Μια μέρα στη ζωή ενός προγραμματιστή WordPress – Freelance Developer Bill Erickson

Πολλοί από εμάς που αγαπάμε το WordPress και ξέρουμε πώς να το χρησιμοποιήσουμε, μερικές φορές αναρωτιόμαστε πώς θα ήταν να είμαστε προγραμματιστές του WordPress, ίσως ακόμη και να ονειρευόμαστε να γίνουμε ένα. Σε αυτήν τη σειρά θα προσπαθήσουμε να σας προσφέρουμε μια οπτική γωνία για το πώς είναι μια μέρα στη ζωή επιτυχημένων προγραμματιστών WordPress σε διαφορετικούς τομείς της αγοράς, τι κάνουν σε καθημερινή βάση για να παραμείνουν επιτυχημένοι και ποιες συμβουλές θα είχαν για έναν επίδοξο προγραμματιστή WP.


Σε αυτήν την πρώτη δόση όπου βλέπουμε μια μέρα στη ζωή ενός ανεξάρτητου προγραμματιστή, είμαστε μαζί μας Μπιλ Έρικσον, έναν ανεξάρτητο προγραμματιστή / σύμβουλο που είχε κάποιους μάλλον υψηλού προφίλ πελάτες στην εποχή του · Yoast, The University of Cambridge, για να αναφέρουμε μερικά. Οι ερωτήσεις είναι οι τίτλοι και οι απαντήσεις του Bill ακολουθούν παρακάτω.

Contents

1. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνετε αφού ξυπνήσετε το πρωί?

Όταν σηκώνω, ελέγχω το τηλέφωνό μου για να βεβαιωθώ ότι δεν υπάρχει τίποτα επείγον (SITE DOWN emails), αλλά προσπαθήστε να μην παρασυρθείτε στην εργασία πολύ νωρίς. Πραγματοποιώ μια βόλτα με το σκύλο μου και μετά προετοιμάζω ένα πρωινό (συνήθως μόνο ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού εκτός αν πεινάω), ντους και ετοιμάζομαι. Γύρω στις 09:00 είμαι στο σπίτι μου έτοιμος να πάω στη δουλειά.

2. Πώς αντιμετωπίζετε το μπλοκ κωδικοποιητή?

Είναι πραγματικά χρήσιμο να υπάρχει μια ομάδα προγραμματιστών για να αναπηδήσει ιδέες, να δουν πώς άλλοι θα φτιάχνουν κάτι και θα ελέγχουν τον κώδικά σας. Έχω μια συνομιλία Slack με μια ομάδα άλλων προγραμματιστών, κάτι που είναι υπέροχο. Είναι δύσκολο όταν εργάζεστε μόνοι σας στο σπίτι και πιστεύω ότι περισσότεροι προγραμματιστές θα πρέπει να βρουν τρόπους να επικοινωνήσουν με άλλους – είτε εργάζονται μαζί σε ένα συνεργαζόμενο γραφείο / ζελέ, δημιουργώντας μια συνομιλία Slack / HipChat ή απλά διατηρώντας επαφή μέσω του Twitter.

Εάν είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο ή ενδιαφέρον, θα αφιερώσω επιπλέον χρόνο για να το ερευνήσω και να καταλάβω πραγματικά πώς και γιατί λειτουργεί κάτι. Στη συνέχεια το μοιράζομαι δημόσια στο ιστολόγιό μου. Για παράδειγμα, είχα ένα έργο στο οποίο έπρεπε να ορίσω προεπιλεγμένες τιμές για ένα σωρό διαφορετικών τύπων περιεχομένου (μετά μετα-επιλογές, επιλογές, όρος μετα). Στη συνέχεια, έσκαψα το WordPress και το Genesis, βρίσκοντας όλα τα σχετικά φίλτρα έγραψε μια ανάρτηση για αυτό. Έχω διαπιστώσει ότι αν ξέρω ότι κάτι θα είναι δημόσιο και θα το βλέπουν άλλοι, η ποιότητα είναι πολύ καλύτερη. Προσπαθήστε να γράψετε όλο τον κωδικό σας με την προσδοκία ότι θα προβληθεί και θα κοινοποιηθεί.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν αντιμετωπίζω πολύ συχνά το μπλοκ κωδικοποιητή. Είμαι αρκετά συντηρητικός με τους τύπους έργων που αναλαμβάνω. Εάν δεν είμαι 100% σίγουρος ότι μπορώ να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις και να υπερβούμε τις προσδοκίες του πελάτη μου, δεν αναλαμβάνω το έργο.

Προσπαθώ να κάνω έργα εκτός της ζώνης άνεσής μου κάθε 2-3 μήνες περίπου. Η πραγματική ωριαία τιμή μου (η τιμή του έργου διαιρείται με το χρόνο που ξοδεύεται) είναι συνήθως πολύ φρικτή για αυτούς, αλλά είναι διασκεδαστικές και με βοηθούν να μάθω νέα πράγματα. Αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί με αυτούς τους τύπους έργων, δεδομένου ότι μπορούν να καταστρέψουν το πρόγραμμά σας, διαρκώντας πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο.

3. Ποια εργαλεία / λογισμικό δεν θα μπορούσατε να περάσετε την εργάσιμη ημέρα σας (εκτός από το WordPress φυσικά!)?

Κάνω όλη μου την ανάπτυξη σε MacBook Air με το γραφείο καθιστικού / στάσης Varidesk. Μου αρέσει πολύ αυτό το γραφείο – θεωρώ ότι η στάση με βοηθά να επικεντρωθώ και να είμαι πιο παραγωγικός.

Από άποψη λογισμικού, χρησιμοποιώ το Slack για συνομιλία, τα Freshbooks για την τιμολόγηση και το Toggl για παρακολούθηση χρόνου. Χρεώνω τα πάντα σε κάθε έργο, αλλά παρακολουθώ το χρόνο για να βρω την αποτελεσματική ωριαία τιμή και τη σύγκριση των έργων μου. Λατρεύω επίσης το WP CLI.

4. Ακολουθείτε ένα καθορισμένο πρόγραμμα κάθε μέρα; Αν ναι, πώς μοιάζει?

Έχω ένα αρκετά καθορισμένο πρόγραμμα, αλλά αφορά περισσότερο τον καθορισμό μεγάλων χρονικών ορίων για την εργασία. Συνήθως, θα κάθομαι να κάνω μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου γύρω στις 9πμ, με στόχο να ολοκληρωθούν έως τις 10πμ. Τα πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν σε 5-10 λεπτά λαμβάνουν την κατάλληλη ετικέτα στο gmail (αλλαγές, εκτός εμβέλειας, μετεγκατάσταση, προσφορά) και αποθηκεύονται για αργότερα. Στη συνέχεια, αλλάζω στο μόνιμο γραφείο και δουλεύω από τις 10 π.μ. Χρειάζομαι περίπου 30 λεπτά για μεσημεριανό γεύμα και κάνω ένα ακόμη 3ωρο έργο από 12: 30-3: 30. Στη συνέχεια, θα επιστρέψω στη συνεδρίαση και θα επεξεργαστώ ό, τι απομένει στα εισερχόμενά μου – προετοιμάζω αποσπάσματα, κάνοντας μερικά αιτήματα αλλαγής…

Κατά τη διάρκεια αυτών των μεγάλων χρονικών τμημάτων επικεντρώνομαι είτε στην αρχική ανάπτυξη είτε στα αιτήματα αλλαγής. Εάν έχω έναν μεγάλο ιστότοπο για μετεγκατάσταση, θα τον μετεγκαταστήσω στο παρασκήνιο ενώ θα κάνω αιτήματα αλλαγής.

5. Τι κάνετε σε καθημερινή βάση που σας βοηθά να συνεχίσετε να εργάζεστε?

Το πιο σημαντικό πράγμα που κάνω για να συνεχίσω να δουλεύω είναι να υπερβαίνω τις προσδοκίες των πελατών και να έχω ευτυχισμένους πελάτες. Το 50% της δουλειάς μου είναι έργα από προηγούμενους πελάτες και ένα άλλο 25% είναι παραπομπές από προηγούμενους πελάτες.

Το να μοιράζομαι ό, τι μαθαίνω μέσω του ιστολογίου μου και των αποσπασμάτων κώδικα με βοηθάει να μεγαλώσω και να φτιάξω μια φήμη. Συμβάλλοντας σε έργα ανοιχτού κώδικα όπως το WordPress core, το Genesis core και οι δημόσιες προσθήκες μου βοηθά επίσης. Αλλά η αξία σε αυτά είναι πιο έμμεση και διάχυτη. Αν προσπαθήσω να μετρήσω την απόδοση επένδυσης σε αυτά τα πράγματα, είναι αρκετά χαμηλό, αλλά το κάνω γιατί το απολαμβάνω.

Το να διατηρείτε τους πελάτες ευχαριστημένους έχει τεράστια απόδοση επένδυσης και είναι ακριβώς το σωστό.

(Επόμενη ερώτηση) Είναι δυνατόν να μπορείτε να επεξεργαστείτε λίγο πως κρατάτε τους πελάτες σας ευχαριστημένους?

Ένα από τα καλύτερα εργαλεία για να έχετε ευτυχισμένους πελάτες είναι να ελέγχετε σωστά τις προοπτικές πριν γίνουν πελάτες σας. Αναζητήστε κοινές κόκκινες σημαίες: μη ρεαλιστική εκτίμηση του χρόνου και του κόστους, χρειάζεται λειτουργικότητα που δεν έχετε εμπειρία στην παράδοση, αναντιστοιχία επικοινωνίας (ο πελάτης θέλει όλα να γίνουν μέσω τηλεφώνου, επικοινωνείτε μέσω email)…

Όταν ένα έργο δεν πηγαίνει καλά, ελέγξτε το και δείτε αν υπάρχει κάτι που θα μπορούσατε να κάνετε για να αποτρέψετε το ζήτημα ή να αποδεχτείτε το έργο. Νομίζω ότι μεγάλο μέρος από μένα που έχω χαρούμενους πελάτες είναι η μεροληψία επιλογής (επιλέξτε τα κατάλληλα άτομα για εργασία).

Ένας άλλος τρόπος είναι να ξεπεράσετε τις προσδοκίες, και αυτό γίνεται συχνά στο backend. Όταν ένας πελάτης σας δίνει ένα σχέδιο, αναμένει ότι ο ιστότοπος που δημιουργείτε θα ταιριάζει με αυτόν τον σχεδιασμό στο frontend. Αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εφαρμόσετε ένα σχέδιο στο WordPress. Στόχος μου είναι να παραδώσω πάντα μια κομψή λύση, για να διασφαλίσω ότι ο ιστότοπος είναι εύκολος στη διαχείριση, ανεξάρτητα από την πολυπλοκότητά του. Πολλοί από τους πελάτες μου επιστρέφουν σε μένα ειδικά για αυτόν τον λόγο – έχουν συνεργαστεί με άλλους προγραμματιστές και βρίσκουν πάντα τους ιστότοπους που δημιουργώ για ευκολότερη διαχείριση.

6. Έχετε οποιεσδήποτε συνήθειες ή τελετές που σας βοηθούν να σας κρατήσει γειωμένο όλη την ημέρα?

Με ένα γραφείο στο σπίτι, μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί μια ισορροπία εργασίας / ζωής. Ένα πράγμα που βοηθά πραγματικά είναι να χρησιμοποιήσω τη δουλειά της γυναίκας μου για να καθορίσω τον χρόνο εργασίας μου. Όταν φτάνει στο σπίτι (συνήθως 4: 30-5: 30) δεν είμαι πλέον «στη δουλειά». Αφήνω τον υπολογιστή μου στο γραφείο, κλείνω την πόρτα και είμαι σπίτι.

7. Τι κάνετε τις ημέρες που δεν εργάζεστε ενεργά σε ένα έργο για έναν πελάτη?

Μένω αρκετά απασχολημένος, συνήθως υπάρχει πάντα κάτι που πρέπει να κάνει. Εάν έχω ολοκληρώσει την αρχική ανάπτυξη οποιωνδήποτε έργων έχω προγραμματίσει εκείνη την εβδομάδα, συνήθως έχω αιτήματα αλλαγής για άλλα έργα ή αλλαγές εκτός εμβέλειας (χρεώνονται ξεχωριστά). Και όταν δεν έχω πραγματικά πιεστικές προθεσμίες, υπάρχουν πάντα βελτιώσεις στις προσθήκες μου που πρέπει να γίνουν και έχουν αναβληθεί.

8. Πώς διαφέρει ο τρόπος ζωής από αυτό που περιμένατε όταν ξεκινήσατε για πρώτη φορά?

Εναπόκειται πραγματικά να καθορίσω πόσο υψηλή ή χαμηλή πίεση μπορεί να είναι η δουλειά μου. Κάθε φορά που έχω ένα έργο που πηγαίνει άσχημα, κάνω post mortem για να προσδιορίσω με ποιους τρόπους θα μπορούσα να το βελτιώσω ή να το αποφύγω. Αυτό περιλαμβάνει αλλαγές στη διαδικασία πωλήσεών μου (εύρεση νέων τρόπων για την εξάλειψη κακών έργων), αλλαγές στη σύμβασή μου και αλλαγές στη διαδικασία επικοινωνίας μου καθ ‘όλη τη διάρκεια του έργου. Ως ελεύθερος επαγγελματίας έχω την ελευθερία να αναλάβω ό, τι έργα μου αρέσει, οπότε προσπαθώ να κάνω μόνο έργα που θα απολαύσω.

Το άλλο πράγμα που δεν περίμενα είναι πόσο δύσκολο είναι να κάνω διακοπές. Δεν μπορώ να αποσυνδεθώ για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς μήνες προγραμματισμού και τεράστια επιτυχία στο εισόδημά μου. Πήρα δύο εβδομάδες από το καλοκαίρι για να επισκεφτώ την οικογένεια και να ταξιδέψω. Τον μήνα που έφυγα δεν μπορούσα να αναλάβω καμία δουλειά και έπρεπε να περατώσω τα υπάρχοντα έργα. Ο μήνας μετά το ταξίδι έφερα αργά την επιχείρησή μου πίσω (ξεκινώντας τη δουλειά αλλά δεν πληρώνομαι για έναν άλλο μήνα). Αυτές οι δύο εβδομάδες έκλεισαν τα ετήσια κέρδη μου κατά περίπου 20% (2,5 μήνες χωρίς νέο εισόδημα).

Μπορώ να ταξιδέψω για μήνες και να εργαστώ με χωρητικότητα 50%, αλλά δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένω ποτέ μια λογική περίοδο εργασίας 0%, εκτός αν προσλάβω κάποιον. Πιθανότατα δεν θα προσλάβω κανέναν, δεδομένου ότι απολαμβάνω τα οφέλη του ενιαίου τρόπου ζωής περισσότερο από το κόστος, αλλά είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να εξεταστεί.

9. Στο τέλος της ημέρας, πότε σταματάτε να κοιτάζετε οθόνες με μπλε φωτισμό; (Σε καλές και κακές μέρες.)

Συνήθως περίπου 4: 30-5: 30μμ. Αλλά όταν πρέπει να δουλέψω αργά, η οθόνη μου δεν είναι μπλε-φως από τότε που χρησιμοποιώ ροή ��

10. Κοιτάζοντας μέσα από το χαρτοφυλάκιό σας, είχατε μερικούς πολύ εντυπωσιακούς πελάτες, (Yoast, University of Cambridge) τι κάνατε για να ξεχωρίσετε από το πλήθος και να προσελκύσετε περισσότερους πελάτες υψηλού προφίλ?

Δεν κάνω πολύ καλή δουλειά να περιγράψω τη μοναδική μου αξία μέσω του ιστότοπού μου. Ο τρέχων ιστότοπός μου δημιουργήθηκε όταν εστίασα σε μικρότερα έργα και η ενημέρωση του μηνύματός μου είναι ένας από τους στόχους μου για το 2015.

Κατάφερα να αποκτήσω τους περισσότερους από τους μεγαλύτερους πελάτες μου επειδή το άτομο που λαμβάνει την απόφαση πρόσληψης είναι επίσης προγραμματιστής και είναι εξοικειωμένος με τη δουλειά μου. Απελευθερώνοντας τα πρόσθετα, τα σεμινάρια, τα αποσπάσματα και συνεισφέροντας σε μεγαλύτερα έργα, κατάφερα να αποδείξω την αξία μου στους τεχνικούς υπεύθυνους λήψης αποφάσεων. Για τα περισσότερα από τα άλλα έργα, δούλευα μαζί τους σε ένα μικρότερο έργο και μόλις συνειδητοποίησαν τι έφερα στο τραπέζι με χρησιμοποίησαν σε άλλα έργα.

11. Ποια είναι μια συμβουλή που θα δώσατε σε έναν επίδοξο προγραμματιστή WordPress μόλις ξεκινήσετε?

Υπάρχει περισσότερη δουλειά εκεί έξω από ότι υπάρχουν προγραμματιστές υψηλής ποιότητας για να το κάνουν. Κατά τη γνώμη μου, ένας από τους καλύτερους τρόπους για έναν προγραμματιστή να αποκτήσει περισσότερη επιχείρηση τώρα είναι να συνεισφέρει σε έργα με άλλους κορυφαίους προγραμματιστές. Τα ταλέντα σας θα αναγνωριστούν και όταν αυτοί οι προγραμματιστές λάβουν εργασία που δεν τους ταιριάζει, θα το στείλουν με τον τρόπο σας.

Μόλις κοίταξα τα στατιστικά μου. Από τα τελευταία 200 άτομα που ήρθαν σε επαφή μαζί μου για δουλειά, ανέλαβα 13 έργα. Αυτό σημαίνει ότι απορρίπτω το 93,5% της δουλειάς που έρχεται με τον τρόπο μου. Αυτό είναι για διάφορους λόγους – εκτός από το σύνολο δεξιοτήτων μου, πολύ μικρό χρονικό διάστημα, πολύ μικρό από ένα έργο και πολλούς άλλους λόγους. Σίγουρα πολλοί άλλοι προγραμματιστές θα είχαν παρόμοια στατιστικά στοιχεία αν φαινόταν.

Όταν δεν είμαι κατάλληλος, προσπαθώ να προτείνω άτομα που μπορεί να είναι. Και ο καλύτερος τρόπος για να ξέρω ποιος να προτείνω είναι να τους βλέπω σε δράση, να συνεισφέρω σε έργα που παρακολουθώ και συνεργάζομαι.


Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε λίγο χρόνο για να μας πείτε για την ημέρα σας και τη δουλειά σας γενικά, Μπιλ. Εάν υπάρχουν ερωτήσεις που θέλετε να προσθέσετε στη λίστα, ένα είδος προγραμματιστή (θέμα, προσθήκη κ.λπ.) ή ακόμη και έναν συγκεκριμένο προγραμματιστή που θα θέλατε να συνεντεύξουμε στη συνέχεια, ενημερώστε μας στα σχόλια.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map