάδο ανάπτυξης, αλλά μια διάσπαση στην κοινότητα των προγραμματιστών, μια μορφή σχίσματος.”- Βικιπαίδεια.

Στην ηλικία των 18 ετών, ο Matt Mullenweg – ο γιος προγραμματιστή ενός μηχανικού λογισμικού – άρχισε να χρησιμοποιεί το b2 aka cafelog για να μοιραστεί φωτογραφίες που πήρε ενώ σε ένα ταξίδι στην Ουάσιγκτον, DC. Το ιστολόγιο; Photomatt.net, το οποίο ανακατευθύνει στο επίσημο ιστολόγιο του Matt, Ματτ.

Ένα χρόνο αργότερα, ο Michel Valdrighi – ο τύπος πίσω από το b2 – σταμάτησε να κυκλοφορεί ενημερώσεις στην πλατφόρμα, μια κίνηση που ώθησε τον Mullenweg να διακλαδώσει το λογισμικό b2 (για να το ενημερώσει και να καλύψει τις ανάγκες του στο blogging). Ω, ναι, ο Ματ έγραφε ενεργά blogging στην ηλικία των δεκαοκτώ ετών, και αυτό είπε σε ένα blog, Το δίλημμα λογισμικού Blogging, που σηματοδότησε τη γέννηση του WordPress πριν από δέκα χρόνια:

… Μου λογισμικό καταγραφής (που σημαίνει b2) δεν έχει ενημερωθεί εδώ και μήνες και ο κύριος προγραμματιστής (Michel Valdrighi) έχει εξαφανιστεί και μπορώ μόνο να ελπίζω ότι είναι εντάξει.
… Ευτυχώς, το b2 / cafelog είναι GPL, που σημαίνει ότι θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω την υπάρχουσα βάση κώδικα για να δημιουργήσω ένα πιρούνι, ενσωματώνοντας όλα τα ωραία πράγματα που ο Michel θα δούλευε αυτή τη στιγμή, αν μόνο ήταν γύρω…
Αποφάσισα ότι αυτή η πορεία δράσης που θα ήθελα να κάνω, τώρα το μόνο που χρειάζομαι είναι ένα όνομα. Τι πρέπει να κάνει; Λοιπόν, θα ήταν ωραίο να έχουμε την ευελιξία του MovableType, την ανάλυση του TextPattern, το hackability του b2 και την ευκολία εγκατάστασης του Blogger.
Κάποια μέρα, σωστά?

Επικοινώνησα με τον Matt Mullenweg μέσω email, αλλά υποθέτω ότι είναι πραγματικά απασχολημένος, ή απλά παίρνει ένα bazillion καθημερινά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οπότε δεν παραπονιέμαι γιατί δεν έλαβα ποτέ απάντηση. Χαχα. Αλλά αυτή είναι η ιστορία ενός αφοσιωμένου ανθρώπου και πώς το όραμά του μετέτρεψε τον κόσμο των διαδικτυακών εκδόσεων για πάντα.

Η ανάρτηση για το δίλημμα του λογισμικού του Matt έλαβε απάντηση από τον Mike Little, τώρα α Ειδικός στο WordPress και ένα μεγάλο όνομα στην κοινότητα του WordPress. Στις 3:58 μ.μ. στις 25 Ιανουαρίου 2003, ο Mike δημοσίευσε:

Ματ,
Εάν είστε σοβαροί για τη διακλάδωση b2, θα με ενδιέφερε να συνεισφέρω. Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρχουν και ένας ή δύο άλλοι στην κοινότητα. Ίσως μια ανάρτηση στο φόρουμ B2, που υποδηλώνει ότι ένα πιρούνι θα ήταν ένα καλό σημείο εκκίνησης.

Ας επιστρέψουμε στο μάθημα ιστορίας μας.

Πρώιμοι ιδρυτές

ιστορία-του-wordpress-matt-mullenweg

Ματ

Ο Ματ είχε να κάνει με την εξάλειψη των προκλήσεων που αντιμετώπιζαν οι συγγραφείς όσον αφορά τις διαδικτυακές εκδόσεις. Το όραμά του ήταν να κάνει τη δημοσίευση ιστού εύκολη για εσάς και εμένα.

Δοκίμασε διάφορες πλατφόρμες blogging, όπως Text Pattern και Movable Type πριν εγκατασταθεί στο b2. Αλλά με την εξαφάνιση του Michel, ο Matt έμεινε σε αδιέξοδο.

Δεν ήταν διατεθειμένος να αφήσει το ιστολόγιό του, οπότε αποφάσισε να παρακάμψει το b2. Θα μπορούσατε επίσης να υποστηρίξετε ότι είδε την ευκαιρία του εκεί και το άρπαξε.

Ο Mike συμφώνησε μαζί του, και μαζί έσπρωξαν το WordPress από ένα απλό πιρούνι που χρησιμοποιούσαν λιγότερα από δέκα (10) άτομα στο τεράστιο σενάριο blogging που είναι σήμερα.

Αυτό το βήμα έκανε τους Matt Mullenweg και Mike Little the πρώτοι ιδρυτές από αυτό που είναι τώρα γνωστό ως WordPress. θα προσθέσω Κριστίν Τρεμούλετ σε αυτήν τη λίστα, επειδή η επωνυμία του WordPress ήταν η ιδέα της. Ναι, ο Ματ και ο Μάικ είχαν καλυφθεί τα βασικά, αλλά χωρίς την Christine WordPress δεν θα είχε το όνομα που γνωρίζουμε και αγαπάμε σήμερα.

Χρονολόγιο του WordPress

Την 1η Απριλίου 2003, ο Matt δημιούργησε ένα πιρούνι b2 και το αποθηκεύτηκε στο Sourceforge<.

wordpress-fork-wpexplorer

Πιρούνι WordPress

Από εδώ, ο Ματ επικεντρώθηκε στην τυποποίηση του κώδικα και της σημασιολογίας HTML. Λάβετε υπόψη ότι ο συνολικός του στόχος ήταν να κάνει την πλατφόρμα απλή για τον μέσο Joe χωρίς δεξιότητες PHP ή MySQL.

Επομένως, ο Matt έκανε σημασιολογικές αλλαγές στο index.php, το οποίο είναι το αρχείο που φορτώνει την αρχική σελίδα του ιστολογίου σας.

Στοχεύει XHTML αυστηρή συμμόρφωση, που δίνει στους ιστότοπους WordPress τη δυνατότητα να φορτώνουν αρκετά καλά σε διαφορετικά προγράμματα περιήγησης και συσκευές. Αυτό σημαίνει ότι απέκλεισε μερικές περιττές ετικέτες και διόρθωσε μερικά γνωστά ζητήματα b2.

Πού ήταν ο Michel όλο αυτό το διάστημα; Κανείς δεν ξέρει.

Τρεις εβδομάδες αργότερα, Μικρόφωνο κατοικημένα αρχεία στο πιρούνι b2 για να διορθώσετε τα αρχεία που λείπουν. Αυτό έγινε η πρώτη δέσμευση του Mike, η οποία συνοδεύτηκε επίσης από το απόσπασμα που επιτρέπει στους χρήστες του WP να προσαρτούν προσαρμοσμένες περιλήψεις σε ροές RSS μεταξύ άλλων. Περίπου την ίδια στιγμή, ο Matt παρουσίασε το πρώτο του χαρακτηριστικό, το WP-Texturize, το οποίο έκανε το κείμενο «… πιο τυπογραφικά σωστό» σύμφωνα με Siobahn McKeown.

Τον ίδιο μήνα, ο Matt ξεκίνησε WordPress.org, που είχε φόρουμ υποστήριξης, σχηματική τεκμηρίωση και ένα blog ανάπτυξης. Στην αρχική σελίδα, υπήρχε αυτή η ετικέτα:

“Το WordPress είναι μια σημασιολογική προσωπική πλατφόρμα δημοσίευσης με έμφαση στην αισθητική, τα πρότυπα ιστού και τη χρηστικότητα.”

Αυτό ήταν το όραμα του Matt και σύντομα, το WordPress.org έγινε μια συνεχώς αναπτυσσόμενη κοινότητα WordPress.

Ο ιστότοπος διευκόλυνε τη συμμετοχή των χρηστών. Δεν είχε σημασία, οι περισσότεροι άνθρωποι που δοκίμασαν το WordPress το βρήκαν συναρπαστικό και βρήκαν τρόπους και συμμετείχαν. Η κοινότητα αναπτύχθηκε ραγδαία και αποτελείται από bloggers, προγραμματιστές και μη προγραμματιστές.

Τα φόρουμ υποστήριξης αυξάνονταν σε δημοτικότητα με τη μέρα. Ωστόσο, δεν ήταν αρκετά, οπότε υπήρχε ανάγκη δημιουργίας επίσημης τεκμηρίωσης WordPress. Αυτό θα συνέβαινε επτά μήνες αργότερα τον Δεκέμβριο του 2003, όταν WordPress Wiki γεννήθηκε από αναγκαιότητα.

Mediawiki-Logo-wpexplorer

MediaWiki

Το wiki ξεπέρασε γρήγορα τα φόρουμ υποστήριξης επειδή «… ένιωσε σαν έναν πολύ πιο ανεπίσημο και ελεύθερο τρόπο δημιουργίας εγγράφων».

Το wiki χτίστηκε MediaWiki, το ίδιο σενάριο πίσω από τεράστια έργα όπως η Wikipedia. Αργότερα στο WordPress, το Wiki βαφτίστηκε «Κώδιξ“, Ένας όρος που προτάθηκε από Monkinetic σε μια αίθουσα συνομιλίας WordPress.

Αυτό δεν ήταν το τέλος του, ο Ματ και ο Μάικ θα έκαναν πάνω από εκατό δεσμεύσεις στο WordPress. Αυτό σημαίνει ότι το αποθετήριο WordPress στο Sourceforge συνεχίζει να αναπτύσσεται και με την ανάπτυξη ήρθε νέα χαρακτηριστικά, όπως αλλαγές στον πίνακα διαχείρισης, βελτιώσεις στη διαδικασία εγκατάστασης, hack του b2links του Mike και branding του WordPress.

Ο Mike και ο Matt ήθελαν ιδιαίτερα να δημιουργήσουν μια εύκολη διαδικασία εγκατάστασης για την οποία φημίζεται το WordPress. Το b2 του Michel περιελάμβανε μια πολύπλοκη διαδικασία εγκατάστασης και διαμόρφωσης, επειδή, σύμφωνα με τον ίδιο, εξακολουθούσε να μαθαίνει PHP όταν ανέπτυξε το b2. Με άλλα λόγια, η πρώιμη δουλειά του Matt και του Mike περιελάμβανε πολύ τον επαναπροσδιορισμό του κώδικα του Michel και την πραγματοποίηση τροποποιήσεων.

Λίγες εβδομάδες αφότου ο Matt ανακοίνωσε ότι θα διακλάδισε το b2, το b2 είχε και άλλα πιρούνια β2 εξέλιξη, η οποία ήταν διχασμένος από τον Francois Planque, έναν προγραμματιστή από τη Γαλλία και το b2 ++, το οποίο διαμορφώθηκε από το Donncha O Caoimh από την Ιρλανδία, που ήθελε να αναπτύξει ένα σύστημα templating που θα διαχωρίζει τον κώδικα από την παρουσίαση. Αυτό θα διευκόλυνε τους χρήστες να τροποποιήσουν το σχεδιασμό των ιστότοπών τους. Ο Ματ θεώρησε ότι το σύστημα templating του Donncha ήταν «τόσο οδυνηρό» που δεν θα ήθελε να το υποβάλει σε κανέναν, οπότε το σύστημα templating του WordPress δεν εφαρμόστηκε μέχρι το 2005.

Wordpress-κουμπιά-wpexplorer

WordPress

Με διάφορα πιρούνια να αναδύονται παντού, η απόφαση του Michel έκανε το WordPress τον επίσημο κλάδο του b2. Αυτό έγινε στις 23 Μαΐου 2003. Τέσσερις ημέρες αργότερα στις 27 Μαΐου 2003, Το WordPress 0.7, κυκλοφόρησε η πρώτη έκδοση του WordPress.

Ενώ το μεγαλύτερο μέρος του υποκείμενου κώδικα ήταν b2, οι χρήστες αντιμετωπίστηκαν νέες δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένου του διάσημου WordPress Links Manager, το οποίο έδωσε στους bloggers τη δυνατότητα να δημιουργούν blogrolls.

Η κυκλοφορία του WordPress 0,7 τροφοδότησε την ανάπτυξη της βάσης χρηστών του WordPress. Στις 29 Μαΐου 2003, ο Matt κάλεσε τον Donncha να συγχωνεύσει το b2 ++ με το WordPress. Η Donncha ήταν ευτυχής που ένωσε τα χέρια, αυξάνοντας τον αριθμό των προγραμματιστών σε τρεις. Ο Francois από την άλλη πλευρά δεν ήταν τόσο ενθουσιώδης και ένιωθε ότι το WordPress ήταν «… πάρα πολύ δουλειά για πολύ μικρό όφελος».

Ο Ματ είναι έξυπνος ερευνητής, οπότε επισκέφτηκε φόρουμ b2 για να καταλάβει τι ήθελαν οι μπλόγκερ και οι προγραμματιστές ιστού. Όταν το WordPress 0.71 κυκλοφόρησε ένα μήνα μετά το WordPress 0.7, είχε νέα χαρακτηριστικά σχεδιασμένα για να ικανοποιούν τους bloggers και τους προγραμματιστές.

Αυτές οι βελτιώσεις περιελάμβαναν αναβαθμίσεις στον πίνακα διαχείρισης και τη διαδικασία ενημέρωσης μαζί με βελτιώσεις στον Διαχειριστή συνδέσμων. Διορθώθηκαν σφάλματα 0,7 και ζητήματα ασφαλείας του WordPress και παρουσιάστηκε η λειτουργικότητα εισαγωγής OPML.

Την ίδια χρονιά (2003), οι Alex King και Ντάγκαλ Κάμπελ πήδηξε στο συγκρότημα WordPress. Ο Ντάγκαλ έκανε την πρώτη του δέσμευση τον Σεπτέμβριο. Ενισχύει τη λειτουργικότητα RSS χρησιμοποιώντας μια απόκριση HTTP 304 για να μειώσει το φορτίο του διακομιστή, κάνοντας το WordPress πιο γρήγορο. Ο Άλεξ έγινε συνεισφέρων προγραμματιστής τον Αύγουστο του 2003, αλλά οι προτάσεις του να περιβάλλουν περιεχόμενο με ετικέτες HTML δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ, καθώς αντικαταστάθηκαν από το σύστημα προσθηκών.

ο-μεγάλος-μετονομασία-του-wordpress-wpexplorer

Η Μεγάλη Μετονομασία – Έκδοση Muppets

Στα τέλη του 2003, ο Ματ άρχισε να μετονομάζει τα αρχεία “b2” σε “wp-” σε μια διαδικασία που ο Alex King κάλεσε Η Μεγάλη Μετονομασία. Αυτή η «μεγάλη μετονομασία» προκάλεσε ορισμένα προβλήματα ασυνέπειας, αλλά ήταν σημαντικό για το μέλλον του WordPress. Ο Ματ ενοποίησε επίσης τα περισσότερα από τα αρχεία στο wp-διαχειριστής και wp-περιλαμβάνει φακέλους.

Καθώς το 2003 πλησίαζε, Ράιαν Μπόρεν μπήκε στην κοινότητα. Υπήρξε παλαιός συνεργάτης σε έργα ανοιχτού κώδικα, όπως Linux πυρήνας και Gnome. Οι συνεισφορές του στο WordPress οδήγησαν στην ανάπτυξη του συστήματος plugin. Ο Ματ ήταν ο πρώτος που δημιούργησε ένα “χρήσιμο” πρόσθετο – την προσθήκη blogtimes – η οποία δημιούργησε μια αναφορά που δείχνει πότε δημιουργήθηκαν αναρτήσεις. Νωρίτερα, είχε αναπτύξει το Γεια σας πρόσθετο Dolly για να δείξει πώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τα πρόσθετα.

Δείτε τις άλλες προσθήκες του Matt Mullenweg εδώ.

Τον Μάιο του 2004, ένα χρόνο μετά την πρώτη κυκλοφορία, αλλά τώρα με μια ενεργή και αναπτυσσόμενη κοινότητα, οι προγραμματιστές κυκλοφόρησαν το WordPress 1.2 που είδε την εισαγωγή σημαντικών βελτιώσεων.

Και χάρη σε μια δραστική κίνηση αδειοδότησης του Six Apart, της εταιρείας πίσω από το Movable Type, οι λήψεις του WordPress πραγματοποιήθηκαν από 8.000 τον Απρίλιο σε 19.000 τον Μάιο.

Το θεματικό σύστημα που μας αρέσει πολύ κυκλοφόρησε το 2005 μαζί με στατικές σελίδες. Όλα αυτά συγκεντρώθηκαν στο WordPress 1.5 ψευδώνυμο Strayhorn. Ένα νέο περιβάλλον εργασίας χρήστη (διεπαφή χρήστη), η επίμονη λειτουργία προσωρινής αποθήκευσης και οι νέοι ρόλοι χρηστών εισήχθησαν αργότερα στο WordPress 2.0 (Duke) τον ίδιο χρόνο. Θα το βάλω εκεί ακριβώς για να ξέρετε, όλες οι εκδόσεις του WordPress ονομάζονται από τους θρύλους της Jazz.

Το 2006 δεν ήταν τόσο γεμάτο όσο τα προηγούμενα χρόνια και δεν κυκλοφόρησαν νέες εκδόσεις. Αλλά οι επενδυτές άρχισαν να παίρνουν στα σοβαρά τον Matt, έτσι το 2006 είδαν τους πρώτους συνεργάτες χρηματοδότησης να συμμετέχουν στην ομάδα του WordPress. Τα εκατομμύρια δολάρια που έφεραν κρατούσαν την εταιρεία επιπλέουσα, και περισσότερη χρηματοδότηση ήρθε το 2008 σε μια εποχή που το WordPress είχε μόνο δεκαοκτώ υπαλλήλους.

Δέκα χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης έκδοσης, το WordPress έχει περισσότερους από διακόσια υπαλλήλους και πάνω από είκοσι χιλιάδες συνεισφέροντες προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο.

Επί πλέον? Το WordPress διαθέτει πάνω από εξήντα (60) εκατομμύρια ιστότοπους, που είναι περίπου δεκαοκτώ τοις εκατό (18%) του διαδικτύου. Ο αριθμός αυτός αυξάνεται καθημερινά από εκατό χιλιάδες (100.000) ιστότοπους. Η πλατφόρμα εξελίσσεται ποτέ και στις 12 Δεκεμβρίου 2013 κυκλοφόρησε το Automattic WordPress 3.8. Έχετε ενημερώσει την πλατφόρμα σας ακόμα?

Στατιστική: Φορμπς

Βραβεία Matt’s WordPress

wordpress-matt-mullenweg-βραβεία

Ματ – γνώστης τζαζ μουσικής – έχει λάβει πολλά βραβεία. Το 2007, αναδείχθηκε το δέκατο έκτο πιο σημαντικό άτομο στο Διαδίκτυο από το PC World. Το 2008, του απονεμήθηκε το Βραβείο Καινοτόμου Πληροφορικής από το Temple University Fox School of Business Management. Το 2009, ορίστηκε επίτιμος της Πανεπιστημιακής Φιλοσοφικής Εταιρείας. Την ίδια χρονιά, απονεμήθηκε το βραβείο CMS Best Open Source για τη δουλειά του με το WordPress.

Τότε τα βραβεία συνέχισαν να έρχονται και αργά το 2012, ο Ματ έφτασε στο 2012 Forbes ’30 Under 30 in Media λίστα. Εκτός από αυτό, ο Ματ είναι γνωστός υποστηρικτής πολλών φιλανθρωπικών οργανισμών όπως το Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού, το Innocence Project, το Electronic Frontier Foundation και το Archive.org.

Θα μπορούσα να συνεχίσω για το WordPress και τον Matt, αλλά αυτό θα απαιτούσε μια ολόκληρη ανάρτηση συνολικά. Αυτό λοιπόν σηματοδοτεί το τέλος του μαθήματος ιστορίας μας σήμερα. Θα ρίξουμε μια ματιά στο καλό, το κακό και το άσχημο του WordPress?

Το καλό

Ευκολία στη χρήση

Η εγκατάσταση, η διαμόρφωση (ή η έλλειψη αυτών) είναι εύκολη. Μπορείτε να προσθέσετε γρήγορα νέες αναρτήσεις, σελίδες, εικόνες κ.λπ. χωρίς πρόβλημα.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επικεντρωθείτε σε σημαντικά ζητήματα, καθώς απαιτείται λίγη προσπάθεια και χρόνος για τη μορφοποίηση και το σχεδιασμό του ιστότοπού σας.

Ευελιξία και προσβασιμότητα

wordpress-wpexplorer

Το WordPress είναι ευέλικτο

Βλέποντας ότι το WordPress βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης, μπορείτε να συνδεθείτε στον ιστότοπό σας WP από οπουδήποτε στον κόσμο, υπό την προϋπόθεση ότι έχετε σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Με την εισαγωγή του WordPress για κινητά, μπορείτε ακόμη και να συνδεθείτε και να επεξεργαστείτε τον ιστότοπό σας από μια κινητή συσκευή.

Το WordPress είναι φιλικό προς το SEO

Οι αράχνες μηχανών αναζήτησης έχουν ένα μαλακό σημείο για το WordPress, καθώς ο κώδικας είναι απλός και καθαρός, διευκολύνοντας τις μηχανές αναζήτησης να ανιχνεύουν και να ευρετηριάζουν το περιεχόμενό σας. Επιπλέον, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας με λέξεις-κλειδιά, μετα-στην κεφαλίδα, ετικέτες και πρόσθετα SEO όπως WordPress SEO από Yoast.

Δεν απαιτείται πελάτης FTP ή επεξεργασία HTML

Δεν χρειάζεστε γνώσεις HTML για να δημιουργήσετε ή να επεξεργαστείτε αναρτήσεις και σελίδες. Είναι όλα drag and drop τώρα. Επιπλέον, μπορείτε να ανεβάσετε αρχεία στον ιστότοπό σας WordPress χωρίς λογισμικό FTP. Είναι ένα αεράκι που δημιουργεί με το WordPress.

Ένα ιστολόγιο έτοιμο για μετάβαση

Το WordPress δημιουργήθηκε αρχικά ως πλατφόρμα blogging, πράγμα που σημαίνει ότι μόλις το εγκαταστήσετε, δεν χρειάζεστε ξεχωριστό λογισμικό blogging. Με το WordPress, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα blog, έναν ιστότοπο ή μια συγχώνευση των δύο.

Το κακό και το άσχημο

Κενά ασφαλείας

Η PHP είναι ευαίσθητη σε πολλά προβλήματα ασφαλείας και σφάλματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το WordPress κυκλοφορεί τακτικές ενημερώσεις. Γιατί είναι σημαντικό να ενημερώνετε συνεχώς την πλατφόρμα WordPress σας. Χωρίς αυτές τις ενημερώσεις, ο ιστότοπός σας θα μπορούσε να παραβιαστεί και θα κλαίγατε φάουλ. Χαχα. Απλώς ενημερώστε την πλατφόρμα WordPress και αν θέλετε πραγματικά να είστε ασφαλείς επενδύστε σε ένα καλό σύστημα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας όπως το VaultPress ή σκεφτείτε μια υπηρεσία ασφαλείας όπως το Sucuri.

Η τροποποίηση προτύπων απαιτεί γνώση της PHP

php = ελέφαντας στο δωμάτιο

php = ελέφαντας στο δωμάτιο

Δυστυχώς, υπάρχουν τροποποιήσεις που δεν μπορείτε να εφαρμόσετε χρησιμοποιώντας πρόσθετα ανεξάρτητα από το τι προσπαθείτε. Αυτές οι τροποποιήσεις απαιτούν να επεξεργαστείτε τα αρχεία προτύπων του θέματος WordPress.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι πρέπει να έχετε παθητική γνώση της PHP ή διαφορετικά θα σπάσετε κάτι.

Ασυμβατότητα προσθηκών

Όταν κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση του WordPress, οι συγγραφείς χρειάζονται χρόνο για να ενημερώσουν τις προσθήκες τους, γεγονός που οδηγεί σε προβλήματα ασυμβατότητας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα λειτουργικότητας ειδικά αν βασίζεστε σε ένα πρόσθετο (ή προσθήκες) για να εκτελέσετε σημαντικές διαδικασίες στον ιστότοπό σας στο WordPress.

Ιστορία των πόρων του WordPress

Εάν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για την ιστορία του WordPress, ρίξτε μια ματιά στο επίσημο ebook: Σχετικά με το Forking WordPress, τα Forks Γενικά, το Early WordPress και την Κοινότητα [Κεφάλαιο III]


Ένα μάθημα ιστορίας πηγαίνει καλά με μια συζήτηση, οπότε διαδώστε τη λέξη και αφήστε ένα σχόλιο στην παρακάτω ενότητα για να συνεχίσετε τη συζήτηση. Εν τω μεταξύ, θα ελέγξω αν ο Matt έλαβε το email μου για το επόμενο μάθημα ιστορίας ��

Καλές διακοπές!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map